Page 1

Dinsdag 8 november 2016

8557

Nieuwe serie over Eilandmarketing

11

FidesWonen viert 100-jarig bestaan

14

23

Snoeien en zagen voor molen

Prestigieuze prijs voor MDV 1

Ziekenhuis scoort goed DIRKSLAND - Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft de zevende plaats behaald in de ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Het ziekenhuis is twee punten gestegen, vorig jaar stond het op de negende positie. Op nummer één staat het Beatrixziekenhuis Rivas in Gorinchem.

Slotavond Omloop MIDDELHARNIS - Donderdag 10 november is de slotavond van de 27ste Omloop.

STELLENDAM - Voor scheepswerf Padmos, met vestigingen in Stellendam, Bruinisse en Kilmore Quay in Ierland, was het een geweldige ervaring. Tijdens de galabijeenkomst voor de KNVTS award ‘Schip van het Jaar’ 2016, vorige week maandag in Studio 21 aan het Hilversumse Mediapark, werd van de drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt. En dat was het samenwerkingsverband scheepswerf Padmos te Stellendam en Hoekman Shipbuilding te Urk. Onder aanwezigheid van minister-president Mark Rutte en de jetset van de Nederlandse maritieme wereld, in totaal ruim achthonderd belangstellenden, mochten Padmos en Hoekman Shipbuilding uit Urk, die samen het winnende schip bouwden, Nederlands meest prestigieuze maritieme prijs in ontvangst nemen, en het bijbehorende eerbetoon. (Tekst: Hans Villerius, foto: Hans Heynen)

Lees verder op pagina 19.

Woon-zorgcomplex in Nieuwe-Tonge NIEUWE-TONGE - Er zijn vergaande plannen voor een woon-zorgcomplex in het centrum van Nieuwe-Tonge. Aan het Korteweegje komen 24 seniorenappartementen, verdeeld over drie verdiepingen, een ontmoetingsruimte en ruimtes voor gezondheidszorgpraktijken. Het unieke aan dit project is de samenwerking tussen CuraMare en de Hervormde Gemeente te Nieuwe-Tonge. Beide partijen werken samen aan dit complex vanuit een maatschappelijk belang, waarbij die de leefbaarheid van de vitale kern voor Nieuwe-Tonge vergroot wordt.

eenkomst voor het plan. Bij de realisatie van het complex is het voor bewoners van Nieuwe-Tonge mogelijk om langer in de eigen woonplaats te blijven wonen. De appartementen zijn afgestemd om zo lang mogelijk thuis te wonen en goede zorgvoorzieningen zijn dichtbij huis.

Stichting Zorg en Verpleging (onderdeel van CuraMare), Diaconie Hervormde Gemeente Nieuwe-Tonge en het college van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente uit Nieuwe Tonge ondertekenden dinsdag 25 oktober een samenwerkingsover-

Mensen die meer willen weten over wonen in het nieuw te bouwen woon-zorgcomplex in Nieuwe-Tonge, kunnen contact opnemen met mevrouw J. Grootenboer van CuraMare. Haar contactgegevens zijn 06-10034443 of j.grootenboer@curamare.nl.

De heren W.G.A. Driesse (ZVGO), C.J. Lugtenburg, J.P.S. Stelwagen (Diaconie Hervormde Gemeente) en de heren F. van Heemst en J Kransse (College van Rentmeesters) verwachten met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst dat er een volgende stap gezet is naar de nieuwbouw van het woon-zorgcomplex.

Alle lopers, vrijwilligers en anders betrokkenen zijn welkom bij de feestelijke afsluiting van het wandelevenement. Tijdens de avond wordt de Omloop geëvalueerd, wordt het sponsorbedrag bekend gemaakt en worden er prijzen overhandigd aan de loper en kinderen die het meeste geld hebben ingezameld. De bijeenkomst is vanaf 19.30 uur in restaurant Werelds In-Side bij Tieleman Keukens, Korendreef 15 in Middelharnis.

R 26 NOV EMBE

orp

Winterfa ir Oudd

Nog 15 dagen.

Kom langs voor onze Snertwed strij

d

U rijdt een lease auto? AxxiAuto verzorgt graag voor u het onderhoud! Uw leasepartner en BOSCHCAR Service partner. www.axxilease.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Altijd bij u in de buurt • • • • • •

Wijkverpleging Persoonlijke verzorging Medisch specialistische zorg Hulp in het huishouden Hulpmiddelen verhuur en verkoop Persoonsalarmering

CuraMare Thuiszorg staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar! Oostflakkee 06 20 70 37 15 Middelharnis 06 13 29 94 94 Dirksland 06 22 26 08 15 Goedereede 06 51 75 04 53 thuiszorg@curamare.nl

Dat is handig

een complete all-in deal!

Therdex PVC 2 serie, leverbaar in 6 kleuren

54,95

per m 2

Parket design

PVC is inclusief: • Kleuradvies aan huis • Opmeten en vloerinspectie • Eenmaal egaliseren • Vakkundig leggen • 10 jaar garantie Minimale afname van 15 m².

all-in gelegd

Berg & Berg Middelharnis Gedempt Kanaal 105 Tel. 0187 – 482784 E-mail: middelharnis@bergenberg.nl

Eilanden-Nieuws 8 november 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you