Page 1

IES RAMON MUNTANER – FIGUERES COORDINACIÓ D’INFORMÀTICA GUIA PER A PROFESSORS: ADMINISTRACIÓ MOODLE

1er pas: Paràmetres 2on pas: Assignació de rols 3er pas: Grups 4at pas: Activa edició 5er pas: Fitxers Altres accions: Informes: són informes d’activitats dels participants al curs, també es poden observar en Participants Preguntes: és un banc de qüestionaris que podem utilitzar per fer enquestes, tasques... Qualificacions: mostra les notes del curs dels nostres alumnes, es pot baixar en varis formats: Excel... Perfil: podeu canviar la vostra foto, contrasenya,... Paràmetres del curs: les podeu editar al vostre criteri, procureu marcar una clau d’inscripció en cas contrari el curs estarà obert a qualsevol intrús. Ja teniu una clau marcada per defecte, millor no la canvieu. Assignació de rols: és per inscriure als nostres alumnes, convidar un visitant, o fer partícip del curs a un altre professor no administrador.

Cliqueu sobre Estudiant

Busqueu sobre els usuaris potencials els vostres alumnes i els afegiu, si teniu molts seleccioneu-los mantenint la tecla CTRL. Si us fan nosa els podeu eliminar, també podeu limitar la durada de la inscripció.


IES RAMON MUNTANER – FIGUERES COORDINACIÓ D’INFORMÀTICA Grups: si teniu un curs amb dos o més grups, un crèdit variable o grups de diversitats, podeu crear nous grups: 3 ESO A, CV 1,... Un cop seleccionat el grup podem afegir o suprimir usuaris.

Activa edició: normalment el vostre curs està dissenyat en 10 temes i un bloc introductori o miscel·lània. Si voleu més el podeu modificar, tot editant els Paràmetres. Cada tema té aquest símbol. Poseu el títol a cada tema, també podeu inserir imatges o descripcions del tema.

Dins de cada tema podreu incorporar un recurs Etiqueta: és un capítol del tema Composar una pàgina de text o una pàgina web. Enllaçar un fitxer o lloc web. (Veure Fitxers) Visualitza un directori: et tramet a un tema del curs. Desplega un paquet: fa una operació similar al anterior. Es recomana que els recursos s’obrin en una nova finestra, ja que al tancar el recurs tancaríem la pàgina web. O una activitat Dins de les activitats destacarem dues opcions: Penjar un fitxer: els alumnes podran enviar treballs, informes, recerques...podreu corregir els treballs i donar nota. Activitat fora de línia: ideal per posar-hi notes d’exàmens, proves, pràctiques... Les altres activitats dependran de la vostra metodologia. Aneu investigant i recordeu que teniu una base de dades a Preguntes.


IES RAMON MUNTANER – FIGUERES COORDINACIÓ D’INFORMÀTICA Cal recordar que la mida màxima dels arxius és de 10Mb, també millor enviarlos en format pdf, no tothom pot obrir arxius de Office07, fan extensions de 4 símbols: docx,... Feu la pàgina atractiva i actualitzada. Amb els icones Podreu desplaçar els recursos o activitats: dreta, esquerra, cap amunt, cap a vall, editar de nou, eliminar, visualitzar o no als alumnes, grups visibles o separats. Fitxers: Millor crear una carpeta per a cada tema. Dins de cada carpeta penjarem els fitxers o enllaços. Un cop carregats, els incorporarem com a recursos Enllaçar un fitxer o lloc web. Només haurem de marcar l’opció Tria

A veure si tenim sort!

GUIA MOODLE IES MUNTANER  
GUIA MOODLE IES MUNTANER  

Guia relaitzada per Antoni Viscasillas per al professorat del Muntaner

Advertisement