Page 1

illustratie: Benjamin Leroy - uit De jacht op de sabeltandtijger

de eenhoorn

zomer­‑ aanbieding 2014


kartonboek | 1+

Hoe doet de kameleon? Jean Maubille, illustraties van de auteur Weet jij hoe de kameleon doet? Doet de kameleon knor? Nee, het varken doet knor. Doet de kameleon groaaw? Nee, de leeuw doet groaaw. Doet de kameleon grrr? Nee, de beer doet grrr. Hoe doet de kameleon toch? Dit langwerpige kartonboek ligt goed in kleine peuterhandjes. Met grote, duidelijk omlijnde dieren en effen kleurvlakken.

thema’s: dier, geluid, kameleon

Dit kartonboek nodigt uit om dierengeluiden na te bootsen. De gaatjes in de bladzijden maken het bladeren gemakkelijker. Door de gaatjes zien de kinderen de kleur van het dier dat het geluid maakt.

9 789058 389602

2

Deze Belgische auteur-illustrator is populair in Frankrijk.

soort kartonboek leeftijd 1+ formaat 17 x 20 cm omvang 30 blz.

prijs € 10,00 nur 271 isbn 978-90-5838-960-2 verschijnt 11 augustus 2014

Jean Maubille (geboren in Leopoldville, Zaïre, woont in Court-Saint-Etienne) studeerde Illustratie in Brussel. Ondertussen werkt hij al meer dan 15 jaar als kinderboekenillustrator en onthaalvader. Zijn ervaringen met de kinderen verwerkt hij in zijn boeken. Hij heeft al meer dan 30 karton- en prentenboeken gemaakt. In 2002 werd hij bekroond met de Prix Pitchou.


Prentenboek | 4+

Curieuzeneuzemosterdpot Moniek Vermeulen, illustraties van Maarten Zerelik Floor is een heel nieuwsgierig meisje. Daardoor komt ze vaak in de problemen. Als ze neust in mama’s mengkom, valt die in haar schoot. Weg lekkere cake! Als ze wil zien wat er bovenaan in oma’s kast ligt, botst ze tegen de kast op. Een grote buil op haar hoofd! Als ze opa’s ladder opklimt, begint die vervaarlijk te wiebelen. Overal verfspatten! ‘Waarom ben jij zo nieuwsgierig?’ zucht haar mama elke keer. Maar Floor is niet de enige die nieuwsgierig is ...

thema’s: nieuwsgierig zijn, pech, gezin

Een grappig prentenboek over nieuwsgierig zijn. Een verhaal vol vaart met een verrassend einde. Maarten Zerelik debuteert met dit levendige prentenboek.

Over Spinnie schittert! (De Leeswelp, 2012): ‘De tekst van dit [...] boek leent zich door de vele dialogen goed voor voorlezen en nodigt uit tot het gebruik van verschillende stemmetjes.’

3

Van dezelfde auteur:

Moniek Vermeulen (opgegroeid in Sint-Niklaas, woont in Puivelde) stond 25 jaar voor de klas. Momenteel werkt ze als zelfstandig auteur. Ze schrijft vooral prentenboeken, boeken voor eerste lezers en toneelteksten. Haar boeken zijn vertaald in het Deens, Koreaans en Chinees. Het prentenboek Spinnie schittert! is bekroond met een Leespluim van de Maand. www.moniekvermeulen.be

prijs € 15,50 nur 273 isbn 978-90-5838-957-2 verschijnt 11 augustus 2014

Maarten Zerelik (opgegroeid en woont in Waasmunster) studeerde in 2011 af als master Grafisch ontwerp aan de KASK in Gent. Curieuzeneuzemosterdpot is zijn debuut als illustrator. In zijn beelden toont hij steeds een sfeerrijke wereld. Eerder leverde hij bijdrages voor Querido’s Poëziespektakel 4 en 5. Hij houdt van lezen en muziek spelen en beluisteren.

9 789058 389572

soort prentenboek leeftijd 4+ formaat 30 x 21,5 cm omvang 40 blz.


Prentenboek | 5+

De jacht op de sabeltandtijger Pieter van Oudheusden, illustraties van Benjamin Leroy Lang geleden waren de mannen jagers en de vrouwen pluksters. Bij volle maan deed de medicijnman een voorspelling: ‘De sabeltandtijger is dichtbij.’ De stam bereidde zich voor op de komst van dit vreselijke beest. De jonge Olun besloot om het dier te gaan zoeken. Van de medicijnman kreeg hij een wit steentje mee. Bij valavond stond hij oog in oog met het grote dier, en hij slaagde erin hem te vangen met zijn steentje ... De tekenkunst was geboren!

thema’s: prehistorie, tijger, moedig zijn, tekenen

Een leuk prentenboek over griezelige dieren en het ontstaan van de allereerste tekening. Dit vlotte verhaal spreekt zowel jongens als meisjes aan.

Illustrator Benjamin Leroy gooide hoge ogen met ‘De zuurtjes’ en ‘Zullen we een bos beginnen?’ (met Jaap Robben).

4

9 789058 389589

Van hetzelfde duo:

soort prentenboek leeftijd 5+ formaat 33,5 x 23,5 cm omvang 32 blz.

Van dezelfde auteur:

prijs € 16,95 nur 273 isbn 978-90-5838-958-9 verschijnt 11 augustus 2014

Pieter van oudheusden (opgegroeid in Puttershoek, woonde in Rotterdam (NL)) was vertaler, auteur en scenarist. Hij schreef prentenboeken en strips voor kinderen en volwassenen. Hij vertaalde honderden strips naar het Nederlands. Daarnaast was hij eindredacteur van BoekieBoekie. Zijn werk is in veel talen vertaald. Hij overleed in november 2013 aan de gevolgen van een hersentumor.

benjamin Leroy (opgegroeid in Overpelt, woont in Bevel) studeerde Illustratie in Hasselt. Hij deed stage in Egypte als archeologisch tekenaar. Hij illustreerde al een aantal boeken voor diverse uitgeverijen en maakt illustraties voor tijdschriften, affiches ... De poëziebundel Zullen we een bos beginnen? stond op de shortlist van de Gouden Uil. www.merel-benjamin.be © Liesbeth Kuipers


eerste LeZer | 6+

Een kijkje in de kast Riet Wille, illustraties van Richard Verschraagen Ik ben een kast. Ik ben hoog en breed. Er zit veel troep in mij. Dingen die niet meer zo mooi zijn, maar toch te mooi om weg te doen. Een pop in een doos, een kist, een kam met drie tanden uit, een paar veren, 20 knopen ... Bij elk voorwerp hoort een kort verhaal of een gedicht of een aantal raadsels. De verhalen en gedichten worden steeds vanuit het standpunt van het voorwerp verteld. Een heerlijk origineel boek voor jonge lezers.

thema’s: kast, prullaria, verzameling, raadsel AVI 3 in de knoop ik ben een zakdoek. ik ben een vierhoek met een knoop, knoop, knoop, knoop. knoop 1: mijn boek moet naar de bieb maar waar het ligt dat weet ik niet.

Een prachtig boek over de rommelkast die iedereen kent: boordevol spullen die je niet kan weggooien. Met grappige tekeningen van Richard Verschraagen.

knoop 2: mijn oom wordt 40 jaar en zijn pakje staat nog niet klaar. knoop 3: om half 2 is de trein om 12 uur moet ik op school zijn. knoop 4: waarvoor was die knoop ook weer?

Over het uur bij tuur (Leesgoed, 2012):

ik weet het ... ik weet het ...

‘Als lezen leuk is, geeft dit boek plezier, maar wie meer van teke‑ ningen houdt, kan het ook niet wegleggen.’

5

ik weet het echt niet meer!

Van dezelfde auteur:

riet Wille (opgegroeid in Lochristi, woont in Gent) werkt als logopediste met kinderen die moeite hebben met lezen. Ze schrijft graag boeken op een laag AVI-niveau, vol raadsels, rijmpjes en taalspelletjes. Ze werkt ook mee aan de kindertijdschriften van De Eenhoorn. Riet is al bekroond met de Boekenleeuw, een Boekenwelp en een Vlag en Wimpel.

prijs € 14,50 nur 287 isbn 978-90-5838-959-6 verschijnt 11 augustus 2014

richard Verschraagen (opgegroeid in Utrecht, woont in Kattendijke (NL)) gaf vele jaren les op een basisschool. Daarna volgde hij de opleiding Toegepaste grafiek en ging aan de slag als illustrator. Hij illustreerde al een tiental kinderboeken. Het geheim tussen de boeken is bekroond met een White Raven. Om de fantasie van de kinderen te voeden, beperkt Richard het aantal details tot een minimum.

9 789058 389596

soort eerste lezer, AVI 3 leeftijd 6+ formaat 26,5 x 18,5 cm omvang 48 blz.


eerste LeZer | 6+

De wereld van Kat en Mus – Vrienden Katrien Vandewoude, illustraties van Xavier Truant Kat en Mus wonen in dezelfde tuin. Ze zijn vrienden. Als het regent, blijft Kat liever in het tuinhuis. De blaadjes vallen van de bomen. Kat en Mus versieren er het tuinhuis mee. Wanneer er een dichte mist in de tuin hangt, horen ze een klaaglijk gemiauw. Het is Poes van een paar huizen verder. Ze vindt de weg naar huis niet meer. Kat deelt zijn eten en zijn slaapplek met haar. Mus vertrouwt het niet helemaal! En Poes blijft maar zeuren ...

thema’s: kat, mus, herfst, vriendschap, jaloezie AVI 2

Een verhaal voor beginnende lezers dat lekker wegleest. Een ode aan een bijzondere vriendschap. Met speelse tekeningen die de dieren goed typeren.

Over De wereld van Kat en Mus – Zomer (website Pluizuit, 2013): ‘Allemaal alledaagse dingen die toch mooi en verrassend kunnen zijn. De vlotte, eenvoudige tekst zorgt voor fijn leesplezier bij beginnende lezers.’

6

9 789058 389367

In dezelfde reeks:

soort eerste lezer, AVI 2 leeftijd 6+ formaat 21 x 15,5 cm omvang 96 blz.

prijs € 14,95 nur 287 isbn 978-90-5838-936-7 verschijnt 11 augustus 2014

katrien Vandewoude (opgegroeid in Asse, woont in Sint-Andries) studeerde Geschiedenis in Gent. Toen ze bijna veertig was, maakte ze een kinderdroom waar door te beginnen schrijven. Haar eerste Vlaamse Filmpje is bekroond met de John Flandersprijs. Ondertussen schreef ze bijna 30 boeken. Hier mag je niet spelen is bekroond door de Kinder- en Jeugdjury. www.katrienvandewoude.be

Xavier truant (opgegroeid en woont in Poperinge) zat als kind altijd en overal te tekenen, zelfs het behangpapier moest eraan geloven. Hij studeerde Illustratie aan de KASK in Gent. Hij debuteerde in augustus 2013 met het eerste deel in de reeks ‘De wereld van Kat en Mus’. Daarnaast maakt hij illustraties in opdracht, bv. voor De Boerenbond. http://shanna-en-xavier.be


herdrukken

Telfeest! - 2de druk Jaak Dreesen, illustraties van Soetkine Aps Een klein konijn is dol op tellen. En er valt heel wat te tellen, want hij is binnenkort jarig. Er moeten kaartjes worden geschreven, wafels gebakken ... Het verjaardagsfeest van konijn wordt een vrolijk telfeest. ‘Cijfers zijn vanaf nu niet meer saai. Want met het boek Telfeest! wordt tellen -echt waar- een feest. Sokken zijn altijd met z’n twee, maar aan stoeptegels is geen tellen aan. Probeer je het toch, dan hotsen en botsen de cijfers in je hoofd. Een uitnodigend prentenboek voor wie van cijfers houdt.’ (Metro, 2009)

prijs € 14,95 nur 273 isbn 978-90-5838-534-5 reeds verschenen 2de druk

thema’s: verjaardag, tellen, konijn

Wat doet baby? - 5de druk

Zoeperman - 3de druk

Klaas Verplancke, illustraties van de auteur

Tine Mortier, illustraties van Marjolein Pottie

9 78905 8 385 345

Bekroond met een Leespluim van de maand en een Plantin Moretusprijs 2010. Kerntitel Nederlandse Kinderboekenweek 2014, thema ‘Feest’

soort prentenboek leeftijd 4+ formaat 30,5 x 21,5 cm omvang 32 blz.

7

Een boek over het leven van een peuter. Op elke rechterpagina

Zoeperman is vier jaar en draagt een blauw pak met een rode

wordt een voorwerp afgebeeld, op de eropvolgende linkerpagina

cape. Wanneer iemand om hulp roept, vliegt hij er meteen

zie je waarvoor dit gebruikt wordt. Bijvoorbeeld: slabbetje, eten.

naartoe. Zo redt hij de kat van zijn buurmeisje uit een boom.

soort kartonboek leeftijd 1+ formaat 16 x 16 cm omvang 18 blz.

thema’s: baby

prijs € 6,95 nur 271 isbn 978-90-73913-45-5 reeds verschenen 5de druk

soort prentenboek leeftijd 3+ formaat 25 x 25 cm omvang 32 blz.

prijs € 14,50 nur 273 isbn 978-90-5838-283-2 reeds verschenen 3de druk

thema’s: kleuterheld, avontuur

9 78905 8 382 832

9 789073 91 345 5

Opnieuw hoort Zoeperman een kreet. Het is zijn mama ...


kamishibai

Bollebuikbaby

Slaap lekker, Rosalie

Marita de Sterck, illustraties van Marjolein Pottie

Brigitte Minne, illustraties van An Candaele

In mama’s bolle buik zit een kindje. Krijgen Jef en Leen er een

Het is bedtijd. Meneer Maan strooit slaappoeder over alle klein-

broertje of een zusje bij? Ze fantaseren erop los. Ideaal als voorbe-

tjes. Rosalie, het ondeugende eendje, heeft zich echter verstopt ...

reiding op de komst van een baby.

Bekroond door de Kinder- en Jeugdjury.

prijs € 26,95 isbn 978-90-5838-659-5

Thema’s: zwangerschap, baby

Prinses Arabella is jarig

leeftijd 3+ omvang 16 prenten

prijs € 26,95 isbn 978-90-5838-619-9

Thema’s: bedtijd, maan

Houten verteltheater

Mylo Freeman, illustraties van de auteur

8

9 78905 8 386205

Prinses Arabella krijgt een echte olifant voor haar verjaardag. Maar de olifant heeft heimwee en huilt de hele dag ... Dit grappi-

Dit kastje met drie uitklapbare stukken en een handvat wordt

ge prentenboek is bekroond met een Leespluim.

geleverd in een handige kartonnen doos.

leeftijd 3+ omvang 13 prenten

prijs € 26,95 isbn 978-90-5838-620-5

formaat 42 x 29,5 cm

prijs € 55,00

Thema’s: jarig zijn, olifant

De prijs en de omvang van de nieuwe titels en her‑ drukken worden onder voorbehoud meegedeeld. Vertegenwoordigster: Nadine Boone | 0475-92 75 69 | nadine.boone@eenhoorn.be

Vlasstraat 17 | 8710 Wielsbeke Tel. 056-60 54 60 | Fax 056-61 69 81 info@eenhoorn.be | www.eenhoorn.be

9 78905 8 3861 99

leeftijd 3+ omvang 16 prenten

Aanbieding%20zomer%2014 vlp3  

http://www.eenhoorn.be/userfiles/File/Aanbieding%20zomer%2014-VLp3.pdf

Advertisement