Page 1


DETTE ER IKKE EN MPV. Den nye Kia Carens kombinerer den komfort og fleksibilitet der kendetegner multipurpose-biler, og den sportslige SUVfornemmelse, hvilket placerer Kia Carens i en klasse helt for sig selv i bilhistorien. Interiøret har den samme originalitet med moderne farver og materialer i høj kvalitet, maksimal fleksibilitet når det gælder sædevariationer, en omfattende liste over standardfaciliteter og sikkerhedsfunktioner. Sammen med de avancerede stærke men økonomiske motorer giver den ro i sindet og følelse af kvalitet, der er hele kernen i Kia-ejeroplevelsen.

2|3


SKRÆDDERSYET TIL EUROPA Inden vi påbegyndte udviklingen af den nye Kia Carens spurgte vi en lang række Europæiske familier med aktiv og dynamisk livsstil, hvad der virkelig var af betydning, når de skulle anskaffe en bil. Vi fik at vide, at den skulle være stor – men ikke for stor. Den skulle være stor nok til at kunne rumme forældrene, børnene, børnenes venner og al nødvendig bagage - men lille nok til at kunne håndteres i bytrafikken og på parkeringspladserne. Så vi øgede hjulafstanden uden at tilføje for mange karossericentimetre, og sørgede for, at kabinen blev bred og høj. Vi fik at vide, at den skulle være fleksibel, parat til både at køre ungerne i skole og til at hente den nye sofa. Så vi designede sæder, der kan arrangeres på alle tænkelige måder.


4|5


INNOVATIVT DESIGN, UNIK STYLING Den nye Kia Carens er opkaldt efter et af Kia’s mest succesfulde køretøjer, men det helt nye design er en klar understregning af Kia’s vision for fremtiden. Bygget på en stabil MPV-platform bryder de dynamiske linjer med det traditionelle, fra den dristige og robuste front, de elegante sidepaneler der fremhæver den stabile volumen til de vinklede C-stolper og den ualmindeligt harmoniske hæk. Indfarvede kofangere, forskellige typer alufælge og chrome-accenter i kølergrill, på dørhåndtagene og sidepanelerne giver et strøg af finesse og elegance.

6|7


UDVIKLET TIL KØREGLÆDE Den indbydende kabine i den nye Kia Carens er rummelig og funktionel, samtidig med at den kombinerer praktikalitet og komfort. Førersædet emmer af sporty appeal og avanceret komfort, med et moderne midterpanel, hvor alle betjeningsgreb er indenfor bekvem rækkevidde, ligesom en højere siddeposition sikrer et godt overblik over den omgivende trafik. Gearstangen er placeret i midterkonsollen, for en ergonomisk korrekt betjening. Aircondition eller fuldautomatisk klimaanlæg samt multijusterbart føresæde og adskillige centralt placerede opdevaringsrum sikrer, at den nye Kia Carens kan måle sig med enhver konkurrent i klassen, når det gælder komfort og bekvemmelighed.

10 | 11


STRÆK UD Med en længere akselafstand og en øget højde er kabinen i den nye Kia Carens mere rummelig end nogensinde før, hvilket har resulteret i en øget loftshøjde samt mere plads til både skuldre og ben end det tidligere er set i MPV-segmentet. Du kan vælge mellem 5 sæder og et stort bagagerum og 7 sæder med fuld komfort og plads til passagererne på 3. række. I begge designs kan du i den nye Kia Carens arrangere sæderne efter behov og vælge mellem 50/50 nedfældeligt 3. sæderække eller justere 2. sæderække individuelt i flere positioner. Du kan med andre ord transportere store ting, ekstremt lange ting – eller have hele bilen fuld af personer. De store vinduer og de moderne interiørfarver understreger den følelse af plads og sportslig elegance, du forventer af en MPV.

1. Delbare nedfældelige sæder i 2. række 2. Sæder i 2. og 3. række kan nedfoldes helt fladt

14 | 15


FLEKSIBEL OG RUMMELIG Uanset om du kører med mennesker eller varer er den nye Kia Carens fleksibel nok til at kunne rumme stort set alle former for last. Slå alle sæderne op til en familie på syv, og bagagerummet indeholder alligevel 414 liter bagage, legetøj og købmandsvarer. Når bagsæderne foldes ned, rummer det helt flade bagagerum mere end 2.100 liter. Da den nydesignede baghjulsaffjedring ikke tager plads i bagagerummet, følger hækklappen en ret linje ned, så brede og tykke emner nemt kan lægges i og tages ud. Der er også plads nok til dine flasker, bøger og solbriller i de talrige opbevaringsbokse, således du ikke behøves at have løse genstande liggende fremme i bilen – der er endda en hel del liter, som vi ikke har talt med.

16 | 17


AF KÆRLIGHED TIL VEJEN Hos Kia arbejder vi hårdt – med en smule hjælp fra kunstig intelligens – på at afpasse den rå ydelse, fra vore helt nyudviklede transmissioner, med fremragende køreegenskaber og komfort. Et stift karosseri og strategisk placerede paneler absorberer vibrationer og mindsker motorstøjen i kabinen. Vi har klargjort den nye Kia Carens til de uventede kurver, du støder på - både under arbejdet og i fritiden - og monteret et fuldt uafhængigt affjedringssystem med nydesignede McPherson-stivere i fronten samt selvjusterende støddæmpere og anti-roll bars. Det har resulteret i, at bilen reagerer endnu mere præcist, for en tillidsvækkende, rolig kørsel – uanset hvor hullet vejen er.


Maks. moment (Nm)

Maks. effekt (hk)

2,000

3,000

4,000

5,000

6,000

Motorhastighed

Maks. effekt (hk)

Maks. moment (Nm)

1. 2.0-DOHC Benzinmotor Maks. effekt (kW (hk) / omdr/min.): 106,3 (145) / 6.000 Maks. moment (Nm / omdr/min.): 189 / 4.250

1,500

2,500

3,500

4,500

Motorhastighed

2. 2.0-CRDi Dieselmotor Maks. effekt (kW (hk) / omdr/min.): 103,0 (140) / 4.000 Maks. moment (Nm / omdr/min.): 305 / 1.800-2.500

POWER OG PRÆCISION Pakket med stilfærdig styrke og brændstofeffektivitet – det er målene omkring udviklingen af Kia’s motorteknologi. Den nye Kia Carens kan leveres med 2 state-of-the-art motorer: 2.0 CVVT benzinmotor, 2.0 CRDi VGT dieselmotor. 2.0 CVVT-benzinmotoren har kontinuerlig variabel ventiltiming (CVVT)-teknologi for bedre brændstofeffektivitet og højere ydelse ved lave og mellemhastigheder, mindre emission og mindre støj. Den nye 2.0 CRDi dieselmotor har flere hestekræfter og lavere brændstofforbrug, takket være en avanceret Variable Geometry-turbolader (VGT), et anden-generations højtryks common-rail brændstofindsprøjtningssystem, der giver 20,5 kW (28 hk) og 58,9 Nm mere moment end forgængeren. Alle motorer overholder Euro 4 emissionsregulativerne, og dieselmotoren har påmonteret diesel-partikelfilter (DPF) for mindskelse af skadelige udstødningsgasser, uden at dette påvirker motorydelsen. Den nye Kia Carens kan leveres med en 5-trins (benzin) eller 6-trins manuel transmission (diesel) med avancerede mekanismer til blødere koblingsbetjening, forbedret pedalfølsomhed og bedre økonomi. Automatgearet (ekstraudstyr) har en sekventiel sportstilstand til manuelt gearvalg.

1. Manuelt gear (6 trin for diesel, 5 trin for benzin) 2. Automatgear med sekventiel sportstilstand

20 | 21


1. Dobbelte front-, side- og gardin-airbags 2. ForstÌrket karosseristruktur 3. Elektronisk stabilitetsprogram (ESPŽ) 4. Aktive nakkestøtter


EN TILLIDSVÆKKENDE KØREOPLEVELSE STARTER MED PASSAGERBESKYTTELSEN Vi er så opmærksomme på sikkerheden, at selv vore passive sikkerhedsmekanismer aldrig har været mere aktive. Gennem kontinuerlig intensiv forskning og udvikling af karosseriet, strukturen og chassiset til den nye Kia Carens, har Kia tilføjet et ekstra beskyttelsesniveau, der mindsker risikoen for skader ved en kollision. Anti-lock bremsesystem (ABS) og elektronisk bremsekraftfordeling (EBD) mindsker bremselængden og giver dig mere kontrol over bilen ved manøvrering i katastrofesituationer. Det elektroniske stabilitetsprogram (ESP) anvender sensorer på hjulene og i rattet til detektering af over- og understyring. Ved at kompensere den bremseeffekt eller det moment, der påføres det enkelte hjul, korrigerer ESP'en svingningsvinklen og forhindrer udskridning under farlige vejforhold. Listen over standard-sikkerhedsudstyr i den nye Kia Carens omfatter også dobbelte front-, side- og fuldlængde gardin-airbags, forstrammere til sikkerhedsseler samt aktive nakkestøtter, der beskytter forsædepassagererne mod piskesmældsskader ved påkørsler bagfra. Dette forklarer sandsynligvis den fornemmelse af sikkerhed og tillid, som flere og flere førere og passagerer oplever i deres Kia.

22 | 23


FLEKSIBEL FUNKTIONALITET Den nye Kia Carens lægger afstand til konkurrenterne, når det gælder antallet af nyttige og praktiske funktioner. Kia Carens har en lang række centralt placerede opbevaringsrum, der giver mange liters ekstra plads. Fordørslommer, dobbelte kopholdere, ryglommer på forsæderne og opbevaringsbokse i 3. række sikrer, at alt er godt pakket væk og alligevel indenfor rækkevidde, uanset hvor du sidder. Ud over den allerede lange udstyrsliste til LX-versionen, har EX-udgaven yderligere luksuøst ekstraudstyr, der gør turen i den nye Kia Carens endnu mere afslappet. Den fuldautomatiske klimakontrol har dobbeltzone-indstilling for fører og forsædepassager. Ligeledes har forsæderne elvarme og dobbeltarmlæn (inklusive en dobbeltopbevaringsboks).


Tripcomputeren i instrument-brættet giver up-to-date information om kørt afstand, køretid, gennemsnitligt brændstofforbrug, km/mile-konvertering og temperaturen udenfor kabinen (kun EX).

1. Flaskeholdere 2. Lommer i fordøre 3. Bakke under forsædepassagersæde 4. Lommer i sæderygge 5. Dobbelte kopholdere i 2. række 6. Opbevaringsbokse i 3. række 7. Fuldautomatisk dobbeltzone klimakontrol 8. Manuel aircondition 9. El-opvarmede sæder foran 10.Tågelygter foran 11.Bak-advarselssystem (ekstraudstyr)

24 | 25


Kia er den nyeste og mest spændende nyskabelse inden for automobil-industrien. Vi er parat til, at ændre den måde du føler og tænker omkring det at køre bil. Mere end det er et løfte, er det også vores forpligtelse at opnå den nyeste og bedste teknologi. Det er en af grundene til, at folk over hele verden vender sig og kigger efter Kia – vi er et mærke, som besidder evnen til at overraske. The Power To Surprise! Når du tænker på Kia, skulle du gerne tænke på spænding, kvalitet og aktivt engagement – dette er de tre hjørnesten, som bedst definerer, hvad det er, Kia handler om. Fra Picanto til Sorento tilbyder Kia et fuldt udbygget modelprogram af personbiler, SUV-køretøjer og MPV’er. De er ikke bare praktiske, pålidelige og komfortable; de er også særdeles behagelige at befinde sig i! Så hold et vågent øje med Kia – vi er slet ikke færdige med at overraske!

KIA MOTORS På verdensplan er mere end 50.000 mennesker ansat i Kia-organisationen. En organisation, som gennem mere end 50 år har repræsenteret et af fundamenterne i koreansk industri. I centrum af automobil-virksomheden er Kia Motors Corporation, som tilbyder en bred vifte af bilmodeller, der tilfredsstiller ethvert behov. Teknisk dygtighed, design, kvalitet og et unikt udført arbejde ligger bag hver eneste bil, der forlader en af de mange Kia-fabrikker. Målet er at komme helt op i toppen, når det handler om kundetilfredshed. Det skal ske gennem kvalificeret træning og uddannelse, superb service i alle led og sikker samt hurtig levering af reservededele. Vort avancerede udviklingscenter i Sydkorea er et af de bedste i verden – og med dedikeret support fra tre design- og udviklingscentre rundt i verden, er Kia klædt på til fremtiden.

BESKYTTELSE AF MILJØET Kia Motors har bygget et center, der udelukkende koncentrerer sig om at skabe miljøbeskyttende løsninger i forbindelse med bilproduktionen. Kia er langt fremme inden for udviklingen af lavt forurenende hybrid-biler og såkaldte fuel-cell biler. Det handler om, at være i front for at skabe mere miljø-venlige biler i fremtiden, så vi kan skabe en mere grøn fremtid. Konceptet for de miljøvenlige biler bliver fulgt til punkt og prikke i alle cyklusser for et køretøjs liv. Fra design-stadie til genbrugsstadie skaber Kia Motors innovative løsninger, som fuldt ud lever op til de retningslinier, der er udstukket fra politisk hold. Du kan læse mere om Kia’s retningslinier inden for miljøvenlige biler på www.kiamotors.com.


KIA GARANTERER! Gennem de seneste år er Kia blevet et af de mest succesrige bilmærker i Europa. Nøglen til vores succes ligger i, at vi giver vore kunder en lille smule mere, end de kan få hos andre bilmærker.

Tre års garanti på bilen Det som gør en usædvanlig lang garanti mulig, er den høje kvalitetsstandard hos Kia. Vi giver 36 måneders garanti på bilen, uanset hvor mange kilometer du kører.

Seks års garanti mod rust Din nye Kia har fået en gennemgribende rustbeskyttelsesbehandling. Derfor giver Kia en seksårig garanti mod gennemtæring.

Finansiering Din lokale Kia-forhandler kan blive din partner i forhold til at etablere en finansieringsordning. Kontakt din lokale Kia-forhandler for nærmere information.

Tilbehør Du kan gøre din Kia Carens endnu mere unik i form af diverse Kia-tilbehør. Spørg hos din lokale Kia-forhandler.

26 | 27


Kia Import Danmark A/S, Vejlevej 6, 7000 Fredericia, Tlf.: +45 75 92 25 44 Fax: +45 75 92 25 48, E-mail: info@kiamotors.dk Web: www.kiamotors.dk 261191 dan

Fotomaterialet er internationalt, hvorfor det ikke kan garanteres, at det viste udstyr markedsføres i Danmark, eller er standard for den viste model. Vi forbeholder os ret til tekniske ændringer af design og-udstyr. Alle oplysninger og billeder bygger tillige på information, som var tilgængelig, da brochuren gik i trykken. Disse kan ændres uden forvarsel. For nærmere information, kontakt din lokale autoriserede Kia-forhandler.

Carens  
Carens  

2 | 3 SKRÆDDERSYET TIL EUROPA 4 | 5 6 | 7 10 | 11 1. Delbare nedfældelige sæder i 2. række 2. Sæder i 2. og 3. række kan nedfoldes helt fl a...

Advertisement