Page 1

Dinsdag 12 maart 2013

8193

Raadsvergadering verloopt rommelig

6

15 jaar Harry Westhoeve Keuken- en Interieurbouw

11

Open dag van de zorg in ziekenhuis Dirksland

14

Jubilarissen en afscheid bij KNRM

Inbraak voetbalkantine

STELLENDAM - In restaurant Berrisz te Stellendam hield de KNRM op de kop van het eiland haar jaarvergadering 2013. Een bijeenkomst waarbij drie jubilarissen een medaille kregen en waarbij afscheid genomen werd van een commissielid. Voorzitter van de plaatselijke KNRM-commissie Ger van de Velde zette alle vier in het zonnetje, en hield ter opening van de vergadering een toespraak waarin teruggeblikt werd op een voorbij jaar.

STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Tussen donderdag 7 maart 2013, rond 23:15 uur en zaterdag 9 maart 2013 rond 07:00 uur, werd er ingebroken in het verenigingsgebouw van voetbalvereniging SNS te Stad aan ‘t Haringvliet. Er werden televisieschermen en verschillende dranken, waaronder een forse hoeveelheid blikjes “Red Bull” ontvreemd. De inbrekers lieten mogelijk een sleutelbos achter met hieraan een sleutelhanger met een afbeelding van een tekenfilmfiguur zijnde “Homer Simson”. Een ieder die informatie heeft over het bedoelde strafbare feit wordt uitgenodigd contact op te nemen met het wijkteam politie Goeree-Overflakkee. Indien gewensd kan dit ook anoniem via het meldnummer meld misdaad anoniem 0800-7000.

Door Hans Villerius

Zowel de KNRM-stations Ouddorp als Stellendam hebben weer meer werk verzet dan voorgaande jaren. Daar waren bijzondere en ingrijpende acties bij. Station Ouddorp kwam 109 keer in actie, waarvan 40 op de Noordzee, maar het grootste aantal reddingsacties vond plaats op de Grevelingen. Station Ouddorp kreeg de beschikking over een nieuw Kusthulpverleningsvoertuig. Een onontbeerlijk voertuig voor een gebied wat ruim 20 km strand behelst. Station Stellendam volbracht 85 acties, waarvan het merendeel op de Noordzee en 30 acties op het Haringvliet. De stations kregen landelijke bekendheid en navolging met het door de stations uitgewerkte idee om kitesurfers uit de anonimiteit te halen, met de stickeractie ‘Be Traceble’. Inmiddels zijn er ruim 2.500 stickers uitgegeven. Ger van de Velde memoreerde aan enkele acties, zoals de Cessna die op tweede Pinksterdag van de radar verdween. De hulpverlening werd bij de zoektocht ondersteund door beide stations. Het vliegtuig bleek uiteindelijk neergestort te zijn op de Maasvlakte. Op 8 en 10 oktober was er brand op sportvisbootjes. Een onbemand bootje in de haven van Stellendam, welke volledig uitbrandde

De jubilerende vrijwilligers en hun echtgenotes werden door voorzitter Ger van de Velde in het zonnetje gezet. V.l.n.r.: Kees van Koppen, Andreas Hameeteman, Michel Niemantsverdriet en Ger van de Velde. Foto-inzet: afscheid werd genomen van Kees van Dam en zijn vrouw. Foto’s: Hans Villerius en een sportvisbootje voor de kust, waarbij de opvarenden net op tijd gered konden worden. Het bootje is gezonken. Op 5 december groot alarm, vanwege het vergaan van de Baltic Ace, die in aanvaring was gekomen met een trawler en in korte tijd zonk. Dertien personen konden, tijdens de gezamenlijke actie van vele schepen, worden gered. Vijf bemanningsleden vonden de dood. Deze reddingsactie is voor de bemanningsleden van Stellendam zeer zwaar geweest. Woorden van dank sprak Ger van de Velde dan ook uit aan het adres van de redders en schippers voor hun inzet het afgelopen jaar, die hiervoor 24

Fietsbrug Dirksland

uur per dag en zeven dagen per week oproepbaar zijn. Jubilarissen Later op de avond kregen drie opstappers een medaille en oorkonde uitgereikt. Dat waren Kees van Koppen en Michel Niemantsverdriet, die beide tien jaar opstapper zijn bij station Stellendam. Michel Niemandsverdriet heeft in die tijd zo’n 250 acties meegeholpen en daarbij ongeveer 400 mensen gered. En Kees van Koppen heeft circa 300 acties op zijn naam staan, waarbij in totaal ongeveer 500 mensen werden gered. Andreas Hameeteman is vijftien jaar als opstapper verbonden aan station Ouddorp.

Betaalbaar maatwerk! Harry Westhoeve Keuken en Interieurbouw (0187) – 684957 Ouddorp Bel voor een afspraak of kijk op de website: www.harrywesthoeve.nl

Afscheid Afscheid werd deze avond genomen van Kees van Dam, als bestuurslid van de plaatselijke commissie van de KNRM. Sinds 2004 zette hij zich in voor de stations op de kop van het eiland. Tijdens zijn bestuursperiode werden de stations Stellendam en Ouddorp verbouwd, kwam er een nieuw drijvend station op de Grevelingen en werden er nieuwe boten in gebruik genomen. Een hartelijk woord van dank richtte Ger van de Velde dan ook aan het adres van Kees van Dam. Maar ook alle echtgenotes of partners werden in die dankwoorden betrokken, omdat zij hun wederhelften zo dikwijls ‘afstaan’ om hun onmisbare reddingswerk te kunnen doen. www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Voorverkoop kringloopartikelen OUDDORP – Zaterdag 23 maart organiseert de activiteitencommissie van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp een Voorverkoop van kringloopartikelen. Belangstellenden zijn welkom in de schuur aan de Marijkeweg 24a in Ouddorp. Tussen 09.00 en 15.00 uur kan men een ruime keuze maken uit o.a. meubelen, boeken, curiosa en andere nuttig te gebruiken artikelen.

Rommelmarkt OUDDORP - Zaterdag 16 maart is er een rommelmarkt in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde, Zuidweg 3 te Ouddorp. Geopend van 8.30-12.00 uur.

De Waal Hoveniers Nieuwe-ToNge Tel. (0187) 652484 www.dewaalhoveniers.nl

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Een stap verder www.visser-visser.nl

DIRKSLAND

Nog 10 dagen! De nieuwe brug tussen de West- en de Oosthavendijk zorgt ervoor dat wandelaars en fietsers niet meer om hoeven te fietsen door Dirksland of over het bruggetje bij de Sluizen. De brug is nog niet officieel geopend omdat het waterschap nog niet klaar is, er moeten nog asfaltstroken worden aangebracht. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden, naar verwachting is het asfalteren in april mogelijk. Zolang de werkzaamheden niet zijn afgerond is de brug afgesloten voor al het verkeer. De versperringen die het waterschap heeft aangebracht zijn voor de tweede keer gesloopt. In mei is de officiële opening, vanaf dat moment kan iedereen lopend of met de fiets oversteken.

Meer informatie op: www.debeursgo.nl

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Middelharnis, Telefoon: 0187 617 300

Tweede Paasdag Kijkbijdeboer 2013

8 boerderijen, 2 molens! Kijk, doe en proef! Kleurwedstrijd, win weekendje weg!


MBO

22 en 23 maart

A: THEM MHEID ZAA DUUR Smullen op het

Cateringplein

Kom naar de gezelligste beurs t Op he an van het eiland v

terrein issant el Cor M ksland te Dir

Entertainment voor alle leeftijden

Meer dan 40 exposanten

Zeevisvaart en Zeevaart ... een wereldkeuze !

VRIJDAG 22 MAART VAN 13 - 21 UUR ZATERDAG 23 MAART VAN 10 - 17 UUR

met de nieuwste snufjes en leuke aanbiedingen op het gebied van auto & caravan, electronica, lifestyle en huis & tuin!

OPEN DAGEN VRIJDAG 18.00-21.00 UUR

22 MAART ZATERDAG 10.00-14.00 UUR

Iedere

Entree

bez

€1

p.p.

23 MAART

en Kinder ar ja 8 t to GRATISg toegan

Deltahaven 4, Stellendam

waarde oeker maakt kans o p bon t.w .v. € 25 een 0.-

Locatie: Cor Melissant Auto & Caravan - Nijverheidsweg 4 - Dirksland

www.debeursgo.nl

Als u met de auto naar Dé Beurs komt wordt u, met een gratis pendeldienst, vanaf uw parkeerplaats naar het beursterrein gebracht. En na afloop brengen wij u weer terug bij uw auto.

hvdvalk-vooruwbelastingaangifte.info

Te huur: 160 m2 bedrijf/ opslagruimte stalling caravan Info: A.G. Neels Ooltgensplaat Tel. 0187-632653 Mob. 06-30769670 agneels@hotmail.com

Opslagruimte te huur vanaf 35 m en 60 m

2 2

tel. 06-30874932

MBO Techniek Opleiding Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde op Goeree-Overflakkee

www.gocollege.nl 0187 750 834 info@gocollege.nl

HELP

VAKMANNEN

GEZOCHT

Start succesvol klusbedrijf ! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies, aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV.

www.devakman.info www.keurmerkbedrijf.nl

Van A naar Beurs

WWW.FACEBOOK.COM/STCGROUPNL

WWW.WERELDOPLEIDING.NL

belastingaangifteinvullen.info


DINSDAG 12 MAART 2013

3

‘Melissant- Doet’ op zaterdag 16 maart

Paasbuffet ANBO

Donderdag 14 maart GOEDEREEDE - Lezing over de zoektocht van David Hockney naar de geheimen van de Oude Meesters door Hans Dolieslager op de Markt nr. 13. Aanvang: 19.45 uur. Entree € 5,- Boeken via lidy@kunststichtingoedereede.nl of 0187841508. Org: Kunststichting Goedereede.

MELISSANT - Op zaterdag 16 maart is het weer Nederland Doet. In heel Nederland worden die dag door vrijwilligers allerlei projecten opgepakt en activiteiten verricht. Ook de dorpsraad Melissant wil hier aan meedoen.

Vrijdag 15 maart OUDE-TONGE - Vier korenconcert in de Grutterswei m.m.v. gemengd koor Smalstads, mannenkoor ‘Ons Koor’, gemengd koor Apollo en gemengd koor Advendo. Aanvang: 19.45 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang: € 5,-.

De dorpsraad wil dit jaar graag weer met een paar groepjes vrijwilligers de omgeving in en rondom Melissant van allerlei zwerfafval ontdoen.

Zaterdag 16 maart GOEDEREEDE - Donkerwandeling van 19.30-21.30 uur door Middel- en Oostduinen (Evidesbosje). Verzamelen bij de ingang t.h.v. Hondsweg 12 in Goedereede. Deelname: € 7,- (niet-leden), € 4,- (vw) en € 2,- (kind t/m 12 jaar). Aanmelden bij VVV Ouddorp aan Zee 0187-681789/ www.natuurmonumenten.nl. MIDDELHARNIS - Uitvoering Mattheus Passion van J.S. Bach in de Hervormde kerk door Chr. Kamerkoor Fiori Musicali o.l.v. Sietse van Wijgerden m.m.v. barokorkest Aspetti Musicali. Solisten: Tanja Obalski, sopraan, Dave ten Kate, altus, Paul Kieviet, tenor, Gilad Nezer, bas en Ralph Looij, bas. Aanvang: 19.30 uur. Kaarten a € 30 / € 22,50 / € 15 via www.fiori-musicali.nl. SOMMELSDIJK - Concert Sempre Crescendo om 20.00 uur in het Prieel van de Staver m.m.v. Brassband Rijnmond uit Rotterdam.

Helaas is er toch nog steeds regelmatig een blikje, een papiertje, een stuk plastic, of een leeg pakje drinken etc. etc. op straat of in de berm te vinden. Het blijkt moeilijk te zijn om allerlei klein afval mee naar huis te nemen en in de afvalcontainer te doen.

OUDE-TONGE - ANBO Afd. Oostflakkee geeft op woensdag 20 maart een paasbuffet met aansluitend een feestavond met als gasten ‘De Grevelinger Musikanten’ en het St. Adolfskoor’ uit Den Bommel in de Grutterswei te Oude Tonge. Aanvang Paasbuffet 16.00 uur, zaal open 15.30 uur. Voor het Paasbuffet met feestavond betaald u € 15,00. Voor alleen de feestavond € 5,00 Aanvang feestavond: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur. De entreeprijs van het Paasbuffet en/of feestavond betaalt men aan de zaal. Opgeven voor 13 maart bij de ANBO Oostflakkee tel. 642590 of 641515.

Zaterdag 23 maart OOLTGENSPLAAT - Lentefair van 10.00-17.00 uur op Fort Prins Frederik met activiteiten en kramen. Ook de kunstgalerie is open en er zijn rondleidingen in en om het Fort. Toegang: gratis. MELISSANT -Jeugdexcursie “Lentekriebels” op de Slikken van Flakkee, verzamelen bij de parkeerplaats Midden-Slikken in Melissant. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Kosten € 1,50 p.p. Aanmelden verplicht bij VVV Ouddorp aan Zee, 0187681789. SOMMELSDIJK - Orgelconcert in de Hervormde kerk ter herdenking van J.L. Krebs (1713-1780) door Paul Kieviet. Aanvang: 20.00 uur. Dinsdag 26 maart STAD AAN HET HARINGVLIET- Paasconcert door Chr. Gem. Zangver. “Soli Deo Gloria” o.l.v. Reinata Heemskerk in de Ned. Herv. Kerk.. M.m.v. jongerenkoor “Jehosua” uit Ooltgensplaat. De avond begint om 19.30 uur. Zaterdag 30 maart OUDDORP - Strandjutten op het strand vanaf ‘de Klepperstee’, Vrijheidsweg 1 in Ouddorp. Aanvang; 10.00 uur. 0187-681511 / info@klepperstee.com.

Omdat iedereen toch wel houdt van een schone leefomgeving, wil de dorpsraad met een aantal vrijwilligers een rondje door het dorp doen en, mochten er genoeg mensen zijn, ook graag een rondje buiten het dorp. Voor hesjes, grijpers en vuilniszakken wordt gezorgd. Na afloop wordt door de dorpsraad een gratis kopje koffie/ thee in café de Gouden Leeuw aangeboden. Vrijwilligers graag vooraf aanmelden via dorpsraadmelissant@live.nl of telefonisch : 60 11 04 Zaterdag 16 maart graag verzamelen op het Plein om 13.00 uur.

Krentenbrodenactie ‘Woord en Daad’ voor het goede doel GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van de Stichting Reformatorische Hulpactie Woord en Daad houdt op zaterdag 16 maart de jaarlijkse krentenbrodenactie. De opbrengst is bestemd voor het project waar de hulpstichting zich dit jaar voor inzet: “Onderwijs, met alle geweld. “Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van onderwijs, arbeid en inkomen en basisvoorzieningen. Vanuit het jaarthema: ‘Onderwijs, met alle geweld’ gaat Woord en Daad zich dit jaar ondermeer bezig houden met het (laten) uitvoeren van onderwijsprojecten in onveilige landen.

Onderwijs heeft ook te maken met veiligheid, armoede, honger, de overheid en inzet van kerken. Dus is samenwerking geboden. Door krentenbroden te kopen kan men een bijdrage leveren aan het, mede door de inzet van Woord en Daad, opzetten van de broodnodige programma’s om onderwijs en veiligheid in Latijns-Amerika op een hoger peil te brengen. De opbrengst van de actie zal helaas niet meer worden verdubbeld door onze landelijke overheid. Mede daarom beveelt het comité Woord en Daad de krentenbrodenactie extra aan.

Vrienden van Flakkee naar Roparun 2013 GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Roparunteam ‘Vrienden van Flakkee’ heeft zich voor de zevende keer ingeschreven voor de 22e Roparun. De start is op zaterdag 18 mei in Parijs en, dit jaar voor de tweede keer, in Hamburg. De finish is op 2e pinksterdag op de Coolsingel in Rotterdam. De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam over een afstand van 530 km. Elk team probeert door middel van acties geld in te zamelen voor het goede doel. En niet te vergeten, bedrijven te vinden die de teams sponsoren door middel van geld, materieel en/of eten en drinken. Ieder team is tijdens de Roparun geheel op zichzelf aangewezen. Alleen bij calamiteiten kan men de hulp van

de organisatie inroepen. De ‘Vrienden van Flakkee’ hopen veel geld bijeen te brengen voor dit goede doel. Ze gaan daarom de komende tijd diverse acties op touw zetten en vragen daarbij ieders hulp door het kopen van producten, geld te geven of door sponsoring. Het inschrijfgeld wordt door de teamleden zelf betaald. De onkosten van de voertuigen, het eten en drinken en al het materieel proberen ze via sponsoring te verkrijgen. Ze hopen, dat veel bedrijven hiermee willen helpen. Meer info: www.vriendenvanflakkee.nl of bij Jeroen Zoon. Tel: 0641010122. E-mail: roparunvriendenvanflakkee@gmail.com of Wim der Weduwen. Tel: 0653143512. E-mail: weduwe02@kpnmail.nl

Concert Sempre-Crescendo Zaterdag 16 maart zullen Sempre-Crescendo en Brassband Rijnmond een gezamenlijk concert verzorgen in De Staver te Middelharnis. Brassband Rijnmond, onder leiding van dirigent Erik van de Kolk, is één van de top brassbands in Nederland. De Brassband zal een gevarieerd programma verzorgen dat zeer de moeite waard is. Sempre-Crescendo uit Middelharnis-Sommelsdijk is opgericht in 1889 en staat thans onder leiding van dirigent Albert-John Vervorst. SempreCrescendo komt uit in de eredivisie van de KNFM. De muziekvereniging brengt tijdens het concert een aantal nummers ten gehore die zeer de moeite waard is en waarin diverse solisten voor het voetlicht verschijnen. Het concert vindt plaats in het Prieel van de Staver, aanvang: 20.00 uur. Toegang: € 5,-.

Voorjaarsmarkt NIEUWE-TONGE - Op zaterdag 16 maart wordt de jaarlijkse verkoping van de vrouwenverenigingen gehouden in Hervormd Centrum Elim, Zuiddijk 19 van 10.00 tot 14.30 uur. Tweede handsboeken, creaspullen, kado’s, bloemen en planten, enveloppen trekken enzovoort. Ook is er aan de inwendige mens gedacht. De opbrengst is voor de restauratie van de kerkramen van de dorpskerk, Het Bijbel vertaal werk in Malawi en ons adoptiekind.

Visverkoop t.b.v. weeskinderen STELLENDAM - Zaterdag 16 maart houdt de Stéphanos werkgroep een visverkoop. De opbrengst is bestemd voor weeskinderen in Malawi en Zambia. De verkoop wordt gehouden op het Oranjeplein tussen 9.00 en 16.00 uur. De kibbelingen en lekkerbekjes worden vers geleverd door vishandel Sperling. Zie voor meer info:www.stephanos.nl

Kledingbeurs Herkingen HERKINGEN - Op zaterdag 23 maart is er een kledingbeurs in ‘Ons Huis’ Herkingen. Iedereen, die nog kleding in de kast heeft hangen en daar vanaf wil, kan zich opgeven en deze verkopen tijdens de beurs. Aanmelden kan via Fennyvis76@hotmail.com of bel 0187-669348 kosten 10 euro per plaats.

Ketting maken Bijeenkomst veteranen

Schuurverkoop voor stichting ALS

NIEUWE-TONGE - Op vrijdag 15 maart is er weer een veteranenbijeenkomst in ‘Ons Dorpshuis’, Korteweegje 14 te Nieuwe-Tonge. Aanvang: 19.30 uur. Deze bijeenkomst is voor alle Veteranen van Goeree-Overflakkee, maar ook voor de donateurs van de ‘vereniging Veteranen van Flakkee’. Niet-veteranen, die ook graag een bijeenkomst bij willen wonen kunnen donateur worden van de vereniging. De vereniging groeit momenteel heel snel en steeds meer donateurs melden zich aan. Wie ook lid of donateur wil worden, kan contact opnemen met Jan IJpelaar Nieuwstraat 9, OudeTonge ( 0187-641667) of via janijpelaar@planet.nl

NIEUWE-TONGE -Zaterdag 16 maart van 10.00 - 17.00 uur, Groeneweg 35 te Nieuwe- Tonge is er een schuurverkoop en rommelmarkt. Er is een verkoop van: emaille, zink, tin, boerenbont, planten en tuinaccessoires van handelsonderneming EMCO, taxatie en inkoop van munten en bankbiljetten. Tevens is er een rommelmarkt ten behoeve van Stichting ALS Nederland, georganiseerd door Ladies’ Circle GO met huisdecoraties, tweedehands (kinder-)kleding, speelgoed, (nieuwe) tassen en paastakken. Koffie staat klaar en ook lentesoep met een hapje. Voor iedere bezoeker is er bovendien een leuke attentie. Inlichtingen: Jan Nijssen 0187651638.

OUDDORP - Op woensdag 13 maart kan men een rubberen ketting maken tijdens de soos van de 55+ club in de Dorpstienden. Mw. Staatsen zorgt voor de materialen en met haar hulp kan men een mooi sieraad maken, met keuze uit twee modellen, de prijs bedraagt € 3,- of € 4,- Graag zelf een stopnaald en schaartje meenemen en vooraf opgeven i.v.m. de inkoop van materialen. Dit kan bij de club op woensdagmiddag of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. De soos begint om 14.00 uur en om 13.00 uur kan er zoals altijd weer gekoersbald worden. Op 20 maart is er weer een voorjaarsbingo bij de 55+ club. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de SWO tel. 0187-641344.

www.brilcentrumkeuvelaar.nl Zandpad 56 - Middelharnis - (0187) 483437


4

DINSDAG 12 MAART 2013

Hoera!

Eindelijk Thuis

Morgen wordt onze lieve Opa Jaap Aleman

70 jaar! Van Harte Gefeliciteerd: Dennis, Stephan, Tess en Kai

Over de glans van de herinnering viel meer en meer de schaduw van het vergeten. Naast de leegte van het gemis is er de dankbaarheid dat een weg van voortgaande ontluistering hem bespaard bleef. Door God is over zijn lijden heen Thuisgehaald onze lieve en zorgzame vader, opa en overgrootvader

Marijkeweg 7b, 3253 BN Ouddorp

ABRAHAM VAN DAM ~ Bram ~

Jasja de Ruiter & Leontien Bekker

sinds 4 mei 2007 weduwnaar van Suzanna van Dam-Jongejan

De kerkelijke bevestiging vindt plaats om 14.30 uur in de Hersteld Hervormde Kerk te Abbenbroek. Ons adres wordt: Lenaert Vechelstraat 11 3232 BJ Brielle Brigantijn 16 3232 CC Brielle

1963

Op 9 maart 2013 is op 84-jarige leeftijd overleden

C. PRINSEN-WITTEKOEK

Ds. Pieter schravenDeel

Wij wensen de kinderen en kleinkinderen voor de toekomende tijd Gods vertroostende en ondersteunende nabijheid toe.

Ds. Schravendeel diende onze kerk in de periode van 5 september 1965 tot 13 augustus 1978.

Bestuur en leden van de ochtend- en avondkring van de vrouwenvereniging “Matthanja”, Hersteld Hervormde Gemeente Middelharnis/Sommelsdijk

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Middelharnis/Sommelsdijk, 6 maart 2013

in de gezegende leeftijd van ruim 91 jaar.

gaan trouwen op D.V. vrijdag 22 maart 2013 om 13.00 uur in het oude stadhuis van Brielle.

Gerbera 31 3247 DR Dirksland

Op de leeftijd van 91 jaar heeft de Heere uit dit leven weggenomen ons lid, mevrouw

2013

D.V. 21 maart hopen onze lieve ouders, opa en oma

Jo Sandee en Marie Sandee-van der Weele

50 jaar getrouwd te zijn. We willen dit feestelijk gedenken op donderdag 21 maart in de ‘Melishof ’, Binnenweg 61 te Melissant. U kunt hen feliciteren vanaf 16.00 uur tot 17.30 uur. Wij zouden het fijn vinden u daar te ontmoeten. Mieke en Johan Job, Bram & Koen Leunie Ben en Marja Jermo, Talitha & Wesley Annelies en Joop Willem-Jan, Matthijs & Colinda Lianne en Lijnard Jens & Laurie Willem-Alexanderstraat 14 3248 AZ Melissant

Wij zijn dankbaar dat we hem zo lang in ons midden mochten hebben. Veessen: Pie en Maarten de Bloois Elburg: Henk en José van Dam Leusden: Hans en Nely van Dam Klein- en achterkleinkinderen 9 maart 2013 Correspondentieadres: Kamperweg 1, 8081 HN Elburg Er is gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen op vrijdag 15 maart van 12.45 tot 13.15 uur in de Hervormde Kerk, Ring 2 te Dirksland. De afscheidsdienst die tevens gehouden wordt in de Hervormde Kerk te Dirksland begint om 13.30 uur. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Staakweg te Dirksland. Na de begrafenis is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in Verenigingsgebouw ‘Onder de Wiek’, Ring 57 te Dirksland. - Geen bloemen Wij zijn het personeel van Zorgcentrum Geldershof te Dirksland en van Verpleeghuis De Voord te Elburg dankbaar voor de liefdevolle verzorging. Als u geen rouwkaart heeft ontvangen dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen. Tot onze droefheid nam de Heere uit ons midden weg mijn geliefde broer, zwager en onze oom

Ouddorp: J. van Dam-Heerschap neven en nichten Elburg, 9 maart 2013

Met ontroering heeft de kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Dirksland kennis genomen van het overlijden van

uit Dirksland gaan van hun pensioen genieten.

Blij en verrast zijn wij met alle kaarten en cadeaus die wij ontvangen hebben na de geboorte van ons dochtertje

Dayenna

Allen hartelijk dank!

ABRAHAM VAN DAM Vele jaren heeft hij de Hervormde Gemeente van Dirksland gediend als notabel. Dankbaar gedenken we hem en het werk dat hij met liefde en toewijding heeft verricht. Tot het laatst toe mocht hij getuigen dat alles alleen van de Heere te verwachten is. Moge zijn gedachtenis tot zegen zijn. Namens de kerkenraad, J.D. van der Welle, voorzitter kerkrentmeesters E.C. van Putten, secretaris

Boudewijn & Davina

Namens de Emmaüskerk, Middelharnis R.O. Huising, preses T. Gille, scriba



                                  

DA N K B E T U I G I N G Daar het ons niet mogelijk is iedereen persoonlijk te bedanken, willen wij langs deze weg U allen bedanken voor de vele blijken van medeleven en deelneming die wij hebben ontvangen tijdens de ziekenhuisopname en na het overlijden van onze broer en oom

JOHANNES TANIS - Hans -

In het bijzonder dank aan: Ds. J.W. van Estrik voor de bezoeken thuis en in het ziekenhuis en voor het leiden van de rouwdienst en begrafenis. Kerkenraad en het ouderenwerk van de HHG Goedereede. Verplegend personeel en artsen van ziekenhuis Bethesda. Verplegend personeel en vrijwilligers van de Vliedberg bedankt voor de liefdevolle verzorging waar onze broer en ome Hans sinds oktober 2007 verbleef. Krijn Breen en medewerkers van Spanjersbergh Uitvaartverzorging, voor de persoonlijke begeleiding en de correcte verzorging van de Uitvaart. Fam. Tanis neven en nichten

ABRAHAM VAN DAM

Wassenaar: B.J. Reumer-van Dam

Wim en Louw



weduwnaar van S. van Dam-Jongejan in de leeftijd van 91 jaar.

Deze boefjes

            

Op de overlijdensadvertentie geeft hij via de familie mee: ‘Wat de Heer van U vraagt is niets anders te doen dan lief te hebben en recht te doen en trouw te wandelen met uw God’. Zo mogen wij in herinnering terug kijken naar wat hij voor onze gemeente heeft mogen betekenen.

Dirksland, 9 maart 2013

Ouddorp, maart 2013 Hierbij geven wij kennis van het overlijden van ons gewaardeerd lid, mevrouw

GEERTRUIDA

HEESTERMANS-VAN EIJKEREN Gerda is vele jaren een trouw lid geweest van onze vereniging. Wij bewaren aan haar heel goede herinneringen en wij wensen haar kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe om dit verlies te verwerken. Bestuur en leden, Bridgeclub Melissant

DA N K B E T U I G I N G … een leven veel te kort op deze aarde maar voor altijd herinnerd en van onschatbare waarde … Voor de vele hartverwarmende bewijzen van medeleven die wij mochten ontvangen tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn innig geliefde vrouw, onze lieve zorgzame mama, dochter en schoondochter

GERMA MALIEPAARD-DE GEUS Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons lid

J.W. VAN EIJK Wij wensen de familie veel sterkte toe met dit verlies. Bestuur en leden, Eerste Flakkeese Vogel Vereniging Middelharnis

betuigen wij u onze oprechte dank. De aanwezigheid van u allen persoonlijk, de brieven, kaartjes, telefoontjes en bloemen waren ons tot grote steun. Corjan Corina en Pieter-Jan ouders en schoonouders Oude-Tonge, maart 2013


DINSDAG 12 MAART 2013

DA N K B E T U I G I N G

DA N K B E T U I G I N G

Voor de vele blijken van medeleven, zowel persoonlijk als schriftelijk, ons betoond na het overlijden van onze geliefde moeder, schoonmoeder, groot- en overgrootmoeder

Hierbij willen we iedereen bedanken voor alle steun en medeleven tijdens haar ziekte en na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze moeder en oma

NEELTJE PIKAART-GRINWIS

GREETJE STERENBORG

zeggen wij u langs deze weg onze welgemeende dank. Dank ook aan de huisartsenpraktijk Kop van ’t Eiland en de verpleeghuisartsen. Personeel van CuraMare, bedankt voor de liefdevolle verzorging, zowel in De Samaritaan als in De Vliedberg. Ook dank aan ds. H. Juffer voor de bezoekjes thuis en het leiden van de rouwdienst, alsmede ook de kerkenraad van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp. Verder dank aan het personeel van Eben-Haëzer voor de goede verzorging en het beschikbaar stellen van het verenigingsgebouw. Tenslotte ook dank aan begrafenisonderneming Van der Klooster voor de persoonlijke begeleiding en de waardige wijze, waarop de begrafenis heeft plaats gevonden. H. Bakelaar-Pikaart D. J. Pikaart T. K. Pikaart-Witte Klein- en achterkleinkinderen Ouddorp, maart 2013

DA N K B E T U I G I N G voor de vele blijken van medeleven ons betoond na het onverwachts overlijden van onze broer, zwager en oom

JOHANNES GROENENDIJK willen wij u onze oprechte dank betuigen. In het bijzonder een woord van dank aan – dr. Roekx voor de medische begeleiding; – Thuiszorg Careyn voor de liefdevolle verzorging; – ds. R. Silvis van de exodusgemeente voor het leiden van de dienst van woord en Gebed; – Begrafenisverzorging J. van der Slik en medewerkers voor de correcte verzorging van de begrafenis.

In het bijzonder dank aan: - Ziekenhuis Dirksland, afdeling Oncologie - Helius MC, dokter K. Meijer - Buurtzorg voor de liefdevolle verzorging - Stichting Ambulance Wens Nederland - Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Jaap Driesse Manon en Alex Pim en Diana Jeroen en Novi, Juan

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor alle steun en medeleven tijdens de ziekteperiode en na het overlijden van mijn geliefde man, onze zorgzame vader, opa en overgrootvader

Marinus Maarten Kievit Onze speciale dank gaat uit naar de directie en medewerksters van Hospice Calando, de huisartsen, de heer en mevrouw De Jager-Oostdijk, de artsen Van Kralingen en Hoppenbrouwers, alsmede het verplegend personeel van het ziekenhuis in Dirksland. Wij zijn dominee Oorschot zeer erkentelijk voor de pastorale zorgen en het leiden van de rouwdienst. Ook bedanken wij ouderling Guijt voor zijn vele pastorale bezoeken en gesproken woorden op de begraafplaats. Begrafenisverzorging Van Wageningen bedanken wij voor de correcte verzorging van de begrafenis. B. Kievit-Zwerus Kinderen, klein- en achterkleinkinderen Nieuwe-Tonge, maart 2013

Hartverwarmend waren de vele reacties na het overlijden van onze moeder en oma

MARIA AAGJE GARST-PRINCE

 

          





uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar Rouwcentrum Media Vita Contact

Administratie adres

Achthuizen W. Buys 63 19 77 Middelharnis 0187-48 69 62 Oude-Tonge 0187-64 24 28 Mobiel 06 53 11 29 79

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

Voor uitvaartverzorging op geheel Goeree-Overflakkee geheel

Administratie-adres: Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

Swier en Jacqueline Swier

VERHUISD

Mevr. Knape-Polder van: Hazersweg 9 A naar: Schansweg 29 3253 VL  Ouddorp

naar: Schansweg 25, 3253 VL Ouddorp

Mevr. J. van Soest verhuizen naar: Amaliapad 15, app. 35 3251 AA Stellendam

Dorpstienden 3

UITVAARTVERZORGING

B.G .G .

06 53448384

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Paas- en rozijnenbrodenactie Nieuwe-Tonge - De Hersteld Hervormde Gemeente organiseert een verkoop van broden voor Pasen. Er zijn Paasbroden te bestellen met of zonder safraan, broden met spijs kosten € 7,50, zonder spijs € 6,50. Er zijn ook rozijnenbroden (zonder saffraan) te bestellen, met spijs voor € 5,50, zonder spijs voor € 4,50. Uw bestelling kunt u telefonisch doorgeven 652386 of 652580. Bestellen kan ook per e-mail: actie‐hhg‐nt@solcon.nl. De bestellingen kunnen zaterdagochtend 30 maart van 10.00 tot 11.00 uur worden opgehaald in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente, Westdijk 37. De opbrengst is bestemd voor de Hersteld Hervormde Gemeente.

Met ingang van 16 maart 2013 gaat

Uw laatste wensen in goede handen

WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

OUDDORP - Zaterdagavond 16 maart verzorgt het Christelijk jong gemengd koor ‘Marcando’ uit Nieuw-Lekkerland een zangavond in de Dorpskerk, Weststraat 2, Hervormde Gemeente Ouddorp. Het koor zingt onder leiding van Nico Stam, de organist is Jan Meuleman. Tijdens de avond zijn er muzikale intermezzo’s op de dwarsfluit door Andrea Admiraal en Martin van Moort. De meditatie wordt verzorgd door Ds. C. van den Berg. De toegang is gratis. Er zal gecollecteerd worden ten bate van de Hervormde Gemeente Ouddorp. Na afloop is er verkoop van cd’s. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: www.hervormdouddorp. nl

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

van Dahliapad 91, Stellendam

Oude-Tonge, maart 2013

TELEFOON: (0187) 631336

Zangavond met ‘Marcando’

TELEFOON 0187- 491396

We zijn u er heel dankbaar voor.

P. MANS

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

is per 6 maart verhuisd van: De Gracht 19, 3253 EC Ouddorp

Sommelsdijk, maart 2013

Op zaterdag 16 maart is er een spulleninzamling voor de rommelmarkt van de H.H.K. te Nieuwe Tonge. De rommelmarkt is op zaterdag 22 maart. Spullen kunnen van 9.30-11.30 uur worden ingeleverd bij de loods van fam. van Kempen, Duivenwaardseweg 7. Geen bedden, spiralen en wandmeubels. Meer informatie bij dhr. J. Both, tel.:0187-652072

     

Mw. G. Karels-van Halem

Familie Groenendijk

DA N K B E T U I G I N G

 

Middelharnis, maart 2013

Da n k b e t u i g i n g

Inzameling rommemarktspullen

  

Het heeft ons meer dan goed gedaan.

5

Dag en nacht bereikbaar

WELKOM-DIENST

www.kievit-uitvaart.nl

Zondag 17 maart - 18.30 uur

Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

m.m.v. Combo Eljakim

0187- 601166

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

Orgel Jan Teeuw Voorganger: Ds. E.M. de Jong

Uitslagen dressuur Oostmoer Stad aan ‘t Haringvliet - Uitslag van de dressuurwedstrijd voor pony’s, proeven F5, F6, F7 en F8, gehouden op zaterdag 9 maart 2013 in Manege Oostmoer, Oostmoersedijk 2a te Stad aan ’t Haringvliet. Voor deze proeven dient een minimaal aantal punten behaald te worden van 210. Proef F5. Amélie Buys, Spiky, 236 pnt; Thessa Huizer, Ginger, 235 pnt; Veerle Moerenhout, Silly, 233 pnt; Esmee v. Es, Disney, 229 pnt; Anne v. Asperen, Doddle, 222 pnt; Maxine Verhaegen, Magic M, 222 pnt. Proef F6. Christel Teeuw, Nancy, 239 pnt; Saskia Möhrke, Candy, 238 pnt; Noa v.d. Berg, Balou, 231 pnt; Anouk Schipper, Balou, 229 pnt; Nikki Stolk, Nancy, 228 pnt; Demi v.d. Berg, Iwan, 215 pnt. Proef F7/F8. Lisa Knops, Magic M, 236 pnt, tevens diploma F8 behaald; Charmayne v.d. Brink, Nancy, 231 pnt; Gaby Koese, Nancy, 230 pnt; Femke Dullemond, Candy, 224 pnt.


6

DINSDAG 12 MAART 2013

Varia

Gevarieerd programma KijkbijdeBoer op Tweede Paasdag GOEREE-OVERFLAKKEE Tweede Paasdag, maandag 1 april, wordt de derde editie van KijkbijdeBoer gehouden. Evenals vorige keren opent een aantal agrarische bedrijven op het eiland hun deuren vanaf 10.00 uur ‘s ochtends. Tot ‘s middags 16.00 uur krijgen de belangstellenden alle ruimte om rond te kijken op de bedrijven. De organisatoren proberen met KijkbijdeBoer ook verbinding te leggen tussen kunst, cultuur en historie.

Volgens hen hebben de werkzaamheden op een agrarisch bedrijf nauwe raakvlakken met kunst. “Het telen van gewassen, het houden van dieren en de verwerking van producten vergt veel creativiteit van de agrariërs en met deze creativiteit willen we graag een breed publiek nader kennis laten maken op Tweede Paasdag”. Workshop Miriam Zimmerman van Atelier Galathea geeft workshops voor kinderen en er is een voorproefje te zien van de KunstKijk. De cultuur ontbreekt ook niet want Sociëteit Rethorica uit Sommelsdijk zal op een van de boerderijen stil staan bij de historie door middel van voorlichting en het samenstellen van een expositie. Cultuur kan er natuurlijk ook ‘gesnoven’ worden bij een bezoek aan de twee molens die speciaal voor KijkbijdeBoer geopend zijn. Dit zijn de molens van Achthuizen en Herkingen.

Lezing over ‘Motteheuvels in Zeeland’ in Oude Raadhuis MIDDELHARNIS - Dinsdag 19 maart a.s. organiseert De Motte haar derde lezing van het Winterseizoen. De heer Jan J.B. Kuipers uit Zeeland zal een voordracht verzorgen over de vijf W's van de Zeeuwse bergjes. Hij zal spreken over het brede terrein van de mottes of kasteelbergjes in Zeeland, ook bekend onder de foutieve naam 'vliedbergen'. Aan de orde komen onder andere aantallen, verspreiding,

inrichting, functie en historische achtergrond. Verder behandelt Kuipers in vogelvlucht oudere wetenschappelijke theorieën, folklore en 'parahistorie' in relatie tot de Zeeuwse 'bergjes'. De lezing wordt gehouden in het Oude Raadhuis van Middelharnis, Raadhuisstraat 1. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Aanvang lezing 20.00 uur.

Er valt veel te genieten bij KijkbijdeBoer. Inmiddels is ook de website van de organisatie bijgewerkt. Op deze site zal volop informatie komen over het evenement. De site wordt regelmatig bijgewerkt, zodat belangstellenden zich goed op de hoogte kunnen stellen van de laatste ontwikkelingen: www.kijkbijdeboer.nl

(Archieffoto www.kijkbijdeboer.nl) KijkbijdeBoer wordt ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door de medewerking van een aantal hoofdsponsors: Rabobank Goeree-Overflakkee, Kamervan Koophandel, de gemeente Goeree-Overflakkee en EilandenNieuws.

Zendingsmiddag GZB MIDDELHARNIS – In de aula van de Christelijke Scholengemeenschap 'Prins Maurits' te Middelharnis wordt a.s. zaterdag 23 maart weer een Zendingsmiddag van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) gehouden. De bijeenkomst duurt van 15.00-19.15 uur. Tussendoor zal er een maaltijd worden gehouden, waarvoor met zich vooraf moet opgeven. Dat kan bij mevrouw E. van Heemst, tel. 0187 651768. Sprekers zijn Nico en Janny van Steensel. Nico was docent Theologische opleiding in Angola en Janny deed er vrouwenwerk. Ook zullen Bert en Jeanine iets vertellen over hun werk dat ze in Zuidoost-Azië deden. Voor de kinderen is er oppas en worden er activiteiten georganiseerd, zodat ouders en hun kinderen de bijeenkomst kunnen bezoeken. Ook is er een boekentafel aanwezig. De zendingsmiddag wordt georganiseerd door de GZB, waarvoor een collecte zal worden gehouden. Voor het overige is de bijeenkomst en deelname aan de maaltijd gratis. Iedereen is welkom. De zendingsmiddag trekt de laatste jaren veel belangstelling. De organisatie hoopt ook dit jaar weer velen te mogen ontmoeten.

Voetballen voor RopaRun OOLTGENSPLAAT - Altijd al aan een toernooi mee willen doen, waarbij je een prestatie levert voor het goede doel? Dan is dit je kans bij mi goedoe. Bij v.v. O.F.B. wordt op 11 mei 2013 van 12.00 tot 21.00 uur een voetbaltoernooi georganiseerd wat in het teken komt te staan van de RoPaRun en het wordt “mi goedoe” genoemd. Deze naam komt uit het Surinaams en betekent “mijn schatje”.

De voornaamste reden om hiervoor te kiezen lag heel voor de hand. Met een “l” erbij staat er goed doel en daar draait het om. Op 11 mei wordt gestart met een gezamenlijke lunch, daarna begint het echte werk. Het is niet verplicht om goed te kunnen voetballen. Tot ongeveer 18.00 uur wordt er gespeeld daarna kan men wat eten en er zal muzikaal vermaak zijn. Het doel van dit toernooi is gezelligheid en sportiviteit, maar hoofdzakelijk geld ophalen voor het goede doel. Dit

geld halen we op d.m.v. inschrijfgeld en sponsors. Inschrijven Het inschrijfgeld is € 150,- per team oftewel € 15,- p.p. Om het echt interessant te maken is het leuk als elk teamlid zijn eigen sponsors zoekt om zo nog meer geld op te kunnen halen. Bedrijven en/of verenigingen, die mee willen doen, kunnen zich opgeven bij Naomi Dullemond, via migoedoe@ hotmail.nl. Inschrijven is mogelijk tot 27 april 2013. Ook kan men via dit e-mailadres meer informatie krijgen.

Hanteren procedurele afspraken is moeilijk in raadsvergadering

Open dag bij Careyn in Ouddorp, Middelharnis en Oude-Tonge

GOEREE-OVERFLAKKEE – Als het voor raadsleden al verwarrend en niet duidelijk is, dan wordt op het voor belangstellende volgers van het politieke debat nagenoeg onmogelijk nog een touw vast te knopen wat nu precies gemaakte procedurele afspraken zijn en hoe daarmee, al dan niet flexibel, wordt omgegaan. Tijd dus maar weer om deze week in het Presidium een stevig robbertje te discussiëren hoe stringent het vastgestelde Reglement van orde nu gehanteerd gaat worden. De problematiek kwam op tafel toen PvdA-er Keuker in de besluitvormende fase van beraadslagingen nog een motie aankondigde over het onderwerp Beleidsplan Schuldhulpverlening 2013-2014.

GOEREE-OVERFLAKKEE Op 16 maart is de Open Dag van Zorg en Welzijn. Op deze dag kan iedereen die interesse heeft, een kijkje nemen achter de schermen in zorginstellingen door heel Nederland. Op Goeree Overflakkee kan dat in Ouddorp, Middelharnis en Oude Tonge.

Door Jaap Ruizeveld

Twee weken geleden had wethouder De Jong de fracties achter zich gekregen om het beleidsplan door te loodsen naar de besluitvormende bijeenkomst. Dat ging toen niet zonder slag of stoot. Het betekent immers een ingrijpende verandering, zeker in de relatie met de Stichting Careyn (voor-

heen het Algemeen Maatschappelijk Werk), die jarenlang in de vier nu gefuseerde gemeenten op het eiland de schuldhulpverlening, op basis van een subsidierelatie, volledig verzorgde. De gemeente gaat nu de positie als regisseur vorm geven. Zij pakt aan de voorzijde van het proces de regierol. Daartoe is, zo vermeldt het beleidsplan, een besluit genomen. Maar zelfhouden of uitbesteden waren opties en PvdA-er Keuker gaf toen al aan niet gelukkig te zijn met de gevoerde procedure. Volgens zijn fractie is de raad hierbij in het geheel niet betrokken geweest. "Stichting Careyn is specialist in dit werk en zou - in het algemeen gesteld – het werk goed hebben uitgevoerd. Wethouder De Jong nuanceerde deze visie enigszins. De PvdA pleitte voor het aanhouden van het.Wilde meer informatie, maar kreeg geen steun. Spraakverwarring Nu het op besluitvorming aankwam, al dan niet met een toelichtende stemverklaring, was er (onverwacht ?) een PvdA/VKGO/GOS - motie waarover de fracties alsnog wilden discussiëren. Dat voorafgaand aan de hamerslag. Anders was inzet zinloos. Dat - onverwacht – lag genuanceerd, want alle fracties en ook het bestuur bleken de motie in hun bezit te heb-

ben. Voorzitter Kleijwegt gaf in eerste instantie aan welke aanpak gevolgd diende te worden met hantering van afspraken in het Reglement van Orde. De procedure liet een debat in diverse gespreksronden nu niet meer toe. Of was er - en daar begon de glijdende schaal - een escape door de motie alsnog tot amendement te verheffen? Of toch voor één keer flexibel zijn ? Er ontstond een spraakverwarring. Moest de gemeente nu de wettelijke taak module gericht uitvoeren en regievoerder zijn en hoe werden de uitvoeringstaken dan ingedeeld? En waren er nu al 2 formatieplaatsen in het personeelsbestand opgenomen of was er sprake van extra fte's?. Rommelig Eerst een kader stellende discussie over de toekomstige rol van de gemeente gaven PvdA, VKGO en GOS aan en ook Eiland van Vrijheid sloot zich hierbij aan. De andere fracties gaven geen steun aan de motie en gingen akkoord met de vaststelling van het Beleidsplan Schuldhulpverlening 2013-2014 met de toezegging van de wethouder dat er over een half jaar een evaluatie komt. Dat twee fracties aangaven zowel de motie als het beleidsplanvoorstel te steunen gaf een extra accent aan dit rommelige debat.

Rick Poppen, Zorgteammanager Regio West, organiseert de Open Dag: “We hebben geïnteresseerden bezoekers veel te bieden. Dit jaar kiezen we er niet voor om onze locaties te openen, maar Careyn komt naar de bewoners toe. Zo kunnen mensen ons ontmoeten bij de supermarkt in de buurt. Careyn is van 11.00 tot 12.00 uur aanwezig bij Albert Heijn in Ouddorp. Tussen 13.00 en 14.00 uur bij Albert Heijn in Middelharnis en van 15.00 tot 16.00 uur bij Albert Heijn in Oude Tonge. De medewerkers van Careyn kunnen gezondheidsvragen beantwoorden. Ze weten ook veel over de mogelijkheden van zorg in de thuissituatie. De wijkzuster is aanwezig, met haar kunnen geïnteresseerden ook een afspraak maken. Daarnaast vertellen Careyn medewerkers over de extra diensten op ons eiland, zoals een maaltijd service en onze samenwer-

king met de bibliotheek. We rekenen op veel belangstelling”. Op andere dagen kan iedereen gewoon ‘s middags binnen lopen in de Careyn wijkgebouwen. Als de verpleegkundige er niet is, kan ze gebeld worden voor een afspraak. Careyn heeft geen vastgestelde spreekuren, maar komt graag bij bewoners langs. Voor vragen kan men contact opnemen met de Careyn Klantenservice: 088 - 123 99 88. Op de website staan alle locaties die meedoen aan de Open Dag, www.careyn.nl/opendag. Meer informatie Careyn is een actieve maatschappelijke onderneming, die mensen verbindt. Careyn staat voor vitaliteit, levendigheid en goede zorg in elke wijk, buurt of woongemeenschap en stimuleert zelfredzaamheid en eigen regie. Als het nodig is, staat Careyn klaar als betrokken partner met producten en diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor iedereen: jong en oud, gezond of kwetsbaar. Daarbij onderscheidt Careyn zich met een persoonlijke manier van werken.


Schilderen-Beglazing-HoutsaneringBehangen

www.fitclub.nu

SCHUURVERKOOP EN ROMMELMARKT I.S.M. LADIES’ CIRCLE GO Zaterdag 16 maart a.s. van 10.00 - 17.00 uur, Groeneweg 35 te Nieuwe-Tonge

Dijkhof 9 3243 AG Stad aan ’t Haringvliet 06 - 48 52 25 03

Van der Made Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver dinsdag gesloten / vrijdag koopavond

Verkoop van: emaille, zink, tin, boerenbont, planten en tuinaccessoires van handelsonderneming EMCO, taxatie en inkoop van munten en bankbiljetten. Tevens is er een rommelmarkt ten behoeve van Stichting ALS Nederland georganiseerd door Ladies’ Circle GO met huisdecoraties, tweedehands (kinder-)kleding, speelgoed, (nieuwe) tassen en paastakken.

Joyce v.d. Broecke Sarine van Wezel Jeannette van Kempen Monique Pijl 06-51574450 0187-669364 0187-684030 0187-482056

Koffie staat klaar en u kunt genieten van een lekkere lentesoep met een hapje. Voor iedere bezoeker bovendien een leuke attentie. Inlichtingen: Jan Nijssen 0187-651638.

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

ga snel naar www.flakkeeschebazar.nl

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84

Catharina de Wit Mirlande Besemer 06-16595383 06-57327138

Jeanette Verhage 0187-483615

Deze HerBalife welzijnscoaches helpen u graag.

voor scherpe aanbiedingen

OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

Mariëlle Klink 0187-487958

Ook voor aankomen, sportvoeding, gezond ontbijt, gewichtsbeheersing en Weight Loss Challenge

Gratis voedingsadvies en -begeleiding!

Wij zoeken nog collega’s!

Modeshow in onze winkel te Nieuwe Tonge Vrijdag 15 maart vanaf 19:00 Zaterdag 16 maart vanaf 11:00

Modeshow in onze winkel te Ouddorp 30 maart vanaf 11:00

Graag tot ziens!

TSL uur APKdemo• 20 Maart APK om•19.30 APK

Nieuwe-Tonge • Zuiddijk 15 • tel. 0187 – 651266 Ouddorp • Weststr aat • tel. 0187 – 683862

Heeft u nieuwbouwplannen? Kijk dan op www.allurebouw.nl

16 maart tussen 11.00 en 15.00 uur

Open Huis Dirksland Essenlaan 50, 3347 GG Dirksland Verhinderd? Bel 0548 - 80 19 80 voor andere Open Huis data.

Zoals bij ons de gewoonte is, tonen wij graag onze unieke bouwwijze tijdens het bouwproces. Dat geeft u een goed beeld van onze perfecte mix tussen traditionele, degelijke bouw en snelheid. Deze kwaliteit en diversiteit willen wij u graag tonen tijdens ons Open Huis op zaterdag 16 maart van 11:00 – 15:00 uur. Zoals u van ons gewend bent, is deze woning volledig aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. Wilt u de woning graag van binnen bekijken en/of weten hoe uw wensen gerealiseerd kunnen worden? Kom dan naar ons Open Huis. De koffie staat klaar! Belt u gerust voor een uitgebreide routebeschrijving.

Argonstraat 3 7463 PD Rijssen

t 0548 – 80 19 80 f 0548 – 80 19 55

info@allurebouw.nl www.allurebouw.nl

Allure Bouw heeft tevens een vestiging in Alblasserdam.


Westdijk 9-11

versaanbiedingen van de week

Deze week in ons DESEM assortiment:

Middelharnis Tel. (0187) 484665

Goudbruin breekbrood 1.50 en breekstokje met Italiaanse 1.50 kruiden

f ru it

ft je proeil versch

Zo worden broodjes gemaakt

De Echte Bakker Plaatsnaam 1 Straatnaam 1 Plaatsnaam 2 Straatnaam 2 Plaatsnaam 3 Straatnaam 3 Plaatsnaam 4 Straatnaam 4 www.adresechtebakker.nl

Plaatsnaam 5 Straatnaam 5 Plaatsnaam 6 Straatnaam 6 Plaatsnaam 7 Straatnaam 7 Plaatsnaam 8 Straatnaam 8

Draadjes vlees salade

200 gram

150 gram

199

3

150 gram

Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278

Doe mee aan onze

bro o d

ELSTAR

Tray gemengde kruiden voor binnen en buiten

2 kilo

KIWI’S

O.a. Peterselie, Majoran, Salie, Thym, Origanum, Rozemarijn voor maar

10 voor

€ 2,95

Deze week opruiming van vaste tuinplanten: 50% korting.

Woensdag 13 maart wegens jaarlijkse biddag hele dag gesloten.

Damweg 1a 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904

FRIESLANDERS 5 kilo

Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag gesloten woensdag 8.30-12.00 uur 13.00-17.30 uur donderdag 8.30-12.00 uur 13.00-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-15.30 uur

gro enten

Nieuw

4 roomschijven & 4 slavinken

GRATIS 500 gram GRATIS 100 gram zuurkool ham-preisalade samen

WEEKKNALLER

1.00

PEULTJES

1.75

schaal 250 gram

De Versspecialisten op deze pagina plaatsen hier wekelijks hun aanbiedingen. Als onze fotograaf u in het dorp van de verszaak fotografeert en u staat die week hierbij afgebeeld, dan kunt u

bij de desbetreffende verszaak besteden. Deze week gratis producten bij:

100 gram100 gram

6

95

KEURSLAGERKOOPJE

1150 99

KEURSLAGERKOOPJE

KEURSLAGERKOOPJE q

Bij 150 gram 100 gram 1 Keurslager achterham 29

4 roomschijven & 1 1 4 slavinken

1

1

GRATIS 100 gram C. Bouter, keurslager samen Dabbestraat 1-3, 3255 XB OUDE TONGE Tel. 0187-641292, Fax 0187-643590 ham-preisalade www.bouteroudetonge.keurslager.nl info@bouteroudetonge.keurslager.nl

PROEFHAM VAN DE MAAND

Lente Beenham

GRATIS PRODUCTEN T.W.V. E 12,50

Lente Beenham

VLEESWARENKOOPJE Boerenschouderham q

1

100 gram

1

99

PAASROL 6,00

1

1

6

95

Boerenschouderham

C. Bouter, keurslager Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 fax. 0187-643590 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

CARAMEL SLOF

7,50

Aanbiedingen zijn geldig t/m 16 maart

Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland Duopakket:

WEEKKNALLER

100 gram

Westdijk 12, Middelharnis T 0187-482065 E info@debanketbakker.nl W www.debanketbakker.nl

HAZELNOOTBATONS 4,50

WOENSDAG GEHAKTDAG

1

29 Aanbiedingen zijn geldig van 11-03-2013 t/m 16-03-2013

Sandy fotografie

2.00

SPECIAL

Worstjes en zo

50 Bij 1 rookworst en 100 gram GRATIS 500 gram zuurkool Worstjes en zo 150 gram zuurkoolspek VLEESWARENKOOPJE KEURSLAGERKOOPJE PROEFHAM VAN DE MAAND Bij 150 gram Keurslager achterham

2.00

SPECIAL

Aanbiedingen zijn geldig van 11-03-2013 t/m 16-03-2013.

KEURSLAGERTROTS KEURSLAGERTROTS

10-09-10 13:52

2.50

IJSBERGSLA

Advertentie geldig t/m maandag 18 maart 2013

1 bl o20101665/1-50x20mm.indd emen

199

500 gram

spectaculaire paas-spaaractie voor klantpashouders!

WEEKAANBIEDING

vl ees

299

Vers gebrand Grote Pinda’s

25

OUDDORP • Fax 683826

Bij 1 rookworst en 150 gram zuurkoolspek

Boomvliet 6, Dirksland

Ambachtelijke leverworst

Grote groene knoflook olijven

Naam van Bakker

Deze klant wint gratis versproducten t.w.v. € 12,50

Van Zuidland,

Heerlijk genieten begint met versproducten van De Kaashal Delicatessen

DESEM brood met de smaak van 5000 jaar geleden...

elijk Ambacht id e r be het

vis

www.dekaashal.nl

Verse worst 500 gram Speklappen met zwoerd 500 gram

6.

Riblappen

5.

(heerlijk suddervlees)

500 gram

Kipsaté 500 gram + Pot satésaus

NIEUW

250 gram

100 gram

Ardenner boterhamworst

98 Tuinkruidenpaté

6.75

Biefstukreepjes met ui en champignons

50

Ardenner rauwe ham

3.95

100 gram 100 gram

Beenhamsalade 100 gram

Maaltijd v/d week:

500 gram lasagne bolognese

Flakkeese Snackballetjes nu 200 gram

2.59 0.98 1.49 1.59

5.98

1.98

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl


DINSDAG 12 MAART 2013

Nieuws

Tieleman Keukens decor voor Tour de Dito

Diensten Biddag woensdag 13 maart

MIDDELHARNIS - Bij Tieleman Keukens vond afgelopen weekend de Tour de Dito plaats, een lifestyle-event voor het hogere segment in Nederland, georganiseerd door en voor de bij Dito aangesloten partners en hun relaties. Elkaar ontmoeten rond topmerken en exclusiviteit, onder het genot van uitstekende hapjes en drankjes, dat is de sfeer waarin de Tour de Dito zich laat beleven. Door Hans Villerius

In Nederland en in België vormt Dito een netwerkorganisatie, een platform voor topmerken en bedrijven die zich aan een exclusieve lezersgroep willen presenteren. Dito geeft onder dezelfde naam ook een vernieuwend lifestylemagazine uit in het hogere segment. Daarnaast organiseert de organisatie exclusieve relatie-events én de Tour de Dito, een eveneens exclusief netwerkevent bij één van de aangesloten partners. Hier ontmoeten Dito-partners en -lezers elkaar om het Ditogevoel ook ‘live’ te beleven. Uiteraard zijn ook andere relaties daarbij welkom. Tijdens de Tour de Dito worden op exclusief niveau de laatste trends en nouveautés op allerlei gebied gepresenteerd, zoals stijlvolle interieurs en designverlichting, sfeermakende boeketten en woondecoraties, fashion, auto’s, juwelen en horloges, kunst en antiek, boten, buitenmeubilair, recre-

Fotobijschrift: Een sfeerimpressie van de Tour de Dito bij Tieleman Keukens.  atief wonen, sauna’s en zwembaden, de laatste noviteiten op kookgebied, luxe wellness en persoonlijke verzorging, smaakvolle amuses en bijzondere wijnen. In een ontspannen ambiance, onder het genot van een hapje en een drankje en bijpassend entertainment ontmoeten Dito-partners en relaties of andere genodigden elkaar en maken ze kennis met elkaars producten en diensten. Dit jaar organiseert Dito voor het

vierde jaar op rij de Tour de Dito, in samenwerking met de aangesloten partners. Vanwege het succes van dit exclusieve belevingsevent werd besloten om dit in 2013 te spreiden in een avond- en dagprogramma. Afgelopen vrijdagavond en zaterdag was dat het geval bij Tieleman Keukens te Middelharnis. Ondernemers in het hogere segment uit het hele land, waaronder twee van Goeree-Overflakkee, kwamen naar ‘het kookeiland van Neder-

Jubileumactie Imabo Esselink: Gratis tegels bij badkamer MIDDELHARNIS - Imabo Esselink bestaat 100 jaar en dit jubileum wordt een jaar lang uitbundig gevierd. Naast de nodige officiële momenten zijn er het hele jaar door spectaculaire acties voor klanten. In maart en april starten deze acties met een unieke aanbieding: op een jubileum selectie badkamers krijgt de koper gratis wand- en vloertegels. Enige haast is wel geboden, want deze buitenkans loopt tot en met maandag 29 april. Naast tijdelijke jubileumaanbiedingen heeft Imabo Esselink ook een aantal acties die het gehele jubileumjaar gelden. Zo is er een assortiment natuurstenen vloeren met zeer hoge kortingen. Esselink heeft van de hoogwaardige vloertegels een grote partij ingekocht en speelt het inkoopvoordeel door aan de klant. Het gaat om vloeren in naturel en blauwgrijze kleurstelling. Ook voor zakelijke opdrachtgevers zoals aannemingsbedrijven en klusprofessionals staat het jubileumjaar in het teken van aantrekkelijke acties. In de drie afhaalcenters van Imabo Esselink - in Middelharnis, Hellevoetsluis en Zierikzee - zijn diverse 100-euro aanbiedingen. Bijvoorbeeld voor afkortzagen, bouwstofzuigers en nietmachines. Professionele bouwers kunnen dit jaar mee met een gratis dagtocht naar Nederlandse producen-

ten van dakpannen. Zo mogen kopers van 100 m2 dakpannen of 100 m2 dakelementen in november of december aan boord stappen van de Esselink touringcar. De bouwmaterialenspecialist biedt een bijzondere, volledig verzorgde dagtocht aan, inclusief lunch en feestelijk diner. 300 medewerkers De basis van Imabo Esselink bouwmaterialen werd in 1913 gelegd. Cornelis Esselink nam op 4 juli van dat jaar een kleine betonfabriek in Middelharnis over. De naam werd: “Flakkeesche Betonfabriek en Bouwmaterialenhandel C. Esselink”. Gedurende de eerste

jaren lag de nadruk op de verkoop van betonnen draineerbuizen. Al snel kwamen daar betonnen drinkbakken, regenbakken, wellen en drinkputten bij. In de loop van vele decennia is het productenaanbod steeds uitgebreid en zijn naast de bouwmaterialenhandels diverse bouwmarkten aan de Esselink Groep toegevoegd. Anno 2013 biedt de groep werkgelegenheid aan meer dan 300 medewerkers en telt men 12 bedrijven. De showroom van Imabo Esselink is aan de Industrieweg 35 te Middelharnis. Op www.esselink.nl is meer informatie te vinden.

9

Foto’s: Hans Villerius land’ om zich hier te presenteren en om te netwerken. Met in totaal zo’n kleine duizend bezoekers, eveneens afkomstig uit heel het land, zien de Dito-organisatie en Tieleman Keukens terug op een geslaagd evenement. Ook de deelnemende Dito-partners uitten zich zeer positief, zowel over de belangstelling als over de locatie waar men ditmaal te gast was.

Tafeltennistoernooi Lambert Kozijnen OUDE-TONGE - Tafeltennisvereniging Oude-Tonge houdt zaterdag 16 maart voor de 22e maal m.m.v. Lambert Kozijnen haar jaarlijkse toernooi in de sporthal van de Grutterswei. Aan dit toernooi doen zowel NTTBcompetitiespelers (hoofdklasse t/m 7e klasse) als ook recreanten mee. In de eerste ronde zal om 2 gewonnen games tot de 11 worden gespeeld in zeskampen. Hierna gaan de nummers 1 en 2 van iedere poule over naar een A poule, de nummers 3 en 4 naar een B poule en de nummers 5 en 6 naar een C poule. In de tweede ronde zal worden verder gegaan in minimaal vijfkampen waarbij om 3 gewonnen games tot de 11 zal worden ge­speeld. Hierna zullen nog kwart­finales, halve finales en finale wedstrijden plaats­ vin­ den. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 60. Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdagavond, maar vol is vol. Het toer­nooi begint om 9.30 en vanaf 9.00 is de zaal open. De finale in de A poule is gepland tussen 17.30 en 18.00. Belangstellenden worden hierbij uitgeno­digd om zaterdag een kijkje te komen nemen. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom om op de dinsdagavond eens vrijblijvend een balletje mee te slaan, de junioren spelen van 19.00 tot 20.15 en de senioren van 20.15 tot 22.00. Voor meer informa­ tie over dit toernooi en de vereniging kan contact worden opgeno­men met Leo Brands (mobiel 06-15381722).

OUDDORP Herv. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. C. van den Berg - Hersteld Herv. Gem. Dorpstienden: 9.00 en 14.00 uur ds. D. Zoet - Doopsgezinde Gem. 19.30 uur ds. E.M. de Jong - Ger. Kerk 19.30 uur ds. W.J. van de Griend. GOEDEREEDE Herv. Gem. 15.00 uur (kinderdienst) ds. A.J. Post en 19.30 uur ds. T.W. van Bennekom. STELLENDAM Herv. Gem. 14.00 uur (kinderdienst) en 19.00 uur ds. D. Hoolwerf - Hersteld Herv. Gem. 14.00 uur kand. L. Treur en 19.00 uur ds. J.W. van Estrik - Ger. Kerk 19.30 uur (dienst in Ouddorp) ds. W.J. van de Griend. DIRKSLAND Herv. Gem. 14.30 uur (kinderdienst) prop. J. van Rumpt en 19.00 uur ds. T.T.J. Pleizier. HERKINGEN Herv. Gem. 10.00 uur ds. H.J.T. Lubbers en 19.00 uur prop. A.A. Teeuw - Hersteld Herv. Gem. 9.30 en 19.00 uur ds. A. van Wijk. SOMMELSDIJK Herv. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. J.C. Breugem - Hersteld Herv. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. K.J. Kaptein De Goede Ree 11.30 uur ds. J. de Jong. MIDDELHARNIS Herv. Gem. 14.30 uur ds. Th.W.H. van der Heijden en 19.00 uur prop. G. van den Berg - Geref. Kerk 19.30 uur ds. L.J. Lingen - Chr. Geref. Kerk 14.30 en 19.00 uur ds. G.R. Procee. NIEUWE-TONGE Herv. Gem. 14.30 uur ds. H.J.T. Lubbers en 19.00 uur dr. P.H. van Harten. OUDE-TONGE Herv. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. P.M. van ‘t Hof. STAD a/h HARINGVLIET Herv. Gem. 19.00 uur ds. H.J. Catsburg - Geref. Kerk 19.00 uur dhr. P.A. Stam. DEN BOMMEL Herv. Gem. 11.00 uur samenkomst met de school en 19.00 uur ds. B. de Borst - Geref. Kerk 11.00 en 19.30 uur dhr. J. Anninga. OOLTGENSPLAAT Herv. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. H.G. van der Ziel - Hersteld Herv. Gem. 14.30 en 19.00 uur (in kerkgebouw Ger.Gem.) ds. H. Juffer.

Goedereninzameling Uzon OUDE-TONGE - Zaterdag 16 maart houdt de werkgroep Uzon van de Hervormde gemeente (PKN) weer inzameling van goederen voor de zustergemeente in Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare kleding aan te nemen. Bij twijfel over de bruikbaarheid van spullen of moet er iets opgehaald worden, neem dan contact op met dhr. G. Groenendijk. Zijn telefoonnummer: 641934. Graag vóór vrijdagavond 18.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Bingo 55+ club Op woensdag 20 maart is de voorjaarsbingo van de 55+ club. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden in Ouddorp. Het belooft een gezellige middag te worden en er zijn weer mooie prijzen te winnen. Zoals elke week kunt u vanaf 13.00 uur koersballen.


OPEN DAG ALBEDA COLLEGE DONDERDAG 21 MAART 2013 KIJK VOOR EEN ACTUEEL OVERZICHT VAN LOCATIES, OPLEIDINGEN EN OPENINGSTIJDEN OP ONZE WEBSITE.

WWW.ALBEDA.NL Met Pasen in het nieuw!

Woningbouwvereniging Beter Wonen Goedereede

Modedagen donderdag 14 maart (van 9.00 – 22.00 uur) en vrijdag 15 maart

Postbus 1 • 3252 ZG Goedereede • (0187) 491539

AMALIAPAD 73, STELLENDAM Woonomgeving: Penthouse met 2 slaapkamers en grote bergzolder met vaste trap, loggia op het zuiden en lift. Huur is vast voor 4 jaar! Huurprijs: € 806,13 excl. +/- € 35,00 servicekosten te voldoen aan CuraMare. Aantal kamers: 3 Beschikbaar per: 9 mei 2013 Toelichting: Geen huurtoeslag mogelijk. Bewoners kunnen gebruik maken van de dienstverlening van CuraMare. Reageren vóór 18 maart 2013.

Reageren kan alleen schriftelijk binnen 3 dagen na het verschijnen van deze krant. Bij uw reactie vermelden: naam, geboortedatum, telefoonnummer, adres, woonplaats, nummer inschrijving als woningzoekende. Let op: reageren kan ook via het speciale formulier op onze website: www.wbvbeterwonen.nl

DAHLIAPAD 91, STELLENDAM

Toewijzing vindt plaats in onderstaande volgorde: 1. ingeschreven woningzoekenden (hoogst aantal punten); 2. huurders van een woning van Woningbouwvereniging Beter Wonen te Goedereede; 3. inwoners van de gemeente Goedereede, anders dan onder 1 en 2; 4. inwoners van één van de gemeenten op Goeree-Overflakkee.

Woonomgeving: Seniorenwoning op de begane grond met 1 slaapkamer. Keuken en badkamer worden gerenoveerd. Huurprijs: € 412,42 Aantal kamers: 2 Beschikbaar per: 25 april 2013 Toelichting: Leeftijd vanaf 55 jaar. Maximaal inkomen € 43.000,-. Huurtoeslag mogelijk. Reageren vóór 18 maart 2013.

Gegadigden dienen te voldoen aan de voorwaarden. Komt u niet voor de woning in aanmerking, dan ontvangt u geen reactie!

Stacaravans/Chalets

MEUBELSTOFFEERDERIJ

v.a. € 125,- p. wk. op rustige camping in Bakkeveen (zo Frl)

a r u a L

Folder/inl.0594-643928 of bekijk www.jdoesburg.nl

OokOpeningstijden: voor het stofferen van uw Dins-, don-, vrijdag bootkussens en van 9.00 tot 16.30 uur caravankussens

zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur

Laura Fun Laura Fun Watertoren 47ef Molendijk 110 CL Dirksland 3244 AN3247 Nieuwe-Tonge 06 - 502 121 09 (06) 50 21 21 09

Onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe voorjaarcollectie bekijken!

€ 20 kort ,ing*

Een brede collectie van bekende merken o.a. lebek, milano, anna montana, suzyq. * Bij minimale besteding van €89,De korting geldt niet in combinatie met acties, op eerder gedane aankopen en accessoires. Deze korting geldt alleen bij inlevering van deze advertentie op donderdag en vrijdag 14-15 maart.

Zandpad 54 3241 GZ Middelharnis 0187 482912

N. A. van Kempen beëdigd makelaar / taxateur

Voor: * agr. taxaties en bemiddeling * bedrijfstaxaties * grondzaken * planschade * onteigening

Postbus 7, 3248 ZG Melissant Tel. (0187) 60 26 14 / Fax (0187) 60 39 04 Email: vankempentaxaties@wanadoo.nl Nederlands Instituut Certificatie en Registratie Makelaar-taxateurs onroerende zaken


DINSDAG 12 MAART 2013

Nieuws

Dé Beurs komt eraan DIRKSLAND - Nog twee en een halve week en in Dirksland wordt de Consumentenbeurs weer gehouden, op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart a.s. en weer op het terrein van Cor Melissant Auto aan de Nijverheidsweg te Dirksland. Na de jubileumeditie van vorig jaar staat nu de elfde editie voor de deur. En, zoals al eerder aangekondigd, zal ook dit een ‘speciale uitgave’ worden: een consumentenbeurs waardoorheen het thema ‘duurzaamheid’ verweven is. Met elkaar aan duurzaamheid werken is vandaag de dag een hot item in de samenleving, zo belangrijk dat de komende beurs dit thema ook meekreeg: ‘Samen voor duurzaamheid, juist nu!’ Om dit als ondernemers ook in de eigen regio verder uit te zetten, daar bedoelt de beurs in Dirksland een goede opzet voor te zijn, want hier wordt een groot en breed publiek bereikt. De twee organisatoren Nely Kievit en Herma Villerius verwachten dat dit jaar weer duizenden bezoekers, op de consumentenbeurs af zullen komen, die overigens niet meer gewoon ‘Consumentenbeurs Dirksland’, maar voortaan ‘Dé Beurs’ heet. Door Hans Villerius

Dit evenement, dat in het verleden klein begon, is inmiddels een begrip geworden op Goeree-Overflakkee; de grootste consumentenbeurs die op het eiland wordt gehouden. Het beursterrein is ruim opgezet waardoor er

Scholen trekken aan de bel en lekkere versnaperingen even uitgerust of bijgekletst kan worden. Extra Ten opzichte van vorige edities krijgt de komende beurs er een aantal extra onderdelen bij. Zoals op vrijdag van 10.00-13.00 uur ‘Business to Business’, een speciale gelegenheid voor ondernemers voor zakelijke contacten. Wie hieraan deel wil nemen, kan bij de entree losse kaarten kopen ad € 25 (inclusief onbeperkt consumpties). Verder wordt er flink ruimte gemaakt voor entertainment en catering, omdat uit onderzoek is gebleken dat bezoekers graag ook voor gezelligheid, sfeer en beleving komen.

Een archieffoto van de Beurs van vorig jaar. naast allerlei bruisende activiteiten en een groot cateringplein alle gelegenheid is om rustig rond te kijken en kennis te nemen van noviteiten en voordeelacties die de deelnemende bedrijven voor de bezoeker op stapel hebben staan. Aanbod Maar liefst 40 bedrijven presenteren zich twee dagen lang in de beursruimte, die wordt gevormd door de gebouwen van Cor Melissant Auto en Caravan en een grote evenementenhal die voor de gelegenheid wordt opgebouwd. De totale beursvloer bedraagt zo’n 2500 vierkante meter. Auto’s, caravans, campers, barbe-

cues, advies over voeding, bewegen en beauty, keukens, tuininrichting, makelaardij en huisinrichting, het is slechts een greep uit wat er allemaal gepresenteerd zal worden. En natuurlijk kunnen bezoekers profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen van de deelnemende bedrijven. Voor kinderen zijn er leuke attracties zoals een springkussen, een ballonnenclown, en er is een speciale hoek waar ze, onder toezicht, kunnen knutselen. Voor de oudere jeugd is er een klimpaal van Outdoor Grevelingen. Daarnaast is er een groot cateringplein met zitjes en loungebanken, waar onder het genot van een drankje

11

Pendeldienst Bezoekers maken elke beursdag kans een bon te winnen ter waarde van € 250, te besteden bij één van de exposanten van deze beurs. Er is gratis parkeergelegenheid rondom de Nijverheidsweg. Vanaf de plaats waar uw auto staat, kunt u meerijden met de gratis pendeldienst - grijze Volkswagens met de reclame ‘Alles Draait Om U’ - en wordt u afgezet bij de hoofdingang van Dé Beurs. Na uw bezoek wordt u ook weer bij uw auto afgezet. Op zaterdag kunt u er ook voor kiezen om u door een huifkar te laten pendelen. Voor wie slecht ter been is, is er nog de mogelijkheid om bij de ingang te parkeren. Voor een bezoek aan de beurs bedraagt de entree dit jaar € 1 per persoon en kinderen tot 8 jaar mogen gratis naar binnen. De openingstijden zijn op vrijdag 22 maart van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 23 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Op donderdag 14 maart om 9.25 uur trekken de Eben Haezerschool op Goeree-Havenhoofd en CNS Zomerland in Stellendam een minuut lang aan de bel. Zo vragen basisscholieren aandacht voor leeftijdsgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Door mee te doen aan deze landelijke actie van het Liliane Fonds vraagt de school aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden voor wie onderwijs geen vanzelfsprekend recht is. In 2000 spraken Nederland en 188 andere VN-lidstaten af, dat in 2015 alle kinderen onderwijs moeten kunnen volgen: millenniumdoel 2. En afspraken moet je nakomen. In Nederland is het normaal dat kinderen naar school gaan. In ontwikkelingslanden is dat anders. Want wereldwijd zien meer dan 20 miljoen kinderen met een handicap nooit een klaslokaal van binnen. Ze kunnen er niet in of worden geweigerd. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school. Het Liliane Fonds is ervan overtuigd dat naar school gaan een basisrecht is voor ieder kind. In 2012 konden ruim 43.000 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden met hulp van het Liliane Fonds naar school, naar een dagopvang of een training volgen. Wij trekken aan de bel Met de actie ‘Wij trekken aan de bel’ wil het Liliane Fonds kinderen, ouders en docenten bewust maken van de achterstandssituatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Daarom roept het Liliane Fonds alle basisscholen op om op 14 maart met alle mogelijke toeters en bellen 1 minuut herrie te maken op het schoolplein.

15 jaar Harry Westhoeve Keuken- en Interieurbouw OUDDORP – Het is al weer vijftien jaar geleden dat in Ouddorp Harry Westhoeve (47) startte als zelfstandig ondernemer. Aanvankelijk als freelancer voor diverse opdrachtgevers, maar vanaf 2004 geheel zelfstandig in de keuken- en interieurbouw. Het unieke is dat klanten, zowel zakelijk als particulier, geheel naar eigen smaak, wensen en behoeften hun keuken kunnen laten vervaardigen, maar ook kamer en suite, garderobekasten, kantoorbalies, kantoorkasten, badkamermeubels, lambriseringen, boekenkasten, tafels, enz., in alle denkbare houtsoorten, stijlen en uitvoeringen. Maatwerk, dat is het sleutelwoord dat verbonden is aan het werk en het product dat Harry Westhoeve Keuken- en Interieurbouw levert.

werk. Ook al betreft iets een standaarduitvoering, voor eveneens een standaardprijs, het blijft te allen tijde maatwerk. Dat begint eigenlijk al bij het contact met onze klant. Dit willen we graag persoonlijk houden. Persoonlijke aandacht – ook als een stukje maatwerk – en van daaruit oog hebben voor een keukenontwerp, of voor welk werk dan ook. Klanten moeten bij ons terecht het gevoel kunnen hebben dat wij begrijpen wat ze bedoelen. En vanaf het eerste moment dat bij hun thuis een keuken, een boekenkast of lambrisering klaar is, moet het zijn alsof het er al tien jaar staat.”

Door Hans Villerius

Harry Westhoeve in zijn werkplaats aan de Havenweg in Ouddorp. 

“Wij bouwen niet alleen keukens, maar daarnaast ook alles wat met een interieur te maken heeft”, zegt Harry. “En dat in alle mogelijke uitvoeringen. Landelijk of modern, uitbundig of strak, rijk of eenvoudig, we maken het allemaal”. Iedere houtsoort wordt in de werkplaats van Harry verwerkt.

vatie behoort tot het dienstenpakket. In dat geval kunnen kastdeurtjes, werkblad of apparatuur worden vervangen. Omdat Harry Westhoeve een eigen spuitcabine heeft, kunnen klanten ook bij hem terecht voor het overspuiten van bestaande meubels.

“De keuze is beperkt tot wat de natuur ons biedt”, zegt hij. Ook keukenreno-

Maatwerk “Het leuke is dat wij maatwerk leve-

ren aan particulieren én aan zakelijke klanten”, vertelt Harry. “Zo zijn wij betrokken bij de kantoorinrichting van het nieuwe kantoor van de Rabobank in Middelharnis, maar ook leveren wij onze diensten aan zorginstellingen, zoals het ziekenhuis in Dirksland. Het feit dat wij voor zorginstellingen mogen werken geeft trouwens aan dat wij, ondanks dat we

Foto: Hans Villerius maatwerk leveren, niet duurder zijn dan een standaard keukenzaak, zegt Harry veelbetekenend. “Wél is het altijd volkomen naar wens en afgestemd op de individuele behoeften. Wij werken dan ook niet met programma’s of productlijnen, zoals je bijvoorbeeld een meubelserie in een catalogus aan kunt treffen. Alles wat wij maken is stuk voor stuk maat-

Volop werk Zo, en vanuit deze bedrijfsvisie, is Harry Westhoeve al vijftien jaar actief. “We hebben gelukkig nog steeds voldoende werk en hij benadrukt nogmaals dat het niet duurder is om een keuken bij ons te laten maken.” Samen met zijn twee medewerkers Jaap van der Bok en Maurice de Klepper, wier namen hij met waardering noemt, hoopt Harry zijn bedrijfsactiviteiten nog vele jaren vol te mogen houden. Wie meer wil weten kan kijken op www.harrywesthoeve.nl, bellen naar 0187 684957 of mailen naar info@harrywesthoeve.nl.


Goed voorbereid van start Rabobank

Goeree-Overflakkee

biedt

u

de

mogelijkheid om zelf gegevens en documenten voor het hypotheekadviesgesprek te uploaden. Kiest u voor deze eigen voorbereiding van het

Rabobank Hypotheekdossier. Dat is het idee.

hypotheekadviesgesprek? Dan betaalt u een lager bedrag aan advieskosten.

Rabobank. Een bank met ideeën.

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/hypotheekdossier

20 21 22 23

M

aar liefst 2350 m2 wooninspiratie vind je in het centrum van Ouddorp. Gewoon heel dichtbij! Een

volledig VERNIEUWDE showroom voor wonen en slapen. Een ongehoord grote afdeling raamdecoratie met meer dan 1.400 voorbeelden. De allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van binnen- en buitenzonwering. Vele honderden modellen PVC-vloeren en maar liefst 850 m2 vernieuwde “slaapkamer-dromen”. De vernieuwin-

maart

gen in onze showroom laten we je graag zien

Kom langs bij Hameeteman Woninginrichting tijdens de

En bovendien maak je nog eens kans op een

WOONINSPIRATIE DAGEN

showroom. Tot gauw!

maart

maart

maart

tijdens de WOONINSPIRATIE DAGEN van 20-23 maart. Een bezoek waar je wijzer van wordt!

€ 250

zie bon

e tijdens d

1.00 uur 13.00 - 2 - 12.00 / 0 .3 8 1.00 uur 0 2 Wo / 13.00 0 .0 2 1 ur 0 - 21.00 u Do 08.3 0 / 13.00 .0 2 1 0 Vr 08.3 uur 0 - 16.30 Za 08.3

Dorpsweg 1 | 3253 AG Ouddorp | T 0187-681288 | F 0187-681237 E info@hameetemanwonen.nl | I www.hameetemanwonen.nl

MA AK KANS OP

€ 250 AAN MEUBELEN

Vul de bon volledig in, knip ‘m uit en lever hem in tijdens de Wooninspiratie Dagen. Naam

waardecheque van € 250,- te besteden in onze

EN MAAK KANS OP

stijdDeagnen g n i n e p O piratie Woonins

&

DAGEN

&

Design: Sfa Print bv.

woon INSPIRATIE U I T N O D I G I N G

Het team van Hameeteman Woninginrichting

Adres

Telefoonnummer

E-mailadres


L O T I N G S AV O N D V E R P L A AT S T ! nieuwe datum: WOENSDAG 27 MAART 2013

KOM JE OOK WONEN OP WELGELEGEN? SCHRIJF JE DAN SNEL IN (TOT 26 MAART 2013) 28 Unieke, complete en energiezuinige woningen

(prijzen vanaf € 158.000,-)

- 10 Betaalbare starterswoningen -

6 Ruime eengezinswoningen

- 12 Grote twee-onder-een-kap woningen

8 Kavels voor bouw vrijstaande woning

(prijzen vanaf € 138.000,-)

k i j k v o o r m e e r i n f o r m a t i e o p : W W W. W B V B E T E R W O N E N . N L

VERKOOPBROCHURE AF TE HALEN BIJ WBV BETER WONENL WBV BETER WONEN, MARKT 7, GOEDEREEDE

Ingeloot voor Project Welgelegen? Profiteer nu van: 1. 2. 3. 4.

Scherpe nieuwbouwrente! Korting op de afsluitkosten! Uw woonhuisverzekering het 1e jaar GRATIS! Vrijblijvend en deskundig advies!

Welke hypotheek past het beste bij u? In een adviesgesprek analyseren wij uw wensen. Alle relevante zaken komen aan de orde. Zo komen wij, samen met u, bij de geldverstrekker uit waar ú zich thuis voelt.

Sommige mensen hebben altijd geluk... Neem contact met ons op voor meer informatie!

Korteweg 4 • 3251 LE Stellendam • t 0187-491755 • i www.johnpdewit.nl


14

DINSDAG 12 MAART 2013

Open dag

Neem een kijkje in het hart van de zorg DIRKSLAND - Het is aanstaande zaterdag 16 maart de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Voor zorginstellingen een interessante dag om de eigen organisatie eens extra in de schijnwerpers te zetten en de deuren wijd te openen voor het publiek. Hetzij om de eigen organisatie neer te zetten als topzorgverlener, hetzij om zich te profileren als aantrekkelijke werkgever. Ook CuraMare geeft invulling aan de Open Dag en nodigt iedereen uit om zaterdag naar Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland te komen. Voor het publiek is een boeiend programma samengesteld om een kijkje te kunnen nemen achter de schermen van de wereld van de zorg. Door Hans Villerius

De open dag in 2010. 

Van 10.00 tot 16.00 uur staan artsen, medewerkers en vrijwilligers klaar om te laten zien waar zij in hun dagelijkse praktijk mee bezig zijn. Daarnaast zijn er diverse demonstraties en rondleidingen door het ziekenhuis. Er zijn informatiemarkten over werken en opleidingen in de zorg. Ook de kinderen worden niet vergeten. Voor hen worden diverse activiteiten georganiseerd. “Kom kijken in ons hart van de zorg, tijdens de open dag”, zo nodigt

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis alle belangstellenden hartelijk uit. “Er is die dag voor jong en oud van alles te zien, te doen en te beleven!”. Activiteiten Heel veel afdelingen van het ziekenhuis geven deze dag uitleg over wat hier iedere dag gebeurt. Óf medewerkers zelf geven er tekst en uitleg óf d.m.v. filmpjes kunnen de activiteiten op de afdeling worden bekeken. Twee

Foto: Hans Villerius duidelijk gemarkeerde ingangen, omgeven met ballonnen, geven aan waar bezoekers naar binnen kunnen. Langs twee verschillende routes die door het ziekenhuis worden uitgezet, worden de bezoekers overal langsheen geleid. Ook ligt er een handig programmaboekje klaar. Wat kunt u deze dag allemaal te weten komen over het werk van en in een ziekenhuis? Een kleine greep uit het

programma. Hoe gaat het eraan toe op de operatiekamer? Hoe wordt een arm in het gips gezet? En een infuus aangelegd? Weet u hoe röntgenfoto’s worden gemaakt en welke apparatuur daarvoor wordt gebruikt? Op de afdeling radiologie wordt het u verteld en krijgt u een rondleiding. Bent u meer dan 25 weken zwanger? Dan kunt u op de polikliniek gynaecologie/verloskunde gratis een pretecho laten maken. Ook uw cholesterol of uw bloeddruk kunt u gratis laten meten. Of uw gehoor laten testen. Het laboratorium stelt zijn ruimte open voor het publiek en laat u kennismaken met de werkzaamheden en de benodigde apparatuur. Ook zijn er stands van de afdelingen oncologie, orthopedie en cardiologie. Het Verwenproject van de afdeling oncologie geeft demonstraties van wat het doet voor patiënten met kanker. En wat is er tegen incontinentie te doen? En tegen snurken? De dermatoloog geeft uitleg over melanomen. Zelf kunt u op een oefenarm een spuit met injectienaald hanteren. Er zijn diverse demonstraties, van knieoperaties tot pacemaker, en ook de fysiotherapie stelt haar ruimte open zodat u kunt zien met welke apparatuur er geoefend wordt. Ook voor kinderen wordt van alles uit de kast gehaald om een interessante dag te beleven. Ze kunnen een kijkje nemen in een brandweerwagen, maar ook in een ambulance van het

SIGMA-team, dat ook aanwezig is. Via de scholen deelt het ziekenhuis kleurplaten uit, die zaterdag tijdens de open dag ingeleverd kunnen worden. Kinderen krijgen bij inlevering van hun plaat in ieder geval een pen in de vorm van een spuit. Daarna zullen in drie leeftijdscategorieën winnaars worden geselecteerd. Kinderen kunnen meedoen aan kinder-EHBO, ze kunnen zelf infuuszakjes vullen, met limonadesiroop… Of mini-cupcakes versieren. Of zich laten schminken. En zich uitleven op een springkussen. Kortom, voor iedereen is er iets te zien, te doen of te beleven. En koffie/ thee wordt ook gratis aangeboden. Bereikbaarheid Bezoekers kunnen op 16 maart van 10.00 tot 16.00 uur gratis parkeren op het parkeerterrein ter hoogte van de splitsing Mozartsingel/Verdilaan in Dirksland. Wel wordt geadviseerd, vanwege het grote aantal bezoekers dat verwacht wordt, om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets te komen.

volg ons op TWITTER @dekrantvango vind ons op FACEBOOK facebook.com/eilandennieuws


VAN DIS ASSURANTIE EN - FINANCIERINGSKANTOOR BV. VERZEKERINGEN|PENSIOEN|REGIOBANK|HYPOTHEEK

VAN DIS ASSURANTIE - EN FINANCIERINGSKANTOOR

22 en 23 maart

VERZEKERINGEN|PENSIOEN|REGIOBANK|HYPOTHEEK Op zoek naar een hypotheek? zoek dan niet verder!

Bent huis, wilt wilt uu Bent u aan het kijken voor uw eerste huis, gaan gaan verhuizen? verhuizen? Of wilt u gaan gaan verbouwen? verbouwen? Bij Op GEBONDEN zoek naarAAN een hypotheek? zoek dan niet verder! DAARBIJ NIET Van Van Dis Dis AssurantieAssurantie- en en Financieringskantoor Financieringskantoor zit ÉÉN HYPOTHEEKVERSTREKKER’ uu goed. Bent u aan het kijken voor uw eerste huis, wilt u ‘WIJ ZIJN ONAFHANKELIJK EN Van DisAssurantieAssurantieenu gaan Financieringskantoor Van Financieringskantoor gaanDis verhuizen? Ofenwilt verbouwen? Bij bestaat sinds 20 juli 1953 en is een onafhankelijk DAARBIJ NIET GEBONDEN AAN bestaat 20 juli 1953 en is een onafhankelijk Van Dissinds Assurantieen Financieringskantoor zit assurantiekantoor in Middelharnis op het eiland assurantiekantoor in Middelharnis op het eiland ÉÉN HYPOTHEEKVERSTREKKER’ u goed. Goeree-Overflakkee. Wij houden rekening met uw Van Dis Assurantie- en Financieringskantoor wensen, voor wensen, voor nu nu en ende detoekomst. toekomst. bestaat sinds 20 juli 1953 en is een onafhankelijk Wij zijn hypotheekadviseur Wij zijneen eenonafhankelijk onafhankelijk hypotheekadviseur en assurantiekantoor in Middelharnis op het eiland en daarbij niet gebonden aan één rekening daarbij niet gebonden aan met één Goeree-Overflakkee. Wij houden uw hypotheekverstrekker, wij kijken altijd naar uw hypotheekverstrekker, kijken altijd naar uw wensen, voor nu en de toekomst. wensen te bepalen welke wensen en en uw uwsituatie situatieomomzo zo te bepalen welke Wij zijn een onafhankelijk hypotheekadviseur en hypotheekverstrekker hetbeste bestebijbiju upast. past. hypotheekverstrekker het daarbij niet is gratis. gebonden aan één Ons eerste gesprek Wij hebben mogelijkheden voor u altijd als particulier hypotheekverstrekker, wij kijken naar uw maar ook als ondernemer, naar welke onze wensen en mogelijkheden uw situatie omvoor zo vraag bepalen Wij hebben uteals particulier mogelijkheden. hypotheekverstrekker het beste bij naar u past. maar ook als ondernemer, vraag onze ‘WIJ ZIJN ONAFHANKELI

JK EN

D

A: THEM MHEID A UURZA

Smullen op het

Cateringplein

Kom naar de gezelligste beurs t Op he an van het eiland v

terrein issant el Cor M ksland te Dir

Entertainment voor alle leeftijden

Meer dan 40 exposanten

VRIJDAG 22 MAART VAN 13 - 21 UUR ZATERDAG 23 MAART VAN 10 - 17 UUR

met de nieuwste snufjes en leuke aanbiedingen op het gebied van auto & caravan, electronica, lifestyle en huis & tuin!

condities. Voor bankzaken, pensioenen en Wij verzekeringen, hebben mogelijkheden voor u als hypotheken bent uook bijbankzaken, ons harte welkom! particuliermaar als van ondernemer, vraagennaar Voor verzekeringen, pensioenen onze van mogelijkheden. hypotheken W.J. Disbent u bij ons van harte welkom!

W.J. Dis Voorvanverzekeringen, bankzaken, pensioenen en Van Dis Assurantie- en Financieringskantoor hypotheken bent uCS bij Middelharnis ons van harte welkom! Ring 54-56 |3241 Van Dis Assurantieen Financieringskantoor TW.J. 0187-485537 |F 0187-486628 |E info@vandis.nl Dis| 3241 CS Middelharnis Ring van 54-56 T 0187-485537 | F 0187-486628 Dis Assurantie- en Financieringskantoor EVan info@vandis.nl Ring 54-56 |3241 CS Middelharnis T 0187-485537 |F 0187-486628 |E info@vandis.nl

VAN DIS ASSURANTIE- EN FINANCIERINGSKANTOOR BV. – WAARDEBONNEN – WAARDEBON

Allemaal opgelet! U ontvangt de gehele e maand maart op alle afdelingen bij iedere

50

€12.

een waardebon van

€ 1.25

ANNETTE

Kom passen bij: Zandpad 90, Middelharnis, (0187) 482431 Niet op bruidskleding!

waarde

€1

er maa

p.p.

k

bon t.w t kans op een .v. € 25 0.-

Locatie: Cor Melissant Auto & Caravan - Nijverheidsweg 4 - Dirksland

www.debeursgo.nl

Van A naar Beurs Als u met de auto naar Dé Beurs komt wordt u, met een gratis pendeldienst, vanaf uw parkeerplaats naar het beursterrein gebracht. En na afloop brengen wij u weer terug bij uw auto.

OUDDORPSE ROOMBOTER

PAASBROOD

Bereid volgens een oud recept met het geurige SAFFRAAN dat op een speciale OUDDORPSE wijze in het brood verwerkt wordt, waardoor het zo bijzonder smaakt.

Deze week €1,00 korting per 800 gram

EBONNEN – WAARDEBONNEN – WA 0187 - 485 222

Entree

bezoek

Proef het echte

NEN – WAARDEBONNEN – WAARD

ARDEBONNEN – WAARDEBONNEN

UW ADRES VOOR EEN ONAFHANKELIJK HYPOTHEEKADVIES

Iedere

en Kinder ar ja 8 t to GRATISg toegan

Nieuwsgierig? Wij ook.

Weststraat 14 – OUDDORP – Telefoon 0187-681395

Eet smakelijk!


16

DINSDAG 12 MAART 2013

Varia

Choral Evensong & ‘Concert at Tea’ in Dirksland DIRKSLAND - Vocaal Ensemble ‘Magnificat’ bestaat dit jaar 25 jaar en dat laat men niet onopgemerkt voorbijgaan. In samenwerking met het koor van de CSG ‘Prins Maurits’ uit Middelharnis en met begeleiding van organist Wim Diepenhorst wordt er voor zaterdag 6 april een concert voorbereid. Dit alles staat onder leiding van dirigent Rinus Verhage en is in de stijl van de in Engeland zo vertrouwde Choral Evensong. Het concert in de Hervormde Kerk van Dirksland begint om 17.00 uur. Het thema van is ‘A joyful celebration’ en ligt geheel in lijn met de festiviteiten rond het 25 jarig jubileum van het koor. De toegang tot het concert is gratis. Er is een collecte bij de uitgang van de kerk. Concert at Tea Aansluitend rond 18.00 uur wordt men uitgenodigd voor een ‘Concert at Tea’ in Engelse sferen in ‘Onder de Wiek’, naast de kerk in Dirksland. Samen met de koorleden kunt u genieten van verschillende soorten thee met zoete en hartige hapjes. Kosten voor deze ‘High-Tea’, die verzorgd wordt door De Snoeperij uit Dirksland, zijn € 5,- per persoon. U kunt zich hiervoor tot uiterlijk 2 april as. opgeven via info@kamerkoormagnificat.nl Vele eeuwen geleden zongen kloosterlingen en priesters in zeven getijdendiensten gedurende één week het hele psalmboek door. Zo werd dit Bijbelboek, waarin alle facetten van

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Bouwproject Stellendam kan snel van start GOEREE-OVERFLAKKEE – De politieke fracties gingen donderdag akkoord dat het bestemmingsplan Langeweg 59 in Stellendam naar de besluitvormende raadsvergadering wordt geleid. Omdat met de initiatiefnemer een anterieure overeenkomst is gesloten waardoor het kostenverhaal is geregeld, is het ook niet nodig nog een exploitatieplan vast te stellen. Het ontwerpplan heeft al ter inzage gelegen en er zijn in die fase geen zienswijzen ingediend. Door Jaap Ruizeveld

het leven aan de orde komen, het hart van het dagelijks gebed. Daarbij kwamen lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament, gebeden en de Cantica, de lofzangen van Maria en Simeon.De Church of England bracht in 1662 het aantal van de dagelijkse gebeden terug tot twee: Morning Prayer en Evening Prayer, ofwel Mattins en Evensong. Door de samenvoeging van meerdere getijdengebeden kwamen de lofzangen van Maria en Simeon beide in de Evensong terecht, als antwoord op de bijbellezingen en als inleiding op de geloofsbelijdenis. De Anthems geven ruimte voor meditatie en contemplatie. Wat staat er op 6 april as. op het programma?Vanzelfsprekend worden uitsluitend werken van Engelse componisten uitgevoerd. Dit keer staan o.a. het dubbelkorig werk O Saviour of the World van F.A.G. Ousely en het Magnificat & Nunc Dimittis van Jack

Hawes op het programma. Tevens zal het recent op de bruiloft van Prins William en Kate Middleton uitgevoerde, sprankelende This is the day van John Rutter door Magnificat en het koor van de Prins Maurits samen ten gehore worden gebracht. Zoals tijdens een Evensong gebruikelijk worden de vocale werken afgewisseld met diverse schriftlezingen. Meestal duurt een Evensong ongeveer een uur. “Muziek is bij uitstek de taal om God te loven. Zij gaat woorden te boven. Alles bij elkaar genomen bevat dit concert een mooi programma. Beide koren zullen u door expressieve en gevoelige momenten een indruk geven van de indrukwekkende Engelse traditie die er op dit gebied is. Het aansluitende ‘Concert at Tea’ maakt het geheel compleet. We ontmoeten u graag op 6 april!” aldus de organisatie.

Ondernemend Onderwijs op Prins Maurits GOEREE-OVERFLAKKEE Ondernemende mensen dragen bij aan een sterke samenleving. Een ondernemende houding leidt tot het verleggen van grenzen en het creëren van kansen.

TJK Bouwadvies één jaar MIDDELHARNIS - TJK Bouwadvies, gevestigd te Middelharnis, begin 2012 opgericht door Theo van de Klundert, bestaat inmiddels één jaar. Theo heeft ruim 25 jaar ervaring in de branche met werkzaamheden op architectenen bouwkundig ingenieursbureaus. In de functie van hoofd tekenkamer en bouwkundig projectleider heeft hij veel ervaring opgedaan met diverse nieuw- en verbouwprojecten. TJK Bouwadvies houdt zich voornamelijk bezig met het begeleiden en uitwerken van plannen voor nieuwbouw, renovatie en verbouw van woningen, bedrijfspanden, kantoren, winkels en overige panden.

Mede daarom werkt de CSG Prins Maurits aan ondernemerschap. In havo 3 maken leerlingen kennis met bedrijven uit de regio. Deze bedrijven dagen leerlingen uit om een probleemstelling op te lossen, waar het bedrijf in de dagelijkse praktijk mee te maken heeft. Leerlingen leren bij dit project niet in de schoolbanken, maar in de 'echte wereld'. Ondernemersdiploma Sinds het cursusjaar 2011-2012 wordt leerlingen in havo 4 de mogelijkheid geboden het EBC*L ondernemersdiploma te behalen. Dit is een internationaal erkend diploma op het vlak van bedrijfseconomische kennis en vaardigheden voor de ondernemer. Het EBC*L traject wordt naast de reguliere lessen op vrijwillige basis gevolgd. Na de voorjaarsvakantie is een nieuwe enthousiaste groep leerlingen onder begeleiding van de docenten Economie van start gegaan. Ook binnen de 'gewone' lessen wordt gewerkt aan ondernemerschap: zo is in havo 4 weer gestart met het project 'ondernemers in de dop'. Als onderdeel van het vak Management & Organisatie werken de leerlingen aan een ondernemersopdracht. Centraal daarbij staat het ondernemingsplan als vertrekpunt voor elke startende ondernemer. In een groep wordt voor een eigen bedrijf een ondernemings-

De Dageraad Projectontwikkeling bv gaat aan de Meutelaar in Stellendam 8 starterswoningen, 5 vrijstaande huizen, een bedrijfsloods en een bijbehorende ontsluitingsweg realiseren. Omdat deze ontwikkeling niet past in het geldende bestemmingsplan is er een nieuwe versie opgesteld. Het plangebied betreft het bedrijfsperceel van aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk aan de Langeweg 59 in Stellendam. Het kantoor en de bedrijfsloods zijn direct aan de Langeweg gesitueerd. De nieuwe loods komt achter het kantoor te staan. De locatie waar de huidige oude loods staat komt vrij. Deze grond was oorspronkelijk bedoeld om er een kerkgebouw met enkele vrijstaande woningen op te richten. De verplaatsing van de kerk

plan geschreven. Hierbij worden ze ondersteund en geadviseerd door een ondernemer uit de praktijk. De docenten Bartha Moerkerk en Liesbeth Keijzer (Economie en Management en Organisatie CSG Prins Maurits zijn blij met deze praktische inbreng als aanvulling op het onderwijs. Presentatieavond Tijdens de presentatieavond op donderdag 18 april 2013 wordt elk ondernemingsplan uiteindelijk voorgelegd aan een deskundige jury uit het bedrijfsleven en het bankwezen. De jury bepaalt welke groep het meest overtuigende plan heeft om een eigen zaak te beginnen. Of een leerling nu wel of niet zelfstandig ondernemer wil worden, op de CSG Prins Maurits wordt een ondernemende houding gestimuleerd.

is echter niet doorgegaan waardoor het plan is aangepast. Op de plek van de geprojecteerde kerk zijn nu de 8 starterswoningen gepland. De ontwikkeling, aan de rand van Stellendam, betekent een kwaliteitsverbetering van het perceel. Het plan sluit aan op de aanleg van de nieuwe begraafplaats langs de N 215. In Stellendam is een vrij grote behoefte aan starterswoningen. In het bestemmingsplan is opgenomen dat op de plaats van de vrijstaande woningen ook 2 onder een kaphuizen mogen worden gebouwd. Echter met de beperking dat er in totaal slechts 6 eenheden mogen worden gerealiseerd. Met gebruikmaking van een afwijkingsmogelijkheid is voor de 8 starterswoningen en 1 vrijstaande woning al vooruitlopend op het vast te stellen bestemmingsplan een omgevingsvergunning verleend. De Vos (VKGO), Pijl (CDA) en Osinga(VVD) vertolkten de positieve gevoelens en complimenten van de raad voor deze woningbouw met startershuizen. Het CDA vroeg wel aandacht voor de verdere verdeelsleutel. Liever minder vrijstaande woningen en liever twee-onder-een kaphuizen. Dit met een verwijzing naar de ontwikkeling in het Ouddorpse project Welgelegen. De commerciële insteek van dit onderdeel ligt bij de Projectontwikkelaar.

De opdrachtgevers bestaan zowel uit bedrijven als particulieren. Ook wordt technische ondersteuning verleend met advies- en tekenwerk voor architecten, aannemers, vastgoedsector en aanverwante bedrijven. Het werk strekt zich uit van het in kaart brengen van de wensen van de klant, het vertalen naar een plantekening, vergunningsaanvragen, bouwbegeleiding tot en met de oplevering en nazorg. Ook het maken van een kostenindicatie, budgetbewaking, een technische omschrijving en het adviseren in de aanbesteding horen daarbij. Prijsafspraken met de uitvoerende partijen zoals aannemer, leverancier of installateur worden contractueel vastgelegd en vormen samen met de omschrijvingen en de tekeningen de basis voor het bouwproces in de uitvoering. Met betrekking tot de uitvoering kan TJK Bouwadvies optreden als vertegenwoordiger van de opdrachtgever om de bouw te begeleiden, hierbij de planning, financiële afspraken en de technische en esthetische kwaliteit te controleren. Het draait erom alles in goede banen te leiden en te controleren of de gemaakte afspraken volgens de overeenkomst worden nagekomen.

Tekenwerk Het tekenwerk wordt vervaardigd met CAD-tekensoftware waarbij het geheel in 2D of 3D uitgewerkt kan worden afhankelijk van de wensen van de klant. Voor de wat grotere bouwwerken kan het BIM-principe interessant zijn. Hierbij wordt een project uitgewerkt in een 3D-model. BIM staat voor Building Information Model en is een methode van werken waarbij de verschillende partijen in de bouw digitaal aan één 3D-model werken. Deze partijen vervaardigen met hun eigen tekensysteem de onderdelen zoals constructie, technische installaties, inrichting, liften, trappen e.d. De verschillende modellen worden in een softwareprogramma samengevoegd waarbij er een controle plaatsvindt in de afstemming van de diverse onderdelen onderling en met het bouwkundige model. Het doel van deze methode is een beter inzicht te verkrijgen in de samenhang van de diverse onderdelen en zo de faalkosten in de bouw terug te dringen door vroegtijdig de knelpunten te onderkennen. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Bel of mail Theo van de Klundert 06 - 26 42 80 62, info@tjkbouwadvies of bezoek de website www.tjkbouwadvies.nl.


waterschap

www.wshd.nl

Hollandse Delta Leefbaar land, leefbaar water

jaargang 9 maart 2013

Nieuws van het waterschap

Agenda

Biogas uit rioolslib U gebruikt zo’n 125 liter water per dag om te koken, het toilet door te spoelen en te douchen. Het afvalwater stroomt via het afvoerputje in de riolering en vandaar naar 22 rioolwaterzuiveringen (rwzi’s) van Hollandse Delta. “Daar maakt het waterschap het afvalwater biologisch schoon. Het gezuiverde water

20 maart 2013 Aqua for All 315 schoolkinderen lopen 6 km door Dordrecht voor water in ontwikkelingslanden.

stroomt via de rivieren weer naar zee. Wat overblijft bij het zuiveren van afvalwater is rioolslib,” vertelt Piet Reuvers van Technologie en Beleid. In Rotterdam wordt bij het slibbedrijf Sluisjesdijk het slib verwerkt dat overblijft bij de zuiveringen in Rotterdam Zuid (Dokhaven), Rozenburg, Oostvoorne en Hoogvliet. “Het wordt in de tanks bij een temperatuur van 33-35 graden afgebroken. Hierdoor wordt jaarlijks circa vier miljoen kubieke meter biogas gevormd. Het biogas wordt gebruikt om elektriciteit en warmte op te wekken. Deze elektriciteit gebruiken we weer in de installatie op Sluisjesdijk en op Dokhaven. Met de warmte worden de gistingstanks verwarmd. We besparen hierdoor veel energie en kosten,” legt Piet Reuvers uit.

21 maart 2013 Verenigde Vergadering 14.00 uur Ridderkerk, waterschapshuis. 6 april 2013 Kom in de Kas open dag rioolwater zuivering, Papendijk, Spijkenisse, 10.00 - 17.00 uur. 6 april 2013 Veiligheidsdag Binnenhof, Barendrecht, 10.00 - 16.00 uur. Dijkwachtorganisatie Hollandse Delta geeft demonstratie met zandzakvulmachine en wegenzoutstrooier. Ook brandweer, politie en defensie zijn aanwezig.

Water opvangen Hollandse Delta zorgt in uw buurt of woonwijk voor het water in sloten, plassen, singels en kanalen. Of het nu extra hard regent of droog en warm is, het waterschap houdt de waterstanden goed in de gaten. Bij extreme regenval gebruikt Hollandse Delta speciaal ingerichte (natuur)gebieden als opslag voor overtollig water. Met deze zogenoemde waterbergingen houden we uw woongebied droog. Door de klimaatverandering gaat het soms meer en heviger regenen. Dit water willen we snel opvangen en afvoeren. Daarnaast kunnen er langere periodes zonder regen voorkomen. Voor deze periodes willen we dus water vasthouden. Het veranderende klimaat heeft een grote invloed op het waterbeheer. Om ook in de toekomst te kunnen zorgen voor veilige en bewoonbare Zuid-Hollandse eilanden blijft de aanleg nodig van extra ruimte voor het water in uw woonomgeving of bijvoorbeeld in een stadspark.

24 uur per dag, 7 dagen per week Hollandse Delta zuivert jaarlijks miljoenen liters afvalwater van huizen en bedrijven. Via regenpijpen en straatputten stroomt er zo’n 60.000 liter afvalwater per uur naar de rioolwaterzuiveringen van Hollandse Delta, verspreid over de Zuid-Hollandse eilanden. Daarvoor ligt er ruim 180 kilometer aan persleidingen onder de grond, waardoor uw afvalwater van de douche, het toilet en de keuken naar de rioolwaterzuiveringen wordt gepompt. Via dit transportsysteem komt het rioolwater in de zuivering. Eerst gaat het water door een grofvuilrooster waar grotere vuilresten, zoals doekjes, plastic, hout, etc. uit het water worden gehaald, zodat er geen verstopping in het proces kan optreden. Vervolgens wordt via het biologische zuiveringsproces het afval in het water, zoals vetten, eiwitten en fosfaten uit wasmiddelen afgebroken en

Volg ons ook op:

omgezet in water, koolzuurgas en andere onschadelijke stoffen. Alle zuiveringen van Hollandse Delta werken zo,

Twitter

op een na. “Rioolwaterzuivering Dokhaven, in hartje Rotterdam, is de enige zuivering in ons land waar dat ondergronds gebeurt. Als je door het parkje van Dokhaven loopt, zuivert de rwzi onder je voeten het afvalwater van

YouTube

Twitter

bijna een half miljoen mensen”, legt John Kevenaar, teamleider Zuiveren, uit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief op onze website

Klein of groot Wat Hollandse Delta in het ‘groot’ doet, kunt u in het klein doen in de eigen tuin. Kies voor een tuin met niet teveel stenen verhardingen, maar bijvoorbeeld gras en grint. En nu het tuinseizoen toch is aangebroken, schaf dan liever geen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen aan. Deze bestrijdingsmiddelen komen met het

Werken bij het waterschap? Kijk op onze website

regenwater en het grondwater in de aangrenzende sloot terecht en zijn schadelijk voor de planten en dieren. Haal onkruid liever met de hand weg, met de schoffel of gebruik een krabber. Bemest uw tuin bij voorkeur met natuurlijke mest of compost. Als deze mest bij een stevige bui uitspoelt in de sloot tast dat de waterkwaliteit niet aan.

waterschap Hollandse Delta bezoek: Handelsweg 100, 2988 DC Ridderkerk / post: Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk. Voor algemene vragen, informatie, meldingen of klachten kun je bellen met het waterschapsloket:

0900 2005 005 (¤ 0,10 p/min), e-mail: 2005005@wshd.nl

Waterschap Hollandse Delta houdt zich bezig met het beheer en onderhoud van de waterkeringen die Zuid-Holland Zuid tegen het water beschermen. Het zorgt voor voldoende water in het gebied om te kunnen wonen, werken en recreëren. Hollandse Delta bewaakt ook de waterkwaliteit in sloten, singels en plassen; zuivert het afvalwater en is verantwoordelijk voor de (vaar)wegen buiten de bebouwde kom, met uitzondering van provinciale wegen en rijkswegen. Voor meer informatie: www.wshd.nl

Kijk voor de vergunningen op www.wshd.nl/ waterschapsblad


BEHOORLIJK IN PRIJS VERLAAGD !!

van Aerssenstraat 21 Sommelsdijk

Veel woning voor een aantrekkelijke prijs.

VRAAGPRIJS van 187.500 k.k. nu voor 162.500 k.k. Prachtige jaren-30 woning met ruime woonkamer, mogelijkheid voor allesbrander, woonkeuken met hoekkeuken en bijkeuken met aansluiting wasmachine en toilet. Op verdieping, overloop, 2 slaapkamers en een badkamer met aparte douchecabine en ligbad. Grote stenen schuur in de achtertuin.

NIEUW

Een perfecte plek voor een kleine zelfstandige en/of aannemer. Dorpsweg 47 Sommelsdijk VRAAGPRIJS € 319.500 k.k. Unieke en gezellige woning met rondom de tuin een smeedijzeren hek, allesbrander in de kamer, nieuwe U-vormige keuken met allerlei inbouwapparatuur, bijkeuken en 3 slaapkamers gelegen op 434 m2 eigen grond. Naast de woning bevindt zich een grote schuur/loods (6 x 8 m) met eigen oprit voor maar liefst 5 auto’s.

0187

DIVERSE HUURWONINGEN (OOK PER DIRECT) BESCHIKBAAR

48 40 44

OUDDORP / GOEDEREEDE / HERKINGEN MIDDELHARNIS / SOMMELSDIJK NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE!

Eilanden-Nieuws dinsdag 12 maart 2013  

De huis-aan-huiskrant van dinsdag 12 maart 2013.

Eilanden-Nieuws dinsdag 12 maart 2013  

De huis-aan-huiskrant van dinsdag 12 maart 2013.

Advertisement