Page 1

Dinsdag 26 augustus 2014

8336

SocialSofa brengt Melissant samen

3

Vier sterren voor gemeentelijke stranden

6

Fietszomer EilandenNieuws afgesloten

15 Wmo-klanten zijn tevreden over aanbod gemeente

25e Omloop grandioos succes

GOEREE-OVERFLAKKEE In het voorjaar van 2014 heeft bureau Companen, in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee, een Wmo-klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd over 2013. Het onderzoeksrapport is gereed en laat zien dat de tevredenheid over de kwaliteit van de voorzieningen op GoereeOverflakkee groot is.

De lopers onderweg.

MIDDELHARNIS - “Vier, drie twee, één,” tellen de toeschouwers. Dan knallen de confettikanonnen en snellen de eerste lopers naar voren. Ruim driehonderd lopers gaan op weg om het eiland rond te lopen. Op D’n Diek staan honderden toeschouwers die de startende wandelaars aanmoedigen. De vijfentwintigste editie van het wandelfeest is begonnen. Redacteur Martijn de Bonte heeft meegelopen en doet verslag. Onder de boog van de Rabobank door, dan langs de kraampjes van de braderie worden de eerste meters afgelegd.

Foto: Jaap Peeman. Een verkoper moppert goedgemutst op de wandelaars: ‘Allemaal kijkers, maar geen kopers’. Tegenover de Hema gaat het peloton de Dijk op en dan gaat de route langs de haven van Sommelsdijk de polder in. De snelle lopers hebben al een kleine voorsprong genomen op de grote groep. In de verte hangen donkere wolken die snel richting Middelharnis drijven. Als de lopers de buitendijk langs het Haringvliet oplopen begint het te spetteren en al snel daarna volgt een stevige regenbui. De poncho’s worden uit de verpakking gehaald en wapperen in de wind, andere lopers trekken een regenpak aan en ook een paraplu bewijst goede diensten. Een felle regenboog eindigt, of begint, in het

donkere water van het Haringvliet. De regen is maar van korte duur, de bui trekt richting de Hoekse Waard en laat de lopers achter op de grasdijk. Hier en daar staat een groepje fans om de lopers aan te moedigen. Het tempo zit er bij de meeste lopers goed in, terwijl de schemering invalt worden de loperspasjes voor het eerst gescand bij natuurgebied Scheelhoek. Doordat het langzaam donker wordt zijn de eerste lichtjes te zien, Even verderop de Haringvlietsluizen en nog een stuk verder flakkeren de lichten van de Rotterdamse industrie. Op weg naar de Vismijn vertelt een wandelaar dat ze voor de negende keer meedoet met de Omloop. Ze gaat voor de tien keer, daarna wil ze een andere tocht gaan

Wel of geen strandweer...

doen. Ze is een echte kilometervreter, ze loopt allerlei tochten en houdt alles precies bij in een notitieboekje. In totaal heeft ze al zo’n zestienduizend kilometer gelopen. In de Vismijn staan de ‘Walking bins’, vrij vertaald: wandelende prullenbakken. Het zijn vrolijke jongelui die mandarijntjes uitdelen en afval inzamelen. Op verschillende posten duiken ze op. De loods naast de Stellendamse haven is de eerste publiekplaats, maar de meeste lopers blijven er niet lang zitten. Ze hebben genoeg energie om snel verder te gaan richting Havenhoofd. Lees verder op pagina 10.

Nieuwe trailerhelling STELLENDAM - In de buitenhaven van Stellendam wordt een nieuwe trailerhelling inclusief grote aanlegsteiger gerealiseerd. Dat is de uitkomst van het overleg door Sportvisserij Zuidwest Nederland, Bootvisvereniging Zuid-West Nederland en Havenbedrijf Rotterdam nadat de aanleg van een helling op Maasvlakte 2 niet mogelijk bleek.

OUDDORP - Echt strandweer hebben we niet veel gehad in augustus. Toch viel er de afgelopen weken veel te genieten op het strand. Zo vormen de vele kitesurfers die spelen met de wind een spectaculair gezicht. De dreigende wolken vormen een fel contrast met het lichte zand en de felgekleurde vliegers. Het mag dan geen weer zijn om te gaan zonnen, het strand blijft een trekpleister van formaat. Foto: Bep Ardon

In overleg met Bootvisvereniging Zuid-West Nederland is Stellendam als meest voor de hand liggend alternatief naar voren gekomen. Havenbedrijf Rotterdam zal ter compensatie van de verloren gegane helling op de Maasvlakte de bestaande helling in Stellendam volledig renoveren. Er komt een gloednieuwe, bredere en langere helling plus een vlottende aanlegsteiger met loopbrug naar de vaste wal. Hiermee wordt het traileren een stuk eenvoudiger, veiliger en kunnen twee boten tegelijkertijd te water gelaten worden. De overeenkomst is ondertekend, een aannemer in de arm genomen en indien er geen zwaarwegende bezwaren komen op de aangevraagde vergunningen, zal de trailerhelling nog in 2014 worden gerealiseerd.

Voor het onderzoek zijn inwoners benaderd die zich in 2013 bij de gemeente hebben gemeld en een keukentafelgesprek hebben gehad. Daarnaast behoorden inwoners die vorig jaar een aanvraag voor een individuele Wmo-voorziening hebben ingediend en personen die in het eerste jaar na de gemeentelijke herindeling gebruik hebben gemaakt van een individuele Wmo-voorziening tot de doelgroep. In totaal hebben 100 inwoners meegewerkt aan het onderzoek. Wethouder Gerrit de Jong (Welzijn) vindt de resultaten van de enquête positief en goed bruikbaar voor een optimalisatie van de dienstverlening naar de klanten. “Een grote meerderheid van de gebruikers vindt dat de voorzieningen een gunstig effect hebben op de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen blijven wonen of buitenshuis dingen te kunnen ondernemen. De suggesties voor verbeteringen nemen wij zeker ter harte”. Op basis van de uitkomsten kunnen werkprocessen worden bijgestuurd. Er blijkt bijvoorbeeld meer behoefte te zijn aan informatie over de kans op succes bij een aanvraag van een individuele voorziening, over de procedure in het algemeen en de mogelijkheid bezwaar te maken tegen een besluit. Daarnaast wordt een goede informatievoorziening over de versoberingen van de Wmo in 2015, als gevolg van de wetswijzigingen, zeer op prijs gesteld.

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

De rode draad in 25 jaar dienstverlening www.visser-visser.nl

DIGITAL www.fotohameeteman.nl / Ouddorp-3253AR weststraat 35 0187-681612

En2608  

Eilanden-Nieuws van dinsdag 26 augustus 2014.

En2608  

Eilanden-Nieuws van dinsdag 26 augustus 2014.

Advertisement