Page 1

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥ Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 - Αρ. Φύλλου 1

Άφαντο το DATάκι του Βαρβαρήγου! Αναζητείται τα τελευταία 6-7 χρόνια αλλά κανείς δεν το έχει βρει Ο μέγα-σφίχτης ακόμα το ψάχνει. Σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε μεταξύ των άλλων: Θα τα τσακίσω τα τσογλάνια που το πήραν! Ακόμα θυμάμαι τις φάτσες τους!

Ραντεβού στις κάλπες! Το ΠΑΣΟΚ θέλει να γυρίσει νέα σελίδα Μια νέα «εποχή» για το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα για το πολιτικό σκηνικό ξεκινά με την αυριανή εκλογή στην ηγεσία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.Το «ραντεβού» στις 1.074 κάλπες ανά την Ελλάδα θα είναι το πρώτο βήμα και εκτιμάται ότι θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εθνικές εκλογές, όπου φιλοδοξούν να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου, αν και διατηρούν ρεαλιστική οπτική, διαβλέπουν ότι η σημερινή «ανταπόκριση» του κόσμου, των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει εκ των πραγμάτων θετικά και σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που έχει σχεδιάσει ο νέος αρχηγός θα «φρενάρει» τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος - δημιουργώντας έτσι μια νέα αφετηρία για τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων.Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και οι ψηφοφόροι θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ για να ψηφίσουν. Θα πρέπει να υπογράψουν μία αίτηση, στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν συμμετέχουν σε κανένα άλλο κόμμα και ότι αποδέχονται τις αρχές του ΠΑΣΟΚ».Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη, ενώ όπως γράφει το «Έθνος», ο μηχανισμός του κόμματος έχει προβλέψει για 100.000 ψηφοφόρους. Σελίδα 1 / 4


Συνάντηση Παπανδρέου – Παπαδήμου αύριο Εν όψει την αποχώρησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συναντάται αύριο στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.Στη συνάντηση, που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συζητηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η πορεία το επόμενο διάστημα, καθώς ο κ. Παπανδρέου τη Δευτέρα αναμένεται να παραδώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Φυσιολογική εξέλιξη η εκλογή Βενιζέλου» Δ. Ρέππας: Οι εκλογές της Κυριακής είναι για το ΠΑΣΟΚ μια τομή στη συνέχεια «Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον και θα έχει πάντα μέλλον, όσο οι επιλογές του είναι ταυτισμένες με το καθήκον του να ανταποκριθεί στα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών», υπογράμμισε ο υπουργός

Διοικητικής

Μεταρρύθμισης

και

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λαμία, όπου βρέθηκε και είχε συναντήσεις και επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος. Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής ως «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξεί το δικό του νέο κεφάλαιο να είναι ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της χώρας», ενώ αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτήρισε «σημαντική» τη διαδρομή του μέσα στο ΠΑΣΟΚ και σημείωσε πως «σήμερα μπορεί να πει κανείς ότι η ανάδειξή του στην ηγεσία του Κινήματος αποτελεί μια, κατά κάποιο τρόπο, φυσιολογική εξέλιξη».

Σελίδα 2 / 4


«Θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις, να συγχωνεύσουμε τις φιλοδοξίες, για να πετύχουμε πιο εύκολα τους κοινούς στόχους», δήλωσε ο κ. Ρέππας, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφορετικότητα των απόψεων που εκφράζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Ασφαλώς και δεν είμαστε ταυτισμένοι ο ένας με τον άλλον. Δεν είμαστε φωτοτυπία ο ένας του άλλου». «Αν δεν αρχίσουμε, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Πώς να προχωρήσουμε διαφορετικά αν δεν έχουμε αρχίσει;» ήταν το σχόλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όταν ρωτήθηκε για τη σχέση μεταξύ του συνθήματος «αρχίζουμε» που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και του «προχωράμε» του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση. «Αρχίζουμε γιατί μπαίνουμε σε ένα νέο κεφάλαιο. Προχωράμε γιατί έχουμε ένα κεκτημένο πίσω μας. Δεν είμαστε από παρθενογένεση. Έχουμε μια ιστορία 40 ετών και είμαστε περήφανοι», είπε και, δίνοντας τη δική του εκδοχή, σημείωσε πως «οι εκλογές της Κυριακής είναι μια τομή στη συνέχεια». Ο κ. Ρέππας κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στην εκλογή Προέδρου, υποστηρίζοντας ότι η προσέλευση στις κάλπες είναι «όχι μόνο κομματική διαδικασία, αλλά πρόκληση συμμετοχής, πρόκληση ευθύνης και πρόκληση προοπτικής». Υπεραμυνόμενος της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τήρηση του καταστατικού, ανέφερε: «Και εγώ προσωπικά ίσως να ήθελα περισσότερους υποψήφιους. Πάντως θα πρέπει να εκτιμηθεί από τα μέλη και τους φίλους ότι υπάρχει ένα καταστατικό και το οποίο τηρείται». Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία, ο κ. Ρέππας τόνισε: «Στις εκλογές αυτές πάμε για να βγάλουμε κυβέρνηση. Δεν πάμε να βγάλουμε αντιπολίτευση. Το αποτέλεσμα των εκλογών το έχει στα χέρια του ο ελληνικός λαός, που θα ψηφίσει αυτόν που ανταποκρίνεται στις διαθέσεις του», για να συμπληρώσει ότι «το βλέμμα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και στην επόμενη ημέρα των εκλογών».

«Αν ο ελληνικός λαός δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ θα το κάνουμε με μεγάλη χαρά και συνέπεια. Αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει διαφορετικά, εμείς θα σεβαστούμε τη λύση που θα δώσει», είπε, για να συμπληρώσει: «Αν αποφασίσει ότι την πλειοψηφία θα πρέπει να την έχουν άλλες δυνάμεις που κινούνταν αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ, αυτό θα γίνει σεβαστό και βεβαίως θα μπορούσε να κυβερνήσει ο κ. Κουβέλης, η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας. Αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει μια τέτοια θέση Σελίδα 3 / 4


που θα μπορούσε στη βάση ενός προγράμματος να επιδιώξει μια κυβερνητική συνεργασία, αυτό θα είναι επιλογή μας». Ο κ. Ρέππας, αν και χρησιμοποίησε αυτοκριτικούς τόνους, υπεραμύνθηκε των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μνημόνιο και τα μέτρα που ελήφθησαν, υποστηρίζοντας πως «δεν υπήρχαν άλλες επιλογές». Ο ίδιος, αξιολογώντας την πορεία μέχρι σήμερα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, χαρακτήρισε αυτή τη χρονική περίοδο ως «διδακτική για όλους», όπως χαρακτηριστικά είπε, για να συμπληρώσει πως «η κυβερνητική εμπειρία ήταν και μια εθνική διδαχή για όλους. Όλοι προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα. Όλοι ανεξαιρέτως προσγειώθηκαν, κυρίως τα κόμματα εκείνα, με πρώτο στο ΠΑΣΟΚ, που αισθάνονται να έχουν την ευθύνη του να παρεμβαίνουν και να καθοδηγούν την πορεία της χώρας και να επηρεάζουν τις εξελίξεις και όχι απλώς να παρατηρούν και να σχολιάζουν».

Σελίδα 4 / 4

Η εφημερίδα μου (Έντυπη Έκδοση)  

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012