__MAIN_TEXT__

Page 1

THEMA: REIZEN

reis tips kupers touringcars

buitenlands ontbijt nature vs. city


I N H O UD 6 1 0 2 l i r Ap 02 04 06 08 10 12 14 15 16 18 20 21 22 24 25 26 28

VOORWOORD HET BOEK INTERVIEW MET STIJN VERVOLGOPLEIDINGEN help, ik ga een dagje uit! Money talk test:welk type reiziger ben jij? sint ursula hoe word je een piloot? diy: koffer inpakken prijsvraag let’s move heavy stuff top 5 reis apps het college sportrubriek body en beauty

WIN!

30 34 36 40 42 44 45 46 47 48 50 51 52

interview met Kupers touringcars gaan voor goud-maaike caelers mantelzorgers het ontbijt in verschillende landen puzzels en moppen stay vital het kwadrant NATURE VS CITY JONGERENCOACH voorstellen redactie CITAVERDE UITAGENDA POSTE R

DOE MEE met de prijsvraag EN WIN! CHECK Pagina 20.


Ik ben Floor Schoenmakers, 38 jaar, mama van Lola (3 jaar) en Billie (4 maanden). Samen met mijn vriend Silvester wonen wij in Weert. Al bijna 15 jaar heb ik een eigen bedrijf EHS communications.

voor,door en over

Het magazine dat jullie nu in handen hebben is alweer de 5de editie. Just Young wordt gemaakt

jongeren!

Deze eerste editie van 2016 gaat over REIZEN! Hebben jullie al een vakantie geboekt? En ga je dan ver weg en blijf je juist lekker in Nederland? Wij zijn zelf al een keer op vakantie gegaan dit jaar, samen met onze kleine baby zijn we een weekje gaan skiën. Best wel spannend, het was voor mij de allereerste keer op sneeuwvakantie! Maar het was te gek en echt een aanrader voor iedereen die nog nooit naar de sneeuw is gegaan. Ook als je niet kan skiën is er zoveel te doen. Leuke winkeltjes, lekkere restaurants, sneeuwpoppen bouwen, sleeën, helemaal super!

Mij n g ezin

n etje!


In dit nummer kun je o.a. waargebeurde verhalen lezen van mensen die veel reizen.

Zo lees je een interview met een Piloot en vertelt Maaike Caelers over al haar reizen die ze moet maken voor haar sport. Je leest het verhaal van Stijn, die heel veel festivals bezoekt en daarvoor dus vele reizen heeft gemaakt. Er komen drie jonge mantelzorgers aan het woord en we hebben een interview gehouden met Kupers Touringscars en in het magazine staan allerlei handige tips en weetjes voor als je op reis gaat.

Voor elk nummer zijn wij op zoek naar redactieleden. Je mag zelf meedenken over de onderwerpen. Meegaan naar interviews, openingen , producten testen, evenementen bezoeken etc. Alles wat jij leuk zou vinden kan aan bod komen. Alles is mogelijk en bespreekbaar. Het blad is bedoeld voor jongeren, dus laat het ons weten! Wat zou je nou altijd al willen weten of willen doen? Mail ons of geef het door aan je leraar die kan ons ook altijd bereiken. Mocht jij het nou leuk vinden om een keer mee te werken, als gastredactie of vast teamlid, stuur dan even een mailtje naar info@ehscommunications.nl. Wij zouden het super tof vinden om van je te horen. Het volgende magazine verschijnt weer voor de Kerstvakantie en gaat over

VERLIEFD zijn. Vlak voor de zomervakantie ontvangen jullie allemaal de

nieuwe SCHOOLAGENDA die in het teken staat van TECHNIEK! Dankzij Stichting Provisus kunnen wij deze agenda aanbieden!

Provis STICH

TING

Ik wens je veel plezier met lezen en laat het ons weten als je tips of ideeĂŤn hebt!! Lieve groet, Floor Schoenmakers Eindbaas Just Young

us

S T. -J O

ZEF


See you at Sint Ursula!


3


6


lizzy v

erbake

debbie wismans

l

chantal h

akkel

eulen

niels p

ANGELO

miranda velter

PAUL HAEX

THOMAS

MARTIN

US

rmans

ben wie

WITJES

ESTHER

job wil

ms

dyon van hugten

carlijn

s

rekman

VAN DEN

BOR


Top 5 Reis apps #1 Here Here is een gratis navigatie app. Het voordeel van Here is dat je vooraf gratis de wegenkaarten kunt downloaden van je vakantieland. Door het gebruik van deze app gebruik je tijdens het navigeren geen data en raak je de weg dus nooit meer kwijt. Handig als je een bepaalde bezienswaardigheid zoekt of een adres weet van een leuke hotspot! De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

#2 Wifi finder

#4 Tripadvisor

Smartphone addict of Tablet verslaafde? Dan kun je niet zonder deze reisapp. Deze app weet namelijk – wereldwijd – waar alle openbare WiFi plekken zijn. Download de database wel voordat je op vakantie gaat, zodat je op vakantie niet alsnog data hoeft te verbruiken om te zien waar openbare netwerken zijn. Als de database is gedownload kun je offline alle openbare WiFi netwerken zoeken. Let wel op dat openbare netwerken niet altijd veilige netwerken zijn. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Ben je in een vreemde stad en heb je geen idee waar je lekker kunt eten of goedkoop kunt overnachten? De Tripadvisor app geeft een overzicht van de beste restaurants, goedkoopste hotels en mooiste bezienswaardigheden in de door jou geselecteerde stad. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Download wel vooraf de informatie van de stad waar je heen gaat.

#3 Is dit ok? Souvenir hunter of shopaholic? Dan twijfel je vast wel eens of je alles zomaar mee mag nemen naar Nederland. Met deze app kun je gemakkelijk controleren of die nieuwe Ray-Ban, snacks voor onderweg of andere koopjes mee mogen naar huis. Deze app is er een van de Douane en voor Android en iOS beschikbaar.

#5 Google Translate “Hola! Qué tal? Dos cervezas por favor” en daar stopt mijn kennis van de Spaanse taal zo’n beetje wel. De oplossing? Google Translate. Of je nu niet weet hoe je twee koude biertjes moet bestellen of als je juist benieuwd bent wat op een waarschuwingsbord staat, deze app vertaalt het voor je. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.


"


Beauty-tips voor op vakantie!


Handafdruk van dhr. en mevrouw Kupers


lekker friz


redactie stelt zich voor...


N

: REIZE

THEMA

s

reis tip

kupers s gcar tourin

lands buiten t ontbij nature y vs. cit


â‚Ź10,- voucher bij besteding vanaf â‚Ź59,99 niet in te wisselen voor geld in een keer te besteden

Profile for EHS-communications

Just young magazine april 2016  

Just young magazine april 2016  

Advertisement