Page 1

Christelijk kindcentrum Impuls Talmaplatsoen 3 3332 CR Zwijndrecht T 078 820 00 14 E info@impuls-zwijndrecht.nl I www.impuls-zwijndrecht.nl

Nieuwsbrief 12

15 februari 2017

De inhoud van nieuwsbrief 12       

Voor uw agenda Welkom op Impuls Rapportgesprekken Reminder enquête Schoonmaakactie Projectweek muziek Juffendag

Voor uw agenda Dinsdag 21-2-2017:

Oudergesprekken

Donderdag 21-2-2017: Oudergesprekken Zaterdag 25-2 t/m zondag 5-3: Voorjaarsvakantie Ma. 6-3 t/m vr. 10-3: Projectweek muziek di. 7-3 t/m 7-4:

Schoonmaakactie groep 3,4 5 en 6

Vrijdag 10-3:

Weeksluiting Panda

Donderdag 16-3:

Juffendag


Welkom op Impuls Weer een lief Pandaatje erbij! Lex van Holstein heet hij en we wensen hem samen met papa, mama en grote broer Siem een hele fijne tijd op Impuls!

Rapportgesprekken As. vrijdag wordt het eerste rapport uitgedeeld en mee naar huis gegeven, zodat u het samen met uw kind alvast kan doornemen. Onze bevindingen en uw vragen en opmerkingen bespreken we dan graag tijdens de rapportgesprekken op dinsdag 21 en donderdag 23 februari. Voor de ouders van Panda en Dolfijn geldt, dat zij aan de hand van het ontwikkelingsvolgmodel (OVM) samen met de juf de ontwikkeling van hun kind bekijken en bespreken. De kleuters krijgen daarom geen geprint rapport mee naar huis. De planning van de gesprekken ontvangt u uiterlijk donderdag 16-2 per mail of via uw kind.

Reminder enquĂŞte groepsnieuwsbrief In de vorige nieuwsbrief heeft u een oproep kunnen lezen een vragenlijst over de groepsnieuwsbrieven in te vullen. Veel ouders hebben daaraan al gehoor gegeven, waarvoor onze dank! Mocht u het vergeten zijn of om andere reden er nog niet aan toegekomen zijn om uw reactie te geven: de vragenlijst is nog beschikbaar t/m vrijdag 24 februari! In de volgende nieuwsbrief delen we graag de uitkomsten met u.

Schoonmaakactie Tijdens onze lessen Vreedzame School leren we niet alleen verantwoordelijkheid te nemen om onze school netjes te houden, maar ook voor de omgeving daarbuiten. Samen met de gemeente Zwijndrecht gaan de kinderen van groep 3, 4, 5 en 6 daar na de voorjaarsvakantie praktisch invulling aan geven. Van dinsdag 7 maart t/m vrijdag 7 april gaan zij meedoen met de actie Samen Schoon.


Wat houdt deze actie in? De kinderen gaan in een groepje van max. 6 kinderen onder begeleiding de wijk Walburg in. Ze krijgen ieder een eigen set handschoenen, een hesje, een knijper en een vuilniszak. Daarmee wordt een stukje in de wijk schoongemaakt. Doel is om de kinderen bewust te laten worden van de hoeveelheid vuil op straat, waarbij we uiteraard hopen dat zij daardoor leren hoe belangrijk het is afval weg te gooien in daarvoor bestemde bakken. Aan het einde van de actie krijgen de kinderen een diploma én een verrassing voor het harde werken. De activiteit vindt plaats aan het eind van de schooldag en duurt maximaal een half uur. Wie loopt wanneer?  

groep 3 en 4 op woensdagen tijdens het crea-uur groep 5 en 6 op vrijdagen tussen 12.30 en 13.15 uur

We zijn nog op zoek naar ouders die een keertje mee willen lopen met de kinderen van groep 5 en 6. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de juf.

Projectweek muziek

Na de voorjaarsvakantie start onze tweede culturele themaweek. Deze keer staat muziek centraal. Daarbij horen natuurlijk zingen en muziek beluisteren, maar we gaan ook actief muziek maken. Nu hebben de juffen heus wel noten op hun zang, maar helaas beperkt zich dat ook meteen tot diezelfde zang. Daarom krijgen alle groepen een professionele, instrumentale workshop van ToBe.

Juffendag Op donderdag 16 maart zijn, zoals elk jaar, alle juffen van Impuls jarig. Dat is zo bijzonder, dat we dat met een enorm feest vieren, waarbij alle kinderen natuurlijk uitgenodigd zijn. Het programma zelf is nog een verrassing, maar we verklappen al wel dat iedereen die dag verkleed naar school mag komen!

Nieuwsbrief 12 15 2 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you