Page 1

Workshop report Mišo Stamenić

“Freeze the Time”

decembar 2011, LC Beograd Moja prva EESTEC avantura, a ujedno i prvi odlazak u Beograd. Bio sam toliko uzbuđen da sam odabrao ponoćni termin vožnje. Novi grad, novi ljudi, novo iskustvo. Poslednja stanica bila je hostel “Sun” u Vračaru. Domaćini su se od početka potrudili da nam ništa ne nedostaje, a tako je bilo i sa hostelom. Sam prolazak beogradskim ulicama budi osjećaj avanturizma i radoznalosti jer svaka ima nešto novo da ponudi. Da je Beograd grad koji ne spava, lično sam se uvjerio. Svako veče domaćini su nam priređivali nezaboravne zabave. Druženje, piće i naravno ples svo vrijeme su pratili DJ-evi i muzika uživo.

Da je Beograd grad koji ne spava, lično sam se uvjerio. Svako veče domaćini su nam priređivali nezaboravne zabave. Druženje, piće i naravno ples svo vrijeme su pratili DJ-evi i muzika uživo.

KST Costume Party bio je neprevaziđen. Zamislite sad da preko dana sjedite na predavanju, a naveče da u toj istoj učionici skače grupa maskiranih ljudi dok vrhunski bendovi, horovi i DJ-evi izvode pred tablom svoje pjesme. U svakoj učionici bili su različiti muzički žanrovi, od Guns-a do Nigrutina. Čista desetka.

Moram pohvaliti djevojke iz LC Beograda koje su za katolički Božić pripremile izvanrednu večeru nakon koje smo išli na Gala Ball. Pored igranja sa strujom u Muzeju Nikole Tesle i upoznavanja sa njegovim životom i radom, išli smo i na novogodišnji vašar.


Takođe, oduševio me put u grad Velika Plana, te posjeta manastiru Koporin i etno selu Moravski konaci. Kalemegdan i Beogradska tvrđava su mjesta koja ni jedan posjetilac Beograda ne smije propustiti. Beograđani su s pravom ponosni na istoriju svoga grada u šta smo se i sami uvjerili.

Na kraju, šta to Beograd ima da ponudi osim: lijepih djevojaka, ludih noćnih provoda, raskošnih ulica i građevina, kulturnih istorijskih spomenika, zelenila, šetališta i druželjubivih stanovnika? Naravno, još mnogo mnogo toga.

Sve su to razlozi zbog kojih ću posjetiti Beograd i slijedeći put čim mi se Kuglanje, oduvjek sam htio da ga ukaže prilika. isprobam i sad mi se ukazala prilika.

Freeze the time!  
Freeze the time!  

EESTEC Exchange Organizer: LC Belgrade December 2011. Participant: Mišo Stamenić