Profesorul Astro Cat și odisea corpului uman_fragment

Page 1

de dr. dominic walliman & ben newman ilustraČšII de ben newman traducere din engleză de petru aron costeschi


De ce ai atât de mult păr pe cap?

Urechile tale trebuie să aibă forma asta așa ciudată?

De ce ai ochii verzi? Hei, unde ți‑e osul de râs, vreau să te gâdil. GILBERT

EVIE

Care‑i treaba cu pielea, la ce‑i bună? DOMINIC

De ce strănutăm? HAAAPCIIIIIIUUUU

MARTHA

2


Ah, bun găsit, fan al științei! Chiar la timp pentru noua noastră aventură. O să cercetăm ceva foarte, foarte important…PE TINE! Da, organismul uman este probabil unul dintre cele mai complicate lucruri din Univers. Toți oamenii au corpuri de forme asemănătoare pe dinafară și pe dinăuntru, dar fiecare trup este unic în felul său minunat. Așa că pregătește‑te să vii alături de mine, Profesorul Astro Cat, și de prietenii mei superinteligenți, în ODISEEA CORPULUI UMAN!

REDUCTOR DE PARTICULE UNDĂ DE MICȘORARE MULTPLĂ

L‑am rugat pe bunul nostru prieten, Dr. Dominic Walliman, să fie cobaiul nostru… ăăă, adică subiect de studiu…nu, adică… ajutorul nostru uman în această minunată cercetare anatomică.

FELICITY

ASTRO ȘOARECE 3


RESPIRAȚIE

să fii viu

Majoritatea viețuitoarelor au nevoie de hrană și de aer pentru a trăi. Oxigenul din aer ne oferă energie pentru a face diverse lucruri.

Dacă citești acest text înseamnă că ești viu. E uimitor să fii viu, pentru că majoritatea lucrurilor din univers nu sunt. Viața poate avea mai multe forme și dimensiuni, iar unele nu pot fi văzute cu ochiul liber. Știința pentru studierea întregii vieți, nu numai a oamenilor, se numește biologie. Deci, ce înseamnă să fii viu?

SENSIBILITATE Toate formele de viață pot simți și detecta schimbările care se petrec în jurul lor. Oamenii fac asta cu ajutorul vederii, auzului, mirosului, atingerii și gustului. Haha, pot să confirm că Martha este în viață. Ea este sensibilă la lumină!

MIȘCARE Viețuitoarele reacționează la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Oamenii se mișcă pentru a obține mâncare și chiar și plantele fac același lucru. REPRODUCERE Oamenii se înmulțesc având bebeluși. Se numește reproducere. Dacă oamenii nu s‑ar reproduce, ar dispărea în cele din urmă.

HII‑IAA!

4


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.