Page 1

Dinsdag 5 maart 2013

8191

Nieuwe Fotowedstrijd: Het gevoel van een eiland

6

CD-verkoop voor Stichting Hoogvliegers

11

Tweede Paasdag weer KijkbijdeBoer

12

Ouders van verslaafde kinderen leren een andere positie innemen GOEREE-OVERFLAKKEE - Het kan je als ouders zomaar gebeuren. Je hebt nooit iets in de gaten gehad, en misschien viel er ook helemaal niets in de gaten te hebben. Maar waar de andere kinderen eigenlijk nooit echt uit de band sprongen, is er één die dat wel ging doen. Ineens ging je merken dat er bij zoonlief ‘iets’ niet klopte, maar dat ‘iets’ viel niet direct te definiëren. Pas later kwam je erachter dat hij verslaafd is. Drugs. En inmiddels ben je er ook achter wat ‘t in de praktijk inhoudt om een verslaafd kind onder het dak van je huis te hebben. Het richt zoveel aan. Allereerst in het leven van je kind, maar ook in je eigen leven, en dat van het gezin. De stress is veelal huizenhoog. Meer dan eens zijn er panieksituaties, en op den duur weet je ‘t niet vol te houden. Wat kan het dan een uitkomst zijn dat er voor ouders, opvoeders of gezinsleden een cursus wordt georganiseerd die je helpt beter weerbaar te zijn temidden van alle ellende die op je afkomt. Een cursus die je leert een andere positie in te nemen dan je tot nu toe hebt gedaan maar waarbij je ‘t gevoel hebt te gronde te zullen gaan. Zo’n cursus organiseert Stichting Moedige Moeders Goeree-Overflakkee binnenkort. En mensen die er behoefte aan hebben kunnen gratis deelnemen. Door Hans Villerius

Moedige Moeders Goeree-Overflak-

Corrie Dupon (links) en Mirjam Claassens geven uitleg bij de weerbaarheidscursus van Moedige Moeders. kee is een organisatie van ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving. Ze hebben in hun eigen gezinnen te maken, of te maken gehad, met een verslaafd kind. En omdat zij weten wat dit inhoudt, willen ze graag een wal opwerpen tegen het gebruik van verslavende middelen. “Niet langer lijdzaam toezien, maar aan de slag gaan om overmatig gebruik op iedere mogelijke manier aan te pakken”, zoals

op de website (www.moedigemoedersgo.nl) van de organisatie te lezen valt. Als zelfhulpgroep, als actiegroep en als advies- en informatiegroep voor allen die met verslaafde jongeren te maken hebben. Niet alleen voor ouders, maar ook richting hulpverleners, politie, gemeente en kerken. Momenteel bestaat de initiatiefgroep van Moedige Moeders Goeree-Overflakkee - die een neutrale stichting is,

Uitslaande brand legt bedrijfsloods geheel in de as MELISSANT - Een uitslaande brand heeft maandagmorgen 4 maart een loods aan de Kraaijerdrijk tussen Melissant en Dirksland volledig verwoest. Rond kwart voor acht werd de brand ontdekt. Vanwege de explosies die met de brand gepaard gingen,

werd vrijwel meteen opgeschaald naar middelbrand. De blusgroepen van Melissant, Dirksland en Herkingen, alsmede de eilandelijke tankwagen werden gealarmeerd om de vuurzee te bestrijden.

dus niet verbonden met een bepaalde levens- of geloofsovertuiging - uit zeven moeders. Twee van hen, Corrie Dupon en Mirjam Claassens, vertellen meer over de weerbaarheidscursus, die ze zelf al eerder volgden en daaraan tot op de dag van vandaag veel profijt van hebben, en die op 11 maart a.s. opnieuw van start gaat.

www.rozima.nl Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

2190

KIJK SNEL OP WWW.DBKEUKENS.NL

VerseÊeierenÊenÊTilseÊKipÊ www.debaareieren.nlÊ

Ê

DenÊBommel,ÊT.Ê06–15874800Ê T. 06-15874800 OokÊvoorÊhorecaÊenÊretailÊ

GOEREE - OVERFLAKKEE - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten niet in te stemmen met de voorgestelde huurverhoging voor de voormalige lichttoren, thans museumtoren in Goedereede. Zoals Eilanden Nieuws eerder meldde gaf het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (Ministerie van Financiën) aan dat de huurprijs voor de toren, jaarlijks verhoogd diende te worden van 650 euro naar 25.000 euro. Een en ander maakt deel uit van de besluitvorming, nog eens bevestigd in een brief van minister Blok van 21 februari aan de Tweede Kamer, dat landelijk 34 monumenten met primair een erfgoedfunctie voor het Rijk niet meer nodig zijn. Het Rijk wil van deze monumenten af. Monumentaal vastgoed dat niet meer nodig is voor Rijksgebruik kan in beginsel worden verkocht. De museumtoren in Goedereede is sinds 1967 als rijksmonument aangemerkt. De Stichting Goereese Gemeenschap die het museum als onderhuurder van de gemeente Goeree-Overflakkee exploiteert en daarvoor slechts een symbolisch bedrag betaalt, gaf eerder al aan over de Rijksplannen onaangenaam verrast te zijn. Het college van de gemeente Goeree -_Overflakkee zal het Rijksvastgoed - en Ontwikkelingsbedrijf op bestuurlijk niveau uitnodigen voor een gesprek. Burgemeester Kleijwegt en wethouder Koningswoud zullen aan dit overleg deelnemen. (Jaap Ruizeveveld)

Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Vervolg op pag. 11

Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de bedrijfsloods echter al in lichterlaaie, met vlammen die meters hoog de lucht in sloegen en vanaf de Haringvlietsluizen te zien waren. Er kon niet voorkomen worden dat de loods geheel verloren ging. Naast een aantal gasflessen, die tijdens de brand de explosies veroorzaakten, gingen ook een bestelauto, een heftruck en een tractor in vlammen op. Het woonhuis en een andere loods op het terrein konden worden gespaard. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld. (Tekst en foto: Hans Villerius)

Ê

Huurprijsaanpassing Goereese Museumtoren

SINT ANNALAND

GOES

WWW.DBKEUKENS.NL


Tandartspraktijk Medical--Dent Middelharnis Medical

Opslagruimte te huur vanaf 35 m en 60 m

2 2

Sinds februari 2010 is Dr. A. Perez begonnen als Tandarts in Middelharnis. De tandartspraktijk is voorzien van moderne apparatuur. Middelharnis Medical-Dent is een praktijk met 2 Tandartsen, zo hebben de Tandartsen alle aandacht voor hun patiĂŤnten.

tel. 06-30874932

U kunt hier ook terecht voor implantaten bij Dr. Perez

Wij nemen nog nieuwe patiĂŤnten aan

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste enthousiaste

MBO Techniek

collega! Geen ervaring vereist

www.gocollege.nl

Part-time/full-time

0187 750 834

U kunt een cv sturen naar het onderstaande e-mail adres Ons adres: Medical Medical--Dent B.V.

info@gocollege.nl

Oostelijke Achterweg 17 3241 CM Middelharnis

Wij zoeken een schoonmaakhulp voor tweemaal per jaar voor de voor-/najaarsschoonmaak van

Tel: 0187-482792 E-mail: Middelharnisdental@telfort.nl

onze vakantiewoning in Ouddorp.

Tel. 073-614 70 16

Waar Hollandse kaas betaalbaar is Actie Pesto pijnboompitten kaas

Actie Oud 48+ (molenwiek)

kilo 7,95

kilo 7,95

Actie Friese nagelkaas

kilo 7,95

Actie Noord-Hollandse cremig mild kilo 7,95

Acties geldig van dinsdag 5 maart t/m zaterdag 16 maart Johan en Dingena Stouten 0111-420048 / 06-20635355 jgstouten@filternet.nl

Westdijk 53, Middelharnis Melkmarkt 10a, Zierikzee

Openingstijden Di t/m do 9.30 - 17.00 uur; vr 9.30 - 21.00 uur; za 9.00 - 17.00 uur

belastingaangifteinvullen.info hvdvalk-vooruwbelastingaangifte.info INRUIL GOUD EN ZILVER

Veluwevakantie?

! a i l i m a Casa F

IEDERE DINSDAG EN DONDERDAG VAN 10.00 - 17.00 UUR

De Goudbus in Middelharnis Locatie: De Staver

Oud goud

Zilver bestek/juwelen

Nieuw: nu ook verzilverd bestek

Gouden tanden

CHALET OF * KAMPEREN Casa Familia Voorthuizen,

Munten

Diamanten juwelen

GoudatHome.nl Wij nodigen u hartelijk uit voor een kosteloze taxatie van uw sieraden. Geen tijd om naar de bus of hotel te komen om wat voor reden dan ook? Wij bieden een full-service pakket aan. We komen ook bij u aan huis. Kijk op www.goudathome.nl of bel voor het maken van een afspraak 06-26442394.

PAK NU UW KANS , DE GOUD PRIJS IS NOG NOO IT ZO HOOG GEWEEST !

heerlijke vakantieplek aan de Veluwezoom. Voor een schitterend chalet of een bosrijke kampeerplek. Ervaar de vertrouwde Casa Familia sfeer! Wees er snel bij, want vol is vol.

Info: 0342-47 83 80 Tevens rijden we met VIP Goudbussen door heel Nederland op circa 25 locaties per week, kijk op www.goudathome.nl voor de actuele locaties.

Goud at Home is onderdeel van Schreuders Moerkerken Juweliers, welke sinds 1926 al een vertrouwd adres is. Goud at Home is een van de grootste inkooporganisaties in oud goud en zilver.

Voorthuizen Kieftveen 30-b

Vraag de nieuwe folder aan! www.casafamilia.net


DINSDAG 5 MAART 2013

Donderdag 7 maart OUDDORP - Natuurpresentatie over South Georgia door Jan Baks in “de Overkant”, Dijkstelweg 33. Kaartjes à € 6,- (incl. koffie/thee vóór aanvang) zijn te koop bij VVV Ouddorp aan Zee (0187-681789). Zaal open vanaf 19.30 uur. Vrijdag 8 maart GOEDEREEDE - Klapstoelconcerten in monumentale woonhuizen vanaf 19.30 uur. Vier uitvoeringen van elk 25 minuten. Meer info op: www.klapstoelconcert.nl OUDDORP - Bennewitz Quartet Praag in ‘De Overkant’ i.s.m. stichting Haren en Snaren. Toegang € 25,00 ( incl. koffie of thee en wijn). Kaarten via VVV Ouddorp 0187-681789. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. Meer informatie op www.bennewitzquartet.com. MIDDELHARNIS - Siriz-event voor vrouwen met workshop over communicatie in Scholengemeenschap Prins Maurits, Kon. Julianaweg 57. Aanvang: 19.30 uur. Aanmelden via www.siriz.nl/9maandenvoorsuzanne. Zaterdag 9 maart WILLEMSTAD - Vaartocht met rondvaartboot over Haringvliet van 10.00 -16.00 uur. Vertrek vanuit haven Willemstad vesting. Aanmelden via Toeristen- en Arrangementenbureau in Willemstad, tel: 0168-476055. Deelname kost € 25.- per persoon. NIEUWE-TONGE - Jaaruitvoering muziekvereniging Apollo m.m.v. Gemengde zangvereniging Excelsior. Plaats: Ons Dorpshuis, Korteweegje 14 aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Meer info op: www.apollont.nl. Donderdag 14 maart GOEDEREEDE -Lezing over de zoektocht van David Hockney naar de geheimen van de Oude Meesters door Hans Dolieslager op de Markt nr. 13. Aanvang: 19.45 uur. Entree € 5,- Boeken via lidy@kunststichtingoedereede.nl of 0187841508. Org: Kunststichting Goedereede. Vrijdag 15 maart OUDE-TONGE - Vier korenconcert in de Grutterswei m.m.v. gemengd koor Smalstads, mannenkoor ‘Ons Koor’, gemengd koor Apollo en gemengd koor Advendo. Aanvang: 19.45 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang: € 5,-. Zaterdag 16 maart MIDDELHARNIS - Uitvoering Mattheus Passion van J.S. Bach in de Hervormde kerk door Chr. Kamerkoor Fiori Musicali o.l.v. Sietse van Wijgerden m.m.v. barokorkest Aspetti Musicali. Aanvang: 19.30 uur. Kaarten a € 30 / € 22,50 / € 15 via www.fiori-musicali.nl.

Bennewitz Quartet in de Overkant

Breicafé weer open

OUDDORP - Het gezelschap ontstond in 1998 en is genoemd naar de vooraanstaande Tsjechische vioolspeler Antonín Bennewitz. Het kwartet sleepte verschillende prijzen in de wacht: o.a. de gouden medaille in Osaka, de eerste prijs Premio Paolo Borciani in Italië in 2008 en het ontving een certificaat van de Spaanse koningin voor beste gezelschap van het jaar.

OUDE-TONGE - Woensdagavond 13 maart is het breicafé weer geopend. Deze wordt gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie, thee of fris (kosten € 1,00 per consumptie). Een ervaren handwerkspecialiste is aanwezig om bij te staan met raad en daad. Aanmelden is niet nodig. Voor vragen kan men bellen met de SWO (0187) 641344 of e-mailen naar mwe@welzijngo.nl

De muzikanten zelf omschrijven hun spel als een manier om te communiceren en als een uitdaging om vier verschillende visies samen te brengen en zo originele resultaten te laten horen. Op het einde van 2011 gaf het kwartet samen met de klarinettiste Ludmila Peterková de nieuwe CD Clarinet

Quintets uit. Met talrijke concerten op de grootste podia van Europa, de VS en Japan, houdt het gezelschap de Tsjechische kwartet traditie in leven. En nu dan ook in de Overkant. Dit unieke concert komt tot stand in samenwerking met stichting Haren en Snaren. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor dit concert, dus als u wilt komen aarzel dan niet om kaarten te kopen. Een toegangsbewijs kost € 25,00, dit is inclusief een kop koffie of thee voor aanvang, en een glaasje wijn na het concert. Kaartverkoop via VVV Ouddorp 0187681789. Concert op vrijdag 8 maart aanvang 20.00 uur, de Overkant is open vanaf 19.30 uur. Meer informatie over het kwartet via www.bennewitzquartet.com.

Tentoonstelling ‘10 jaar later’ door Niels Snoek in Remonstrantse kerk SOMMELSDIJK - Vanaf 10 maart t/m 1 mei is deze tentoonstelling in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk te zien. Deze expositie gaat over het begin van de oorlog in Irak. Van 20 maart t/m 16 april 2003 werd elke dag door Niels Snoek een poging gedaan iets te schrijven over wat de media ons laten horen en zien over de oorlog in Irak en wat dat met een mens - ik, wij, zij - kan doen. In 2005 maakte hij een installatie hierover. In 2013 wordt een expositie gemaakt van de gedichten en de installatie in de Remonstrantse kerk te Sommelsdijk in de maanden maart en april - nu: 10 jaar later. Bij deze expositie is een

boekje uitgegeven met alle gedichten. Het lijkt wel of de verschillende volkeren cq stammen uit het MiddenOosten altijd in oorlog zijn. Vaak met elkaar, maar ook steeds vaker mondiaal. Culturele - en religieuze achtergronden spelen altijd een belangrijke rol. Hoe ‘heilig’ is strijd en waar en wanneer ‘moet’ deze worden gevoerd. Hoe principieel kan of mag je zijn en ten koste van wat. Iedereen is van harte welkom op deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 12.00 uur.

Culturele dag Oude-Tonge ‘in de maak’ OUDE-TONGE - De werkgroep ‘Oude Tonge in Beweging’ is alweer druk bezig met het organiseren van de jaarlijkse Culturele Dag, die dit jaar zal worden gehouden op zaterdag 22 juni. Naast diverse optredens zal ook weer de kunstmarkt worden gehouden, waar schilders, tekenaars, keramisten, fotografen, sieradenmakers, kortom iedereen die creatief bezig is, de kans krijgt zijn of haar producten tentoon te stellen. De eis is wel dat het eigengemaakte werkstukken moeten zijn. Het is dus niet de bedoeling dat men produc-

ten aanbiedt die bijvoorbeeld bij een groothandel zijn ingekocht.

STAD AAN HET HARINGVLIET De Eerste Flakkeese Vogelvereniging houdt op zaterdag 9 maart van 13.3016.30 uur haar maandelijkse clubmiddag in zalencentrum ‘Het Trefpunt’ aan de Oranjelaan 14. Op deze middag kan men overtollige vogels verkopen of ruilen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen over alles wat met de vogelhobby te maken heeft. Ook nietleden zijn welkom, zij kunnen zich uitgebreid laten informeren. Zie ook: www.efvv.nl.

Tweedehandsmarkt La Poubelle DIRKSLAND - De werkgroep derde wereld van S.V.I.K organiseert nogmaals een tweedehandsmarkt genaamd ‘La Poubelle’, op zaterdag 16 maart van 10.00- 16.00 uur in de Victoriahal te Dirksland. Op de markt vindt men 40 standhouders met een heel scala van (goedkope) waren en een presentatie van het werk in Afrika. De toegang is gratis.

STELLENDAM - Op donderdag 14 maart wordt door de vrijwilligers van de SWO-Stellendam een Bingomiddag georganiseerd voor senioren van Stellendam en omstreken. Er worden twee maal drie ronden gespeeld. De middag wordt gehouden in het Haegse Huus en begint om 14.30 uur. Kosten voor de Bingo zijn € 4,- p.p. inclusief koffie/ thee. Wie wil komen kan zich tot en met 11 maart opgeven bij Mw. van Oostenbrugge, 491653 of bij Mw.Spahr-vd Hoek, 602411.

Verder wordt gezocht naar personen die hun (leuke of interssante)hobby willen demonstreren. Dat kan een verzameling zijn of het maken van mooie dingen, etcetera. Net als voorgaande jaren wordt weer gerekend op een succesvolle dag.

MIDDELHARNIS - Siriz organiseert op 8 maart een vrouwenverwenavond in de PM. Siriz is een professionele hulp- en voorlichtingsorganisatie bij onbedoelde zwangerschap en biedt opvang en begeleid wonen aan jonge moeders en hun baby. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom om onder het genot van heerlijke hapjes leuke stands te bezoeken met o.a. babykleding, afslankprodukten, boeken, cosmetica of hebbedingetjes. Vanaf 20.00 uur zal Janneke de Leede een boeiende workshop verzorgen: Ontdek jouw communicatietalent. Ook zal er een jonge tienermoeder haar verhaal komen doen. Een jong meisje die uit een ‘gewoon warm’ gezin komt, raakt op 14-jarige leeftijd zwanger. Haar leven en dat van haar familie staat op z’n kop. Hoe was dat en hoe kon Siriz haar en de familie helpen? Vanwege de minihigh-tea graag aanmelden via http://www. siriz.nl/goes-8-maart-3805.html

EFVV clubmiddag

Seniorenbingo

Informatie en aanmelding kan geschieden bij Nelly Kamp-Hagens, tel. 642021 (nhagens@hotmail.com) of Johannes Reyntjes, tel 0187641621 (j.reyntjes@hetnet.nl). De werkgroep behoudt zich het recht voor een aanmelding niet te honoreren.

Gratis Siriz vrouwenverwen-event

3

Gratis geraniums Kinderkledingbeurs

Vrouwendag bij de Bibliotheek

DIRKSLAND - Op vrijdag 22 maart van 19.00 - 21.30 uur, houdt peuterspeelzaal de Hummelhoek een tweedehands kinderkledingbeurs. Er is verkoop van kleding, schoenen, binnen- en buitenspeelgoed (geen ondergoed, videobanden en knuffels) babyartikelen en positiekleding. Iedereen kan mooie, schone en complete voorjaar- en zomerkleding (maat 50 t/m 176) brengen en er ook nog wat aan overhouden, want 50 % van de opbrengst is voor de peuterspeelzaal. De kleding kan op maandag 11 en dinsdag 12 maart van 19.00 - 20.30 uur bij de peuterspeelzaal, Philipshoofjesweg 57 (aan de zijkant van de VIC) worden ingeleverd. Meer info bij N. Koppenaal: 0187-481360.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 8 maart is het Internationale vrouwendag. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta besteedt hier zowel binnen als buiten de bibliotheekvestigingen aandacht aan. Vrouwen die op vrijdag 8 maart één van de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta bezoeken krijgen een verrassingsboek mee, met in een aantal boeken een extra verrassing! Bovendien kunt u in de vestiging genieten van een heerlijk kopje thee. Daarnaast zal Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta iedereen in winkelcentra in Hellevoetsluis en Middelharnis op een ludieke manier uitnodigen een keertje op bezoek te komen in de Bibliotheek.

SOMMELSDIJK - Vanaf vrijdag 1 maart is kwekerij ‘De Halve Maan’ weer dagelijks geopend. Het nieuwe seizoen wordt gestart met een grote keus aan voorjaarsplanten, bomen, violen en voorjaarsbollen. Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de zomerbloeiers zijn op de kwekerij al in volle gang. Kritische selectie en weloverwogen inkoop leidden in voorgaande jaren tot een uitstekend product, waarvan men in deze zomer getuige kan zijn. In de maanden maart en april kan men sparen voor gratis geraniums. Bij elke 10 euro ontvangt men een waardebon voor 1 geranium. Een goede gelegenheid om kennis te maken met kwekerij ‘De Halve Maan’ en voordelig de zomerpotten te vullen. Kwekerij ‘De Halve Maan’ is te vinden aan het Panksdijkje 2 in Sommelsdijk. Tel: 0187- 482172


4

DINSDAG 5 MAART 2013

Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont en overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende, zegt tegen de Heer: "Mijn toevlucht, mijn vesting, mijn God, op u vertrouw ik."

Bertus wordt vandaag 30 jaar! gefeliciteerd

Dankbaar voor alle mooie jaren samen geven wij u kennis dat, vertrouwend op zijn Heer en Heiland is thuisgehaald mijn lieve man, onze zorgzame vader en opa

Ma en Ome Koos Paula en Peter Roxanne

Maarten Marinus Kievit

1948

2013

Zo de Heere wil en wij leven is het maandag 11 maart 65 jaar geleden dat onze ouders, grootouders en overgrootouders

T. Klepper en N.J. Klepper-Hoek in het huwelijk zijn getreden. Onze hartelijke wens is dat de Heere hen voor elkaar en voor ons nog wil sparen en in de levensavond goed en nabij wil zijn. Krientje en Wim Annemieke en Jacob Ellen en Lennard Mathilde en Leander Lienus en Bea Teun en Gertruida Marianne en Johan Nelleke en Theo Nicoline Hans en Nellie Johan en Greetje Annette en Johan Arjan en Stephanie Thea Jan en Conny Janine en Robèrt Lizette Thomas Lenneke en al de achterkleinkinderen Wilt u onze ouders, groot- en overgrootouders feliciteren? U bent van harte welkom in de grote zaal van zorgcentrum De Vliedberg, Hoge Pad 2, Ouddorp van 15.00 tot 17.00 uur. Adres: Hoge Pad 2, kamer 105 3253 BJ Ouddorp

echtgenoot van Aaltje Jacobje ten Napel op de leeftijd van 72 jaar. Ali Kievit-ten Napel Henriëtte (Jet) en André Roodnat Daniëlle en Sjoerd Michelle en Erik Naomi en Jaimy Catolijne en Jan Tieleman Aimee Evie Juultje Fee 1 maart 2013 Voorstraat 52 3251 BD Stellendam Gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen is er op dinsdag 5 maart 2013 van 19.00 tot 20.30 uur in 't Forum aan de Kerkhoflaan 4 in Stellendam. De dienst van Woord en Gebed zal worden gehouden op woensdag 6 maart 2013 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk aan de Kerkhoflaan 2 in Stellendam, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats naast de kerk.

We zullen onze lieve

Daniëlle en Sjoerd Michelle en Erik Naomi en Jaimy Aimee Evie Juultje Fee Stellendam, 1 maart 2013

Da n k b e t u i g i n g

Angelique en Jasper Marijn Nienke Ooltgensplaat, maart 2013

Zij die hem gekend hebben, zullen beseffen wat wij in hem verliezen. Leni Orgers-Rijnbrand Mirna en Gregory

Heden behaagde het de Heere, tot onze droefheid, na een geduldig gedragen lijden, uit ons midden weg te nemen

KRIJN ORGERS Wij wensen Leni en de kinderen veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Lien de Ronde Carolina en Ton Julia, Luca Antoinette Gerrit en Maaike Lieke, Lotte, Amy Ria en Joop van den Oever Joyce John

Gerja en Wouter Blauwe Distelstraat 35 3252 LA Goedereede-Havenhoofd Er is gelegenheid tot condoleren in ‘De Ark’, Kerkpad 2 te Goedereede op dinsdag 5 maart 2013 van 14.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. Op donderdag 7 maart om 13.00 uur wordt de rouwdienst gehouden in de kerk van de Hervormde Gemeente aan het Kerkpad te Goedereede. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op de algemene begraafplaats aan de Mariadijk te Goedereede, omstreeks 14.00 uur. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘De Ark’. - Geen bloemen Mocht u geen rouwbrief hebben ontvangen, kunt u deze advertentie als zodanig beschouwen.

Papa, we zullen je missen.

Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze vriend

KRIJN ORGERS We wensen Leni, Mirna en Gregory, Gerja en Wouter veel sterkte toe. Kommer en Greet Klijn Ouddorp, 28 februari 2013

Bedroefd en met pijn in ons hart hebben wij, na een ernstige ziekte toch nog onverwachts afscheid moeten nemen van onze goede vriend

KRIJN ORGERS We wensen Leni, Mirna en Gregory, Gerja en Wouter heel veel sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen. Adam en Ina Tanis Constantina en Fred Adamo en Marieke Nicolas en Angeline Goedereede, 28 februari 2013

Mirna Orgers Gregory de Lange

Piet en Dina Tanis

Jopie en Dick

28 februari 2013

KRIJN ORGERS

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor alle kaarten, cadeaus en attenties die wij mochten ontvangen ter gelegenheid van ons 55-jarig huwelijk.

zeggen wij u hartelijk dank.

6 juli 1940

Indien u geen rouwkaart heeft ontvangen, kunt u deze advertentie als uitnodiging beschouwen.

DA N K B E T U I G I N G

Rinus Lans

KRIJN ORGERS

echtgenoot van Lena Gieltje Rijnbrand

Te Goedereede is tot onze grote droefheid onze geliefde vader en schoonvader overleden

heel erg missen.

Voor uw bezoek, bloemen, gesproken of geschreven woorden van belangstelling en meeleven na het heengaan van

Intens verdrietig delen wij u mee, dat de Heere op zijn tijd en toch nog geheel onverwachts van ons heeft weggenomen mijn innig geliefde man, onze zeer geliefde vader en schoonvader

Na de begrafenis is er in de kerk alsnog gelegenheid tot condoleren.

Opa Kievit

Op deze reis is een kompas niet nodig en ook een extra stuurman overbodig. Vaar op je gevoel, want van dit land bestaat geen kaart. Beste zeeman, behouden vaart!

God heeft zijn volk geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst.

Gerja Delken-Orgers Wouter Delken Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze lieve broer, zwager en oom

Tot onze diepe droefheid is overleden onze lieve vriend

OME KRIJN ORGERS Pauw en Jannie Boelaars Wout en Riëlle Anne-Marije André en Jantina Julia, Nienke, Changyou Suzanna en Jorrit Sophie-Laure Josiena en Tjeerd

KRIJN ORGERS Wij wensen Leni en de kinderen veel sterkte toe. Jo Orgers-Both Ariejan Orgers

We wensen Leni en de kinderen Gods nabijheid toe en heel veel sterkte om dit verlies te dragen.

neven en nichten

28 februari 2013

Ko v.d. Bok-Orgers

Ouddorp, 28 februari 2013

DA N K B E T U I G I N G Voor uw blijken van medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van onze lieve moeder en oma

TEUNA SPRONGVAN DEN BERG willen wij u hartelijk danken. Uw belangstelling, in welke vorm dan ook, heeft ons goed gedaan. Kinderen, kleinen achterkleinkinderen Dirksland, maart 2013

Na een geduldig gedragen lijden is toch nog onverwacht onze lieve en zorgzame zwager, oom en oudoom

KRIJN ORGERS

echtgenoot van Leni Rijnbrand op 72-jarige leeftijd overleden. Wij zullen hem missen. Gieltje en Stefan Corrie en Kees kinderen en kleinkinderen Stellendam, 28 februari 2013

Da n k b e t u i g i n g Het heeft ons goed gedaan zoveel medeleven te hebben ontvangen in de vorm van kaartjes, alsmede uw persoonlijke aanwezigheid bij de condoleance en de begrafenis na het overlijden van mijn lieve man, onze lieve vader en opa

Arie Cornelis BAkker Hiervoor onze hartelijke dank. W. Bakker-Luijk Kinderen en kleinkinderen Dirksland, maart 2013


5

DINSDAG 5 MAART 2013

Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, zegt de Heere, Die is, en Die was, en Die komen zal, de Almachtige. En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten; en Hij legde Zijn rechterhand op mij, zeggende tot mij:Vreest niet; Ik ben de Eerste en de Laatste. Openbaringen 1 vers 8 en 17 Dankbaar voor wat hij ons gaf en wat hij voor ons betekende is, in de volle zekerheid des geloofs, ontslapen in zijn Heere en Heiland Jezus Christus mijn geliefde man, onze zorgzame vader en onze lieve opa

TEUNIS AKERSHOEK

echtgenoot van Johanna Jobje de Vogel in de leeftijd van bijna 75 jaar. J.J. Akershoek-de Vogel Ria en Leendert Anneleen en Evelien Maurits Floris Nelleke en Gerad Estelle 3 maart 2013 Hofdijksweg 70, 3252 AN Goedereede Er is gelegenheid tot condoleren op D.V. donderdag 7 maart van 18.30 tot 20.30 uur in ‘De Levenbron’, Achterstraat 1 te Goedereede. De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op D.V. vrijdag 8 maart om 13.30 uur in ‘De Levensbron’. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om 15.00 uur op de Algemene Begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp. Na de rouwdienst is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘De Levensbron’. - Liever geen bezoek aan huis - Geen bloemen Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, wilt u dan deze advertentie als zodanig beschouwen. Met droefheid geven wij u kennis dat de Heere uit onze familiekring heeft weggenomen onze geliefde broer, zwager en oom

T. Akershoek Wij denken in dankbaarheid terug aan de 12 jaren dat hij van 1978 tot 1990 onze gemeente diende in het ambt van ouderling. Hij mocht deze dienst uit liefde tot God en zijn naaste trouw verrichten. Wij bidden zijn vrouw, hun kinderen en kleinkinderen en de verdere familie veel kracht, sterkte en Gods nabijheid toe in dit verlies. Namens de kerkenraad van de Hersteld Hervormde Gemeente te Goedereede:

DA N K B E T U I G I N G Wij willen iedereen hartelijk bedanken die met ons meegeleefd hebben na het overlijden van mijn lieve man, onze lieve vader, opa en overopa

JACOB VAN KOPPEN Dank aan huisartsenpraktijk Kop van 't Eiland en in het bijzonder dr. Scheijgrond en de thuiszorg Careyn voor de liefdevolle verzorging. Ds. Zoet en ouderling Klepper voor de pastorale zorg en ds. Meuleman voor het leiden van de rouwdienst. Begrafenisverzorging Van der Klooster voor de persoonlijke begeleiding en de correcte wijze waarop de begrafenis is verzorgd. N. van Koppen-van der Spaan kinderen en kleinkinderen

Drs. J.W. van Estrik (praeses) C. de Geus (scriba) Goedereede, 4 maart 2013

Bezige handen en een sterke wil vielen na een bewogen leven stil

Ouddorp, maart 2013

Wij willen U hartelijk bedanken voor alle steun en medeleven de afgelopen jaren van ziek zijn, na het overlijden en tijdens de begrafenis van mijn lieve man, onze vader en trotse opa

Op 28 februari is overleden onze oma, overen betovergrootmoeder

Pieternella Volaartden Engelsman (ouwe) oma

Johan en Marri Ellen en Johan Carola en Pieter Patricia en Michael Miranda en Gerard Ella en Ruud Betsy en Kees Thea en Aart Leo en Trijnie Martin en Annemieke Marianne en Christian Petra en Frans Angelique en Frans Wouter en Leontien Anita en Leen Carola en Wilko Wouter en Donna Mirjam en Rob achter- en achterachterkleinkind(eren)

Hugo Grinwis

(in herinnering)

J. v.d. Sluis (in herinnering) Goedereede: C. Witte-Akershoek J. Witte

Ouddorp: J. Akershoek C.A. Akershoek-v.d. Bok Oftersheim (D): J. Akershoek M. Akershoek-Vogel Spijkenisse: P. Akershoek M. Akershoek-Verhoef

(in herinnering)

neven en nichten Goedereede, 3 maart 2013 Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van de heer

Teun Akershoek Jan en Annie Nella en Arjan Jarno en Roan Peter en Wendy We wensen Annie, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

NICOLAAS JAN GRINWIS ~ Niek ~

Uit de grond van mijn hart bedank ik mijn familie, vrienden, buren en collega’s voor hun steun en warmte in het afgelopen jaar. En tevens bedank ik: - de huisartsen De Jager en De Jager-Oostdijk; - de medewerksters van CuraMare en Careyn; - de artsen Vroegindeweij, De Vos, Van IJken en verplegend personeel van het ziekenhuis Dirksland; - ds. Oorschot en ouderling Knöps; - begrafenisverzorging Van Wageningen; voor hun verzorging en begeleiding. Ankie Peeman Nieuwe-Tonge, maart 2013

Goedereede-Havenhoofd, maart 2013

Voor de overweldigende belangstelling en medeleven tijdens het ziek zijn en na het overlijden van mijn lieve vrouw, moeder, schoonmoeder en onze oma

Sterke de Heere Annie, de kinderen en kleinkinderen in dit verlies.

Daar het ons niet mogelijk is een ieder persoonlijk te bedanken voor de vele blijken van medeleven en deelneming die wij mochten ontvangen tijdens het ziek zijn en na het overlijden van mijn geliefde man, schoonzoon, onze broer en zwager

De grote belangstelling, ontelbare kaarten en brieven hebben me veel steun gegeven en getroost. Het geeft me het gevoel het verdriet niet alleen te hoeven dragen.

Familie Grinwis

zeggen wij langs deze weg onze oprechte dank.

Ouddorp: E. v.d. Sluis-Akershoek

ADRIAANTJE JANNETJE PEEMAN-VAN DER VLIET

De warme deken van liefde en steun zullen ons altijd bij blijven.

in de leeftijd van bijna 75 jaar.

DA N K B E T U I G I N G

Hartverwarmend was het dat zovelen met mij hebben meegeleefd tijdens het ziek zijn en na het overlijden van mijn onvergetelijke, zorgzame moeder

Speciaal willen wij bedanken de dames van Careyn. De kanjers van de maatschappij. Alle artsen en verpleegkundigen die ons hebben bijgestaan. Dominee De Jong voor zijn steun en het leiden van de dienst. De vrijwilligers van de Doopsgezinde kerk voor de uitstekende organisatie tijdens de condoleance en begrafenis. Krijn Breen van Uitvaartverzorging Spanjersbergh voor de persoonlijke begeleiding en correcte uitvoering van de begrafenis.

Nella van den Nieuwendijk-Hoekman

echtgenoot van Annie de Vogel

‘Een hand, een woord, een gebaar doen zo goed als je iemand die je liefhebt, verliezen moet.’

Het is ons tot grote steun geweest. Jan van den Nieuwendijk Maurice en Angela Zoey, Syl

n i.v.m. bidd ji zij a W woensdag 6 maart

g

Teunis Akershoek

Met droefheid namen wij kennis van het overlijden van de heer

de gehele dag GESLOTEN BOEKEN EN MUZIEK VAN DER BOOM Voorstraat 41 • 3245 BG Sommelsdijk Tel. (0187) 48 26 14 • Fax (0187) 48 45 20 Email: boomboek@filternet.nl

Stellendam, maart 2013

zeggen wij u hartelijk dank. In het bijzonder dank aan ds. D. Zoet en de kerkenraad voor de geestelijke begeleiding en het leiden van de rouwdienst. Dank aan de artsen en medewerkers van de oncologie-afdeling van het Van Weel Bethesda ziekenhuis te Dirksland. Dank aan directie en personeel van Machinefabriek Padmos. Dank aan beheerder en medewerkers van ‘Eben Haëzer’. Begrafenisverzorging J. van der Slik en medewerkers dank voor de wijze waarop de begrafenis is verzorgd. Hester Grinwis-Grinwis J. Grinwis-de Jong Connie en Jaap Hameeteman Els en Leen Mierop Thijs Grinwis Ouddorp, maart 2013

uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Uw laatste wensen in goede handen

Dag & nacht bereikbaar Rouwcentrum Media Vita

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

Contact

Administratie adres

Achthuizen W. Buys 63 19 77 Middelharnis 0187-48 69 62 Oude-Tonge 0187-64 24 28 Mobiel 06 53 11 29 79

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166


6

DINSDAG 5 MAART 2013

Wedstrijd

www.eilandennieuws.nl/wedstrijd

Fotowedstrijd: Het gevoel van een eiland Wij wonen op een eiland, GoereeOverflakkee is aan alle kanten omringd door water. Het zorgt ervoor dat we de invloeden van de seizoenen aan den lijve ondervinden, en het maakt de dreiging van het leven onder de waterspiegel tastbaar. Wonen op een eiland levert ook voordeel op. Het simpele feit dat we met zijn allen op één eiland wonen, werkt samenbindend op de bevolking. En de prachtige stranden zijn ideaal om uit te rusten, lekker te sporten of over het water te staren. Goeree-Overflakkee is uniek. Het is meer dan een eiland, het is een gevoel van thuiskomen. Opdracht: Maak een foto dat jouw gevoel van Goeree-Overflakkee in beeld brengt. Denk bijvoorbeeld aan het strand, de bruggen, verlaten landweggetjes, de supermarkt op het dorp of vriendschappen. Kortom datgene waardoor het eiland jouw thuishaven is. Prijzen: - De jury selecteert een foto voor de juryprijs. De winnaar krijgt een waardebon van foto Hameeteman. - De jury selecteert ook 10 foto’s voor de publieksprijs. Deze komen op de website, hier kan iedereen één keer een stem uitbrengen. De publieksprijs houden we nog even geheim en maken we bekend voor het stemmen begint.

Jury: Jaap Peeman Geboren, getogen en gebleven op Goeree-Overflakkee, een echte eilander dus. Toen in 1977 het eerste kindje op komst was kocht hij zijn eerste camera, met als doel dit nieuwe leven vast te leggen. Al snel daarna is hij serieus aan de slag gegaan met fotografie, hij richtte een donkere kamer in en werd lid van fotoclub De Rarekiek. In de loop van de jaren heeft hij het eiland al van veel kanten belicht. Series over vogelverschrikkers in de winter en zomer en de verdwenen houten en stenen schafthuisjes voor arbeiders in het polderlandschap zetten de tijd even stil. Bij de laatste fotowedstrijd van Eilanden-Nieuws won hij de hoofdprijs, nu kijkt hij als jurylid kritisch naar de ingezonden foto’s. Kijk voor zijn foto’s op www.jaappeeman.nl Hans Villerius Als huisfotograaf van deze krant kent hij het eiland en haar bewoners als geen ander. In het analoge tijdperk ontwikkelde hij de foto’s voor de krant in een doka op de zolder boven het kantoor van Eilanden-Nieuws. Maar ondertussen fotografeert hij al weer met zijn derde digitale camera. De fotokalender die bij veel EilandenNieuws abonnees aan de muur prijkt is helemaal gevuld met foto’s van zijn hand. Bijzondere gebouwen, bloeiende tulpenvelden en karakteristieke koppen, iedere week opnieuw weet Hans het eilandgevoel te vangen in een foto.

PaasMaanden bij Tieleman Keukens MIDDELHARNIS - Tieleman Keukens alweer 5 jaar in Middelharnis...”en dat gaan we vieren!” In juni 2008 opende Tieleman de deuren van de nieuwe keukenshowroom aan de Korendreef in Middelharnis. Het unieke keukenconcept, waar beleving en keukenplezier de boventoon voert, is deze 5 jaren al erg succesvol geweest. Tevens is Tieleman Keukens uitgeroepen tot ‘Beste KeukenWinkel van 2013’ door Wugly.nl, de onafhankelijke reviewsite van Retail Nederland. Dubbelfeest dus... Tot en met 30 april 2013 viert Tieleman keukens daarom de PaasMaanden op hét kookeiland van Nederland! Dit betekent groots KEUKENVOOR-

DEEL en nog veel meer keukenfeest! Naast de vaste kwaliteit, service en zekerheid ontvangt men vele andere voordelen: - Een overheerlijke lunch cadeau bij een afspraak (offerte) in de showroom - Grote keukenverrassing bij aanschaf van een Tieleman-keuken - Kies een keukencadeau uit de showroom bij aanschaf van uw Tielemankeuken - Een eerlijk kookcadeau bij aanschaf van een Tieleman-keuken - Een grote Dito beurs op 9 maart 2013 - Een spetterende Paasshow op 29 maart, 30 maart en 01 april 2013

Ballonkunstenaar bij open dag AVS Vrijdag 8 en zaterdag 9 maart houdt AVS Autoverkoop in Nieuwe-Tonge open dag. Het mag eigenlijk ook wel als opening gezien worden omdat AVS nog maar 2 maanden gevestigd is in hun nieuwe pand. Op zaterdag is er een bijzondere attractie, Europees kampioen ballonkunstenaar Patrick van de Ven komt kleine (en grote) kinderen vermaken met fantastische ballonsculpturen. Alleen daarvoor is het al een ritje waard naar Nieuwe-Tonge. Maar natuurlijk gaat het vooral om de collectie mooie auto’s die er te koop staan. Steekwoorden zijn: lage prijzen en kilometerstanden, 1e eigenaar, goed onderhouden en een breed scala aan modellen in alle prijsklassen. AVS heeft een aantal zeer zuinige diesels staan, maar ook LPG3 en grijs

Win ee cadeau n bon

Boer Mourik (met twee medewerkers) bezig met het planten van pootaardappelen in de polder van Sint Christoffel te Sommelsdijk  Foto: Jaap Peeman

Fototips

1. Let op het licht Een foto valt of staat met het juiste licht. Licht is altijd weer anders en wordt bepaald door het tijdstip van de dag, het jaargetijde en het weer. Kijk voor je op de ontspanknop drukt goed op welke manier het licht op je onderwerp valt.

2. Experimenteer met het standpunt

mobieltje of goedkope compact camera de wedstrijd winnen.

5. Ga vroeg uit bed Het eerste licht ‘s morgens is bijzonder, het is overal nog rustig en langzaam maar zeker krijgt de wereld kleur. Trouwens niet alleen het ochtendlicht is ideaal ook het avondlicht kan betoverend werken, en dat heb je nodig voor de winnende foto.

Probeer eens iets anders dan het geijkte plaatje. Ga plat op de grond liggen en bekijk de wereld vanuit het perspectief van een kikker. Of bekijk de wereld vanuit het perspectief van een vogel en zoek het hogerop om jouw foto extra bijzonder te maken.

6. Blijf dicht bij huis

3. Compositie

7. Het is voorjaar

Compositie wil zeggen dat de foto mooi is ingedeeld. Dat kan bijvoorbeeld door horizon op een derde van de foto te plaatsen. Maar ook een goed lijnenspel in de foto maakt het beeld een stuk beter.

De komende maanden gaan de boeren weer hard aan het werk met zaaien, ploegen en nog veel meer. De eerste voorjaarsbloemen kondigen de lente aan en de dagen worden zoetjesaan langer. Ook in het voorjaar zijn er genoeg kansen voor het maken van een bijzondere foto.

4. Iedere camera is prima Nieuwe telefoons maken betere foto’s dan digitale camera’s van de eerste generaties. Wees dus niet bang dat je alleen kan winnen met hele dure apparatuur. Als je op het juiste moment op de goede plek bent kan je met een foto van een

In je eigen buurt ken je de mooiste plekjes, die heel veel mensen nog nooit hebben gezien. Zoek het niet gelijk ver weg, dichtbij huis is vaak genoeg moois te vinden.

8. Doe je best Bedenk wat jouw gevoel is bij Goeree-Overflakkee en maak over dat onderwerp een mooie foto. We zijn benieuwd naar jouw inzending.

Voorwaarden: kenteken. Zakelijk gezien is nog op bijna alle auto’s de BTW terug te vragen. Van harte welkom, onder het genot van een hapje en drankje kunt u rondkijken of doen we u graag een mooie aanbieding. U vindt AVS Autoverkoop aan de Langeweg 18 te Nieuwe-Tonge (in het vroegere pand van de Agri).

- Upload jouw foto op www.eilandennieuws.nl/ wedstrijd. - Maximaal 1 foto per inzender - De foto moet in het afgelopen jaar gemaakt zijn - Verder zijn de algemene voorwaarden van Eilanden-Nieuws voor foto’s uploaden van toepassing >> Foto’s insturen kan tot en met maandag 15 april. De jury maakt op dinsdag 30 april de winnende foto bekend, daarnaast worden er tien foto’s geselecteerd voor de publieksprijs.

Inspiratie nodig? Op internet zijn talloze websites met informatie over fotografie. Bijvoorbeeld op de website zoom.nl staan tips en cursussen. De duizelingwekkende hoeveelheid foto’s op flickr.com is ideaal om inspiratie op te doen. Op de website fotobond.nl en rarekiek.nl staat ook allerlei informatie over fotografie. Ook in de bibliotheek zijn tijdschriften en boeken over fotografie te vinden.


DINSDAG 5 MAART 2013

Nieuws C1000 Sperling behoort eind dit jaar tot de Jumbo-keten

Coen Sperling viert laatste verjaardag als C1000

Oliebollenactie GOEDEREEDE/HAVENHOOFD - Zaterdag 9 maart gaat de ActiviteitenCommissie van de Eben-Haëzerschool te Goedereede-Havenhoofd oliebollen bakken en verkopen. De oliebollen zijn per stuk € 0,70 en voor een zak met 10 stuks betaalt men € 6,50. De opbrengst van de verkoop is voor een nieuw speeltoestel op het schoolplein. De oliebollen zijn vanaf 08.30 tot 11.30 uur te koop bij COOP van Heest, Doelweg 2 in Goedereede. Vooraf bestellen kan ook, stuur dan een mail naar; j.baar@cbs-ebenhaezer.nl.

Jubileummaand ATTENT

Coen Sperling bij de rijk geassorteerde wijnafdeling van zijn supermarkt. 

OUDDORP - Hoewel een vierjarig bestaan niet echt een jubileummoment is, staat eigenaar Coen Sperling van de Ouddorpse C1000 dit jaar toch even bij stil bij het feit dat zijn supermarkt haar vierde verjaardag viert. “Eigenlijk heb ik dat ieder jaar nog gedaan. Maar omdat ‘t dit jaar voor het laatst als C1000 supermarkt zal zijn, wilde ik ‘t ditmaal zeker doen”, vertelt Coen. Vandaar de actieweek vorige week, met aanbiedingen voor verschillende producten. Eind dit jaar zal de Ouddorpse supermarkt tot de Jumboketen behoren. Door Hans Villerius

Het ondernemerschap bleek al op jonge leeftijd bij Coen aanwezig. Producten die hij thuis in het hof verbouwde en oogstte, verkocht hij als kind al langs de weg. En ook zijn jeugdjaren trokken duidelijk naar de handel. Op z’n 15e begon hij als vakkenvuller bij C1000 Van den Hurk in Ouddorp. Later ging hij ondermeer kassa, de groenteafdeling en de zuivelafdeling doen en op z’n 18e kwam hij er in vaste dienst. Na twee jaar werd hij afdelingsmanager, in 2004 gevolgd door een functie als assistent-bedrijfsleider bij de C1000 in Hellevoetsluis, na twee jaar opnieuw in Ouddorp als bedrijfsleider. In die periode startte hij een interne opleiding tot zelfstandig ondernemer bij de C1000-organisatie, een opleiding op HBO-niveau. In 2009 werd hij door de organisatie gevraagd de Ouddorpse vestiging over te willen nemen omdat toenmalig eigenaar Van den Hurk naar een andere plaats vertrok. Jonge eigenaar Zo werd Coen op 26-jarige leeftijd eigenaar van een flinke supermarkt, waarin hij al jaren thuis was en die hij dus eigenlijk van binnenuit al kende. “Toch”, zo geeft hij achteraf aan, “vond ik het in ‘t begin niet altijd even gemakkelijk om de juiste weg te vinden. Daar speelde ongetwijfeld in mee dat ik best nog jong was, maar met wat hulp van de C1000-organisatie,

geweldige ondersteuning van uit de afdelingsmanagers en veel inzet van alle medewerkers, is het toch goed gekomen. Sindsdien hebben we hier een supermarkt waarvan de jaarlijkse omzet een min of meer stijgende lijn laat zien, ondanks de recessie.” Coen ziet wel dat als gevolg van de economische crisis klanten meer gespitst zijn op actieproducten, “maar dat past ook prima bij ons, want de C1000 is een echte actiewinkel. Het blijft hierin wel lastig om de juiste aantallen in te kopen, maar als het product uitverkocht is en het zit standaard in ons assortiment ontvangt de klant een tegoedbon.” Onderscheidend “Daarnaast”, zo vervolgt Coen, “onderscheidt onze supermarkt zich op meerderlei terrein. Zo investeren

Foto: Hans Villerius producten betrekken wij bij agrariërs uit de eigen omgeving, zodat wij veel streekproducten hebben. Daar gaat dus geen veiling overheen, waardoor wij ook in staat zijn om bijvoorbeeld in de zomer ‘middags aardbeien in de winkel te hebben die ‘s morgens nog aan de planten zaten. Verser kan niet!” Toekomst Zoals al aangegeven wordt C1000 Sperling per eind 2013 een Jumbo supermarkt. “Jumbo is een formule die al jarenlang tot de Top 3 behoort en ook gekozen is als de beste supermarkt van Nederland. Ik vind ‘t een mooie keten, waar ik me straks graag bij aansluit en waarmee ik de toekomst positief tegemoet zie. Samen met de medewerkers gaan we er vol voor! Maar ook dank ik graag al onze klanten, die tot nu toe steeds onze

Ik vind ‘t een mooie keten, waar ik me straks graag bij aansluit wij veel in ons winkelbeeld. Dit houdt in dat de producten op voorraad zijn, de winkelpresentatie goed verzorgd is en de zorg voor hygiëne groot is. Elk jaar houden we met onze vaste medewerkers een personeelsavond waarop we onder andere met elkaar praten over mogelijke verbeterpunten. Ook is er de jaarlijkse klantenmonitor, na de zomer, die soms best zinvolle informatie oplevert waar we ons voordeel mee kunnen doen. Maatschappelijk ondernemen Daarnaast besteden wij aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onder andere door sponsoring, door voor een goed doel ons karton te verzamelen voor hergebruik, maar ook door in het bedrijf ruimte te bieden voor mensen die meer begeleiding nodig hebben en bijvoorbeeld via Webego bij ons werken. Verder hebben we een slagerij waarin nog ambachtelijk wordt gewerkt en vlees nog vers verwerkt wordt. Ook hebben we een mooie wijnafdeling met een extra groot assortiment. En wat aardappelen, groeten en fruit betreft, deze

winkel hun vertrouwen hebben gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat ook zij straks de overgang naar Jumbo als heel plezierig zullen ervaren.”

Opbrengst actie OUDDORP - Zaterdag 16 februari heeft het HomeTeam ‘Speranta’ alweer voor de 5e keer een bloembollenactie georganiseerd voor Jantina, die werkzaam is bij stichting Kimon in Roemenië. De opbrengst was weer overweldigend. Maar liefst €1336,11; de hoogste opbrengst in 5 jaar. De mensen van het HomeTeam willen iedereen die heeft bijgedragen, chauffeurs, de kinderen die langs de deur wilden, fam. Klepper voor het leveren van de bloembollen, C1000 die ze van draagmandjes voorzag, alle mensen die bloembollen kochten en mensen die zelfs giften gaven, heel hartelijk bedanken. Voor foto’s zie: www.veldwerkers. kimon.nl/jmastenbroek

OUDDORP – In de maand maart viert ATTENT supermarkt, dat Annette al 10 jaar bij de vleeswaren werkt. Margreet versterkt het team al 20 jaar, Marijke is er al 15 jaar werkzaam, Nella hoopt de 20 jaar te passeren en Janneke gaat op naar de 25 jaar. De supermarkt wil dit niet ongemerkt laten passeren en daar mogen alle klanten van meegenieten. De gehele maand maart wordt dit gevierd met speciale aanbiedingen die betrekking hebben op de medewerksters en de afdeling waarbij zij werkzaam zijn. ATTENT Supermarkt is te vinden aan de Weststraat 1 in Ouddorp.

Gratis cursus Kinder-EHBO SOMMELSDIJK - Irene Drent van BeCare hoorde via Radio 538 dat meester Albert van de J.C. van Gentschool een meisjes had geholpen toen zij zich had verslikt. “Dit deed hij zonder BHV-opleiding of wat dan ook”. Dit was reden voor BeCare om meester Albert een gratis cursus Kinder EHBO en reanimatie aan te bieden. Dit werd in dank aanvaard, want de actie had hem zich toch wel doen realiseren dat het weliswaar gelukt was het meisje te helpen, maar meer weten over hoe echt te handelen is eigenlijk onmisbaar in zijn functie. Meester Albert heeft daarom vergezeld door 8 TSO moeders een cursus kinder EHBO en reanimatie gevolgd. Een aantal moeders heeft zelfs het NIKTA certificaat behaald. De J.C. van Gent school zet hiermee een stap m.b.t. kindveiligheid. BeCare zorgt ervoor dat de kennis en kunde niet verwatert en zal de deelnemers volgend jaar uitnodigen voor een herhalingstraining. Meer info: www.becare. nl.

7

Diensten Biddag woensdag 6 maart OUDDORP Ger. Gem. 14.30 uur (bev. ambtsdragers) en 19.00 uur ds. G.M. de Leeuw GOEDEREEDE Hersteld Herv. Gem. 19.00 uur ds. J.W. van Estrik MELISSANT Hersteld Herv. Gem. 10.00 en 19.00 uur ds. N. van der Want - Ger. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. A.A. Brugge - Ger. Gem. in Ned. 10.00 uur ds. A. Schultink en 19.00 uur leesdienst DIRKSLAND Ger. Gem. 10.00 en 19.00 uur ds. J. Schipper HERKINGEN Ger. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. J.M.D. de Heer MIDDELHARNIS Ger. Gem. 9.30 uur ds. S. Maljaars, 14.30 uur ds. W. Silfhout en 19.00 uur ds. S. Maljaars NIEUWE-TONGE Hersteld Herv. Gem. 14.30 uur ds. H. Zweistra en 19.00 uur ds. J. Koppelaar - Ger.Gem 14.30 uur ds. G.J. Moens en 19.00 uur ds. A.J. Gunst. ZONDAG 10 maart: 18.00 uur st. P.G. Heijkamp OUDE-TONGE Ger. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. F. Mulder STAD a/h HARINGVLIET Ger. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. J.J. van Eckeveld OOLTGENSPLAAT Ger. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. M. Mondria - Ger. Kerk 19.30 uur ds. B.J. Oldenhuis Extra dienst STELLENDAM Herst. Herv. Gem. donderdag 7 maart 19.00 uur ds. C. Gielen (op uitnodiging mannenvereniging).

Paasbroodverkoop Stellendam STELLENDAM - Op zaterdag 16 maart organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Stellendam in samenwerking met Bakkerij Bleumink een verkoopactie van overheerlijk paasbrood. De prijzen voor 800 gram paasbrood zijn: € 7,50 voor een paasbrood met spijs en € 6,00 voor een paasbrood zonder spijs. Bestelling kan men telefonisch doorgeven tot 14 maart tussen 18.30 en 20.00 uur via telefoonnummer 492803. Op zaterdagmorgen 16 maart tussen 9.00 en 10.00 uur kunnen de bestellingen worden afgehaald aan de Beth-El Kerk. In Stellendam kan het ook worden thuisbezorgd, indien aangegeven.

Themabijeenkomst Rommelmarktspul‘Autisme en familie’ len Ebbe en Vloed OUDE-TONGE - De vrienden van Ebbe en Vloed houden op 18 mei de jaarlijkse rommelmarkt. Zij kunnen nog spullen gebruiken. (geen grote meubelen). Wie spullen heeft en daar vanaf wil, kan bellen naar 0187641844 voor een afspraak om ze te komen halen.

Bingo in Trefpunt STAD AAN HET HARINGVLIETOp vrijdag 8 maart is er een Bingo in ‘t Trefpunt. Er zijn mooie voorjaarsen paasprijzen te winnen. Zaal open 19.30 uur, start om 20.00 uur. Bingokaarten zijn ter plekke te koop.

MIDDELHARNIS - MEE ZuidHollandse Eilanden organiseert op woensdag 6 maart de themabijeenkomst ‘Autisme en familie’. Mensen met autisme, familie, partners en overige betrokkenen bij iemand met autisme zijn van harte welkom. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open 19.45 uur. Lokatie: CSG Prins Maurits, Kon. Julianaweg 57. Een aantal mensen komt vertellen over hun ervaringen in hun gezin. Daarna gaan de aanwezigen in groepen uiteen, om aan de hand van een paar vragen met elkaar door te praten. Informatie en aanmelden via Servicebureau van MEE Zuid-Hollandse Eilanden tel,0181-333507 of autisme@meezhe.nl.


versaanbiedingen van de week

Desembrood:

wat een (h)eerlijk succes!!

f ru it

V an Zuidland WOENSDAG GEHAKTDAG

Dat was smullen afgelopen week! We zetten dat deze week door met desem tomaten brood en brood van Galicië.

ft h je proeil versch

Zo worden broodjes gemaakt

Kalkoenschnitzels gem/ongem

500 gram

Rundersaucijzen 5 voor

Desem brood - zoals het 5000 jaar geleden al smaakte....

elijk Ambacht id e ber et

vis

Ribkarbonade 4 voor

Gebraden speklapjes

Naam van Bakker

100 gram

De Echte Bakker Plaatsnaam 1 Straatnaam 1 Plaatsnaam 2 Straatnaam 2 Plaatsnaam 3 Straatnaam 3 Plaatsnaam 4 Straatnaam 4 www.adresechtebakker.nl

Plaatsnaam 5 Straatnaam 5 Plaatsnaam 6 Straatnaam 6 Plaatsnaam 7 Straatnaam 7 Plaatsnaam 8 Straatnaam 8

Surinaamse Eisalade

OUDDORP • Fax 683826

Lekker pittig

Stationsweg 15 • Tel. 681352

3.

ELSTAR

00

2 kilo

vl ees

gro enten

1.25

1 kilo

1.00

BROCCOLI 500 gr.

Damweg 1a 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904

ANANAS

vers gesneden

Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag gesloten woensdag 8.30-12.00 uur 13.00-17.30 uur donderdag 8.30-12.00 uur 13.00-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-15.30 uur

halve liter

Hausmacher 100 gram

Zwarte olijven 100 gram

CrannBerry paté 100 gram

Maaltijd v/d week:

1.39 1.05 1.25 1.39

3.98

250 gram bami/nasi 250 gram kipsaté

Ei, ei ei,….

Een hele winkel eivol!

1.00 0.75

BOSUIEN BILDSTAR 5 kilo

2.00

LET OP Woensdag 6 maart 2013 wegens Biddag de gehele dag GESLOTEN.

Advertentie geldig t/m maandag 11 maart 2013

100 gram

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

bro o d

CONFERENCE HANDPEREN

100 gram

Varkensrollade

4.98 3.95 6.00 1.98 1.49

Krokante gehaktburgers 5 halen 4 betalen

NIEUW

Hoenderdijk 13 • Tel. 681278

Westdijk 12, Middelharnis T 0187-482065 E info@debanketbakker.nl W www.debanketbakker.nl

ZOETE PITMOPPEN 4,50 APPEL CITROEN SLOF

7,50

Aanbiedingen zijn geldig t/m 9 maart

WEEKAANBIEDING bl o emen

Ze zijn er weer:

Violen in pot Groot en klein bloemig

150 gram Filet Americain + 100 gram boterhamworst

3

09 150 gram samen Filet Americain + voor 100 gram boterhamworst

SPECIAL

SPECIAL

Carpaccio van varkenshaas en courgette

Carpaccio 100 gram

van varkenshaas en courgette

WEEKKNALLER

TIP VAN UW KEURSLAGER

PROEFHAM VAN DE MAAND

Surimisalade

Gevulde Pistolet

Lente Beenham

09 3 1 1

100 gram samen voor

59

KEURSLAGERKOOPJE

Surimisalade 95 3 stuks

De Versspecialisten op deze pagina plaatsen hier wekelijks hun aanbiedingen. Als onze fotograaf u in het dorp van de verszaak fotografeert en u staat die week hierbij afgebeeld, dan kunt u

bij de desbetreffende verszaak besteden. Deze week gratis producten bij: Echte Bakker Akershoek, Stationsweg 15 / Hoenderdijk 13,

100 gram100 gram

50

2125 99

KEURSLAGERKOOPJE

q

TIP VAN UW q KEURSLAGER

1

Gevulde Pistolet

1

59

1

1

Bouter, keurslager 100 gramC. per stuk Dabbestraat 1-3, 3255 XB OUDE TONGE Tel. 0187-641292, Fax 0187-643590 www.bouteroudetonge.keurslager.nl info@bouteroudetonge.keurslager.nl

PROEFHAM VAN DE MAAND

1

1

1

20101665/1-50x20mm.indd 1

10-09-10 13:52

150

KEURSLAGERKOOPJE Varkens snitzels

Lente Beenham

GRATIS PRODUCTEN T.W.V. E 12,50

5

per stuk

KEURSLAGERKOOPJE

WEEKKNALLER Cordon bleus

Sandy fotografie

2

Ook nog een mooie sortering witte druifjes en mininarcis

25 Aanbiedingen zijn geldig van 04-03-2013 t/m 09-03-2013.

VLEESWARENKOOPJE VLEESWARENKOOPJE

100 gram

1

99

Vers of gepanneerd

Cordon bleus 3 stuks

C. Bouter, keurslager Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 fax. 0187-643590 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

4 stuks

5

95

5,00

Schoudercarbonade

Gekookte worst

Ouderwets lekker

Uit eigen worstmakerij

1 kilo

4,90

0,99

100 gram

Cervelaat

Woensdag gehaktdag

Uit eigen worstmakerij

ieder 2de pond

100 gram

Aanbiedingen zijn geldig van 04-03-2013 t/m 09-03-2013

Deze klant wint gratis versproducten t.w.v. € 12,50

Ouddorp

Ambachtelijk Slagerij

1,10

Gratis

5 maart t/m 11 maart

Slagerij Floresteijn Raadhuisstraat 13 Ouddorp 0187 681348 www.floresteijn.gildeslager.nl

De Gildeslager verrast je smaak©


Wij zoeken voor onze camping een echtpaar i.b.v. toercaravan, die ons wil helpen met de schoonmaak van het toiletgebouw. Dit volgens rooster, 4 dg per week. Om het weekend vrij. Campinghetvogelnest

Oostmoerse Scheidweg 2 | 3243 LD Stad a/h Haringvliet Inlichtingen tel. 0187 - 612882 of 0187 - 611252. www.campinghetvogelnest.nl.

Wij zijn weer open!

Spaar voor g ra geraniu tis ms!

Openingsaanbieding

10 violen € 1,95 Primula’s 3 voor € 2,25 Diverse voorjaarsbolletjes Grote keus in voorjaarsplanten en heesters. Ook (fruit)bomen kunnen nu geplant worden. Dagelijks vullen wij het assortiment aan. Kwekerij De Halve Maan Panksdijkje 2, 3245 LE Sommelsdijk Tel: 0187 482172 Geopend: Maandag 13.00-17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur Zaterdag 9.00-16.00 uur.

TE KOOP GEVRAAGD:

THEOLOGISCHE- en aanverwante boeken Boekhandel Versprille Krabbendijke, tel. (0113) 502004

Woningbouwvereniging Beter Wonen Goedereede Postbus 1 • 3252 ZG Goedereede • (0187) 491539

Nu hoge kortingen op de gehele wintercollectie.

Kleding vanaf € 1,Groot assortiment boeken 10 voor € 5,Kringloopwinkel Ook Goed Schoolstraat 36 Middelharnis Tel: 06-19153394

Woonomgeving: Eengezinshoekwoning met 3 slaapkamers. Ruime zolder bereikbaar d.m.v. een vaste trap

Naaimachinehandel ‘Vlieto’ Ooltgensplaat Uw naaimachinevakman sinds 1965.

Pfaff select 150

nuttige sterke machine ACTIEPRIJS

Nu €

599,00

Showroom elke zaterdag geopend, of bel 0187-485222

DIEPENDORST 145, OUDDORP

www .vlieto.nl

Huurprijs: € 321,37 Aantal kamers: 2 Beschikbaar per: 11 april 2013

Toelichting: Max. inkomen € 43.000,-. Huurtoeslag mogelijk vanaf 23 jaar. Reageren vóór 11 maart 2013.

Toelichting: Leeftijd vanaf 55 jaar. Max. inkomen € 43.000,-. Huurtoeslag mogelijk. Reageren vóór 11 maart 2013.

Spuidijk 4, Ooltgensplaat

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

dinsdag gesloten / vrijdag koopavond

Specifiek voor in de bouw: Duitse en Nederlandse vakmensen. Poolse meisjes met Poolse scholing en Nederlandse nascholing voor de zorgsector Tevens handel in pootaardappelen en oud ijzer zoals wasmachines en droogers. Eventueel ook sloopwerkzaamheden Contactpersoon

C. Nieuwenhuis

VCU gecertificeerd Beatrixlaan 11 volgens de ABU-cao 4694 EE Scherpenisse Tel. 0166-672184 Fax. 0166-672184 mobiel: 06-29030320

www.bemiddelinginwerk.nl Te huur in Middelburg

Op goede locatie met ruime parkeergelegenheid, trein en busverbinding op loopafstand. Goed onderhouden pand, uitermate geschikt voor kantoorpraktijkruimte. Opp. ca. 120 m2 met 3 aparte spreek/ werkkamers, kitchenette en toilet, alles voorzien v. systeemplafonds, tl-verl. C.V. en airco, kelder/ archiefruimte van ca. 50 m2. De achterzijde heeft een eigen ingang aan een afgesloten brandgang. Huurprijs n.o.t.k. Per direct te aanvaarden. Tel: 06-53189402

OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

De mooiste recreatiehuizen van Goeree...

Bemiddeling PROFESSIONEEL

Kijk op www.bezuijenbemiddeling.nl of bel 0187 - 68 48 68

waterschap

Hollandse Delta www.wshd.nl

Openbare bekendmaking Ontwerp Verordening elektronisch bekendmaken besluiten Het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta hebben op 26 februari 2013 de ‘Ontwerp verordening elektronisch bekendmaken van besluiten waterschap Hollandse Delta 2013’ vastgesteld. De verordening maakt het mogelijk om bekendmakingen van ontwerpbesluiten waarop belanghebbenden een zienswijze of inspraak kunnen indienen, op elektronische wijze te publiceren. Het plaatsen van advertenties in kranten komt hiermee te vervallen. De ontwerp verordening ligt van 8 maart tot en met 19 april 2013 tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapshuis in Ridderkerk (Handelsweg 100) en is ook te raadplegen op www.wshd.nl/waterschapsblad. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden hun gemotiveerde opvattingen over de ontwerp verordening schriftelijk indienen bij Dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Waterschapsloket via 2005005@wshd.nl of telefoonnummer 0900-2005005 (€ 0,10 p/min).

waterschap Hollandse Delta bezoek: Handelsweg 100, 2988 DC Ridderkerk / post: Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk Voor algemene vragen, informatie, meldingen of klachten kunt u bellen met het waterschapsloket:

0900 2005 005 (¤ 0,10 p/min) e-mail: 2005005@wshd.nl volg ons ook op twitter @hollandsedelta

Toewijzing vindt plaats in onderstaande volgorde: 1. ingeschreven woningzoekenden (hoogst aantal punten); 2. huurders van een woning van Woningbouwvereniging Beter Wonen te Goedereede; 3. inwoners van de gemeente Goedereede, anders dan onder 1 en 2; 4. inwoners van één van de gemeenten op Goeree-Overflakkee. Gegadigden dienen te voldoen aan de voorwaarden. Komt u niet voor de woning in aanmerking, dan ontvangt u geen reactie!

ga snel naar www.flakkeeschebazar.nl

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84

voor vakman en doe-het-zelver

Inzetbaar: landbouw, uienverwerking, vroege aardappelen (snijden pioenrozen/tulpen en wiedwerkzaamheden), tuinbouw, fruitteelt (appel- en perenpluk), schilders, stucadoors, lassers, stratenmakers, fitters, grond-werkers, spruitenplukkers, boomkwekers, enz. Wij plaatsen ook personeel in de kassen. Ook voor kinderopvang of hulp in de huishouding.

Woonomgeving: Seniorenwoning met 1 slaapkamer en tuin.

Huurprijs: € 627,95 Aantal kamers: 4 Beschikbaar per: 11 april 2013

Van der Made

Duits en Pools personeel

PR. MARIJKESTRAAT 11, STELLENDAM

Reageren kan alleen schriftelijk binnen 3 dagen na het verschijnen van deze krant. Bij uw reactie vermelden: naam, geboortedatum, telefoonnummer, adres, woonplaats, nummer inschrijving als woningzoekende. Let op: reageren kan ook via het speciale formulier op onze website: www.wbvbeterwonen.nl

Leefbaar land, leefbaar water

voor scherpe aanbiedingen


GEZOCHT VOOR DE PERIODE VAN ± MEI T/M SEPTEMBER

MEDEWERKER VOOR DIV. WERKZAAMHEDEN

INSTALLATIES & C ONSTRUCTIES

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op korte termijn op zoek naar een fulltime:

Leerling installatiemonteur

HOEK IJZER- EN HOUTHANDEL B.V. HAZERSWEG 27 3253 XE OUDDORP TEL: 0187-681492 EMAIL: hoekbv@hetnet.nl

Wij bieden: - Een uitdagende functie in een dynamische organisatie - Prima arbeidsvoorwaarden - Prettige werkomgeving - Salaris conform CAO MKB - metaal

Voor informatie over de functie kunt u contact opnemen met Martin v. Wijk via telefoonnummer: 0187 - 49 22 24 Geïntresseerden kunnen hun sollicitatie met cv, bij voorkeur per e-mail richten aan: info@vanwijkbv.nl

– WAARDEBONNEN – WAARDEBON

Allemaal opgelet! U ontvangt de gehele e maand maart op alle afdelingen bij iedere

€12.50 een waardebon van

€ 1.25

ANNETTE

Kom passen bij: Zandpad 90, Middelharnis, (0187) 482431 Niet op bruidskleding!

NEN – WAARDEBONNEN – WAARD

Functie eisen: - Flexibele instelling m.b.t. taken en werktijden - Klantvriendelijk - Technisch inzicht

ARDEBONNEN – WAARDEBONNEN

Ben jij op zoek naar een zeer afwisselende baan? Als leerling installatiemonteur leer je zelfstandig CV-installaties, sanitair, water en gas aansluiten. Je komt over de vloer bij particulieren en bedrijven, hoofdzakelijk op Goeree-Overflakkee. Je krijgt de (mede)beschikking over een bedrijfsauto met de meest moderne apparatuur.

EBONNEN – WAARDEBONNEN – WA

waterschap

volg ons op TWITTER @dekrantvango

Hollandse Delta www.wshd.nl

vind ons op FACEBOOK facebook.com/eilandennieuws

Inrichting Tilsedijk - Oudelandsedijk op Goeree-Overflakkee Het college van dijkgraaf en heemraden heeft op 26 februari 2013 besloten om het gebied TilsedijkOudelandsedijk op Goeree-Overflakkee in te richten als zestigkilometerzone. Dit is de strekking van verkeersbesluit ‘VB2012-09’: · Inrichting Oudelandsedijk - Tilsedijk 60 kilometerzone, gemeente Goeree-Overflakkee In 2013 begint Hollandse Delta met de uitvoering van de eerste fase van dit besluit. Het verkeersbesluit houdt onder andere in dat de maximumsnelheid van 80 kilometer verandert in 60 kilometer per uur.

Laat u inspireren en kom op 20 april naar de Inspiratiedag

Het verkeersbesluit ‘VB 2012-09’ ligt van 8 maart tot en met 19 april 2013 ter inzage op het waterschapshuis in Ridderkerk en op de website: www.wshd.nl/waterschapsblad. In deze periode kunt u een gemotiveerd bezwaar indienen bij het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC, Ridderkerk. Vermeld op de enveloppe ‘Tilsedijk’. Sinds 1 januari 2013 publiceert Hollandse Delta alle verkeersbesluiten in de digitale Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant) en niet meer in de huis-aan-huisbladen.

Rabobank Goeree-Overflakkee heeft per april 2013 een duurzaam en innovatief adviescentrum aan de Rottenburgseweg in Middelharnis. Op 20 april organiseren we een Inspiratiedag. Komt u ons pand ook bezichtigen? Of wilt u een rol op onze Inspiratiedag?

waterschap Hollandse Delta

Bel of mailen kan via (0187) 471 471 of mcc@go.rabobank.nl

bezoek: Handelsweg 100, 2988 DC Ridderkerk / post: Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk Voor algemene vragen, informatie, meldingen of klachten kunt u bellen met het waterschapsloket:

0900 2005 005 (¤ 0,10 p/min) e-mail: 2005005@wshd.nl volg ons ook op twitter @hollandsedelta

Leefbaar land, leefbaar water

OPENBARE EXECUTORIALE VERKOOP

GOEDEREEDE HAVENEIND 5

KIJKDAGEN

8 EN 11

:

MAART

15:30 – 16:3

0U

- Halfvrijstaande woning de rand van Goedereede - Perceel: 941 m2 - Inhoud woning: 574 m3 - Met garage

Samen naar de Rottenburgseweg. Dat is het idee. Rabobank. Een bank met ideeën.

VEILINGDATUM 4 APRIL 2013 Anthony Fokkerstraat 100 Goes | Van der Valk Hotel Goes 0118-620062 | www.sinke.nl | www.veilingbiljet.nl

Check www.rabobank.nl/goeree-overflakkee of Facebook/Rabobank GO voor meer informatie.


DINSDAG 5 MAART 2013

Nieuws

11

“Het begint al bijna op een echte baan te lijken”

Ex-gedetineerde Henk is weer volop aan de slag Arbeidsbemiddeling is een belangrijk, maar geen gemakkelijk programma van Gevangenenzorg Nederland. De huidige arbeidsmarkt zit niet te springen om ex-gedetineerden. Met veel inzet en geduld, en een beetje hulp, lukt het sommigen toch. Zoals Henk van der Voorde, die begin januari een blij mailtje stuurde aan arbeidsbemiddelaar Rinus de Boed. Henk was depothouder geworden van het plaatselijke krantenverdeelpunt. Een belangrijke stap, die hij kon maken mede dankzij de praktische en morele ondersteuning door Gevangenenzorg. Een gesprek met een dankbare doorzetter. Tekst: Ineke Kouwenberg

Ruim anderhalf jaar geleden kwam Henk thuis. Bij Johanna, bij zijn familie en de kerkelijke gemeente. Henk wilde graag weer aan het werk, maar dat gaat zomaar niet. “Ik heb natuurlijk een strafblad. Dat speelt mee, zeker bij de leidinggevende banen waarvoor

ik in aanmerking kom. Ik ben bij verschillende bedrijven geweest in mijn branche om te solliciteren, maar die zijn vaak gelieerd aan ondernemingen in het buitenland, en ook dat maakt het lastig.” Sprankjes hoop worden steeds weer de grond in geboord. Henk: “Je kunt de personeelsfunctionaris misschien wel overtuigen, maar die moet het weer aan zijn baas uitleggen en die aan de directie. Dat is lastig.” “En je VOG, hé” zegt Johanna. “Ja, je VOG. Juist van die grote bedrijven vragen zo’n verklaring. Dat is echt een probleem. Daarbij komt dat ik te duur ben voor wat eenvoudiger werk. Er zijn veel Oost-Europeanen in deze regio en daar kan ik niet tegenop. Dat frustreert wel hoor, dat je zelfs niet in aanmerking komt voor een baan als tomatenplukker of zo. Weet je, in een land als Amerika bijvoorbeeld, zijn heel wat informele banen, waar iemand zonder vragen wordt aangenomen. Dat soort baantjes heeft Nederland vrijwel niet. Mentale steun Henk en Johanna worden door een zwager op Gevangenenzorg gewezen. Ze hebben zoveel hulp gekregen. “Ik

Rinus de Boed: “In 2012 zijn er ruim 20 (ex-) gevangenen bemiddeld naar werk door Gevangenenzorg Nederland. Een prestatie waar we trots op zijn, zeker in het perspectief van een teruglopende arbeidsmarkt.”

kreeg contact met Rinus de Boed, de arbeidsbemiddelaar van Gevangenenzorg. Zijn hulp was aan de ene kant praktisch: we hebben samen mijn cv nog eens doorgelopen en professioneel aangepakt. Hij heeft onder meer aangegeven wat je wel en wat je niet verplicht bent om te zeggen en te melden.” “We maakten eind 2011 kennis.” herinnert Rinus de Boed zich. “Ik heb Henk een aantal keren gesproken. De

ene keer via de telefoon, de andere keer bij Henk thuis.” Als ze samen het cv op orde hebben gemaakt, komt de daadwerkelijke arbeidsbemiddeling in beeld. Rinus zoekt actief mee naar vacatures en gebruikt ook de contacten in het netwerk van Gevangenenzorg. “We kwamen best wat vacatures tegen waar Henk op kon solliciteren. We hebben ook contact gezocht met bemiddelingsbureaus en een bevriende werkgever. Helaas steeds zonder

resultaat. Ja, in zo’n proces krijg je best wat teleurstellingen te verwerken dus was het ook wel eens nodig om motiverende en opbeurende gesprekken te houden.” Henk waardeerde alle hulp van Rinus enorm. “Rinus was ook echt een morele steun, want ik moet heel eerlijk zeggen, op een gegeven moment word je behoorlijk moedeloos. En Rinus zei: gewoon volhouden, eens komt het een keer. En dat was ook zo.” Erkenning zit ook in kleine dingen. “Vorig jaar kreeg ik een kerstpakket van Gevangenenzorg. Dat raakte me echt. Ik weet niet eens meer wat erin zat, wat lekkers, een Bijbels dagboekje en een spelletje. Maar dat ze zo aan je denken, dat deed me heel veel. Bedankt nog.”

CD-verkoop voor Stichting Hoogvliegers KLAASWAAL - De Stichting Hoogvliegers Nederland (www. stichtinghoogvliegers.nl) zet zich al jaren in om gehandicapte en zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. In 2013 gaan, mede met Uw hulp, 1000 zieke kinderen de lucht in met piloten die als vrijwilliger meewerken en zo kunt U ze zien vliegen.

Marco Aarnoudse van Aarnoudse Transport in Klaaswaal is in overleg met de stichting een sponsor actie gestart voor het uitbrengen van een promotie CD ten bate van de stichting. Deze CD met verhalen van Arno van Spijk (Han Aarnoudse) is geschreven vanuit het perspectief van een kind, Gijs de Gast, die op een Hoogvliegersdag van alles mee maakt. Hij

gaat vliegen, rijdt in een ambulance, spuit schuim met een brandweerauto, rijdt in een race auto , stapt achter op een trike en wordt gehaald en gebracht met een prachtige truck. Maar zo’n dag is vermoeiend, dus vallen bij Gijs bij iedere activiteiten zijn ogen dicht en dan….. Dan droomt Gijs, spannende verhalen over een vliegtuig dat gaat stunten, een brandweerauto die bergen schuim spuit, paarden vangen met een lasso, met een ambulance de Sint Bernhardpas op de sneeuw in, meisjes redden met een grote St.Bernhardhond, met een sportwagen harder rijden dan de formule 1 coureurs op een circuit en stranden met de truck op een smal bruggetje en uitstappen in een brede baggersloot. De hoogvliegersdag is mooi, maar de dromen van Gijs zijn geweldig, te mooi om waar te zijn, maar dat mag

met een droom. De CD’s worden uitgezet onder ziekenhuizen, doktoren en aan deelnemers zoals Gijs, een prachtige herinnering aan een onvergetelijke dag. Het hoesje van de CD is een ontwerp van Wilmar Aarnoudse, de stem is van Marco Aarnoudse, de master CD wordt gemaakt door Studio Verbiest in Dirksland en Tapes Rotterdam perst de CD. Iedereen werkt belangeloos of tegen een vrienden prijs mee en zo kunnen we € 1000 CD’s maken voor € 1000,- , een droomprijs. Iedereen kan hoofdsponsor worden met minimaal 1000 CD’s of subsponsor vanaf 100 CD’s. De sponsoren worden op de CD hoes vermeld. Sponsoren ontvangen digitaal een nota. Iedereen kan doneren ten name van

Aarnoudse Transport Klaaswaal, rek. nr. 1341.42.322 onder vermelding: Gift CD Hoogvliegers. Vanaf € 15,krijgt U een gratis CD. ( mail wel Uw

‘Je komt er zelf niet uit, je hebt er anderen bij nodig’ (Vervolg van voorpagina) “Als verslaving je gezin binnenkomt, geeft dat ontzettende spanningen. Maar om je heen vind je heel weinig hulp of begrip”, vertelt Corrie Dupon, “ondanks dat verslaving een maatschappelijk probleem is, dat ook op Goeree-Overflakkee in grote mate speelt.” Corrie weet dat veel meer ouders in hetzelfde schuitje zitten omdat ook zij verslaafde kinderen hebben. “Veel van deze ouders ontkennen dit echter, ook al kunnen ze er eigenlijk niet omheen. Begrijpelijk, want het is ook niet zomaar wat. Toch is het zo belangrijk om eerlijk onder ogen te zien welk probleem er speelt in je gezin. Want pas als je beseft wat er gaande is, kun je er ook naar handelen. En in geval van verslaving is het heel moeilijk om daarin als ouders en omstanders een juiste weg te vinden. Daar kom je zelf niet uit, daar heb je anderen bij nodig. Het is daarom belangrijk om het probleem niet

te ontkennen of ‘stil’ te houden, maar om ermee ‘naar buiten’ te treden, hulp van buitenaf te vragen. De telefonische hulplijn van Moedige Moeders Goeree-Overflakkee (06 25295021) kan hier veel in betekenen.” “Maar ook de weerbaarheidscursus die binnenkort weer gegeven wordt, is tot grote steun”, gaat Mirjam Claassens verder. “Die geeft je handvatten om het omgaan met de problemen in je gezin onder controle te krijgen. Het leert je hoe je in moeilijke omstandigheden de grip op je eigen leven kunt houden, dat je je niet teveel door emoties laat leiden, maar vooral op basis van verstandelijke overwegingen. Om je niet te laten manipuleren door voor de telkens nieuwe (geld)problemen van je verslaafde kind steeds voor de oplossing te zorgen, maar daartegen een weerbare positie in te nemen, zonder jezelf schuldig te voelen. Om jezelf steeds af te vragen: is mijn kind er werkelijk mee geholpen als ik dit of dat doe? Je leert op een andere manier

naar je kind kijken. Dat ‘t niet alleen je kind is, maar dat hij ook een verslaafde is, die zijn eigen verantwoordelijkheid heeft, óók al kiest hij voor de drugs of alcohol. Je was daar in de praktijk al achter gekomen, maar je leert dat je als ouder geen enkele grip (meer) hebt op het leven van je (bijna) volwassen kind. Dat daar op die leeftijd niets meer aan te sturen valt en dat ‘t alleen wrijving en frustratie oplevert zolang je dit toch blijft proberen, hoe zeer het ook in je ouderhart zit om het te doen. Je leert om als het ware uit de cirkel van je kind te stappen en ernáást een plaats in te nemen.” “Alles bij elkaar”, zo vat Corrie het samen, “leert de weerbaarheidstraining ouders een andere plaats in te nemen ten opzichte van hun verslaafde kind, om ze in liefde en liefdevol ‘los’ te laten, hun eigen ruimte te laten. Om het kind niet af te keuren, maar alleen zijn gedrag. Om als ouders sterker in de schoenen te staan, de regie

(weer) in eigen handen te hebben in plaats van dit onderhevig te laten zijn door alles wat op je afkomt en daarin uiteindelijk ten onder te gaan. Kortom, het leert met verslaving in het gezin om te gaan.” Zoals gezegd kan gratis aan de cursus worden deelgenomen. Dit is mogelijk doordat het organiseren van de training gesubsidieerd wordt door ‘Gezonde Slagkracht’ (voorheen Het Geheim van Goeree-Overflakkee). De cursus wordt om de twee weken op maandagavond gegeven door vakdocenten van Stichting De Hoop te Dordrecht. De training omvat vier avonden, gevolgd door een afsluitavond. De eerste avond is op 11 maart. Wie de cursus wil volgen kan zich aanmelden door het inschrijfformulier op de website de downloaden of door zich op te geven via de telefonische hulplijn van Moedige Moeders Goeree-Overflakkee.

adres naar: arnotelecom@kliksafe.nl) Het streven is de actie medio eind maart af te ronden.

Uw rechtspositie duidelijk en begrijpelijk! Professionele behandeling! Lage prijs! Zowel particulier als zakelijk. Ook voor de controle en uitleg: - van algemene voorwaarden - van overeenkomsten - van polisvoorwaarden Telefoon: E-mail:

0614937239 JID@live.nl

Voor meer informatie kijkt u op www.facebook.com/pvJID Openingstijden: • ma, di en vr: van 8:30 tot 17:00 uur • Wo en do: van 9:00 tot 21:00 uur


Voorjaar 2013 Verfrissend nieuwe voorjaarscollectie | Fit en modieus het voorjaar in!

Damens merken:

rozes of avelon | donna due | susskind | bram’s paris | blue seven | setter

nieuwe

De voorjaarscollectie dameskleding en herenkleding is binnen.

Graag tot ziens!

WEAR

Molenstraat 10 | Bruinisse Tel. 0111- 481595 Dinsdagmiddag gesloten

S U S S K I N D

TAKKENSCHAAR

ELEKTRISCHE GRASMAAIER

29,95

22 .45

79,95

59 .95

HOGEDRUK REINIGER

299,95

259 .95

HET MEEST DESKUNDIG IN DOE-HET-ZELF

www.fixet.nl

Ook dit jaar biedt KijkbijdeBoer een gevarieerd programma GOEREE-OVERFLAKKEE - Na twee succesvolle jaren heeft het organiserend team van Kijkbijdeboer met vertrouwen de organisatie van het evenement voor Tweede Paasdag weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een aantal boerderijen en molens die hun deuren open zetten voor een breed publiek.

over zijn er - dikwijls ver verwijderd van de dorpskernen - grote boerderijen gebouwd. Op deze bedrijven wordt een gevarieerd aantal activiteiten uitgevoerd. Naast de traditionele gewassen zoals tarwe, aardappelen, uien en suikerbieten, worden er ook veel andere landbouwgewassen geteeld, waaronder ook groenten. De agrariërs van deze bedrijven willen graag hun produc-

ten en productiewijze aan een breed publiek laten zien. Dit geldt ook voor de veeteeltbedrijven die graag hun moderne apparatuur en diervriendelijke bedrijfsvoering algemener bekend maken. Geslaagd Twee jaar geleden was het voor de organisatie nog de vraag of het initiatief wel

aan zou slaan. De eerste KijkbijdeBoerdag werd gehouden onder stralende weersomstandigheden. Dit prachtige weer zorgde ervoor dat velen de polders introkken en de deelnemende bedrijven bezochten. Vorig jaar was het weer echter verre van fraai. Tweede Paasdag was regenachtig en winderig. Toch verhinderde het weer niet dat velen de bedrijven bezochten.

Door Adri van der Laan

Maandag 1 april, Tweede Paasdag, gaat voor de derde keer het evenement KijkbijdeBoer van start. Het comité dat tekent voor de organisatie is weer in geslaagd om een zo breed mogelijk palet te bieden aan de bezoekers die van deze dag graag een gezellig dagje uit willen maken. Twee jaar geleden was de eerste KijkbijdeBoer. De initiatiefnemers, afkomstig uit de eilandelijke afdeling van LTO willen met het evenement een breed publiek een kijkje laten nemen op eental gevarieerde agrarische bedrijven die op het eiland te vinden zijn. Hoewel Goeree-Overflakkee een agrarische gebied is blijkt toch dat veel inwoners nauwelijks besef hebben wat er op de verschillende bedrijven in de polders gebeurt. Vooral in de laatste decennia zijn er veel kleinere boerderijen verdwenen. De gebouwen worden niet meer als zodanig gebruikt. Daartegen-

De organisatoren van KijkbijdeBoer: v.l.n.r.: Simone van Adrichem, Annet van der Velde, Hanneke de Baar, Miranda de Mik, Bianca Boogert en Arjan van der Baan.  Foto: Hans Villerius

Voor dit jaar is er door de organisatoren weer een gevarieerd aanbod van bedrijven samengesteld, die op Tweede Paasdag vanaf 10.00 uur hun deuren zullen openen. Men heeft zoveel mogelijk geprobeerd om eilandbreed een variatie aan bedrijven bij elkaar te zoeken. Dit jaar bleek het niet mogelijk om bedrijven van de westkant van het eiland te vinden, maar men hoopt dat volgend jaar dit wel lukt. Belangstellenden kunnen komen kijken bij een traditioneel akkerbouw bedrijf, maar ook bij een bedrijf waar buxusstruiken worden gekweekt of bij een bedrijf met ‘gewoon’ koeien, maar ook een bedrijf Clun Forestschapen worden gefokt. Verder is er ondermeer een bedrijf waar men het hele teeltproces van tulpen kan zien. Verder kan men de molens van Achthuizen en Herkingen bezoeken en hebben de Euro Deltajongeren enkele activiteiten op een bedrijf en verleent de Stichting Rethorica ook haar medewerking. Volgens de organisatoren is KijkbijdeBoer bij uitstek een gelegenheid om met het hele gezin er op uit te trekken. Bij veel boerderijen zijn verschillende activiteiten, waarbij ook de kinderen betrokken worden. Dit jaar is er eveneens een aantal hoofdsponsoren die het evenement op verschillende wijzen ondersteunen, dit zijn de Rabobank Goeree-Overflakkee, de Kamer van Koophandel, de gemeente Goeree-Overflakkee en EilandenNieuws.


Voorjaar 2013 Verfrissend nieuwe voorjaarscollectie | Fit en modieus het voorjaar in!

OPEN HUIS

Dit jaar bestaan wij

75 jaar Daarom tijdens de OPEN HUIS week voor iedere klant een leuk cadeau!*

hartelijk welkom

U bent om onze prachtige

nieuwe voorjaarsmode

te komen bekijken.

Daarom houden we van DV dinsdag 5 t/m zaterdag 9 maart

OPEN HUIS!

tie

75 jaar

* Bij besteding vanaf E 75,–

Prachtige collec hoeden zomer–

Voorstraat 15 - Sint-Annaland - Tel. (0166) 65 24 90 maandag gesloten, vrijdagavond koopavond

Graag tot ziens!

www.denengelsmanenvandriel.nl

geheel vernieuwd!

Ambulante Kapsalon Helma

Onze winkel in Ouddorp is

info@kapsalonhelma.nl 06 - 237 740 72

Loop eens binnen en bekijk onze nieuwe voorjaarscollectie! Noteer in uw agenda 15/16 maart modeshow in onze winkel in Nieuwe-Tonge > Bent u gebonden aan huis? > Ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen > Kwaliteit en klantvriendelijk > Geen lange wachttijden > Betaalbaar

Nieuwe-Tonge • Zuiddijk 15 • tel. 0187 – 651266 Ouddorp • Weststr aat • tel. 0187 – 683862

Neem vrijblijvend contact op met Helma Verhage!

Koetshuysch Kaas nu ook in Middelharnis MIDDELHARNIS - “Een aanwinst voor Middelharnis”. “Dat is écht heerlijke kaas hier!” “Wat een leuk kaaswinkeltje is dit”. Het zijn zo maar enkele reacties van klanten die in pakweg ‘n half uur binnenkomen en met tassenvol verschillende kaassoorten de winkel weer uit gaan, het nieuwe kaaswinkeltje op D’n Diek in Middelharnis. ‘Koetshuysch Kaas’ staat er met sierlijke letters op de winkelpui. Vrijdag 8 februari jl. gingen de winkeldeuren er voor het eerst open en sindsdien heeft menige klant de weg naar binnen al gevonden, of komen er inmiddels graag terug.

Johan Stouten is met zijn winkel aangesloten bij de franchiseorganisatie Koetshuysch Kaas, die tien winkels in Nederland heeft en één in Duitsland. Johan levert in totaal 50 verschillende kaassoorten, is gespecialiseerd in Hollandse kaas, waarvan hij een groot assortiment heeft, daarnaast een redelijk groot assortiment kruidenkazen, met soorten als brandnetel-, daslook-, olijven-, mosterd-, sambal-, knoflook- en tuinkruidenkaas, maar

ook een redelijk groot assortiment geitenkaas, van jong tot oud en eveneens met kruiden erin verwerkt. Voor klanten die van zachte buitenlandse kazen houden heeft de winkel een beperkt assortiment. “Het motto van onze winkels luidt: ‘Waar al uw kaas betaalbaar is’. Daarmee doelen we op een goede kwaliteit kaas, met een goede smaak, voor een heel betaalbare prijs”, zegt Johan. Als we de winkel rondkijken zien we, op

Door Hans Villerius

Het is de 47-jarige Johan Stouten uit Oosterland die hier z’n bedrijfsactiviteiten uitbreidde. In Zierikzee had hij al een kaaswinkel. Die werd daar vorig jaar tot ‘Winkel van het jaar’ verkozen. “Maar ik zet ook graag weer iets nieuws op”, vertelt kaasboer Stouten. “Die gelegenheid deed zich hier op D’n Diek voor. Ik heb dit winkelinterieur opgeknapt en geschikt gemaakt voor kaaswinkel, en nu zitten we sinds enkele weken ook hier. De reacties die we van klanten al kregen zijn heel positief.”

een enkele uitzondering na, hoe de kiloprijzen steevast schommelen tussen de € 6,95 en € 9,95. “Om de week heb ik vier aanbiedingen, die dus twee weken gelden en waarmee ik ook in Eilanden-Nieuws adverteer”, vertelt hij verder. “Alle kaas mag hier vrijblijvend geproefd worden. Niemand hoeft zich daarna verplicht te voelen om iets te kopen, al mag dat natuurlijk wel”, lacht Johan. Zowel buiten bij de winkeldeur als op de kaasplanken binnen staan flink wat schaaltjes met blokjes kaas van verscheidene soorten waarvan geproefd mag worden. “Ik vind ‘t eigenlijk ook wel belangrijk als er gezelligheid in de winkel is, om een fijn stukje sociaal contact met de mensen te hebben en interesse in elkaar. Dat is in de winkel in Zierikzee zo en ik hoop dat dit hier ook fijn gevonden wordt”, geeft Johan aan.

Koetshuysch Kaas is gevestigd aan Westdijk 53 te Middelharnis, tel.: 06 20635355, e-mail: jgstouten@ filternet.nl. De openingstijden zijn van dinsdag t/m donderdag van 9.30-17.00 uur, op vrijdag van 9.3021.00 uur en op zaterdag van 9.0017.00 uur. Johan Stouten met winkelmedewerkster Ellen in de Middelharnisse vestiging van Koetshuysch Kaas.  Foto: Hans Villerius

Brandweervrijwilligers GOEREE-OVERFLAKKEE - Het is geenszins de bedoeling dat er meer afstand wordt geschapen tussen de vrijwilligers van de vrijwillige brandweer en het gemeentebestuur. Maar de aanwezigheid van de burgemeester bij alle activiteiten van de verschillende blusgroepen moet wel in redelijkheid kunnen worden ingevuld. De vrijwilligers kunnen rekenen op mijn warme belangstelling stelt Corstiaan Kleijwegt in een antwoordbrief aan PvdA-fractielid mevrouw Petra ‘t Hoen. Met de harmonisatie van de 4 eilandgemeenten is er één gemeente ontstaan met 13 actieve vrijwillige blusgroepen. De contacten die de vier burgemeesters in hun gemeenten voorheen onderhielden met de eigen blusgroepen kunnen niet op een zelfde wijze worden onderhouden. De vrijwilligers hebben aangegeven dat zij dit ook niet van de huidige burgemeester verwachten. Over de nieuwe wijze van contact en afstemming bij allerlei brandweeractiviteiten wordt structureel maandelijks met de postcommandanten overlegd, schrijft Kleijwegt. Het PvdA-lid ‘t Hoen wilde weten hoe de communicatie verloopt met de brandweerkorpsen nu er signalen zouden zijn dat het college geen brandweerbijeenkomsten meer bezoekt en ook geen gezamenlijke korpsavonden zou hebben gepland. Samen werken in goede harmonie is belangrijk stelde mevrouw t’Hoen. Door Jaap Ruizeveld


Bruids paar

van de Maand? Jullie kunnen de cadeaubon op komen halen bij Eilanden-Nieuws, en besteden bij één van de onderstaande adverteerders

met jullie cadeaubon t.w.v. e 50,-

Langeweg 13, 3245 KE Sommelsdijk

marthavanderhave@eilandennieuws.nl

(0187) 471020

C Voorstraat 3-5 3258 BA Den Bommel

Koffairteen! Toakavorotr u& w bruidsta

Tel. (0187) 61 13 84

O

Fax (0187) 61 24 04

offerte lijvend een Vraag vrijbm een keertje vooraan en ko proeven.

www.meinsterwonen.nl

.nl -en-koffie www.taart

Bij inlevering van deze bon krijgt u 20% korting op een voorradig Cinderella dekbedovertrek.

at 40 Nieuwstrarnis a lh e Midd 00 0187-7640

C

Geldig in de hele maand maart.

Jullie Trouwdag! llie dag fleurig! Wij maken ju

* Bruidsboeket * Corsage * Autoversiering * Leuke kado’s voor je gasten / Ouders Romantisch, Klassiek, Modern, Verrassend, Inspirerend. Maak een afspraak of kom langs.

Verbouwplannen?

Profite er v van ve anaf 1 maa rt 20101665/1-50x20mm.indd 1rlaging van 21 BTW % naa r 6%.

Verbouwen en renoveren wordt flink goedkoper

Haal uw voordeel uit de BTW-verlaging in de bouw!

BTW gaat van 21% naar 6%

Vanaf 1 maart is de BTW voor verbouwingen en renovatiewerkzaamheden in de bestaande bouw verlaagd van 21% naar 6%. Woningbezitters kunnen nu vele euro’s besparen op de kosten van de aannemer, schilder, klusbedrijf enzovoort. Het kabinet heeft deze maatregel genomen om de bouwsector een impuls te geven. De maatregel is echter tijdelijk en geldt voor een jaar. Frank van Borselenstraat 32 3244 XE Nieuwe-Tonge Mobiel 06-53667477 Telefoon 0187-600853 info@jelierstucadoors.nl

Voor mensen met plannen voor een verbouwing of renovatie is het dus verstandig om deze niet te lang uit te stellen, maar te profiteren van het lagere tarief. Onderstaande bedrijven geven graag meer informatie.

verbouwen, renovatie of onderhoud? maak dan gebruik van het verlaagde btw tarief!

Langeweg 111 | 3245 KG Sommelsdijk T. 0187 - 48 57 77 | E. info@boeterbouw.nl

www.boeterbouw.nl

Verkoop & Verhuur

Kamersteiger 220 euro excl. BTW

Ladder 3 x 14 sport 299 euro excl. BTW

Poststraat 18, Nieuwerkerk

Dorpsweg 7a | 3253 AG Ouddorp tel : 0187 - 682101 | info@wmeuleman.nl

0111-643113

www.klimt rex.e u   Nieuwbouw Aanbouw Verbouw Renovatie, restauratie Garages

Wilhelminaweg 21 // Ouddorp // t 0187 68 20 91 // www.vankoppenbouw.nl

Boezemweg 20-22 3255 MC Oude Tonge 0187-643847 of 06-13090626

www.timmerbedrijfkievit.nl

Dakrenovatie Dakkapellen Kozijnen Woonarken Dubbelglas

VERBOUW ■ ONDERHOUD ■ RENOVATIE ■■ KOZIJNEN ■ RAMEN ■ DEUREN ■ TRAPPEN ■■ INTERIEURBETIMMERINGEN ■ AANBOUW ■■ NIEUWBOUW ■ HOUTSKELETBOUW ■ DAKKAPELLEN ■■

MANTELMEEUWSTRAAT 1 ■ 4301 WT ZIERIKZEE ZIERIKZEE ■■ TELEFOON: 0111-415386 0111-415386 ■■ B.G.G. TELEFOON: 0111-643225 0111-643225 ■■ FAX: 0111-415525 0111-415525 ■■ E-MAIL: mail@bouwbedrijfmeco.nl mail@bouwbedrijfmeco.nl ■■

TIMMER- EN BOUWBEDRIJF IVECO BV

Wanden Plafonds Lijstwerk Ornamenten Restauratie Sierpleister Decoratieve wandafwerking Gevelisolatie Stucadoorswerk Beton-cire

10-09-10 13:5


DINSDAG 5 MAART 2013

Opening

15

Feestelijke opening nieuw pand Ford Iriks MIDDELHARNIS - Onder zeer grote belangstelling vond vorige week donderdagavond de officiële openingshandeling plaats van het nieuwe bedrijfspand van Ford Autobedrijf Iriks aan de Hofjes te Middelharnis. Relaties uit de autobranche en uit de bouwwereld, familie en goede bekenden waren in groten getale samengekomen om met de directeuren Iriks senior en junior dit moment mee te maken, waar al lange tijd naar toe was geleefd. Na enkele korte toespraken, het oplaten van feestballonnen en het heffen van een goed glas champagne was het nieuwe pand geopend en konden aansluitend de nieuwste Fordmodellen worden bewonderd, die uitnodigend in de nieuwe royale showroom stonden te glimmen.

de overname in 2009 van het toenmalige Autobedrijf Witvliet in Middelharnis het al vast stond dat Iriks naar een andere locatie wilde. “Dat heeft allemaal best even geduurd, maar het is er nu toch van gekomen!”.

Door Hans Villerius

Feestelijkheden rondom de officiële openingshandeling van Ford Iriks in Middelharnis. 

Welke woorden schieten je te binnen als je je oog laat strelen door de gloednieuwe modellen van het merk Ford? Ambitieus, krachtig, sportief, expressief, modern, flexibel, stoer, brutaal? Of meer iets van gevoelig, bescheiden, lief, sociaal, spontaan of zelfs sexy? Het zijn allemaal woorden die de makers van Ford zelf aan hun automodellen toeschrijven en die donderdagavond in de showroom

ook te lezen vielen op twee dozentorens, links en rechts naast het spreekgestoelte dat voor de gelegenheid was opgesteld en waar drie mannen kort maar krachtig van zich lieten horen. Familiebedrijf Allereerst was dat de directeur van de Middelharnisse vestiging van Ford Autobedrijf Iriks, Marcel Iriks. Ook

hij zinspeelde op de woorden die je Ford toe kunt denken maar lichtte daar vooral ‘trouw’ en ‘bescheiden’ uit als de meest in het oog springende typeringen voor hun autobedrijf. Hún autobedrijf, want niet alleen in Middelharnis maar ook in Steenbergen heeft Iriks een vestiging, waar Marcels vader Kees de scepter zwaait. Het is dan ook met recht een familiebedrijf te noemen, waar Marcel donderdag-

Foto’s: Hans Villerius

avond zei trots op te zijn en hij hoopt dat de zojuist in gebruik genomen nieuwbouw in Middelharnis bij zal dragen aan het succes van het bedrijf. Aansluitend gaf Kees Iriks een kort overzicht, met jaartallen, van de geschiedenis van het familiebedrijf, vanaf de oprichting in 1981 in Steenbergen tot nu toe. Hij gaf aan dat bij

Als laatste van de drie sprekers voerde salesdirecteur Robert Hoen van Ford Nederland het woord. “Toen Iriks destijds in steenbergen liet bouwen was er een economische recessie, nu is er opnieuw een recessie en ook nu liet hij weer bouwen. Tóen is het met de economie goed gekomen en dus zal dat het ook nu weer gaan doen!” Trots zei Hoen te zijn op familiebedrijven als Iriks. Ook dat zij in 2009 Witvliet overnamen en dat zij ervoor kozen om alleen Ford te gaan verkopen, waarvan Iriks subdealer werd. “Iriks heeft getoond vertrouwen in Ford te hebben en andersom is dat ook het geval. ‘Go further’, dát straalt het team van Iriks uit en ze zetten hier een goed marktaandeel neer.” Na zoveel mooie woorden was het tijd voor de openingshandeling. Terwijl de genodigden binnen konden toekijken gingen Kees Iriks en Marcel met zijn vrouw en twee kinderen naar buiten, waar de kleintjes een grote tros blauwe en witte ballonnen los mochten knippen, die vervolgens spontaan het luchtruim kozen. Daarmee was Ford Iriks in Middelharnis officieel geopend.

100 jaar de tijd vooruit

Jubileum aanbieding voor bouwprofs Professionele multi-afkortzaag Scheppag KGZ-251 Inclusief universeelzaagblad voor verschillende materialen zoals massief hout, laminaat, NEmetaal kunststof en veel meer! Plus extra gratis zaagblad 60T!

100 JAAR ESSELINK. EEN JAAR VOL VOORDEEL!

Imabo Esselink bestaat 100 jaar! Dat vieren we een heel jaar lang met spectaculaire jubileumacties. Niet zomaar een beetje korting maar écht fors voordeel. Kijk maar naar de eerste drie jubileumaanbiedingen. Ze zijn geldig tot en met 30 april 2013.

00

€242

INCL. BTW

GRATIS EXTRA ZAAGBLAD 60T Deze aanbieding is ook geldig in onze afhaalvestigingen in Hellevoetsluis en Zierikzee.

Imabo Esselink is in 1913 gestart als kleine betonfabriek in Middelharnis. De rode draad in een eeuw bedrijfsgeschiedenis? De tijd vooruit zijn in innovatie en techniek. Maar ook in deskundig advies, Persoonlijke service en professionele dienstverlening.

Natuursteen Jubileum Voordeel! Applestone Romaans verband van € 7600

JUBILEUMVOORDEEL BIJ ESSELINK!

€4900

PER M2

Vloerprijzen incl. BTW. Romaans verband bestaat uit: 20x20, 20x40, 40x40, 40x60 cm

GRATIS TEGELS! bij uw nieuwe badkamer! Blue Anticato Spring

Travertino Anticato getrommeld

40x60 cm van €7750

Romaans verband van €7250

€5495

PER M2

€4900

PER M2

U vindt in de showroom van Imabo Esselink de badkamer van uw dromen? Een complete badkamer met bad- en/of douchecombinatie, toilet en badmeubel of wastafelcombinatie? Dan krijgt u gratis wand- en vloertegels uit de speciale Jubileum Selectie! Zie de voorwaarden op de website.

Kijk voor meer informatie op Showroom: Middelharnis Industrieweg 35 Afhaalvestiging: Hellevoetsluis Marconiweg 14 - Zierikzee Groeneweegje 15

www.esselink.nl


16

DINSDAG 5 MAART 2013

Juffrouw Wilma 25 jaar verbonden aan de zondagsschool

Vergunning exploitatie zomerterras haven GOEREE-OVERFLAKKEE - De exploitant van hotel De Gouden Leeuw aan de Markt in Goedereede kan op kort termijn zijn vergunning tegemoet zien waarin een uitbreiding is opgenomen voor het exploiteren van een kadeterras langs het haventje van Goedereede. Het betreft een terras van 30m2 voor het plaatsen van maximaal 6 tafels voor een zomerperiode van 1 juni tot en met 31 augustus 2013 en wel voor de vrijdag- en zaterdagavond van 17.00 - 23.00 uur, alsmede tijdens algemeen erkende feestdagen. Door Jaap Ruizeveld

OOLTGENSPLAAT - Zondag 3 maart vierde de zondagsschool van de Hervormde Gemeente Ooltgensplaat een feestje. Het was 25 jaar geleden dat Wilma Mans, voor de kinderen ‘juffrouw Wilma’, zondagsschooljuf werd. En om daar aandacht aan te geven werd zondagsschool gehouden, net als anders, maar op een andere manier. In verenigingsgebouw Elthato, waar de zondagsschool gehouden werd, waren slingers opgehangen. En juffrouw Wilma kreeg een button opgespeld waarop duidelijk te lezen stond dat ze vijfentwintig jaar aan de zondagsschool verbonden is. Willem van Drongelen, ‘meester Willem’, sprak Wilma ook toe. Hij stond erbij stil dat ze in 1988, direct na het verlaten van de zondagsschool, is begonnen om te helpen met de zondagsschool. “Het is bijzonder als er leidinggevenden zijn zoals juffrouw Wilma die zich zo inzetten voor de zondagsschool”, zo zei hij. “Het is wel heel bijzonder als je dit werk in Gods gemeente al 25 jaar mag doen. Wij willen juffrouw Wilma bedanken. Maar we zetten graag een komma. Daarmee wil ik zeggen dat juffrouw Wilma nu niet moet stoppen met het geven van zondagsschool, maar wij hopen dat juffrouw Wilma nog een lange tijd dit werk mag blijven doen”. Waarop een jongetje enthousiast reageerde: “Naar de vijftig jaar!” Ook het vervolg van het programma was anders dan anders. Er werd een quiz gehouden waarin Bijbelse vragen beantwoord moesten worden. Zo konden de kinderen laten zien wat ze onthouden hadden van de verhalen die in de afgelopen tijd zijn verteld, en dat was best veel. De meisjes onthielden het meeste, want zij wonnen de wedstrijd van de jongensgroep met een ruime voorsprong van wel twintig punten. Natuurlijk moest juffrouw Wilma ook met de zondagsschool op de foto worden gezet. En omdat het feest was, werden de kinderen ook getrakteerd op snoep. Tenslotte kreeg juffrouw Wilma zelf gelegenheid om een reactie te geven. “Het was zo’n verrassing vanmiddag, ik wist helemaal nergens van! Ik vond het heel erg leuk!” Toen de kinderen naar huis gingen, kregen ze nog een zakje met snoep en een klein cadeautje mee. Daaraan was ook de aankondiging gehecht dat op 25 mei het vijfentwintigjarig jubileum van juffrouw Wilma nog wat uitgebreider zal worden gevierd.  Tekst en foto: Harry Groenenboom

Burgemeester Kleijwegt (portefeuillehouder) deelt dit in een memo mee aan de gemeenteraad. De exploitant verzocht voor de uitbreiding van zijn bestaande horecaterras (45m2 voor de gevel van het pand en geopend van april tot oktober) een uitbreiding langs de waterkant bij het haventje. Vorig jaar augustus zou er een proef

overwogen van de Regionale Opleidingscentra Zadkine en Albeda College. Door: Jaap Ruizeveld

Anderzijds de vragen die Ron de Rover (ChristenUnie) over dit onderwerp aan het college stelde. De raadsfractievoorzitter wilde weten of een

mogelijke fusie ten koste zou of kon gaan van de opleidingsmogelijkheden op het eiland. Het college wil ook graag op de hoogte zijn van hetgeen er speelt en heeft daarom het gesprek aangevraagd. De twee Rotterdamse Roc’s Zadkine en Albeda College overwegen om samen te gaan werken om op te gaan in kleinere, gespecialiseerde en zelfstandige

Feestelijk tintje bij Belevingsbos De Punt OUDDORP - In het Eilanden Nieuws van afgelopen vrijdag 1 maart is een uitgebreide reportage opgenomen over de ontwikkeling van het Belevingsbos in het recreatiegebied De Punt in Ouddorp. Een project van GZH (Groenservice Zuid-Holland) en Staatsbosbeheer.

De laatste hand wordt nu gelegd aan dit project dat zich uitstrekt over een gebied van ruim 30 hectare. Bosch Slabberts Landschapsarchitecten maakte het ontwerp. Aannemer Oranjewoud bv zorgde voor de aanleg met natuurlijke - en betonpaden door het bos, een waterbassin en toekomstige bloemendijk, bomenlaan met eiken, open plek-

ken en plateau voor rust, uitkijk - en verblijfmogelijkheid en o.a. ‘gekleurde’ paalmarkeringen voor wandelroutes. Bijna 6 hectare bos- en struikgewas is uitgekapt om het recreatiegebied open en toegankelijk te maken. Het project De Punt wordt gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland (Stimulerings-

Jubilarissen muziekvereniging Amicitia DIRKSLAND - Tijdens de jaaruitvoering van Muziekvereniging Amicitia in de Schakel te Dirksland werd voor een aandachtig gehoor op een goed niveau gemusiceerd, vooral de jongeren van de vereniging, zowel uit de fanfare als uit de percussiegroep, waren een lust om te horen. Door Sandra Lenstra, Marije van de Boogerd en Gerdine van den Boogerd werd een solo ten gehore gebracht. Sandra en Gerdine brachten voorts nog een duet ten gehore. Jammer was het feit dat zowel Sandra als Gerdine

de griep onder de leden hadden. Bij de percussiegroep was het Rens Westenberg, Ronald Lenstra en Gert-Jan van Valen welke een spetterend stuk uit de 2e divisie ten gehore brachten. Ook was het tijdens dit jaarconcert voor een drietal leden een beetje feest namelijk Karla Lenstra en Klarina van Valen waren 12 ½ lid van de vereniging en Jan Leenders was dit zelfs 25 jaar. De totale vereniging waren dan ook zeer verheugd met deze jubilarissen en hopen dat zij nog jarenlang lid zullen blijven. Op de foto de zeer blije gezichten van de jubilarissen.

Niet uit de verf Door slechte weersomstangheden kwam de proef niet uit de verf. Daarom besloot de burgemeester van de voormalige gemeente Goedereede om voor de vestiging van het kadeterras weer een periode te bepalen van juni tot en met augustus. In de vergunning wordt met name aandacht besteed aan de uitgebreide procedure, ingediende zienswijzen en de overwegingen rondom de vestiging van het kadeterras en hoe tot dit besluit is gekomen. Het betreft uitsluitend de drie zomermaanden. Na afloop zal de vestiging van het terras worden geëvalueerd. Wanneer de exploitant deze voorziening in de toekomst wil voortzetten zal hij hiervoor opnieuw een vergunning moeten aanvragen. Daarbij worden de uitkomsten van de evaluatie dan ingewogen.

Schuurverkoop Seelsjop SOMMELSDIJK - Iedereen is zaterdag 9 maart van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur in de Seelsjop aan de Oudelandsedijk 39. Hier kan men gedragen dames- en kinderkleding kopen van bekende merken voor aantrekkelijke prijzen. Ook zijn er tweedehands woonaccessoires a la Rivièra Maison te koop. Tevens kan men kin-

Zorgen om minder opleidingen op het eiland GOEREE-OVERFLAKKEE Wethouder Frans Tollenaar van Onderwijs zal op korte termijn een gesprek voeren met de directeur van het Albeda College, mevrouw Anja van Gorsel. Aanleiding hiertoe is enerzijds de mededeling dat er een mogelijke fusie wordt

worden gehouden met het terras langs de haven om te bezien of er mogelijk sprake zou kunnen zijn van overlast voor omwonenden.

mbo-colleges zoals voor techniek, zorg en ICT. Daarbij wordt gekeken of de plannen van de twee Roc’s onderwijskundig, bedrijfseconomisch en juridisch haalbaar zijn. Gedurende dit onderzoek worden er geen uitspraken gedaan over eventuele gevolgen voor de locatie op Goeree-Overflakkee.

regeling Voordelta) en het Natuur en Recreatieschap De Grevelingen. In het artikel is helaas weggevallen dat vrijdag 5 april met een officieel tintje aandacht zal worden besteed aan deze recreatieve attractie. Dat geldt dan gelijk ook voor het aansluitende gebied waarin de Bunkerroute is aangelegd en voor de vernieuwde strandopgangen

derkleding van het merk Kiddo bekijken en bestellen.Ook is de babycollectie van Born to be Famous aanwezig. Verder kan men producten en parfum kopen van FM. Deze parfum is geïnspireerd door bekende geuren. Er mag niet worden geruild en er dient gelijk te worden afgerekend.

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Op de volgende pagina’s vindt u bedrijven die uw droomwensen volledig kunnen waarmaken! Laatste kans Project Welgelegen... > Loting verplaatst naar woensdag 27 maart!

De Waal Hoveniers Besparing: 15% op arbeid!

e aanleg of het Nog nooit was d voordelig. w tuin zo L onderhoud van u d e arbeid in verban Nu korting op d het btw-tarief n va g in ag rl ve e met d BTW! van 21% naar 6%

Belangrijk nieuws!

Vanaf 01-03-13 is het BTW tarief op hoveniersarbeid verlaagd van 21% naar 6%.

!

profiteer er van

Vanaf nu is ook onze 2e vestiging te Burgh-Haamstede open! 13 april Open dag vestiging Burgh-Haamstede! Adres: De Roterij 11, tel.nr. 0111-658636. Langeweg 46 | Nieuwe Tonge | tel. 0187-652484 | www.dewaalhoveniers.nl.

L

www.herweijertuintechniek.nl

LUNCHCHEQUE Ontvang een complete lunch voor 2 personen cadeau bij het maken van een vrijblijvende afspraak!

Tieleman Keukens alweer 5 jaar in Middelharnis, u als toekomstige bewoner van Welgelegen profiteert ook mee!

HECHT FAMILIEBEDRIJF

KLANTTEVREDENERVARING & VAKMANSCHAP HEIDS SCORE

3x ERVARING BESTE UITSLUITEND KEUKEN& SPECIALIST VAKMANSCHAP TOPMERKEN VAN NL

HECHT FAMILIEBEDRIJF

KLANTTEVREDENERVARING & VAKMANSCHAP HEIDS SCORE

3xERVARING BESTE KEUKENUITSLUITEND & SPECIALIST VAN NL VAKMANSCHAP TOPMERKEN

HECHT FAMILIEBEDRIJF

KLANTTEVREDENERVARING & VAKMANSCHAP HEIDS SCORE

3xERVARING BESTE KEUKENUITSLUITEND & SPECIALIST VAN NL VAKMANSCHAP TOPMERKEN

3x BESTE TIELEMAN HECHT KEUKENSPECIALIST FAMILIEBEDRIJF BANKGARANTIE VAN NL

KLANTTEVREDENLEVENSLANG HECHT FAMILIEBEDRIJF HEIDS GARANTIE SCORE

KLANTTEVREDENUITSLUITEND VERRASSENDE HEIDS TOPMERKEN ACTIES SCORE

UITSLUITEND TIELEMAN VOOR DE KIDS BANKGARANTIE TOPMERKEN BIOS & PSII

ERVARING LEVENSLANG TIELEMAN & INSIDE VAKMANSCHAP BANKGARANTIE GARANTIE LUNCHROOM

3x BESTE VERRASSENDE LEVENSLANG KEUKENSPECIALIST GARANTIE ACTIES VAN NL

VERRASSENDE HECHT VOOR DE KIDS FAMILIEBEDRIJF ACTIES BIOS & PSII

KLANTTEVREDENVOOR INSIDE DE KIDS HEIDS SCORE BIOS LUNCHROOM & PSII

Bekijk onze actuele actie op www.tieleman.nl 3x BESTE HECHT KEUKENTIELEMAN SPECIALIST FAMILIEBEDRIJF VAN NL BANKGARANTIE

HECHT KLANTTEVREDENLEVENSLANG FAMILIEBEDRIJF HEIDS GARANTIE SCORE

SHOWROOM 3x BESTE HECHT KEUKENTIELEMAN SPECIALIST FAMILIEBEDRIJF VAN NL BANKGARANTIE

HECHT KLANTTEVREDENLEVENSLANG FAMILIEBEDRIJF HEIDS GARANTIE SCORE

VERRASSENDE KLANTTEVREDENUITSLUITEND ACTIES HEIDS TOPMERKEN SCORE

UITSLUITEND TIELEMAN VOOR DE KIDS: BANKGARANTIE TOPMERKEN BIOSCOOP & PS2

ERVARING LEVENSLANG TIELEMAN & INSIDE VAKMANSCHAP BANKGARANTIE GARANTIE LUNCHROOM

3x BESTE VERRASSENDE KEUKENLEVENSLANG SPECIALIST ACTIES VAN NL GARANTIE

VERRASSENDE HECHT VOOR DE KIDS: FAMILIEBEDRIJF ACTIES& PS2 BIOSCOOP

KLANTTEVREDENVOORINSIDE DE KIDS: HEIDS SCORE BIOSCOOP & PS2 LUNCHROOM

UITSLUITEND INSIDE TOPMERKEN LUNCHROOM

TIELEMAN BANKGARANTIE

LEVENSLANG GARANTIE

VERRASSENDE ACTIES

VOOR DE KIDS BIOS & PSII

INSIDE LUNCHROOM

UITSLUITEND INSIDE TOPMERKEN LUNCHROOM

TIELEMAN BANKGARANTIE

LEVENSLANG GARANTIE

VERRASSENDE ACTIES

VOOR DE KIDS: BIOSCOOP & PS2

INSIDE LUNCHROOM

TIELEMAN BANKGARANTIE

LEVENSLANG GARANTIE

VERRASSENDE

VOOR DE KIDS: BIOSCOOP & PS2

INSIDE LUNCHROOM

Korendreef 15 //ERVARING 3241 As3x BESTE middelhArnis // KLANTTEVREDENTVOORINSIDE 0187 - 602 555 VERRASSENDE KEUKENVERRASSENDE HECHT UITSLUITEND TIELEMAN LEVENSLANG TIELEMAN & LEVENSLANG UITSLUITEND VOOR DE KIDS: VOOR DE KIDS: DE KIDS: INSIDE INSIDE

VERRASSENDE KLANTTEVREDENUITSLUITEND ACTIES HEIDS TOPMERKEN SCORE

BANKGARANTIE TOPMERKEN BIOSCOOP & PS2

VAKMANSCHAP BANKGARANTIE GARANTIE LUNCHROOM

SPECIALIST ACTIES VAN NL GARANTIE

FAMILIEBEDRIJF ACTIES& PS2 BIOSCOOP

HEIDS SCORE BIOSCOOP & PS2 LUNCHROOM

TOPMERKEN LUNCHROOM

TWiTTer TielemAnKeUKens // fACeBooK TielemAn-KeUKens

ACTIES AA-status

UITSLUITEND TOPMERKEN

HECHT FAMILIEBEDRIJF

UITSLUITEND TOPMERKEN

UITSLUITEND HECHT TOPMERKEN FAMILIEBEDRIJF

HECHT FAMILIEBEDRIJF

KijK voor een impressie op

WWW.TIELEMAN.NL KLANTTEVREDENHEIDS SCORE

LEVENSLANGE ERVARING & VAKMANSCHAP SERVICE

3xVERRASSENDE BESTE KEUKENERVARING & SPECIALIST ACTIESVAN NL VAKMANSCHAP

3x KLANTTEVREDENBESTE VOOR DEKEUKENKIDS: SPECIALIST HEIDS SCORE VAN BIOSCOOP & PS2NL

KLANTTEVREDENERVARING & VAKMANSCHAP HEIDS SCORE

3xERVARING BESTE KEUKEN& UITSLUITEND SPECIALIST VAN NL VAKMANSCHAP TOPMERKEN

3x BESTE HECHT KEUKENTIELEMAN SPECIALIST FAMILIEBEDRIJF VAN NL BANKGARANTIE

KLANTTEVREDENLEVENSLANGE INSIDE HEIDS SERVICE SCORE LUNCHROOM

VERRASSENDE LEVENSLANGE KEUKENS ACTIES VOORSERVICE ELK BUDGET

VERRASSENDE VOOR DE KIDS: EIGEN ACTIES BIOSCOOP & PS2 MONTAGEDIENST

ERVARING & VOOR PLAATSING INSIDE DE KIDS: IN VAKMANSCHAP HEEL BIOSCOOP LUNCHROOM NEDERLAND & PS2

3x BESTE KEUKENKEUKENS INSIDE SPECIALIST VAN NL VOOR LUNCHROOM ELK BUDGET

KLANTTEVREDENKEUKENS EIGEN HEIDS VOOR MONTAGEDIENST ELKSCORE BUDGET

LEVENSLANGE PLAATSING EIGEN IN SERVICE HEEL MONTAGEDIENST NEDERLAND

VERRASSENDE PLAATSING IN HEEL ACTIES NEDERLAND

VOOR DE KIDS: BIOSCOOP & PS2

INSIDE LUNCHROOM

KEUKENS VOOR ELK BUDGET

EIGEN TIELEMAN PLAATSING IN BANKGARANTIEHEEL NEDERLAND MONTAGEDIENST

RUIM 70 OPSTELLINGEN HECHT FAMILIEBEDRIJF

HECHT KLANTTEVREDENLEVENSLANG FAMILIEBEDRIJF HEIDS SCORE GARANTIE

VERRASSENDE KLANTTEVREDENUITSLUITEND ACTIES HEIDS SCORE TOPMERKEN

UITSLUITEND TIELEMAN VOOR DE KIDS: BANKGARANTIE TOPMERKEN BIOSCOOP & PS2

ERVARING & LEVENSLANG TIELEMAN INSIDE VAKMANSCHAP BANKGARANTIE GARANTIE LUNCHROOM

3x BESTE VERRASSENDE KEUKENLEVENSLANG SPECIALIST ACTIES VAN NL GARANTIE

VERRASSENDE HECHT VOOR DE KIDS: FAMILIEBEDRIJF ACTIES& PS2 BIOSCOOP

KLANTTEVREDENVOORINSIDE DE KIDS: HEIDS SCORE BIOSCOOP & PS2 LUNCHROOM

UITSLUITEND INSIDE TOPMERKEN LUNCHROOM

TIELEMAN BANKGARANTIE

LEVENSLANG GARANTIE

VERRASSENDE ACTIES

VOOR DE KIDS: BIOSCOOP & PS2

GRATIS EN RUIM PARKEREN

TIELEMAN PRESENTATIE OP TIELEMAN BANKGARANTIE WARE GROOTTE BANKGARANTIE

RUIM 70 OPSTELLINGEN INSIDE LUNCHROOM

RUIM 70 OPSTELLINGEN

GRATIS EN RUIM PARKEREN

GRATIS PRESENTATIE EN RUIM OP PARKEREN WARE GROOTTE

PRESEN PRESE WARE


Ingeloot voor Project Welgelegen? Profiteer nu van: 1. 2. 3. 4.

Scherpe nieuwbouwrente! Korting op de afsluitkosten! Uw woonhuisverzekering het 1e jaar GRATIS! Vrijblijvend en deskundig advies!

Welke hypotheek past het beste bij u? In een adviesgesprek analyseren wij uw wensen. Alle relevante zaken komen aan de orde. Zo komen wij, samen met u, bij de geldverstrekker uit waar ú zich thuis voelt.

Sommige mensen hebben altijd geluk... Neem contact met ons op voor meer informatie!

Korteweg 4 • 3251 LE Stellendam • t 0187-491755 • i www.johnpdewit.nl

20 21 22 23

M

aar liefst 2350 m2 wooninspiratie vind je in het centrum van Ouddorp. Gewoon heel dichtbij! Een

volledig VERNIEUWDE showroom voor wonen en slapen. Een ongehoord grote afdeling raamdecoratie met meer dan 1.400 voorbeelden. De allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van binnen- en buitenzonwering. Vele honderden modellen PVC-vloeren en maar liefst 850 m2 vernieuwde “slaapkamer-dromen”. De vernieuwin-

maart

gen in onze showroom laten we je graag zien

Kom langs bij Hameeteman Woninginrichting tijdens de

maart. Een bezoek waar je wijzer van wordt! En bovendien maak je nog eens kans op een

WOONINSPIRATIE DAGEN

showroom. Tot gauw!

maart

maart

maart

tijdens de WOONINSPIRATIE DAGEN van 20-23

€ 250

zie bon

e tijdens d

uur 0 - 21.00 .00 / 13.0 2 1 uur 0 0 .3 .0 1 Wo 08 13.00 - 2 - 12.00 / uur 0 0 .3 .0 8 1 0 2 Do / 13.00 0 .0 2 1 0 Vr 08.3 uur 0 - 16.30 Za 08.3

Dorpsweg 1 | 3253 AG Ouddorp | T 0187-681288 | F 0187-681237 E info@hameetemanwonen.nl | I www.hameetemanwonen.nl

MA AK KANS OP

€ 250 AAN MEUBELEN

Vul de bon volledig in, knip ‘m uit en lever hem in tijdens de Wooninspiratie Dagen. Naam

waardecheque van € 250,- te besteden in onze

EN MAAK KANS OP

stijdDeagnen g n i n e p O piratie Woonins

&

DAGEN

&

Design: Sfa Print bv.

woon INSPIRATIE U I T N O D I G I N G

Het team van Hameeteman Woninginrichting

Adres

Telefoonnummer

E-mailadres


L O T I N G S AV O N D V E R P L A AT S T ! nieuwe datum: WOENSDAG 27 MAART 2013

KOM JE OOK WONEN OP WELGELEGEN? SCHRIJF JE DAN SNEL IN (TOT 26 MAART 2013) 28 Unieke, complete en energiezuinige woningen

(prijzen vanaf € 158.000,-)

- 10 Betaalbare starterswoningen -

6 Ruime eengezinswoningen

- 12 Grote twee-onder-een-kap woningen

8 Kavels voor bouw vrijstaande woning

(prijzen vanaf € 138.000,-)

k i j k v o o r m e e r i n f o r m a t i e o p : W W W. W B V B E T E R W O N E N . N L

VERKOOPBROCHURE AF TE HALEN BIJ WBV BETER WONENL WBV BETER WONEN, MARKT 7, GOEDEREEDE

NIEUWBOUW LANGEWEG STELLENDAM

TE KOOP

TE KOOP

GEGARANDEERDE START BOUW MAART 2013 NOG TWEE BESCHIKBAAR; KOOPSOM VANAF 179.950,00 GOEDEREEDE

STELLENDAM

€ 325.000,-

R A A

DREEF 13

B K I H

C ES

EB

G

NO

E W T

K.K.

TE HUUR VANAF 899,00 PER MAAND VARKENSMARKT 1A

 Ruime 2-onder-1kap woning.

 Eventueel ook te koop.

 3 slaapkamers, 2 badkamers;

 Complete kantoorruimte van ca. 140m2.

 Eventueel met extra garage.

 Gunstig gelegen nabij diverse parkeervoorzieningen.

TE HUUR

IN PRIJS VERLAAGD

GOED TOEGANKELIJKE OPSLAGRUIMTE CA. 35M2 IN DE RING VAN OUDDORP AAN

* RUIME WONINGEN VAN CA. 350M3 * PERCEEL VAN CA. 150M2 OP HET ZUIDEN * INCL. BERGING, BADKAMER EN STELPOST KEUKEN; * VLOERVERWARMING BEGANE GROND, VASTE TRAP ZOLDER;

* 3 SLAAPKAMERS, RUIME ZOLDER MET MOG. TOT TWEE EXTRA KAMERS; * STARTERSLENING MOGELIJK;

ZEE.

GOEDEREEDE

€ 209.000,-

K.K.

JONGKOENSTRAAT 40  Ruime gezinswoning met 4 slaapkamers.  Rustig gelegen met veel parkeergelegenheid

in de omgeving.  Op het zuiden gerichte tuin met achterom

WWW.HAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL


Goed voorbereid van start Rabobank

Goeree-Overflakkee

biedt

u

de

mogelijkheid om zelf gegevens en documenten voor het hypotheekadviesgesprek te uploaden. Kiest u voor deze eigen voorbereiding van het hypotheekadviesgesprek? Dan betaalt u een lager bedrag aan advieskosten.

Rabobank Hypotheekdossier. Dat is het idee. Rabobank. Een bank met ideeĂŤn.

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/hypotheekdossier

Eilanden-Nieuws 5 maart 2013  

De Eilanden-Nieuws huis-aan-huiskrant van dinsdag 5 maart 2013.