Page 1

Dinsdag 23 augustus 2016

8535

Springkussen voor Stellendamse verenigingen

3

Schooljaar Edudelta van start

13

19

‘Warme harten’ uitgedeeld

Meer deelnemers Omloop

Ook dit jaar weer Groot Dictee GO

GOEREE-OVERFLAKKEE Dit jaar waren er bij de Omloop honderd deelnemers meer dan vorig jaar. Na een stevige bui op vrijdagavond was het verder goed wandelweer. De aangepaste route door Goedereede, Ooltgensplaat en Den Bommel viel in de smaak bij de lopers. De organisatie kijkt terug op een geslaagde 27ste editie.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Ook dit jaar zal er weer een Groot Dictee Goeree-Overflakkee worden georganiseerd. Het Dictee wordt gehouden op donderdag 24 november in aula van de Prins Mauritsscholengemeenschap. De organisatie is, evenals de vorige dictees, in handen van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee. Meer informatie volgt later via deze krant.

Door Martijn de Bonte

Activiteiten Galathese Haven

Bij de start zingt Esmee Schreurs en lanceert Trots op Flakkee haar derde magazine. TOF is gratis verkrijgbaar op verschillende distributiepunten. Na het startschot van Liza van de Kreeke gaan de lopers op weg. “Kom op hé, je kunt het,” roept een oudere man tegen een jonge knul die met een grijns op zijn gezicht begint aan zijn tocht. Gezellig Goedereede Dit jaar liepen de wandelaars voor het eerst dwars door Goedereede. De Markt staat vol met mensen die de lopers enthousiast aanmoedigen, er is live muziek en de Hollandse driekleur glimt in de regen. “Het is jammer dat je er zo doorheen bent,” zegt een loper. Een andere wandelaar zegt: “Dit hadden ze jaren eerder moeten doen.” Bij Westhoeve staat een man met een grote koelbox te wachten op de lopers. Een andere bezoeker vraagt: “Zit daar de doping in?” Meer uitvallers Op vrijdagavond krijgen de wandelaars een stevige bui ‘op hun dak’,

Enthousiaste deelnemers voor de start van de Kinderomloop. verder blijft het droog. De temperatuur is ideaal voor wandelaars, maar ze moeten het wel opnemen tegen een sterke wind. Bij de 110 kilometer is dit jaar bijna één op de vijf wandelaars uitgevallen. Dat percentage van 20 procent ligt hoger dan voorgaande jaren, toen was het 15-16 procent. De organisatie denkt dat de harde bui en daarna het stuk over het strand heeft gezorgd voor meer uitvallers. Twee wandelaars moesten tijdens de Omloop door de hulpdiensten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Routewijzigingen In Oude-Tonge was er dit jaar voor het eerst een cultureel ontbijt. Ruim 140 mensen schoven aan voor een ontbijtje. Iets verderop staan dames pannenkoeken te bakken voor de lopers. “Zonder pakjes en zakjes en gebakken met roomboter.” In Ooltgensplaat was de rustpost in multifunctioneel gebouw ‘t Centrum, door de wijziging in de route liepen de deelnemers dit jaar door het dorp heen. In Den Bommel was er Woord en Kunst in de Bommelstee. Voor het gebouw was er een stempelpost voor de lopers. De dames die de kaartjes knippen en de lopers voorzien van eten en

drinken vinden het “hartstikke leuk” dat de Omloop nu echt door het dorp gaat. “Zo kunnen we het dorp promoten”. Een wandelaar die aan komt lopen zegt: “In Den Bommel geen rommel.” In Stad hadden de dorpsbewoners weer uitgepakt. Lopers werden warm onthaald met een ereboog en vrolijk lied. Een mevrouw zegt enthousiast: “Geweldig, wat doen jullie dat leuk.” Ondertussen zingen de Stadtenaren: “Je gaat het redden, want je bent een kei.”

OOLTGENSPLAAT - Zaterdag 27 augustus zijn er allerlei activiteiten bij de Galathese Haven. Palingrokers tonen hun kunsten tijdens de palingrookwedstrijd, er kan worden meegevaren met een snelle RIB-boot, een kijkje worden genomen bij de modelbouwers, of een helikoptervlucht worden gemaakt. Kinderen kunnen zich laten schminken, een ritje maken in de vrachtwagen en zich uitleven op het springkussen. Het Flakkees Piratenkoor zal in de middag een aantal optredens verzorgen. Verder is er een kleine markt en zal het Repaircafé aanwezig zijn. De dag wordt afgesloten met een barbecue. Hiervoor kan worden aangemeld bij Paviljoen Sluishaven.

 Lees meer op pagina 7, 14 en 15.

Boeken, bankzaken en bodemschatten OUDDORP - “Samenwerking en vernieuwing van culturele voorzieningen. Die beleidsdoelstelling van de gemeente is behaald. Dit is een uitstekende combinatie op een bijzonder mooie locatie in het hart van Ouddorp.” Dat zei wethouder Gerrit de Jong maandagmiddag over de samenwerking van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Museum Ouddorp en de Rabobank in het Raad- en Polderhuis, dat prachtig gerenoveerd is en op 1 september de deuren opent voor het publiek.  >> Lees verder op pagina 6.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Erf- en sierbestrating Firma J. & J. van Gurp

Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

06-5351 7885 www.stamautorijschool.nl

Eilanden-Nieuws 23 augustus 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you