Page 1

Dinsdag 16 februari 2016

8484

Bingoën en sporten tegen kanker

7

Dorpsraad Stellendam is een feit

15

Goeree-Overflakkee in de bres voor een vitale jeugd

Klapstoelconcert

MIDDELHARNIS - ‘Samen naar een gezonde jeugd’. Zo heette de presentatie die afgelopen donderdagmiddag werd gehouden tijdens een bijeenkomst in de aula van de Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits te Middelharnis. Vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties waren hier samengekomen om na te denken over het vraagstuk hoe je overgewicht bij jongeren terug kunt dringen. Anders benaderd: hoe je jongeren (weer) gezonder leert leven.

GOEDEREEDE - Vrijdag 4 maart zal er door Piet Westhoeve en André Kastelein weer een klapstoelconcertserie in monumentale panden rond het haventje van Goedereede georganiseerd worden. In bijzondere woonhuizen zullen door onder meer een conservatoriumdocent en een Franse chansonnier prachtige uitvoeringen worden verzorgd. De ontvangst, met koffie, is in de toren vanaf 18.45 uur. Om 19.30 uur starten de uitvoeringen in de woonhuizen.

Door Hans Villerius

Als gastheer opende rector Adam van Heest van de Prins Mauritsschool de bijeenkomst. Vanuit de eigen school kon hij vertellen hoe hier al een ‘gezonde jeugd project’ is gerealiseerd door de aula van de school mede te gaan gebruiken als gezonde kantine. Een kantine mag het predicaat gezond voeren als 75 procent van het aanbod voldoet aan het criterium gezond. Die slag heeft de Prins Maurits gemaakt en schoolleerlingen worden zelf ook betrokken bij het bereiden en ver-

17

Edudelta succesvol bij Skills Talent

Door betaling van € 25,- aan de balie in de toren kunt u op 4 verschillende locaties 4 uitvoeringen bijwonen. Wethouder Gerrit de Jong en JOGG regisseur Ellen Jansen hebben zojuist het JOGG  gemeentebordje ontvangen van Andre van Schaveren (l). kopen van. Op die manier zijn ze meteen bewust met gezonde voeding bezig. Overgewicht Bekend is dat jongeren - maar

dat geldt evenzeer voor ouderen lang niet zo vitaal zijn als ze zouden moeten zijn, en ook zouden kunnen zijn. In plaats daarvan zie je veel overgewicht. De oorzaak hiervan ligt voor het belangrijkste

Foto: Hans Villerius

deel in de manier van leven, zo viel vorige week in de Prins Mauritsschool te beluisteren.

>> Lees verder op pagina 15

Op een van de locaties krijgt u een consumptie aangeboden en na afloop van de concerten is er nog een nazit met een meet-engreet met de musici in de toren. U kunt zich alleen aanmelden op zaterdag 20 februari aanstaande vanaf 12.00 uur (de website wordt dan geopend) via www.klapstoelconcert.nl.

Eerste huissleutels dorpsvernieuwing overhandigd NIEUWE-TONGE - Van de dorpsvernieuwing die Woongoed GO momenteel in het hart van Nieuwe-Tonge realiseert, in het Tûûndurp, kregen afgelopen donderdagmiddag 11 februari de eerste bewoners hun nieuwe huissleutels uitgereikt.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Erf- en sierbestrating Firma J. & J. van Gurp

Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Tekst en foto: Hans Villerius

In de Weistraat worden de eerste woningen opgeleverd, zodat deze straks betrokken kunnen worden. Tijd dus om hiervan de sleutels aan de bewoners te overhandigen, een moment om even een formeel tintje aan te geven. De wijk die de straten Weistraat, Tuinstraat, Ds. Van Baerlestraat, Brandweerplein, Helicoptèreplein en kleine gedeeltes van de Kerkstraat omvat, wordt geheel geherstructureerd. Omdat daarbij meteen gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering, vormt het gehele project een stuk dorpsvernieuwing voor Nieuwe-Tonge.

jaargang 7 -

13

februari 2016

Vrolijk bruidspaa r ‘Dag vol verrassing

en’

22

33

Dit wordt, zo is de bedoeling, in een periode van twee jaar en in drie fasen uitgevoerd, waarna in

totaal 41 nieuwe, energiezuinige en betaalbare sociale huurwoningen zullen zijn gerealiseerd voor de

doelgroepen starters, senioren en gezinnen.

Bezuijen Bemiddeling

WWW.WERELDS

.NL

Bemiddeling de verkoop bij van uw (recreatie)wonin g

Fotowedstrijd ‘Voorjaar op het eiland’ De vliegende brigade zoekt vrijwilliger s

Foto: Fons Kern

Prijspuzzel Win één van de vier zwemarrangementen!

T. 0187 - 68 48 68 www.bezuije nbemiddelin

g.nl

>> 34

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 16 februari 2016  
Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 16 februari 2016  
Advertisement