Page 1


KIA RIO ALT ER NYT - UNDTAGEN NAVNET Den nye Kia Rio er landet – og den har været ventetiden værd. Rio står for alt det, som kendetegner KIA – en af verdens hurtigst voksende bilproducenter: Kvalitet, komfort og køreglæde. Bilen er en femdørs hatchback, der på samme tid er kompakt og rummelig, sporty og smart. Vi har investeret masser af tid i at lytte til dig og de andre bilister, som ved hvad I vil have. Det giver os en mulighed for at lytte og lære. Hvad vægter højt og hvilken rolle spiller bilen egentlig i dit liv? Med udgangspunkt fra Kia's designcenter i Rüsselsheim i Tyskland, er der brugt massive ressourcer i de forskellige europæiske lande, så vi mere specifikt kan se, hvilke krav der stilles til menneskets næstbedste ven – bilen.


2|3


DEN NYE RIO ER ET ES – BÅDE PÅ UDE- OG HJEMMEBANE Kia Rio kommer til Danmark med det høje EX-udstyrsniveau. Desuden er der mulighed for at vælge Kia Rio med en såkaldt sportspack, hvor der er lagt endnu mere vægt på kulør og charme. En chance til at gøre din Kia Rio mere personlig. Uanset om du er på motorvejen, med retning mod sydlandske himmelstrøg, eller på indkøb i den tætte trafik i midtbyen, er Kia Rio din tro væbner, som er bygget til at bringe dig sikkert frem. Den nye Kia er et es, uanset om du befinder i vante omgivelser eller på udebane.

4|5


FORNUFT GENNEM FØLELSE Under hjelmen tilbyder Kia Rio dig to forskellige motorer, som med naturlig lethed driver værket – der er tale om et eminent forhjulstræk. Med udgangspunkt i den mest moderne teknologi man kan tænke sig, har Kia bygget en fremragende dieselmotor på 1,5 liter og en velkørende benzinmotor på 1,4 liter. For begge motorer gælder det, at de er usædvanligte lydløse og velvillige. På trods af velvilligheden, der giver et misundelsesværdigt moment, gives der ikke køb på brændstoføkonomien, som for dieselmotorens vedkommende er helt oppe på mere end 20 kilometer per liter brændstof (ECE-snit). For begge motorer gælder det, at Kia Rio bringer sig i forreste position, når det handler om moment og styrke i forhold til de øvrige biler i samme klasse. 6|7


8|9


DET HELE ER LIGE VED HÅNDEN Førersædet kan udstyres, så reguleringen foregår i adskillige retninger og niveauer. På det rent sikkerhedsmæssige er Kia Rio også helt oppe at køre. Med seks airbags er både fører og passagerer pakket godt ind under kørslen. Desuden er det muligt at tilkøbe ESP (elektronisk stabilitetsprogram) til samtlige modeller, hvilket gør Kia Rio blandt de mest sikre i sin klasse.

Indenfor i Kia Rio er det hele meget lyst, venligt og imødekommende, med et særdeles sobert, moderne og fashionabelt design, der fuldt ud matcher det smarte ydre. Et attraktivt instrumentpanel giver alle de informationer, der er brug for. Midterkonsollen har et enestående design, og er på elegant vis omkranset af en metalprofil, der giver bilen et moderne look. Første gang du sætter dig ind i Kia Rio vil du opdage, at sæderne er utroligte gode at befinde sig i. Der er kælet for de rette ergonomiske løsninger, lige så vel som selve finishen der er af høj kvalitet. 10 | 11


KIA RIO - DU FINDER IKKE ET BEDRE STED AT VÆRE Den nye Kia Rio er både højere og bredere end sin forgænger. Og med fire store sidedøre er adgangen til bilen både nem og hurtig. Tag et skridt ind i kabinen, og du vil straks bemærke de generøse pladsforhold, som gør Kia Rio til klassens duks. Samtlige passagerer vil nyde godt af øget plads i højden, bedre benplads og en meget bred kabine. De ergonomisk udformede sæder giver en forbilledlig støtte de helt rigtige – og vigtige – steder. Det er siddekomfort med stort S. Der er desuden mulighed for at udstyre de forreste sæder med varme, så den kolde tid ikke rammer en Kia Rio-ejer. Der er også plads til det meste i en Kia Rio. Med et nedfældeligt bagsæde, som enten kan foldes ned helt eller delt (fordelingen 60/40), er der pludselig oceaner af muligheder. Bagsæderyglænet kan foldes helt ned, hvilket giver en plan bund i bagarummet. 12 | 13


EN IMPONERENDE PROFIL Kia Rio er bygget til rask kørsel og sportslige præstationer, med sin krumme næse og dynamiske linieføring. Det giver en betagende profil, som gør dig synlig i mængden. Fra første øjekast byder Kia Rio på et særdeles iøjnefaldende design, der starter med den frække lave frontspoiler, fortsætter med den dybe kofanger og den smarte sorte kølergrill. De karakteristiske forlygter, det skrå vindspejl og de aerodynamiske sidespejle er med til at understrege, at denne bil er bygget af europæere for europæerne! Kombinationen af mange flotte detaljer og et kompakt ydre giver Kia Rio en helt unik fremtoning. Selv om den nye Kia Rio er lidt kortere end forgængeren, er der alligevel blevet mere plads mellem akslerne – og dermed mere plads der hvor det er vigtigt - i kabinen! Udover gevinsten på det pladsmæssige felt er den forlængede akselafstand også med til at give en mere sporty profil. Baglygterne smyger sig smukt rundt om de bageste hjørner, og bagruden byder på masser af udsyn. Der er endvidere bygget en tredje bremselygte ind øverst i bagruden. Den bageste kofanger runder smukt af, og fuldender på fornem vis det enkle design, som Kia Rio er et produkt af. 14 | 15


160 80

140

70

kw

100

50 80 40 60 30 40

20

20

10 0

Moment (Nm)

120

60

1.000 2.000 3.000 4.000 5.000 6.000

0

Motoromdrejninger per minut

300

75

250

60

200

45

150

30

100

15

50

0

1.000 1.500 2.000 2.500 3.000 3.500 4.000

Moment (Nm)

kw

1.4 DOHC motor 90

0

Motoromdrejninger per minut

1.5 CRDi VGT motor

MOTORER, DER EVNER AT OVERRASKE Hvad enten du foretrækker benzin eller diesel, vil de to motorer, som Kia har valgt at putte i Rio, fuldt ud leve op til de krav, du stiller til driftssikkerhed, moment og præstationer. Diesel-entusiaster bliver overvældede, når de udsættes for Kia’s helt nybyggede 1,5 liters CRDi-motor, som blandt andet byder på en enestående variabel turbolader. Den nye motor er ualmindelig levende, og leverer mere kraft end nogen anden dieselmotor i klassen. Og så lever motoren naturligvis op til de såkaldte Euro 4-normer. På benzin-siden kan du vælge en helt ny 16-ventilet motor på 1,4 liter med så megen saft og kraft, at den distancerer konkurrenterne i klassen. Benzinmotoren leveres med enten en femtrins manuel gearkasse eller med firetrins automatik. Fælles for både diesel- og benzinmotoren gælder, at de leverer en høj ydelse og eminent moment, uden at gå på kompromis med brændstofforbruget.

MINIMAL INDSATS, MAKSIMAL UNDERHOLDNIG Det femtrins manuelle gear har en fremragende og let skiftefunktion. Den korte gearstang ligger godt i hånden, og hvert skifte foregår særdeles præcist. Automatgearet med de fire trin er eminent – du mærker nærmest ikke, når der skiftes mellem trinnene. Den er udstyret med et såkaldt sekventielt gearskifte, som gør chaufføren i stand til selv at skifte op og ned i gearene. Et nyudviklet software-system sikrer optimale gearskift i automatgearet.

Kia Rio klæber sig til vejen kilometer efter kilometer – den er indbegrebet af stabilitet, komfort og, køreglæde og lydløshed. Når bilen holder stille i tomgang, kan du nærmest ikke høre, at motoren går. En af årsagerne er det moderne ophæng, hvor hvert hjul opererer individuelt og uafhængigt.

16 | 17


FOKUS PÅ DE SIKRE LØSNINGER Kia har fuld fokus på sikkerheden. Det er faktisk et af de højest prioriterede områder hos den koreanske bilfabrikant, og den helt nye Kia Rio er ingen undtagelse. Konstruktionen i stål er den vigtige første indikation af, at her er der tænkt sikkert – og ikke gået på kompromis noget sted. I tilfælde af en kollision vil stålkroppen absorbere stødet bedst muligt, takket være et optimeret design. En lang række højteknologiske og gennemtestede sikkerhedsfeatures er bygget ind i Kia Rio, så du kan køre med ro i sindet. Eksempelvis er solide skivebremsere, selestrammere og vægtbegrænsere standard i Kia Rio, for bare at nævne et par af dem. Desuden leveres bilen med ABS-bremsere, der er udstyret med EBD – det er et system, der automatisk fordeler bremsekraften til de forskellige bremser. Det er med til at gøre Kia Rio til et sikkert sted at opholde sig. Som noget helt enestående i b-segmentet, kan Kia Rio leveres med ESP-system, der kan sikre kursen i kritiske situationer. Du kan tilkøbe ESP-systemet på samtlige modeller. Det kan absolut anbefales, da et ESP-system kan spille en afgørende rolle i kritiske situationer.

EN FORRYGENDE FORNEMMELSE Uanset

om

du

bevæger

dig

fremad

motorvejen, i myldretidstrafikken i midtbyen eller på åbne landeveje, har du en forrygende fornemmelse bag rattet i den nye Kia Rio. Den elegante servostyring og en kort venderadius gør det nemt at komme rundt og frem overalt. ESP-systemet

(elektronisk

stabilitetsprogram)

giver en nærmest overnaturlig kontrol over kørslen, næsten uanset hvor kritisk situationen kan blive. ESP-systemet kommer især til sin ret i vådt og glat føre, hvor det hjælper dig med at bremse og styre gennem krisen. For at forhindre, at hjulene spinder i forbindelse med enten over- eller understyring, griber systemet automatisk ind og enten bremser eller accelererer på et eller flere hjul. ESP-systemet sikrer en glidende og rolig kørsel. (ESP er ekstraudstyr i Danmark)

18 | 19


1

2

For at sikre maksimalt overblik i dårligt føre, kan du vælge at udstyre din Kia Rio med tågelygter foran (1). Kia Rio har højde justerbart rat (2). Det integrerede kontrolpanel i sidedøren (3) giver fuld kontrol over både de el-indstillelige og el-opvarmede sidespejle (4) samt de fire elektriske sideruder. Disse er udstyret med en timer, så de kan rulles op i 30 sekunder efter bilen er slukket. Skulle du glemme at tage nøglen ud, vil et lydsignal venligt huske dig på, at du skal have nøgle med.

3

4

5

6

Den ny Kia Rio byder på mange muligheder for opbevaring af stort og småt, som alt sammen er med til at gøre køreturen mere behagelig. 7

8

Nederst i midterkonsollen er Kia Rio udstyret med en stor skuffe (5) samt en loftskonsol med både kortlamper og solbrille-holder. Bag begge forsæder

er

der

store

lommer

(6),

hvor

eksempelvis det seneste Kia Magasin kan opbevares. En hattehylde (7) er med til at adskille bagagerummet

fra

resten

af

bilen,

og

et

bagagenet (8) kan holde orden på bageste række. Det viste udstyr kan være ekstraudstyr - kontakt din lokale Kia-forhandler for nærmere information.


MEGET MERE END DU FORVENTER Kia har ry for at tilbyde ekstremt meget bil for relativt få penge – i hvert fald i forhold til konkurrenterne. Dette ry lever Kia Rio helt og aldeles op til, idet bilen tilbyder en lang række detaljer, som man får “med i købet”. Og det er både stort og småt… Eksempelvis den lille kortholder i midterkonsollen til kreditkortet, de små kroge i bagagerummet til muleposen med købmandsvarerne eller de mange elektriske funktioner, som gør køreturen nemmere og mere bekvem.

Selv om listen af standardudstyr allerede er alenlang og imponerende, er der endnu flere muligheder for at udstyre din Kia Rio. Eksempelvis kan du vælge at få eftermonteret et air-conditioning anlæg, som gør varme somre kølige og kolde vintermorgener varme. ESP-systemet er ligeledes anbefalelsesværdigt. Du kan også vælge et automatisk parkeringsur eller en fartpilot – der er masser af muligheder.

20 | 21


Kia står for den mest nyskabende og revolutionerende ændring i automobilindustrien i de senere årtier, og vi er rede til at ændre den måde du tænker og føler om det at køre - om at være i bevægelse. Lige så meget som det er vort løfte, er det også vor pligt at gøre bilkørsel til en ren fornøjelse for dig. Met ungdommeligt design og den højeste grad af teknologi, får Kia folk til at dreje nakken af led verden over. Vi besidder "The Power To Surprise" - evnen til at overraske! Så når du tænker på Kia, skal du også tænke på spænding og aktivitet, for det er to af de kvaliteter, som vi sætter størst pris på - og bruger mest energi på at opfylde. Fra Picanto til Sorento tilbyder Kia en bred palette af moderne biler, som ikke bare er praktiske og komfortable - de er direkte livsbekræftende at befinde sig i. Hold øje med Kia - for vi er konstant på vej.

KIA MOTORS Omkring 50.000 mennesker på verdensplan er ansat hos Kia Motors. I mere end 50 år har virksomheden været en af grundpillerne i koreansk industri. I hjertet af virksomheden er Kia Motors Corporation, der producerer en bred palet af køretøjer til ethvert behov. Professionel teknologi, design, kvalitet og såkaldt “workmanship” følger med hvert enkelt køretøj, som produceres hos Kia. Målet er at få de mest begejstrede og tilfredse kunder, og midlet hertil er at have veluddannede ansatte, give en god og enestående service, samt at have en forbilledlig reservedelsproduktion. Endnu en måde at få tilfredse forbrugere er ved at teste hvert enkelt produkt. Vort avancerede R&D-center i Korea er et af de førende af slagsen i automobilindustrien i dag. I tæt samarbejde med Kia’s fire andre R&D-centre i henholdsvis Tokyo (Japan), Detroit (USA), Los Angeles (USA) og Rüsselsheim (Tyskland), vil Kia fortsætte med at give kunderne den højeste standard af kvalitet og troværdighed.

BESKYTTELSE AF MILJØET Kia Rio er det seneste eksempel på, at Kia Motors udvikler biler, der appellerer til kunderne på grund af både design og kvalitet, men også i kraft af bilens mildhed over for miljøet. I enhver henseende bruger Kia genanvendeligt eller genbrugt materiale. Alle større plastikdele er blevet udvalgt og stemplet med individuelle koder. Kia går efter at opnå et grønt image, både i design-, produktions- og salgsleddet. Kia har udviklet et miljøforskningsinstitut, som skal sikre endnu større fokus på at mindske forureningen. Kias grønne biler skal være endnu grønnere.


KIA – MED GARANTI I løbet af de senere år er Kia blevet et af de mest succesfulde bilmærker i Europa. Er der en hemmelighed bag succes’en? Vi giver kunderne ekstra: Bedre service hos højtkvalificerede teknikere, regulære produkter samt en uovertruffen garanti. Og det er én af årsagerne til, at kunderne vender tilbage – igen og igen. Og hvad vil være mere logisk end at tilbyde vore trofaste kunder endnu bedre garanti? Det er trods alt jeres begejstring, der ligger bag vores succes.

TRE ÅRS GARANTI PÅ BILEN Det som gør en usædvanlig lang garanti mulig, er den høje kvalitetsstandard hos Kia. Vi giver 36 måneders garanti på bilen, uanset hvor mange kilometer du kører.

SEKS ÅRS GARANTI MOD RUST Din nye Kia har fået en gennemgribende rustbeskyttelsesbehandling. Derfor giver Kia en seksårig garanti mod gennemtæring.

FINANSIERING Din lokale Kia-forhandler kan blive din partner i forhold til at etablere en finansieringsordning. Kontakt din lokale Kia-forhandler for nærmere information.

TILBEHØR Du kan gøre din Kia Rio endnu mere unik i form af diverse Kia-tilbehør. Spørg hos din lokale Kia-forhandler.

22 | 23


Official Sponsor of the Davis Cup

Kia Import Danmark A/S, Vejlevej 6, 7000 Fredericia, Tlf.: +45 75 92 25 44 Fax: +45 75 92 25 48, E-mail: info@kiamotors.dk

Web: www.kiamotors.dk 250960 dan

Fotomaterialet er internationalt, hvorfor det ikke kan garanteres, at det viste udstyr markedsføres i Danmark, eller er standard for den viste model. Vi forbeholder os ret til tekniske ændringer af design og udstyr. Alle oplysninger og billeder bygger tillige på information, som var tilgængelig, da brochuren gik i trykken. Disse kan ændres uden forvarsel. For nærmere information, kontakt din lokale Kia-forhandler.

Rio  

KIA RIO ALT ER NYT - UNDTAGEN NAVNET 2 | 3 4 | 5 6 | 7 8 | 9 10 | 11 Desuden er det muligt at tilkøbe ESP (elektronisk stabilitetsprogram) t...