Page 1

DO 31 OKT > MA 11 NOV

OP DE BOEKENBEURS ANTWERP EXPO ZAAL 2

STAND 215

DE EENHOORN = meer dan 400 titels voor boekenfans van 1 tot 111 jaar = nieuwe titels, bekroonde boeken en klassiekers = Kits en Klap, twee actuamagazines voor kinderen en tieners = Kamishibai-vertelplaten en educatief materiaal do

31 okt

Dag van het basisonderwijs

Evenementen voor kinderen do

31 okt

Elke weekend- en vakantiedag signeren 15 bekende auteurs en illustratoren, uit Vlaanderen en Nederland. Een overzicht van de signeersessies vind je op www.eenhoorn.be en www.boekenbeurs.be.

do

31

okt

vr

Mindfulness voor kinderen

01

Mindfulness is dĂŠ methode om stress in te dammen dammen, ook bij je leerlingen. Jeugdauteur en psychotherapeut Berti Persoons stelt de werkmap Frog de wenskikker voor. Via deze mindfulness-werkmap leren kinderen in 18 stappen tot zichzelf te komen, waardoor ze sterker in het leven staan. De auteur geeft tal van praktische tips voor in de klas.

14u30-15u15, Oranje zaal

Boekenshow voor wiebelkonten en taterwaters 13u-13u45, Groene zaal

Een wervelende boekenshow met Marijke Umans, jeugdschrijfster en zangeres. Ze stelt haar drieluik over Bet voor: Wiebelkont, Taterwater en Wervelwind. In deze boeken staat het leven van een wildebras centraal. Bet heeft een grote mond en een klein hartje. Marijke leest voor, acteert, vertelt en zingt. Een ideale voorstelling om te boeken voor je klas of school. Voor 8 tot 12 jaar.

Evenement voor leerkrachten 12u-12u45, Groene zaal

Griezelig voorlees- en knutseluurtje Vier Halloween met de gezellige heks Belladonna en de ondeugende tweeling Bas en Babien. Luister naar de grappige verhalen van jeugdauteurs Mieke Hallemans en Tine Mortier. Daarna mag je met illustratoren Ina Hallemans en Ann De Bode typische halloweenattributen knutselen. Griezelpret verzekerd! Voor 4 tot 8 jaar.

Signeersessies 10.30u-13.30u: Annemie Berebrouckx, Ann De Bode, Ina Hallemans, Mieke Hallemans, Tine Mortier, Hilde Vandermeeren, Riet Wille 14u-17u: Rien Broere, Frank Daenen, Geert De Kockere, Berti Persoons, Marijke Umans, Moniek Vermeulen, Riet Wille

Themadag Halloween

Voorleesuurtje met kamishibai 15u30-16u15, Rode zaal

nov

Bekende kinderboekenauteurs lezen voor uit hun nieuwste boeken. Reine De Pelseneer vertelt over de dolle fratsen van Lam en Loebas. Twiggy Bossuyt leert je hoe Dante zijn oma weer blij maakte. Jan De Kinder ontroert met een verhaal over pesten (kamishibai). En Aag Vernelen vertelt over een reuzegrote en een piepkleine hond‌ Voor 3 tot 8 jaar.

kamishibai >


Evenementen voor kinderen zat

02 nov

De wereld in je handen - vingerversjes

zat

13u30-14u15, Rode zaal

09

Jeugdauteur Kristien Dieltiens verzamelde de mooiste hand- en vingerversjes voor jonge kinderen. Ze leert je graag enkele bekende en minder bekende versjes én bijpassende gebaren aan. Wat dacht je van ‘Moriaantje zo zwart als roet’ en ‘Naar bed naar bed zei Duimelot’? Plezier verzekerd voor jong en oud. Voor 2 tot 99 jaar.

03

Bekende kinderboekenauteurs lezen voor uit hun nieuwste boeken. Edward van de Vendel stelt Vasco, het voetbalvarkentje, aan je voor. Tine Mortier brengt een nieuw verhaal over Zoeperman (kamishibai). Ontdek waarom Meester Frank een konijn is (Moniek Vermeulen) en waar de vallei van de wentelmolens ligt (Siska Goeminne). Voor 3 tot 8 jaar.

nov

10

Themadag WO I

nov

WO I voor tieners 15u30-16u15, Rode zaal

Drie jeugdauteurs schreven een nieuw boek over WO I. In Iedereen bleef brood eten van Do Van Ranst beleef je de oorlog via enkele verpleegsters en vrijwilligers. In Het meisje en de soldaat laat Aline Sax afwisselend een blind meisje en een zwarte soldaat aan het woord. Wouter Sinaeve en Nyk Dekeyser maakten een fotoboek over opgroeien tussen de oorlogsrelicten: Kind van de Westhoek. De auteurs lezen voor uit hun boeken, met fotoprojectie. Korte nabespreking door Marita Vermeulen. Voor 10 tot 99 jaar.

Schminken

ZONDAG 3 NOVEMBER ZONDAG 10 NOVEMBER MAANDAG 11 NOVEMBER

ma

11

De pinguïns verhuizen noordwaarts… 11u30-12u15, Rode zaal

Voor Pa Pingo is het duidelijk: de Zuidpool zit tjokvol, het is tijd om naar de Noordpool te emigreren! De familie Pingo vertrekt op wereldreis in hun pingobiel. Onderweg beleven ze dolle avonturen. Auteur Aart De Zitter leest voor uit zijn eerste kinderboek, illustrator Bert Dombrecht tekent live. Lachen geblazen! Voor 9 tot 13 jaar.

11

Speeltijd met Eefje Donkerblauw 12u30-13u15, Rode zaal

nov

Eefje Donkerblauw is een koningin. Maar niemand weet dat. Behalve Eefje zelf. Auteur Geert De Kockere betovert je met zijn Kamishibai-voorstelling van Eefje Donkerblauw. Kobie Fossey schminkt je tot Eefje Donkerblauw of Koning Goudgeel. Speel met een reuzenmemory, knutsel stokpoppen, versier een regenboog,... Voor 4 tot 9 jaar.

Deponeer deze bon in de wedstrijddoos op de stand van De Eenhoorn (zaal 2, stand 215) en maak kans op 1 van de 3 boekenpakketten ter waarde van 100 euro.

VRAAG: Hoe heet de auteur van het informatieve

Evenement voor tieners en volwassenen

boek Puber Tijd ? (kijk op www.eenhoorn.be) .................................................................................................................................

School: ......................................................................................................................................... ..........................................................................................................................................................

Adres:

13u30-14u15, Rode zaal

nov

ma

Het prentenboek Eefje Donkerblauw is na 21 jaar nog steeds populair. Laat je op onze stand schminken tot Eefje Donkerblauw of Koning Goudgeel.

Antwoord:

Buurman leest een boek, net als Muis en Draak

Een humoristisch en speels boekenuurtje dat je niet wil missen! Dirk Nielandt vertelt over de hilarische heldendaden van Ridder Muis, haar beste vriendin Draak en de angsthaas Prins. Koen Van Biesen brengt zijn grappige en meermaals bekroonde prentenboek Buurman leest een boek muzikaal tot leven. Voor 5 tot 9 jaar.

14.30u-16.30u

WEDSTRIJD voor leerkrachten

15u30-16u15, Rode zaal

nov

zon zon

Voorleesuurtje met kamishibai

..........................................................................................................................................

.......................................................................................................................................................... ..........................................................................................................................................................

Naam leerkracht: .................................................................................................................. Klas: .............................................................................................................................................. E-mailadres: .............................................................................................................................

zon

10

nov

Themadag Liefde

Je ruist in mij - liefdespoëzie 14u30-15u15, Oranje zaal Ontdek de mooiste gedichten en songteksten over de liefde. Dirk Terryn verzamelde poëtische parels over verliefdheid en erotiek, over houden (van) en loslaten van onder meer Bart Moeyaert, Stijn Vranken, Spinvis en Eva Deroovere. Sabien Clement voorzag de verzamelbundel Je ruist in mij van bruisende illustraties. Dirk Terryn draagt enkele van de meest inspirerende gedichten voor.

www.eenhoorn.be

Boekenbeursfolder%202013(2)  
Boekenbeursfolder%202013(2)  

http://www.eenhoorn.be/userfiles/File/Boekenbeursfolder%202013(2).pdf

Advertisement