Page 1

music:

Gheorghe Zamfir Lonely Shepherd


Romania

un paĂ­s amb llocs meravellosos i amb nombrosos

palaus, castells i monuments d’art


El Castell de Bran

Inspiració perquè Bram Stoker dissenyi l’habitatge del comte vampir. El cert és que la llegenda de Dràcula es fa present al voltant de Vlad Draculea, l’Empalador, governant famós per les seves sanguinàries tècniques de tortura. La realitat és que mai va poder comprovar-se si Vlad l’Empalador va residir en el Castell de Bran o no


VLAD DRACULEA El mite de Vlad l'Empalador va servir a Bram Stoker com a insipiració, molt vaga i llunyana, a l'hora d'escriure la seva novel·la Dràcula, així com la figura d'Elisabet Bathory, una noble del segle XVII, que bebia sang de noies verges, sota la creença d'obtenir així la vida de les noies a les que extreien la sang.


La Torre de l’Ajuntament de Sibiu

És la capital de la província de Sibiu, Romania. És el centre cultural dels saxons de Transsilvània i comparteix un vincle molt estret i fort amb la ciutat de Braşov.


El Palau del Parlament de Bucarest Bucarest ĂŠs la capital de Romania


L’Arc de Triomf


Saló de concerts. L’interior fou obert l’any 1888.

L’ Athenaeum de Bucarest


Castell Peles, Sinaia

És una de les localitats de muntanya més pintoresques de Romania, que combina la bellesa del paisatge amb importants mostres d'arquitectura medieval i renaixentista. La vila pren el nom del monestir de Sinaia, anomenat així en al·lusió al mont Sinaí, i al voltant del qual es va anar desenvolupant el burg. El rei Carles I de Romania va construir la seva residència d'estiu, el castell de Peleş, molt a prop de la vila.


Sighisoara

El centre històric de Sighişoara ha preservat al llarg del pas del temps les seves estructures i característiques d'una ciutat medieval i fortificada. Degut a això la UNESCO va declarar a aquest conjunt urbà com a Patrimoni de la Humanitat.


Timisoara-opera

TimiĹ&#x;oara ĂŠs una ciutat multicultural amb influents minories, principalment alemanys, magiars i serbis, aixĂ­ com italians, palestins i grecs.


La catedral de Timisora


Brasov From White Tower

La situació geogràfica de la ciutat la fa ideal com punt d'estada per a qualsevol tipus de vacances a Romania. Braşov es troba a una distància raonablement propera als principals llocs d'interès de Romania: Sinaia i el Palau Peleş, els balnearis del Mar Negre, els bells i interessants monestirs de la Moldàvia septentrional, la increïblement preservada regió nord-occidental de Maramureş amb les seves esglésies centenàries de fusta. La ciutat també és considerada la capital de les muntanyes de Romania


Brasov La Plaรงa Principal


Brasov Plaรงa Ajuntament


El lloc de procedència de Drà cula segons Bram Stoker

Tr ansylvania


Moldàvia (en romanès Moldova) és una regió geogràfica i històrica del nord-est de Romania. Conforma la part occidental de la regió històrica de Moldàvia. La República de Moldàvia, a l'altra banda del riu Prut, n'és la part oriental; avui dia és un estat independent i formava part de Romania abans de l'ocupació soviètica.


Romania

Un paĂ­s amb els

Carpats :Muntanyes, rius i llacs


Els Carpats constitueixen la part oriental del sistema muntanyós central d'Europa, que comprèn també els Alps, que en serien la part occidental. També són coneguts com a Alps orientals o Alps de Transsilvània.

Els Carpats


Els Carpats són, ara com ara, un dels principals rebosts de biodiversitat i d’espècies forestals d’Europa. És en aquest massís, de 1.500 km de longitud, amb una forma de “c” invertida que solca sis estats (Txèquia, Eslovàquia, Polònia, Hongria, Ucraïna i Romania)


LLac Balea


Transfagarasan


Llac Vermell


Romania una ciutat amb el

MAR NEGRE

Medusa del Mar Negre


Constanta, Mamaia al Mar Negre


Romania

un paĂ­s amb el DELTA del DANUBI


Cignes del Danubi

El delta del Danubi és una regió de maresmes i pantans deshabitats, travessats per elevacions d'arbres. Tots els anys, les terres dipositades pel Danubi fan créixer el delta uns 40 m. Per això es tracta d'una estructura molt dinàmica. Prop de Tulcea (Romania), el Danubi es divideix en tres braços principals abans d'arribar al mar Negre.


Gura Portitei en el Danubi


MONASTERI S


EL Monasteri de Putna


El Monasteri de Barsana


Barsana Monastery


Vlad Tepes La Tomaba de DrĂ cula, Snagov


O U S D E P A S Q U A

ROMANIA  

sobre Romania aprendre coses