__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

ESCOLA PÚBLICA ANXANETA—JUNY 2017— NÚM. ESPECIAL PROJECTES

UNA PUBLICACIÓ AMB FOLRE I MANILLES

Fent Projectes...


EDITORIAL FENT PROJECTES SUMARI Editorial

3

Fotografies Curs 16-17

4

Fem tallers al Cicle de Petits

6

Padrins lectors

10

Musiquetes

13

Follet Valent

14

Fem Dansa

15

L’Hort d’en Tomàs

17

Robòtica Educativa

18

Cantània

19

Science Corner

20

Ràdio Anxaneta

21

STAFF EDITA: Escola Anxaneta http://www.escola-anxaneta.cat

DIRECCIÓ: Eduard Marquès i Sala EQUIP DE REDACCIÓ: Mestres de l’escola Pilar Gonzàlez Agàpito REVISIÓ: Joan Segura FOTOGRAFIA: Fons documental escola IMPRESSIÓ: Escola Anxaneta

Aprendre a aprendre, és una competència bàsica que han de tenir les noies i els nois, quan acaben l’escola. És una actitud que han de mantenir al llarg de la vida, saber aprendre d’una manera autònoma, crítica i creativa. Elements fonamentals per poder-se integrar en la societat. Crear el marc, l’ambient, que faciliti la descoberta de noves idees, de nous materials, de nous elements que sovint no formen part pròpiament del currículum, però que poden ser un pretext per descobrir nous mons, noves maneres de comprendre. La revista que tanca aquest curs escolar us vol donar a conèixer un seguit de tasques que realitzem i que compleixen aquest objectiu. I ho volem mostrar a través de la imatge. Són activitats que pretenen mostrar, manipular, descobrir competències actuals per projectar el futur. Les claus de l’aprenentatge dels nois i noies, rau en ells mateixos. en la curiositat, en l’interès, en interrogar-se, en saber trobar respostes davant dels problemes, és a dir a tenir un paper actiu en l’aprenentatge. Fent projectes, en diem a l’escola. La relació entre la informació nova, les experiències i el coneixement, aquest és el veritable aprenentatge. És un nova manera d’estudiar. Una nova manera d’aprendre. Una nova manera de construir coneixement Si el joc simbòlic forma part de l’educació dels infants, els hi hem de deixar llibertat per fer-ho, però amb al mateix temps els hi hem de facilitar les noves eines tecnològiques per la seva realització. L’estudi de la matemàtica a través de la robòtica, permet aprendre conceptes a través del joc: el càlcul, la orientació, geometria… L’hort d’en Tomàs, una exemple per entendre la vida, però també les necessitats de cura que necessita. La paciència i la constància com un valor. Si aquest són alguns dels projectes, cal que sumen a tot això aprenentatges que no estan explicitats formalment en el currículum però que són aprenentatges per la vida. L’educació per la igualtat. Les barreges entre alumnes diferents, fomentant l’intercanvi i el suport. Els padrins de lectura, punt de referència i estímul en els inicis . És el nostre desig que pugueu conèixer algunes de les activitats del dia a dia dels vostres filles i fills.

Bon estiu a tothom!!

3


4


ESCOLA ANXANETA CURS 2016-2017 5


ELS TALLERS AL CICLE DE PETITS

MÉS DETALLS: Curs: P3, P4 i P5 Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Totes Objectiu: Diversificar les situacions d’aprenentatge i compartir amb alumnes de diferents edats una mateixa activitat multidisciplinària.

TALLER DE CONSTRUCCIONS

TALLER ART FUSIÓ

6


TALLER RESTAURANT

TALLER DE TEATRE

AIGUA I SORRA

7


UN MON DE COLORS

TALLER DE JOCS POPULARS

LLUMS I OMBRES

8


MOVIMENT

LLETRES

EXPLORER

9


PADRINS LECTORS MÉS DETALLS: Curs: 1r i 6è Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Llengua Catalana i Educació en Valors Objectiu: Relacionar els alumnes més petits de primària amb els més grans a mode de tutors i ajudar-los en l’aprenentatge de la lectura.

10


11


12


13


MUSIQUETES

MÉS DETALLS: Curs: 1r

Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Educació Artística, Llengua Catalana i Medi Social Objectiu: Participar en un projecte de ciutat on es barreja el cançoner tradicional amb les coreografies i els arranjaments moderns.

14


EL FOLLET VALENT MÉS DETALLS: Curs: 2n Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Educació Artística, Medi Natural, Llengua Catalana i Educació en valors. Objectiu: A través de la llengua catalana i la música treballar l’expressió oral i la dansa.

15


FEM DANSA

MÉS DETALLS: Curs: 3r Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Educació Artística, Educació Física, Llengua Catalana i Medi Social Objectiu: Participar en un projecte de ciutat per compartir amb altres nens danses d’arreu del món.

16


PINTEM ELS GEGANTS

17


L’HORT D’EN TOMÀS

MÉS DETALLS: Curs: 4t Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Medi Social, Educació Artística, Matemàtiques, Llengua Anglesa i Llengua Catalana. Objectiu: Treballar a través de l’hort urbà del centre i de manera interdisciplinària diversos continguts del curs fent adonar als alumnes la relació entre ells.

18


ROBÒTICA EDUCATIVA MÉS DETALLS: Curs: 5è Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Matemàtiques, Llengua catalana, Llengua anglesa i Medi Social. Objectiu: Treballar a partir de la programació robòtica i les noves tecnologies continguts del curs de manera molt pràctica i aplicar solucions a problemes plantejats.

19


CANTÀNIA MÉS DETALLS: Curs: 5è Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Educació Artística, Llengua catalana, Medi Social i Educació en valors. Objectiu: Participar d’un projecte de ciutat tenint l’oportunitat de cantar en una cantata feta per l’ocasió amb altres nens i nenes de diferents escoles de Mataró.

20


SCIENCE CORNER MÉS DETALLS: Curs: 6è Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Medi Natural i Llengua anglesa Objectiu: Diversificar les situacions d’aprenentatge aplicant la llengua anglesa a petits experiments de medi natural relacionats amb els continguts del curs.

21


RÀDIO ANXANETA MÉS DETALLS: Curs: 6è

Durada: Tot el curs Assignatures relacionades: Llengua catalana, Medi Social i TAC. Objectiu: A través d’exercicis de ràdio treballar l’expressió oral i expressió escrita sobre els continguts del curs.

22


SOPA DE LLETRES

SUDOKU

23


Profile for Eduard

Revista especial projectes  

Revista Especial sobre els projectes del centre.

Revista especial projectes  

Revista Especial sobre els projectes del centre.

Advertisement