Page 1

Hola, som l’Hugo, l’Adrian i la Nadine, i aquest projecte tracta de L’Edmund, un noi que va neixer a Norwich i va morir a la Vall de Boí viatjan per molts llocs del món. En la nostra part del treball expliquem el abans i el després de Norwich, les diferencies, i expliquem una mica el que podia veure l’Edmund en aquells temps quan estava allí i com a canviat fins ara.

Catedral de Norwich siglo XI La catedral de Norwich (Anglaterra) la va manar construir el bisbe Heriberto de Losinga quan aquest es va traslladar a viure a Norwich. Com Ely, té un llarg presbiteri, els arcs de mig punt sostenen una tribuna sense divisions, sobre la qual es construeix un àndid davant de les finestres. La volta de ventall que cobreix la nau central és d'època gòtica tardana, es considera que, anteriorment, en aquest espai hi havia una de mig canó, de fusta.

Catedral

en el s. XI


Catedral en el 2012

Al segle XI la població era aproximadament de 9.000 habitants i ara en té uns 121.550 habitants. Durant el segle 11 Norwich era la ciutat més gran d’Anglaterra després de Londres, i un dels llocs més importants del regne. Després del període d'esplendor que va suposar el renaixement macedònic, la segona meitat del segle XI va iniciar un període de crisi, marcat per la creixent feudalització de l'Imperi i la seva debilitat davant de l'aparició de dos poderosos enemics: l'Imperi Seljúcida i els regnes cristians d'Europa occidental.

Abans a Norwich la majoria de la gent i camperols treballaven al camps cultiven les terres, a la ramaderia, etc. El motor del comerç era la llana de sheepwalks Norfolk. Llana Anglaterra va fer ric, i el port de grapes de Norwich en el seu estat Doth el suport que fa grans pobles de la quarta part de tota la terra. A temps d’ara Treballen en empreses. Abans vestien amb robes de la època, el nois amb unes túniques, i pantalons amples i jerseis llargs, mentre que les dones vestien amb vestits no gaire colorits, amb color marrons, negres, taronges, i amb tocs daurats.


Ara mateix la gent de Norwich vesteix com qualsevol altra que podríem trobar aquí a Catalunya. Això si, normalment la gent d’allí sol anar mes amb tratges o americanes, una mica més mudats.

Les cases abans eren petitones, i normalment d’una sola planta. Molts cops tenien una botiga a baix on i treballaven, i a dalt tenien el pis. Les cases eren de diferents colors, algunes podien ser sol de totxo però no s’acostumava. A temps d’ara la veritat es que no ha canviat molt, encara es veuen cases més antigues, però de més pisos, però continuen sent cases d’època.

La ciutat té la dubtosa distinció de ser l'única ciutat mai a ser excomunicada, arran d'un motí entre els ciutadans i els monjos el 1274. La porta d'entrada a la Catedral Etheldreda va ser construït com penitència pels ciutadans de Norwich.

Tradicions Tenien vibrant vida nocturna i un programa de festivals durant tot l'any, la celebració de tot, des de la música i la literatura al menjar i la cervesa, es combinen per oferir entreteniment vibrant i dinàmica i donar a la ciutat un aire cosmopolita. A mitjans d’ara aquesta tradició continua casi igual que avans.


El Mercat Avans el mercat de Norwich era un lloc comercial molt gran, on no nomĂŠs es podia comprar, sinĂł que tambĂŠ de vegades feien intercanvia de coses, ho feien amb alguna tela i fusta. Avui en dia, es un mercat tot fabricat com amb petites ctendes de tela i de diferents colors.

Edmund  

Treball català

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you