Page 1

Profilmanual


bakgrunn

anbefalinger

Kjerneverdier

bildebruk

ekstERIØR

- Tradisjon - Kvalitet

Bildebruk er svært viktig for helheten i en profil, og når målet i tillegg er å friste potensielle kunder med kvalitetsmat blir dette om mulig enda viktigere. Vi vil anbefale å investere i noen timer med fotograf, som kan gi dere en bildebank med fristende bilder av de mest brukte rettene. Dersom dette ikke er mulig, kan man vederlagsfritt benytte pressefoto fra matprat.no, men det optimale ville være å opparbeide en egen profesjonell bildebank over tid.

For å bli mer synlig på gateplan og lokke kundene inn, vil det være hensiktsmessig å utnytte det tilgjengelige arealet på best mulig måte. Enkle grep er kan være:

- Folkelig - Ekte

Mål Å synliggjøre Nordmørskaféen som et ­attraktivt spisested også for kommende generasjoner, men samtidig appellere til eksisterende stamkunder.

>>

bakgrunn & anbefalinger

Nordmørskaféen = tradisjon. Mange av dagens kunder har fulgt kaféen gjennom en årrekke og har blitt lojale stamkunder. For å opprettholde et godt kunde­grunnlag også de neste 60 år, blir det viktig å appellere også til kommende generasjoner. Norsk folkekultur og tradisjonsmat er i ferd med å bli en trend, både her til lands og utenfor Norges grenser, så tidspunktet er nå gunstig for å fange ­oppmerksomheten til den yngre garde. Nordmørskaféens hovedprodukt er tradisjonell, norsk husmannskost. Konseptet fremhever dette, og spiller på det typisk norske. Vi har utviklet en profil som ikke vil virke fremmedgjørende for dagens eksisterende kunder, men som gjennom en humoristisk, lun og spenstig måte å formidle tradisjoner, også virker tiltalende for framtidens stamkunder.

INTERIØR Nordmørskaféens interiør bærer preg av mange forskjellige tidsepoker. Det ville være feil å fjerne dette «særpreget», men vi tror allikevel at noen små grep vil gi hele lokalet et visuelt løft. Det finnes allerede mange skatter i lokalet, i form av gamle gjenstander, og disse kunne med fordel fått hedersplass. Dette har vi mange tanker rundt, og tillater oss å foreslå noen enkle grep som f.eks: - Male de gule veggene hvite - Kanskje male en vegg bak disken i tavlemaling slik at man kan skrive dagens meny på - Se på dekoreffekter/bilder/beplantning for å gjøre stilen litt mer gjennomtenkt og under- bygge hele konseptet - Bruke profilelementene aktivt også i interiøret, ved å tenke helhet i forbindelse med f.eks skilting og/eller dekor

- Oppgradere gatebukk i henhold til profilen - Oppgradere hovedskilt på fasade - Oppgradere innholdet i glassmonteren ved inngangen - Folie med logoen på melkespannene utenfor


logo

En nostalgisk logo som gjør ære på Nordmørs­ kaféens lange historie og tradisjoner. Skrifttypen har røtter tilbake til den opprinnelige håndtegnede logoen, men har et noe mer rentegnet preg som understreker det klassiske. Å inkludere årstallet i logoen, sammen med en payoff, er også med å forsterke følelsen av kvalitet og tradisjoner. En liten humoristisk vri er lagt inn i form av en kniv og gaffel som dekorelementer som omkranser payoffen. Bruk av gultonet papir på trykt materiell vil være med å ytterligere forsterke den nostalgiske følelsen.


Hovedfarger

Fargepalett

PMS 485 U CMYK 5/90/100/5

Hovedfargene er valgt med utgangspunkt i Nordmørskaféens interiør, som domineres av røde og sorte stoler innkjøpt i senere tid. Med mange andre elementer fra forskjellige tidsepoker i interiøret framstår det som viktig å knytte profilens farger til allerede eksisterende elementer, for at den skal virke samlende heller enn å tilføye ­ytterligere et element.

PMS process black u CMYK 0/0/0/100


AaBbCc123 din pro condensed

Typografi

fontfamilie: DIN Pro Condensed Til heading- og tekstfont har vi valgt DIN Pro, som en stram kontrast til de myke linjene i selve logoen. Den har god lesbarhet, og et stilrent men samtidig ­moderne uttrykk som er med å bringe profilen inn i nåtiden, samtidig som logofonten bevarer forankringen til 50-tallet og Nordmørskaféens røtter.

AaBbCc123 AaBbCc123 AaBbCc123 AaBbCc123 AaBbCc123

lIGHT

regular

medium

bold

black


VELKOMMEN! TA EN TITT PÅ VÅR

FORLOKKENDE

MENY

HJEMMELAGET TRADISJONSMAT

Typografi – eksempler

SOM FÅR DEG TIL Å LENGTE TILBAKE TIL BESTEMORS KJØKKEN

Bruk av sterk og slående typografi i blokkoppsett er med på å skape særpreg, og gir en profil som blir godt synlig både i annonser og annet trykt materiell. Dette er med på å underbygge konseptet og gjør at Nordmørskaféen vil skille seg fra byens øvrige spisesteder på en positiv og minneverdig måte.


VELKOMMEN! TA EN TITT PÅ VÅR PÅ VÅR VELKOMMEN! TA EN TITT

FORLOKKENDE FORLOKKENDE

MENY MENY

TLF. 71 67 45 47 FOSNAGATA 3, 6509 KRISITANSUND N WWW.NORDMORSKAFEEN.NO

AKE TILB LuNsj

DagENs LuNE LuNsj Dagens lunsjtilbud serveres mandag til fredag J kl. 10.00–13.00 LUNS

kr 60

kr 60 DAGENS LUNE LUNSJ .00 dag til fredag kl. 10.00–13 man eres serv d jtilbu luns Dagens BaRsK BacaLaO kr 155,Tradisjonell, hjemmelaget bacalaoFIS akkurat K slik den skal være. Vinner av Bacalao de Kristiansund 2011. Byens desidert beste! kr 155,SK BACALAO BAR FisKEKaKER kr 99/119/150 den skal være. slik rat akku lao baca get mela av torsk og sei. isjonell, hjem Trad Hjemmelagde fiskekaker beste! iansund 2011. Byens desidert de Krist er av Baca Vinn Serveres medlao poteter, ertestuing, kokt gulrot og brun saus. kr 99/119/150 KER EKAFisKEgRatENg FISK FjONg kr 88/103/121 sei. og r av torsk melagde fiske Hjem . Fiskegrateng lagetkake fra bunnen av. Serveres med poteter, og frisk salat. saussmørfett stuing, kokt gulrot og brun Serveres med poteter, erte kr 88/103/121 og frisk salat. FJONG FISKEGRATENG eres med poteter, smørfett Serv av. en bunn fra t lage Fiskegrateng BRuKBaR BuRgER kr 144 200 gr hamburger servert med chipsKJ og frisk T ØTsalat. kr 144 LapsKaus kr 91/120 BURGER BRUKBAR norsk Tradisjonell, lapskaus i brun saus. t. sala frisk og s chip med 200 gr hamburger servert krkr91/1 KYLLiNg 14920 US servert med hjemelaget chips og frisk salat. LAPSKA Nystekt kylling . i brun saus Tradisjonell, norsk lapskaus kr 149 MORs KjøttKaKER kr 95/119/150 LING KYL Hjemelagde kjøttkaker slik somhjem bareelag moretkan lage frisk salat. ogdem. s chip med ng servertpotet og brun saus. kylliertestuing, Nystektmed Serveres kr 95/119/150 R MORS KJØ . sViNgOD stEKTTK AKE kr 153 dem lage kan r slik som bare mor kake de kjøtt Hjemelag Svinestek servert med hjemmelaget surkål, grønnsaker, potet og brun saus. potet og brun saus. g, stuin erte med eres Serv kr 153 RøKt pøLsE kr 134 K med rotgrønnsaker, poteter ognsak GOD STE er, potet og brun saus. RøktSVIN kjøttpølse servert ål, grøn saus. surk get mela hjem med Svinestek servert kr 134 gRiLL pøLsE Og chips kr 72/97/123 RØKT PØLSE saus. og ter pote , aker ønns rotgr Røkt kjøttpølse servert med kr 72/97/123 GRILL PØLSE OG CHIPS NOE gODt tiL KaFEN kr 45 Vi kan friste med et variert utvalg av deilige desserter. ERT DESS kr 45 NOE GODT TIL KAFEN . erter dess ge deili utvalg av Vi kan friste med et variert

FisK

Kjøtt

meny og visittkort

NORDMØRSKAFEEN AS EPOST: POST@NORDMORSKAFEEN.NO

HJEMMELAGET TRADISJONSMAT SOM FÅR DEG TIL Å LENGTE TILBAKE TIL BESTEMORS KJØKKEN ISJONSKJØMKKEATN HJEMMELAGET TRAD TIL BESTEMORS SOM FÅR DEG TIL Å LENGTE

ROAR GIMNES

DEssERt

ETBL. 1952 EKTE NORSK HUSMANNSKOST

ET BL . 19 52

HU SM AN NS KO EK TE NO RS K

ST

ETBL. 1952 EKTE NORSK HUSMANNSKOST


ETB L. 1952 KOST EKTE NORS K HUSM ANNS

vår historie av Henny og Johan K. Engvig. Nordmørskafeen ble åpnet 8. desember 1952 mange oppskrifter på god De la ned et fenomenalt arbeide og utviklet i bruk. hjemmelaget tradisjonsmat, som fortsatt er i 1985. De har i god ånd og mye Inger Johanne og Geir Gimnes tok over driften dit den er i dag. Tankene og hardt arbeid, ført kafeen med dens tradisjonsmat eldste sønn Roar er utdanplanene for framtiden er ofte i sving, og deres tvikling av bedriften er ofte i net kokk. Ham tok over driften i 2010. Videreu av menyen. Det blir lagd store tatt aldri blir n nsmate tradisjo men , tankene menyer hver dag, med hjemmelagd husmannskost.

byens beste bacalao ble premiert med gullmedalje Vi er stolte av vår tradisjonsrike bacalao, som En slik merittliste sier vel 2011. og 2005 2004, i sund Kristian de i Bacalao sitt? Prøv den og smak selv!

ballbuffét ball, steikaball, potetball. Blannaball, klippfiskball, kvitball, sildball, saltfisk hva ball er. Kommer du du vet selv seg for respekt med ringer Alle Nordmø prøve denne lokale spesialiteten! langveis fra kan du ikke dra fra byen uten å av med et fristende dessertbord. Vår populære ballbuffét rundes selvfølgelig

overtidsmat

dekkebrikker og servietter

med pizza! I over 50 år har vi Overtidsmat trenger ikke være ensbetydende og Frei. Ved bestilling lages levert overtidsmiddag til firmaer i Kristiansund g kan det bestilles ekstra det automatisk store porsjoner, og om ønskeli fast tilbudspris. store porsjoner. Velg fritt fra vår meny til en

catering dåp? Hvorfor stresse før den Bryllup, konfirmasjon, bursdagsfeiring eller t for maten til oss? Vi leverer store anledningen, når du kan overlate ansvare meny. Tradisjonsrik snitter, koldtbord og selskapsmat fra en variert kvalitetsmat går aldri av moten!

rabattkort . Det nye rabattkortet For våre stamkunder tilbyr vi rabattkort på middag dette kortet betaler du normal gjelder for privatpersoner i alle aldere. Med nr 10 gratis. Kortet gjelder kun pris for de 9 første middagene og får middag oss og koster kr 5,vår middagsmeny. Rabattkortet skaffes hos


koppebrikker


eksempel p책 gatebukk


E T B L . 19 5 2

eksempel p책 plakat

SM AN NS KO ST EK TE NO RS K HU

o a l a c a b e t s e b s n e y b Bacalao de Kristiansund 2011 vinner av


eksempel p책 annonse


T-skjorter

Nordmørskafeens nye profil  

Nordmørskaféens nye logo og visuelle profil, designet av Eggedosis AS.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you