Page 1

Dinsdag 3 november 2015

8456

Feest rond huwelijksjubilea

3

Extra boodschap voor voedselactie

6

Zestig jaar ANBO Oostflakkee

13

Ebbe en Vloed krijgt miniatuur paard en wagen cadeau OUDE-TONGE - In woonzorgcomplex Ebbe en Vloed te OudeTonge prijkt sinds enige tijd een pracht van ‘n miniatuur paard en wagen, met grote precisie geheel op schaal gemaakt door iemand die dit stukje modelbouw graag aan Ebbe en Vloed en haar bewoners schonk: de heer S.W. Admiraal uit Nieuwe-Tonge. Tijdens een kort moment, vorige week, werd het aan het woonzorgcentrum ‘overgedragen’.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van vrijdag 6 november 21.00 tot maandag 9 november 05.00 uur wordt er gewerkt aan de N59 tussen Den Bommel en knooppunt Hellegatsplein. In beide richtingen is de weg afgesloten. Ook de parallelbaan is afgesloten, met een uitzondering voor het busverkeer. Het verkeer wordt omgeleid langs Willemstad, Steenbergen en over de Philipsdam. Deze route is aangegeven door middel van gele borden. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld, dan is de afsluiting een weekend later.

Psalmzangavond

Door Hans Villerius

Zeker al vijftig jaar lang maakt Admiraal (78) in z’n vrije tijd allerlei houten miniatuurmodellen. Een aantal jaren is hij ook lid geweest van Modelbouwvereniging Flakkee, die hij mede heeft opgericht. Admiraal vindt ‘t een prachtige bezigheid, deze manier van houtbewerken, en hij vindt ‘t oprecht jammer dat degenen die dit nog doen “tot een uitstervend ras behoren”, zoals hij ‘t zelf zegt. Het model paard en wagen dat nu in Ebbe en Vloed staat heeft hij al langer geleden gemaakt, aan de hand van een tekening. Twee najaar/winterseizoenen heeft hij erover gedaan, zodat er in totaal zeker een jaar werk in zit. Het meeste wat hij maakt, geeft hij weg. Zo ook het model dat Ebbe en Vloed nu rijk is. Eerst heeft dit jarenlang elders een woonruimte gesierd. Maar enige tijd geleden kwam het weer bij

Komend weekend N59 dicht

Admiraal terug. Na het een opknapbeurt gegeven te hebben bleek Ebbe en Vloed er zeer in geïnteresseerd te zijn, zodat Admiraal voor een tweede keer dit fraaie stukje handwerk met plezier wegschonk. Het kreeg een

plek in de centrale ruimte van Ebbe en Vloed, in een verlichte vitrinekast vlakbij een zithoek waarvandaan je het geheel goed kunt zien. Al heel wat bewoners hebben er met genoegen rond heen gestaan, waarbij vooral

Zeehonden Jaap en Ami weer vrij

OUDDORP - Ondanks dat het zaterdag bijna november was, leek het aan de Brouwersdam wel een zomerse dag. De zeehonden Jaap en Ami genoten ervan toen ze in de gelegenheid werden gesteld om weer naar hun leefomgeving terug te keren. Na een verzorging van ongeveer drie maanden bij A Seal in Stellendam, waren ze voldoende opgeknapt om weer 'gewoon' zeewaarts te gaan. De 'landing' in zee ging zonder problemen en in korte tijd waren ze uit het zicht verdwenen. De eer om de dieren weer de vrijheid te geven was aan burgemeester Ada Grootenboer en haar oudste en jongste dochter.  (Tekst en foto: Adri van der Laan)

díegenen die in hun arbeidzame leven zelf ook met paard en wagen hebben gewerkt tal van herinneringen opdissen en delen met elkaar. Zonder twijfel dus een aanwinst voor de ouderen van Oude-Tonge.

Kerstactie voor zeelieden GOEREE-OVERFLAKKEE - In de periode voor kerst deelt de Seaman’s Christian Friend Society kerstpakketten uit in de Rotterdamse haven. De zeelieden zijn tijdens de feestdagen ver weg van hun gezin, sommige vieren kerst al jarenlang aan boord van een schip. Het uitdelen van de kerstpakketten biedt de organisatie mogelijkheden om de zeelieden in aanraking te brengen met het evangelie. Het uitdelen start vanaf 30 november. Vrijwilligers kunnen helpen met het inpakken en uitdelen van de kerstpakketten. Het is ook mogelijk om zelf een kerstpakket samen te stellen, deze wordt dan door de organisatie overhandigd aan een zeeman. De volgende zaken horen in het kerstpakket te zitten: een gebreide muts en hanschoenen, snoepjes, Snickers of Mars, chocolade, noten of andere lekkere dingen. Verder mannendeodorant, shampoo en douchegel, tandpasta en een tandenborstel. De spullen kunnen samen met een kerstkaart voor de zeeman worden ingepakt in een schoenendoos. Een kerstpakket kost ongeveer tien euro per stuk. Het is de bedoeling om dit jaar 750 kerstpakketten uit te delen, er is dus totaal € 7500,- nodig. Geld overmaken kan naar rekeningnumNog 9 dagen mer NL11 RABO 0114992096, onder tot de vermelding van ‘Kerstactie’. Neem voor VISION BEURS meer informatie contact op met Jaap de OUDDORP Gans: 06-11178183 of per e-mail: degansjaap3@gmail.com.

OUDDORP - Zaterdag 14 november organiseert de zangcommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp een psalmzangavond in de Eben-Haëzerkerk, Diependorst 18a Ouddorp. De avond begint om 19.30 uur, de kerk is open om 19.15 uur. Deze psalmzangavond wordt muzikaal omlijst door de Vereniging ‘Bovenstem’ Ouderkerk aan den IJssel e.o. onder begeleiding van organist Arie van der Vlist. De psalmen zullen ingeleid worden door ds. D. Zoet. De collecte is voor Diaconaal gastenhuis ‘De Oase’ te Ouddorp. Na afloop is er gelegenheid een kop koffie te drinken in het verenigingsgebouw.

Nog 2 dagen tot de

VISION BEURS OUDDORP

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Bij deze krant ontvangt u: 6&

ber vem 7 no

2015

dorp , Oud nden stie Dorp

Eilanden-Nieuws 3 november 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 3 november 2015

Eilanden-Nieuws 3 november 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 3 november 2015