Page 1

Illustratie: Kitty Crowther - uit Kleine Man en God


4+ prentenboek

ca. € 14,50

NUR 273 15 augustus 2011 ISBN 978-90-5838-710-3 21,5 x 30 cm Omslag en vorm: Kris Demey 32 blz. Thema’s: arm zijn, inventief zijn, speelgoed, Sint

Kolet Janssen, illustraties van Klaas Verplancke

Een dag met Robby

Robby’s broertje Jordy is ziek. Robby moet zich alleen wassen en aankleden. Daarna gaat hij samen met de buurkinderen naar school. In de etalage van de speelgoedwinkel ziet Robby de hijskraan die hij zo graag wou. Waarom bracht de Sint alleen maar sokken voor hem? Op school praten Robby’s klasgenootjes honderduit over hun cadeaus. Als ze Robby’s sokken zien, schieten ze in de lach. Tot Robby toont hoe bijzonder zijn speelsokken zijn… I.s.m. Welzijnszorg. Van Robby is ook een handpop verkrijgbaar via www.welzijnszorg.be (€ 15). Met het boek en de pop maak je armoede en uitsluiting bespreekbaar in de klas. Levensecht verhaal over opgroeien in een kansarm gezin. Robby is een vrolijk jongetje dat van aanpakken weet. Treffend geïllustreerd door de veelgeprezen Klaas Verplancke.

© Jan Darthet

Kolet Janssen (°Hasselt, woont in Leuven) schrijft fictie en non-fictie. Tot 2006 gaf ze ook godsdienstles in een middelbare school in Tienen. Sindsdien houdt ze zich voltijds bezig met schrijven, workshops geven en lezingen houden. In 2010 kreeg ze de Zoute Zoen publieksprijs voor Regentijd. Heel wat van haar boeken zijn vertaald. www.koletjanssen.be Klaas Verplancke (°Zwevegem, woont in Brugge) debuteerde in 1990 met De verboden tuin. Hij illustreerde de voorbije 20 jaar meer dan 140 boeken, waarvan vijf titels die hij zelf schreef. Hij won o.a. de Boekenpauw, twee Boekenwelpen en - als eerste Vlaming - de Bologna Ragazzi Award. Zijn werk verscheen in meer dan 40 vertalingen, waaronder Frans, Spaans, Italiaans, Deens, Engels, Koreaans en Zuid-Afrikaans. www.klaas.be


4+ prentenboek

ca. € 14,50

15 augustus 2011 NUR 273 25 x 25 cm ISBN 978-90-5838-711-0 32 blz. Omslag en vorm: Maarten Deckers Thema’s: bijgeloof, inventief zijn, eten, korst

Aag Vernelen, illustraties van Richard Verschraagen

Kleine korstendief

Op een dag wil Bram geen korsten meer eten. Maar mama is onverbiddelijk: als je bord niet leeg is, ga je niet van tafel. Bram bedenkt allerlei trucjes: hij geeft de korsten aan de hond, hij stopt ze in zijn broekzak, hij snijdt ’s nachts de korsten van het brood,... Bram is bang dat het waar is wat zijn vriend Jip zei: van korstjes krijg je borstjes. Wanneer opa hem zegt dat hij al zijn hele leven korsten eet en dat je daar heel sterk van wordt, geeft Bram zijn verzet op.

Een herkenbaar en inleefbaar verhaal voor kleine jongens. Bram gaat op een inventieve manier om met zijn probleem. Krachtige tekeningen in scraperboard.

Aag Vernelen (°Leuven, woont in Herentals) studeerde Bio-ingenieurswetenschappen en Psychologie aan de K.U. Leuven. In haar studententijd volgde ze heel wat schrijfcursussen. Zo kreeg ze de smaak van het schrijven te pakken. Ze debuteerde in 2010 met de eerste lezer Een plek naast de sla. Aag schrijft graag voor eerste lezers omdat ze houdt van het knutselen met woorden. Richard Verschraagen (°Utrecht, woont in Kattendijke) gaf vele jaren les op een basisschool. Daarna volgde hij de opleiding Toegepaste grafiek en ging aan de slag als illustrator. Zijn eerste illustraties zijn te bewonderen in Kwam dat zien, kwam dat zien van Ted van Lieshout. Om de fantasie van de kinderen te voeden, beperkt Richard het aantal details in de tekeningen tot de basis. www.richardverschraagen.com


5+

Kitty Crowther

Kleine Man en God

prentenboek

€ 14,50

15 augustus 2011 26,5 x 18,5 cm 48 blz. Thema’s: God, filosofie, verwondering

NUR 273 ISBN 978-90-5838-712-7 Omslag en vorm: Oranje Vertaald door Siska Goeminne

Kitty Crowther, illustraties van de auteur

Kleine Man en God

Kleine Man houdt van wandelen in de vroegte. Op een dag ontmoet hij in het bos God. Niet dé God, maar een God. Kleine Man en God wandelen samen verder. God toont dat hij zich in veel dingen kan veranderen. Kleine Man is erg onder de indruk. Hij nodigt God uit om bij hem thuis een omelet te eten. God is verrukt, omelet kende hij nog niet. Als God weer weg is, denkt Kleine Man gelukzalig: er zijn zo van die dagen die je voor eeuwig veranderen. ‘God staat in dit boek voor de volwassene die een kind stimuleert om het beste van zichzelf te geven,’ aldus de auteur. Magistraal prentenboek, gedrukt in vijf kleuren. Toont hoe mensen zin kunnen geven aan elkaars leven.

© Chimène Denneulin

Nieuw meesterwerk van de internationaal gelauwerde Kitty Crowther.

Kitty Crowther (°Brussel, woont in het Waalse Blanmont) studeerde Beeldende kunst en illustratie in Brussel. Ze debuteerde in 1994 met Mijn koninkrijk. Kitty publiceert voornamelijk in het Frans en heeft al 35 boeken op haar naam staan. In 2010 won ze de Astrid Lindgren Memorial Award, de belangrijkste internationale prijs voor kinderliteratuur. Eerder won ze een Zilveren Griffel en een Zilveren Penseel.


5+ prentenboek 15 augustus 2011 20 x 16,5 cm 72 blz. Thema’s: gesloten zijn, eigenheid, fantasie

ca. € 17,50

NUR 273 ISBN 978-90-5838-713-4 Omslag en vorm: Oranje Bewerkt door Siska Goeminne

Komako Sakai, illustraties van de auteur

Doosje open, Doosje dicht

De grote mensen noemden het kleine meisje Doosje. Er zat veel in haar verstopt. Maar ze bleef goed dicht. Alleen soms. Soms ging ze open. Dan kon je zien wat er in haar zat. Stoomtreinen, boeken, knuffels, sneeuw, waterlelies en nog zoveel meer... Doosjes wereld is vol. Nu eens wonderlijk, dan weer verwarrend. Op sommige dagen gebeurt er iets heel bijzonders, andere dagen wil ze het liefst zo snel mogelijk vergeten.

Een sfeervol verhaal over een bijzonder meisje. Doosje kijkt op haar eigen manier naar de wereld. Siska Goeminne zorgde voor de uitmuntende Nederlandse bewerking.

Siska Goeminne (°Deinze, woont in Kessel-Lo) studeerde Germaanse talen en Kunst- en cultuurbeleid. Ze is fulltime jeugdauteur, vertaler en redacteur. Haar laatste boek, Het Fantastische Verhaal van Ferre en Frie, werd genomineerd voor de Boekenleeuw en de Gouden Uil. Haar vertaling van Sneeuw! kreeg een Zilveren Griffel, die van Het land van de grote woordfabriek een Vlag en Wimpel. www.siskagoeminne.be Komako Sakai (° en woont in Japan) volgde een opleiding aan de Kunstacademie van Tokio. Ze schrijft en illustreert kinderboeken. Ze heeft al heel wat prijzen gewonnen, waaronder een Gouden Plaque in Bratislava. Haar prentenboeken Mama, jij bent de liefste en Sneeuw! werden bekroond met een Zilveren Griffel.


?

Wordt verwacht Derde papaboek van Wouter Deprez met illustraties van Randall Casaer De titel houden we nog even GEHEIM. Wat we wel al kunnen vertellen: Verschijnt op 4 september 2011 Formaat: 24,5 x 16,5 cm

€ 18,95

NUR 370 ISBN 978-90-5838-714-1

In tedere en grappige brieven schrijft Wouter Deprez over het derde levensjaar van zijn zoontje. Een heerlijke, filosofisch getinte opvolger voor de eerste twee titels! Wij kijken er alvast naar uit! U ook? ‘Korte teksten over herkenbare gebeurtenissen in het leven van jonge ouders, beschreven met een kwinkslag.’ (Boekbaby’s, november 2009) ‘Een boekje om cadeau te geven, te koesteren of je te laten inspireren.’ (Libelle, december 2010)

5de druk

saar en de poes 9 78905 8 38245 0

Riet Wille, illustraties van Annemie Berebrouckx eerste lezer

€ 8,95

6+

ISBN 978-90-5838-245-0

32 blz.

Thema’s: huisdier, kat, vader, inventief zijn ‘Riet Wille schreef met saar en de poes een leuk boekje over een meisje dat dolgraag een poes wil. [...] De bladspiegel is heel aantrekkelijk met tal van grappige tekeningen van Annemie Berebrouckx. Een aantal opdrachten en zoekspelletjes kunnen ook de zwakke lezer motiveren tot lezen.’ (De Bond, 2004)

2de druk

Appelmoes Klaas Verplancke, illustraties van de auteur prentenboek

€ 14,95

4+

ISBN 978-90-5838-639-7

32 blz.

Thema’s: vader, zoon, boos zijn, appelmoes ‘Deze auteur zet humor en fantasie in voor een suggestief en ontroerend verhaal met psychologische diepgang en warme ontknoping. […] Wij vinden dit alvast heerlijk voedsel voor de geest, en we konden ook de mooie taal absoluut smaken.’ (Juryverslag Boekenwelp, februari 2011)

2de druk

Mare en de dingen Tine Mortier, illustraties van Kaatje Vermeire

Grote Prijs Picturale Ronse

prentenboek

€ 16,50

5+

ISBN 978-90-5838-624-3

32 blz.

Thema’s: oma, ongeduldig zijn, ziek zijn, vriendschap ‘Tine Mortier heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de beste Vlaamse prentenboekenschrijfsters. Haar tekst is op een onopdringerige manier filosofisch en ontroerend, en raakt daardoor heel diep. […] Je krijgt hier rijk gevulde prenten, die tegelijk iets ongrijpbaars, iets magisch realistisch hebben.’ (De Standaard der Letteren, november 2010)


/aanbiedingsfolder_zomer_2011  

http://www.eenhoorn.be/userfiles/File/aanbiedingsfolder_zomer_2011.pdf

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you