Page 1

DE EENHOORN en LEMNISCAAT op de Boekenbeurs 2011

Antwerp Expo

zaal 2 stand 224

= meer dan 400 titels voor boekenfans van 2 tot 92 = nieuwe titels, bekroonde boeken en klassiekers = elke vakantiedag 15 signerende auteurs en illustratoren, onder wie Carll Cneut, Annemie Berebrouckx, Tine Mortier en Riet Wille = tijdschriften voor de basisschool, Kamishibai en educatief materiaal = bijzondere posters en postkaarten

= meer dan 300 titels voor kinderen en tieners = bijzondere kartonboeken en bekroonde prentenboeken = bekende boeken voor young adults = signeersessies van o.m. Charlotte Dematons, Ingrid en Dieter Schubert en Jan Terlouw = boeken over filosofie en economie

Signeersessies

Een overzicht van de signeersessies vind je op www.eenhoorn.be en www.boekenbeurs.be

Evenementen Maak kennis met Belladonna maandag 31 oktober 2011, 12u-12u45, rode zaal Diep in het grote Manenwoud wonen Belladonna en haar vier heksenvriendinnen. Kom luisteren naar Mieke en Ina Hallemans die voorlezen uit hun drie Belladonna-boeken. Daarna maak je samen met hen een echt heksenmasker. Met lestips voor leerkrachten.

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. (De Eenhoorn) Workshop Vrolijke vissen tekenen dinsdag 1 november 2011, 13u-13u45, rode zaal In deze workshop leert de Nederlandse illustratrice Mies van Hout je vrolijke vissen te tekenen. Je kan ook een boze, verlegen, verdrietige of zenuwachtige vis maken! Inspiratie vind je in haar nieuwste prentenboek Vrolijk.

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. (Lemniscaat) Languit in de kussens woensdag 2 november 2011, 14u-14u45, rode zaal Kom gezellig in de kussens zitten en luister naar de mooie verhalen. Wat is er aan de hand met de bloemen van Berre? Wat gebeurt er als je je mama kwijt raakt? Hoe weet je dat je van iemand houdt? En waarom eet Bram geen korsten? Auteurs Annemie Berebrouckx, Claire De Lombaert, Leen van den Berg en Aag Vernelen lezen voor.

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. (De Eenhoorn)


Ken je Siebe? donderdag 3 november 2011, 12u-12u45, rode zaal Leer je net lezen? Dan moet je Siebe leren kennen! Siebe beleeft samen met zijn buurmeisje Mette heel wat leuke avonturen. Jeugdauteur Moniek Vermeulen vertelt uit de Siebe-boeken en speelt met de kinderen Het Grote Siebe-Spel.

Voor kinderen van 5 tot 8 jaar. (De Eenhoorn)

Theaterworkshop met Twiggy Bossuyt vrijdag 4 november 2011, 15u-15u45, rode zaal Wil je later acteur of actrice worden? Voel je theaterkriebels en wil je graag op de planken staan? Neem dan deel aan de theaterworkshop met actrice Twiggy Bossuyt (De Rodenburgs). Ook leergierige leerkrachten kunnen komen kijken. Wees op tijd, want de plaatsen zijn beperkt!

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar. (De Eenhoorn)

Voorstelling Sinterklaas

zaterdag 5 november 2011, 12u-12u45, rode zaal

Iedereen weet wie Sinterklaas is. Maar weet je ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft? Hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoorsteen? Charlotte Dematons vertelt je in deze vrolijke voorstelling alles over Sinterklaas.

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. (Lemniscaat) Languit in de kussens zaterdag 5 november 2011, 13u-13u45, rode zaal Kom gezellig in de kussens zitten en luister naar de mooie verhalen. Wist je dat er een leger in je buik kan zitten? Ken jij de Wolf die helemaal niet boos was? Waarom stapt een jongen in een koude winternacht op zijn fiets? En wat zit er in de kast van Stien? Auteurs Jonas Boets, Edward van de Vendel, Riet Wille en Reine De Pelseneer lezen voor.

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. (De Eenhoorn)

!

Workshop Mee met de paraplu zondag 6 november 2011, 12u30-13u15, rode zaal

Wedstrijd voor leerkrachten Deponeer deze bon in de wedstrijddoos op de stand van De Eenhoorn (zaal 2, stand 224) en maak kans op 1 van de 3 boekenpakketten ter waarde van 100 euro. Vraag: Wie illustreerde het prentenboek De dokter en het leger van Davy van Edward van de Vendel? Antwoord:

.............................................................

School: ......................................................................... ..........................................................................................

Een klein hondje vindt op een regenachtige dag een paraplu. Net dan steekt er een windvlaag op. Het is het begin van een wonderlijke reis om de wereld vol avonturen. Auteurs Ingrid en Dieter Schubert geven een spetterende workshop over hun boek De paraplu. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. (Lemniscaat)

Het pak van de Kerstman zondag 6 november 2011, 13u30-14u15, rode zaal Inge Bergh, Inge Misschaert en Jurgen Walschot kennen de Kerstman erg goed. Ze schreven zelfs een boek over hem. Kom tijdens deze interactieve voorstelling alles te weten over de Kerstman, zijn elfen en rendieren. Je gaat bovendien naar huis met een leuk kerst-knutselwerkje.

Voor kinderen van 5 tot 8 jaar. (De Eenhoorn)

Adres: ........................................................................... .......................................................................................... ..........................................................................................

Naam leerkracht: .................................................... ..........................................................................................

Klas: ...............................................................................

Poëzievoorstelling Als de bomen straks gaan rijden vrijdag 11 november 2011, 12u30-13u15, rode zaal Een spetterende poëzie-theatervoorstelling gebaseerd op de nieuwe poëziebundel van Frank Adam, Als de bomen straks gaan rijden. Auteur Frank Adam en cellist Lode Vercampt performen gedichten uit deze nieuwe bundel. Zoek als kleine filosoof mee naar antwoorden in het grote, onbegrensde rijk van de verbeelding.

Voor kinderen van 6 tot 10 jaar. (De Eenhoorn) E-mailadres: ............................................................... ..........................................................................................

www.eenhoorn.be www.lemniscaat.nl

/folder%20boekenbeurs%20i%2001111-2  

http://www.eenhoorn.be/userfiles/File/folder%20boekenbeurs%20i%2001111-2.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you