Page 1

Weekinfo nr. 2, schooljaar 2010-2011 – 27 augustus 2010.

Nieuwe gezichten op Hagen. Hierbij wil ik mij graag voorstellen aan u. Ik ben Madelon Bloemendal, bijna 22 jaar en woonachtig in Hengelo (Gld.). Na vier jaar studeren aan de PABO Iselinge te Doetinchem heb ik in juli 2010 mijn diploma behaald. Na de zomervakantie ben ik begonnen op OBS Hagen. Tot de herfstvakantie zal ik de leerkracht van groep 6/7 zijn. Mijn eerste week op school is heel goed bevallen. De sfeer is erg goed en ik heb al veel plezier gehad. Ik heb zin in de komende periode en ik zie een leerzame en gezellige tijd op OBS Hagen tegemoet! Mijn naam is Renske Wilbrink. Ik ben 24 jaar en woon in Ulft. Mijn grootste passie is het voetbal. Zelf speel ik al 14 jaar bij voetbalvereniging SDOUC in Ulft. Dit schooljaar kom ik als onderwijsassistent werken op obs Hagen. Mijn werkzaamheden binnen deze school zijn het begeleiden van de rugzakleerlingen. Ik hoop er samen met jullie een leuke en gezellige tijd van te maken. Afscheid juf Annie. Zoals u vorige week al heeft kunnen lezen neemt juf Annie aanstaande woensdag, 1 september, afscheid van Hagen. U bent allen van harte uitgenodigd voor de receptie van 11.30 uur tot 13.00 uur. Heeft u nog tijd en zin om iets lekkers te bakken voor de receptie: geef dit dan even door aan juf Annemarie, of via de mail. Voor de kinderen van de dependance: De kinderen treden deze ochtend op voor de juf en haar familie. Dat betekent dat de kinderen van de dependance samen met hun juffen naar het hoofdgebouw lopen en u ze daar weer op kunt halen om 12.15 uur. Toezicht op het plein. ’s Morgens zijn er soms al erg vroeg kinderen op het schoolplein.. Vanaf 8.20 uur is er toezicht op het plein. Voor die tijd ligt de verantwoording bij de ouders. Tussen de middag hebben we op school ook te maken met de overblijvers. Zij vallen onder de verantwoording van de overblijfouders. Als er dan kinderen veel te vroeg op school zijn, lopen ze tussen de overblijfkinderen, wat verwarring kan opleveren. We hebben afgesproken dat de kinderen die tussen de middag naar huis gaan, niet te vroeg op school mogen komen. Als ze er eerder dan 13.05 zijn mogen ze alleen op en om het voetbalveldje spelen. De rest van het plein is dan nog voor de overblijvers. Vanaf 13.05 uur is er weer toezicht door de leerkrachten en mogen de kinderen op de rest van het plein.


Wijzigingen in de schoolkalender. Vorige week hebben alle gezinnen weer een nieuwe schoolkalender gekregen. Daarin staan alle , tot nu toe bekende, activiteiten vermeld. In de loop van het jaar kunnen daar nog wel activiteiten bij komen. We proberen u dan zo vroeg mogelijk hierover te informeren. Er zaten nog enkele fouten in deze kalender. • Deze schoolkalender is natuurlijk voor het schooljaar 2010-2011. ( In plaats van 2011-2011). • De foto van juf Wilma ontbreekt bij alle foto’s van de medewerkers op Hagen. We willen u deze foto natuurlijk niet onthouden. Hiernaast ziet u de foto van juf Wilma, leerkracht in groep 3. • Er zijn in het hele schooljaar 4 Hagenshows gepland. De groepen 1 tot en met 7-8 zijn verdeeld over deze shows. Groep 6 staat 2 keer vermeld bij de Hagenshow en groep 7-8 zijn we vergeten. In januari treden de kinderen van groep 6 op en in maart de kinderen van groep 7-8. De kinderen van de laatste groep, groep 8, worden verdeeld over de 4 Hagenshows. Elke keer zal een groepje kinderen uit deze klas meedoen met de show. • Juf Marije heeft zwangerschapsverlof tot de herfstvakantie. Zij begint weer met werken op 25 oktober. De eerste ouderavonden zijn gepland in de week van 1 november, dan is juf Marije net een week weer aan het werk. In deze eerste ouderavond van groep 8 wordt altijd al een eerste advies gegeven voor het vervolgonderwijs. Daarom willen wij alleen voor deze groep 8 de ouderavonden verzetten naar de week van 22 november. Dan zullen juf Marije en meester Wouter samen de gesprekken voeren met de ouders. • De juffen van de groepen 1-2 vieren al enkele jaren, aan het eind van het schooljaar, hun verjaardagen gezamenlijk op juffendag. Dit jaar valt deze dag voor de dependance op dinsdag 21 juni en voor de groepen 1-2 en ook voor de groepen 3, 4 en 4-5 op donderdag 23 juni. Voor de bovenbouw is er een juffen en meesterdag op vrijdag 13 mei. OPROEP AAN DE OUDERS; OP VOETEN EN FIETSEN NAAR SCHOOL! Op donderdag 2 september organiseren de verkeersouders samen met school Hagen OP VOETEN EN FIETSEN NAAR SCHOOL. We doen een beroep op u om deze dag de auto te laten staan en met uw kind te voet of met de fiets naar school te komen. Op voeten en fietsen naar school heeft natuurlijk alles te maken met de verkeersveiligheid tijdens de haal en brengtijden. Wanneer u meestal uw kind met de auto naar school brengt is dit ook een mooie gelegenheid om uw kind te leren met het verkeer om te gaan. We hopen als school en als verkeersouders u en uw kind komende donderdag te mogen begroeten te voet of met de fiets!


Oproep Op woensdag 8 september zal er een grote verkeersactie voor alle kinderen van de school plaatsvinden. Hierbij zal ook de burgemeester aanwezig zijn. Wij zijn nog op zoek naar 6 vrijwilligers die van 7.45 uur tot 9.30 uur allerlei hand- en spandiensten willen verrichten. Opgeven hiervoor kan bij Phillipine Huiskamp, de moeder van Pepe en Lynn Maree, of Karen Kamps, de moeder van David en Anna Vermolen of bij juf Annemarie. Wie vindt het leuk om uit multiplex (groot) het Hagen verkeerslogo te zagen en verven. Bel : 06- 31583636 (Karen Kamps). Nieuw op school. Afgelopen week zijn de volgende kinderen gestart bij ons op school: Hicham Zakouri in groep 1 bij juf Rieja en juf Mieke. Wij hopen dat hij een fijne tijd bij ons op school tegemoet gaat. Sporten in de wijk begint met Rugby! De school is weer begonnen! En wij gaan ook weer beginnen met het sporten in de wijk. Vorig jaar hebben alle kinderen uit de wijken Noord, Overstegen, De Hoop en De Huet kennis kunnen maken met verschillende sporten en daar gaan we dit schooljaar ook weer mee door! We starten op donderdag 2 september met rugby! Rugby is een balspel, je probeert te scoren met de bal. De bal is niet rond, maar eivormig. Een regel is dat je de bal niet vooruit mag gooien, maar je mag wel met de bal lopen of deze vooruit trappen. Het is een spel dat zowel door jongens als meisjes gespeeld kan worden. Donderdag 2 september staan we samen met Wild Rovers Rugby Club op het speelveld tegenover sportpark Bezelhorst. Dat is bij de Geleijnestraat. Wild Rovers Rugby Club geeft de les en natuurlijk spelen we ook nog een wedstrijd. Wil je meedoen? Kom dan op donderdag 2 september naar het sportveld. We starten om 15.30 uur en het duurt tot 17.00 uur. Meedoen is gratis en iedereen mag meedoen! Meer informatie? Kijk op www.sporteninwijkendtc.hyves.nl Binnenkort….. Maandagmiddag 30 augustus start de schakelklas voor de leerlingen die daarvoor zijn uitgekozen. Woensdag 1 september nemen we op school afscheid van juf Annie. Receptie van 11.30 uur tot 13.00 uur. Donderdag 2 september is de actiedag : “Op voeten en fietsen naar school”. Woensdag 8 september komt de burgemeester op school om borden te onthullen rondom de school. Woensdag 8 september starten we ook op school met de verkoop van loten van Jantje Beton. Woensdag 15 september is de jaarlijkse informatieavond voor ouders. Woensdag 22 september zijn alle leerlingen vrij, in verband met een studiedag van het personeel.

weekmail 27 augustus  

Nieuwe gezichten op Hagen. Toezicht op het plein. Afscheid juf Annie. Weekinfo nr. 2, schooljaar 2010-2011 – 27 augustus 2010. Wijzigingen i...

weekmail 27 augustus  

Nieuwe gezichten op Hagen. Toezicht op het plein. Afscheid juf Annie. Weekinfo nr. 2, schooljaar 2010-2011 – 27 augustus 2010. Wijzigingen i...

Advertisement