Page 1


Saluda d’Enrique Ortí

Alcalde de Xirivella

P

er fi estan ací les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Salut.

Xirivella es torna a vestir de gala per a acollir, un any més, les nostres festes. Els músics ja estan preparats, els carrers engalanats i els veïns preparats per a disfrutar d’unes festes plenes de devoció i de tradició, perquè Xirivella és un poble amb història, que manté viu el seu esperit, i que respecta i conserva els seus costums. Quan s’acosten estos dies, els carrers tenen un color especial, els veïns es retroben en tornar de l’estiu, i els clavaris veuen culminar estos mesos de preparació i d’esforç perquè tot isca a la perfecció. Les nostres festes són un símbol clar d’unió, on grans i menuts disfruten al carrer dels nombrosos actes que s’han preparat. Per la meua part, vos convide a participar de la festa, a eixir al carrer, a fer poble i a sentir-nos orgullosos de les nostres festes patronals i de Xirivella. Ens veiem en les festes. Una salutació, Enrique Ortí Alcalde de Xirivella

3


Saluda de Paqui Bartual

Regidora de Festes

T

radició, festa, devoció… Són molts els sentiments que els xirivellers tenim en estes dates tan assenyalades. El nostre poble demostrarà, durant estos dies, la passió que sent per la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut. Un afecte que no disminuïx al llarg dels anys; un amor que es transmet de pares a fills, de generació en generació. Són moltes les persones que treballen dur perquè tot isca a la perfecció. Els clavaris de la Mare de Déu de la Salut ens oferixen, a tots els veïns de Xirivella, la possibilitat de disfrutar junts d’esta festa meravellosa. Gràcies, moltes gràcies a tots els que aporteu el vostre granet d’arena, perquè sé que ho feu amb molta estima i respecte per la festa i pel poble. Vos agraïsc el vostre esforç i vos done les gràcies per entendre la situació econòmica de l’Ajuntament. M’agradaria aprofitar estes línies per a invitar a tots els veïns a ser partícips i a disfrutar de les nostres festes patronals, perquè són una demostració de la unió del nostre poble. Una abraçada

4

Paqui Bartual Regidora de Festes


El Presidente de la Asociación de Vecinos de la Av. de la Paz y Adytes Invita s A autoridades y vecinos de Xirivella a las fiesta 15 14, 13, días los rarán celeb se de la barriada que y 16 de Septiembre. Ante la situación económica que el país está sufriendo, este año se celebrarán unas fiestas más austeras que en años anteriores, pero esta junta directiva y sus socios intentarán poner todo su esfuerzo y trabajo para conseguir que durante estos días todos nos olvidemos de los problea mas por unos instantes y traigamos la alegría . nuestras vidas Un saludo, Antonio Guzmán Presidente de la AAVV Av. de la Paz.

Saluda Clavaris Sant Ramon Un año más vuelven las Fiestas a nuestro estimado Barrio y en Honor a nuestro Patrón San Ramón Nonato Los clavarios queremos que estas fiestas sean del agrado de todos y todas y por eso os queremos animar a la participación de todos los actos programados por los clavarios ya que cuantos más seamos mejores fiestas podremos realizar. Un fuerte abrazo Clavarios de San Ramón

Saluda Clavariesses Ntra. Sra. dels Desemparats

5


Saluda Clavaris Santíssim Crist de la Llum Com cada any en arribar el mes de setembre, Xirivella es disposa a celebrar les seues Festes Patronals i per uns dies tots els xirivellers gaudirem d’un temps d’alegria en els diferents actes lúdics que es programen i de Fe en els actes religiosos. La festa de Stmo. Crist de la Llum es limita a l’àmbit religiós, pretenem d’una forma austera però digna fer patent la devoció i l’amor al Crist de la Llum. Des d’ací volem invitar-vos que vingueu i participeu en les celebracions que realitzarem, la vostra presència és per a nosaltres un orgull i ens dóna ànim i constància per a seguir. No perdem de vista que el Crist pertany a tot el poble i a tots ens correspon participar en la seua festa. Així, doncs, vos esperem el pròxim dia nou per que tots units puguem passar un dia d’alegria i devoció. Finalment, un any més, volem agrair a l’Ajuntament l’oportunitat que ens brinda de dirigir-nos al nostre poble en aquestes dates.

Els Clavaris

6


Saluda Clavarios Virgen de la Salud Amigos y vecinos de Xirivella. Una vez más tengo el honor de poder dirigirme a vosotros como presidente de la Clavaría Virgen de la Salud de Xirivella. Desde la Clavaría queremos que nuestras fiestas, las Fiestas Patronales de Xirivella, sean unas fiestas abiertas y participativas para todos los ciudadanos y vecinos de Xirivella. Empeño en el que afortunadamente son cada vez más los que se unen a ésta. Y es por esto que la consigna permanente ha sido y será “juntos podemos más”. Así pues, desde este momento, pido al pueblo de Xirivella que se una con nosotros para poder ofrecer a nuestra Patrona unas mejores fiestas.

Por último, no quisiera restarle importancia a la colaboración que presta nuestro Ayuntamiento como tampoco a la ayuda prestada por todos los comerciantes que participan en las fiestas y que nos brindan su apoyo incondicional. Felices Fiestas. Pascual Raga. Presidente de los Clavarios Virgen de la Salud.

Quiero agradecer al resto de entidades festivas, con quienes hemos logrado un mayor dinamismo y modernización en el sector festivo de nuestro pueblo, su colaboración. Así mismo, es mi deseo trasladar mi agradecimiento a todos por el apoyo que me habéis mostrado en estos años como Presidente de los Clavarios Virgen de la Salud y por ese acompañamiento mutuo, trabajando, para y por nuestras Fiestas Patronales.

7


CLAVARIS SANT RAMON NONAT

El programa CLAVARIS MARE DE DÉU DE LA SALUT de festes és susceptible de AJUNTAMENT DE XIRIVELLA canvis d’ultima CLAVARIESSES NTRA SRA DELS DESEMPARATS hora, així com l’horari de AAVV LA PAZ les activitats CLAVARIS SANTÍSSIM CRIST DE LA LLUM poden patir modificacions CIM CERCLE INSTRUCTIU I MUSICAL DE XIRIVELLA

PENYA RINCÓN TAURINO DE XIRIVELLA

DILLUNS 27 D’AGOST

18.00 A PUNTADA a les activitats de festes: futbol, frontenis, truc, parxís. Clavaris Sant Ramon Nonat

22.00 S OPAR DE FAIXA PER ALS CLAVARIS I ADORNAMENT DELS CARRERS. Clavaris Sant Ramon Nonat

DIMARTS 28 D’AGOST 12.00

T RENCAMENT DE PEROLS, ACTIVITATS DE MANUALITATS, i altres jocs. Clavaris Sant Ramon Nonat

18.30 Partida de frontenis entre els clavaris al poliesportiu

Clavaris Sant Ramon Nonat.

22.00 SOPAR DE FAIXA per als clavaris. Clavaris Sant Ramon Nonat.

DIMECRES 29 D’AGOST

11.00 a 14.00 i 16.00 a 19.00 GRAN FIRA INFANTIL.

Clavaris Sant Ramon Nonat.

19.00 O RXATA

per a tots els veïns del barri, amb la col·laboració de les clavariesses, a la plaça de l’Església. Clavaris Sant Ramon Nonat.

21.00 PAELLES AL CARRER.

8

Clavaris Sant Ramon Nonat.


DIJOUS 30 D’AGOST 12.00 T RENCAMENT

DE PEROL AMB GRAN GLOBOTADA. Clavaris Sant Ramon Nonat.

14.30 DINAR Nonat.

per als clavaris Sant Ramon

19.00 ENTREGA DE REGALS als carrers adornats. Clavaris Sant Ramon Nonat.

22.00 SOPAR DE FAIXA per als clavaris Sant Ramon Nonat.

23.30 DISCOTECA a la plaça de l’Església.

Clavariesses Sant Ramon.

DIVENDRES 31 D’AGOST

CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS. Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella.

00.00 GRAN REVETLA

Lloc: plaça de l’Església. B Sant Ramon. Clavaris Sant Ramon Nonat.

DISSABTE 1 DE SETEMBRE ERCAT MEDIEVAL M Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella Tot el dia. Lloc: nucli antic del municipi (C/ Sant Antoni, C/ Verge de la Salut, Pl. de l’Ermita...).

12.00 V OLTEIG DE CAMPANES.

Clavaris Sant Ramon Nonat.

18.00 G RAN

CAVALCADA per a xiquets i adults disfressats, eixida: plaça de l’Església de la Verge de la Salut. Clavaris Verge de la Salut.

12.00 C ONCURS

DE DIBUIX, GUERRA DE GLOBUS a la plaça de l’església. Clavaris Sant Ramon Nonat.

22.00 S OPAR DE FAIXA.

Clavaris Sant Ramon Nonat.

22.30 P REGÓ DE FESTES.

Clavaris Mare de Déu de la Salut. Lloc: plaça de l’Ermita. A càrrec del Sr. José Emilio Ferrando Navarro i del Sr. Enrique Ortí Ferre, alcalde de Xirivella. A continuació, TRASLLAT de la Mare de Déu de la Salut a la parròquia pels carrers: Verge Salut, Parreta, Sant Miquel, Sant Antoni, Colom, Dr. Gerardo Garcés, València, Séquia, Pilota i pl. de l’Església.

18.30 GRAN CAVALCADA BARRI SANT RA

MON. Clavaris Sant Ramon Nonat Clavariesses Ntra. Sra. dels Desemparats.

00.00 DISCOTECA

Lloc: plaça de l’Església. Clavaris Sant Ramon Nonat.

9


DIUMENGE 2 DE SETEMBRE MERCAT MEDIEVAL Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella Tot el dia. Lloc: nucli antic del municipi (C/ Sant Antoni, C/ Verge Salut, Pl. de l’Ermita...).

12.00

P ASSEIG CICLISTA. En finalitzar, sorteig de dos bicicletes obsequi de l’Ajuntament de Xirivella. Clavaris Verge de la Salut. Lloc: eixirà del Pou i recorrerà diferents carrers de la població.

22.30 E SPECTACLE

BALLS REGIONALS CENTRES CULTURALS i DANSES VALENCIANES. Grup Ball Falla Mont de Pietat, Grup Ball Falla Gómez Ferrer, Grup Sociocultural de la 3a Edat de Xirivella, Grup de danses Centre Cultural Castella-la Manxa, Grup de Ball Centre Cultural Andalús, Lloc: Plaça Gerardo Garcés. Organitza: Ajuntament de Xirivella

DILLUNS 3 DE SETEMBRE CELEBRACIÓ DEL TORNEIG DE FRONTENIS DE FESTES PATRONALS Del dilluns 3 al dissabte 15 de setembre

17 a 19 TORNEIG INFANTIL 19 a 23 TORNEIG SENIOR

Lloc: Poliesportiu municipal Ramon Saez Organitza: Club Frontenis Xirivella

DIMARTS 4 DE SETEMBRE 12.30 OFRENA A LA MARE DE DÉU DELS

DESEMPARATS I A SANT RAMON NONAT. Clavariesses Ntra. Sra. dels Desemparats

13.00 M ISSA

EN HONOR A SANT RAMON NONAT I A LA VERGE DELS DESEMPARATS. Clavaris Sant Ramon Nonat. Clavariesses Ntra. Sra. dels Desemparats

14.00 V Í D’HONOR per a les autoritats.

 Clavaris, clavariesses i comissions de festes de Xirivella

21.00 P ROCESSÓ A SANT RAMON NONAT I A LA VERGE DELS DESEMPARATS Clavaris Sant Ramon Nonat. Clavariesses Ntra. Sra. dels Desemparats.

D’11 a 14 i de 17 a 20h

DIA INFANTIL

UNFLABLES, ACTUACIONS, TALLERS INFANTILS Lloc: Pl. Gerardo Garcés. Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella.

DIMECRES 5 DE SETEMBRE 20.30 I V

CERTAMEN DE POESIES A LA VERGE DE LA SALUT. Participació en format lliure i oberta a tots els que vullguen recitar una poesia en exaltació a la Mare de Déu de la Salut Clavaris Mare de Déu de la Salut DIA DEL XIQUET. Atraccions infantils de la Fira TOT A 1,5€

22.30 A ctuació BIG BAND XIRIVELLA

Lloc: Pl. Gerardo Garcés. Organitzat: l’Ajuntament de Xirivella

10


DIJOUS 6 DE SETEMBRE 18.30

F ESTA JUVENIL amb jocs, tallers, cucanyes i unflables per a tots els xiquets. Organitza: Clavaris Mare de Déu de la Salut amb la col·laboració dels joves de la Parròquia. Lloc: C/ Sant Antoni

22.30 INTERPRET@:

concurs de joves interprèts. Actuació en directe dels joves seleccionats. Lloc: Plaça Gerardo Garcés Organitza Regidoria Juventut i l’Associació Xirivella Sona. Bases del concrus a la web www.xirivellajove.es

DIVENDRES 7 DE SETEMBRE MERCAT CIRCENSE BARRI DE LA LLUM Horari: vesprada. Lloc: C/ Cortes de Arenoso, al costat dels jardins de “Parque Luz”

19.30 O FRENA FLORAL A LA MARE DE DÉU

NO SIGUES FIGA ... accions informatives de prevenció del consum abusiu d’alcohol en la nit de les figues. Organitzat amb la Unitat de Prevenció de conductes adictives (UPCCAA) de Xirivella ... per l’avinguda Constitució, la pça Gerado Garcés i la Pça de l’Ajuntament. Lloc: Plaça de l’Ajuntament CONCURS DE CAMISETES DE PENYES... presentació de camisetes fins a les 14 h del dia 7 de setembre, bases del concurs a la web: www.xirivellajove.es. Lloc: plaça de l’Ajuntament. ENTREGA DE PREMIS A L’ESCENARI DE LA PLAÇA GERADO GARCÉS A PARTIR DE LAS 02.00 DE LA MATINADA Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella, Regidoria de Joventut

A partir de les 21.30,

NIT DE FIGUES

CONCURS DE PAELLES *Les bases i format de participació es distribuiran al setembre.

DE LA SALUT Lloc: plaça de l’Església. Clavaris Mare de Déu de la Salut NIT DE PAELLES A LA PLAÇA .. vine amb la teua gent a fer-te la paella, la torrada o el bocata a la pça de l’Ajuntament, nosaltres posem la llenya, les taules , les cadires i la musiqueta ... Inscripció fins al 6 de setembre al Centre Jove. Lloc: plaça de l’Ajuntament.

REVETLA ORQUESTRA VILAMAR Patrocinat per l’Ajuntament de Xirivella Lloc: c/ Sant Antoni. Clavaris Mare de Déu de la Salut

17 a 21 UNFABLES I 22.30 DISCOMÒBIL

AMB FESTA DE L’ESPUMA, organitzada per l’Ajuntament de Xirivella. Lloc: BARRI DE LA LLUM, Pl. Alqueria Nova.

22.00 S OPAR DE FAIXA PER ALS VEÏNS AMB

ORQUESTRA NEBRASKA. Lloc: plaça Vicentica la Serrana

11


24.00 G RAN ORQUESTRA YING

YANG+DISCOMÒBIL Lloc: plaça Gerardo Garcés. Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella.

DISSABTE 8 DE SETEMBRE DIA DE LA MARE DE DÉU

05.30 M ISSA DE DESCOBERTA, repartiment de figues, rosquilletes i anís, gentilesa dels clavaris de la Verge de la Salut.

19.30 M ISSA VESPERTINA a la parròquia.

Clavaris Mare de Déu de la Salut

20.00 SOLEMNE PROCESSÓ.

Clavaris Mare de Déu de la Salut En finalitzar, es dispararà una selecció de FOCS ARTIFICIALS. Organitzat: l’Ajuntament de Xirivella.

23.00 ESPECTACLE BARRI LLUM

Blanca de la serie L’Alqueria Blanca; Magic Xtreme; Alba Maria; Ballet.

 MERCAT CIRCENSE BARRI DE LA LLUM Horari: 11 a 15h i 17 a 22 Lloc: C/ Cortes de Arenoso, al costat dels jardins de “Parque Luz”

12.00 M ISSA MAJOR, presidida pel rector de la parròquia.

14.30

G RAN MASCLETADA Oferida per l’Ajuntament de Xirivella Lloc: parc Clara Campoamor.

12 a 14 i 17 a 20 DIA INFANTIL AMB

UNFABLES Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella. Lloc: Pl. Vicentica la Serrana.

A partir de les 11 ACTIVITATS ESPORTIVES RECREATIVES PER ALS XIQUETS Organitzat: l’Ajuntament de Xirivella. Lloc: Pl. Alqueria Nova Barri de la LLum

12

En acabar, GRAN CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella. Lloc: pati antic col·legi Vicente Tosca.

23.00 E SPECTACLE-MUSICAL “LA VUELTA AL MUNDO EN 80” Lloc: plaça Gerardo Garcés Organitzat: l’Ajuntament de Xirivella.

01.00 G RAN

CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS. Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella. Lloc: parc Clara Campoamor.

00.00 B OUS.

CONCURS DE RAMADERIES 1ª FASE Ramaderies Ángel Rose & Javier Tárrega “El Gallo” Lloc: Plaça de Bous. Av. Constitució amb C/ Casas de Benítez i camí de Cantalobos. Organitza: Penya Rincón Taurino de Xirivella


DIUMENGE 9 DE SETEMBRE 09.30 A l’alba, volteig de campanes i desper-

tada. Clavaris Santíssim Crist de la Llum.

12.00 MISSA en sufragi dels clavaris difunts i devots del Santíssim Crist de la Llum. SOLEMNE MISSA concelebrada. Clavaris Santíssim Crist de la Llum.

14.30 GRAN MASCLETADA O

Oferida per l’Ajuntament de Xirivella. Lloc: parc Clara Campoamor.

18.30 BOUS

Ramaderia “El Gallo” de Moncofa (Castelló) Lloc: plaça de bous. Av. Constitució amb C/ Casas de Benítez i camí de cantalobos. Organitza: Penya Rincón Taurino de Xirivella

DIJOUS 13 DE SETEMBRE 18.00 GRAN XOCOLATADA a continuació, GLO-

17.00 a 19.00 TALLERS INFANTILS

BOTÀ per a tots els xiquets de la barriada. Lloc: plaça de davant del Centre Cívic de l’av. de la Pau. Organitza: AAVV La Paz.

MERCAT CIRCENSE BARRI DE LA LLUM Horari: 11 a 15 i 17 a 22h. Lloc: C/ Cortes de Arenoso, al costat dels jardins de “Parque Luz”

22.00 PLAYBACK

Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella. Lloc: Pl. Vicentica la Serrana.

Lloc: plaça de davant del Centre Cívic de l’Av. de la Pau. Organitza: AAVV La Paz.

19.30 MISSA VESPERTINA I SOLEMNE PROCESSÓ del Santíssim Crist de la Llum.

13


DIVENDRES 14 SETEMBRE 21.30 ENTREPANS 23.00 REVETLA “GRUPO JAM”. AAVV av. de

la Pau i adj. Lloc: plaça de davant del Centre Cívic de l’Av. de la Pau. Organitza: AAVV La Paz.

23.45 CONCURS DE RAMADERIES 2ª FASE

23.451r CONCURS D’ESQUIVADES, 3a FASE

CONCURS RAMADERIES Lloc: plaça de bous. Av Constitució amb C/ Casas de Benítez i camí de Cantalobos. Organitza: Penya Rincón Taurino de Xirivella

DIUMENGE 16 SETEMBRE

Ramaderia J.V Machacoses Ramaderia, Dani Machancoses” de Xest (València) Lloc: plaça de bous. Av. Constitució amb C/ Casas de Benítez i camí de cantalobos. Organitza: Penya Rincón Taurino de Xirivella

18.30 ESPECIAL FERNADO MACHANCOSES

DISSABTE 15 SETEMBRE

de ball de la falla Dr. Gómez Ferrer Lloc: plaça de davant del Centre Cívic av. de la Pau. Organitza: AAVV La Paz.

10.30 MATINAL INFANTIL jocs infantils i castells unflables Lloc: plaça de davant del Centre Cívic de l’Av. de la Pau. Organitza: AAVV La Paz. Patrocinat per l’Ajuntament de Xirivella

14.00 PAELLES per als socis. AAVV av. de la Pau i adj. Lloc: plaça de davant del Centre Cívic av. de la Pau.C/ Alaquàs. Organitza: AAVV La Paz.

Lloc: plaça de bous. Av. Constitució amb C/ Casas de Benítez i camí de cantalobos. Organitza: Penya Rincón Taurino de Xirivella

13.00 BALLS REGIONALS a càrrec del grup

14.00 VI D’HONOR

DISSABTE 22 SETEMBRE 22.30 XXV FESTIVAL DE BANDES de Música de Xirivella. Organitza el CIM amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xirivella.

18.30 CAVALCADA

DE DISFRESSES. AAVV av. de la Pau i adj.

21.00 SOPAR . AAVV av. de la Pau i adj.

Lloc: plaça de davant del Centre Cívic Av. de la Pau. C/ Alaquàs

23.00 REVETLA “GRUP ECLIPSE”

Lloc: plaça de davant del Centre Cívic av. de la Pau. Organitza: AAVV La Paz. Patrocinat per l’Ajuntament de Xirivella

18.30 ESPECTACLE TAURÍ BÀTIC

14

CÒMIC I ACRO-

DIUMENGE 23 SETEMBRE 19.30 FESTA CONFRARIA VERGE DE LA SA-

LUT Processó trasllat de la Mare de Déu de la Salut a la seua ermita. Missa de campany


NOVENA

En honor a la Mare de Déu de la Salut

Dissabte, 15 de setembre Dedicat a ASSOCIACIONS RELIGIOSES (CONFRARIES) Diumenge, 16 de setembre. Dedicat a JOVENTUT I ESPORT Dilluns, 17 de setembre. Dedicat a COMISSIONS DE FALLES Dimarts, 18 de setembre. Dedicat a ASSOCIACIONS SOCIOCULTURALS I TERCERA EDAT. Dimecres, 19 de setembre. Dedicat a AGRICULTORS, RAMADERS I ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS. Dijous, 20 de setembre Dedicat a DIA INTERPARROQUIAL. Divendres, 21 de setembre. Dedicat a MESTRESSES DE CASA I ASSOCIACIONS DE DONES. Dissabte, 22 de setembre Participen DIA DE LA FAMÍLIA, MATRIMONIS QUE CELEBREN LES BODES DE PLATA I OR. (ELS QUE DESITGEN CELEBRAR-HO HAN D’AVISAR LA PARRÒQUIA PER ORGANITZAR-NE L’ACTE). HORARIS: A LES 19.45 HORES, NOVENA; A LES 20 HORES, SANTA MISSA Diumenge, 23 de setembre. Dedicat a LA CONFRARIA VERGE DE LA SALUT I AL POBLE EN GENERAL Edita: Ajuntament de Xirivella D.L.: V-3057-2010

15


Xirivella Fiestas 2012  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you