Page 1


Aankondiging voor

Live at the Church – at Groede in machine ghost - Beeldend Kunstmaker Edwin Siol


In navolging van hun eerste gezamenlijke optreden op 2 augustus 2013 in de Catharinakerk van Hengstdijk presenteert een tweetal vooralsnog onbekende projecten van Nederlandse bodem het vervolgoptreden in De Grote Kerk van Groede. Beide projecten, in machine ghost en dat van Beeldend Kunstmaker Edwin Siol, delen een gemeenschappelijke historie door de jaren heen, die tot nu toe echter steeds verborgen is gebleven voor de buitenwereld. De overeenkomst tussen beiden is de fragiliteit van het ego, verwoord in een haast autistische aaneenschakeling van songs, beelden, woorden en gedichten. De muziek van beide projecten zou een direct spiegelbeeld kunnen vormen, en doet dit dan ook.


In machine ghost is een collectief van muzikanten dat van start is gegaan in 2010. Het genre van de muziek laat zich waarschijnlijk het beste omschrijven als alternatief akoestisch / new wave. De opzet van in machine ghost is om een brug te slaan tussen enerzijds muziek en anderzijds poĂŤzie, literatuur of kunst. Bij live uitvoeringen wordt naast bewegende beelden tevens gewerkt met een laptop om drumloops, zangpartijen of geluidsamples mee te laten lopen. Een kruising tussen mens en machine dus, die mede de naam van het collectief verklaart.


Beeldend Kunstmaker Edwin Siol maakt in wezen dezelfde intieme muziek als in machine ghost, echter de aanpak en achtergrond is van een haast tegengesteld karakter. Kenmerkend voor de aanpak van Edwin's werk is wel dat soms ieder stuk of iedere song een geheel eigen project an sich is. Zijn stukken muziek klinken harder, juist in de stilte. Zijn eerdere aanpak van lange industriĂŤle stukken is echter meer en meer aan het plaatsmaken voor minimale, soms zelfs haast pop achtige songs. Het is binnen het Live at the Church project, opgestart te Hengstdijk, dan ook voor het eerst dat de oude paden verlaten worden, en dat sindsdien slechts nog onder de eigen naam Edwin Siol wordt geopereerd. Al is alles nog steeds niet wat het lijkt te zijn.


Ontegenzeggelijk lijken beide projecten perfect passend voor een locatie als De Grote Kerk te Groede, en het is met name de combinatie van bewegende beelden, de muziek en de thematiek in combinatie van de locatie keuze die garant staat voor een op zijn zachtst gezegd unieke avond. De entree is gratis, maar wel worden de bezoekers in de gelegenheid gesteld om een vrijwillige bijdrage te doen die volledig ten goede zal komen aan het behoud van De Grote Kerk. Voor meer informatie over in machine ghost, zie: www.inmachineghost.com Voor meer informatie over Beeldend Kunstmaker Edwin Siol, zie: www.edwinsiol.nl

Live at The Church - #2  

Tweede editie - at Groede te Zeeland

Live at The Church - #2  

Tweede editie - at Groede te Zeeland

Advertisement