Page 1

Aan de slag

Pennenhouder Een nieuw schooljaar... Met Klap maak je een leuke pennenhouder. Je stopt er niet alleen je pen in. Je kan er al je spulletjes in kwijt. En hij is uniek. Want jij kiest hoe hij eruit ziet.

Dit heb je nodig

Foto’s BP

• een leeg doosje zoals van kleine sigaren • lege wc-rolletjes • gekleurd papier, verf, glitters,... • een schaar • lijm

Zo ga je te werk Knip de wc-rolletjes in verschillende groottes. In het voorbeeld gebruiken we twee rollen. Maar misschien is jouw doosje groter? Of heb je meer spulletjes? Dan kies je voor meer rolletjes. Knip de onderkant van de rollen in. Kijk goed naar het voorbeeld. Je moet vier of vijf hoekjes overhouden. Die zorgen er straks voor dat de rollen goed blijven staan.

Versieren Nu gaan we het doosje versieren. Wij kiezen voor gekleurd papier. Dat plakken we stevig vast. Maar je kan ook verf gebruiken. Geef je doosje een kleur die je mooi vindt. Denk erom dat de rolletjes erop moeten. Zorg er dus voor dat de bodem mooi glad blijft. Daarna versieren we de rolletjes. Ook nu

kies jij hoe je dat doet. Pas op als je met verf werkt. Dan moet alles eerst goed drogen.

Plakken Vouw de ingeknipte hoekjes naar binnen. Plak ze stevig vast op de bodem van je doosje. Laat de lijm goed drogen. Je pennenhouder is klaar! Vullen maar!

Knutselwereld Pritt is een maker van lijm. Die bestaat nu 40 jaar. Dat wordt gevierd. Speciaal voor jullie is er een website gemaakt. Je gaat met Itsy op reis in Knutselwereld. Itsy is een kosmonaut. Je kan knutselschatten ontdekken. In de knutselkluis vind je veel knutselideetjes. Je leert je eigen raket bouwen. Daarmee versla je de Watergruwels. Ga snel kijken op www.knutselwereld.be.

© Pritt

14

/Pennenhouder  

http://www.eenhoorn.be/userfiles/File/Pennenhouder.pdf

Advertisement