Page 1

Figueres Recull gràfic 1875-1967 Enric Pujol - Jordi Roig

editorial e f a d ó s

73


CARRERS I INDRETS / NUCLI ANTIC

74


CARRER DE PERALADA

Guarniments i una munió de veïns al carrer de Peralada amb motiu de les festes d’estiu del carrer el 1908. Com encara succeeix avui, aquest indret sobresortia per l’eminent caràcter comercial. L’exhibició a peu de carrer dels productes que es venien, com paraigües, vestits, sarrons, galledes i d’altres objectes, formava part de les pràctiques habituals dels comerços de l’època.

J.V / Col·lecció LLUÍS VEGA VIDAL

75


CARRERS I INDRETS / NUCLI ANTIC

AUTOR DESCONEGUT / Col·lecció FRANCESC GUILLAMET

CARRER DE GIRONA

En la imatge superior, cantonada del carrer de Girona amb la Rambla el 1911. En primer pla, a l’esquerra i envoltada de gent, la botiga de queviures Juncosa, regentada per la família Mas, que tenia la representació de la famosa marca de xocolata a la ciutat. En la imatge del costat, de la mateixa època, una visió més propera del mateix indret en què es palpa l’esperit comercial del carrer, com demostra l’extensa gamma de productes de tot tipus exposats als exteriors de les botigues.

76


77

AUTOR DESCONEGUT / Fons MERCÈ BRUNET ÁLVAREZ


AUTOR DESCONEGUT / Col路lecci贸 FRANCESC GUILLAMET

CARRERS I INDRETS / Els l铆mits

78


CARRER DE VILALLONGA

Fotografia de 1911 del naixement del carrer de Vilallonga. Abans de l’obertura del vial el 1854 –el camí de Roses es desviava cap al sud–, aquest espai l’ocupava l’antic convent dels darrers monjos provinents de Sant Pere de Roda. El carrer duu el nom de Marià Vilallonga –un industrial figuerenc dedicat a la siderúrgia que va promoure l’asil (l’edifici de l’esquerra de la imatge) i aportà els materials de ferro que permeteren la coberta de la plaça del Gra.

79


CARRERS I INDRETS / Els l铆mits

AUTOR DESCONEGUT / Col路lecci贸 FRANCESC GUILLAMET

80

Figueres. Recull gràfic 1875-1967  

Col·lecció L'Abans

Figueres. Recull gràfic 1875-1967  

Col·lecció L'Abans

Advertisement