Page 1

Dinsdag 30 augustus 2016

8537

Zaterdag Boerenlanddag in Ouddorp

7

‘Leen een hond’

15

17

Dorpsraad Dirksland vergadert

Eerste GO Color kleurt Middelharnis

Drukke week voor Ouddorpse Reddingsbrigade OUDDORP - Met in totaal 141 hulpverleningen in de afgelopen week was het voor de Ouddorpse Reddingsbrigade de drukste week van deze zomer tot nu toe.

De start van GO Color.

MIDDELHARNIS - “Het is leuk en het is voor het goede doel”, is het antwoord van Judith van Dieren op de vraag waarom ze meedoet aan de GO Color. “En het is hier, in Middelharnis”, voegt Leannah Sies daaraan toe. Natuurlijk, samen met Judith Lodder, willen ze best even op de foto met hun gekleurde gezichten en outfits. De GO Color heeft het drietal, geoefende lopers, zonder veel moeite kunnen afronden. “Dat kleurpoeder smaakt wel zout.”

Foto: Kees van Rixoort Tekst en foto’s: Kees van Rixoort

Afgelopen zaterdag was de eerste GO Color, een initiatief van stichting We GO Together. De stichting is vorig jaar opgericht om via publieksacties geld in te zamelen voor goede doelen. Het eerste doel is A21, een stichting die strijdt tegen mensenhandel. We GO Together beoogt ook een bijdrage te leveren aan de gemeenschap op Goeree-Overflakkee én de promotie van het eiland.

De GO Color trok een kleine duizend lopers, de jongste 3 jaar, de oudste 70-plus. Zij liepen of renden een parcours van vijf kilometer door Middelharnis. Tussen de start en de finish, op het Spuiplein, kregen ze op vijf punten kleurpoeder over zich uitgestort. Zo ontstond gedurende de loop, onder een door de wind getemperd warm zonnetje, een steeds kleuriger geheel. Voorzitter Martien Visser, die zaterdag rondliep in een T-shirt met Eindbaas erop, kijkt terug op een geslaagd evenement. “Rondom de

start was het heel erg druk met toeschouwers. We schatten dat er in totaal zo’n 1400 mensen aanwezig waren op het hoogtepunt van de drukte op het Spuiplein. Supergaaf om te zien! Ook bij diverse kleurpunten stond publiek langs de route”, aldus Visser, die ook weet te melden dat de GO Color aantrekkingskracht had op de organisatoren van vrijgezellenfeestjes. Er liepen maar liefst drie van dit soort gezelschappen mee. 

>> Lees verder op pagina 3

Op ‘t Hoad wachten op het trammetje… MIDDELHARNIS - De koffers en tassen staan klaar, de reis kan beginnen. Oude tijden herleven op het havenhoofd van Middelharnis, ‘t Hoad. Eerder waren er al een perron en twee stukken spoorbaan aangelegd. Ook een prachtige replica van het kaartenhuisje verrees, bij de gerestaureerde veersteiger. Sinds kort staan er bankjes op het perron. En koffers.

Vanwege het mooie weer waren er veel badgasten met drijvende middelen het water op gegaan, maar door de aflandige wind dreven veel mensen af en konden ze niet meer zelf terug naar de kant komen.De cijfers van afgelopen week zijn onder te verdelen in: 29x hulp aan (kite)surfers, waarvan 3 gered uit een levensbedreigende situatie; 56x hulp aan zwemmers, waarvan 4 gered uit een levensbedreigende situatie; 52x eerste hulp verleend, waarbij eenmaal assistentie van ambulance; 2x vermist persoon teruggevonden en 2x overige dienstverleningen.

Dorpswandeling DIRKSLAND - Zaterdag is er weer een dorpswandeling met een gids. Start om 10.00 uur in de Hervormde Kerk. De wandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag en wordt afgesloten met een drankje bij het Anker.

VANDAAG

bij de krant Magazin

e over auto’s,

fietsen en

andere vervoerm

iddelen

| 1e jaargang

nr. 4 | septemb

er 2016

Autospot ter Wilco Blok

Automobielb edrijf Flakkee B.V.

Watertore

n 69, 3247 CL Dirksland T. 0187 info@auto - 48 44 66 bedrijffla kkee.nl www.auto bedrijffla kkee.nl

Jer. de Burg. deFonkert 3281 AL Zeeuwstraat 130 Tel (0186)Numansdorp - 658 111 www.jerdefonke rt.nl

Ook repara ties van retro alle scooter s!

Joos Jansestra at 35 3245 XH 06 - 11267609| Sommelsdijk | 0187 - 848495

Erf- en sierbestrating Firma J. & J. van Gurp

Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De koffers en tassen, een kunstwerk van Jaap Reedijk, suggereren dat het RTM-trammetje elk moment kan komen. Wie het ziet, stapt bijna zestig jaar terug de geschiedenis in. De Rotterdamsche Tramweg Maatschappij verzorgde immers in 1957 voor het laatst tramritten op Goeree-Overflakkee. De opkomst van de bus en het toenemende autoverkeer maakten de tram overbodig. Het veer van de RTM, tussen ‘t Hoad en Hellevoetsluis, bleef tot

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

1972 varen. De belevingslocatie is gerealiseerd door de gemeente GoereeOverflakkee, in samenwerking met

het RTM-Museum. Dit in het kader van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee. Haet is de bedoeling om in dit ‘openluchtmuseumpje’ activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld

tijdens de Menheerse Havendagen. Dit uitnodigende herinneringspunt is bovendien een onderdeel van fiets- en wandelroutes.

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Eilanden-Nieuws 30 augustus 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Eilanden-Nieuws 30 augustus 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement