Page 1

Magazine del Gremi de Flequers de Barcelona · www.gremipabcn.com · N. 518 · Any XLV · MAIG - JUNY 2012

actualitat

Flequera de Catalunya

Sant Jordi 2012

El President de la Generalitat rep a la Fleca Catalana

LES FLEQUES SURTEN AL CARRER: PA DE sant jordi • igp pa de pagès: aprovada 1


2

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA


actualitat

Flequera de Catalunya

de Flequers

de Barcelona

N. 518 abcn.com · · www.gremip

· Any XLV ·

Flequera de

2012

Catalunya

Sant Jordi 2012

itat de la General El President na Catala rep a la Fleca

LES FLEQUES

sumari

MAIG - JUNY

ac tualitat del Gremi MAGAZINE

DE SANT CARRER: PA SURTEN AL

PA DE JORDI • IGP

VADA PAGÈS: APRO

Y.indd 1

AFC 518 MAIG-JUN

FESTA DE SANT JORDI Editorial

4

INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA AL PA DE PAGÈS Panorama Gremial per Xavier Vilamala

6

Gran èxit de la nostra diada Llibres i roses en una Diada especial

6

SaNt Jordi Surt al carrer Molts flequers treuen els taulells al carrer

8

OFRENA DEL PA DE SANT JORDI AL PRESIDENT per el membres de la Federació Catalana

10

fira de sant isidre a cervera La fira pretén ser la més important del món del pa

12

EMPRESES CENTENÀRIES Premis a la iniciativa Comercial

16

COQues de revetlla Rebem la flama del Canigó a la plaça de Sant Jaume

23

Jurídic 24 Condicions de venda de pa als establiments El pa que s’hi dona Balanç d’un entrenador

26

Magazine del Gremi de Flequers de Barcelona ACREDITAT PER ENAC

Edita Gremi de Flequers de Barcelona · Redacció i Administració Pau Claris, 134 · 08009 Barcelona Tel. 93 215 55 00 Fax 93 216 05 39 Director Xavier Vilamala Vilà · Sotsdirector Josep Ribera Bartolomé · Publicitat Solució Grup

Col·laboradors Montse Bosch Salas, Miquel García Cuesta, Lluís Hernández González, Enrique Medina Mata, Jordi Murillo, Josep Pascual Aguilera, Tomàs-Maria Porta, Joan Solé Bòria, Francesc Vidal Vidal Disseny, Coordinació, maquetació i fotografia Solució Grup · Correcció Servei lingüístic de la Confederació de Comerç de Catalunya · Impressió SYL · Tiratge 3.500 exemplars Actualitat Flequera de Catalunya no es fa responsable de les opinions dels seus col·laboradors. Actualitat Flequera de Catalunya respeta la libertad y forma de expresión de todos sus colaboradores. Por este motivo varios de sus artículos están escritos en catalán, idioma propio de sus autores y de Catalunya. Si alguna persona, por residir fuera de Catalunya, tiene alguna dificultad de comprensión, gustosamente le será remitida la correspondiente traducción al castellano, del artículo de su interés. Actualitat Flequera de Catalunya és distribuïda gratuïtament a totes les fleques agremiades de Catalunya i a diverses institucions i entitats d’Espanya, Europa i Amèrica. Adreça d’Internet www.gremipabcn.com · e-mail flequers@stl.logiccontrol.es Dipòsit Legal B.16095-1960 Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni en part ni en la seva totalitat, per cap suport o sistema, sense el previ consentiment per escrit de l’editorial.

1

11/06/12

3

13:59


editorial Arriba la festa de Sant Jordi! Amb la primavera arriba Sant Jordi, la gran festa dels catalans. Ensenyar la nostra ciutat, les nostres viles i pobles en la diada de Sant Jordi ens fa estar orgullosos del que som i del que podríem ser. Un poble inserit en la cultura i en la sensibilitat, un poble de gent que vol saber i que sap estimar delicadament. Els flequers ens hem afegit a la diada amb el pa de Sant Jordi des de ja fa anys. I aquest pa està esdevenint una tradició a les llars catalanes, com un dia ho va esdevenir la rosa i com un altre dia ho va esdevenir el llibre. Hi ha un proverbi xinès que diu que un llarg viatge comença amb el primer pas. De la mateixa manera, una vella tradició comença el dia que un col·lectiu —en aquest cas, el dels flequers— decideix fer una cosa i un altre col·lectiu —en aquest cas, els nostres clients— decideix acceptar la seva proposta. Els flequers barcelonins, doncs, s’han afegit a la festa —una festa en la qual els catalans treballem— amb un producte creat per a l’ocasió i de la màxima qualitat. Un producte original que representa els colors de la nostra senyera i que ens ratifica en la nostra condició d’artesans. Ser artesà avui té a veure amb ser original i amb fer la feina ben feta i és als antípodes de treballar d’esma i sense voler innovar. Ser artesà vol dir enquadrar-se en el millor de la nostra tradició, una tradició sectorial i nacional que sempre es reinventa perquè tots els sectors i totes les nacions necessiten inventar-se per sobreviure. És cert que el moment és difícil; però, mentre ens quedi força i talent per reinventar-nos, podem tenir confiança que ens en sortirem. I la festivitat de Sant Jordi a Barcelona demostra aquesta força i aquest talent.

4

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA


5


panorama

Xavier Vilamala President del Gremi de Flequers de Barcelona

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha aprovat la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català. La manera de fer el pa de pagès s’ha mantingut essencialment en els darrers 100 anys i ha aconseguit el seu reconeixement no solament al medi rural, sinó també a la Catalunya urbana. Una IGP és un distintiu europeu que certifica la qualitat i el fet diferencial d’un producte elaborat en un territori concret, en aquest cas Catalunya. El Departament d’Agricultura segueix la política d’impulsar els distintius d’origen, ja que es considera que això atorga un valor afegit al producte que ajuda a optimitzar la seva competitivitat en el mercat. Aconseguir aquesta fita no ha estat fàcil. La Generalitat i els flequers hi han estat treballant des de l’any 2009 i no ha estat fins al mes d’abril d’enguany que s’ha arribat a bon port. Això significa que ara ja es pot comercialitzar el Pa de Pagès Català a les nostres fleques com a IGP protegida i és clar que els qui ens hem de posar al capdavant d’aquesta comercialització som precisament els creadors del Pa de Pagès Català, és a dir, els flequers artesanals. La Federació Catalana d’Associació de Gremis de Flequers —entitat que agrupa tots els gremis de flequers de Catalunya— espera que l’obtenció de la IGP esdevingui un revulsiu més per esperonar el nostre sector en aquests moments tan difícils; que esdevingui una eina més per poder competir per un pa de qualitat. Més de 200 empreses —que representen més de 350 punts de venda— ja han manifestat llur desig de formar part d’aquesta IGP i tot sembla indicar que això anirà progressivament a més. En la nostra lluita per tal de fomentar la cultura del pa, és a dir, aconseguir que la ciutadania sàpiga distingir entre el pa de qualitat i el que no ho és, aquest reconeixement que suposa la IGP comporta un considerable pas endavant.

6

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

actualitat

Gran èxit a la nostra Diada Un any més la celebració de Sant Jordi, la diada tradicional de Catalunya, va tornar a omplir els carrers i posar en evidència que malgrat la situació econòmica actual la gent continua preocupada per seguir llegint, manté la il·lusió de fer un petit obsequi, aquestes roses que escampades per tot arreu donen un aire festiu als carrers i, sobretot, com també el desig de seguir passejant per les ciutats, i fer un tast del nosstre Pa de Sant Jordi Els llibreters mantenen les seves parades a l’exterior dels comerços, i fan que la ciutat es vegi més ciutat: és a dir, es veu més gent i menys cotxes. Gent carregada amb bosses de llibres, amb un grapat de roses, passejant amunt i avall i, de tant en tant, aturats al costat de l’autor que signa el llibre que han comprat. Enguany els llibres més venuts van ser, en català “L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra”, de l’escriptor escandinau Jonas Jonasson, i en castellà “El enredo de la bolsa y la vida” del barceloní Eduardo Mendoza. Un Sant Jordi, doncs, celebrat sobretot amb bon humor, segurament la millor forma de fer-ho atesa la realitat, i amb els llibreters més que contents perquè enguany la venda és va incrementar un 8 per cent respecte les dades globals de l’any passat. D’altra banda, el personal animat amb l’avi, i molt avi, que s’escapa i fuig per la finestra, mentre la resta plantant cara -tot llegint això sí- a una altra amenaça que avui tenim sobre la taula: ’la bolsa o la vida’. Però als flequeres tampoc se’ls ha passat per alt el tema. Entre paradetes de flors i de llibres han anat apareixent també alguns petits tasts de pa que, com l’any passat, han arribat més enllà de les fleques i forns.

Mendoza i Jonasson han estat els líders pel que fa als llibres, però pel Sant Jordi d’aquest any també hi ha hagut espai per als adolescents i els joves gràcies a les aportacions d’escriptors i persones d’alt nivell com ara l’escriptor i guionista Albert Espinosa, Moccia o el doctor Broggi. Espinosa, qui més va vendre per Sant Jordi l’any passat, ha continuat com un dels més sol·licitats pels lectors


adolescents en aquesta edició. L’any passat va ser, sens dubte, el gran vencedor de la jornada amb la novel·la “Si tu em dius vine ho deixo tot, però digue’m vine”. Però aquest any va firmar una mica menys i cap llibre nou perquè com ens explica s’ho ha pres com ara “jugar la Champions disfrutant dels partits. Durant tot aquest temps el lector ha cuidat molt el llibre i jo he vingut per per agrair-l’hi” explicava. La seva novel·la ja ha venut 400.000 exemplars i ha estat traduïda a 18 idiomes. Un altre autor acostumat a les grans xifres és Moccia, que aquest any va venir a Barcelona per firmar “Aquesta nit digues que m’estimes”. I d’altra banda també un avi, l’il·lustríssim Dr Broggi, que no va saltar per la finestra, té cent anys i no va tocar el dos, va adreçar uns quants consells als joves amb el seu llibre de converses amb el seu net que va ser tot un èxit de vendes.

Nueva gama

de Jac TRADILEVAIN Prepare la masa y almacénela en la cubeta en un armario frigorífico a +/- 5 grados

TRADIFORM

Abra la cubierta y baje la parrilla de moldeado con el número de divisiones que desee y continue el ciclo de división

FORMADORA TRADI La linea Tradi está en relación directa con un nuevo sistema de trabajo que se está introduciendo en la panadería para poder ofrecer a los clientes durante todo el día un pan de gran calidad con mejor aroma, sabor y conservación.

P R I N C I PA L E S V E N TA J A S T R A D I F O R M

- Cabeza monobloque en fundición con recubrimiento de teflón alimentario antiadherente. - Rejillas de corte de acero inoxidable recubiertas de material

alimentario antiadherente fácilmente intercambiables. - Cuba de acero inoxidable. - Tapa con junta para cierre hermético evitando la proyección de harina.

Abra la parrilla y recupere las piezas formadas

- Sistema de recuperación de harina. - Regulación de presión. - Motor súper silencioso. - Ascenso automático de las cuchillas.

IMPORTADOR Y DISTRIBUIDOR OFICIAL EN ESCLUSIVA PARA CATALUNYA Pje. Jordi Ferran, 9-11 • 08028 Barcelona • Tel.: 93 333 44 46 • Fax: 93 448 38 96

i n f o @ n ov a u g r u p. e s • w w w. n ov a u g r u p. e s

Resultado final

nOVAU G R U P

7


actualitat

Sant Jordi surt al carrer Moltes fleques van posar taules per vendre el Pa de Sant Jordi als vianants de Barcelona Els flequers de Barcelona van tornar a treure al carrer el pa de Sant Jordi. El Gremi de Flequers de Barcelona va demanar permís a l’Ajuntament perquè els flequers de la ciutat poguessin posar taules al carrer davant de la fleca per vendre pa de Sant Jordi el dia 23 d’abril. A tots els districtes hi havia presència al carrer de representants del nostre Gremi: Cuitat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Monjuïc.

8

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

El balanç que van fer els flequers que van seguir la iniciativa va ser molt positiu i tot fa pensar que aquesta actuació tindrà continuïtat en les properes diades de Sant Jordi. Així, a més de les tradicionals paradetes de roses i llibres, a partir d’ara al carrer s’hi podran trobar les de pa de Sant Jordi. L’èxit de vendes d’enguany ens ha d’esperonar a continuar amb aquesta iniciativa i des del Gremi de Flequers de Barcelona es vol encoratjar els agremiats perquè cuidin al màxim la qualitat del producte.


actualitat

Per Sant Jordi tot si val? Si l’actual crisi és d’una envergadura de gran calada, el que no podrem comprovar mai és si aquesta també ha arribat a l’ànima de Sant Jordi, durant la festa del qual ja no només es venen roses i llibres sinó polseres, anells, punts de llibre i mil i un articles. Llibres i roses, doncs, van estar acompanyats en aquesta diada per moltes altres parades que van proporcionar a la diada encara més oferta. I es que... certament, tot si val per Sant Jordi!

9


actualitat

Foto general de l’Ofrena

La Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers de Catalunya fan l’ofrena del pa de Sant Jordi al President El passat 20 d’abril, amb motiu de la diada de Sant Jordi, representants dels flequers de Catalunya van visitar la Generalitat de Catalunya, per fer la tradicional ofrena del Pa de Sant Jordi, obra del forner d’Eduard Crespo. El President Mas va rebre la delegació de flequers formada per membres dels gremis de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, que li van lliurar una panera amb una petita mostra de la 10

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

gran varietat de pans que s’elaboren arreu del territori català, entre ells, el pa que es fa especialment pel dia de Sant Jordi. Entre tast i tast la trobada es va celebrar de forma molt distesa a la sala Arxiu de Comptes, situada a una de les bandes de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat i al costat, tampoc podia ser d’altra forma, de la capella de Sant Jordi. Voltats doncs d’obres del pintor Alomà, flequers i


Lleida i la seva coca de recapte

Enguany, el Gremi de Flequers de les Terres de Lleida va assumir la responsabilitat de presentar el Pa de Sant Jordi al president de la Generalitat de Catalunya per la diada de Sant Jordi.

president van poder conversar sobre la situació actual dels mercats, sobre la problemàtica econòmica i sobre política general tant a Catalunya com a nivell de tot l’Estat. Una de les qüestions que evidentment es van comentar van ser les seqüeles de la situació econòmica cap al mercat dels flequers, un mercat que com gairebé tota la resta ha estat i segueix estant afectat per la crisi actual. Pel que fa al sector dels flequers el president Mas es va mostrar totalment al costat dels flequers i va assegurar que, pel que fa al govern de Catalunya, poden comptar amb tot el suport que es requereixi. Dit això, i amb un to totalment cordial i de confiança, el president Mas va demanar als flequers que també és recordin de la Generalitat i del país quan se’ls necessiti.

Forners de les Terres de Lleida, de la Federació d’Industrials Forners de la Província de Tarragona i del Gremi de Flequeres de les Comarques Gironines.

“Flequers i president van poder conversar sobre la situació i la crisi actual dels mercats, sobre la problemàtica econòmica”

Tant el president, el Sr. Manuel Llaràs, com la resta dels membres del Gremi de Flequers de les Terres de Lleida, coneixedors dels gustos del president Artur Mas, també van obsequiar-lo amb la tradicional coca de recapte, tan típica de les terres de Lleida.

La delegació de flequers estava presidida per Xavier Vilamala, president de la Federació, i per representants del Gremi de Flequers de Barcelona Ciutat, del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, el Gremi de 11


notícies

Fira de Sant Isidre a Cervera

Els passats dies 15, 19 i 20 de maig ha tingut lloc la Fira de Sant Isidre a la població de Cervera. Aquesta fira pretén ser la més important de Catalunya pel que fa al món del pa. Durant els tres dies, els carrers de Cervera s’han omplert de gent vinguda de tota la comarca i de la resta de Catalunya. Es vol mostrar als visitants el potencial gastronòmic, turístic, cultural i comercial i sensibilitzar-los sobre aquest patrimoni. S’han revitalitzat espais d’alguns indrets estratègics del nucli antic de la ciutat (carrer Major, plaça Major i carrers adjacents) amb l’objectiu d’optimitzar, rendibilitzar i incrementar l’atractiu del nucli antic com a eix vertebrador de la ciutat. 12

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

Enguany, cal destacar la introducció dels espais GASTRONOMIA DEL TERRITORI, tema que avui en dia està estretament lligat al turisme. Aquests dos aspectes, conjuntament amb la cultura, són els elements innovadors que han d’aportar noves influències i activitats dins els sectors comercials i industrials de la nostra comarca. ESPAIS DE LA FIRA: Espai Pans del món Exposició i venda de tota mena de

pans catalans i d’arreu del món. Espai Gastronòmic Terrassa de la Fira gestionada per la Pastisseria Colom. Dinar de tastets del diumenge. Espai Segarra: Mostra, exposició i activitats dels cinc pobles de la comarca convidats especialment a venir a la Fira de Sant Isidre - Fira del Pa: Guissona, Massoteres, Talavera, Tarroja de Segarra i un dels nuclis agregats de Cervera, Malgrat. Espai Pagesia Mostra d’objectes de la pagesia de la sembra a la sega i exposició “El museu del Blat i la Pagesia: una historia de trasllats” del Museu Comarcal de Cervera. Espai Segarra Espai Gastronòmic


CALIDAD Y TECNOLOGÍA PUNTA DESDE 1929

¡NOVEDAD! CÁMARA DE FERMENTACIÓN CONTROLADA MOD. “AVANT”

ARMARIO: TÚNELES DE ULTRACONGELACIÓN

FERMENTACIÓN TRADICIONAL

• ABATIDOR • CONSERVACIÓN • FERMENTACIÓN CONTROLADA PASTELERIA

IMPORTADOR Y DISTRIBUIDOR OFICIAL EN EXCLUSIVA PARA CATALUÑA Pje. Jordi Ferran, 9-11 • 08028 Barcelona Tel.: 93 333 44 46 • Fax:93 448 38 96

info@jnovau.es • www.novaugrup.es

nOVAU G R U P

13


notícies

Cursos del Consorci per la Formació Continua catalana El Gremi de Flequers de Barcelona ha subscrit un Contracte programa de formació amb el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu, per elaborar el Pla de formació contínua 2011, l’inici del qual és immediat. Aquest Pla es presenta com una gran oportunitat perESCOLA a les empreses del sector, ja que podran formar Els cursos programats

i r o t a d r o rec

ESCOLA

El pa de motllo i el pa de Viena (10 hores) • Dies lectius: 19 i 20 de juny • Horari: dimarts i dimecres de 15 a 20 hores

Habilitats directives (24 hores) • Dies lectius: 12, 19, 26 de juliol; 13, 20, 27 de setembre • Horari: dijous de 16 a 20 hores

La barra rústica segons la massa mare (10 hores) • Dies lectius: 26 i 27 de juny • Horari: dimarts i dimecres de 15 a 20 hores

Actualitat Flequera a la Fira BTA

actualitat

El passat mes de maig va tenir lloc a la Fira de Barcelona el saló BTA (Barcelona Tecnologies de l’Alimentació).

Flequera de Catalunya

BTA agrupa sota una mateixa proposta els sectors Tecnocàrnia, Tecnoalimentària i Ingretecno, tots tres la base de la indústria agroalimentària que aporta un 14% AL PIB Industrial. Malgrat la crisis actual el saló BTA juntament amb Hispack ha agrupat més de 1.500 expositors i unes 45.000 persones l’han visitat. Cal destacar el caire internacional ja que un 10% des visitatns han sigut e fora del pais.

2012 FBRER

litati l’Anna a u t L’Imma ac èxit guanyatua pols act alitat

INE MAGAZ

· cn.com emipab w.gr a · ww elon de Barc

N. 516

· Any

XLV

ER / · GEN

ya

Joves empresàries de Catalun era Flequ

E del Gremi MAGAZIN

de Flequers

de Barcelona

ipabcn.com · www.grem

· N. 517 · Any

XLV · MARÇ

- ABRIL 2012

Flequera de

Catalunya

TÈCNICA: ENSALADETES • LABORAL: COTRACTES LABORALS ENCADENATS

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

1

AFC_514 SETEMBRE-OCTUBRE.indd 1

11/10/11 18:36

re, ci en Pe stre ofi est i s del no L’Eversnentusiaste ló! jo S’aixeca el te onistes A: PA TÈCNIC

S PER TRACTE L: CON BORA Ó • LA B BAC T AM RATLLA dd

RER

AFC

516

2012.in

R_FEB

GENE

1

14

ORS BALLAD ELS TRE

DE LA

En la edició d’enguany la nostra revista ha tingut un paper important, en el stand de publicacions que hi havia a l’entrada, ACTUALITAT FLEQUERA ha estat present durant tota la fira.

LLAR

2 11:54

20/02/1

ors protag Els nostres act ns de Catalunya esa als forns art ACORD DE

OBRADOR

Màrqueting per a flequers (12 hores) • Dies lectius: 07, 14, 21, 28 de juny • Horari: dijous de 16 a 19 hores

MAGAZINE del Gremi de Flequers de Barcelona · www.gremipabcn.com · N. 514 · Any XLIV · SETEMBRE / OCTUBRE 2011

uers i de Fleq del Grem

els seus treballadors, fent-los participar en cursos especialitzats totalment gratuïts. L’únic requisit per participar-hi és SER TREBALLADOR EN ACTIU TANT DEL RÈGIM GENERAL COM DE L’ESPECIAL D’AUTÒNOMS del sector d’indústries d’alimentació i begudes. Aquest any també poden accedir a aquests cursos persones que estiguin A L’ATUR INSCRITES COM A DEMANDANTS DE FEINA.

NA • FIRA A IÓ: IES MERIDIA COL·LABORAC

N 2012, UN ÈXIT PARÍS: EUROPAI

1

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA


15


notícies

La Generalitat de Catalunya premia les em El passat 12 d’abril, en un acte molt emotiu, el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, juntament amb el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, i el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez, van lliurar els Premis a la Iniciativa Comercial a 15 empreses i entitats i van distingir 26 establiments centenaris. Aquesta 12a edició dels premis reconeix la contribució de les empreses i entitats del sector a la consolidació del comerç urbà de proximitat a Catalunya. En aquest sentit, els guardons distingeixen les iniciatives més innovadores i també la tasca realitzada per les entitats representatives del sector. Com cada any: Premi a la Millor Iniciativa Comercial en Innovació, que reconeix els projectes de reforma i adequació d’establiments comercials i de millora de la competitivitat territorial i sectorial. També els projectes estratègics de millora de la competitivitat en el sector de referència. Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva, que reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per associacions territorials, sectorials o centrals de 16

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

compres i serveis que hagin destacat pel foment de l’associacionisme. Premi a la Millor Gestió Col·lectiva Premi a la Millor Gestió Pública Premis de la Generalitat de Catalunya als Establiments Comercials Centenaris. Enguany, la Generalitat ha distingit un total de 26 establiments centenaris per la seva trajectòria durant més de 100 anys de servei de qualitat i personalitzat als seus clients, i per la seva adaptació als canvis i a les necessitats de compra dels ciutadans. Entre d’altres, els establiments guardonats han estat Forn de Pa Solà, Forn Jaume Montserrat, i Pa i Ñam, tots de Barcelona. D’altra banda, s’hi ha reconegut amb una menció especial la trajectòria professional del Sr. Andreu Llargués, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona.


mpreses centenĂ ries

17


agenda

Activitats Gremials

Des del 15 de Maç fins al 15 de Maig, el Gremi de Flequers de Barcelona ha dut a terme tota una sèrie d’actes i reunions amb altres entitats i institucions, amb les Administracions i els mitjans de comunicació. Us en fem aquest resum: Des de15 de MARÇ de 2012 • Roda de premsa “Pa del Teatre” • Comissió d’alimentació del Consell de Gremis • Reunió Sr. Raimon Blasi – Regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona • Ple de la Cambra ABRIL de 2012 • Reunió amb el Director General de Mercabarna Sr. Tejedo • Reunió Sr. Alfons Conesa – Director de l’Agencia Catalana de Consum • Junta Directiva Consell de Gremis amb el Sr.Joan Puigdollers – Regidor de Medi ambient de l’ajuntament de Barcelona •Junta Directiva de Maz •Entrega de Diplomes de les Empreses centenàries per part de la Generalitat de Catalunya • Junta Directiva Confederació de Comerç Reunió amb el Sr. Raimon Blasi- Regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona

• Ofrena del Pa de Sant Jordi al President Artur Mas al Palau de la Generalitat • Reunió amb el Gerent del Port 2000 Sr. Romagosa • Reunió amb el Sr. Albert Soria – Sot director General de la Fundació La Caixa Fins a 15 de MAIG de 2012 • Reunió amb el Sr. Domènec Vila – Director de la Direcció General d’alimentació, qualitat i industries agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya • Reunió amb el Sr. Xavier Trias – Alcalde de Barcelona • Reunió amb el Sr. Josep Ma Recasens – Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya • Reunió amb el Sr. Antoni Mateu – Director de Salut Publica • Acte de presentació de l’IGP del Pa de Pagès a la Conselleria d’Agricultura • Participació del Sr. Xavier Vilamala en el programa “els Matins de TV3” • Comitè Executiu de la Confederació de Comerç • Acte de presentació de la proposta de regulació de venda de proximitat –Conselleria d’agricultura

Reunió de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers de Catalunya

Junta de la Federació de Gremis

El passat dia 8 de maig va tenir lloc, en la seu del Gremi de Flequers de Barcelona, amb motiu de la concessió de la IGP al “Pa de Pagès Català”, la reunió de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers de Catalunya. 18

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA


PA C K EXCLU AGREM S I U I AT S

ASSISTANT

FLECA Pack de manteniment integral, exclusiu per a forners agremiats Per a vosaltres, agremiats del Gremi de Flequers de Barcelona Ciutat, que cada dia ens feu el millor pa. Exclusivament per a vosaltres hem creat ASSISTFLECA, l’assegurança d’assistència amb un pack de serveis de manteniment integral del vostre forn que soluciona, les 24 hores de cada dia, problemes com:

• AVARIES • CURTCIRCUITS • MANYERIA • RUPTURA DE VIDRES • FUITES D’AIGUA • NETEJA SANITÀRIA TRIMESTRAL / ANUAL (EMPRESA HOMOLOGADA). Amb la garantia d’AssistantHouse, i un preu tan deliciós per a vosaltres com deliciós és per a nosaltres el pa que ens oferiu cada dia. Us ho mereixeu.... Servei 24 hores - 365 dies l’any

Truqui’ns i l’informarem

902 020 784

Nits i festius 667 496 043

Assistanthouse SERVEIS INTEGRALS DE MANTENIMENT

Mare de Déu del Carme, 114 - 08930 Sant Adrià del Besòs - Barcelona 19


notícies

Es presenta la Indicació Geogràfica Protegida Pa de Pagès Català

Brindis per l’IGP aprovada

El passat 8 de Maig, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del president de la Federació Catalana de Gremis de Flequers, Xavier Vialamala, ha presidit, a Barcelona, la presentació oficial de la IGP Pa de Pagès Català. En el decurs de la presentació, el conseller Pelegrí ha afirmat que des del Departament que encapçala s’està fent una clara aposta per impulsar, juntament amb el sector, els distintius d’origen i qualitat agroalimentària, ja que atorguen un valor afegit al producte i contribueixen a optimitzar-ne la competitivitat en el mercat, un dels objectius prioritaris del Departament. El conseller Pelegrí ha explicat que el pa de pagès és la segona varietat de pa que es consumeix a Catalunya i la quarta a l’àmbit espanyol, amb una producció estimada de 39 milions de tones. Aquesta varietat de pa està molt arrelada als costums dels consumidors catalans perquè es valora la seva elaboració artesana i de qualitat i perquè és el pa que tradicionalment es relaciona amb el típic pa amb 20

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

tomàquet. En aquest sentit, cal posar en valor la relació amb altres productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) o Indicació Geogràfica Protegida (IGP), com ara l’oli d’oliva, ingredient també fonamental d’un bon pa amb tomàquet.

“Segons el conseller Pelegrí, la creació d’aquesta IGP s’ha de veure com un valor d’indubtable interès per al sector artesà” Per al responsable del Departament, la creació d’aquesta IGP ajudarà a la potenciació de la fleca artesana en

el seu conjunt, ja que a la pràctica només aquestes empreses podran elaborar i comercialitzar el pa de pagès segons les normes establertes. “Cal veure la creació d’aquesta IGP com un valor d’indubtable interès per al sector artesà”. Segons dades del sector mateix, 200 empreses (que representen uns 400 punts de venda) ja han manifestat la voluntat de formar part de la IGP, i les previsions són que el nombre d’empreses implicades passi a 250. Característiques de la IGP Pa de Pagès Català La IGP Pa de Pagès Català empara un pa que respecta una manera de fer que, en essència, s’ha mantingut inalterada al llarg dels últims 100


anys a Catalunya i que es fonamenta en procediments d’elaboració lents i en el saber fer dels flequers durant la cocció. El pa protegit per aquesta distinció ha de complir estrictament un plec de condicions i un reglament per garantir que és un pa amb totes les característiques del pa tradicional. Per aquest motiu, ha de reunir uns trets determinats: Visuals: rodó, d’imatge rústica, de crosta cruixent de color torrat, molla tendra i alveolat gran, del mateix color blanc que la farina que s’utilitza, roman tendre en el temps, etc. Organolèptics: gran aroma i sabor, certa acidesa que manté la sensació de frescor, i textura agradable passades 8-9 hores. El format es conforma de manera manual i tot el procés es desenvolu-

“Es preveu que 250 fleques formaran part d’aquest distintiu de qualitat”

pa seguint una elaboració tradicional, amb fermentacions lentes, coent sempre les masses en forns de solera refractària. A més, es presenta al públic en peça sencera i sense tallar, es ven envasat utilitzant sempre un embolcall individual per a cada peça de pa, s’envasa en el punt de venda just abans de la venda del producte al consumidor final, i només pot tallar-se en llesques en el moment de vendre’l, si el client ho sol·licita. Les bosses oficials per vendre aquest pa porten una etiqueta numerada del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català a fi de controlar la venda del producte. Aquest pla s’elabora exclusivament a les fleques inscrites al Registre d’establiments elaboradors. La seva zona d’elaboració comprèn tot el territori català.

TALLERES CIMP Construcción de hornos de leña

Reparación de hornos

• Hornos giratorios y fijos “Ferré Matheu” • Hornos para pizzerías y asadores • Hornos de ocasión revisados y de diferentes marcas • Quemadores BIOMASA

• Desmontaje y montaje de todo tipo de hornos • Equipos vaporizadores • Hornillas y calefactores • Chimeneas y extracción de humos

Pol. Ind. Can Baliarda C/3 nave 3 08105 Sant Fost de Campsentelles Tel. i fax 93 593 74 52 • Mòbil 609 690 425 cimp_hornos@hotmail.com 21


notícies necrològiques

Estimats companys flequers i amics que ens heu deixat El passat 26 de febrer ens va deixar en Josep Trias i Boada, que actualment era el president del Gremi d’Artesans del Pa de la Garrotxa.

El dia 1 de març ens va deixar JOAN URPÍ i BRUSET, que fou diligent, mestre major i conseller de la MUTUAL PANADERA de CATALUÑA, i també president del Gremi de Forners del Vendrell i Comarca, càrrec que posseïa des de l’any 1965, quan va morir el qui en fou president i fundador, Salvador Rovira i Canyellas. Els companys de Junta creiem que ha estat un bon president. Descansi en pau.

El raconet del fotògraf Un Sant Jordi Multicultural Això d’obrir-se a altres cultures és un fet ben real. Aquest any, per la Diada de Sant Jordi, als llibres i a un sens fi de roses de formes i de colors diferents, hi hem afegit un munt de coses curioses com aquesta que veieu en la fotografia. No hi ha dubte que amb això Occident i Orient ja estan agermanats amb roses, senyeres i imatges de Buda o el que calgui.

22

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

Josep Trias era flequer de Sant Feliu de Pallerols, seguint la tradició que li venia del seu besavi, de qui es documenta la fleca oberta des de 1877. Nascut, doncs, en una família flequera, va créixer entre l’escalfor del forn i de la família, entre olors de farina i de llenya, entre llevats i additius, aprenent a estimar l’ofici cada dia. Els seus únics mestres varen ser el seu pare i la mateixa vida per la que va caminar amb pas ferm i honrat. Casat i amb dos fills, la seva vida va ser un exemple de fidelitat a la família i de servei al poble; de compromís amb el món flequer. En relació al seu poble, formava part de l’ATIC, l’Associació de Turisme de Sant Feliu i de la Vall d’Hostoles, des d’on impulsava, entre d’altres la fira del Tast de Sant Feliu de Pallerols. En el terreny gremial, fa ser cofundador del Gremi d’Artesans del Pa de la Garrotxa, formant part de la seva junta directiva des de 1988. Ha desenvolupat totes les tasques, des de vocal fins arribar a la presidència, que ha ocupat en els darrers anys. Durant aquests anys ha estat encarregat de negociar el conveni col·lectiu, ha gestionat, i aconseguit en molts cassos, el control de la venda de pa en fires. En definitiva, ha estat un defensor del flequer, de l’artesania i de la feina ben feta. El trobem a faltar.


notícies

Coques de revetlla per a tothom… El dia de la revetlla de Sant Joan, la plaça de Sant Jaume de Barcelona serà l’escenari on es rebrà a les set de la tarda la Flama del Canigó, que arribarà a la plaça després d’haver recorregut diversos barris de la ciutat de la mà de corredors i corredores. Posteriorment, els diferents equips de foc prendran la Flama del Canigó per emportar-se-la a les revetlles i fogueres dels seus respectius barris i començarà la revetlla de Sant Joan del 2012. El Gremi de Flequers de Barcelona portarà unes 500 racions de coca de revetlla, que es repartirà entre tots els assistents als actes. D’altra banda, en un fullet editat per l’Ajuntament de Barcelona es recomanaran les coques de revetlla fetes pels forners artesans del Gremi de Flequers de Barcelona.

23


w w w. f o r n s d

jurídic

Condicions de venda de pa als establiments

BOSSA DE PA GREMI

La Reglamentació tecnicosanitària per a la producció, circulació i comerç de pa considera establiments de venda de pa tots aquells que venguin els productes inclosos en l’àmbit d’aplicació d’aquesta Reglamentació. Quan el local de venda tingui obrador, haurà d’existir una separació entre aquest i el local de vendes, de manera que el públic no pugui accedir al local de fabricació. No obstant aquesta separació, podrà permetre que el públic contempli l’interior de l’obrador. La venda de productes sense envasar subjectes a aquesta Reglamentació s’efectuarà per personal dedicat especialment a aquesta tasca podent simultaniejar-la, únicament, amb la venda de productes de rebosteria,

24

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

ebarcelona

.com

El pa de sempre dia ! Fet i cuit cada

22/11/11 8:59

2crafft.indd 1

pastisseria, confiteria, entrepans, empanades, masses fregides, gelats i la seva degustació al local acompanyats de begudes refrescants i solubles, així com amb altres productes alimentaris d’envàs íntegre i no recuperable. La degustació es podrà dur a terme si es compleixen les condicions tècniques marcades per cada Ajuntament. Resta expressament prohibida la venda de pa sense envasar a les caixes dels autoserveis. També és prohibida la venda de productes sense envasar, en aquells establiments on es venguin productes diferents dels d’alimentació, amb excepció d’aquells locals que tinguin àrees especials per als productes alimentaris perfectament delimitades.

Les peces de pa i pans especials sense envasar estaran situades en prestatgeries o vitrines construïdes amb materials adequats per no produir cap alteració o contaminació. En cadascuna figurarà un rètol que indiqui, de manera clara i visible, tant la denominació del producte com el pes i el preu corresponents. El pa sense envasar dipositat en prestatgeries estarà col·locat sempre a una distància tal que resti fora de l’abast del públic. No s’admet l’emmagatzematge i exposició del pa, tant damunt dels taulells com en llocs diferents de les prestatgeries, vitrines o rebotiga. Si el venedor cobra l’import de la mercaderia, en el moment de servir-la al comprador haurà d’utilitzar una protecció sanitàriament adequada amb la finalitat de preservar el producte de qualsevol contaminació.


monogràfics

Servico integral en higiene y limpieza profesional Stelgrup nace al inicio de los 90 con vocación y profesionalidad en el sector de la detergencia y limpieza industrial y una marcada y clara voluntad de tratar en exclusiva la problemática de cada cliente de los diversos sectores como la hostelería, restauración, hospitales, empresas de limpieza, lavanderías, centros sanitarios, residencias 3a edad, cáterings, etc ... en base a tres principales líneas de actuación: lavado textil, lavavajillas, limpieza general. Todos los productos de Stelgrup siguen los más exigentes criterios de calidad, desde una estricta selección de materias primas empleadas y un curado proceso de formulación, a una moderna tecnología empleada en el proceso de fabricación y envasado. Con el objetivo de mejorar su capacidad de respuesta y acción, en junio de 1998 Stelgrup adjunta los recursos humanos, comerciales y técnicos con DASSOL, empresa fundada en 1982. Gracias a este esfuerzo, hoy estamos en disposición de ofrecer precios altamente competitivos en todos los productos con una cuidada y depurada calidad. Tenemos capacidad suficiente para atender a cualquier cliente en toda España. Gama de productos y servicios Productos que comercializa Stelgrup: • Productos para máquinas lavavajillas • Productos para el lavado del textil • Productos para la limpieza general • Servicios: · Servicios de prevención y control de legionela · Certificado de manipulación de alimentos · Servicios de control de plagas

· Programas de autocontrol en seguridad alimentaria (APPCC) · Servicios de instalación y mantenimiento de instalaciones de agua

al seu servei • Complementos para la limpieza e higiene industrial: · Celulosa (papel higiénico, secamanos, manteles, servilletas, etc.) · Fregonas, escobas, mapas, plumeros, cubos, carros, .. . · Bayetas, estropajos, bolsas basura, ...

25


El pa que s’hi dòna

opinió

La renúncia de Guardiola a continuar entrenant el Barça ha trasbalsat el país. Realment, el palmarès de Guardiola com a entrenador és impressionant: • 2 Campionats del Món de Clubs (2009, 2011) • 2 Supercopes d’Europa (2009 i 2011) • 2 Copes de Campions d’Europa (2008-09, 2010-11) • 1 Copa del Rei (2008-09) • 3 Lligues Espanyoles (2008-09, 2009-10, 2010-11) • 3 Supercopes d’Espanya (2009, 2010 i 2011) Si, a més, és té en compte que és un entrenador novell a la Primera Divisió, la cosa ja és per a la llegenda. Si, a més, és te en compte que el Barça ha practicat un joc vistós, bonic —el jogo bonito dels brasilers—, la cosa enlluerna. Però és que, a més, Guardiola ha estat uns valors, uns valors que li han valgut la Creu de Sant Jordi sent joveníssim i uns valors que equivalen als valors tradicionals catalans: esforç, humilitat, seriositat i, per damunt de tot, hores i hores i hores de feina ben feta. Guardiola també ha afegit a això quatre gotetes de catalanisme. Quatre gotetes i sense exagerar. Ha parlat amb naturalitat en català a les rodes de premsa, però no ha aconseguit que ho fessin ni Zubizarreta, ni Messi, ni Iniesta, que són unes persones que ja fa uns quants anyets que estan aquí; però Guardiola és amic de Lluís Llach i era amic de Martí i Pol, i això bé deu voler dir alguna cosa. Des d’un punt de vista formal, Guardiola —deixant de banda l’exabrupte al Bernabéu del “putu amu” referit a Mourinho— ha estat un senyor. Un senyor elegantíssim i, més que correcte, correctíssim. Cal recordar que la senyora de Guardiola comanda una botiga de roba i mai no ha deixat que en Pep sortís al camp desarreglat. Estic segur que si no fos el cul del Jaumet, fins i tot hauria vist els partits amb un barret fort. I, verbalment, simplement ha estat exquisit. Exquisidesa que s’ha vist ressaltada per la mala educació persistent de Mourinho, i el contrast ha estat sensacional, com el blanc absolut i el negre absolut. Només cal pensar que Mourinho fou capaç de quelcom de tan indigne com ficar-li el dit a l’ull a Tito Vilanova i que Guardiola sempre, sempre, sempre ha parlat bé de tots els equips contra els quals ha jugat. Abans i després del partit. Un senyor. Jo estic convençut que Guardiola tornarà al Barça. No sé ni quant trigarà, ni com a què, però estic segur que hi tornarà. Hi haurà un dia, però, que s’esdevindrà l’adéu definitiu, “com així ha de ser”, que canta Llach, i llavors recordarem Guardiola com una de les pedres angulars de la història del barcelonisme. Com a membre del dream team de Johann Cruyff i com l’entrenador que ha batut tots els rècords. Ja ho seria només amb el que ha fet, però a hores d’ara em sembla que ningú no pot dir del que serà capaç.

26

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA


notícies

Asociación Peruana de la Panaderia y pasteleria El passat 13 de març, ens va visitar a les instal·lacions del Gremi de Flequers de Barcelona i de l’escola una delegació de l’ASPAN de la ciutat de Lima (Perú) encapçalada pel seu president, Sr. Pío Pantoja Soto. Els nostres amics peruans venien de França, on s’havien presentat al Concours Boulangers, però no volien tornar al seu país sense passar per Barcelona i conèixer el Gremi de Flequers de Barcelona. La visita fou molt profitosa, ja que s’hi van intercanviar experiències i mètodes de treball.

Els professors de la nostra escola, juntament amb membres de la junta directiva del Gremi, els van mostrar com es fan diferents especialitats de pa pròpies del nostre país. Finalment, el Sr. Pantoja va entregar al Sr. Xavier Vilamala, president del Gremi, una placa commemorativa de la visita, en què se li agraeix l’hospitalitat i l’atenció rebuda. D’altra banda, el Gremi va obsequiar la delegació de l’ASPAN amb el llibre 640 anys d’història del Gremi i amb petits records de la nostra ciutat.

27


Anuncis Compra-Venda SECCIÓ GRATUÏTA. PER ANUNCIAR-VOS TRUQUEU AL 93 215 55 00

28

es ven maquinària

traspaso

traspàs

Per Jubilació a El Vendrell

Panaderia - granja por jubilación

• Forn REVENT, 2 bocas , acer inox, seminou • Càmara de fermentació controlada TERMOGEL • Màquina de tallar pa GABARRO molt bon estat • Màquina de pastar de 25Kg, cubell acer inox semi nova • Màquina de pastar de 80 kg. Cubell acer inox semi nova • Pesadora/bolejadora • Càmara de rèpos, 600 bosses. Molt bon estat • Màquina d’estirar barres de doble recorregut • Màquina de refredar aigua COAR)

• en el centro de Badalona (08105) • Avda President Companys • en pleno funcionamiento • clientela fija

Forn amb degustació • a Barcelona Ciutat

Interessats truqueu al telèfon

Interessats truqueu al telèfon

Negoci a Sant Feliu de Pallarols, es ven maquinària de panaderia per jubilació • Pesadora “Mendoza” (3 anys) • Massadora de braços de 25kg , • Massadora de palas de 100kg “Sebastià” amb parola d’inoxidable, • Màquina de fer barres antiga “Sebastià”, • Molinet elèctric per fer pa ratllat, • Batidora industrial antiga de 25 litres amb parola gran i petita amb batidors i cua de porc d’inoxidable. Interessats truqueu al telèfon

977 66 26 35 (Sr. Joan Folch)

635 189 479 (Sr. Josep)

609 715 364

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

Para más información llamar al teléfono

933 891 381

traspàs Obrador de pa amb botiga • Al Vallès Occidental, molt a prop de Barcelona. Amb tota la maquinària i en ple funcionament. Bon preu.

Per a més informació truqueu al telèfon

665 811 990

es ven


empreses

Nuevo Pan de Payés de Berlys horneado al 90% Las tendencias más vanguardistas de la alimentación potencian el lanzamiento de productos diferentes, innovadores y con alto valor añadido. Sin embargo, desde hace tiempo también estamos asistiendo a la demanda de un colectivo de consumidores que fija su interés en los productos elaborados con una cuidada selección de materias primas, hechos con mimo y siguiendo los procesos de antaño en la búsqueda de un sabor más auténtico. Tal es el caso del nuevo Pan Payés de Berlys, que en pocas semanas desde su lanzamiento está siendo todo un éxito de ventas. Una pan que reúne todas las características que valora el consumidor que asocia la calidad, al sabor de la tradición y de lo bien hecho. De tradicional formato redondo, este pan rústico de medio kilo de peso está elaborado con harinas especiales, y es sometido a una elevada hidratación y a una doble y prolongada fermentación. Es una variedad a la que es necesario aplicar técnicas manuales en varias fases de su elaboración, tanto para el formado como

para favorecer el greñado característico de su corteza. La cocción se realiza en horno de piedra refractaria, recordando así procesos de antaño. Características que le confieren una buena cantidad de miga, más bien densa, de aroma y sabor muy pronunciados. Es un pan de siempre, que se conserva fresco durante más tiempo, de aspecto casero y artesanal que combina bien todo tipo de alimentos y resulta perfecto para rebanar y tostar, y como acompañante de una gran variedad de especialidades de la gastronomía tradicional, tanto dentro como fuera de casa. Todas estas características le han alzado en pocas semanas en los primeros puestos entre los panes estrella de Berlys, tanto en su venta en panaderías y tiendas especializadas, como para su servicio en hostelería y restauración. Una variedad excelente a la que se suma la gran ventaja de que se sirve horneado al 90%, con lo que se reduce considerablemente su acabado en el horno con el consiguiente ahorro de tiempo y energía. El Pan Payés pesa 500 g y se sirve en cajas de 15 unidades.

ESPECIALISTAS EN CAPTACIÓN, EXTRACCIÓN Y DEPURACIÓN DE HUMOS, CONDUCTOS HOMOLOGADOS Y CERTIFICADOS Polígono Can Carné • Montsià, 50 • Castellar del Vallès (Barcelona) • T 93 747 49 75 - M 653 93 45 64 www.depuradoresdehumos.es · info@depuradoresdehumos.es

29


GUIA D’ANUNCIANTS, PROVEÏDORS I COL·LABORADORS

19

27 29

2 28 5

ASSISTANTHOUSE Serveis de manteniment www.assistanthouse.com Tel. 902 020 784 BANC SABADELL Serveis bancaris www.bancsabadell.com Tel. 902 323 222 BERLYS ALIMENTACIÓN, S.A.U. Masses congelades Francisco Gervás, 1 · 28108 ALCOBENDAS Tel. 902 32 55 32 · Fax 902 29 70 00 www.berlys.com Bilma seguretat Carrer Biscaia, 367-369 Local 4 · 08027 Barcelona Tel. 93 349 70 40 · Fax. 93 408 12 31 info@seguridadbilma.com BONGARD FORNS Garbí 18, Nau nº 3 · Parets del Vallès ( Barna) Tel. 93 573 78 78 · info@bongard.es BRIMER VALLÈS EQUIPAMENTOS Indústria,101 nave 1 · Pol. Indl. Can Castells (08420 Canovelles-Barna) Tel. 93 846 45 97 · mobiliariocomercial@brimer.es CAFÈS ILLY MESTRES CAFETERS www.illy.com CHIMENEAS KEYPA CAIXES DE FUM Montsià, 60 · Pol. Indl. Can Carné Castellar del Vallès (Barcelona) Tels. 93 747 49 75 · 653 93 45 64 REVESTIMIENTOS COBERPLAST S.L. Revestiments José Anselmo Clavé, s/n · Pol. Matacás nave 17 08980 Sant Feliu de Llobregat · Tel. 93 685 12 62 Fax: 93 685 14 50 · www. coberplast.com COPRAL Consorci de Productes Alimentaris Tel. 93 473 66 00 ELKOMA, S.A. Fred professional Motors, 149 nau 5 · 08038 Barcelona Tel. 93 223 29 00 · Fax 93 223 34 55 e-mail: elkoma@elkoma.com · web: www.elkoma.com FARINERA COROMINA Farinera Girona, 155 Apartat 4 · 17820 Banyoles Tel. 972 58 00 58 · Fax 972 58 17 97 farinera@agrienergia.com · www. agrienergia.com FELICIANO FREIRIA Reparació i compravenda de maquinària Passatge Parlament, 6 · 08015 Barcelona Tel. 93 441 08 34

15 7 13 31

25

21

30

IREKS IBÉRICA, S.A. Productes per a panificació Parc tecnològic del Vallès · Argenters, 4 edifici 2 08290 Cerdanyola del Vallès · Tel. 93 594 69 00 info@ireks-iberica.com · www@ireks-iberica.com

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

PAYSA Distribuciones casasin Telèfon 93 572 54 40 dist_casasin@paysa.es REALE SEGUROS GENERALES, S.A. Assegurances Via Augusta, 258-260 · 08017 - Barcelona Telèfon 932.418.400 3 · Fax 934.144.192

STELGRUP PRODUCTES DE NETEJA INDUSTRIALS Indústria, 15 • 08592 Sant Martí de Centelles (Barcelona) Tel. 93 844 00 40 • detergents@stelgrup.com • www.stelgrup.com

TALLERES CIMP Construcción de hornos Polígon Ind. Can Basarda nave 3, C 3 08105 - Sant Fost de Campsentelles Tel. i Fax: 93 5937452 · Mòbil 609 690 425 e-mail: cimp_hornos@hotmail.com TALLERES PERE VILA CAMPS S.L. MAQUINES divisores I DE LLEVAT LÍQUID c/Ramón y Cajal, 108 · 08222 Terrassa Tel. 93 785 92 97 · Fax 93 785 95 08 e-mail: info@vilacamp.com · www.vilacamp.es

9

TALLERS AYMERICH Maquinària auxiliar Av. Carrilet, 81 · 08902 L’Hospitalet de Llobregat Tel. 93 422 36 85 TERPAN, S.L. Maquinària, forns, fred i decoració Carretera Terrassa-Olesa - Pol. Ind. Can Mir 08224 Viladecavalls · Tel. 93 780 31 66 · Fax 93 789 16 20 · www.terpan.es

IBEX Maquinària Boix y Morer, 9, 1º · 28003-Madrid Tel.: 91 535 26 09 · ana@ibexexport.com

15

NOVAU, J. Forns i maquinària Pge. Jordi Ferran, 9-11 · 08028 Barcelona Tel. 93 333 44 46 Fax 93 448 38 96 info@jnovau.es · wwwjnovau.es

SUBAL-DIMOLDER, S.L. Maquinària Islas Baleares, 44 Pol. Ind. Fuente del Jarro 46988 Paterna · Tel. 96 132 53 01 · T. A. Valmar c/ Compositor Vivaldi nº 11 (Polígono Can Jardí) · 08191 Rubí · www.subal.es

HARINERA LA META, S.A. Farinera APol. Ind. “El Segre” Industria Parc. 204 R 25191 Lleida · Tel. 973 20 03 19 Fax. 973 20 56 43 · lameta@lameta.es

IGLESIAS JOIERS Joieria Ronda Sant Antoni, 161 · 08015 - Barcelona Tel.: 93 323 34 53 INOYDESA. Instal.lació i decoració Balmes, 79 · 08007 Barcelona Tel. 93 454 47 00

LANGA CONCEPT VITRINES FRIGORÍFIQUES C/ Bailén, 27 · 08915 Badalona (BCN.) Tel.: 93 399 45 52 · www.langaconcept.com

REFREDA’M, S.L. INSTALACIONS DEL FRED Telèfon 629 88 54 99 www.refredam.com · info@refredam.com ROS SANT BOI Concesionari renault Carretera Santa Creu de Calafell, 1- 5 Tel. 936 522 051 - Sant Boi Llobregat www.renault.es/concesion/ros SALVA INDUSTRIAL, S.A. Hornos Ctra. Nacional 1 km 471 - 20100 LEZO (Spain) Apdo. 505 · 20080 San Sebastián-Donostia Delegación en Catalunya: 93 363 88 00 www.salva.es · salva@salva.es SERMONT, S.A. MAQUINÀRIA I FORNS Sepúlveda, 140 bis • 08011 Barcelona Tel. 93 423 15 10 • Fax. 93 425 47 10 www.sermont.es · sermont@sermont.es

FRIGUAL, S.L. Cambres control fermentació Duero, 36 · 08223 Terrassa Tel. 93 731 08 04 GAS NATURAL ENERGÈTICA 900 708 709 · www.gasnatural.com

32

KÖRFEST PASTELERÍA SELECCIÓN Tel.: 902 32 55 32 · www.korfest.com

T 500 PURATOS, S.A. Productes per a panificació i pastisseria Carretera C-63, km. 13,5 17410 Sils (Girona) · Tel. 902 502 602 Fax 972 058 300 · www.puratos.es

24 23

YLLA 1878, S.L. Farinera Ctra. de Manlleu, km 1,4 · Apartat 133 · 08500 Vic Tel. 93 886 27 44 · Fax. 93 889 11 82 www.ylla1878.com · ylla@ylla1878.com VANDEMOORTELE Productes per a panificació i pastisseria Frederic Mompou, 5 08960 Sant Just Desvern (Barcelona) T. 934 999 800 • F. 934 999 811 www.vandemoortele.es


31 31


La màxima regularitat en farines d’alta qualitat

A Harinera La Meta apliquem la nostra tecnologia més moderna per desenvolupar una àmplia gamma de farines amb la màxima regularitat i la garantia dels més alts nivells de qualitat.

HArinerA

LA META sociedad anónima

TRADICIÓ EN EL SECTOR FARINER

adapta la meta 1/2 PLANA NEWSPA.indd 1

32 32

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

GREMI DE FLEQUERS DE BARCELONA

14/12/10 09:31:16

Actualitat Flequera Nº518  
Actualitat Flequera Nº518  

Revista actualitat flequera del Gremi de Forners de Barcelona

Advertisement