Issuu on Google+

06/2013 Запазваме си правото на технически промени. Възможни са печатни грешки.

www.egger.com/zoom

3 TREND NEWS Произход на графиките: EGGER, Markus Kasselmann/ Gerdes Gruppe, Raufeld Medien, Heike Schmitt/Möbel Hunger.

Новата лекота


40 Една плоча EUROLIGHT® тежи само около 40 процента от теглото на плоча с подобна дебелина.

60 Благодарение на сърцевината от картон, тип пчелна пита, за производството на една плоча EUROLIGHT® е необходим до 60 процента по-малко дървен материал, в сравнение със стандартна плоча от същата големина.

35

Леките плочи EUROLIGHT® позволяват около 35 процента по-голям транспортен капацитет в сравнение с обикновените плочи.

24

Колекцията декори EUROLIGHT® обхваща 24 дизайна с висококачествено меламиново покритие и перфектно пасващи към тях ABS кантове.


лекота в употребата

1

актуалеН дизайН

„Heumühle“, най-старата светска сграда във Виена, приютява шоурума на доставчика на обзавеждане и конструкции Selmer (AT). Част от дизайнерската концепция беше на историческите стени и греди да се противопостави модерен материал. Тук 60-милиметровата лека плоча EUROLIGHT®, комбинирана - с ДекорА нАситено премиум бяло (W1001) - поради ниското си тегло и висока устойчивост беше идеалния избор за изграждане на бара, рафтовете, облицовки и конструкции с вградено осветление.

2

хотел

Свежи и естествени трябваше да изглеждат стаите на Residence Inn by Marriott в Единбург (UK). Интериорните дизайнери са ентусиазирани от устойчивостта и тегловите предимства на EUROLIGHT®. Те следват нови пътища и по отношение на външния вид: плочата се използва за пръв път с декор Дъб АрАгон (H1372 ST22). EGGER предостави консултация относно техническото приложение и достави перфектно съгласувани, еко-съобразни ABS кантове.

3

едиНичНа бройка

При създаването на новия си център за производство, цехът за корпусна мебел на групата Gerdes във Wiefelstede (DE) беше подсигурен с възможности за обработка на плоскости със сърцевина тип пчелна пита с дебелина до 100 mm. Така лесно могат да се произвеждат уникАлни изДелия като стенни шкафове. В горепоказания случай клиентът желаеше дебели страници - едно от предимствата на 50-милиметровите EUROLIGHT®. Рафтовете бяха монтирани без обков с носачи. Захващането на пантите никога не е проблем. Тук Gerdes използва лаково покритие върху EUROLIGHT® с грунд фолио.


едНо младо поколеНие Интервю с предприемачът Оливер Хунгер за боравенето и конструирането с леките плочи - стари предубеждения и нови решения. Повече от седем години Вие залагате на леките плочи EUROLIGHT®. Имали ли сте причини да сте съжалявали за решението си? Не, даже напротив. Работата с леките плочи е ключова част от нашия бизнес, заедно с лазерното кантиране даващо водонепромокаемост без фуги. Инвестирахме в необходимата техника веднага щом се появиха леките плочи от EGGER като проДукт с рАзумнА ЦенА. EUROLIGHT® беше най-добрата алтернатива по време на първия недостиг на дървесен материал през 2006г. Къде виждате предимства - освен екологичния аргумент? улеснение при монтАЖА например. За дебели конструкции, които са много търсени в момента, следва да се използват подходящите плоскости. Използването на плътни плочи е по-скъпо от EUROLIGHT®, а и е практически невъзможно един човек да може да носи плътна плоскост с такава дебелина и с размер от 1 на 2 м. Предимсво е също и стАтикАтА: Постепенно

клиентите разбират, че плочите тип сандвич се огъват много по-малко. Рафтовете от плътни плочи или MDF могат да бъдат дълги максимум 80 см; EUROLIGHT® функционира до 1,50 м. Обработката не е ли по-сложна, отколкото при стандартните плочи? Благодарение на покритията с дебелина 8 мм може да се използва стандартен обков. Сърцевината тип пчелна пита предлага допълнителни възможности зА ВгрАЖДАне нА теХникА кАто осВетителни тела и то без разпробиване на дълги отвори и много фрезоване. Хората бяха резервирани дълго време. Но развитието в машиностроенето и технологиите за обков помогнаха за популяризирането на тази лека плоча. Младото поколение техници, които познават лекото строителство от автомобилостроенето и са любопитни по отношение на този материал на дървесна основа.

лесНо комбиНираНе Новият ZOOM® Design Guide демонстрира как декорите от нашата складова програма на ПДЧ с меламиново покритие и кухненски плотове могат да се комбинират (складова програма Rădăuţi Румъния / Unterradlberg Австрия). С ярки илюстрации, ZOOM® Design Guide препоръчва атрактивни комбинации за различни жилищни и търговски ситуации. Това го прави полезен инструмент при консултациите с клиенти. ZOOM® Design Guide сега е на разположение за изтегляне на www.egger.com/myEGGER

Пътеводител → Обществени → Частни

2012 – 2016

повече от едиН поГлед „Trend News“ ви дава информация за дизай, развития и иновации - полезни при взимането на решения за дизайн и вътрешно оформление. преГлед TREND NEWS 4 Атмосферата в едно помещение се определя от успешната комбинация от цветове, материали и структури. Но кое прави комбинацията добра? Trend News4 обхваща изкуството на комбинирането и представя новите инструменти за дизайн от EGGER.

TREND NEWS 4 Изкуство в комбИнацИИ Повече от дърво

Информация за продуктите на фирма EGGER има на нашата интернет страница: www.egger.com


Пл

ати н

2 ST

ен

80

об

W9

04

Ал а

ял

о Ууд л

ай

4 42

нК

ба ст

22 ST

15 ST

U1

Бя

ла

ър

22 ST

H3

ен

H1

ри

8 07

Ха си

да

йм Ак ац

ия

0 100

Пр ем

Ле

йк

ла

нд

9 ST

7 27

H1

све

тла

9 ST

Ав

W

иу мб

ол а

ял

о

Св

ос ив

H1

мп

ан

15 ST

08 U7

етл

о

2 ST

9 F50

Ал ум

ин

ий

Яв

ор

Дъ

бБ

ар

до ли

но

Тъ

ме

9 ST

нБ

75 F2 ето

н

Ка м

ен

но

27

145

Ла

ва

0 09

ви

Ве

нге

8

5 30

Ма ли

H

22 ST

H3 ще

Ор ех Тен

22 ST

еси

5

77 H3

Св

Ор ех А

9 ST

ид

аТ аб ак

4 70 H3

15 ST

Дъ

бФ

ра ра с

ве

H1

4

тъл

л 615

ре ш

аР ом ан

H1 а

61

ит

Ор ех Ка р

2 ST

иб

Бу

9 59

кТ ир

H1

ол Ш

ок о

9 ST

на тур

9 ST

етъ

U9

рг

7 88

H1

33

ер

Че

Гра ф

бе

колекЦиЯта от 24 декора EUROLIGHT®

9 ST

о

рн

H1

На тур

9 ST

си в

Ща

10 ST

U7

41 U7

Тре са

22 ST

6 47

Ша

15 ST

иН

8 77 H3 ату р

9 ST Ме

ра н

он

128 H3 ату р

15 ST

9 ST


ZOOM Trend News 03