Page 27

Andreas Vind, der er begejstret for 24/7 konceptet og de muligheder, det giver for at arbejde med de unges dannelse. Han er vokset op med Grundtvigs ånd og kendte allerede som ung det meste af højskolesangbogen. Aktuelt står han for fællessangen på Flemming Efterskole. »Jeg kan godt lide det at være fælles om at synge, at sætte sangene ind i en sammenhæng og hæfte historiefortælling på dem. Det styrker dannelsesprocessen,« siger han og fortæller, at han før seminariet selv var på et halvt års dannelsesrejse i blandt andet Australien og New Zealand og studerede et enkelt år på journalisthøjskolen.

Jeg kan godt lide det at være fælles om at synge, at sætte sangene ind i en sammenhæng og hæfte historiefortælling på dem. Det styrker dannelsesprocessen.

Skarp kommunikation er vigtig »Jeg er stærkt optaget af formidling, har hidtil siddet i foreningens bladudvalg og synes, at god kommunikation er meget vigtigt for os,« siger Andreas Vind, der håber at blive en del af foreningens kommunikationsenhed. »Vi skal hele tiden tænke nyt omkring kommunikationen og være skarpe på at fortælle de gode historier. I den forbindelse har foreningen et ansvar for at klæde alle skoler på til at løse opgaven,« siger han og synes, at efterskolerne bør inspirere hinanden.

perimentere og lave skole på nye måder. Derfor er det rigtig godt, at foreningen har sat 9. klasse projektet i søen. Vi har måske været lidt bagstræberiske der, og alt for mange steder ligner efterskolernes 9. klasse til forveksling folkeskolen,« siger Andreas Vind, der gerne ser, at tværfagligheden og det projektorganiserede kommer til at fylde mere i 9. klasse. »Vi skal sikre en høj faglighed og både danne og uddanne de unge, men der er masser af rum og muligheder for at nytænke også 9. klasse,« siger han og tilføjer, at han desværre også tror, at kampen om 10. klasse fortsat skal kæmpes.

Friheden skal udnyttes »Vi bør udnytte vores frihed til at eks-

Kæmpe de rigtige kampe »Selv om der aktuelt er politisk opbak-

ning til at bevare 10. klasse, er der stadig stærke kræfter, der gerne vil have den afskaffet. Derfor skal vi fortsat kæmpe, og det er essentielt, at vi vinder,« siger Andreas Vind, der også i den sammenhæng sætter pris på, at der er en fri og åben debat i foreningen. »Men vi skal tage kampen med dem, der er udenfor og kæmper imod os. Ikke med os selv,« siger han og synes, der i forhold til skoletyper og skolestørrelse har været en tendens til, at kampen også er foregået på de indre linjer. »Vi skal være rummelige i foreningen, men vi skal kæmpe de rigtige kampe,« siger han og fortæller, at han har tænkt sig at gå ydmygt til arbejdet som bestyrelsesmedlem og vil arbejde kompromissøgende. Nulstiller hjernen »Jeg har nogle klare holdninger til vores skoleform, men jeg vil altid søge et kompromis med dem, jeg er uenig med,« siger han og fortæller, at han i sin fritid slapper af med at cykle skovende tynde på sin mountainbike. »Når man sådan ruller ud på cyklen, så nulstiller man lige hjernen og giver plads til nye tanker og ny energi, det er fantastisk,« siger Andreas Vind og ser frem til sammen med sin kone at flytte i et nyt hus i Gl. Ry, hvor skoven ligger lige uden for døren. • Efterskolen · 23. april 2015

27

Efterskolen 9-2015  

Efterskolebladet henvender sig til ansatte og bestyrelsesmedlemmer i efterskoleverdenen Efterskole, undervisning, pædagogik, debat, oplysni...

Advertisement