Page 1

OFFISIELT KAMPPROGRAM FOR EGERSUNDS IK Nr 13 - 2014 - 46 ÅRGANG

dagens kampsponsor:

EIK - FANA

LØRDAG 27. SEPTEMBER 2014 KLOKKA 16:00


bruker en målestokk der vi har hensyn til at tidene forandrer seg og fotballsporten utvikler seg.

EIK fotball ønsker publikum, sponsorer, gjestende lag Fana og dommertrio velkommen til seriekamp i Idrettsparken. Det var med stolthet vi forlot Haugesund Stadion forrige lørdag, etter at vi hadde slått Vard der for første gang på hele 82 år! Det var også Vards første hjemmetap denne sesongen. Det sier også litt om hvor sterk prestasjonen var. Lite smaker søtere enn å komme tilbake og vinne en bortekamp, der det lenge så ut som det skulle bli tap. Og særlig når det er mot en motstander som historisk sett er en mye større klubb enn okka egen. Når vi til og med har vunnet to slike bortekamper i år (mot Lyn og Vard) er det ikke rart at vi supportere begynner å diskutere om vi noengang har hatt et bedre lag, og en bedre sesong, i de 95 årene EIK har eksistert. Det er nærliggende å sammenligne med lagene vi hadde siste halvdel av 1950årene, og EIK-laget som hevdet seg bra i gamle tredje divisjon første halvdel av 80-tallet. Konklusjonen av en slik sammenligning vil alltid være subjektiv, men selv heller jeg nok mot at årets lag overgår alt EIK har hatt tidligere. Selv når viSå blir vår store utfordring å opprettholde dette nivået. For selv om vi har hatt noen bommerter på overgangsmarkedet er det ikke tvil om at Kenneth og resten av ledelsen har gjort en veldig god jobb med å få inn de riktige spillertypene. Stikkordet her er "de danske drenge", som virkelig har vært innertiere alle sammen, og bidratt til å heve nivået på laget og troppen betraktelig. Jeg regner med at det i nær framtid skal begynne å planlegges for sesongen 2015, og blir ikke direkte lei meg dersom vi i EIK-TV må pugge danske gloser også neste år! Klarer vi så å hente inn Åsanes forsprang? Realistisk sett nei når vi ser på tabellen. Men mye kan skje selv om avstanden før denne runden er sju poeng. De skal spille mot Lyn i Oslo i ettermiddag. Og skulle det bli slik at vi vinner og Åsane taper så vil vi være helt i ryggen på dem dersom vi også vinner det innbyrdes oppgjøret i Bergen neste helg. Skulle vi få et slikt scenario vil det være duket for en av tidenes mest spennende fotballavslutninger for EIKs supportere. Vi er egentlig strålende fornøyde med vårt mannskap slik de har framstått denne høsten. Og tenk om vi skulle... Que sera, sera, whatever will be, will be... red.

GENERALSPONSOR SESONGEN 2014:

OFFISIELT KAMPPROGRAM FOR EGERSUNDS IK Redaktør: Kjell Åvendal Telefon: 950 12 861 e-post: kjell @eikfotball.no

www.eikfotball.no

UTSTYRSLEVERANDØR:


Da er vi tilbake på hjemmebane igjen etter en sterk seier i Haugesund forrige helg. I det hele tatt har vi levert veldig bra etter ferien, dersom vi ser bort fra bortekampen mot Stabæk 2. Nøkkelen til den stabile og gode poengfangsten ligger i at vi har god kvalitet på treningene, der det er skikkelig trøkk og konsentrasjon fra alle mann. I forrige hjemmekamp mot Grorud synes jeg vi tok en fortjent seier etter spill og sjanser. For min egen del klarte jeg ikke å gi hundre prosent på grunn av at jeg kjente lårskaden jeg slet med. Men vi har heldigvis mange spillere som tar tak og bidrar til at vi klarer å vinne jevne kamper. Mot Vard kom vi under 1-0 før pause, og det som først og fremst gjør at vi klarer å snu kampen til vår fordel er at Bengt legger om formasjonen når han ser at vi sliter etter pause. Det er bra å se at vi har en plan B i slike kamper, og at vi kan gjøre endringer underveis som fungerer. Vi får innpå en frisk Espen Skogen, som skaper mye trøbbel for Vards forsvar, samtidig som vi scorer på en dødball, noe som gir oss gnisten og troen på seier tilbake. Og med supporterne i ryggen var det skikkelig kjekt å spille den siste halvtimen. En slik sliteseier er alltid herlig å være en del av. Til kampen i dag er jeg suspendert etter det gule kortet jeg fikk i Haugesund. Men uansett må vi fortsette å jobbe og spille slik vi har gjort i det siste, så er jeg sikker på at Fana skal få problemer med å få poeng med seg hjem til Bergen. Vi ligger på andre plass på tabellen, noe som er innenfor topp tre målsetningen vi hadde før sesongstart. Vi har fremdeles ikke gitt opp å ta igjen Åsanes forsprang, men realistisk sett kan det nok bli akkurat litt for tøft. De viser solid form for tiden, med 7-0 over Vidar forrige helg, men må nok gå på minst tre tap de siste kampene dersom vi skal kunne hente inn de sju poengene de leder med. Vi skal uansett prøve å gjøre vår jobb, slik at vi får en god sesongavslutning.

HOVEDSPONSORER 2014:


For Fana har sesongen til nå på mange måter fortonet seg som en berg- og dalbane. Bare to ganger har laget vunnet to kamper i strekk, mens det på den annen side også bare har blitt to strake tap to ganger. Så dersom den statistikken blir opprettholdt vil Fana greie å komme seg fra Egersund med poeng i bagasjen, i og med at de to siste kampene har endt med tap for Vidar borte (0-4) og Lyn hjemme (1-2). Det var også mot Lyn at Fana fikk sitt mest imponerende resultat i år, da de vant med hele 5-1 på Bislett i begynnelsen av juni, et resultat som betydde at Finn Bredo Olsens dager som trener for osloklubben var talte. Da sitter nok Fanas trener Rune Vindheim tryggere, etter at Fana har vist bra fremgang det meste av tiden etter at han ble ansatt for snart fire år siden. Den tidligere Burnley-proffen førte Fana til opprykk i sin første sesong, og etter at det nesten ble nedrykk igjen på direkten havnet Fana på en nokså trygg åttende plass i fjor, med samme poengsum som EIK. Den siste måneden har imidlertid vært litt tung for Vindheims mannskap, for etter at Fana ved inngangen til august bare lå tre poeng bak ledende Vard og Åsane, har avstanden opp økt til seksten poeng før denne serierunden. Fana Idrettslag ble stiftet i 1920, men fotballavdelingen har vært organisert som egen selvstendig klubb siden 1995. Fana hadde sine beste sesonger første halvdel av 1990-årene, med seks strake sesonger på nest øverste nivå. I 1991 var Fana faktisk bare tre poeng fra å spille kvalifisering om opprykk til Tippeligaen. Siden ble det 14 strake sesonger på nivå tre, før de måtte en kjapp tur nedenom i tredje divisjon i 2011. Fana er kjente for å drive et bra arbeid i de yngre årsklasser, noe som gjenspeiles av at flere stortalenter har sluppet til på A-laget. Senest nå i sommer ble to unge Fana-spillere hentet til lag høyere oppe i divisjonssystemet. Den 21 år gamle midtstopperen Mats Joachim Walberg ble solgt til førstedivisjonsklubben Bærum, mens lagets 17 år gamle midtbanetalent og landslagsspiller Mattias Totland ble hentet av Vålerenga, til tross for at han bare hadde to starter bak seg i årets Oddsenliga. En annen ungutt som muligens kan ende opp i en mye større klubb er den 17 år gamle keeperen Peter Eikeland, som i de fire siste seriekampene har blitt foretrukket fra start foran rutinerte

SAMARBEIDSPARTNERE 2014:

Dagens nøtt: Hvilke to norske fotballklubber har spilt seks semifinaler i NM, men aldri vært i cupfinalen?


Christopher Sæbø. Eikeland har spilt U16-landskamper for Norge. Et annet stort talent er spissen Marius Wichne, som nylig scoret to ganger mot Latvia for vårt U18-landslag. Men den unge angriperen blir ikke å se i Idrettsparken i ettermiddag i og med at han må sone karantene etter å ha pådratt seg sesongens tredje gule kort mot Lyn forrige lørdag. Blant mange nokså unge spillere disponerer trener Vindheim også over noen rutinerte spillere med solid erfaring fra andre divisjon. Aller mest har nok kaptein og midtbanedirigent Anders Engeseth. 27-åringen har vært i Fana helt siden han var guttelagsspiller, bare avbrutt av tre sesonger i Løvham, der han spilte på nest øverste nivå. Ellers har midtstopper Håvard Sjursæther, midtbanespillerne Espen Birkeland (bildet øverst til venstre), Joachim Dankertsen og Vehid Kocani også vært med helt siden opprykket i 2011. Det har også Martin Sunndal Aandahl, som scoret Fanas mål her i Idrettsparken i fjor. Men Aandahl har vært mye inn og ut av laget denne sesongen.

Andre nøkkelspillere for Fana er Jonas Hestetun, Stian Dyngeland og Lars Christian Kjemhus. 21 år gamle Hestetun, som kom fra Aardal i fjor, er lagets toppscorer med sine 11 scoringer. Men seks av dem har kommet fra straffemerket.

trivia:

llom EIK og Fana Dagens kamp me ret mellom de to gjø opp e er det tiend klubbene.

2, tte Fana var i 198 Første gang vi mø ettsparken Idr i her 0-0 ble da det ere. foran 750 tilsku

23 år gamle Dyngeland vunnet fem Totalt sett har EIK , mens Fana har na Fa (nummer 15 på bildet under), t mo er ng ga rdes oppgjørene. En som var Fanas toppscorer i tre seire i de innby endt uavgjort. r ha mp ka opprykkssesongen i 2011, hadde en bra sesong for Sogndal i Tippeligaen for to år siden, men returnerte til Fana på lån i fjor sommer etter å ha fått begrenset spilletid i saftbygda i vårsesongen. Kjemhus (bildet nederst til venstre) har en fortid i Brann 2, noe han har felles med backen Ståle Tveit og tidligere nevnte Håvard Sjursæther.

GULLKLUBBEN 2014:


Sesong

Det ble vitset pü byen om at toppen pü tülmodighet mütte vÌre ü sitte i Idrettsparken og vente pü at EIK skulle score mül. Men nür det endelig løsnet gjorde det det til gangs. For i den fjerde serierunden slo EIKguttene til med rekordseieren 13-0 mot Saif i Sandnes, noe som fortsatt er klubbens største serieseier noensinne. Andreas Pettersen scoret fem ganger, og det hører ogsü med til historien at EIK fikk tre scoringer annullerte.

en

1948-4

9

Om bare seks ĂĽr kan EIK feire sitt hundreĂĽrsjubileum. EIK-tilskuer vil bruke de ĂĽrene som gjenstĂĽr til ĂĽ telle ned mot jubileet med ĂĽ presentere EIKs histore sesong for sesong. 0-0 mot hovedserieklubben Ålgürd i en treningskamp lovet godt for de resterende tre seriekampene vüren 1949. Serieleder Bryne ble slütt med 2-0 pü JÌren, men et 1-3 nederlag mot Klepp helga etter sendte EIK ned pü nedre halvdel av tabellen. Det hjalp ikke med en ny storseier mot Saif, denne gang med 9-0. De rundt 500 tilskuerne som møtte opp pü sesongavslutningen mütte bare konstatere at EIK hadde blitt en middelhavsfarer i rogalandsfotballen.I 1948 fikk Norge endelig det som kan kalles en landsomfattende toppdivisjon, selv om den bestod av to puljer, og der serievinneren ble kĂĽret etter en finalekamp mellom de to avdelingsvinnerne. Rogaland fikk med to lag i den nye Hovedserien, nemlig Ă…lgĂĽrd og Viking.

I cupen ble det en ny 2-0 seier pĂĽ Bryne, etter scoringer fra Kurt Stokkeland og Leif Omdal. Men foran 1000 tilskuere ble det et knepent 1-0 tap hjemme mot Klepp i andre kvalifiserende runde.

For EIKs del var virkeligheten en helt annen. Etter lagets tredje plass i Rogalands andre divisjon sesongen før befant klubben seg nü pü nivü tre i seriesystemet nür den nye sesongen ble sparket i gang i august 1948. Men heller ikke dette skulle bli en dans pü roser. I første seriekamp tapte EIK med 2-0 hjemme for Varhaug, og heller ikke i de to neste kampene skulle det bli poeng.

Det mest positive fra denne sesongen var at juniorlaget spilte seg helt fram til finalen i Kretsmesterskapet, der det dessverre ble tap 2-1 for Viking. Flere av de unge spillere fikk ogsĂĽ sjansen pĂĽ A-laget. BĂĽde Andreas HĂĽland, Anders Egebakken, Torleif Friestad og Arne Iversen (jr) skulle bli sentrale spillere utover pĂĽ 50-tallet. En annen nykommer, Jonas Berland fra Brusand, ble ogsĂĽ fast inventar pĂĽ laget de neste sesongene, mens Guttorm Edland, som kom fra Stavangerklubben Odin, bare ble vĂŚrende i Egersund i litt over to ĂĽr.

BILDET TIL VENSTRE: Idrettsparken slik den sĂĽ ut pĂĽ slutten av 1940-tallet. Den nylig opparbeidete treningsbanen hadde fremdeles grusdekke, mens det er rimelig sparsom med hus i forgrunnen. PrestegĂĽrdsveien ble anlagt tidlig pĂĽ 1950-tallet.

SĂ˜LVKLUBBEN 2014: 

Svar pü dagens nøtt:

Hamkam og Start
SPILLERSTATISTIKKER 1948-49 kamper 13 1 7 4 1 3 4 3 1 24 3 6 2 2 24 4 20 15 8 9 5 6 5 1 19 5 1 24 1 26 2 1 14 3 19 18 9

Berland, Jonas Bru, Jonas Edland, Guttorm Egebakken, Anders Feyling, Edvin Friestad, Torleif Hammer, Henrik Henriksen, Christian Håland, Andreas Iversen, Arne Snr Iversen, Arne Jr Iversen, Håkon Karlsen, Trygve Ludvigsen, John Nielsen, Åge Storm Nilsen, Maurits Nodland, Arnfinn Nodland, Petter Olsen, Gunleif Olsen, K Olsen, Warnow Omdal, Johan Omdal, Kurt Omdal, Kåre Omdal, Leif Pettersen, Andreas Rasmussen, Kåre Salvesen, Kristian Salvesen, Leif Salvesen, Magnus Sandve, Åge Skåra, Børild Skåra, Sverre Skårdal, John Stokkeland, Hans Stokkeland, Kurt Tollefsen, Tønnes

mål 2 1 1 4 14 4 2 1 8 7 1 3 6 1 1

W IL L IA M H AV S Ø

W ill ia m H av sø fik k si n A la gs de bu t fo r EI K so m 1 6år in g da ha n ko in nb yt te r i bo m in n so m rt ek am pe n m ot St aa l Jø rp el an d i au gu st 2 0 0 7 . I al t bl e de t fe m in nh op p de nn e fø rs te se so ng en , so m va r et tu rb ul en t år i EI K , m ed fle re tr en er sk ift er. Se so ng en et te r fik k un ge W ill ia m pr øv d se g i no en få ka m pe r fr a st ar t, m en s de t bl e en go d de l in nh op p fr a be nk en i de t so m va r Jo ne M at hi es en s fø rs te se so ng so m EI K -t re ne r. M ot sl ut te n av se so ng en sc or et W ill ia m si tt fø rs te A -la gs m ål fo r EI K m ot N æ rb ø i Id re tt sp ar ke n.

Ett selvmål

TABELL 2. DIVISJON 1948-49: Bryne Varhaug Klepp Egersund Randaberg Saif

10 10 10 10 10 10

8 6 5 4 3 1

0 3 1 1 1 0

2 1 4 5 6 9

23-9 28-14 25-22 36-20 17-25 11-50

16 15 11 9 7 2

D e to ne st e se so ng en e bl e de t og så m en ha n kl ar en de l op pt te al dr i å bl re de ne r, i he lt fa st på va r an ve nd el la ge t, se lv om ig og ku nn e sp ill e bå de ha n fik k be sk ha n ba ck og ka nt je d om at ha . O g da n ik ke vi lle bl 2 0 1 0 va lg te i sa ts et på ha n å m el de vå re n ov er ga ng til Ei ge r. Et te r et no ks å sk ad ep re ge t op ph ol d i gi kk tu re n til vå r na bo kl ub O sl o og G rü b ne r, de r W ill ha lv an ne n se ia m sp ilt e i so ng i 3 . di vi sj on fø r la V in te re n 2 0 ge t gi kk i op 1 3 st ar te t pl øs ni ng . W ill ia m i O SI Id re tt sf or en (O sl o St ud en in g) , m en ha te ne s n gi kk m ye de rf or å le gg sk ad et og va e op p. Fo r lg te EI K sp ilt e W ka m pe r og ill ia m to ta lt 8 sc or et ni m 4 Aål . N å jo bb er ha n i N or ds jø en , og et te r to ho ve ds ta de n ha r ha n fly år i tt et til ba ke Eg er su nd og ig je n til kj øp t se g le ili gh et i Ly gr em ar ka .

(nivå tre i seriesystemet)

BRONSEKLUBBEN 2014: !

+

,

9

:

-

;

.

:

/

<

=

-

0

>

1

?

.

:

@

A

2

?

1

@

3

A

>

4

2

5

6

2

,

7

8

5

.

2

1

"

#

$

%

&

'

(

"

)

*

%

)


EGERSUND S

Resultater siste serierunde: 20.09

21.09 22.09

Fana - Lyn Stord - Fyllingsdalen Vard Haugesund - EIK Ålgård - Stabæk 2 Åsane - Vidar Grorud - Florø Førde - Brann 2

1-2 3-3 1-2 4-2 7-0 3-3 3-2

Denne serierunden: 27.09

28.09 29.09

EIK - Fana Fyllingsdalen - Florø Lyn - Åsane Vidar - Førde Vard Haugesund - Grorud Stabæk 2 - Stord Brann 2 - Ålgård

21 14 21 11 21 11 21 9 21 8 21 8 21 8 21 7 21 8 21 6 21 8 21 6 21 7 21 5

FANA FOTB ALL Blå trøyer, hv ite bukser 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 19 20 21 22 23 24

Anders Moe Lund Joakim Alnæ s Vatne Ståle Tveit Håvard Sjur sæther Martin Sund al Aandahl Anders Scha rffscher Enge set Joakim Birk eland Jonas Heste tun Sindre Lie Peter Eikela nd Lars Christia n Kjemhus Mathias Soltv edt Stian Dynge land Joachim Dan kertsen Vehid Kocani Jens Aase Marius W ichn e Espen Birkel and Mads Gerha rd Rakner Jørgen Mad sen Christopher Egeland Sæ bø

DAGENS DO MMERTRIO

:

Hoveddomm

er:

Oppdatert tabell: Åsane EIK Vard Haugesund Vidar Florø Fyllingsdalen Fana Førde Lyn Grorud Stabæk 2 Stord Brann 2 Ålgård

IK

Gule og svar te trøyer, sv arte bukser 1 Jonas Høida hl 3 Simen Albin Thøgersen 4 Nicolai Geert sen 5 Espen Stene Rasmussen 6 Henning Rom slo 9 Kim Robert Nyborg 10 Kenneth Gra nde 11 Mads Nørby Madsen 13 Chris Slevelan d 14 Espen Skogen 15 Mathias Kvål e Perttamo 16 Kai-Ove Stok keland 18 Jan Terje Sø yland 19 Stian Ingebr ethsen 22 Dennis Rasm ussen Nielsen 21 Stian Vigres tad 23 Jostein Kver nes Salvesen 27 Rimantas Bo guzas 28 Miguel Oliven cia Diez 30 Christian An dreasen

3 5 4 6 8 5 5 7 3 7 1 5 1 2

4 5 6 6 5 8 8 7 10 8 12 10 13 14

56-20 37-29 47-28 35-31 45-38 38-31 42-42 27-33 32-32 35-39 31-42 35-47 35-58 26-50

DAGENS KAMPSPONSOR:

45 38 37 33 32 29 29 28 27 25 25 23 22 17

Ola Kellerhal s, Vaulen IL mere: Jan-Er ik Timm, Hav dur IL Jim Ivar Nys tad, Vaulen IL

Assistentdom

KAMPBALLSPONSOR:

GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER GITT AV:

NESTE SERIEKAMP HJEMME: EIK - FØRDE, LØRDAG 11. OKTOBER KL 14:00

Program EIK - Fana, 27. september 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you