Page 1

Woensdag 10 augustus 2016

8532

12 uur lang bingo spelen op de camping

3

De kleinste boer van G-O

17

21

Esmay loopt voor goede doel

Lange weg te gaan voor verbeteren N59

Ongeval op duinpad OUDDORP - Maandag hebben de Lifeguards van de Reddingsbrigade assistentie verleend toen iemand hard ten val was gekomen op een duinpad. Omdat de locatie van het incident niet duidelijk was bij de meldkamer, gingen de Lifeguards op zoek in de duinen. Na een paar minuten werd de melder gevonden bij de strandovergang bij strandtent C-Side. Na onderzoek is het slachtoffer met de ambulance gealarmeerd, die heeft het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis in Dirksland. Bij de zoekactie werd de ‘brambulance’ ingezet, een hulpvoertuig met een ambulance- en een brandweerdeel.

Vuurwerk- en Lasershow

GOEREE-OVERFLAKKEE - De N59 is een veelbesproken onderwerp. Er gebeuren ieder jaar meerdere ongelukken op de weg tussen Oude-Tonge en de Haringvlietbrug. In tien jaar tijd zijn er veertien mensen omgekomen. In de volksmond wordt de rijksweg soms ‘de dodenweg’ genoemd. Daarnaast zorgt de weg voor veel vertraging, de N59 wordt regelmatig genoemd tijdens de filemeldingen op de radio. Vrijwel iedereen op het eiland, van politici tot ondernemers, is het er over eens dat de weg moet worden aangepakt. Toch lijkt er nog een lange weg te gaan voor de eerste schop in de grond gaat. Net voor het zomerreces heeft de Tweede Kamer een motie verworpen om de N59 op korte termijn te verbeteren. (Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat/Joop van Houdt)

Lees meer op pagina 13

Elfstrandentocht voor kitesurfers

OUDDORP - Op zaterdag 13 augustus om 22.30 uur is er op Strand Oosterduinpad ter hoogte van Strandcafé De Zeester een spectaculaire Vuurwerk- en Lasershow. Deze ‘Sound & Light Lasershow’ is een lichtshow, die wordt ondersteund met prachtige muziek. Die combinatie zorgt voor unieke taferelen op het Ouddorpse strand. Met fantastische lasereffecten en de meest schitterende beelden in laservormen is een spektakel absoluut gegarandeerd! De show kan het beste worden bekeken door op het strand te gaan zitten. Bezoekers kunnen parkeren aan het einde van de Oosterweg.

www.rozima.nl

Erf- en sierbestrating Firma J. & J. van Gurp

Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

06-5351 7885 www.stamautorijschool.nl

Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Geel en rood. Het kwaliteitslabel van ons tankstation.

GOEREE-OVERFLAKKEE - In september of oktober vindt voor de eerste keer een kitesurfmarathon plaats van ‘Hoek tot Helder’. De organisator Kite 4 Charity is een stichting die zich inzet om geld op te halen voor de Hartstichting. Met deze 130 km lange ultramarathon

van Hoek van Holland tot Den Helder zamelen zij geld in voor onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten. Tijdens de tocht van 130 kilometer zijn de deelnemers een volle dag op zee en varen onder andere langs de stranden van Ouddorp. De tocht wordt georganiseerd op een

moment dat de wind het toelaat. Toine de Klerk van Kite 4 Charity: “Vanwege de afstand en het heroïsche karakter van deze tocht, kunnen we zeggen dat de legendarische Elfstedentocht er een zusje bij heeft. Kortom, de Elfstrandentocht is geboren!” (Foto: Andy Troy).

Shell ‘De Ronde Boom’ Langeweg 113 Middelharnis/Sommelsdijk

24U

nachtautomaat

Eilanden-Nieuws 10 augustus 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Eilanden-Nieuws 10 augustus 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement