Page 1

EF High School Programmet 2015 – 2016

ef.com

High School Exchange Year for unge mellem 14 og 18 ĂĽr

USA Storbritannien Irland

ef.com/highschool

1


VI VIL FØRE VERDEN SAMMEN EF har igennem de sidste 50 år uddannet mennesker i at blive verdensborgere ved at nedbryde sprogbarrierer, kulturforskelle og geografiske begrænsninger. Vi er verdens førende internationale uddannelsesorganisation med kulturudveksling, uddannelsesrejser, sprogtræning og adgangsgivende eksamen.

37.000

500+

52

1

EF-ansatte, fakulteter og undervisere

Kontorer og skoler

Lande med EF uddannelser

Global Mission


INDHOLD Udveksling med EF

05

EF hele vejen

06

Din værtsfamilie

08

Destinationer

10

USA

12

Storbritannien

14

Irland

16

Valg af område og stat

18

Eleverne fortæller

20

Forberedelse til dit år i udlandet

22

EF Language and Culture Camp

24

EF Discovery Tours

25

Andre EF programmer

26

Spørgsmål og svar

28

Sådan søger du

29

Kontaktelever

30 05 / Udveksling med EF

06 / EF hele vejen

08 / Din værtsfamilie

12 / USA

20 / Eleverne fortæller


Storbritannien / 14

Valg af omr책de og stat / 18

EF Discovery Tours / 25

Destinationer / 10

Det starter her! ef.com/highschool

EF Language and Culture Camp / 24


»Mit udvekslingsår hjalp mig til at finde ud af, hvem jeg er, og hvem jeg gerne vil være. Jeg taler nu flydende engelsk og har fået en større kulturel forståelse, jeg er mere selvbevidst, motiveret og åben over for nye ting. Jeg fik nye interesser og nye venskaber, som jeg ved, varer livet ud.« Miki – Japan


Udveksling med EF

en investering i din fremtid Du forbedrer dit engelsk og nedbryder kulturelle barrierer, samtidig med at du får venner for livet og mange uforglemmelige oplevelser.

50 års erfaring EF har kørt uddannelsesrejseprogrammer i snart fem årtier. Vi er eksperter med meget stor erfaring, og vi ved, hvordan vi skaber succesrige udvekslingsoplevelser for internationale studerende. Og når udfordringerne kommer, kan vi altid løse dem. Du kan trygt læne dig op af vores erfaring.

Eksperter i engelsk I det globale samfund, der forbinder os på kryds og tværs i dag, er det afgørende, at du kan tale, læse og forstå engelsk, hvis du vil gøre international karriere og blive rustet til en succesrig fremtid. Mens andre udvekslingsfirmaer sender deres studerende til rigtig mange forskellige lande, har vores uddannelsesprogrammer fokus på USA, Storbritannien og Irland. Vi fokuserer på engelsk, og det gør vi bedre end alle andre!

Vi følger dig hele vejen Vores støtte til dig er uden sidestykke. Det gælder de EF ansatte i alle værtslandene, fra kontorpersonalet til vores International Exchange Coordinators (IECs). Vi overdrager ikke ansvaret til andre bureauer eller firmaer, når først du er ankommet til dit værtsland. Du vil have kontakt med EF personalet fra ansøgningsprocessen, og indtil du er hjemme igen.

Fokus på tryghed Sikkerhed og tryghed hos vores studerende er det vigtigste for os, og vores personale står altid klar, når du har brug for det—hele døgnet rundt. Vi udvælger din værtsfamilie nøje gennem en grundig ansøgningsproces, og i løbet af dit udvekslingsår er du løbende i kontakt med vores International Exchange Coordinators, som sikrer, at du har det godt, er sund og rask og får det bedste ud af dit udvekslingsår.

ef.com/highschool

5


E F he l e v e j e n

VI GLÆDER OS TIL AT MØDE DIG Vi støtter dig hele vejen

ef.com/highschool/why-ef

Når du tager på EF High School Exchange Year, er din tryghed det vigtigste for os – vi står klar, når du har brug for os!

Dit lokale kontor EF har kontorer i mere end 50 lande over hele verden, så der er helt sikkert et i nærheden af dig! Det lokale EF personale hjælper dig med ansøgningen, de giver dig besked, når vi har fundet en værtsfamilie til dig, og de forbereder dit år i udlandet grundigt. I løbet af dit udvekslingsår fungerer EF kontoret som kommunikationsled mellem dine forældre og EF personalet i dit værtsland.

EF ambassadører En af dine bedste chancer for at høre mere om, hvordan det er at være på EF High School Exchange Year, er gennem tidligere elevers oplevelser. Disse tidligere elever – vores såkaldte EF ambassadører – stiller sig til rådighed til informationsmøder og via kontakten til dit lokale EF kontor. Hør, hvordan det er at være udviklingsstuderende, fra nogen, er allerede har prøvet det!

regional placement Manager Vores Regional Placement Managers (RPM) er ansvarlige for at matche elever og værtsfamilier og er placeret på EF hovedkontoret i dit værtsland. En RPM ser din ansøgning igennem og lærer værtsfamilierne i området at kende, så de kan finde det bedst egnede hjem til dig.

6

Tlf. 3393 6220


Din værtsfamilie Din værtsfamilie byder dig velkommen til deres hjem og familie. Hver værtsfamilie er nøje udvalgt—vi kræver en detaljeret ansøgning, personlige referencer og et baggrundstjek. Før familien bliver godkendt, tager vi på interviewbesøg i hjemmet for at sikre, at de passer ind i vores program og får bekræftet, at betingelserne for at blive godkendt af os er opfyldt. Når vi sætter dig sammen med din værtsfamilie, gør vi os umage for at finde en, der matcher dine interesser, personlighed og livsstil.

program Support Manager En Program Support Manager (PSM) arbejder på EF kontorerne i dit værtsland. Deres hovedfunktion er at støtte de studerende, deres værtsfamilie og skolen i løbet af udvekslingsåret. En PSM underretter også EF kontoret i elevens hjemland og holder forældrene opdateret. Du kan altid få fat i en PSM, hele døgnet året rundt, hvis du har nogen spørgsmål eller problemer under dit år i udlandet.

InternatiOnal exchange coordinator En International Exchange Coordinator (IEC) arbejder på frivillig basis rundt omkring i vores værtslande som den lokale repræsentant for EF High School Exchange Year. Før din udveksling begynder, hjælper en IEC med at matche elev og værtsfamilie, og i løbet af dit udvekslingsår er din IEC din vigtigste støtteperson hos EF. Han eller hun er til rådighed, hvis du har spørgsmål eller udfordringer undervejs og organiserer desuden sjove gruppeaktiviteter for alle de udvekslingsstuderende i lokalområdet. En IEC holder løbende kontakt til de studerende, deres værtsfamilier, skoler og EF kontorer.

ef.com/highschool

7


»Når du tager på udveksling, er du ikke bare gæst i huset. Du kommer til at opleve, at du bliver en del af lokalsamfundet, som klassekammerat, ven – og vigtigst af alt – som en del af familien. Du lærer nye ting hver eneste dag, fra større kulturelle forskelle til de mindste detaljer, som man kun lægger mærke til, når man er en del af hverdagen i et nyt land.« Paola – Italien


D i n v æ r t sfa m i l i e

En del af familien

Din værtsfamilie er det trygge omdrejningspunkt under dit udvekslingsophold. De stiller ikke kun deres hjem til rådighed, men byder dig også velkommen som en del af familien. De oplevelser, I kommer til at dele, fra de største øjeblikke til de nære ting, kommer til at blive nogle af dine bedste minder. Din nye familie Der findes værtsfamilier af alle slags og størrelser, og alt efter temperament kan du regne med, at du kommer til at knytte dig til en ny lillebror, storesøster, bedsteforældre, fætre, kusiner, onkler, tanter og, hvem ved, måske endda værtsfamiliens hund. Og det er denne helhedsoplevelse i en ny familie, der gør dit udvekslingsophold så specielt.

Din nye hverdag Hverdagens sysler med din værtsfamilie bliver nogle af de mest mindeværdige oplevelser under dit ophold. Du kommer til at opleve de traditioner, som er unikke for dit værtsland, som f.eks. at riste s’mores over bål i USA, tea and scones med din nye mor i Storbritannien, eller måske vil du synge irske folkeviser sammen med hele din irske værtsfamilie. Det er disse unikke øjeblikke sammen med din værtsfamilie, traditionerne, de sjove øjeblikke, som bliver de mest autentiske oplevelser og dine mest mindeværdige øjeblikke.

Nye traditioner Fra Thanksgiving i USA til bålhygge i Storbritannien til St. Patrick’s Day i Irland – ferietid er genial tid, når du vil dykke helt ned i den lokale kultur. Oplev landets særegne skikke, vær med, når din værtsfamilie tager på traditionel ferie, og husk at dele ud af dine egne oplevelser hjemmefra.

ef.com/highschool

9


DINE DRØMME BLIVER PÅ ENGELSK Den bedste måde at lære et perfekt engelsk på er ved at bo et år i et engelsktalende land. Du taler og hører sproget hele dagen. Selv om natten drømmer du på engelsk!

Det er nu, du skal vælge accent:

U S A / S t o r b r i ta n n i e n / I r l a n d

10 Tlf. 3393 6220


ef.com/highschool 11


U S A / S t o r b r ita n n ie n / I r la n d

THE SPIRIT OF AMERICA læs mere om USA

ef.com/highschoolusa

USA USA er i sandhed mulighedernes land! Under dit EF High School Exchange Year vil du opdage, at alting er meget større i USA: landet, ånden og den store sammenblanding af mennesker, der gør det til et pulserende og multikulturelt land.

Følg de studerende

#EFschoolspirit

02

Gennerel information Programafgift Skoleår kr. 74.950 Semester kr. 64.950

Adgangskrav Mininum 4 i karakter i alle fag, gode engelsk kundskaber og godt helbred.

Skoleår August – juni

Region/state choice Region choice fra kr. 2.950, State choice fra kr. 4.950 Se side 18.

EF Language and Culture Camp Kr. 8.950 Se side 24.

Aldergrænse Januar 2015: 01.08.1996 – 20.12.1999 August 2015: 15.03.1997 – 12.07.2000 Januar 2016: 01.08.1997 – 20.12.2000

Flyrejsen er inkluderet Din flyrejse tur/retur til dit værtsland er inkluderet i programprisen. 01

12 Tlf. 3393 6220


Udlev dine DRØMME De fleste amerikanske studerende deltager i to eller flere fritidsaktiviteter. Disse fritidsaktiviteter giver dig rig lejlighed til at få nye venner, lære om amerikansk kultur og øve dit engelsk. Meld dig på basketballholdet, bliv cheerleader, spil på et instrument i det lokale skoleband, eller skriv artikler til skolebladet. Du bliver overrasket over, hvor meget du lærer om dig selv undervejs.

et interaktivt læringsmiljø

03

Klasseundervisning i USA er en meget interaktiv oplevelse. De studerende opfordres til at stille spørgsmål og deltage aktivt i den daglige undervisning. Og det er normalt, at læreren bliver efter skoletid for at hjælpe de elever, der har brug for ekstra hjælp. Desuden laver man i en amerikansk klasse mange praktiske projekter og gruppearbejde. De studerende oparbejder praktisk erfaring med en række fag, eksempelvis kemiforsøg eller at øve sig i at holde foredrag som del af et litteraturfag.

05

Stort LanD, Tæt Sammenhold De fleste amerikanske værtsfamilier bor i mindre byer eller på landet. Men du skal ikke lade dig narre af størrelsen – det er tit dér, hvor du får de bedste oplevelser. I de mindre byer er man stolt over sin skole, og alle engagerer sig i livet omkring high school. Det er nemt at komme til den nærmeste større by, og det er sandsynligt, at din værtsfamilie jævnligt bruger byens restauranter, biografer og nærmeste »mall«. En typisk amerikansk familie bruger også megen tid på at hygge sig derhjemme. De ser tv i stuen eller hygger sig med en BBQ i haven.

01 Klar til lidt fodbold? 02 Til kamp! 03 Vi støtter vores hold 04 Tid til læring 05 Vi hepper 04

ef.com/highschool 13


U S A / S t o r b r i ta n n i e n / I r la n d

BRITAIN IS MORE THAN GREAT læs mere om Storbritannien

ef.com/highschooluk

Storbritannien Storbritannien har spillet en fremtrædende rolle i verdenshistorien, og den dag i dag er landet stadig til stor inspiration verden over med sit royale mix af gammelt og nyt. Musik, kunst og en rig akademisk tradition supplerer din evne til at tale »proper English«, når du er på udveksling med EF High School Exchange Year i Storbritannien. exchangestories.com/#olga Følg de studerende

#EFUKrocks

02

Gennerel information Programafgift Skoleår kr. 69.950

Adgangskrav Minimum 4 i karakter i alle fag, gode engelsk kundskaber og godt heldbred.

Skoleår August – juni

Regionsvalg England, Wales eller Skotland: kr. 2.995 Se side 19.

EF Language AND Culture Camp Kr. 8.450 Se side 24.

Aldersgrænse August 2015: 01.07.1997 – 01.09.1999

EF ARRIVAL DAYS og FAREWELL days inkluderet To introduktionsdage, ved ankomst til værtslandet, samt afskedsdage før hjemrejsen er inkluderet i programprisen.*

Flyrejsen inkluderet Din flyrejse tur/retur til dit værtsland er inkluderet i programprisen.

*Nogle elever til Storbritannien kan desværre ikke deltage i Introduction Days pga. tidlig skolestart.

01

14 Tlf. 3393 6220


Selvstændige studerende Elever i britiske skoler opmuntres til at udvikle selvstændighed, selvsikkerhed og andre færdigheder, der er vigtige for at kunne klare sig godt, når de skal videre på universitetet og i livet fremover. Der findes undervisere på stedet, der støtter og opmuntrer dig, men selvstudie og personlige projekter er også en vigtig del af skolelivet.

Optimér dine styrker

03

05

Britiske skoleelever har kun 3–5 fag pr. skoleår på udvidet niveau (A-level). Eleverne vælger kurser på baggrund af interesse og akademisk faglighed. Eksempelvis følger eleverne fysik, kemi og matematik, hvis de vil gøre karriere inden for medicin. Eller mediefag, filosofi og sociologi, hvis de vil gøre karriere inden for journalistik. Eleverne kan endda opnå eksamen på A-level som en del af et toårsprogram.

Frihed på hjemmebasen Uddannelsessystemet i Storbritannien gør dig mere selvstændig samtidig med, at din værtsfamilie giver dig plads til at udvikle dig personligt under dit ophold i udlandet. Som andre britiske teenagere får du frihed til at være sammen med venner, shoppe eller udforme din egen studieplan – alt imens du udvikler en ny form for ansvarlighed, som du får glæde af i mange år fremover.

01 Der venter mange oplevelser 02 Skjulte skatte 03 Det perfekte lydspor 04 Venner for livet 05 En perfekt dag til en skovtur 04

ef.com/highschool 15


U S A / S t o r b r ita n n ie n / I r l a n d

FIND YOUR LUCK IN IRELAND læs mere om Irland

ef.com/highschoolireland

Irland Irland er hjemsted for den »gæliske« kultur og er helt sin egen i den engelsktalende verden. Irland, den grønne ø, gør dit EF High School Exchange Year til en magisk oplevelse med sin overflod af grønne landskaber, folklore og masser af kærlig støtte fra din irske værtsfamilie.

Følg de studerende

#EFirishpride

02

Gennerel information

01

16 Tlf. 3393 6220

Programafgift Skoleår kr. 69.950 Semester kr. 64.950

Requirements Minimum 4 i karakter i alle fag, gode engelsk kundskaber og godt heldbred

Skoleår August – juni

Regionsvlag Upper Eire, The Midlands og The South: kr. 2.995 Se side 19.

EF Language and Culture Camp Kr. 8.450 Se side 24.

Aldersgrænse August 2015: 01.07.1997 – 01.09.2000

EF ARRIVAL DAYS og FAREWELL day inkluderet To introduktionsdage, ved ankomst til værtslandet, samt afskedsdag før hjemrejsen er inkluderet i programprisen.

Flyrejsen er inkluderet Din flyrejse tur/retur til dit værtsland er inkluderet i programprisen.


Et alternativt SkoleSYSTEM I Irland går eleverne enten på en skole med samme køn eller blandet køn. I de fleste byer kan eleverne vælge mellem begge muligheder. Katolske skoler har oftest elever af samme køn. Skoler optager elever med alle religiøse tilhørsforhold. Den eneste forskel er, at din underviser eller skoleleder er nonne eller præst. På begge typer skoler skal eleverne igennem nøjagtig de samme læseplaner og modtager irsk undervisning af høj kvalitet.

Familien i første række

03

Engagerede undervisere

»Teachglach. Muintir. Clann.« Det gæliske sprog har mange ord for »familie«, og det er der en god grund til. Overalt i Irland kommer familien og hjemmet i første række. En irsk familie er ofte en storfamilie, og de elsker at tilbringe tid sammen. I løbet af dit ophold kommer du ikke bare tæt på din værtsfamilien, men også på mostre, onkler, fætre og kusiner.

04

Du vil på din irske skole opleve, at underviserne er engagerede og imødekommende. Derudover spiller de en vigtig rolle i din nye hverdag med et nyt læringssystem. Uanset om du har brug for en hjælpende hånd i klassen eller en lille opmuntring, før du tør stille op i skolens teaterstykke, vil din klasselærer eller faglærer støtte og opmuntre dig, så du når dine mål.

01 Det smukke landskab 02 Et godt grin! 03 På opdagelse i naturen 04 Klar til skoledagen 05 Hjemme hos familien 05

ef.com/highschool 17


va l g a f o m r å d e o g s tat

Hvad er hjemme for dig? Vælg det område i dit værtsland, hvor du gerne vil tilbringe dit udvekslingsår.

USA Kyst til kyst

ef.com/highschoolregionsusa

01 VESTLIGE STATER Arizona, Californien, Nevada, New Mexico, Oregon, Washington

De vestlige stater byder på varieret natur, fra de fantastiske, stedsegrønne skovområder i det nordvestlige stillehavsområde til de tørre ørkenområder i sydvest og det solrige Californien.

02 BJERGSTATERNE Colorado, Idaho, Montana, Utah, Wyoming

Naturen kalder med skioplevelser i Rocky Mountains, hiking i Yellowstone National Park, rå rodeo og store, åbne vidder. Det perfekte sted for den aktive! 01

03 MIDTVESTEN Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Dakota, Wisconsin

Midtvesten er kendt som Amerikas hjerte, hvor nogle af de mest imødekommende mennesker byder dig indenfor. Her elsker man sin familie, byen og det lokale fodboldhold!

04 SyDLIGE STATER Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, North Carolina, South Carolina, Tennessee, Texas

De sydlige stater går op i deres lokale high school med liv og sjæl. Syden trænger dybt ind i din sjæl, og du mødes af en stor gæstfrihed, som giver dig lyst til at komme tilbage igen og igen.

02

03

05 DE NORDØSTLIGE STATER Connecticut, Delaware, Maine, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia, West Virginia

De nordøstlige stater er USA’s kulturelle centrum og hjemsted for mange af landets vigtigste historiske begivenheder. Fortidens og nutidens eventyr ligger og venter på dig! pris for valgt område USA Fra kr. 2.950 pris for valgt stat USA Fra kr. 4.950 04

18 Tlf. 3393 6220

05


Storbritannien den britiske kultur

ef.com/highschoolregionsuk

01 England Mærk er et land, der forener det gamle og det moderne – historiske monumenter som Stonehenge og Londons skyskrabere. Indfang landets ungdommelige sjæl, og oplev den traditionsbundne engelske charme.

02 Skotland Kilt, haggis, sækkepibe og poesi af Robert Burns – de fortæller alle historien om Skotlands nationalfølelse. En nation med smukke landskaber og forrevne kyststrækninger side om side med moderne byliv.

02

03 wales Waliserne er kendt for deres nationale stolthed og smukke land. Det er et rent slaraffenland for dem, der elsker at udforske landet, fra de lange sandstrande til de bjergrige egne inde i landet.

pris for valgt område i Storbritannien Kr. 2.995 01

03

Irland Den grønne ø

ef.com/highschoolregionsie

01 Upper Eire Upper Eire er klemt inde mellem øens to største pulserende storbyer, Dublin og Belfast. Oplev Cavans brusende vandfald eller Giant’s Causeway længere nordpå.

02 The Midlands Byen Galway vestpå er en livlig by med masser af musik. Midlanders elsker sport. Her finder du ind til hjertet af den gæliske sportsånd – og berømte sportsarenaer spredt over hele regionen.

01

03 The South Kast dig ud i det vilde landskab i det sydlige Irland, og gå på opdagelse på øerne ud for kysten. Regionens juvel er byen Cork, der sammen med Dublin kæmper om pladsen som landets kulturelle centrum. pris for valgt område IRLAND Kr. 2.995 02

03

ef.com/highschool 19


»Da jeg fandt ud af, jeg skulle bo i Springville, Alabama, tænkte jeg: Så bliver det ikke mere amerikansk ...« BRAGE – Norge


Rigtige ELEVER. RIgtige HISTORIER. hvordan bliver din historie?

se videoerne

exchangestories.com

ef.com/highschool 21


Forbered dig til dit udvekslingsår

Vær velforberedt ved AFREJSEN Vi støtter dig hele vejen

ef.com/preparation

Vi ved, hvor vigtigt det er at være velforberedt og velinformeret, når du tager afsted på udveksling, og vi er der for dig hele vejen.

VI forbereder dig Vi hjælper dig med at blive klar på rigtig mange områder. Med månedlige mails, rejsehåndbøger, løbende kontakt med dit lokale EF kontor og tips fra en EF ambassadør bliver du ekspert i dit værtsland og mere end klar til at kaste dig ud i alle de nye muligheder og spændende udfordringer, der venter på dig i udlandet! Det får du fra os: »» Håndbogen »Let’s Get Started« »» Håndbogen »Let’s Get Ready« »» Håndbogen »Let’s Go«

Alt, hvad du behøver, PÅ ét STED My.EF.com – din onlineportal

Med MyEF portalen er det nemt at komme i gang! Du udfylder din ansøgning online, lærer om dit værtsland og kommer i kontakt med andre studerende fra hele verden, når du skal forberede dig til dit år i udlandet med EF. Før du rejser til dit værtsland, kan du endda blive venner med andre studerende, der skal til samme destination. Stil spørgsmål, del ud af dine forberedelsestips, og glæd dig til dit år i udlandet! my.ef.com

22 Tlf. 3393 6220


Forberedelsesmateriale Alle udvekslingselever skal deltage i et orienteringsmøde inden de rejser. Her vil EF medarbejdere fortælle om, hvad du kan forvente af dit ophold. Vi vil komme ind på forskellige emner, såsom: »» Forventinger »» Tilpasse sig til en ny kultur og nye traditioner »» Håndtering af udfordringer og problemstillinger »» Hvad gør du, hvis du har brug for støtte og vejledning »» Praktisk information om fly, visum, penge, forsikring, osv. »» Gode råd fra EF Ambassadører

Lufthavns assistance Når du rejser med EF High School Exchange Year, vil din flybillet være inkluderet i prisen. Vi booker ikke kun din billet, men sørger også for, at der vil være en medarbejder i lufthavnen, når du rejser. Hvis du behøver hjælp i løbet af rejsen (fx. hvis dit fly er forsinket eller aflyst), kan du ringe til vores nødtelefon, som altid er bemandet af medarbejdere, der kan hjælpe dig.

Webinars OG åbningstider For at ruste dig så godt som muligt til mødet med din destination afholder EF personalet i dit værtsland løbende webinars, hvor du kan stille spørgsmål og få insiderviden om dagligdagen på stedet. Desuden afholder det lokale EF kontor i dit hjemland webinars og åbent hus-arrangementer, så du kan få ekstra forberedelsestips og hjælp til din ansøgning.

ef.com/highschool 23


E F L a n g u a g e A n d c u lt u r e c a m p

Få en forsmag på dit år i udlandet Styrk oplevelsen

ef.com/campusa / ef.com/campuk / ef.com/campireland

campen Begynd dit udvekslingsår på EF’s Language and Culture Camp. Det giver dig muligheden for at møde en masse nye venner og du forbedrer din kulturelle viden og dit engelsk allerede fra dag 1.

SJOVE AKTIVITETER dag og nat

01

dygtiggør dig på engelsk

Du keder dig aldrig på campen, hvor I fx spiller fodbold eller volleyball og ser afslutningsshowet! Du kommer også på en éndagstur til den nærmeste storby, fx Boston, New York, London eller Dublin!

I hverdagene følger du den sjove og medrivende undervisning i engelsk og kulturforståelse. Du øver dig i at tale, læse og forstå engelsk, og du lærer alt om dit værtsland lige fra familieliv til skolesystem og landets geografi. Det er sjovt at følge undervisningen, og lærerne sørger for, at du bliver godt rustet til dit udvekslingsår.

camp inkluderer »» Holdundervisning i engelsk »» Holdundervisning i kulturforståelse »» Erfarne EF undervisere »» EF personale til rådighed døgnet rundt »» Daglige, planlagte aktiviteter »» Èndagstur »» Indkvartering på campus i flersengsværelser »» Helpension »» Transport til værtsfamilien efter camp »» Og meget mere! camp pris og længde USA / 10 dage / Kr. 8.950 Storbritannien / 12 dage / Kr. 8.450 Irland / 14 dage / Kr. 8.450 03

24 Tlf. 3393 6220

02

01 En gåtur på campus 02 Stemningen er god 03 Nu skal der læres engelsk


E F D i s c o v e ry t o u r s

DIN BEDSTE TUR NOGENSINDE Lær mere

efdiscoverytours.com

Om EF Discovery Tours

Ha’ det sjovt med dine nye venner Den bedste måde at få nye venner for livet på er at rejse sammen i en gruppe. Tag på opdagelse til spændende destinationer sammen med andre EF udvekslingsstuderende i dit værtsland. Del historier hjemmefra mens du suger nye oplevelser til dig på denne fantastiske rejse!

Tag med på en uforglemmelig tur med andre EF udvekslingsstuderende, og oplev en helt anden side at dit værtsland. Rejs i skoleferien, oplev landets seværdigheder, og få venner fra hele verden. efdiscoverytours.com 02

01

Både holdkammerater og FAMILIE

03

EF Discovery Tours er ikke kun for EF udvekslingsstuderende. Dine nye søskende og venner fra skolen kan også komme med. De fleste ture arrangeres i skolernes ferie, så alle kan være med!

Se mere af dit land

04

Du får måske aldrig chancen for at opleve dit værtsland på denne måde igen. Så sug til dig! Besøg landets allerbedste byer og seværdigheder, oplev naturen på tæt hold, og lær om de forskellige kulturer i dit nye værtsland.

01 Indtag Californiens strande! 02 Verden ligger for dine fødder 03 Sightseeing i London 04 Et uforglemmeligt syn 05 På opdagelse under vandet 05

ef.com/highschool 25


ANDR E P ROGRAMM E R

EF’s verden Læs mere online

ef.com

I næsten 50 år har EF gjort hele verden til et stort klasseværelse. Som førende indenfor international uddannelse tilbyder EF programmer for alle aldersgrupper. Vi har specialiseret os i sprogindlæring, uddannelsesrejser, akademiske eksaminer og kulturudveksling. EF Sprogkurser i udlandet Fra 16 til 19 år. Lær et nyt sprog, udforsk en ukendt by og få internationale venner på én af vores 41 destinationer verden over. Læs i 2-52 uger med kursusstart hver mandag. Garanterede resultater.

EF Studieår i udlandet Fra 18 år. Kombinér sproglige og akademiske studier med en total kulturel oplevelse på dette 6,9 eller 11 måneders program. Forbered dig på en afsluttende sprogeksamen og få et internationalt netværk.

EF Sprogkurser i udlandet Fra 19 år. Lær et nyt sprog hurtigere på en af vores anerkendte internationale sprogskoler. Vælg mellem 6 sprog i 40 spændende byer i hele verden. Opstart hver mandag. Garanterede resultater.

ef.com/goabroad

ef.com/year

ef.com/centers

EF Sprogrejser Fra 10 til 17 år. Rejs til udlandet i en ledsaget gruppe sammen med elever på din egen alder. Bliv bedre til sprog med undervisning om formiddagen, og få nye venner fra hele verden, mens I deltager i aktiviteter og udflugter i weekenden. En sikker og sjov måde at rejse ud i verden for første gang.

EF Academy – International Boarding Schools Fra 14 til 19 år. EFs private high schools i New York, Oxford og Torbay tilbyder bl.a. det toårige A-Level program og International Baccalaureate Diploma program. Skolerne er velegnede til akademisk motiverede elever og programmerne varer fra 1 til 4 år.

Hult Internationale Business School Start din international karriere på verdens første globale business school. Toprangeret af The Economist og Financial Times, tilbyder Hult internationale bachelor og kandidat grader, samt one-year MBA og Executive MBA programmer.

ef.com/travel

ef.com/universitypreparation

hult.edu

Englishtown.com Verdens største online skole i engelsk med lærerstyrede samtaleklasser live 24 timer om dagen, 7 dage om ugen. englishtown.com

Send mig venligst GRATIS information om EF’s program q EF Sprogkurser i udlandet Fra 16 til 19 år

Navn: Fødselsdato: Adresse:

q EF Sprogrejser q EF Sprogkurser i udlandet fra 18 år q EF Academy q EF Sprogkurser i udlandet fra 19 år q Hult International Business School

Postnummer: By: Tlf.: E-mail: Send kuponen til: EF High School Year, Vester Farimagsgade 1, 1606 København V, eller bestil online på www.ef.com

26 Tlf. 3393 6220


Sprogrejser For elever i alderen 10-17 år

Se alle dine muligheder! ef.com/travel

Få dit livs bedste sommer Lær et nyt sprog i udlandet i en ledsaget gruppe på din drømmedestination. Vores alt inklusive kurser er kombinerede sprogstudier med sjove aktiviteter og ture. > Bliv bedre til dit fremmedsprog med sjove og interaktive lektioner > Rejs i en ledsaget gruppe og få venner fra hele verden

> Oplev et nyt land og en ny kultur > Nyt i 2014! EF Active Camps, EF Discovery Tours og EF Immersion Abroad.

Studieår i udlandet Studerende og voksne fra 18 år og op Besøg os online ef.com/year

Investér i dine drømme Med et EF Academic Year Abroad vil du ikke kun blive flydende i et fremmedsprog, men også få de nødvendige akademiske og karrieremæssige færdigheder du skal bruge i en international verden. Tag ud på en af vores 40 destinationer i hele verden og oplev et program, der kombinerer sprogundervisning med akademiske fag. Med EF vil du: > Bestræbe dig på at blive flydende i et fremmedsprog > Opnå sproglige egenskaber hurtigt og få bevis for dine resultater

> Oplev et nyt land og en ny kultur > Møde nye venner og opbygge et netværk, du kan bruge i fremtiden > Forøg dine muligheder i forhold til universitetsvalg og fremtidige jobs.


S p ø r g s m å l o g s va r

PROGRAM DETALJER Hvad er inkluderet i programafgiften?

Hvordan forløber et interview?

Hvornår vil jeg skulle rejse?

»»Støtte og vejledning fra EF kontoret i Danmark »»Adgang til vores forberedelses- og ansøgningsportal, »My EF« »»Hjælp med din visumansøgning »»EF mentorordning »»Værtsfamilie og high school + måltider - 2 gange om dagen. »»Forberedelsesweekend og Orienteringsmøde i Danmark samt detaljeret forberedelsesmateriale »»EF taske, T-shirt og andre gadgets »»Fly til og fra værtslandet samt assistance i lufthavnen, på udrejsen »»EF Arrival Days og Farewell Days i Storbritannien og Irland »»Transport til og fra værtsfamilien »»Information og velkomstmøde i dit værtsland »»Råd og vejledning fra din lokale koordinator (IEC) »»24-timers support i dit værtsland »»EF Homecoming »»EF Diplom

Vi inviterer dig og dine forældre ind til et møde med en af vores EF interviewledere. Her vil du skulle føre en kort samtale på engelsk samt skrive et essay på engelsk. Du vil også skulle fortælle om, hvorfor du gerne vil afsted. Derudover vil dine forældre modtage information om programmet. Det hele handler om at finde ud af, om et udvekslingsophold er det bedste for dig!

Din afrejsedato afhænger helt af, hvor du skal hen. Afrejsedatoer ligger normalt fra juli til september og december til januar.

Hvad er ikke inkluderet? »»Forsikring »»Visumgebyr »»Helbredsattest/vaccinationer »»Lommepenge »»Lokale skolegebyrer og bøger »»Uniform i Storbritannien og Irland, hvis påkrævet »»Ture arrangeret lokalt (i dit værtsland) »»Lokal transport (i dit værtsland) »»Frokost i skolen

PROGRAM AFGIFT

Hvilke kriterier skal jeg opfylde? Du skal gå i skole på fuldtid i Danmark året inden du rejser og alle dine karakterer skal være på min 4. Derudover skal du have gennemført et interview, udfyldt en gennemarbejdet ansøgning samt kunne fremvise en anbefaling fra en lærer. Udover de faglige krav er der også en række helbredsbetingelser.

Kan jeg rejse hvis jeg har helbredsproblemer? Du kan som udgangspunkt godt rejse på trods af mindre helbredsmæssige problemer. Dog, kan der være nogle diagnoser eller helbredsmæssige problemer, som er så alvorlige, at vi desværre ikke kan optage elever med disse, da vi ikke vil kunne give eleven den nødvendige støtte og vejledning. (Eksempler; psykiske problemer, spiseforstyrrelse, visse allergier eller tilbagevende helbredsmæssige problemer). Kontakt dit lokale EF kontor, hvis du har spørgsmål til ovenstående. Din ansøgning skal også indeholde en helbredsattest, som er underskrevet af din læge. Alle elever skal have bestemte vaccinationer inden de rejser. Disse er beskrevet på helbredsattesten. Enkelte skoler kræver yderligere vaccinationer. Hvis det er gældende for dig vil vi kontakte dig.

Programafgiften for hvert af vores værtslande findes på side 12, 14 og 16 i denne brochure og på ef.com/highschool. EF forbeholder sig retten til at justere afgiften i forhold til ændringer i valutakurser, transport, beskatning, oliepriser og andre udgifter udenfor virksomhedens kontrol. Programafgiften her i brochuren er fastsat efter valutakurser pr. 18. februar 2014.

Skal jeg være forsikret?

Hvem kan ansøge? Alle kan ansøge om at komme på et EF High School Exchange Year så længe man er inden for den specifikke aldersgrænse – bestemt af værtslandet. Man er dog ikke automatisk optaget, fordi man har udfyldt en ansøgning.

Hvis du vælger en alternativ forsikring, skal du kunne dokumentere denne, og vi vil skulle godkende den inden afrejse. Du skal desuden have en afbestillingsforsikring til 995 kr. i tilfælde af at du forhindres i at tage afsted pga. sygdom eller dødsfald i nærmeste familie. Dette vil skulle understøttes af en lægeattest.

Hvordan ansøger jeg?

Kan jeg få et legat?

Udfyld din for-ansøgning online, hvorefter vi vil invitere dig til et uforpligtende interview—så nemt er det!

Hvert år tilbyder EF legater. Kontakt os og hør mere om EF legater.

28 Tlf. 3393 6220

Ja, du skal have en rejse- og sygeforsikring. EF arbejder sammen med Erika Insurance Ltd. og har udformet en skræddersyet forsikringspakke til vores udvekslingselever. – USA: 6.495 kr. – Europa: 4.995 kr.

Hvordan ansøger jeg om visum? EF sender dig de relevante formularer samt en udførlig vejledning. Det er dit ansvar at ansøge om visum.

Hvordan kommer jeg til mit værtsland? Når du rejser med EF, er din flybillet inkluderet i prisen! Vi booker samtlige af de fly du skal med for at komme til din værtsfamilie (og tilbage igen – med mindre du ønsker at arrangere egen hjemrejse). Vi vil have en medarbejder i lufthavnen, som hjælper dig med check in, når du rejser fra Danmark.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får brug for hjælp EF’s 50 års erfaring og verdensomspændende netværk sikrer at du får rette støtte, hvis du behøver det. Uanset om du kontakter din værtsfamilie, din IEC, EF medarbejdere eller vores 24/7 nødtelefon, kan du være sikker på effektive kommunikationskanaler, som er der for at hjælpe dig – både dag og nat. Du kan finde vilkår og betingelser her: ef.com/book-now Alle deltagere er omfattet af programmets regler og forskrifter samt eventuelle føderale, statslige og lokale love. Deltagere som rejser på et visum er samtidig underlagt vilkårene for visum.

EF- og søskenderabat Har du har selv rejst med EF tidligere, eller har du en bror eller søster, der tidligere har rejst på et high school ophold med EF, eller en anden organisation. Så tilbyder vi en rabat på 2.000 kr. på programafgiften.

Egen værtsfamilie? Hvis du selv har en værtsfamilie trækker vi 5.000 kr. fra programafgiften. Familien skal dog kontrolleres og godkendes af EF. De ovennævnte rabatter kan ikke kombineres


sådan søger du

Tag det første skridt søg om optagelse

Send din ansøgning allerede nu Jo før du søger, jo før finder vi et nyt hjem til dig!

ef.com/startyourstory

Det første skridt mod dit år i udlandet er et møde med os! Vi tager en snak om dine interesser, vi hjælper dig med at vælge værtsland, vi guider dig igennem ansøgningen og sender dig afsted på et udveklslingophold, der forandrer dig for livet!

Kom og besøg os

SØG OM OPTAGELSE

RESERVÉR din plads

Kom og mød os, så du kan høre mere om vores programmer, stille spørgsmål og finde ud af, om udveksling er noget for dig.

Du kan ansøge online ved hjælp af MyEF portalen.

Når først vi har godkendt din ansøgning, er du officielt optaget på programmet, og vi begynder at lede efter din værtsfamilie.

KOM OG BESØG OS! ef.com/startyourstory

Vi glæder os til at møde dig Hvert år optager vi nogle få, udvalgte elever på vores program. Når tiden er kommet til at tage afsted, kender vi personligt hver enkelt elev og alle forældrene.

kontakt Te l ef on 3393 6220

E- M ail efhighschoolyear.dk@ef.com

Ch ri s t en B a g g er Landechef

ef.com/highschool 29


K o n ta k t t i d l i g e r e e l e v e r

Spørg dem der ved mest Vi har kontaktet nogle af vores tidligere elever, som rigtig gerne vil fortÌlle om deres High School Year.

USA Si m o n e simme_ellborg@hotmail.com

He l e n e helene.brinch@hotmail.com

Ja c o b minnesotadreams@gmail.com

Storbritannien Ni n a ninaandersen95@gmail.com

Jus t i n a justinamorup@hotmail.com

Irland Re n e renebenner@hotmail.com

Ch r i s t i n e christine-laerke@hotmail.com

L ĂŚs flere historier online

ef.com/highschoolstories

30


EF High School Programmet 2015 – 2016

mød os Vi afholder interviews, informationsmøder og meget andet over hele landet. I er altid velkomne.

Interviews og informationsmøder hver uge! • L æ r E F at k e n d e • S t i l sp ø r g s m å l • h ør o m v o r es d es t inat ion e r

Ko m t i l e t m ø d e i n æ r he d e n

Aalborg Århus København Odense

Dat o e r f o r i n f o r m at i o n s m ø d e r

Ef.com/meetus 31 Tlf. 3393 6220


EF High School Programmet 2015 – 2016

ef.com

DINE DRØMME BLIVER PÅ ENGELSK Tag et år eller et semester på high school i USA, Storbritannien eller Irland.

Adresse og kontaktoplysninger København EF High School Year Abroad Vester Farimagsgade 1, 1606 København V Telefon: 3393 6220

Åbningstider: Man–ons: 9–17 Tors: 9–18 Fre: 9–16

E-mail: highschoolyear.dk@ef.com

www.facebook.com/highschoolyeardanmark

www.youtube.com/efhighschoolyear

www.instagram.com/efexchangeyear

Akrediteringer og Partnere På grundlag af fremsendt og gennemset materiale, giver Council on Standards for International Educational Travel fuld optagelse til EF Foundation for Foreign Study i Advisory List 2013-14. CSIET mærket certificerer, at denne organisation overholder den standard, der er fastlagt i CSIETs standarder for internationale uddannelsesrejseprogrammer.

32 Tlf. 3393 6220

Mentor Foundation fokuserer på bekæmpelse af narkotikamisbrug med sin indsats for at fremme unge menneskers helbred og velfærd. Mentor samarbejder med World Health Organisation.

Cultural Care Kids First Foundation giver ressourcer til at støtte organisationer, der arbejder for at gøre en forskel i børns liv i hele verden.

Din sprogskole på nettet www.englishtown.com

EF recommends Cambridge ESoL

EF High School Exchange Year - Denmark  

Flere tusinde elever har allerede valgt at tage på et High School Year med EF.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you