Page 1

Antics Alumnes

Camp Joliu

Butlletí de l’Agrupació Març 2013

www.campjoliu.org

Preinscripcions curs 2013– 2014

Camp Joliu és una iniciativa de les famílies per oferir als seus fills la millor educació. Famílies decidides a implicar-se en l’educació dels seus fills i filles com a responsabilitat principal i apassionant. Passant sempre al davant!

Una vegada més ha finalitzat el període d’inscripcions pel proper curs escolar 2013-2014 i, de nou, semblen poques les places ofertades, sobretot a educació infantil, és a dir, nens amb edats entre els 3 i els 5 anys. Donat que cada vegada sou més els antics alumnes que decidiu confiar en el nostre projecte educatiu heu de saber que, tot i que les preinscripcions han anat molt bé, i ja s’han acabat, sempre hi ha alguna possibilitat, fora de termini, per algunes famílies d’antics alumnes.

Comptem amb un equip de persones cuidadosament escollides, amb autèntica passió per la seva vocació d’educadors i amb el compromís de què cada nen i cada nena són un projecte únic. Seguim el model de les intel·ligències múltiples. Un model educatiu actual i molt ambiciós per aconseguir una excel·lent preparació intel·lectual i acadèmica amb l’autonomia personal necessària per afrontar qualsevol futur. Tot això en un ambient on els valors humans de la llibertat, la responsabilitat, el respecte als altres i el gust per la feina ben feta, impregnen tota l’escola d’un sentit positiu on l’aprendre a estimar n’és la base.

Obra Social


“ PARLEM AMB ANTICS ALUMNES , ara també PARES DE CAMP JOLIU ” Al darrer exemplar del Butlletí de l’Agrupació d’Antics Alumnes de Camp Joliu, vàrem començar un cicle d’entrevistes amb pares d’alumnes actuals de Camp joliu que alhora són Antics Alumnes del Centre. Val a dir que cada cop són més els Antics Alumnes del Centre que veuen l’actual projecte educatiu de Camp Joliu com una opció tan vàlida per als seus fills i filles com ho fou per a ells mateixos. Aquí tenim doncs dos testimonis més de pares que novament després d’uns anys han tornat a veure Camp Joliu com la millor opció de formació en tots els aspectes . Em dic Agustí Vallès Sànchez i sóc de Clariana, estic casat amb la Meritxell Masdeu Oliveras de Vilafranca del Penedès i tenim dues filles que es diuen Laia i Maria i que actualment cursen a Camp Joliu els cursos 4t de primària i P3. Actualment vivim a Vilafranca del Penedès i em dedico a la jardineria. - De quina promoció de Camp Joliu ets o quins anys hi vas estudiar? Sóc de la 9a promoció dels anys 1990 fins al 1995. - Quants anys fa que en vas sortir? Fa 17 anys aproximadament. - Un bon record de la teva estada a Camp Joliu? Un dels records que guardo amb més vivesa és la gran qualitat humana de tot el professorat. - Ens pots dir dues aportacions positives que la teva estada a Camp joliu t’ha suposat per anar pel món i per la vida? Camp joliu ens ha donat gran quantitat de valors personals i professionals. És per això que vàrem triar aquest Centre per a les nostres filles.

- Un motiu per haver triat Camp Joliu per a les teves filles? Els valors cristians que segur adquiriran. - El que t’has trobat ara a Camp Joliu, és el que t’esperaves ? Un dels fets que m’ha sorprès més és el fet de què, tot i que s’ha multiplicat per molt el nombre d`alumnes, el sistema és al mateix. Tutories, recolzament a l’alumne, etc. Confio que Camp Joliu, ajudi a les meves filles a què siguin bones persones , tinguin coneixements professionals, idiomes, tècnics, etc. i valors cristians. - Amb el que has vist fins ara, suggeriries algun consell als altres antics alumnes amb fills per conèixer Camp Joliu avui? Jo diria a qui no conegui Camp Joliu, que si no l’han vist, vinguin a comprovar que l`Escola Familiar Agrària que era abans , ara és una Escola molt gran que manté tots els valors d’abans. Agustí Vallès Sànchez

“ TAST DEL VI NOVELL ” El passat 30 de novembre de 2012, vàrem celebrar al nou menjador de La Vinya de Camp Joliu, el Tast del Vi Novell . En aquest cas ens vàrem reunir un centenar de persones, entre elles, Antics Alumnes, per tastar vins de diversa procedència, molts d’ells elaborats a cellers d’Antics Alumnes i pares d’Antics Alumnes o cellers amb una vinculació directa amb Camp Joliu, així com els propis vins del Centre. En el transcurs de l’acte vàrem poder constatar la qualitat de tots els vins de la verema 2012 així com el bon nivell i criteri dels degustadors. Aprofitem aquestes línies per agrair la generositat dels elaboradors que ens facilitaren les mostres de vi novell i d’aquuesta manera fer possible una vetllada tan agradable a l’entorn del vi. Joan Rosselló


confiança amb Camp Joliu. - Ens expliques un parell de coses que confies que Camp Joliu aporti a la formació dels teus fills i de la teva família? Una germanor, una unió, i a poder ser, a tenir el dia de demà una estabilitat en all personal i professional.

Em dic David Mulet Via i soc d’Olèrdola, prop de Vilafranca del Penedès, estic casat amb la Montse Franch i Sabaté de Vilafranca. Tenim un fill que es diu Dylan i que actualment cursa P3, a la classe Montblanc de Camp Joliu. Actualment vivim a una masia a Olèrdola i jo em dedico a l’agricultura.

Amb el que has vist fins ara, suggeriries algun consell, als altres antics alumnes amb fills, per conèixer Camp Joliu avui? Jo des del meu punt de vista particular els aconsello i els animo, però jo crec que tots els que han tingut un contacte amb Camp Joliu ja ho poden valorar, ja que em consta que tots els antics alumnes que ens trobem casualment són nois i noies de profit i l’escola Camp Joliu, jo crec, que n’ha tingut la seva part d’aportació.

“ Curs de Tast de Vins i Gin Tònic ”

- De quina promoció de Camp Joliu ets o quins anys hi vas estudiar? Vaig començar al 1999 fins al 2004. Vaig estudiar des de 1 d´ESO fins a un any de Cicle Formatiu dedicat al món del vi. - Quants anys fa que en vas sortir? Fa 8 anys -Un bon record de la teva estada a Camp Joliu? Un bon record? No, més d’un, però el de l’amistat amb el professorat és un dels millors. - Ens pots dir dues aportacions positives que la teva estada a Camp Joliu t’ha suposat per anar pel món i per la vida? D’aportacions positives si te les pares a pensar detalladament també n’hi ha moltes, però et queden detallades com a valors per a la teva persona. El respecte, la personalitat, el sentiment...

Un any mes, com ja va sent habitual, aquest mes de març començarem quatre sessions de Tast de Vins i una sessió de Tast de Gin Tònics dirigides a Antics Alumnes i altres persones vinculades a Camp Joliu (fins a 35 places). El preu de cada sessió és de 25 euros per persona, (mostres, pica-pica i cloenda ). A la darrera sessió s’organitzarà una visita a un important celler de la zona on podrem degustar els seus productes. El Calendari és el següent:

- Dos motius per haver triat Camp Joliu per als teus fills? El tenir la tranquil·litat de què miren el millor per ells, el tenir un tracte personalitzat amb cadascun dels seus alumnes.

Dia 4 de març de 21:00h a 22.30h Vins blancs i rosats joves (2012).

- El que t’hi has trobat ara, a Camp Joliu, és el que t’esperaves ? La veritat que una mica canviat ho està, en el sentit de què hi ha molts alumnes, molt de moviment. Això si que va ser una cosa que amb confiança als professors els vaig comentar, que haver incrementat tant el volum d’alumnes, els resultats fossin com antigament, però continuem tenint la mateixa

Dia 18 de març de 21:00h a 22.30h Vins escumosos i caves.

Dia 11 de març de 21:00h a 22.30h Vins negres de diferents D.O.

Dia 8 d’abril de 21:00h a 22.30h. Gin Tònic. Dia 15 d’abril de 20:00h a 22:00h Visita a un celler. Per inscripció truqueu al 977670102 de 9 a 17 hores. Podeu apuntar-vos a les sessions que volgueu.


“ Així pensa el Papa Francesc ” En les seves predicacions i declaracions, Jorge Mario Bergoglio ha sabut anar al nucli de les qüestions, d'una manera que no deixa a ningú indiferent. Una selecció de discursos i documents recents de quan era Arquebisbe de Buenos Aires permet veure la seva manera d'enfocar problemes de fe i qüestions socials.

Papa va assenyalar que l'Església els acompanya en aquesta situació. És cert que a alguns els dol no poder combregar. El que fa falta en aquests casos és explicar-los bé les coses”.

Matrimoni gai: “Està en joc la identitat, i la supervivència de la família: papà, mamà i fills. Està en joc la vida de tants nens que seran discriminats per endavant privant-los de la maduració humana que Déu va voler es donés amb un pare i una mare. Està en joc un rebuig frontal a la llei de Déu, gravada a més en els nostres cors. No siguem ingenus: no es tracta d'una simple lluita política; és la pretensió destructiva al pla de Déu. No es tracta d'un mer projecte La vocació. Als 17 anys, un 21 de setembre, es preparava per a legislatiu sinó d'una ‘moguda’ del pare de la mentida que pretén sortir a festejar amb els seus companys. Però va decidir arrencar la confondre i enganyar els fills de Déu”. jornada visitant la seva parròquia. En arribar, es va trobar amb un sacerdot que no coneixia i que li va transmetre una gran espiritualiEl relativisme és, curiosament, absolutista i totalitari, no permet tat, i va decidir confessar-se amb ell. “En aquesta confessió em va diferir del propi relativisme, en res difereix amb ’calla’ o ’no t’hi passar un fet estrany, no sé que va ser, però em va canviar la vida; fiquis’. jo diria que em van sorprendre amb la guàrdia baixa”. Més de mig segle després ho interpreta així: “Va ser la sorpresa, l'estupor d'una trobada; em vaig adonar que m'estaven esperant. Això és l'experi- Justícia social: “La justícia alegra el cor: quan n’hi ha per a tots, ència religiosa: l'estupor de trobar-se amb algú que t'està esperant. quan veus que hi ha igualtat, equitat, quan cadascú té el que s’ha Des d'aquest moment per a mi, Déu és el que et busca. Un ho està guanyat. Quan veus que arriba a tots, si el que veu té bon cor, sent buscant, però Ell et busca primer. Un vol trobar-lo, però Ell ens una especial felicitat en el cor. ¡Que menyspreable –en canvi- aquell troba primer”. que atresora només pel seu avui, que té el cor petitet i egoista i només pensa en retenir tot allò que no es durà quan es mori!: mai Nova Evangelització: “No podem romandre en un estil ‘clientelar’ que espera que vingui ‘el client’, el feligrès, sinó que hem no he vist un camió de mudances darrere d’un seguici fúnebre. La de tenir estructures per a anar cap a on ens necessiten, cap a on meva àvia deia “la mortaja no tiene bolsillos” (sic.). està la gent. Hem de veure, amb gran creativitat, com ens fem presents en els ambients de la societat. Busquem el contacte amb les famílies que no freqüenten la parròquia. En lloc de ser solament una Església que acull i que rep, tractem de ser una Església que surt de si mateixa i que va cap als homes i les dones que no la freqüenten, que no la coneixen, que s'han anat, indiferents. Organitzem missions en les places públiques, on es reuneix molta gent: resem, celebrem la missa, proposem el bateig, que administrem després d'una breu preparació. A més d'això, tractem d'arribar a les persones que es troben lluny mitjançant els mitjans digitals.

Perill de perdre's en allò mundà: “El pitjor dany que pot passar a l'Església: caure en la mundanitat espiritual […] Aquesta mundanitat espiritual de fer el que queda bé, de ser com els altres, d'aquesta burgesia de l'esperit, dels horaris, de l'estatus”.

Servir: és un honor.

Escàndols: No he d'escandalitzar-me perquè l'Església és la meva Any de la fe: “Quan no es transita per la porta de la Fe, la porta mare: he de veure els pecats i les faltes com si veiés els pecats i les es tanca, l'Església es tanca, el cor es replega i la por i el mal esperit avinagren la Bona Notícia. Quan el Crisma de la Fe es resseca i es posa ranci, l’evangelitzador ja no contagia, constituint-se de vegades en causa d'escàndol i d'allunyament per a molts. El que creu és receptor d'aquella benaurança que travessa tot l'Evangeli i que ressona al llarg de la història, ja en llavis d'Isabel: ‘Feliç de tu per haver cregut’, ja dirigida pel mateix Jesús a Tomás: ‘Feliços els que creuen sense haver vist!’”

faltes de la meva ‘mamà’. I quan me'n recordo d'ella, recordo sobretot moltes coses belles i bones que va fer, no tant de les faltes o dels seus defectes. Una mare es defensa amb el cor ple d'amor, abans d'usar la paraula. Em pregunto si en el cor de molts dels que entren en aquesta dinàmica dels escàndols hi haurà amor per l'Església.

Individualisme: “La porta tancada de casa meva, que és el lloc

ANTICS ALUMNES És el butlletí de l’Agrupació d’antics alumnes de Camp Joliu. Si voleu participar en les activitats o posar-vos en contacte amb nosaltres podeu escriure’ns a anticsalumnes@campjoliu.net

La Cúria Romana: Jo la veig i la visc com un organisme de servei, un organisme que m'ajuda i em serveix. De vegades arriben El respecte a la vida: “L'avortament mai és una solució. Hem notícies no tan bones. La Cúria romana té defectes, però em sembla d'escoltar, acompanyar i comprendre des del nostre lloc a fi de sal- que se subratlla massa el mal i massa poc la santedat de tantíssivar les dues vides: respectar l’esser humà més petit i indefens, mes persones consagrades i laiques que treballen al Vaticà. adoptar mesures que poden preservar la seva vida, permetre el seu naixement i després ser creatius en la recerca de camins que el portin al seu ple desenvolupament.[...] La batalla contra l'avortaCarretera N-340 Km 1202 ment la situo en la batalla a favor de la vida des de la concepció. 43720 L’Arboç (Baix Penedès) Això inclou la cura de la mare durant l'embaràs, l'existència de lleis Tarragona (Spain) que protegeixin a la dona en el post part, la necessitat d'assegurar una adequada alimentació dels nois, com també el brindar una atenTelèfon 977 67 01 02 ció sanitària al llarg de tota una vida, el cuidar als nostres avis i no Fax 977 670 851 recórrer a l'eutanàsia” de la meva intimitat, dels meus somnis, les meves esperances i sofriments així com de les meves alegries, està tancada per als altres. No es tracta solament de la meva casa material, és també el recinte de la meva vida, el meu cor. Són cada vegada menys els que poden travessar aquest llindar. La seguretat d'unes portes blindades custodia la inseguretat d'una vida que es fa més fràgil i menys permeable a les riqueses de la vida i de l'amor dels altres”.

Divorciats tornats a casar: Als divorciats que estan en una nova unió els diria “que s'integrin a la comunitat parroquial, que treballin allí perquè hi ha coses en una parròquia que les poden fer ells. Que busquin ser part de la comunitat espiritual, que és el que aconsellen els documents pontificis i el Magisteri de l'Església. El

Els articles publicats expressen només l’opinió dels seus autors. Edita: Agrupació d’antics alumnes de Camp Joliu

Revista Antics alumnes  

Revista nº 6 d'Antics alumnes

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you