Cele şapte minuni ale domnului Zăpăcilă_fragment

Page 1

Această carte aparține lui: .........................................


Cascada Niagara, Canada și Statele Unite ale Americii

Rio de Janeiro, Brazilia Insula Paștelui, Chile


Țara natală a domnului Zăpăcilă

Veneția, Italia Marele Zid Chinezesc

Piramidele din Egipt

Taj Mahal, India


— Îmi pun boneta și cămașa de noapte, mormăie domnul Zăpăcilă. — Îl bag la culcare pe Guiț, pun ceasul să sune și la somn cu mine!

— Un pahar cu lapte cald, relaxant.

— Apoi mă spăl pe dinți. — Noapte bună, Guiț! Somn ușor! spune domnul Zăpăcilă și stinge lumina. — Slabe speranțe... răspunde Guiț, devotatul animal de companie al domnului Zăpăcilă.

Știa Guiț ce zice. Imediat ce a adormit, domnul Zăpăcilă a și sărit din pat și a pornit la plimbare pe străzile din Animalești. Așa făcea aproape în fiecare noapte, căci el era cel mai cunoscut somnambul din oraș.


Traducere din limba finlandeză de Andreea Niță


Animaleto, cel mai mare mall din Animalești, organiza o supertombolă ca să-și sărbătorească cea de-a șaptea aniversare, oferind șapte premii minunate. Fiecare câștigător avea să aleagă o excursie oriunde dorea, în oricare colț al lumii. Norocoșii urmau să vadă împreună șapte destinații uluitoare.

În sfârșit venise ziua în care erau anunțați cei șapte fericiți. — Primul câștigător este: DOMNUL ZĂPĂCILĂ! a strigat Zăhărel Pudrescu, proprietarul mallului. — Nu știu ce să zic... nu cred, a bâiguit domnul Zăpăcilă. Nu-mi amintesc să fi participat la tombolă...

6


În scurt timp se știau numele tuturor câștigătorilor. — Felicitări, domnișoară Fifi! a declamat Zăhărel. Unde o să mergeți? — Mereu mi-am dorit să ajung în Brazilia, la carnavalul de la Rio de Janeiro, a chicotit domnișoara Fifi. — Iată că acum o să se întâmple! a zâmbit Zăhărel. — Și dumneavoastră, domnule inginer constructor Pietreanu? — Mi-ar plăcea să vizitez Marele Zid Chinezesc. Arhitecta Elina Hulina a ales Egiptul; voia să vadă piramidele.

Judecătorul Justițiescu dorea să ajungă la Taj Mahal, în India.

— Mi-ar plăcea să văd Cascada Niagara, a spus entuziasmat domnul Țeavă, instalator de profesie. — Eu aleg Veneția! a strigat Liana Dăscălescu, profesoară la liceu. — Și dumneavoastră, domnule Zăpăcilă, unde o să călătoriți? — Ăăă... În Insula Crăciunului ar fi drăguț, dar mi-e frică de Moș Crăciun. — Atunci n-ar fi mai bine să mergeți în Insula Paștelui? i-a propus Zăhărel. — Ba da, de ce nu... a mormăit domnul Zăpăcilă, și-așa a fost stabilită destinația lui.

7