Page 1

Internationale Talenscholen 2012 - 2013

Taalcursussen in het Buitenland Voor jongeren van 13 tot 16 jaar

GROEPSREIS Reis in groep naar de UK & Malta tijdens de zomervakantie

UK Ierland

Malta USA

Frankrijk Spanje

www.ef.com


Je eerste avontuur begint hier! Meer dan alleen een taalcursus: Ga naar het buitenland met leeftijdsgenoten tijdens je schoolvakanties. Je zal de taal snel onder de knie krijgen, nieuwe culturen leren kennen en er de tijd van je leven beleven.

Waarom kiezen voor EF ? Ervaring EF probeert al sinds 1965 alle barrières rond taal, cultuur en internationalisering te doorbreken. Dankzij miljoenen tevreden EF studenten, zijn we intussen uitgegroeid tot wereld’s grootste organisatie in privÊ taalonderwijs. Kwaliteit Al onze scholen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en worden erkend door gerespecteerde organisaties. We staan erop dat we deze kwaliteit blijven aanbieden en we trachten de laatste technologische snufjes in onze lessen te integreren. Topscholen op de beste locaties Omdat we onze eigen scholen hebben, kunnen we zelf bepalen waar we deze willen openen. Net daarom zal je onze scholen steeds terugvinden in het centrum van een stad, dichtbij toeristische trekpleisters.

2


Reizen in groep of alleen Vertrek alleen naar je bestemming of kies voor de EF groepsreis om onbezorgd van misschien wel je eerste buitenlandse avontuur te genieten. EF staat je bij tijdens de hele organisatie en kan alles voor je regelen, van A tot Z zodat jij je absoluut geen zorgen hoeft te maken en alles soepel zal verlopen.

Security. Veiligheid. EF Leaders, during group EF begeleiders zijn er om je bij travel, are there to support and te staan tijdens de groepsreis. Ze guide you every step of the way. worden gekozen aan de hand van They are handpicked for their hun enthousiasme, toewijding en enthusiasm, dedication, and ervaring. experience.

Individuele reis Wens je alleen naar je eindbestemming te reizen en te proeven van je eerste stappen naar onafhankelijkheid ? Kies dan voor een individuele reis. EF kan je helpen bij het reserveren van je reistickets per trein of vliegtuig. Inbegrepen in de cursusprijs is de EF transferdienst zodat een EF medewerker je zal opwachten bij aankomst en je begeleidt naar je gastgezin of residentie. We zorgen ervoor dat jij onbezorgd op je eindbestemming zal geraken.

Groepsreis Een EF groepsleider zal je opwachten in de luchthaven of treinstation in Brussel. Samen met de groepsleider en andere EF studenten zal je naar je eindbestemming reizen. Bij aankomst in Londen of St Julian’s zal je begeleid worden naar de transfer die je naar je gastgezin of residentie zal brengen. Inbegrepen in de groepsreis is het ticket heen en terug van/ naar Brussel onder begeleiding van onze ervaren EF groepsleider en de transfer op de heen- en terugreis.

Kies jouw leermethode Leer snel een taal onder de knie te krijgen op een efficiënte manier. Je zal les krijgen in een groep met leeftijdsgenoten. Bovendien zal je elke dag met de taal in aanraking komen, door te spreken met inwoners en het maken van nieuwe vrienden.

EF Junior Intensief

EF Junior Basis

Deze cursus is ontworpen voor junioren die het maximum willen halen uit de cursus.

Een taalcursus die junioren voornamelijk luistervaardigheden en essentiële taalvaardigheden bijbrengt.

Aantal lessen: 26 lessen/week (40 min/les) Niveau: Beginner tot Gevorderd

Aantal lessen: 20 lessen/week (40 min/les) Niveau: Beginner tot Gevorderd

Omschrijving: een ideale leeromgeving voor studenten die het maximum willen halen uit hun taalcursus dankzij 26 taallessen per week. De nadruk ligt in het dagelijks taalgebruik waardoor de spreek- en luistervaardigheden verbeteren. Onze aangename leeromgeving geeft de studenten ook meer zelfvertrouwen.

Omschrijving: een ideale leeromgeving voor jongeren die 20 lessen per week willen hebben. De nadruk ligt voornamelijk op de essentiële taalvaardigheden en het opbouwen van zelfvertrouwen door de taal te gebruiken in alledaagse situaties.

Van 13 tot 16 jaar

Details ¡¡ 26 algemene taallessen per week ¡¡ Elke weekdag een halve dag aan activiteiten en een uitgebreid schema voor ‘s avonds en tijdens het weekend

Van 13 tot 16 jaar

Details ¡¡ 20 algemene taallessen per week ¡¡ Elke weekdag een halve dag aan activiteiten en een uitgebreid schema voor ‘s avonds en tijdens het weekend

Op de bal spelen. De unieke lesmethode van EF omvat interactieve lessen en specifiek ontworpen lesmateriaal die ervoor zorgen dat de ontwikkeling van de studenten optimaal is.

3


Voel je meteen thuis EF verblijfsmogelijkheden. Wanneer je lessen gedaan zijn, kan je ontspannen en genieten van het comfort en de veiligheid van je accommodatie. Wij bieden je de keuze tussen 2 mogelijkheden.

EF Gastgezin

EF Gastgezin

De totale ervaring Maak kennis met andere culturen door in een gastgezin te verblijven met plaatselijke inwoners. Zo leer je ook zegswijzen en dergelijke kennen en zal je met een authentiek accent naar huis terugkeren. De gastgezinnen worden zorgvuldig door EF medewerkers geselecteerd en regelmatig bezocht om zeker te zijn dat ze voldoen aan de normen van kwaliteit en comfort. Velen onder hen zijn reeds meerdere jaren gastgezin en weten dus perfect hoe ze een student op z’n gemak moeten stellen.

Totale onderdompeling.

Beschikbaar in: zie pagina met bestemmingen

EF Residentie

EF Santa Barbara Residentie

Een internationale studentenomgeving Leef samen met wel 100 verschillende nationaliteiten en ervaar de verschillende culturen. Deze residenties zijn speciaal ontworpen om het uitwisselen van talen extra te motiveren.

Je gebruikt de taal constant: in de les of met vrienden. Het staat vast dat je sneller een taal leert spreken als je ze gebruikt in alledaagse situaties.

De juniorresidenties zijn comfortabel, veilig en gelegen nabij de school. De residentie verantwoordelijke en de EF medewerkers zijn steeds ter plaatse en staan in voor de veiligheid, advies en ondersteuning waar nodig. Beschikbaar in: zie pagina met bestemmingen.

Ontspanning! EF activiteitenprogramma. Bij EF is er elke dag een activiteit voorzien. Zo geven onze Fun Packs en Discovery Packs jou de kans om deel te nemen aan thema-avonden, strand­‑ barbecues, sportwedstrijden en spannende uitstappen naar dichtbijgelegen bestemmingen! De activiteitenkalender Onze EF activiteitencoördinators stellen elke week een kalender samen met sport, evenementen en uitstappen die deel uitmaken van het EF Fun Pack. Je zal je activiteitencoördinator leren kennen bij je aankomst en tijdens je verblijf zal hij/zij je alle toffe plekjes laten zien die je bestemming je te bieden heeft! Voorbeelden: Paardrijden, raften, tennissen, voetballen, volleyballen, fietsen, watersporten, salsa dansen, strandbarbecues, thema-avonden, ....

EF Excursies Het Discovery Pack is een pakket waarbij je de leukste plekjes op je bestemming leert kennen of in een nabijgelegen stad. Deze excursies geven je de kans om zoveel mogelijk te zien van je bestemming en de plaatselijke cultuur te ontdekken. Deze Discovery Packs met fantastische uitstappen kan je op de meeste bestemmingen ook ter plaatse kopen. Voorbeelden: Londen, Stonehenge & Salisbury, Oxford & Stratford-upon-Avon, Londen & Bath, Manhattan, Universal Studios, Disneyland, ...

4

Vrienden van over de hele wereld.. Deel ideëen, spreek een nieuwe taal en ontdek de wereld met jouw nieuwe internationale vrienden.


Kies jouw droombestemming! Strand, stad of campus – De taalcursussen van EF geven je de kans om een taal te leren terwijl je ze beleeft! Dompel jezelf onder in de plaatselijke cultuur en je spreekt de taal vloeiend alvorens je het beseft.

Inclusief in elke EF cursus

Extra diensten

¡¡ 20 tot 26 taallessen per week van 40 minuten ¡¡ Een gedeelde kamer in een gastgezin (of een residentie, afhankelijk van de bestemming) ¡¡ Maaltijden (maaltijdenplan is afhankelijk van bestemming) ¡¡ Toegang tot het internet in de school ¡¡ EF Plaatsingstest ¡¡ EF Certificaat en een EFCELT rapport (op Engelstalige bestemmingen) ¡¡ EF Fun Pack (activiteiten en sport) ¡¡ Individuele reis met transfer van en naar de bestemming

¡¡ Het boeken van heen- en terugvluchten / treintickets ¡¡ Reis- en bijstandsverzekering ¡¡ EF Reisopties – Groepsreis ¡¡ EF Verblijfsopties – 3- of 4 -persoonskamer in juniorresidenties tegen een wekelijks supplement ¡¡ EF Discovery Pack – Contacteer ons voor meer details

5


Nice

De Franse rivièra staat bekend om haar helderblauwe zee en lucht. Geniet van een ijsje op de promenade, ga zonnen op de prachtige witte stranden of ga op schattenjacht op de markt van Cours Saleya. Haal het meeste uit het rijkgevulde activiteitenprogramma: sportwedstrijden op het strand, groepsactiviteiten en leuke barbecues. EF Discovery Pack Ontdek de Côte d’Azur: bezoek de toeristische trekpleisters waaronder Eze, Monaco en Cannes. (€ 90) EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

Individuele reizen „„Zomer 2013: 1, 15 & 29 juli en 12 augustus Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Basis

Intensief

1.380 2.015 2.650

1.440 2.105 2.770

(Lessen, verblijf in een gastgezin, volpension, transfer op heen- en terugreis van de luchthaven (NCE) en zomertoeslag.)

Malaga

Malaga staat bekend als het juweel van de Costa del Sol, om haar witte stranden, palmbomen en zonnige cafés in openlucht. Leer Spaans in één van de populairste badsteden van Spanje. De school is gelegen in een mooie villa, op 5 minuten wandelafstand van het strand. Op deze zonnige bestemming kan je ook paardrijden of salsa dansen. EF Discovery Pack Ontdek Sevilla: bezoek de prachtige stad Sevilla en bewonder de grootste gotische kathedraal van de wereld, het bekende Plaza España en de Torre de Oro. (€ 80) EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

6

Individuele reizen „„Zomer 2013: 8, 15 & 29 juli Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Basis

Intensief

1.150 1.655 2.160

1.190 1.715 2.240

(Lessen, verblijf in een gastgezin, halfpension, transfer op heen- en terugreis van de luchthaven (AGP) en zomertoeslag.)


Clare College

Bournemouth

Cambridge

Bournemouth is één van de populairste bestemmingen in Engeland en staat bekend om haar mooie stranden en tuinen. Dompel je onder in de levendige en bruisende sfeer. Bezoek het Oceanarium en ontdek het leven onder water. Wandel langs de vele winkeltjes en geniet ’s avonds van een barbecue op het strand of vele andere leuke activiteiten.

Clare College werd opgericht in 1326 en is bekend om haar beroemde oudstudenten. Je kan in de zomerresidentie verblijven en studeren in The Colony, een campus van zo’n 2 hectaren groot die gelegen is nabij de winkels op King’s Parade en Market Hill. In je vrije tijd moet je zeker eens langs Clare Bridge wandelen om de Fellow’s Garden en de verborgen schatten van het Fitzwilliam Museum te ontdekken.

EF Discovery Pack Londen & Salisbury: de Big Ben, Buckingham Palace en een boottocht op de Thames. Een begeleide trip naar Salisbury waar je het beroemde Stonehenge kan bewonderen. (€ 70)

EF Discovery Pack Oxford & Stratford-Upon-Avon: in Oxford kan je Christchurch College bezoeken en je kan Warwick Castle bezichtigen in Stratford-Upon-Avon. (€ 75)

EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

Individuele reizen „„Zomer 2013: 1, 15 & 29 juli en 12 augustus Groepsreis „„Zomer 20123: elke zondag Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Basis

Intensief

1.365 1.890 2.415

1.425 1.980 2.535

(Lessen, verblijf in een gastgezin, volpension, transfer op heen- en terugreis van London St Pancras en zomertoeslag.)

EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

Individuele reizen „„Zomer 2013: 2 weken: 1, 15 & 29 juli en 12 augustus; 3 weken: 1 juli en 5 augustus; 4 weken: 1 & 29 juli Groepsreis „„Zomer 2013: elke zondag Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Intensief 1.725 2.465 3.205

(Lessen, verblijf in een gastgezin, volpension, transfer op heen- en terugreis van London St Pancras en zomertoeslag.)

Bristol

Eastbourne

Bristol staat bekend om haar universiteiten en technologische industrie. Het is een levendige studentenstad, waar je van veel kunst en muziek kan genieten. Na de lessen moet je zeker eens een kijkje gaan nemen naar het Bristol Climbing Center dat gesitueerd is in een kerk van de 15e eeuw. Of je kan ook een bezoekje brengen aan het idyllische Engelse platteland.

Vang een glimp op van deze prachtige kuststad als je langs het strand wandelt. Het is één van de pareltjes van Engeland die je zeker gezien moet hebben. Geniet van de watersporten en maak nieuwe vrienden op deze zonnige bestemming. EF Eastbourne is de perfecte bestemming waar je leren en plezier goed kan combineren.

EF Discovery Pack Oxford & Bournemouth: je bezoekt Christ Church College, één van de meest prestigieuze universiteiten van Engeland en deel van het decor van de Harry Potter films. Je kan ook het leuke kuststadje Bournemouth bezoeken. (€ 70)

Individuele reizen „„Zomer 2013: 8 & 22 juli en 5 augustus Groepsreis „„Zomer 20123: elke zondag

EF Discovery Pack Londen & Salisbury: de Big Ben, Buckingham Palace en een bootritje op de Thames. Een begeleide trip naar Salisbury waar je het beroemde Stonehenge kan bewonderen. (€ 80)

EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

(Lessen, verblijf in een gastgezin, volpension, transfer op heen- en terugreis van de luchthaven (BRS) en zomertoeslag.)

Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Basis

Intensief

1.230 1.780 2.330

1.280 1.855 2.430

EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

Individuele reizen „„Zomer 2013: 8 & 22 juli en 5 augustus Groepsreis „„Zomer 20123: elke zondag Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Basis

Intensief

1.440 1.945 2.450

1.500 2.035 2.570

(Lessen, verblijf in een gastgezin, volpension, transfer op heen- en terugreis van London St Pancras en zomertoeslag.)

7


Malta

Dublin

De EF school biedt jou een onvergetelijk avontuur in dit mediterraanse paradijs. Onze moderne klaslokalen bevinden zich op wandelafstand van de stranden, winkels en cafeetjes. Neem deel aan de vele uitstappen waardoor je dit schitterende eiland met prachtige ruïnes en blauwe lagunes beter leert kennen.

Leer Engels en ontdek de Ierse cultuur terwijl je ondertussen de vele leuke winkeltjes van Dublin verkent. EF Dublin bevindt zich in een prachtig, historisch gebouw op Fitzwilliam Square, nabij de vele trekpleisters waaronder St. Stephen’s Green en het Ierse parlement. Onze EF school biedt de perfecte leeromgeving aan voor onze jongere studenten.

EF Discovery Pack Ontdek Malta: een daguitstap naar Gozo, een boottocht naar de Blue Grotto, een bezoek aan Maraxlokk, een rondrit in Valetta en een bezoek aan Comino. (€ 115)

EF Discovery Pack Middeleeuws en Modern Ierland: een uitstap in Dublin, een wandeling in de Wicklow Mountains, een bezoek aan Dublinia en aan het Viking museum. (€ 75)

Individuele reizen „„Zomer 2013: 1, 15 & 29 juli en 12 augustus

EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

(Lessen, verblijf in een gastgezin, halfpension, transfer op heen- en terugreis van de luchthaven (DUB) en zomertoeslag.)

EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

Individuele reizen „„Zomer 2013: elke maandag (tussen 01/07 en 12/08) Groepsreis „„Zomer 20123: 1, 15 & 29 juli en 12 augustus Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Basis

Intensief

1.220 1.785 2.350

1.260 1.845 2.430

(Lessen, verblijf in een residentie, halfpension, transfer op heen- en terugreis van de luchthaven (MLA) en zomertoeslag.)

Woon en studeer in de grootste wereldstad van de Amerikaanse cultuur. De EF school ligt op zo’n 45 minuutjes van Manhattan in het historische Tarrytown. Bovendien is het een traditionele Amerikaanse campus met rustige wandelpaden, multimedia klaslokalen en prachtige gebouwen. Onze residenties zijn zeer comfortabel en beschikken over vele sportvelden.

EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

8

Intensief 1.240 1.760 2.280

Santa Barbara

New York

EF Discovery Pack Ontdek Manhattan: bezoek Manhattan, het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en ontdek zelf waarom New York zo fascinerend is! (€ 200)

Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Individuele reizen „„Zomer 2013: 1, 15 & 29 juli en 12 augustus Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Basis

Intensief

1.680 2.380 3.080

1.740 2.470 3.200

(Lessen, verblijf in een residentie, halfpension, transfer op heen- en terugreis van de luchthaven en zomertoeslag.)

Gematigde temperaturen maken activiteiten in openlucht zeer aantrekkelijk. Sporten zoals mountainbiken, wandelen, zeilen en surfen zijn zeer populair. De school bevindt zich in de het hartje van de stad. Het gebouw beschikt over ruime klaslokalen, een studentenlounge, een multimedia lab en een mooie tuin waar je kan ontspannen met je nieuwe internationale vrienden. EF Discovery Pack Ontdek de Pretparken: ga naar twee van de tofste pretparken ter wereld: Universal Studios en Disneyland (inclusief transport, toegangskaarten en een nacht in een hotel). (€ 240)

Individuele reizen „„Zomer 2013: 8 & 22 juli en 5 augustus

EF Discovery Pack Plus Voor studenten die drie of vier weken een taalcursus volgen zijn er aanvullende Discovery Packs beschikbaar die vooraf gereserveerd kunnen worden.

(Lessen, verblijf in een gastgezin, halfpension, transfer op heen- en terugreis van de luchthaven (SBA) en zomertoeslag.)

Prijs (EURO) 2 weken: 3 weken: 4 weken:

Basis

Intensief

1.130 1.635 2.140

1.250 1.815 2.380


Algemene voorwaarden 2012–2013 ALGEMENE REISVOORWAARDEN Artikel 1 Toepassingsgebied De huidige algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contracten gesloten tussen EF Education NV (hierna EF) en haar cliënten (hierna, “de deelnemers”). Artikel 2 Promotie en aanbod 1. De gegevens in de reisbrochure binden EF, die de brochure heeft uitgegeven, tenzij: - wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en voor het afsluiten van het contract ter kennis van de deelnemer zijn gebracht; - er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract. 2. EF kan genoodzaakt zijn een bepaald aanbod tijdelijk of blijvend te schrappen. In dat geval zal toepassing worden gemaakt van artikel 10 van deze algemene voorwaarden. 3. Het aanbod in de brochure geldt tot uitputting. Artikel 3 Informatie vanwege de deelnemer De deelnemer moet aan EF alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden. Wanneer de deelnemer verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor EF, mogen die kosten in rekening worden gebracht. Artikel 4 Totstandkomen van het contract 1. Bij het boeken van de reis is EF ertoe gehouden een bestelbon aan de deelnemer te overhandigen conform de wet van 6 april 2010 betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming. 2. Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de deelnemer, al dan niet door tussenkomst van de voor hem optredende reisbemiddelaar, van EF de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. 3. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestiging of gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de deelnemer ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft hij recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds Artikel 5 Prijs van de reis 1. De in het contract overeengekomen prijzen zijn vast en zijn de totaalprijzen die de deelnemer moet betalen, inclusief de belasting over de toegevoegde waarde, alle overige taksen alsook de kost van de diensten die door de deelnemer verplicht moeten worden bijbetaald, onder voorbehoud van een kennelijke materiële vergissing. 2. De in het contract overeengekomen prijzen kunnen tot en met 21 kalenderdagen die aan de datum van het vertrek voorafgaan, naar boven of naar onder worden herzien, voor zover de herziening gevolg is van een wijziging in: a) de op de reis toegepaste wisselkoersen en/of b) de vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of c) de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen/belastingen. Zo de verhoging 10% van de totaalprijs te boven gaat, kan de deelnemer het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de deelnemer recht op onmiddellijke terugbetaling van al de bedragen die hij aan EF heeft betaald. De prijsherziening wordt evenredig met de wijziging waarvan sprake berekend en wordt evenredig toegepast op het onderdeel van de reis, dat aan herziening onderhevig is. 3. De prijzen zijn berekend op basis van de tarieven en wisselkoersen voor het verblijf en de andere diensten in het buitenland die op 7 mei 2012 golden, daarnaast op de tarieven voor het vervoer die in mei 2012 bekend waren, en in het bijzonder op de brandstofprijzen voor het vervoer per chartervlucht, gekend over het gemiddelde van de maand mei 2012. Artikel 6 Betaling van de reissom 1. Behalve in geval van verhuring of indien uitdrukkelijk anders wordt overeengekomen, betaalt de deelnemer een bedrag als voorschot, bij de ondertekening van de bestelbon, conform de bijzondere voorwaarden, hierna. 2. Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengekomen, betaalt de deelnemer het saldo uiterlijk 1 maand voor vertrek, en op voorwaarde dat hem vooraf of terzelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/of reisdocumenten bezorgd worden. 3. Boekt de deelnemer minder dan 1 maand voor de vertrekdatum, dan moet hij de totale reissom onmiddellijk betalen na ontvangst van de schriftelijke bevestiging van de reis.

Artikel 7 Overdraagbaarheid van de boeking 1. De deelnemer kan, voor de aanvang van de reis, zijn reis overdragen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reisorganisatie. De overdrager dient tijdig voor het vertrek EF van deze overdracht op de hoogte t e brengen. 2. De overdragende deelnemer en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de betaling van de totaalprijs van de reis en de kosten van de overdracht. Artikel 8 Andere wijzigingen door de deelnemer Vraagt de deelnemer om een andere wijziging, dan mag EF alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt. Artikel 9 Wijziging voor afreis door EF 1. Indien voor de aanvang van de reis één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dient EF de deelnemer zo spoedig mogelijk, en in elk geval voor de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid het contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door EF voorgestelde wijziging aanvaardt. 2. De deelnemer dient EF zo spoedig mogelijk, en in elk geval voor de afreis, van zijn beslissing in kennis te stellen. 3. Zo de deelnemer de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld. 4. Zo de deelnemer de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 10. Artikel 10 Verbreking door EF voor afreis 1. Indien EF, voor de aanvang van de reis, het contract verbreekt wegens een niet aan de deelnemer toe te rekenen omstandigheid, heeft de deelnemer de keuze tussen: a) ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat de deelnemer een supplement dient te betalen; zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet EF het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen. b) ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen. 2. De deelnemer kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij: a) EF de reis annuleert omdat het minimum aantal deelnemers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de deelnemer, binnen de in het contract vermelde termijn en ten minste 15 kalenderdagen voor de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht. b) de annulering het gevolg is van overmacht, met uitzondering van overboeking. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden. Artikel 11 Gehele of gedeeltelijke nietuitvoering van de diensten waarop het contract betrekking heeft. 1. Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt EF alle nodige maatregelen om de deelnemer passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis. 2. Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de deelnemer schadeloos ten belope van dit verschil. 3. Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de deelnemer deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet EF hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de deelnemer schadeloos stellen. Artikel 12 Verbreking door de deelnemer De deelnemer kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de deelnemer het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die EF lijdt ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding wordt forfaitair bepaald en bedraagt ten hoogste eenmaal de prijs van de reis.

Artikel 13 Aansprakelijkheid van EF 1. EF is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract, overeenkomstig de verwachtingen die de deelnemer op grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hemzelf of door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van EF om deze verstrekkers aan te spreken. 2. EF is voor de daden en nalatigheden van zijn aangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefening van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden. 3. EF is aansprakelijk voor alle schade die de deelnemer oploopt wegens de gehele of gedeeltelijke niet-naleving van haar verplichtingen. EF is niet aansprakelijk in elk van de volgende gevallen: a) de tekortkomingen in de uitvoering van het contract zijn toe te schrijven aan de deelnemer; b) de tekortkomingen, die niet te voorzien waren of niet konden worden vermeden, zijn toe te schrijven aan een derde die vreemd is aan de in het contract bedoelde prestaties; c) de tekortkomingen zijn te wijten aan een geval van overmacht zoals gedefinieerd in art. 10, § 2, b; d) de tekortkomingen zijn te wijten aan een gebeurtenis die EF zelfs met inachtneming van de grootste zorgvuldigheid niet kon voorzien of verhelpen, waaronder overboeken niet is inbegrepen.In elk van de gevallen vermeld in a), b), c) en d), hierboven, kan EF de kosten ten laste leggen van de deelnemer. 4. EF sluit alle aansprakelijkheid uit in het geval het land van bestemming weigert een verplicht studentenvisum voor een programma af te leveren of in het geval van een vervallen of ongeldig paspoort of visum. Een dergelijke weigering, en dergelijke paspoorten en visa, zijn haar niet tegenwerpelijk. 5. EF sluit alle aansprakelijkheid uit voor eventuele schade veroorzaakt door onachtzaamheid van de deelnemer. 6. In de meest ruime mate zoals toegelaten door het toepasselijk recht, houdt EF zich het recht voor om zijn programma aan te passen of een opleiding te schrappen in geval van overmacht. 7. Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het reiscontract begrepen dienst, wordt de aansprakelijkheid van EF overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt. 8. Voor zover EF niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn volledige aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom. 9. Geen enkele bepaling van het huidige contract kan worden geïnterpreteerd als een uitsluiting of beperking van de aansprakelijkheid van EF voor schade ten gevolge van dood of letsel van de deelnemer, noch voor andere dan lichamelijke schade die voortvloeit uit haar eigen handelen of nalaten, uit het opzet de schade te veroorzaken of uit een grove fout. Artikel 14 Aansprakelijkheid van de deelnemer 1. De deelnemer is aansprakelijk voor de schade die EF, haar personeel of vertegenwoordigers hebben opgelopen, alsook wanneer hij de contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een deelnemer beoordeeld. 2. De deelnemer verbindt zich ertoe de van kracht zijnde wetten in het land van zijn bestemming na te leven. Artikel 15 Klachtenregeling Voor de afreis: 1. Klachten voor het reiscontract wordt uitgevoerd, moet de deelnemer zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij EF. Tijdens de reis: 2. Klachten tijdens de uitvoering van het contract moeten zo spoedig mogelijk schriftelijk of in een andere passende vorm worden gemeld aan de betrokken dienstverleners ter plaatse, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich - in deze volgorde - wenden tot een vertegenwoordiger van EF ter plaatse of rechtstreeks tot EF. Na de reis: 3. Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de deelnemer onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk 1 maand na het einde van de reisovereenkomst bij EF per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen.

Artikel 16 Solvabiliteitsgarantie In overeenstemming met de wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling, heeft EF een verzekering onderschreven die haar cliënten garandeert dat haar verplichtingen worden nagekomen in geval van financieel onvermogen. EF ziet erop toe dat de reeds voldane bedragen kunnen worden terugbetaald aan de deelnemer en, indien de reis reeds een aanvang heeft genomen, dat de deelnemer kan worden gerepatrieerd. EF is verzekerd tegen financieel onvermogen bij het Garantiefonds Reizen®, Metrologielaan 8 te 1130 Brussel. Volgens de Australische wetgeving zullen artikels 27 en 29 van de ESOS wet en artikel 44 van de National code of Conduct worden ingeroepen voor studenten die het totale bedrag met EF vereffend hebben als die de voorziene dienst in Australië niet kan verzekeren. Artikel 17 Organisator De verantwoordelijkheid voor het verblijf valt op EF, gesitueerd in de Stassartstraat 117-1050 Brussel, BTW 416.896. 892, beschikkend over een kapitaal van 932 602.83 EUR. De verblijven van EF zijn georganiseerd door EF International Language Schools BV, Nederland voor diensten in Europa en door EF Education First Ltd, Zwitserland voor diensten buiten Europa. Artikel 18 Algemene bepalingen Het huidige contract bestaat uit de huidige algemene voorwaarden en de toepasselijke bijzondere voorwaarden. In geval van tegenspraak tussen de bepalingen van de huidige algemene voorwaarden en de bepalingen van de bijzondere voorwaarden, zullen de bijzondere voorwaarden voorrang hebben. Deze voorwaarden doen geen afbreuk aan uw rechten zoals gedefinieerd door de Belgische wetten betreffende de bescherming van de consument. Artikel 19 Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank Het huidige contract wordt beheerst door Belgisch recht. In geval van conflict zijn enkel de rechtbanken van Brussel bevoegd. Artikel 20 Clausule met betrekking tot de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Teneinde EF, wiens maatschappelijke zetel gesitueerd is te Stassartstraat 117 te 1050 Brussel, toe te laten haar verbintenissen uit hoofde van deze overeenkomst na te komen, wordt de deelnemer gevraagd bepaalde gegevens betreffende zichzelf mee te delen. EF garandeert dat zij de gegevens van de deelnemer zal behandelen conform de wetgeving die van toepassing is op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. De door de deelnemer meegedeelde gegevens worden opgenomen in een databank en worden door EF behandeld, als verantwoordelijke voor de verwerking. De door de deelnemer meegedeelde gegevens mogen meegedeeld worden aan de met EF verbonden ondernemingen. Deze gegevens worden behandeld met het uitsluitend doel van de uitvoering van de overeenkomst, waaronder de aflevering van facturen, de controle van betalingen, de reservering van transport, en de uitvoering van de contractuele verplichtingen en de administratie van het dossier zijn inbegrepen. De gegevens kunnen eveneens worden gebruikt om de deelnemer te contacteren teneinde hem informatie te geven met betrekking tot de programma’s en diensten aangeboden door EF. De deelnemer die gegevens betreffende zichzelf meedeelt, heeft het recht om zich, op zijn verzoek en gratis, te verzetten tegen de behandeling van zijn persoonlijke gegevens met het oog op direct marketing. De deelnemer beschikt eveneens over een recht tot toegang tot en verbetering van de gegevens die hem betreffen. Artikel 21 Indien de deelnemer recht heeft op een financiële tegemoetkoming van de Staat (bv kindergeld), is EF bereid om de deelnemer in voorkomend geval te helpen bij de aanvraagprocedure. EF is daartoe echter niet verplicht en neemt bij een dergelijke individuele aanvraag geen enkele verantwoordelijkheid. EF waarborgt in geen enkel opzicht dat een dergelijke aanvraag om financiële tegemoetkoming door de Belgische overheid zal worden ingewilligd. EF en haar opvolgers en rechthebbenden weigeren elke aansprakelijkheid ingevolge gerechtelijke of financiële vorderingen en/of eisen van welke aard ook, die op dat ogenblik of achteraf in verband met de aanvraag van de deelnemer om financiële tegemoetkoming zouden worden ingesteld.

9


Bijzondere voorwaarden 2012–2013 De volgende Bijzondere Voorwaarden zijn van toepassing op het programma “EF Internationale Talenscholen”. Hoe kan u zich inschrijven voor een EF taalcursus? a) Het inschrijvingsformulier (p.11) volledig ingevuld in blokletters opsturen, e-mailen of faxen naar EF. b) U kan eveneens bij ons langskomen of ons telefonisch contacteren voor meer specifieke inlichtingen. Ongeveer 10 dagen na ontvangst van uw inschrijvingsformulier ontvangt u een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving per e-mail alsook verdere documentatie dat het volgende bevat: - Een informatiegids over uw cursusbestemming - Informatie over de reis en de transfer indien wij die voor u regelen - Inlichtingen over de reis- en bijstandsverzekering - Inlichtingen over het verkrijgen van een studentenvisum (nodig in sommige gevallen voor de USA, Canada, Japan, China, Costa Rica, ZuidAfrika, Singapore, Nieuw-Zeeland en Australië) Het adres van uw gastgezin (indien u deze formule gekozen heeft) en/of uw reisticket ontvangt u in de week van uw vertrek. Leeftijd EF juniorcursussen staan open voor studenten vanaf 13 jaar en voor volwassen zonder leeftijdsgrens. Bepaalde uitzonderingen kunnen gemaakt worden voor jongere studenten. Let wel dat indien de student minderjarig is er een formulier voor ouderlijke toelating en een formulier voor de ontlasting van de verantwoordelijkheden dient in orde gebracht te worden. De ouderlijke toelating geeft aan de minderjarige student de mogelijkheid België te verlaten en dient op het gemeentehuis gewettigd te worden. Het formulier voor de ontlasting van de verantwoordelijkheden in de Engelstalige versie dient u te handtekenen en indien nodig in te vullen. Dit formulier moet u dan terugfaxen of opsturen naar het EF kantoor. Prijs Inbegrepen in de prijs: ¡¡ Prijs van het programma: deze varieert volgens de plaats, de cursusduur, het cursustype en de accommodatie. De prijzen staan vermeld in de brochure. De prijs van het programma omvat enerzijds het cursusgeld (40%) en anderzijds het dienstengeld (60%). Het dienstengeld omvat het verblijf, bepaalde maaltijden, de organisatie en administratie. ¡¡ Pedagogisch en digitaal studiemateriaal ¡¡ Gedeelde kamer in een gastgezin of in de residentie, afhankelijk van de bestemming. Het verblijf start op zondag tot zaterdag (voormiddag), indien niet anders vermeld. ¡¡ Ontbijt en avondmaal van maandag-vrijdag en alle maaltijden in het weekeinde (gastgezin) – indien anders vermeld op de bestemmingspagina. ¡¡ Het maaltijdenplan van de scholen waar de residentie inbegrepen is in de prijs varieert per bestemming. Meer informatie is terug te vinden op de verschillende bestemmingspagina’s. ¡¡ Transfer op de heen- en terugreis ¡¡ Zomertoeslag Niet inbegrepen in de prijs: ¡¡ Registratiekosten (verplicht): € 75 voor Europa of € 100 voor de USA, Canada, Australië, NieuwZeeland, China, Costa Rica, Zuid-Afrika en Japan. Deze zijn eenmalig te betalen per jaar (van oktober tot september) en per gezin. ¡¡ Academisch lesmateriaal en boeken. ¡¡ Transport naar uw EF bestemming. ¡¡ Transport naar en van de school tot je accommodatie. ¡¡ Internet/Wi-Fi in het gastgezin of de residentie is niet verzekerd. ¡¡ Maaltijden en snacks buiten de hierbovenvermelde omschrijving. ¡¡ Inschrijvingsgeld voor een officieel taalexamen zoals bv. TOEFL, iBT, Cambridge ESOL, enz. ¡¡ Sommige activiteiten en de meeste excursies worden ter plaatse betaald. ¡¡ Annuleringsgarantie (75 €). ¡¡ Reis- en bijstandsverzekering. De prijzen in de brochure zijn geldig tot 30/09/2013. EF mag haar tarieven wijzigen overeenkomstig artikel 5 van de algemene voorwaarden in geval van wijziging van de wisselkoers, van wijziging in de vervoerskosten (met inbegrip van de brandstofkosten) en/of van wijziging in de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen die zich voordoen na het drukken van de brochure die zich voordoen na het drukken van de brochure (07/05/12). Deze wijzigingen zullen u ten laatste 30 dagen voor de voorziene vertrekdatum worden medegedeeld. De deelnemers hebben het recht om hun deelname af te zeggen, zonder kosten, indien de verhoging 10% van de totaalprijs te boven gaat en binnen de 15 dagen na de mededeling van deze wijzigingen. Indien de verhoging lager is dan 10% van de totaalprijs, zijn de annuleringsvoorwaarden, hieronder opgenomen, van toepassing. Betalingswijze Samen met de schriftelijke bevestiging die wij u zullen bezorgen bij ontvangst van uw inschrijvingsformulier, zenden wij u een voorschotfactuur waarmee wij u vragen het volgende te betalen: - de registratiekosten (eenmalige kost per gezin per jaar) - een voorschot van € 150 op de cursusprijs - indien u de annuleringsgarantie wenst, de premie. Het verblijf kan betaald worden door een bankoverschrijving aan het EF kantoor in België. 120 dagen voor vertrek ontvangt u een tweede factuur met 20% van de cursusprijs. U ontvangt de definitieve factuur 40 dagen voor uw vertrek. Het saldo dient u ten laatste 30 dagen voor vertrek te betalen, voorzover u de schriftelijke bevestiging van uw reis hebt ontvangen. Indien u minder dan 30 dagen voor de startdatum inschrijft, moet het totale bedrag bij ontvangst van de bevestiging in 1 keer gestort worden. Wanneer u zich inschrijft voor een cursus in de USA, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Japan, Costa Rica, China, Canada, minder dan 30 dagen voor vertrek, wordt een toeslag van € 95 aangerekend voor de koerierkosten om een visum te verkrijgen. In geval van laattijdige betaling, behoudt EF zich het recht voor administratieve kosten aan te rekenen en het te betalen bedrag te verhogen met de wettelijke rentevoet. EF wenst van de deelnemer een geldig e-mailadres te ontvangen waarnaar de facturen en andere belangrijke informatie kan worden opgestuurd. Academisch lesmateriaal en boeken Elke EF student dient de nodige handboeken en

10

lesmateriaal aan te kopen. Dit bedrag wordt mee opgenomen op uw factuur en is niet terugbetaalbaar. De prijzen van de handboeken bedragen: Voor een cursus aan een Engelstalige school: ¡¡ 1-6 weken: € 35 // 7-12 weken: € 65 // 13+ weken: € 95 ¡¡ Voor een cursus aan een niet-Engelstalige school: ¡¡ 1-9 weken: € 55 // 10-18 weken: € 105 // 18+ weken: € 155. ¡¡ De prijzen voor handboeken Business English bedragen € 20 per boek Accommodatie EF regelt uw accommodatie (volgens de opties voorgesteld in iedere EF talenschool). In al onze bestemmingen is uw kamer gereserveerd vanaf zondag voorafgaand aan de aanvang van de cursus tot zaterdagvoormiddag volgend op de afloop van uw verblijf, tenzij anders meegedeeld. Gelieve hiermee rekening te houden indien u zelf het vervoer naar de bestemming regelt. De groepsreis De groepsreis basis omvat de vlucht/treinrit heen en terug en transfers naar je verblijf in de UK of Malta samen met een ervaren groepsleider tijdens de zomermaanden. De groepsreizen kunnen enkel aangeboden worden indien er een minimum van 20 studenten zijn die het pakket gekocht hebben. Wijziging van de brandstofkosten en luchthaventaksen zullen bij het supplement van de groepsreis bijgevoegd worden. De EF reisservice De reis is niet in de prijs van het programma inbegrepen. Vanaf uw inschrijving kan u gebruik maken van onze reisservice. Indien dit de formule is die u aanduidt op het inschrijvingsformulier, dan organiseert EF uw reis naar uw verblijfsbestemming tegen de beste prijs. EF is de tussenpersoon tussen de luchtvaartmaatschappijen en de deelnemer en kan in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld worden voor een mogelijk prijsverschil tussen de ticketprijs op het moment van het aanbod en op het moment dat het aanbod door de deelnemer schriftelijk bevestigd wordt. Veranderingen van het vliegtuigticket en bijkomende kosten worden nooit gedekt door EF en worden aan het tarief bepaald door de luchtvaartmaatschappij aan de deelnemer gefactureerd. De EF transfer Een EF vertegenwoordiger wacht u dan op bij uw aankomst en brengt u naar het gastgezin of naar de residentie. De prijs van deze dienst (enkel op de heenreis) dekt zowel de administratiekosten als het transport. Indien u eveneens een transfer wenst voor de terugreis, kan u dit rechtstreeks met de school regelen of melden op het inschrijvingsformulier. De transfer wordt iedere zondag georganiseerd tussen 07.00 en 21.00. Indien u buiten deze uren aankomt, kan ons kantoor u de tarieven geven voor een speciale transfer. Feestdagen en afwezigheid De lessen worden niet gewaarborgd op feestdagen tenzij anders vermeld in de informatiegids. Deze lessen worden niet ingehaald. Indien u te laat komt op een cursus of afwezig bent wegens een aan u toe te rekenen omstandigheid, is er geen terugbetaling mogelijk. De perioden van afwezigheid kunnen niet gecompenseerd worden. EF kan echter wel een gedeeltelijke terugbetaling uitvoeren in geval van afwezigheid mits er duidelijk bewijs is van verzachtende omstandigheden. Duur van de lessen en cursusniveaus Enkele weken voor je vertrek moet je de EF plaatsingstest online afleggen in het iLab om je taalkennis te kunnen bepalen indien je voor een Engelstalige bestemming gekozen hebt. De resultaten zullen rechtstreeks naar de EF school verzonden worden zodat je in het juiste niveau geplaatst zal worden. Elke EF school biedt de 6 verschillende niveaus aan volgens het Common European Framework. Let wel dat als een groep van studenten voor een algemene cursus minder dan 5 studenten telt, behoudt EF zich het recht voor om redelijkerwijze het aantal lessen per week aan te passen teneinde rekening te houden met deze omstandigheid. My EF™ webdienst Alle EF studenten zullen automatisch een online account ontvangen voor My EF™ met persoonlijke informatie over de student. De student kan foto’s uploaden, video’s en links delen, aan activiteiten deelnemen, commentaar achterlaten en berichten naar andere studenten sturen na inschrijving tot het gebruik van de webdienst. Al de berichten, media en foto’s die gebruikt worden op My EF™ worden aanzien als persoonlijk waardoor EF niet verantwoordelijk gesteld kan worden. Voor minderjarigen die met EF reizen, dienen de ouders/ voogd toestemming te geven om gebruik te maken van My EF™ webdienst. Lessenrooster In sommige EF scholen kunnen de lessen ook doorgaan in het weekeinde. In dit geval zullen de studenten genieten van twee vrije dagen tijdens de week. De lessen gaan door tussen 08.00 en 20.00 en worden in blok van 2 uur gegeven. De EF lessen duren 40 minuten per les. Visum Een studentenvisum is verplicht voor Belgische studenten die naar de USA, Canada, Japan, China, Costa Rica, Zuid-Afrika, Singapore, Nieuw-Zeeland en Australië gaan. EF bezorgt u alle nodige formulieren om dit studentenvisum te verkrijgen. De weigering van het betrokken land om een paspoort of een visum af te leveren is niet tegenstelbaar aan EF. De deelnemers zijn verantwoordelijk om op het gewenste ogenblik te beschikken over een geldig paspoort en visum. Reis- en bijstandsverzekering ERIKA Alle EF studenten dienen over een volledige reis- en bijstandsverzekering te beschikken. Hierdoor wordt er bij elke inschrijving de reis-en bijstandsverzekering Erika vermeld in het studentendossier en verschijnt dit op het factuur. Deze verzekering dekt medische kosten, bagageverlies en burgerlijke aansprakelijkheid en is speciaal op maat gemaakt voor onze EF studenten. De prijs van deze verzekering bedraagt € 41 voor de eerste 2 weken voor Europa (€ 15 voor elke bijkomende week) en € 67/week voor de rest van de wereld (€ 26 voor elke bijkomende week). Studenten die langer dan 12 weken naar Australië gaan, betalen € 56 voor de eerste 2 weken (€ 26 voor elke bijkomende week). Wenst u echter gebruik te maken van uw persoonlijke reis- en bijstandsverzekering vragen we u vriendelijk ons een afdruk van de polis in het Engels te bezorgen

zodat we de scholen hiervan op de hoogte kunnen brengen. Eens we de afdruk in ons bezit hebben zal het artikel van de Erika verzekering uit uw dossier gehaald worden en zal dit verrekend worden bij uw volgende factuur. Voor alle bestemmingen is een bijstandsverzekering verplicht; u kan zich evenwel verzekeren bij een maatschappij naar keuze. De verzekeringsmaatschappij waar EF reeds lange tijd mee samenwerkt is ERIKA Insurance Ltd, BP 55569, S-10204, Stockholm, Zweden. Maximum compensaties (in EURO) Medische en ongevallenverzekering Medische onkosten onbeperkt Evacuatie in noodgeval onbeperkt Vergoeding overkomst van een gezinslid onbeperkt Repatriëring onbeperkt Overlijden door ongeval 10.000 Invaliditeit na ongeval 50.000 Verzekering van bagage en bezittingen Bagage en bezittingen 4.000 Waardevolle documenten 2.000 Baar geld 500 Vertraging bagage ( € 100 per 24 uur) 200 Persoonlijke vertraging ( € 30 per 12 uur) 900 Kosten achternareizen 500 Aansprakelijkheids- en juridische verzekering Aansprakelijkheid t. o. v. derde partij 100.000 Gerechtskost 15.000 Annulatie- en onderbrekingsverzekering Onderbreking ongebruikte deel van de cursusprijs onbeperkt Extra vluchtkosten terugkeer naar het programma 2.000 Annuleringsgarantie EF biedt u een annuleringsgarantie aan voor € 75. Deze premie dient samen met het voorschot te worden voldaan en is niet terugbetaalbaar. Deze garantie heeft betrekking op iedere annulering voor het vertrek ten gevolge van een ernstige ziekte of een ernstig ongeval van de deelnemer of van zijn rechtstreekse familie of ten gevolge van herexamens. Op voorlegging van een medisch attest of een attest van uw school, op te sturen per aangetekend schrijven binnen 2 dagen na de kennisgeving, zal EF alle reeds betaalde bedragen terugbetalen met uitzondering van de premie zelf en de registratiekosten. Deze garantie heeft enkel betrekking op de cursusprijs en geldt niet voor het reisbiljet. Indien u wenst dat wij uw reisbiljet reserveren, bieden wij u een extra annuleringsgarantie voor de vlucht aan. De prijs ervan bedraagt € 50. De vermelde cursusprijs op elke bestemmingspagina omvat 2 delen: het cursusgeld (40%) en het dienstengeld (60%). Het cursusgeld kan volledig terugbetaald worden indien je ten laatste 14 dagen voor vertrek je cursus annuleert. Annulering en terugbetaling Onverminderd de bepalingen van het artikel “Annuleringsgarantie” hierboven, is dit artikel van toepassing op elke annulering van het contract door u wegens een aan u toe te rekenen omstandigheid. Onder annulering wegens een aan u toe te rekenen omstandigheid wordt verstaan, elke annulering door u verricht anders dan in toepassing van artikel 4 § 3, artikel 5 § 2, artikel 9 of artikel 10 § 1.b) van de algemene voorwaarden. Elke annulering dient steeds per aangetekend schrijven aan het EF kantoor te Antwerpen te worden gemeld. De poststempel geldt als annuleringsdatum. Een telefonische annulering is niet geldig. De registratiekosten per gezin en de verzekerings- en annuleringspremies worden nooit terugbetaald in geval van annulering/onderbreking en worden toegevoegd aan de andere annuleringskosten die hieronder vermeld zijn. Indien EF voor u een reisbiljet heeft gereserveerd, zijn de annuleringsvoorwaarden van de vervoermaatschappijen van toepassing. De annuleringskosten komen ten laste van de deelnemer. De cursusprijs, zoals vermeld op elke bestemmingspagina, bestaat uit twee onderdelen: het cursusgeld (40 %) en het dienstengeld (60 %). Voor alle programma’s in de USA: Indien u meer dan 14 dagen voor vertrek de cursus annuleert, zullen wij u de totaliteit van het cursusgeld terugbetalen. - bij annulering tot 45 dagen voor vertrek: EF betaalt ook het dienstengeld volledig terug met uitzondering van de registratiekosten en de annulatiegarantie; - bij annulering tot minder dan 45 dagen voor vertrek, behoudt EF zich het recht 40% van het dienstengeld af te houden (met een maximum van $ 500 voor de USA om de verblijfskosten en de kosten voor de reeds geleverde diensten te dekken). - Indien de deelnemer de USA betreedt op basis van een studentenvisum verkregen middels het document I-20 uitgevaardigd door EF, en het programma onderbreekt voor de startdatum of geen lessen volgt, is EF gemachtigd om de eerste 4 weken van het cursusgeld, de volledige accommodatiekosten en een maximumbedrag van $ 500 voor niet restitueerbare kosten, waaronder de registratiekosten en de annulatieverzekering, in rekening te brengen voor een cursus van minder dan 12 weken. Heeft de cursus een duur van 12 of meer weken dan is EF gemachtigd om de eerste 6 weken van het cursusgeld, de volledige accommodatiekosten en een maximumbedrag van $ 500 voor niet restitueerbare kosten, waaronder de registratiekosten en de annulatieverzekering, in rekening te brengen. Voor alle andere cursussen: Bij annulering tot minder dan 60 dagen voor vertrek, behoudt EF zich het recht 40% van het dienstengeld in te houden met een maximum van € 1.400. Bij annulering vanaf 7 dagen of minder voor vertrek, heeft EF het recht tot 75% van het dienstengeld in te houden, met een maximum van € 1.800. Cursusonderbreking Elke aanvraag tot onderbreking van het programma moet schriftelijk aan EF worden bekend gemaakt. Indien u de cursus onderbreekt na aankomst ter plaatse dient u hiervan de schooldirecteur op de hoogte te brengen en het formulier van cursusverandering te ondertekenen. Dit document dient als bewijs van de onderbreking/verandering en dient bijgehouden te worden totdat de terugbetaling uitgevoerd is. Elke terugbetaling wordt uitgevoerd binnen de 45 dagen na ontvangst van de schriftelijke kennisgeving door het EF kantoor waar de betaling werd uitgevoerd. Voor alle programma’s in de USA: EF is niet verplicht de deelnemers te vergoeden die worden weggestuurd ten gevolge van een schending van de tuchtrechtelijke bepalingen, een aanwezigheidsgraad van minder dan 80% vertonen of zich inlaten met illegale activiteiten. Voor programma’s van 4 weken of minder, zal EF het geheel van het cursusgeld en de reeds gemaakte verblijfskosten

inhouden en de niet restitueerbare kosten met een maximum van $ 500 (registratiekosten, annulatiegarantie, verzend- en administratieve kosten voor huisvesting). Voor programma’s van 4 weken of meer: indien de deelnemer zijn verblijf onderbreekt tijdens de eerste 4 weken, zal EF de kosten voor de eerste 4 weken pro rata inhouden. EF zal de reeds gemaakte verblijfskosten en een maximum van $ 500 niet restitueerbare kosten (registratiekosten, annulatiegarantie, verzend- en administratieve kosten voor huisvesting) inhouden. Indien de deelnemer zijn verblijf onderbreekt na de eerste 4 weken, zal EF het cursusgeld pro rata inhouden in functie van de duur van het verblijf. Bovendien zal EF de reeds gemaakte verblijfskosten en een maximum van $ 500 niet restitueerbare kosten (registratiekosten, annulatiegarantie, verzend- en administratieve kosten voor huisvesting) inhouden. Indien de deelnemer zijn verblijf onderbreekt tijdens het tweede deel van zijn verblijf, zal EF een maximum van $ 500 niet restitueerbare kosten (inschrijvingsgeld, annulatiegarantie, verzend- en administratieve kosten voor huisvesting) inhouden. De kosten van de gepresteerde weken zal op pro-rata basis berekend worden. Elke gepresteerde week zal aanschouwd worden als een volledige week. Kosten andere dan het cursusgeld: $ 400 niet-terugbetaalbare administratieve kosten voor huisvesting zijn inbegrepen in de verblijfskosten. Alle bijkomende kosten, zoals boeken, apparatuur, uitrusting, laboratoriumkosten, verhuur- en soortgelijke kosten die niet zijn inbegrepen in het cursusgeld, dienen duidelijk vermeld te zijn op de inschrijvingsdocumenten. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de berekening van de terugbetaling, maar zijn beperkt tot de materialen die werden verdeeld en toerekenbaar zijn aan het deel van het programma voor hetwelk de student is ingeschreven. De deelnemers zijn gebonden door de voorwaarden zoals omschreven in de overeenkomst voor de studentenhuisvesting. Voor alle andere bestemmingen: In geval van beëindiging na aankomst ter plaatse, zal EF al de kosten voor de eerste 4 weken van het programma en al de niet restitueerbare kosten in rekening brengen. Voor de resterende weken, zal EF het geheel van het dienstengeld terugbetalen. Elke gepresteerde week zal aanschouwd worden als een volledige week. Het cursusgeld zal niet terugbetaald worden aangezien de cursus onderbroken werd na aanvang. Wijzigingen van een verblijf Bij elke wijziging na de bevestiging van uw inschrijving wegens een aan u toe te rekenen omstandigheid, kan EF wijzigingskosten ten bedrage van € 85 aanrekenen (wijzigingen met betrekking tot data, duur, bestemming, cursustype of accommodatie). Gedurende uw verblijf, heeft u de mogelijkheid om ter plaatse uw verblijf te verlengen. EF Leergarantie Deze leergarantie is enkel geldig voor de cursussen in de Internationale Talenscholen. Om te kunnen genieten van de EF leergarantie, vragen wij om voor vertrek een document te tekenen waarin u er zich toe verbindt om de voorwaarden van de EF leergarantie na te leven. Dit document dient voor uw vertrek ondertekend teruggezonden te worden naar het EF kantoor te Antwerpen. Als visareglementering het niet toelaat uw verblijf te verlengen, kan u thuis gratis online verder studeren met Englishtown.com. Ten gevolge van lokale regelgeving onafhankelijk van onze wil, is de EF leergarantie niet van toepassing op de scholen in Italië en China. De kwaliteit van de cursussen op deze bestemmingen is dezelfde als deze op andere bestemmingen. Studenten die in staat gesteld worden om volgens de EF leergarantie verder te studeren, zijn zelf verantwoordelijk voor andere kosten, zoals accommodatie, maaltijden, reis, visa, ... Aanwezigheid en gedrag In geval van een late aankomst of van een partiële of totale afwezigheid op de cursussen van de deelnemer wegens een aan de deelnemer toe te rekenen omstandigheid zal geen enkele terugbetaling worden toegekend. Periodes van afwezigheid geven geen recht op verlengingen van het verblijf. Indien de deelnemer niet voldoet aan de minimale aanwezigheidsplicht van 80% van de lessen, zal EF geen certificaat of diploma aan de deelnemer verstrekken.Indien de deelnemer de regels gesteld door EF niet navolgt en/of zich op onacceptabele manier gedraagt op EF terrein, tegen EF medewerkers, gastgezin, of medestudenten kan de deelnemer van het programma verwijderd worden. In dit geval ontvangt de deelnemer geen terugbetaling. Dezelfde voorwaarden gelden indien de deelnemer de wet overtreedt. Bijkomende informatie Voor alle andere modaliteiten met betrekking tot een reis die niet uitdrukkelijk bedongen zijn in deze bijzondere voorwaarden, verwijst EF uitdrukkelijk naar haar brochure en alle andere toepasselijke documenten ontvangen door de deelnemer. De studenten ontvangen specifieke informatie met betrekking tot hun inschrijving en hun studentenstatuut voor bepaalde bestemmingen. Voor de studenten die in Australië wensen te studeren, dient iedere persoon die hen vergezelt de volledige schoolkosten te betalen indien deze zich wenst in te schrijven in een regeringsschool of in een andere school. Stuur ons bijgevoegd inschrijvingsformulier terug en we sturen u per e-mail een volledig pakket met specifieke informatie over het gekozen programma. Dit pakket zal de betalingsvoorwaarden van het programma alsook de algemene en bijzondere voorwaarden bevatten. Verantwoordelijke uitgever: Thibaut Hardelay EF Education first NV Stassartstraat 117 B-1050 Brussel EF Education NV Frankrijklei 115 B-2000 Antwerpen Tel: 03/202.30.70 Fax: 03/202.30.71 Lic. Cat. 1861 B.T.W. BE 416.896.892; H.R. Brus. 401 606


Inschrijvingsformulier 2012-2013 BESTELBON

Informatie over jouw taalcursus Startdatum (dag/maand/jaar)

Aantal weken

Wat is jouw taalniveau?

o Beginner o Gemiddeld o Gevorderd

Wens je een EF Discovery Pack ?

o Ja

o Nee

Bristol Eastbourne Bournemouth Cambridge Dublin Malta – EF residentie New York – EF internationale campus Santa Barbara Nice Malaga

❑ ❑ ❑ ❑ ❑

2/3/4-persoonskamer

EF Residentie

❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑

EF Campus

❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑ ❑

Verblijf

2-persoonskamer

EF Basis Junior

Bristol Eastbourne Bournemouth Cambridge Dublin Malta – EF residentie New York – EF internationale campus Santa Barbara Nice Malaga

Geef je keuze aan door het vakje aan te kruisen (o) EF Gastgazin

Bestemming en cursustype

EF Intensief Junior

Geef je keuze aan door het juiste hokje aan te kruisen (o)

2/3/4-persoonskamer

Zo ja, specifieer

❑ ❑ ❑ ❑

❑ ❑ ❑

❑ ❑

Persoonlijke gegevens o Man

o Vrouw

Voornaam Achternaam Adres Postcode

Stad

Telefoon GSM student

GSM ouders

Email student Email ouders Geboortedatum (dag/maand/jaar)

Geboorteplaats

Nationaliteit School

Naam taalleerkracht

Heb je medische problemen / allergieën?

o Ja

o Nee

Zo ja, specifieer

Hoe heb je EF leren kennen?

Beschikbare opties Wens je een groepsreis naar Malta of UK?

o Ja

o Nee

Wens je de EF annuleringsgarantie?

o Ja

o Nee

Wens je de EF reisverzekering? o Ja o Nee (Indien u al in bezit bent van een reis- en bijstandsverzekering gelieve een bewsijsje af te leveren in het Engels)

Wens je dat EF je reis organiseert (per vliegtuig of trein)?

o Ja

o Nee

Wens je een EF transfer bij terugreis?

o Ja

o Nee

Deze service is inbegrepen in de groepsreis. Deze service is inbegrepen in de groepsreis.

Handtekening Ondergetekende geeft EF de toestemming medische hulp te verlenen in geval van nood en verklaart zich akkoord met de Voorwaarden op p. 9-10. (De handtekening hieronder van ouders/voogd geldt ook als toestemming voor de student om deel te nemen aan alle EF programma’s, incl. activiteiten, door de lokale EF school aangeboden.)

Handtekening deelnemer Datum (van ouders/voogd voor deelnemers jonger dan 18 jaar)

Stuur dit formulier volledig ingevuld (IN DRUKLETTERS) terug naar: EF Education NV Frankrijklei 115, B-2000 Antwerpen Tel: 03/202.30.70 Fax: 03/202.30.71 E-mail: talenscholen.be@ef.com Lic Cat 1861

Contacteer ons voor een persoonlijk gesprek en/of vrijblijvende kostenraming 03/202.30.70

11


EF Internationale Talenscholen 2012 - 2013

Taalcursussen in het Buitenland Voor jongeren van 13 tot 16 jaar

The faster way to learn a language

EF Miami

Neem contact met ons op: EF Education NV Frankrijklei 115 2000 Antwerpen Tel: 03/202.30.70 Fax: 03/202.30.71 E-mail: talenscholen.be@ef.com Lic. Cat 1861 www.facebook.com/EF

www.youtube.com/EF

www.ef.com

BX ILSJU Flyer  
BX ILSJU Flyer  

BX ILSJU Flyer