Page 1


THE POWER TO SURPRISE™ Kia Motors Corporation er den 6. største producent af biler i verden. Kia er en seriøs global spiller og har eksporteret over 5 millioner biler i mere end 155 lande verden over. Vores biler bliver hele tiden ved med at overgå vores kunders forventninger, og vores store fokus på kvalitet øger hele tiden vores popularitet. Med vores exceptionelle verdensomspændende vækst og med vores nye state-of-the-art europæiske fabrik, går Kia en spændende fremtid i møde. Kia er aktivt involveret i nogle af de største sportsevents rundt om i verden, hvor Kia er hovedsponsor for bl.a. Australian Open, Davis Cup og individualister så som tennisfænomenet Rafael Nadal. Vi er også den stolte sponsor af 2010 FIFA World Cup og UEFA 2008. Den drivende kraft bag vores succes er vores ekstreme fokus på kvalitet i vores produkter. Et trendsættende design, adgang til de nyeste teknologier og en høj indbygget kvalitet i vores biler har fået kunder og journalister verden over til at rose Kia. Fra Picanto til Sorento tilbyder Kia et moderne og komplet modelprogram af personbiler, SUV’er og MPV’er, der passer til enhver livsstil. 2|3


En ny æra inden for kørsel Vågn op til en lysere morgen og lysten til at køre i din cee’d Sporty Wagon. Den er designet til at give en frisk og aktiv køreoplevelse. Fornemmelsen ved dens reaktionsvillighed; passionen bag det flotte udseende; trygheden ved at vide, at hver eneste lille detalje fra sæder til sikkerhed er gennemført. En ny æra begynder.


4|5


En frisk følelse Byen og trafikken er en del af din dag. Vælg derfor en bil, som gør turen gennem byen til en dynamisk og stimulerende oplevelse. cee’d Sporty Wagon holder dig frisk og motiveret til resten af dagen, så du kan lægge stress og dagligdagens trummerum bag dig.


6|7


En fantastisk følelse En ubekymret og stimulerende køretur giver den rette stemning, så resten af dagen bliver både dynamisk og afslappet. cee’d Sporty Wagon kompletterer en travl og aktiv livsstil på perfekt vis. Et enkelt blik på cee’d Sporty Wagon afspejler de køremæssige egenskaber: pålidelighed og selvbevidsthed. Det er lige så komfortabelt at cruise i byen, som at lade bilen den strække ud kilometer efter kilometer på landevejene.


8|9


Live it, love it, share it


En god følelse indeni Rummeligheden i cee’d Sporty Wagon er virkelig gennemtænkt for at sikre, at passagererne har god plads, hensigtsmæssigt placerede betjeningselementer, fremragende teknologi og masser af komfort. Du vil hurtigt tage dette for givet, men det er langt fra standard i de fleste moderne biler.

Frirum er vigtigt. Når du er på arbejde, har du brug for at være effektiv, og når du er derhjemme, vil du gerne slappe af og nyde din fritid. De bedste principper for brug af komfort, rum og lys til at forbedre, hvordan du har det, er blevet anvendt ved udviklingen af cee’d Sporty Wagon. Når du stiger ind, forelsker du dig øjeblikkeligt med Kias blik for detaljen, og hverdagens stress forsvinder ganske enkelt.

De perfekt placerede betjeningselementer og visningsinstrumenter er lette at aflæse og betjene; og den motordrevne servostyring gør kørslen til en ren fornøjelse.

Kabinen er udformet med henblik på at maksimere rummeligheden og komforten for alle passagerer. God plads til ben og hoved suppleres med et visuelt flot interiør, der oplyses af så meget naturligt lys som muligt.

Og du vil elske teknologien. Sædevarmen med tre indstillinger og det automatiske klimaanlæg (option) sikrer en perfekt komfort i kabinen, uanset vejret udenfor. Siemens audio-anlægget og de fire/seks Blaupunkt-højttalere maksimerer kvaliteten af den musik, du hører, hvad enten det er på cd eller mp3-filer, og med GPS-systemet (ekstratilbehør) har du stort set ikke noget at bekymre dig om!

Føreren kan vælge den kørestilling, som passer bedst. Rattet kan justeres lodret og teleskopisk, og de halvskåleformede forsæder er forsynet med lændestøtte.

Der er anvendt kvalitetsmaterialer overalt, herunder luksuriøse og bløde lædersæder for og bag, der fås som ekstratilbehør og sikrer en god støtte, også når der køres i det mest krævende terræn.

10 | 11


En enestående vision At køre i cee’d Sporty Wagon vil give dig en fornemmelse af tryghed og tilfredshed. Placeringen og fornemmelsen af rattet; den smarte teknologi til at holde forruden helt ren; de praktiske komfortfunktioner lige ved hånden. Denne bil er designet med førerens komfort i tankerne.


Modellen er vist med ekstraudstyr 12 | 13


Tilbagelænet luksus Rummelighed er ikke nogen barriere i cee’d Sporty Wagon. Det gennemførte interiør giver alle passagerer plads til at slappe af, med god plads til ben og hoved – både når man stiger ind i bilen, og når han har sat sig til rette. Og de mange smarte fralægningsrum og det kæmpe bagagerum bagest gør det muligt for dig at tage det med på turen, du ønsker.


14 | 15


Sæt funktionalitet på dagsordenen Hverdagen stiller forskellige krav til forskellige folk. Det skønne ved cee’d Sporty Wagon er dens alsidighed – der er taget stilling til alt, så du ikke behøver at tænke på noget. Selv når shopping-turen har grebet om sig, er pladsen i denne praktiske bil nok til at redde dig. Tag f.eks. bagagerummet. Med en kapacitet på 534* liter op til kanten af ruderne byder det på masser af plads og kan forøges til klassens største bagagerum på 1664* liter, hvis bagsæderne lægges ned.

1

2

3

4

Det unikke design med den forlængede bagklap fremhæver den slanke linjeføring på cee’d Sporty Wagon. Endvidere reduceres bagklappens ud-

og opsving af det smarte design, så den åbnes næsten lodret, og du kan stå tættere på og åbne den, selv hvor der er allermindst plads. Bagklappens hængsler er trukket tilbage i taget, hvilket giver en større, uhindret åbning og gør læsning og aflæsning legende let. Hvis du holder af udendørs sysler og ture, er cee’d Sporty Wagon ovenpå, bogstaveligt talt. De integrerede tagrælinger i fuld længde er perfekte, hvis du vil montere en tagboks.

(*VDA-målemetode)

1. Integrerede tagrælinger 2. Instrumentering 3. Opbevaringsplads under gulvet 4. Pladsbesparende bagklap

16 | 17


Oplev de åbne vidder Selv midt i byen kan du opleve fornemmelsen af plads. Med et blødt klik åbnes cee’d Sporty Wagons bagklap og giver adgang til masser af plads til bagage og gods, og i en håndevending kan du rejse bagsæderne igen, så du kan hente ungerne. Uanset hvilke overraskelser der kommer, klarer du dem med lethed.


En sten fra dit hjerte Hver eneste af de 4470 millimeter, som udgør længden af cee’d Sporty Wagon, er blevet gennemgået kritisk for at sikre maksimal funktionalitet uden at gå på kompromis med de sportslige egenskaber. Det er sjældent at finde en bil, der som denne er førende i sin klasse, hvad angår plads og stil.

Alle sæder slået op

cee’d Sporty Wagon bringer dig forrest i kampen om plads og giver dig mulighed for at medtage stort set alt det, som et travlt par eller en aktiv familie har brug for på turen ... fra det ugentlige indkøb eller feriebagage til det voluminøse legetøj og udstyr, som børn har som standard! Splitbagsædet (60/40) giver dig flere muligheder for at udnytte pladsen og en større fleksibilitet, når du både skal transportere passagerer og gods.

Bagsædet 1/3 delvist lagt ned

Sæderne er nemme at slå ned, så de er helt i plan med gulvet og danner en sober og solid gulvoverflade til dit gods. De kan rejses op igen med én hånd og bringes sikkert og korrekt i siddeposition. Bagest finder du også et 12-V-strømudtag samt bagagekrog og små rum til sikker opbevaring af genstande. Løft et fladt panel, og et skjult opbevaringsrum i bagagerummets gulv kommer til syne og giver dig endnu mere opbevaringsplads og komfort.

Bagsædet 2/3 delvist lagt ned

Bagsædet lagt ned

18 | 19


Pusterum Du og din familie har forskellige fritidsinteresser. Det gode ved cee’d Sporty Wagon er dens evne til at imødekomme alle dine behov, uanset hvad de måtte være.

20 | 21


Den unikke bagklapåbning giver dig bedre plads til at stå og læsse bilen, ligesom dens op- og udsving er reduceret.

Tag en dyb indånding ... Hvad enten du er ude under åben himmel eller nyder livet ved det havet, vil du sætte pris på det store bagagerum i din cee’d Sporty Wagon. Bagklappen er helt unik for sin klasse og giver dig nem adgang til den bagage og det habengut, du har brug for på en endagstur. Bagklappens tophængsler er flyttet fremad og bagklappen flyttet 225 mm ind i taget. Opsvingets karakteristiske bue gør det muligt for dig at stå tættere på bilen og åbne bagklappen på mindre plads, idet ud- og opsvinget er reduceret med hele 72 mm. Bagklappen afslører et af de lettest tilgængelige bagagerum i C-segmentet. Stor cadeau til Kia for at udvikle en så rummelig åbning – uden at man er nødt til at bukke sig for at læsse bilen. Dette skyldes, at åbningen er 1021 mm dyb i gulvniveau, mens længden af åbningen er 965 mm og dermed den største i sin klasse. 22 | 23


Ultimativ frihed Virkelig frihed er at kunne nyde livet uden begrænsninger. Med så meget plads og funktionalitet som i cee’d Sporty Wagon kan du nyde din frihed og gøre, hvad du vil.

24 | 25


Sej, sikker ... og smart!


En følelse af sikkerhed og tryghed Det er rigtigt sjovt at lege og udforske, og det er netop grunden til, at cee’d Sporty Wagon tager sikkerheden så seriøst. Mens du kører, er teknologien på arbejde, idet den overvåger, analyserer og reagerer på din kørestil, de eksterne betingelser og verden omkring dig. Hele tiden hjælper den dig og dine passagerer med at bevare kontrollen og sikkerheden bedst muligt.

cee’d Sporty Wagon er et utroligt sikkert sted at være for dig og dine passagerer. Den har en række egenskaber, som beskytter fører og passagerer i tilfælde af et trafikuheld. Bilen er som standard forsynet med seks airbags i kabinen, hvilket har til formål at maksimere beskyttelsen for alle passagerer – både foran og bagi. De dobbelte airbags foran, sideairbaggene og gardinairbaggene er blevet forbedret for at give ekstra god beskyttelse af hofte, krop og brystkasse. De arbejder sammen med seleforstrammere på forsæderne for at give en komplet passagerbeskyttelse. Alle fem sæder har trepunktsseler og justerbare nakkestøtter, og bagsædet er udstyret med to ISOFIX-barnestolsfo rankringspunkter.

Når solen går ned, giver forlygterne et hvidt, skarpt og klart lys, hvilket gør både vejen og bilen mere synlig ved kørsel i mørke. Follow me home-lys giver dig mulighed for at slukke forlygterne med forsinkelse, når du forlader bilen, ligesom kørelys om dagen er en selvfølge. Når du og dine poder er væk fra bilen, kan du regne med tyveribeskyttelsen. Den Thatchamgodkendte tyverialarm, den avancerede elektroniske startspærre og LED-alarmindikator i instrumentpanelet forhindrer tyveri af og fra bilen. Automatisk dørlåsning ved høj hastighed er en ekstra sikkerhed ved centrallåsesystemet og det fjernbetjente låsesystem, og af hensyn til komforten er der anbragt en central låsekontakt midt i instrumentpanelet.

Six airbags

26 | 27


Sikkerhed hele vejen rundt cee’d Sporty Wagon både forebygger og beskytter. Teknologien anvendes til at undgå, at du iblandes i trafikuheld, og forhindre tyve i at bryde ind i eller stjæle din bil. Og sikkerhedsfunktioner garanterer, at din sikkerhed inde i bilen i tilfælde af et uheld forbliver så høj som mulig.

1

2

3

4

1. Sikkerhedskabine 2. Integreret aktiv nakkestøtte 3. Baksensor (option) 4. Ventilerede skivebremser foran

Hele cee’d Sporty Wagon-pakken er beregnet til at imødekomme enhver førers krav til sikkerhed, tryghed og afslappethed. Det forstærkede karrosseri er blevet udviklet for at give en exceptionel vridningsstabilitet, hvilket ikke kun forbedrer levetiden, men også detaljen, manøvredygtigheden og kørekomforten. Bilen er også forsynet med en frontkollisionszone, som deformeres på en kontrolleret måde for at absorbere kraften fra et sammenstød. De aktive nakkestøtter er med til at reducere nakke- og rygskader som følge af påvirkningerne fra en kollision. Da nakkestøtterne bevæger sig fremad og opad i løbet af millisekunder i kollisionsøjeblikket, vil den præcise respons absorbere slaget for hovedet og kan modvirke piskesmæld, én af de største skadesrisici ved en kollision.

Et system til overvågning af dæktrykket vil vise, hvornår et dæk er punkteret eller har et lavt dæktryk, eller om en bremselygte er defekt (option). Som parkeringshjælp er RPASsystemet (Rear Parking Assist System) (option) forsynet med fire sensorer, som giver dig en akustisk advarsel, når du bakker hen imod en forhindring. Udskridning er skyld i 60% af alle ulykker, og Boschs ESP-system (Electronic Stability Program) er udviklet til at registrere udskridning, nærmest før den sker, og aktivt modvirke den, idet systemet arbejder sammen med ABS-systemet for at undgå udskridning under bremsning. Disse systemer er i fællesskab med til at gøre cee’d Sporty Wagon til en mindre forsikringsrisiko.

Elektronisk stabilitetsprogram - ESP

28 | 29


Stimuler din passion cee’d Sporty Wagon er et frisk pust blandt stationcars, med et ønske om at blive kørt. Den dynamiske stil lever op til hver eneste kubikcentimeter power, når du sidder bag rattet.


30 | 31


Power, der performer Uanset hvor du kører, og hvad din destination er, så har cee’d Sporty Wagon det udvalg af motorer, der passer til din livsstil. Med et motorudvalg af tre højeffektive b e n z i n m o to re r og to økonomiske og raffinerede dieselmotorer er det muligt at imødekomme enhver førers krav til økonomisk kørsel og brændstoføkonomi, acceleration og ydelse, komfort og rolig motorgang samt kontrol og reaktionsvillighed. De 1,4 liter, 1,6 liter og 2,0 liter store benzinmotorer med CVVT (kontinuerlig variabel styring af ventiltider) er alle designet til at være så effektive som mulige ved både høje og lave omdrejninger, hvilket sikrer stor reaktionsvillighed

Uanset hvilken motor du vælger, kan du være sikker på, at du har truffet en god beslutning. Alle Kia-motorer er resultatet af omfattende forskning og udvikling både i Europa og Korea, med det formål at sikre et konkurrencedygtigt niveau, hvad angår raffinement, økonomi og ydelse.

og økonomisk kørsel under alle kørselsforhold. Motorerne i cee’d Sporty Wagon er udviklet til at køre roligt og støjsvagt, når du sætter dig bag rattet, og give dig trygheden ved moderne, pålidelige hestekræfter under hjelmen. De 1,6 liter og 2,0 liter store 16-ventils dieselmotorer med VGT (turbolader med variabel geometri) er født med den nyeste teknologi fra anden generation af Boschs CRDi for at skabe en motor, som kombinerer benzinmotorens egenskaber med dieselmotorens velkendte brændstoføkonomi. Disse højeffektive motorer sikrer, at du øjeblikkeligt fornemmer fordelene ved turboladeren – også ved lav hastighed. De kendetegnes af en fremragende brændstoføkonomi ved alle hastigheder, et lavt emissionsniveau, nedsat støjniveau og en helt igennem dynamisk ydelse. Til dette skal lægges de forskellige specifikationer og forbedringer i Motion, Active, Exclusive, Sportmodellerne, ligesom der findes en enestående hatchback-model, så det er muligt at opfylde enhver førers specifikke krav.

Transmission // cee’d Sporty Wagon fås med en række forskellige transmissioner for at imødekomme dine kørselsbehov og hver enkelt motors egenskaber: Den komfortable og robuste manuelle gearkasse med fem eller seks gear eller den smarte og fleksible automatiske gearkasse med fire gear.


160

160

140

140

120

120

100 80

2,0-DOHC Benzin

140

180

120

100

160

100

80

140

80

60

60

60

120

60

40

40

40

100

40

20

20

20

80

20

120

120

100

100

80

80

60 40 20

1.000 2.000 3.000 4.000 5.000 6.000 Motoromdrejninger (omdr/min) Maks. ydelse: 109 hk (80,2 kW) ved 6.200 omdr./min Maks. moment: 137,3 Nm ved 5.000 omdr./min Brændstofforbrug (manuel): 15,9 km/l CO2-emission (manuel): 149 g / km

Moment (Nm)

140

Moment (Nm)

160

200

160

140

Effekt (hk)

220

160

1.000 2.000 3.000 4.000 5.000 6.000 Motoromdrejninger (omdr/min) Maks. ydelse: 143 hk (105,2 kW) ved 6.000 omdr./min Maks. moment: 186,3 Nm ved 4.600 omdr./min Brændstofforbrug (manuel): 13,9 km/l CO2-emission (manuel): 171 g / km

1.000 2.000 3.000 4.000 5.000 6.000 Motoromdrejninger (omdr/min) Maks. ydelse: 122 hk (89,7 kW) ved 6.200 omdr./min Maks. moment: 154,0 Nm ved 4.200 omdr./min Brændstofforbrug (manuel): 15,4 km/l CO2-emission (manuel): 154 g / km

1,6-CRDi Diesel

2.0-CRDi Diesel

200

120 100

Moment (Nm)

Effekt (hk)

Moment (Nm)

140

350 140 300

250

120 100 80

80 200

150

60

60 100

150 40

40 50

Effekt (hk)

160

160 300

250

Effekt (hk)

1,6-DOHC Benzin Effekt (hk)

Moment (Nm)

1,4-DOHC Benzin

20

1.000 1.500 2.000 2.500 3.000 3.500 4.000 Motoromdrejninger (omdr/min) Maks. ydelse: 115 hk (84,6 kW) ved 4.000 omdr./min Maks. moment: 255,0 Nm ved 1.900~2.750 omdr./min Brændstofforbrug (manuel): 20,4 km/l CO2-emission (manuel): 128 g / km

DPF (dieselpartikelfilter) Til eliminering af dieselpartikler eller sod fra udstødningsgassen fra dieselmotorer. Et dieselpartikelfilter monteres mellem udstødningsmanifolden og lydpotten (option).

100

20

1.000 1.500 2.000 2.500 3.000 3.500 4.000 Motoromdrejninger (omdr/min) Maks. ydelse: 140 hk (103 kW) ved 4.000 omdr./min Maks. moment: 305,0 Nm ved 1.800-2.500 omdr./min Brændstofforbrug (manuel): 17,9 km/l CO2-emission (manuel): 149 g / km

Kia cee’d har uafhængig affjedring med MacPherson-stivere foran og in-wheel Multilink bag, for jævn kørsel, forbedret kontrol og bedre vejgreb.

32 | 33


Cool og velbygget cee’d Sporty Wagon har lige så meget blikfang, som den har appetit på livet på vejen, og din hjemkomst er bare starten på eventyret ...

34 | 35


Detaljer fra A til Z in detail Sporty instrumentpanel med tre ure: Når du sidder bag rattet i din cee’d Sporty Wagon, vil du elske de tydelige ure med et touch af science-fiction og kontrastvirkningen mellem sort og hvid, der fremhæver tallene. Instrumenterne er lette at aflæse med det flotte overflademonterede display og Kias velkendte rød-orange belysning.

Integreret GPS-navigation: GPS-navigation er blevet et modeord, når det gælder praktisk og sofistikeret kørsel. Med cee’d Sporty Wagon har du mulighed for at springe med på bølgen. Det at komme fra et sted til et andet bliver nemmere med trinvis GPS-navigation ved hjælp af tydelige visuelle pile med talte anvisninger, der viser dig vej overalt i Europa. (inkl. NavTec paneuropæisk kort-cd) (option)

Tripcomputer og integrereret informationssystem: Det er vigtigt, at du har dine hjælpemidler inden for umiddelbar øjenvidde, så du kan bevare en sikker og effektiv kørestil. Tripcomputeren og visning af andre køredata er nøglen til dettte. Nyttige data såsom kilometertal og brændstofstand vises tydeligt på det indbyggede display i instrumentpanelet.

TPMS (dæktryks-dovervågningssystem): TPMS er et avanceret sikkerhedsadvarselssyste, der detekterer om og hvor et dæk har for lidt luft. Dette mindsker risikoen for dækfejl som f.eks. slidbaneadskillelse eller sprængninger, og det giver dig mere kontrol over bilen (option).

Automatisk klimakontrol: Oprethold en perfekt kabinetemperatur med automatisk klimakontrol (option). Indstil den ønskede temperatur, hvorefter kabineklimaet automatisk justeres vha. airconditionanlægget.

RDS + CDP + MP3 audio-anlæg, hastighedsafhængig lydstyrkeregulering: Det førsteklasses Siemens audio-anlæg udviklet specielt til cee’d Sporty Wagon giver dig mulighed for at lytte til FM-radio, cd eller en ekstern lydkilde via fire/seks førsteklasses Blaupunkt højttalere. Ved høje hastigheder kan kabinestøjen øges, og lydstyrken reguleres automatisk for at kompensere for dette.


USB-, AUX- og iPod®-tilslutninger: Den revolutionerende udvikling inden for mobil musik og MP3-afspillere såsom Apple iPod® understøttes ofte ikke i biler, så man er nødt til at anvende ulovlige enheder for at integrere MP3 med et audio-anlæg. Med cee’d Sporty Wagon kan du tage din yndlingsmusik med dig og nemt slutte din MP3- eller dvd-afspiller til de indbyggede USB-, AUX og iPod®-tilslutninger (standard på Exclusive og Sport).

Betjening af audio-anlægget på rattet: Sikkerhed er af største vigtighed i cee’d Sporty Wagon, og forstyrrelser under kørslen er blevet elimineret. Et eksempel på dette er muligheden for at betjene audioanlægget direkte på rattet. Komfortabelt placerede betjeningselementer giver dig nem kontrol over audioanlægget.

*iPod® er et registreret varemærke, tilhørende Apple, Inc.

Sædevarme med 3 varmetrin: Når vinteren er værst, vil du have varme og komfort i din cee’d Sporty Wagon. Du kan indstille varmen i forsæderne for at opnå den optimale temperatur og komfort, når den kolde vinter begynder at bide fra sig (ej mulig til Motion version, standard på Active, Exclusive og Sport).

Motordreven servostyring: Styringen i Kia cee’d Sporty Wagon er let og dynamisk, takket være avancerede el-motorer der minimerer brændstofforbruget. Det gør det også nemt at parkere ved lave hastigheder og stervovirkningen mindskes ved højere hastigheder for større stabilitet og bedre håndtering.

Teleskopisk og vipbart rat: For optimal førerkomfort kan rattet justeres i både højden og dybden til din foretrukne kørestilling.

Forbedrede vaskerdyser: Avancerede vinduesvaskerdyser er monteret på motorhjelmen med en vindafviser der sikrer, at vandet placeres helt rigtigt på forruden. En bredere dyse fordeler vandet bedre på forruden, hvilket maksimerer viskerbladenes rensning af ruden.

36 | 37


Du vil opholde dig mange timer i din cee’d Sporty Wagon, og netop derfor er der taget hånd om de mange små detaljer, som vil være vigtige for dig. Opbevaring er en af disse nødvendigheder, og Kia har integreret smarte små rum og skjulte opbevaringssteder inden for rækkevidde.

without

with

Solglas: Skarpt sollys kan påvirke føreren på to måder. UVstrålerne kan beskadige huden og interiøret i kabinen, mens direkte sollys kan blænde føreren. Specialbehandlet og tonet glas vil eliminere skadelige og distraherende solstråler, før de trænger ind i kabinen.

Regnafvisende hydrofobiske sideruder: Ville det ikke være skønt, hvis du kunne tørre vand eller dagens snavs af forruden med en blød klud, helt uden besvær. Det kan du med cee’d Sporty Wagon. En hydrofobisk overfladebehandling skaber en effektiv barriere mod snavs, fedt og væske og kan let tørres af (option).

Regnsensor og elektronisk nedblændeligt bakspejl: Selv de mindste regndråber eller vandsprøjt fra andre biler kan sløre dit udsyn under kørslen. Sensorer bag forruden aktiverer vinduesviskerne ved registrering af regn, mens det elektronisk nedblændelige bakspejl automatisk justeres for at reducere blænding fra bagvedkørende bilers forlygter (option).

Aeroblade-viskere: Teknologien udvikler sig hele tiden, og selv den måde en vandstråle sendes op på forruden eller bevægelsen af viskerbladene og udformningen af deres komponenter har krævet hundredvis af mandetimer til udvikling. Den optimale vandstråle er fundet, og bladet giver en sober og vedvarende aftørring.

Påmindelse om sikkerhedssele: Et signal til påmindelse om, at førerens sikkerhedssele ikke er spændt, er en værdifuld og almindelig advarselsfunktion. cee’d Sporty Wagon er gået ét skridt videre med denne funktion. Sikkerhed er af største vigtighed, og en advarsel vises, hvis du kører med en passager, der ikke har spændt sin sikkerhedssele. Denne funktion gælder for alle sæder.

Midterkonsolboks: Opbevar genstande, som nemt bliver væk eller er vigtige for dig, under din albue i midterkonsollen, som i lukket tilstand udgår et behageligt armlæn. Med tre fag, som kan vippes tilbage, har du det perfekte sted til små genstande og en større fordybning, der egner sig perfekt til dine cd’er (ej i Motion version).


Kopholder: Spildte drikkevarer hører fortiden til takket være de to praktiske kopholdere. Den ene er placeret ved siden af håndbremsen, og er ekstra dyb, så selv høje flasker står stabilt under de mest krævende køreforhold, samtidig med at den er lige ved hånden for føreren eller forsædepassageren. Den anden kan vippes ned fra bagsiden af sædet bagi.

Handskerum: Det rummelige handskerum har plads til håndbøger og dokumentation samt andre ting, det er praktisk at have ved hånden. Handskerummet er designet, så indholdet ikke falder på gulvet, når der åbnes. Du råder også over et afkølet rum (kun i modeller med A/C), som er perfekt til opbevaring af snacks eller ting, som ellers kan smelte eller blive fordærvet under turen.

Tagrails: De integrerede tagrails er skabt til at transportere tagbokse, cykler eller andre store genstande.

Loftskonsol: Opbevar dine briller lige ved hånden i et smart opbevaringsrum i hovedhøjde, der kan vippes ned og åbnes med et let tryk. Ud over opbevaringsplads til briller indeholder loftskonsollen også to kortlamper (kun til Exclusive og Sport version)

Lommer i alle døre: Opbevaringsplads er i høj kurs i enhver bil, og i cee’d Sporty Wagon er der opbevaringsplads i alle fire døre under armlæn og døråbner. Den innovative dørlomme er både rummelig og dyb for at undgå, at genstande falder ud, når døren åbnes eller lukkes.

Bagagerumscover: Forhindre at bagage ikke ses og bliver påvirket af lys.

Bakke og askebæger i midterkonsol: Det er dejligt at have lidt mønter til parkering eller andre ting lige ved hånden, men skjult for nysgerrige blikke. Med sin bekvemme placering nederst i midterkonsollen er dette opbevaringsrum med vipbar afskærmning det perfekte sted til opbevaring af små genstande, ligesom det har integreret askebæger og cigarettænder (option).

Fjernbetjent låsesystem: Det er nemt ... lås, lås op og åbn bagagerummet på vej hen til din cee’d Sporty Wagon ved hjælp af det fjernbetjente låsesystem. Fås som nøgle med to knapper og som foldenøgle med tre knapper (option).

Opbevaringsplads under bagagerummet: Opbevaringsrummet under bagagerummet er et perfekt sted for førstehjælpskassen og andre mindre genstande. Rummene har en kapacitet på 55 liter.

38 | 39


Rammerne for undersøgelsen blev defineret til en periode på 12 år og et kilometertal på 150.000 km. Kia fulgte fremgangsmåden i henhold til ISO 14040.

Kia’s miljøpolitik – også i en helt ny retning. Kia Motors har givet topprioritet til udviklingen af nye øko-venlige teknologier og drømmen om en renere, mere grøn planet til glæde for os alle. For at styrke vore miljømæssige beskyttelsesinitiativer har Kia Motors etableret The Eco-Technology Research Centre i september 2005. Dette centers hovedfokusområde er udviklingen af den næste generation af miljøvenlige køretøjer, nye el-systemer, systemertilreduktionafforbrændingsemissioner samt genbrugsteknologier, herunder udvikling af miljøvenlige materialer.

Dette center har gennemført en livscyklusvurdering (forkortet LCA) for Kia cee’d, hvor man har sammenlignet en Kia cee’d med en 2.0 liters dieselmotor og manuelt gear med en tilsvarende model af et konkurrerende mærke. Life Cycle Assessment er en metodik, der er designet til foretagelse af en vurdering af de miljømæssige påvirkninger, der genereres gennem hele en bils levetid, fra indhentning af råmaterialer over produktion, transport, anvendelse og bortskaffelse.

Kriteriet for alle fremtidige ydelseskriterier er allerede defineret under design og udvikling. Kia’s eksperter anvendte metoder som Design for Manufacturing (DfM), Design for Serviceability (DfS), Design for Dismantling (DfD) og Design for Recycling (DfR) under udviklingen af Kia cee’d og dens komponenter, så bilen er i overensstemmelse med europæisk lovgivning. Resultatet af denne proaktive tilgang er, at Kia cee’d allerede opfylder den nye type godkendelseskrav, der vil være gældende fra 2008 ! Kia cee’d er designet for fremragende miljømæssig ydelse i hele bilens levetid. Men uanset at Kia's teknikere har gjort deres bedste, er det op til dig som kunde at opnå det endelige mål. Ved iagttagelse af den gennemsnitlige køremåder er Kia cee’d designet til at opnå følgende miljømæssige ydelsesresultater:

Råmaterialer / energi

Emissioner der

-3.6%

medfører drivhusgasser

Råmaterialer

Transport

Produktion

Anvendelse

Bortskaffelse

Emissioner der

-14.4%

medfører syreregn Emissioner der medfører flygtige

-6%

organiske sammensætninger Emissioner der medfører sod (PM10)

0

Emission af luft, vand og jord

20

40

C-segment bil

-15.1% 60

80

100

Kia cee'd


Lad os tydeliggøre dette med et eksempel på reduktion af kuldioxid-emissioner. Forudsat målet på 150.000 km's kørsel i en anvendelsesperiode på 12 år, spares 970 kg CO2 over den komplette livscyklus (fra produktion til bortskaffelse). Og given det faktum, at ét træ * absorberer ca. 14 kg CO2** årligt, vil du altså mindske udslippet med hvad der svarer til arbejdsbelastningen for en lille lund med 69 træer.

Kia cee’d er designet til forbedring af servicerbarheden, adskillelsen og genbrugsanvendeligheden. Anvendelse af metoderne Applying Design for Serviceability (DfS) og Design for Dismantling (DfD) har resulteret i forbedrede overordnede adskillelsesaktiviteter og en mindskelse af adskillelsestiden, hvilket gør det muligt for mekanikeren at udskifte og reparere dele hurtigere.

Med de nye produktionsfaciliteter i Zilina (Slovakiet), er Kia førende, når det gælder afbalancering af produktion og miljøansvar. Fabrikken i Zilina har teknologi, der beskytter både arbejdsstyrken og det lokale miljø, ved at minimere produktionen af emissioner, drivhusgasser og mange typer produktionsaffald. Specielt krævede beliggenheden tæt ved et vandreservoir og en flod planlægningen og opbygningen af fabrikken stor forsigtighed og omtanke, ligesom også lokal lovgivning skulle respekteres. Dette krævede, at Kia indførte Best Available Technology (BAT) f.eks. for lakafdelingen, hvor de højeste krav er blevet overholdt, for at sikre, at de ønskede produktionstilladelser kunne indhentes.

Kia anvender konsekvent State-of-the-Art Design for Recycling (DfR)-retningslinjer, der sikrer miljøvenligt genbrug ved slutningen af bilens levetid. Men ikke alene designet - også en miljøvenlig skrotningsbehandling er et af Kia's miljømål. Ved at anvende en

strengt miljøorienteret udvælgelsesproces har Kia udvalgt partnere over hele Europa, der kan sikre miljøbeskyttelse ved håndtering af skadelige substanser og affaldsstrømme. Disse affaldsstrømme genbruges for en stor dels vedkommende, for at sikre den bedst mulige beskyttelse af naturlige ressourcer. For at opnå den bedst mulige indflydelse i den sidste fase af bilens levetid skal kunden overdrage bilen til den anbefalede Kia-tilbagetagelsespartner i de enkelte europæiske lande. Kun derved kan Kia sikre en miljøvenlig behandling og en omkostningsfri bortskaffelse.

C-segment bil

Forbedrede adskillelsesmuligheder

Reduktion af adskillelsestiden

Genbrug

Genbrug

+44%

Genbrug

Genanvendelse

+15%

Genanvendelse

20

-22%

Genanvendelse

Forbehandling

+7%

Forbehandling

0

-14%

Genbrug

Genanvendelse

Forbehandling

* målt på Japanske cedertræer; ** CO2-ækvivalent;

Kia cee'd

40

60

80

100

120

Forbehandling

0

20

-5% 40

60

80

100

40 | 41


Vort mærkeslogan - The Power to Surprise™ - repræsenterer Kia Motors Corporation’s forpligtelse til at overgå kundernes forventninger gennem kontinuerlig innovation. Ved at tilbyde vore kunder produkter og services der overstiger deres forventninger, sætter vi dem i stand og til at føre en aktiv livsstil, fyldt med glæde. Vore biler er ikke blot transportmidler - men personlige og emotionelle aktiver, hvori vi har lagt vore bedste ideer. Kia’s nye serie dynamisk designede højkvalitetsbiler og servicetilbud i verdensklasse vil sikre, at vore kunder forbliver entusiastiske omkring Kia og kommer igen - og igen og igen.

DYNAMISK EVOLUTION

SPORTENS VERDEN

Styret af innovation: En soldreven bil, en vanddreven bil, en selvnavigerende “smartcar”. Det er ikke længere fantasifostre, men biler, du en dag vil parkere i garagen. Kia's forskere arbejder døgnet rundt på at skabe de ultimative kørselsløsninger med den sikreste, nemmest anvendte og mest miljøvenlige funktionalitet. Kia’s Namyang R&D Centre i Korea samt vore øvrige forsknings- og designfaciliteter i USA, Japan og Tyskland arbejder sammen om at udvikle nye biler, der tilfredsstiller de forskellige krav fra de enkelte regioner i Verden. Ved at indvarsle en ny generation af biler med high impact-stabile rammer, on board “data-infotainment” systemer og brændstofeffektive, lette og højtlydende motorer med mindre emission og støj, vil Kia lede den automobile innovation i det 21. århundrede.

På samme måde som en ambitiøs sportsudøver stræber Kia efter at blive den bedste, og vi har glædet os over mange sejre gennem vores sponsering af professionelle sportsfolk og store sportsbegivenheder verden over. Vi glæder os over at kunne fremme interessen for sport hos vores kunder ved at sponsere Australian Open og Davis Cup, ved at være bilindustriens officielle sponsor for FIFA fra år 2007 og frem og ved at være sponsor for Asian X Games. Med vores stærke navn og livsbekræftende image som en af verdens hurtigst voksende bilproducenter vil Kia fortsætte væksten ved aktivt at støtte sportsgrene for dem, som er unge af sind, aktive, dynamiske og spændende – præcis som vores nye linje af biler.


KIA'S GARANTIBETINGELSER

* i henhold til KIA's garantikontrakt - se mere på www.kiamotors.dk.

Gennem årene er Kia blevet en af de mest succesfulde automobilproducenter i Europa. Og nøglen til denne succes? Vi giver vore kunder den lille smule mere: bedre service takket være højt kvalificerede mekanikere, ægte produktinnovation og supergod garantidækning. Derfor kommer flere og flere tilbage for mere. Og hvordan kan vi bedre takke vore loyale kunder end ved at introducere en endnu bedre garantidækning? Når det kommer til stykket, er din tilfredshed jo grundlaget for vor succes.

7 års garanti

Finansiering

Enhver kia cee'd i Danmark vil være dækket af en 7-årig / 150.000 kilometers nyvognsgaranti eller ubegrænset km indenfor de første 3 år, der gælder hele bilen. Denne garanti er gratis og kan overleveres til efterfølgende ejere, forudsat at bilen regelmæssigt vedligeholdes i overensstemmelse med fabrikkens vedligeholdelsesforskrifter.

Din lokale Kia-forhandler er din partner, når det gælder etablering af den finansiering, der bedst passer til dine behov. Bed om yderligere oplysninger hos din forhandler.

5 års lakgaranti

Tilbehør Personliggør din bil med et stort tilbehørssortiment. Bed om vort tilbehørsprogram hos den lokale Kia-forhandler.

Højkvalitetslak sikrer langvarig beskyttelse og glans på din nye Kia.

10 års rustgaranti Din nye Kia leveres med overlegen rustbeskyttelse og en 120-måneders garanti mod gennemtæring.

42 | 43


Kia Import Danmark A/S, Vejlevej 6, 7000 Fredericia, Tlf.: +45 75 92 25 44, Fax: +45 75 92 25 48, E-mail: info@kiamotors.dk Web: www.kiamotors.dk 0611-DC-SW/EU-LHD 280274 dan

Alle oplysninger og illustrationer er baseret på data, der er til rådighed på udgivelsestidspunktet, og de kan ændres uden varsel. De modeller og specifikationer, der er vist i denne brochure, kan afvige fra de modeller, der kan leveres på dit marked. På grund af begrænsninger i trykprocessen kan de viste bilfarver afvige en smule fra de faktiske farver. Kontakt din lokale Kia-forhandler for aktuelle oplysninger.

CeedSW  

Den drivende kraft bag vores succes er vores ekstreme fokus på kvalitet i vores produkter. Et trendsættende design, adgang til de nyeste tek...

Advertisement