Page 14

2. Wat zijn de effecten van vergrijzing op de horeca? 3. Zou jouw praktijkbedrijf kunnen profiteren van de vergrijzing? Zo ja, op welke manier? Zo nee, waarom niet?

Opdracht 10 De consumenten in de horeca worden steeds kritischer. Waarom moet de horeca zijn aanbod aanpassen als gevolg van een steeds kritischer wordende consument?

Opdracht 11 1. Wat bedoelen we als we het hebben over onthaasten? 2. Is de trend ‘onthaasten’ gunstig of ongunstig voor de horeca? Noteer waarom dat volgens jou zo is.

13

Casus Happy Concerts Op een grote poster zie je de aankondiging van een aantal concerten van je favoriete band: ‘Reserveer nu en bel 0900 67 89 00.’ Je bedenkt je geen moment en pakt je telefoon. Na het nummer gekozen te hebben, hoor je een vriendelijke vrouwenstem zeggen: “Welkom bij de reserveerlijn van theaterbureau Happy Concerts. Al onze medewerkers zijn in gesprek, er zijn nog tien wachtenden voor u.” Dat valt je even tegen. Waarom niet meer telefoonlijnen beschikbaar stellen? Tien wachtenden. Dat gaat nog wel even duren. Na tien minuten wachten en een berg beltegoed minder kun je eindelijk de reservering maken voor het concert. “Voor welke avond wil je reserveren?” vraagt de vriendelijke vrouwenstem. “En om hoeveel kaarten gaat het? Wil je eerste rang of op het balkon?” Allemaal vragen die je gesteld worden bij het maken van een reservering. Zoek in bronnenboek Gastheer/gastvrouw deel 1 paragraaf 2.4 ‘Gastvrijheid en gastheerschap’ op en lees de tekst ‘Contact met gasten’ goed door. Maak daarna opdracht 12. Opdracht 12 Even herhalen! In welke drie verschillende fasen kun je het contact met gasten verdelen? 1. 2. 3.

GOE Module Ontvangst DEF.indd 13

08-07-10 14:32

Tendens GHV Module Ontvangst proefmateriaal  
Tendens GHV Module Ontvangst proefmateriaal  
Advertisement