Page 1

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  Презентацията съдържа издателския план за художествена литература за деца и тийнейджъри  Книгите се издават както в печатен, така и в електронен формат  Издателството запазва правото си да променя заглавията, датите на издаване и кориците на предстоящите издания  Информацията в този документ се обновява и допълва. Актуална към:

23 октомври 2015 EgmontBulgaria.com Facebook.com/Egmont.bg Абонамент за имейл бюлетина


A Court of Thorns and Roses

ФЕНТЪЗИ

Книга първа от поредицата

A Court of Thorns and Roses

Сара Дж. Маас

Планирана дата на издаване

16+

16.01.2016 Вълнуваща, увличаща нова поредица от авторката на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ Сара Дж. Маас, съчетаваща любимата на поколения приказка за Красавицата и Звяра и вечното увлечение по вълшебството и магията Когато деветнайсетгодишната Фейре убива вълк по време на лов в гората, подобно на звяр същество се появява, за да изиска възмездие. Завлечена в криеща множество опасности магическа земя, за която е слушала само в легендите, Фейре открива, че съществото, в чийто плен се намира, не е животно, а Тамлин – една от смъртоносните, безсмъртни феи, управлявали света й някога. Докато обитава неговото имение, чувствата й към Тамлин се трансформират от враждебност в изпепеляваща страст, изгаряща всяка лъжа и предупреждение, което е чувала за този красив, но опасен свят. Но една древна, зловеща сянка се надига над земите на феите и Фейре трябва да открие начин да я спре… Ако не иска да обрече Тамлин и народа му завинаги.

Сара Дж. Маас живее в Южна Каролина. Обожава приказките и балета, пие прекалено много кафе и е фен на популярните телевизионни програми. Когато не е заета с това да пише фентъзи романи за тийнейджъри, обикаля калифорнийското крайбрежие.


The Darkest Minds

АНТИУТОПИЯ

Книга първа от поредицата

The Darkest Minds

Александра Бракен

Планирана дата на издаване

13+

23.01.2016 Когато Руби се събуди на десетия си рожден ден, нещо в нея се бе променило. Нещо достатъчно притеснително, че да накара родителите й да я заключат в гаража и да повикат полицията. Нещо, което да я изпрати в Търмънд, брутален правителствен „рехабилитационен лагер“. Може и да е преживяла мистериозното заболяване, убило повечето деца в Америка, но тя и останалите като нея са се сдобили с нещо много по-лошо – плашещи умения, които не могат да контролират. Вече на шестнайсет, Руби е една от опасните.

Александра Бракен пише за тийнейджъри с телекинетични способности и магьосници с рошави коси. Обожава „Междузвездни войни“, класическия рок и джентълмените от 18-ти век. Когато е будна в 4 ч. сутринта, можете да я откриете да тича из Ню Йорк.


Life and Death: Twilight Reimagined

ФЕНТЪЗИ

Книга от поредицата

Здрач

Стефани Майър

Планирана дата на издаване

13+

16.01.2016 По случай десетата годишнина от създаването на „Здрач“ Стефани Майър подарява на всички почитатели на вълнуващата сага специално двойно издание, включващо познатия първи роман от поредицата и смела и изненадваща нова интерпретация на историята, развиваща се в над 350 страници с изцяло ново съдържание. Читателите ще имат възможността да преживеят с наслада дълбоко романтичната и необикновено завладяваща история за любовта между Бела и Едуард през погледа на човешко момче, влюбено в жена вампир. Романът „Здрач“ завладява милиони читатели още с първото си издание през 2005 г. и така се превръща в съвременна класика, променяйки жанровите особености в сферата на литературата за тийнейджъри, вдъхновявайки феномен, оставящ читателите жадни за още. Поредицата печели множество престижни международни литературни отличия и награди на издания като „Ню Йорк Таймс“, USA Today и списание „Тайм“ и е продадена в над 155 милиона копия в световен мащаб.

Стефани Майър е автор на хитовата поредица „Здрач“ и фентъзи романа „Скитница“ . Завършила е английска литература в университета „Бригам Янг“ и живее в Глендейл, Аризона, със съпруга си и тримата си синове.


Landline Рейнбоу Роуъл

СЪВРЕМЕННИ РОМАНИ Планирана дата на издаване

16+

23.01.2016 Джорджи Маккул знае, че бракът й е застрашен, и то отдавна. Тя все още обича съпруга си Нийл, както и той все още я обича силно, но това изглежда почти между другото. Може би винаги е било между другото. Когато съпругът й и децата й тръгват за летището, за да изкарат Коледа със семейството на Нийл в Омаха, Джорджи се замисля дали най-накрая не е успяла да провали всичко. Тази нощ Джорджи разкрива начин да общува с Нийл в миналото. Не е пътуване във времето. Не точно. Но тя се чувства сякаш й е дадена възможност да поправи брака си, още преди той да е започнал… Това ли трябва да направи? Или би било по-добре и за Джорджи, и за Нийл, ако бракът им да не се бе случвал? Рейнбоу Роуъл е автор на „Фенка“, „Елинор и Парк“, Landline и Attachments. Когато не пише, с удоволствие чете комикси и планира пътешествия. Писателката живее в Омаха, Небраска, със съпруга си и двамата си синове.


A Wonderlandiful World

ФЕНТЪЗИ

Книга трета от поредицата

Ever After High

Шанън Хейл

Планирана дата на издаване

10+

06.02.2016 От всички в гимназия „Евър Афтър“ се очаква да подпишат Книгата на легендите, давайки обет, че ще следват стъпките на приказните си родители. Но когато се появява Рейвън Куин, нещата стават много, много объркващи. Сега ничия съдба не е сигурна, дори тази на най-знатната особа измежду всички, Епъл Уайт. Когато мистериозно същество от Страната на чудесата започва да заразява гимназия „Евър Афтър“ с някаква странна магия, всичко се обръща с главата надолу. Учениците се превръщат в животни и предмети, дворцовите мишки говорят, а красивите зелени поляни в училищния двор стават черно-бели. Лизи Хартс, бъдещата кралица на Страната на чудесата, Сидър Уд, дъщерята на Пинокио, и Мадлин Хатър, наследницата на шапката на Лудия шапкар, изглежда, са единствените, които не са загубили умовете си напълно. Сега от тях зависи да спасят най-добрите си приятели завинаги-и-след-това от заклинание, заплашващо да доведе до особено нещастен край както за училището им, така и на животите им.

Шанън Хейл е една от най-продаваните авторки на New York Times с шест романа за тийнейджъри. Писателката и съпругът й живеят близо до Солт Лейк Сити, Юта, с четирите си малки деца и домашния си любимец – малко пластмасово прасе.


ПАРАНОРМАЛНИ

The Accident Season Мойра Фаули-Дойл

Планирана дата на издаване

13+

20.02.2016 Сезонът на инцидентите е част от живота на седемнайсетгодишната Кара откакто се помни. Всяка година към края на октомври се случва нещо, предречено в смъртта на много членове на родословното й дърво – семейството на Кара става необяснимо податливо на инциденти. Те заключват всички ножове в чекмеджета, обезопасяват острите ъгли и изключват електрическите устройства наоколо, но опасността ги следва където и да отидат, а Сезонът на инцидентите предизвиква постоянно нарастваща мания и страх. Но защо са така проклети? И как могат да се освободят?

Мойра Фаули-Дойл е наполовина французойка, наполовина ирландка и живее в Дъблин със съпруга си, малката им дъщеря и старата им котка. Френската част от Мойра обича червено вино и мрачни книги, в които всички умират. Ирландската част от нея харесва чай и истории с щастлив край.


Rebel of the Sands

ФЕНТЪЗИ

Книга първа от поредицата

Rebel of the Sands

Олуин Хамилтън

Планирана дата на издаване

13+

12.03.2016 Тя е по-скоро барут, отколкото момиче, а съдбата на пустинята е в нейните ръце. Смъртни управляват пустинния народ на Мираджи, но мистични зверове все още се скитат из дивата, безплодна пустош, носейки слухове, че някъде джинове все още практикуват магиите си. Но няма нищо мистично и магическо в Дъстуолк, града без изход, от който Амани няма търпение да избяга. Обречена да се омъжи без любов, или да умре, Амани разчита на невероятните си умения на стрелец, за да избяга от Дъстуолк. Когато на състезание по стрелба среща Джин, мистериозен и смайващо красив чужденец, тя осъзнава, че той е идеалният партньор за бягство. Но през всички години, които е прекарала, мечтаейки да избяга от дома си, тя никога не си е представяла, че ще го направи, яздейки митичен кон, бягайки от смъртоносната армия на Султана с човек, издирван за измяна. Не си е представяла и че ще се влюби в него… Или пък че той би могъл да й помогне да разкрие могъща тайна за това коя е всъщност.

Олуин Хамилтън е родена в Торонто и прекарва детството си в постоянно местене из Европа и Канада, докато родителите й не заживяват във Франция, където тя израства и развива слабост към жанра фентъзи и героините в мъжки дрехи. По-късно напуска Франция, за да учи история на изкуството в Кралския университет, а след това остава да живее в Лондон.


ИЛЮСТРОВАНА КНИГА

Sakiz Sardunya Елиф Шафак

Планирана дата на издаване

7+

19.03.2016 Това е историята на едно креативно, умно и любопитно момиче от Истанбул, пълно с невероятни идеи и проекти. Тя обаче има един проблем – мрази името си. В училище редовно е тормозена и търпи подигравки от съучениците си заради по-необичайното си име. Защо им е било на родителите й да я кръстят на такова нелепо растение? Защо не е Роза, Виолета или Маргарита? Вместо това са я кръстили Мушкато – храстовидно многогодишно растение, привличащо колибрита. Като единствено дете, книгите са най-добрите й приятели. Винаги, когато се чувства разстроена, тя търси утеха в историите. И така един ден открива в училищната библиотека магически глобус, който ще промени живота й. Благодарение на него тя ще се сприятели с две необикновени деца, идващи от осмия континент на мисия да спасят родната си земя. Осмият континент е спиращо дъха място, което не е отбелязано на нито една карта. Той внася вълшебство и изнася истории, а съществуването и развитието му зависят от въображението. Но когато все по-малко хора четат, а въображението се превръща в почти изчерпан ресурс, осмият континент започва да пресъхва, а екологичният му баланс е нарушен завинаги. Сега зависи от Мушкато и новите й приятели да спасят въображението и осмия континент.

Елиф Шафак е автор на 9 романа, както и на политически статии за издания като „Гардиън“, „Монд“ и „Ню Йорк Таймс“. Пише на турски и английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.


Never Fade

АНТИУТОПИЯ

Книга втора от поредицата

The Darkest Minds

Александра Бракен

Планирана дата на издаване

13+

26.03.2016

Руби никога не е искала способностите, които почти й костваха живота. Сега трябва да разчита на тях в ежедневието си, докато води опасни мисии с цел свалянето на корумпирано правителство и нахлуване в умовете на враговете й. Останалите в Лигата на децата наричат Руби своя „водачка“, но тя знае какво е всъщност – чудовище.

Александра Бракен пише за тийнейджъри с телекинетични способности и магьосници с рошави коси. Обожава „Междузвездни войни“, класическия рок и джентълмените от 18-ти век. Когато е будна в 4 ч. сутринта, можете да я откриете да тича из Ню Йорк.


Illuminae

НАУЧНА ФАНТАСТИКА

Книга първа от поредицата

The Illuminae Files

Ейми Кауфман и Джей Кристоф

Планирана дата на издаване

13+

09.04.2016 Тази сутрин Кейди мислеше, че това да скъса с Езра ще е найтрудното нещо, което ще трябва да направи днес. Този следобед планетата бе превзета. Годината е 2575, а две враждуващи мегакорпорации воюват за планета, която не представлява нищо повече от покрито с лед петно на края на вселената. Лошото е, че никой не си е и помислял да предупреди хората, които я обитават. Докато над тях се леят куршумите на враговете им, Кейди и Езра, които едва си говорят, са принудени да се борят, за да достигнат евакуационната флота, докато се намират на военен кораб на враговете си в разгара на гонитбата помежду им. Но проблемите им едва започват. Смъртоносна епидемия се разразява и мутира, водейки до ужасяващи резултати. Изкуственият интелект на флота, който би трябвало да ги предпазва, всъщност може да се окаже техен враг. И никой не им казва какво се случва. Докато Кейди хаква заплетена база данни, за да открие истината, става ясно, че има само един човек, който може да й помогне да разреши случая – бившето й гадже, на което се закле да не проговори повече. Разказана под формата на изумително досие, пълно с хакнати документи, включващи имейли, военни записи, текстови съобщения, медицински архиви и интервюта, Illuminae е първата книга от спиращата дъха, високооктанова трилогия за обърканите животи, цената на истината и смелостта на героите от всекидневието.

Ейми Кауфман е автор на бестселъри на New York Times като These Broken Stars, This Shattered World и Illuminae, първата книга от поредица, стартираща през 2015 г. Тя пише научна фантастика за тийнейджъри и обича да готви, да плава, да пътува и да спи.

Джей Кристоф е австралийски писател на фентъзи и научнофантастични романи. Живее в Мелбърн, висок е 2 метра и му остават приблизително 13 380 дни живот (по негови изчисления). Съжителства си със своята съпруга, която мисли за таен агент и кунг-фу наемен убиец. Джей не вярва в щастливите завършеци.


The Tapper Twins Run for President

СЪВРЕМЕННИ РОМАНИ

Книга трета от поредицата

Близнаците Тапър

Джеф Родки

Планирана дата на издаване

10+

16.04.2016 Разказана като поредица от интервюта, снимки от смартфони, скрийншотове, текстови съобщения и статуси в социалните мрежи, The Tapper Twins Run for President гарантирано ще се превърне в най-забавното съревнование за президентския пост от 1776 г. насам. Клаудия Тапър иска някой ден да стане президент на САЩ, а политическата й кариера вече е започнала обещаващо в училище „Кълвър“. Тя е президент на целия шести клас и има много причини да приеме, че ще бъде преизбрана. Рийс Тапър не би могъл да се интересува помалко от ученическия съвет – не и докато не му забраняват да играе футбол на единствения открит терен в „Кълвърт“ и той не научава, че да станеш президент на класа е най-добрият начин да промениш всяко ново правило. Така се ражда най-грандиозното политическо съперничество в историята на училище „Кълвърт“! В плетеница от съветници, или по-скоро зли гении, найдобри приятели, които не си гледат работата, атаки с негативни кампании и невероятно забавни грешки, Клаудия и Рийс са готови на всичко, за да видят кой ще управлява училището.

Джеф Родки е автор на хумористичната поредица за деца „Близнаците Тапър“ и приключенската поредица Chronicles of Egg. Той е и номиниран за наградата „Еми“ сценарист на хитови филми като „Таткова градина“, „Беда на колела“, „Късмет, Чарли!“ и „Коледа е“ на Disney Channel.


The Swarm Descends

ФЕНТЪЗИ

Книга втора от поредицата

Дивогласи

Джейкъб Грей

Планирана дата на издаване

10+

23.04.2016 След като Предача бе пропъден в Земята на мъртвите след епичната битка между добрите и злите дивогласи, животът на Коу е в безопасност, далеч от тъмнината, преследвала Блекстоун толкова дълго. Но в града има нов злодей – Майката Муха няма да се спре пред нищо, за да накара престъпността, корупцията и хаоса да се възродят отново. Коу трябва да използва цялата си смелост и всеки свой приятел, на когото може да разчита, за да се изправи лице в лице с някои наистина ужасяващи дивогласи. Ще бъдат разкрити мрачни семейни тайни и той ще научи, че трябва да бъде много внимателен, когато избира на кого да се довери…

Джейкъб Грей пази самоличността си в тайна. Много малко се знае за него. Говори се, че живее в голям град в Щатите, а нощем кръстосва улиците, измисляйки тъмни и магични истории. Обожава животните и дори самият той говори на гарвани... Въпреки че никой не знае дали разбира нещо от отговорите им.


The Hidden Oracle

ФЕНТЪЗИ

Книга първа от поредицата

The Trials of Apollo

Рик Риърдън

Планирана дата на издаване

10+

14.05.2016 Как можеш да накажеш един безсмъртен? Като го направиш човек. След като ядосва баща си Зевс, бог Аполон е отлъчен от Олимп. Слаб и объркан, той се оказва в Ню Йорк като обикновен тийнейджър. Сега, лишено от своите свръхестествени сили, божеството на възраст над четири хиляди години трябва да се научи да оцелява в съвременния свят, докато не открие някакъв начин да върне доверието на Зевс в себе си. Но Аполон има много врагове – богове, чудовища и смъртни, които биха умрели от щастие да видят някогашния олимпиец унищожен завинаги. Аполон се нуждае от помощ и се сеща за едно-единствено място, където може да отиде…

Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, „Хрониките на Кейн“ , „Героите на Олимп“ и „Магнус Чейс и боговете на Асгард“. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени са на 37 езика и са издадени в 36 страни.


The Crown

АНТИУТОПИЯ

Книга пета от поредицата

Изборът

Кийра Кас

Планирана дата на издаване

14.05.2016

Дългоочакваният финал на бестселър поредицата „Изборът“.

Кийра Кас израства в Южна Каролина и учи история в университета „Радфорд“. Днес живее в Блексбърг, Вирджиния, със семейството си. В свободното си време обича да чете и да танцува.

13+


The Last Star

НАУЧНА ФАНТАСТИКА

Книга трета от поредицата

Петата вълна

Рик Янси

Планирана дата на издаване

13+

21.05.2016

Тук сме, след това ни няма – това беше вярно, преди да дойдат те. Винаги е било вярно. Другите не са измислили смъртта, само я направиха перфектна. Дадоха й лице, което да сложи върху нашите, защото знаеха, че това е единственият начин да ни смачкат. Няма да свърши на някой континент или океан, планина или равнина, джунгла или пустиня. Ще свърши там, където започна, където е било от самото начало – на бойното поле с последното биещо човешко сърце. Рик Янси е роден и израснал във Флорида. Завършва английска литература в университета „Рузвелт“ в Чикаго и 20 години работи като данъчен инспектор, преди съпругата му да го вдъхнови и окуражи да последва мечтата си. Автор е на 18 романа и автобиография. Книгите му са преведени на над 20 езика и му носят не само международно признание, но и престижни литератури отличия.


Queen of Shadows

ФЕНТЪЗИ

Книга четвърта от поредицата

Стъкленият трон

Сара Дж. Маас

Планирана дата на издаване

13+

26.05.2016 Кралицата се завърна. Всички, които Селена Сардотиен обича, са й отнети. Но тя най-накрая се завръща в империята – за да получи своето отмъщение, за да спаси някога славното си кралство и за да се изправи лице в лице със сенките на миналото си… Тя е приела образа на Аелин Галатиниус, кралица на Терасен. Но преди да възвърне трона си, тя трябва да се бори. Тя ще се бори за братовчед си – воин, готов да умре за нея. Ще се бори за приятеля си – млад мъж, заточен в чудовищен затвор. Ще се бори и за своя народ – поробен от брутален крал и въпреки това очакващ триумфалното завръщане на загубената си кралица.

Сара Дж. Маас живее в Южна Каролина. Обожава приказките и балета, пие прекалено много кафе и е фен на популярните телевизионни програми. Когато не е заета с това да пише фентъзи романи за тийнейджъри, обикаля калифорнийското крайбрежие.


A Court of Mist and Fury

ФЕНТЪЗИ

Книга втора от поредицата

A Court of Thorns and Roses

Сара Дж. Маас

Планирана дата на издаване

16+

28.05.2016 Фейре се е освободила от хватката на Амаранта и се бори да се завърне в Пролетния двор, но ще трябва да плати висока цена. Въпреки че вече притежава силите на висша фея, сърцето й остава човешко и не може да забрави ужасяващите дела, които е извършила тя, за да спаси народа на Тамлин. Не е забравила и за сделката си с Рисанд, високопоставен лорд от плашещия Нощен двор. Но докато Фейре се опитва да се справи с мрачна плетеница от политика, страст и заслепяваща сила, по-грандиозно зло се задава и тя може да се окаже ключа към неговото спиране. Само ако можеше да впрегне мъчителните си дарби, да излекува наранената си душа и да реши как иска да изгради както своето бъдеще, така и това на този разделен на две свят…

Сара Дж. Маас живее в Южна Каролина. Обожава приказките и балета, пие прекалено много кафе и е фен на популярните телевизионни програми. Когато не е заета с това да пише фентъзи романи за тийнейджъри, обикаля калифорнийското крайбрежие.


In the Afterlight

АНТИУТОПИЯ

Книга трета от поредицата

The Darkest Minds

Александра Бракен

Планирана дата на издаване

13+

28.05.2016

Руби не може да се върне назад. Ранени от непоносима загуба, тя и децата, оживели след атаката на правителството над Лос Анджелис, пътуват на север, за да се прегрупират. С тях е и един затворник – Кленси Грей, син на президента и един от малкото хора със способности, подобни на тези на Руби, които тя е срещала. Единствено Руби има власт над него, а само едно нейно разсейване би било достатъчно да позволи на Кленси да опустоши умовете на всички. Александра Бракен пише за тийнейджъри с телекинетични способности и магьосници с рошави коси. Обожава „Междузвездни войни“, класическия рок и джентълмените от 18-ти век. Когато е будна в 4 ч. сутринта, можете да я откриете да тича из Ню Йорк.


Attachments Рейнбоу Роуъл

СЪВРЕМЕННИ РОМАНИ Планирана дата на издаване

16+

04.06.2016 „Здравей, аз съм онзи тип, който чете имейлите ти, и освен това те обичам…“ Бет Фремънт и Дженифър Скрибнър-Снайдер са наясно с това, че работните им имейли са наблюдавани. (Всеки в редакцията го знае. Политика на компанията.) Но те така и не могат да се накарат да приемат това насериозно. Затова и продължават да си изпращат безкрайни забавни имейли, обсъждайки всеки аспект на личния си живот една с друга. През това време Линкълн О‘Нийл не може да повярва, че това да чете съобщенията на други хора е работата му в момента. Когато е кандидатствал за позицията на „служител интернет сигурност“, си е представял, че ще изгражда защитни стени и ще спира хакери, а не, че ще пише рапорти всеки път, щом някой спортен репортер изпрати мръсен виц на колегите си. Когато Линкълн попада на съобщенията на Бет и Джнифър, той знае добре, че трябва да ги рапортува. Но и не може да потисне интереса си, завладян от техните истории. Докато Линкълн осъзнае, че се влюбва в Бет, вече е прекалено късно да се представи. Какво би казал той…?

Рейнбоу Роуъл е автор на „Фенка“, „Елинор и Парк”, Landline и Attachments. Когато не пише, с удоволствие чете комикси и планира пътешествия. Писателката живее в Омаха, Небраска, със съпруга си и двамата си синове.


Impyrium

ФЕНТЪЗИ

Книга първа от поредицата

Kingdom of Impyrium

Хенри Х. Неф

Планирана дата на издаване

10+

04.06.2016

Книгата – първа от планирана поредица – разказва за кралство Импириум и проследява необичайното приятелство между 12-годишна магьосница – последната потомка на династията, управлявала кралството в продължение на хиляди години – и 13годишно момче, изоставило малкия си роден град заради възможността да служи в столицата като шпионин. Тяхното приятелство значи само едно – Импириум никога повече няма да бъде същият.

Хенри Х. Неф е автор и илюстратор на поредиците The Tapestry и Kingdom of Impyrium. Книгите му са забележителни с това, че комбинират множество жанрове като фентъзи, митология, фолклор, история и научна фантастика. Преди да стане писател работи като учител и консултант.


Team Awkward

СЪВРЕМЕННИ РОМАНИ

Книга втора от поредицата

Аз съм знаменитост

Кейти Бърчъл

Планирана дата на издаване

10+

11.06.2016

Брилянтното продължение на „Аз съм знаменитост“. Ужасно забавна и романтична – повече от идеална за феновете на Ана и Луис Ренисън. Ако всичко, което Ана прави, ще бъде видяно от повече от 10 милиона души, то тогава то трябва да бъде нещо, в което тя е наистина добра. Сякаш всички други си имат свое „нещо“ – особено новото момиче в училище, което разсейва Конър със споделената им любов към изкуството. За щастие училищният ден на спорта наближава, а Ана вече загрява! Какво би могло да се обърка?

Кейти Бърчъл е журналист и носител на наградата за най-добър литературен дебют от 24/7 Theatre Festival през 2011 г. Сред най-любимите й неща са трите й лабрадора, комиксите на „Марвел“ и Джейн Остин.


Valkea Kuin Lumi

КРИМИНАЛЕН ТРИЛЪР

Книга втора от поредицата

Снежанка

Сала Симука

Планирана дата на издаване

13+

18.06.2016 Лумики Андерсон се скита из Прага, когато момиче се обръща към нея в малко кафене, като твърди, че е нейна сестра. Изглежда, че родителите на Лумики крият тайна, отнасяща се до миналото на семейството й, заради което и твърдението на момичето събужда интереса на Лумики. Въпреки особеното си поведение, момичето успява да убеди Лумики да се присъедини към семейна религиозна общност. Покъсно се оказва, че в крайна сметка членовете й не са свързани помежду си. Но Лумики така и не разбира колко опасен всъщност е култът, докато не научава, че лидерите му планират масово самоубийство. Освен това някой планира да спечели от тази трагедия. Лумики опознава улиците и гробищата в Прага, когато е принудена да избяга, за да спаси живота си и да предотврати трагедията. Религията на култа не е чиста, а невинността не е бяла като сняг.

Сала Самука е финландска писателка на романи за деца и тийнейджъри, както и преводач и автор на ревюта за престижни печатни издания в родината си. Тя е носител на редица литературни отличия.


ФЕНТЪЗИ Книга пета от поредицата

Стъкленият трон

Сара Дж. Маас

Сара Дж. Маас живее в Южна Каролина. Обожава приказките и балета, пие прекалено много кафе и е фен на популярните телевизионни програми. Когато не е заета с това да пише фентъзи романи за тийнейджъри, обикаля калифорнийското крайбрежие.

Планирана дата на издаване

03.09.2016

13+


The Bronze Key

ФЕНТЪЗИ

Книга трета от поредицата

Магистериум Холи Блек и Касандра Клеър

Холи Блек е сред найпродаваните автори на романи за деца, тийнейджъри и възрастни, сред които са книгите от поредиците „Хрониките на Спайдъруик“ и Curse Workers. Понастоящем Холи живее със съпруга си в Масачузетс в къща с библиотека скривалище.

Планирана дата на издаване

10+

10.09.2016

Касандра Клеър работи като журналист за Hollywood Reporter, преди да се ориентира към писането на книги. Тя е авторът на бестселър поредицата „Реликвите на смъртните“. В момента Касандра живее заедно със своя годеник и двете си котки в Масачузетс.


The Memory Book Лара Ейвъри

СЪВРЕМЕННИ РОМАНИ Планирана дата на издаване

13+

17.09.2016

Романтична история, разказана под формата на поредица от бележки в дневник, текстови съобщения и други спомени на тийнейджърка, диагностицирана с рядко заболяване, причиняващо загуба на паметта.

Лара Ейвъри приема работата си като писател на тийнейджърска литература много насериозно. Тя обича да се шляе из света с тетрадка в ръка, издържайки се, като работи всякакви странни неща. Едно от тези неща обаче се оказва издаването на първата й книга, Anything But Ordinary, само две години след като Лара завършва режисура в университета „Макалистър“. В момента писателката се е отдала на творчеството си изцяло и живее в Сейнт Пол, Минесота, САЩ.


The Tapper Twins Go Viral

СЪВРЕМЕННИ РОМАНИ

Книга четвърта от поредицата

Близнаците Тапър

Джеф Родки

Джеф Родки е автор на хумористичната поредица за деца „Близнаците Тапър“ и приключенската поредица Chronicles of Egg. Той е и номиниран за наградата „Еми“, сценарист на хитови филми като „Таткова градина“, „Беда на колела“, „Късмет, Чарли!“ и „Коледа е“ на Disney Channel.

Планирана дата на издаване

24.09.2016

10+


Хари Потър и Стаята на тайните, илюстровано издание Книга втора от поредицата

Хари Потър

Дж. К. Роулинг

ФЕНТЪЗИ Планирана дата на издаване

10+

04.10.2016 Второто илюстровано издание на вълшебната класика на Дж. К. Роулинг е пълно с великолепни цветни илюстрации от носителя на медал „Кейт Грийнауей“ Джим Кей. Изключително омагьосваща книга, идеална както за отдадени почитатели на поредицата, така и за нови читатели.

Илюстрация от новото издание Дж. К. Роулинг няма нужда от дълго представяне. Авторката завладява сърцата на читатели от всички възрасти и краища на света с поредицата за „момчето, което оживя“. Джим Кей завършва университета „Уестминистър“ в Лондон и след това работи за музея Tate Britain и Кралската ботаническа градина. Негови концептуални творби са използвани в различни телевизионни продукции.

Да видя илюстрациите на Джим Кей ме развълнува дълбоко. Обожавам интерпретацията му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че му е дал таланта си назаем. Дж. К. Роулинг


The War

ТРИЛЪР

Книга трета от поредицата

Последната игра

Планирана дата на издаване

Джеймс Фрей и Нилс Джонсън-Шелтън

08.10.2016

Джеймс Фрей е американски автор на бестселъри, сред които A Million Little Pieces, My Friend Leonard, Bright Shiny Morning и „Аз съм номер Четири“, написан под псевдонима Питакъс Лор в съавторство с Джоби Хюджис. Писателят живее със съпругата си и дъщеря си в Ню Йорк.

Нилс Джонсън-Шелтън е съавтор на бестселъра No Angel: My Harrowing Undercover Journey to the Inner Circle of the Hells Angels и автор на детската поредица Otherworld Chronicles. ДжонсънШелтън живее в Бруклин, Ню Йорк.

16+


Чукът на Тор

ФЕНТЪЗИ

Книга втора от поредицата

Магнус Чейс и боговете на Асгард

Рик Риърдън

Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, „Хрониките на Кейн“ „Героите на Олимп“. и „Магнус Чейс и боговете на Асгард“. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени са на 37 езика и са издадени в 36 страни.

Планирана дата на издаване

15.10.2016

10+


НАУЧНА ФАНТАСТИКА Книга втора от поредицата

The Illuminae Files

Ейми Кауфман

Ейми Кауфман е автор на бестселъри на New York Times като These Broken Stars, This Shattered World и Illuminae, първата книга от поредица, стартираща през 2015 г. Тя пише научна фантастика за тийнейджъри и обича да готви, да плава, да пътува и да спи.

Планирана дата на издаване

13+

22.10.2016

Джей Кристоф е австралийски писател на фентъзи и научнофантастични романи. Живее в Мелбърн, висок е 2 метра и му остават приблизително 13 380 дни живот (по негови изчисления). Съжителства си със своята съпруга, която мисли за таен агент и кунг-фу наемен убиец. Джей не вярва в щастливите завършеци.


Sea Spell

ФЕНТЪЗИ

Книга четвърта от поредицата

Сага за вода и огън

Дженифър Донъли

Планирана дата на издаване

10+

29.10.2016 В края на „Тъмен прилив“, третата книга в поредицата „Сага за вода и огън“, Астрид изоставя своите приятелки русалки, за да се сблъска лице в лице със своя предшественик, Орфео – злата сила, отговорна за възхода на чудовището Абадон. Орфео притежава един от шестте талисмана, от които се нуждаят момичетата, за да задържат чудовището заключено завинаги. Но как би могла Астрид да победи най-могъщия маг в историята на света без способността си да прави песензаклинания? През това време Серафина и нейните Черни перки обучават войски от гоблини, които трябва да се бият срещу ездачите на смъртта на нейния чичо Валерио. Дали Сера ще види обичания си дом – и така обичания Махди – отново, или рода Волнеро ще превземе всички морски царства, докато Орфео атакува самите богове? Залогът в този спиращ дъха финал е съдбата на целия подводен свят.

Дженифър Донъли е автор на десет романа. Отраснала е в Ню Йорк, в окръзите Люис и Уестчестър, и е посещавала университета „Рочестър“, където завършва английска литература и европейска история. Живее в Хъдсън Вали, Ню Йорк, със съпруга си, дъщеря си и три спасителни кучета.


The Archangel's Fire

ФЕНТЪЗИ

Книга втора от поредицата

Ключът на Блекторн

Кевин Сандс

Планирана дата на издаване

05.11.2016

Кевин Сандс е магистър по теоретична физика. Работи като изследовател, бизнес консултант, професионален покер играч, гимназиален учител по математика и физика и телевизионен журналист, преди да се завърне към първата си любов – писането. „Ключът на Блекторн“ e дебютният му роман за деца.

10+


ФЕНТЪЗИ Книга шеста от поредицата

Саванти

Джос Стърлинг

Планирана дата на издаване

12.11.2016

Последна книга от хитовата поредица на Джос Стърлинг.

Истинското име на Джос Стърлинг е Джулия Голдинг. Родена през 1966 г. в Лондон, тя е доктор по английска литература от университета в Оксфорд. Автор е на повече от 30 романа в найразлични жанрове – исторически, фентъзи, приключенски и други. Носител е на престижни литературни награди, като пише и под псевдонима Ив Едуардс. Книгите й са преведени на множество езици и са продадени в над половин милион копия по цял свят

13+


Musta Kuin Eebenpuu

КРИМИНАЛЕН ТРИЛЪР

Книга трета от поредицата

Снежанка

Сала Симука

Планирана дата на издаване

13+

16.11.2016 В гимназията за сценични изкуства се провеждат усилени репетиции за модернизираната версия на Снежанка, а главната роля е отредена на Лумики Андерсон. Репетициите вървят добре и определено има истинска химия между Лумики и момчето, играещо ролята на ловеца. Дали Лумики ще се влюби за първи път? Докато нощта на премиерата наближава, тя започва да получава бележки от таен обожател, чието увлечение скоро се оказва опасна мания. Той заплаша да превърне премиерата в кървава баня, ако Лумики не изпълни исканията му. Тя опитва да разкрие истинското лице на преследвача, но, постигайки това, се изправя и лице в лице с най-мрачните тайни за миналото си – миналото й на жертва на училищен тормоз и забулената в мистерии съдба на брат й. Времето изтича, нощта на премиерата е почти настъпила, а Лумики трябва да намери начин да надхитри преследвача с душа, черна като абанос.

Сала Самука е финландска писателка на романи за деца и тийнейджъри, както и преводач и автор на ревюта за престижни печатни издания в родината си. Тя е носител на редица литературни отличия.


ПОРЕДИЦИ: Приключенско фентъзи:  Хари Потър  Пърси Джаксън и боговете на Олимп  Героите на Олимп

Фентъзи романтика:

Научна фантастика:

 Джон Грийн

 Здрач

 Междузвездни войни

 Емил Конрад

 Последната игра

 Реинбоу Роуъл

 Петата вълна

 Дейвид Левитан

 Сирена

 Заветът Мефисто

 Лунните хроники

 Хрониките на Кейн

 Създадена от дим и кост

 Магнус Чейс и боговете на Асгард

 Трилогията ГРИША

Антиутопии:

 Магистериум

 Саванти

 Сага за вода и огън

 Лукс

 Мидендхил

Криминални и мистерии:

 Стражи на историята  Стъкленият трон  Юлисес Мур

АВТОРИ:

 Максимум Райд  39 ключа

 БЗМЦ

 Изборът  Дивергенти  Разбий ме

 Сара Десен  Емили Локхарт

ЕГМОНТ - Художествена литература за деца и тийнейджъри през 2016  

Презентацията съдържа издателския план за художествена литература за деца и тийнейджъри през 2016 година. Книгите се издават както в печатен...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you