Page 1

Edicions MIC


3

ONA FESTA MAJOR!

Benvolgudes ciutadanes, benvolguts ciutadans, Reprenem la marxa després de l’estiu, i ho fem amb les piles carregades i la nostra festa gran, la Festa Major, que inclou activitats per a tothom. La celebració ens permet esprémer els darrers dies i nits estivals, que sempre són més intensos i viscuts al carrer, i ens dóna l’oportunitat de compartir moments de diversió amb familiars i coneguts i deixar de banda una mica les preocupacions. El programa que teniu a les mans és fruit de l’esforç de molts ciutadans i ciutadanes que s’impliquen -amb la il·lusió habitual, tot i els necessaris ajustos pressupostaris- en organitzar tota mena d’actes perquè grans, mitjans i petits us ho passeu al millor possible durant aquests dies lúdics tan importants per a tots nosaltres. Per això, cal que els viladecanencs participem de manera activa perquè aquesta suma d’esforços no caigui en sac foradat. Us convido, doncs, a gaudir de la festa gran de Viladecans, amb civisme i respecte als descans dels nostres veïns. Bona Festa Major a tothom! Carles Ruiz Novella L’Alcalde


4


FESTA MAJOR DE VILADECANS Del 7 a l’11 de setembre

ESTRENEM REVETLLA DE FESTA MAJOR Com que enguany l’inici de la Festa Major cau en dissabte, ens hem volgut avançar a la celebració, un dia abans del pregó i el piromusical, que són els trets de sortida habituals de la festa. Per això estrenem revetlla el 6 de setembre: per poder aprofitar més el temps i el cap de setmana. Esperem que la idea us agradi! Tot seguit trobareu les activitats que s’hi inclouen.

DIVENDRES 6 A les 20 hores, a la rambla Modolell

ASSAIG OBERT DELS CASTELLERS DE VILADECANS

Ho organitzen: Castellers i Ajuntament de Viladecans. La nostra recentment creada colla castellera pròpia ens ensenya els seus progressos en aquest assaig obert a la curiositat de la ciutadania.

A les 22 hores, a la platja de la Murtra

HAVANERES I ROM CREMAT AMB EL GRUP ‘GATS VELLS’

Ho organitza:Ajuntament. La platja també és escenari del primer dia de la festa amb el concert del grup d’havaneres Gats Vells, creat el 2007 i format en l’actualitat per sis persones, que canten havaneres i altres cançons, majoritàriament a Catalunya. Els seus concerts es caracteritzen per una mostra selecta de les havaneres més conegudes i d’altres de noves amb un estil diferent i propi, tant en instruments com en ritme, i altres gèneres musicals al seu abast. Aquest tipus de música, com és tradició, anirà acompanyat d’un bon cremat popular.

A les 22 hores, a la plaça de la Vila CORREFOC DE FESTA MAJOR

Ho organitzen: Diables de Viladecans. Colles convidades : Diables de Sant Climent de Llobregat, Diables de Molins de Rei i Colla del Drac de Gavà. Edita: Ajuntament de Viladecans B- 21161-2013

Recorregut: inici i final, a la plaça de la Vila; carrers de Jaume Abril, del Sol, de Sant Joan, de la Muntanya i de Santa Teresa; rambla Modolell, i carrers de les Sitges i d’Àngel Guimerà.

5

A les 22 hores, al parc de la Marina VITAMINA HOUSE. CONCERT DE MARTÍ MELERO, ROD PINNO I MARY CLAIR (HOUSE I TECH HOUSE) I SESSIÓ DEL DJ AIVAN (DANCE).

Ho organitza: Ajuntament. A l’escenari del llac del parc de la Marina les i els joves viladecanencs podran gaudir del concert de house i tech house que els tenen preparat un habitual del festival Vitamina, Martí Melero, conjuntament amb Rod Pinno i Mary Clair. A la vegada, però aquest cop a l’escenari del Llac Bar, podran seguir la sessió de dance del DJ Aivan, un altre dels “repetidors” del festival estiuenc.


DISSABTE 7 De 9 a 14 hores, al Poliesportiu Municipal del Centre

D’11 a 13 hores, a les pistes de Can Pastera

Ho organitza: Club Bàdminton Viladecans. Els amants del bàdminton tenen l’oportunitat de començar a escalfar la nova temporada de competicions amb aquest torneig. Per a més informació es pot consultar el web del club: www.clubbadmintonviladecans.org.

Ho organitza: Club de Bitlles de Viladecans. Aquesta cita competitiva de bitlles catalanes reuneix participants d’arreu de Catalunya.

7è OPEN DE BÀDMINTON DE FESTA MAJOR

A les 11 hores, als jardins de Can Modolell FESTA DE L’AIGUA

Ho organitza: Aigües de Barcelona.

6

Per començar la Festa Major refrescant-nos, estrenem aquesta activitat familiar, que consta d’un circuit amb jocs d’aigua i obsequis per als participants que realitzin les activitats incloses. Els nens i nenes hi podran recrear el recorregut de l’aigua per les canonades des de l’origen fins a les nostres llars, i gaudir d’un espai interactiu per a fotografies. Els més petits hi tindran un espai propi, amb mòduls lúdics sobre l’aigua per recordar els seus sons o, fins i tot, per pescar. També es podrà beure a ‘La font d’Aigües’, amb una aixeta des d’on es distribuirà aigua en gots plegables de plàstic q u e tots els assistents es podran dur a casa.

9è TROFEU DE BITLLES CATALANES ‘CIUTAT DE VILADECANS’

A les 16 hores, a l’Ateneu de Cultura Popular Can Batllori TORNEIG D’ESCACS DE FESTA MAJOR

Ho organitza: Club d’Escacs Viladecans. Competició oberta a totes les persones que hi vulguin participar per mesurar les seves habilitats davant el taulell d’escacs. Les inscripcions s’han de fer abans del 6 de setembre a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso (telèfon 93 659 14 56), o bé als telèfons 650 09 39 69 o 687 53 45 48.

A les 18 hores, al Camp Municipal de Beisbol FESTA SOLIDÀRIA DE BEISBOL CUBAVILADECANS

Ho organitzen: Cubanos en Catalunya (delegació local) i Club Beisbol Viladecans. El beisbol serà el gran protagonista d’aquesta trobada, en la qual es jugarà un partit amb jugadors del Club Beisbol Viladecans i cubans residents a Catalunya. La trobada es farà en suport del programa Viladecans Solidària del 2013. L’activitat clourà amb una mostra de gastronomia i música cubana, amb l’actuació del grup Burundanga.

De 18 a 20 hores, a Ca n’Amat CA N’AMAT A 100 X HORA. VINE A FER-TE UNA FOTOGRAFIA A TOTA VELOCITAT

Ho organitza: Museu de Viladecans. Una altra activitat que estrenem en aquesta edició de la festa: tothom que vulgui té la possibilitat de fer-se una fotografia “muntat” en un dels primers vehicles que hi va haver a Viladecans. Et perdràs aquest viatge al nostre passat?


De 19 a 21 hores, al Poliesportiu Municipal del Centre 6è TORNEIG DE MÀSTERS D’HANDBOL DE FESTA MAJOR

Ho organitza: Club Bàdminton Viladecans. Partit amistós en què es troben per passar una bona estona –i ferla passar al públic a ssistent– els antics components del Club Handbol Viladecans.

A les 20 hores, a la placa de la Vila PREGÓ DE FESTA MAJOR, A CÀRREC DE LORENZO SILVA, ESCRIPTOR I VEÍ DE VILADECANS

La nostra festa compta enguany amb un pregoner “planetari” amb qui, a més, tenim el plaer de compartir ciutat des del 2008. Es tracta de l’escriptor madrileny Lorenzo Silva, guanyador del Premi Planeta del 2012 amb la seva novel·la ‘La marca del meridiano’, la setena entrega de les aventures de la seva coneguda i habitual parella de guàrdies civils Bevilaqua i Chamorro. El nostre veí i prolífic autor ja va ser guardonat amb altres premis literaris, entre els quals destaquen el Nadal del 2000 amb ‘El alquimista impaciente’ i el Primavera del 2004 amb ‘Carta blanca’. L’any passat va fundar amb la seva dona, l’escriptora local Noemí Trujillo, l’editorial per a autors novells Playa de Ákaba.

A les 20.15 hores, a la placa de la Vila L’’ESPAVILADA’ DEL MAMUT DE VILADECANS

Ho organitza: Coordinadora del Mamut. El que ja s’ha convertit en un dels símbols de la ciutat, el Mamut de Viladecans, tornarà a participar de l’inici de la festa gran, però encara més espavilat. La colla dels mamutaires portaran l’animaló fins a la plaça de la Vila per acompanyar tots els presents en el començament dels quatre dies de celebració.

un any més, una barreja de color, soroll i olor de pólvora, acompanyada d’un altre so: la música. Per poder veure el Piromusical en condicions, és recomanable situar-se a l’entrada del parc, a la confluència de l’avinguda del Segle XXI i el passeig de la Marina.

De les 20 a les 24 hores, al Poliesportiu SAFA de Gavà TORNEIG QUADRANGULAR DE FUTBOL SALA DE FESTA MAJOR

Ho organitza: Mil·lenium Sport. Competició esportiva que serveix per medir les forces de l’equip viladecanenc en la pretemporada. Les inscripcions, de dilluns a divendres, de 16 a 18 hores, al telèfon 687 70 50 58, o a través de l’adreça milleniumsport@hotmail.com.

De les 21 a les 2 hores, a la platja de Castelldefels CONCURS DE PESCA DE FESTA MAJOR

Ho organitza: Club de Pesca. La inscripció per al tradicional concurs de pesca que s’organitza cada Festa Major es pot fer fins al 4 de setembre a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso (tel. 93 659 14 56), o bé al telèfon 696 48 06 29.

A les 22 hores, al parc de la Marina PIROMUSICAL DE FESTA MAJOR

L’espectacle pirotècnic, que vam estrenar l’any passat, reinventa els tradicionals focs d’artifici, i és un dels trets de sortida de la celebració. Els castells de foc formaran,

7 A les 22.15 hores, de la plaça de la Mediterrània fins a la placa d’Europa CORREFOC JUVENIL

Ho organitzen: Diables de Viladecans. Un altre habitual de l’inici de la Festa Major és la rua del foc que els Diables de Viladecans organitzen per al jovent. Enguany canvia d’escenari perquè s’inicia a la plaça de la Mediterrània, davant de Cubic, i acaba a la plaça d’Europa. Per gaudir-lo amb precaució es recomana portar roba vella, que sigui de cotó i, si pot ser, humida; així com dur barret o gorra per tapar-se el cap i un mocador per a la cara.


A les 23 hores, al parc del Torrent Ballester CONCERT DE PERET

Ho organitza: Ajuntament de Viladecans. El veterà creador de la rumba catalana, Pedro Pubill Calaf, nascut a Mataró el 1935 i més conegut com a Peret, és un dels nostres artistes més estimats i admirats, un gegant de la música popular. Gaudeix d’un extens repertori de grans èxits internacionals, no hi ha escenari que se li resisteixi i això ho sap molt bé el públic que, des de fa més de cinc dècades, el segueix, l’adora i palmeja totes les seves cançons, en cadascun dels seus directes.

A les 23.30 hores, al parc de la Marina (escenari del llac) VITAMINA LIVE. CONCERT DE BONGO BOTRAKO + SESSIÓ DEL DJ HÉCTOR

8

Amb un estil propi, a cavall entre el reggae i els ritmes càlids, i amb un públic fidel cada vegada més nombrós a la península i a d’altres països europeus, Bongo Botrako participa de la nostra festa gran a l’escenari del llac (a les 23.30 hores). Més tard, a la 1 de la matinada, la sessió ‘Tot èxits’ del DJ Héctor agafarà el relleu per omplir de música el parc de la Marina.

DIUMENGE 8 A les 8 h, amb sortida de la plaça de la Vila

A les 10 hores, a la rambla Modolell

Ho organitzen: Grallers de Viladecans. El despertar de molts viladecanencs, el tercer dia de Festa Major, vindrà acompanyat del so dels Grallers de Viladecans. El grup s’aplegarà a la plaça de la Vila per fer després un recorregut pel Barri Antic per recordar-nos que estem de festa.

Ho organitza: Ajuntament. Les puntes són protagonistes un any més a la rambla Modolell. Les persones que practiquen a Viladecans aquesta tècnica manual artesanal demostraran les seves habilitats i exhibiran els seus treballs. Així, la ciutadania podrà conèixer en què consisteix la tradició del boixet, que ha tingut, els darrers anys a la nostra ciutat, una forta gràcies a l’associacionisme. I és que comptem actualment amb tres entitats (Associació Grup Puntaires de la Rambla, Puntaires de Viladecans i Puntaires de la Vall de Cans), així com altres grups a les associacions de veïns Montserratina-Manso Ratés, Parc Torre Roja i del Barri de Sales.

MATINADA DE GRALLERS.

A les 9 hores, a la rambla Modolell 7è CONCURS DE PINTURA RÀPIDA LUIS FERNÁNDEZ VERGARA ‘CIUTAT DE VILADECANS’

Ho organitza: Fundación Espejo. De nou a deu del matí, els participants hauran de ser a la rambla Modolell amb un màxim de dos suports (preferiblement llenços) per participar en el certamen, ja que hi ha dos temes a concurs: ‘Viladecans’ i ‘Platja de Viladecans’. Les obres s’hauran d’entregar de 13 a 15 hores al Taller d’Arts El Mirall (ctra. Sant Climent, 64). Hi ha en joc premis de fins a 600 euros. Més informació: www.fundacionespejo.com, tels. 93 637 22 05 / 650 897 467.

TROBADA DE PUNTAIRES


A les 10 hores, a la rambla Modolell MERCAT D’ART I OFICIS

Ho organitza: Associació d’Arts i Oficis de Viladecans. Nova edició del mercat mensual de treballs artesanals. Artistes i artesans del municipi i de la comarca apropen a la ciutadania les seves obres i manualitats. Una bona oportunitat perquè fem un passeig ben amè i, fins i tot, comprem alguna cosa bonica per guarnir-nos o guarnir les nostres llars.

Una de les cites més populars per a la canalla durant la festa gran és la trobada gegantera. Les figures de grans dimensions, acompanyades pels capgrossos,generen un àmbient un xic màgic que es repeteix arreu dels pobles de Catalunya en les celebracions de festes majors. Una tradició nostrada que, a Viladecans, protagonitzen el Josep i la Paquita, els gegants de la ciutat, que estaran acompanyats per personatges d’altres colles convidades. Després d’aplegar-se a la plaça de la Vila i fer la “plantada” a les 10

fons 93 635 18 00, exts. 8180 o 8174.

A les 12 hores, a la placa de la Vila

De 10 a 14 hores, a l’avinguda d’Olof Palme

TROBADA CASTELLERA

RUA DE VEHICLES CLÀSSICS

Ho organitzen: Colla Jove dels Castellers de Sitges, Castellers d’Esparraguera, Salats de Súria i Castellers de Viladecans. Ara que tenim colla castellera pròpia a la ciutat podem fer, encara amb més raó, d’amfitrions de castellers d’altres municipis, com em el cas d’aquesta trobada.

Ho organitza: associació de vehicles clàssics Classic Club Viladecans. La trobada mensual de motos i cotxes clàssics que organitza l’entitat Classic Club Viladecans es transforma un cop més en una rua que recorrerà alguns carrers de la ciutat per mostrar aquestes ‘perles’ que, amb les seves línies, marquen una època amb molta imaginació i estil.

A les 12 hores, a l’Església de Sant Joan MISSA DE FESTA MAJOR

A les 11 hores, des de la placa de la Vila TROBADA I CERCAVILA DE GEGANTS (la plantada, a les

10 hores) Ho organitzen: Diables de Viladecans.

del matí, les monumentals figures engalanades amb indumentàries tradicionals faran una cercavila pel Barri Antic.

A les 11, 12 i 13 hores, a l’Ermita de Santa Maria de Sales VISITA GUIADA A L’ERMITA DE SANTA MARIA DE SALES

Ho organitza: Museu de Viladecans. Visita amb guia a l’ermita romànica de Santa Maria de Sales, del segle XI-XII, assentada en una vil·la romana del segle I aC. Podreu visitar l’exposició ‘Sales. Lloc, ermita i història de Viladecans’. Cal apuntar-s’hi, prèviament, a les adreces electròniques patrimonicultural@viladecans.cat o canamat@viladecans.cat, o bé als telè-

Ho organitza: Parròquia de Sant Joan. L’ofici religiós és un dels fixos a la festa gran de la ciutat. El 8 de setembre es commemora arreu el dia de totes les mares de Déu, i a Viladecans se celebra la festivitat de la Mare de Déu de Sales, patrona de la ciutat. Aquesta festivitat és la que, tradicionalmente, ha posat data a la celebració de la nostra Festa Major d’estiu.

9


Ho organitzen: Coral Esplai Gent Gran, Coral La Lira, Cor Som i Serem i Cor&Cants. Les entitats corals de Viladecans tornen a aplegar-se per oferir un concert a cappella amb algunes de les peces més conegudes del gènere, per fer les delícies de la nostra oïda en un marc incomparable.

A les 21 hores, al parc de la Marina (escenari dell lac)

A les 16.30 hores, de la plaça de la Vila al parc de Can Xic MAMULLADA. ‘CORREAIGUA’ DEL MAMUT

10

Ho organitza: Coordinadora del Mamut de Viladecans. Per fer passar la calor d’una de les últimes tardes estiuenques, el Mamut de Viladecans ens proposa que ens passegem amb ell tot remullant-nos amb l’aigua que ens llença amb la seva trompa. Aquesta és una de les activitats que més agraden als nens i nenes, que gaudeixen amb l’animaló d’una estona divertida i refrescant. El millor és portar el banyador posat de casa. I a gaudir-ne!

A les 18 hores, al parc de Can Xic FESTA MAJOR ‘XICA’, PER A INFANTS

Ho organitza: Ajuntament. Els petits de la família tenen aquest any una nova oportunitat de participar en la Festa Major ‘Xica’, que s’instal·la al parc de Can Xic. Aquest dia podran gaudir, de 18 a 20 hores, de diversos tallers infantils -de circ, de titelles, d’apilablocks i de jardineria-, a més de disposar de pistes de minigolf i d’un espai pensat especialment per als més petits, de 0 a 4 anys. També, a les 20 hores, els infants podran divertir-se amb l’animació de Noè Rivas, que, un cop iniciat el seu espectable, rebrà al Mamut de Viladecans, que, enguany, acaba el seu recorregut al parc de Can Xic. L’aigua està assegurada!

VITAMINA LIVE. CONCERT DE BOOTY HUNTERS + JAVIER ANDREU (LA FRONTERA) TRIO

A les 18 hores, a la plaça de la Vila AUDICIÓ I BALLADA DE SARDANES

Ho organitza: Ajuntament. Una bona estona de sentir i ballar sardanes durant la festa gran gràcies a la Cobla Baix Llobregat, que repeteix gairebé cada any per oferir-nos peces dels compositors més reconeguts del gènere. La música del flabiol, el tamborí, el tible, la tenora, la trompeta, el trombó, el fiscorn i el contrabaix cridarà a moure’s amb la dansa catalana, omplint de cultura i tradició la plaça de la Vila.

A les 19 hores, al parc del Torrent Ballester ACTUACIÓ DE CASES REGIONALS

Ho organitza: Ajuntament. Les entitats de Viladecans de tradicions regionals també s’apleguen per mostrar l’activitat de les seves escoles de ball. El Centro Cultural Andaluz Peña Bética, el Centro Cultural Raíces de Andalucía, el Centro Cultural Recreativo Andaluz Sierra Norte (Sevilla) i la Casa de Aragón de Gavà, Castelldefels i Viladecans oferiran al parc del Torrent Ballester espectacles per amenitzar la tarda.

A les 19.30 hores, davant de l’Església de Sant Joan TROBADA DE CORALS DE FESTA MAJOR

Des de la seva creació el 2011, Th’Booty Hunters han modelat un estil personal de tocar country i bluegrass del qual podrem gaudir en aquesta nova sessió del festival Vitamina. També escoltarem a Javier Andreu (La Frontera) Trio, liderat pel cantant i guitarrista del grup de rock espanyol La Frontera des del 1984.

A les 21.30 hores, als jardins de Can Modolell CONCERT DE YOIO CUESTA

Ho organitza: Ajuntament. Concert d’estàndards de jazz dels anys quaranta amb Yoio Cuesta, una de les millors veus del cada dia més prolífic panorama de vocalistes femenines de jazz a Espanya. Costa convenç amb la seva interpretació i, després de diversos anys com a cantant de Larry Martin Band, i diverses experiències en el món discogràfic, es llança a liderar un projecte propi amb ‘Back to th 40’s’.


DILLUNS 9

DIMARTS 10

A les 18 hores, al parc de Can Xic

A les 18 hores, al parc de Can Xic

FESTA MAJOR ‘XICA’, PER A INFANTS

Ho organitza: Ajuntament. Durant el segon dia de la Festa ‘Xica’ els nens i nenes podran gaudir, de 18 a 20 hores, dels mateixos tallers infantils -de circ, de titelles, d’apilablocks i de jardineria-, a més de disposar de pistes de minigolf i d’un espai pensat especialment per als més petits, de 0 a 4 anys. També, a les 20 hores, els infants podran divertir-se amb l’animació de la companyia Pengim Penjam, amb el Gall Federic i la Gallina Caterina.

FESTA MAJOR ‘XICA’, PER A INFANTS

Ho organitza: Ajuntament. Durant el tercer i últim dia de la Festa ‘Xica’ els nens i nenes podran gaudir, de 18 a 20 hores, dels mateixos tallers infantils -de circ, de titelles, d’apilablocks i de jardineria-, a més de disposar de pistes de minigolf i d’un espai pensat especialment per als més petits, de 0 a 4 anys. També, a les 20 hores, els infants podran divertir-se amb l’espectacle de màgia ‘Moments’, de Jordi Quimera.

11

A les 21 hores, als jardins de Can Modolell CONCERT DE MOISÉS P. SÁNCHEZ TRIO

Moisés P. Sánchez s’ha revelat en els últims anys com un dels pianistes amb més projecció en el panorama nacional. Compta amb tres discos com a líder (‘Adam the Carpenter’, 2007; ‘Dedication’, 2010, i el recentement autoeditat ‘Rutual’). Ha tocat i enregistrat amb un ampli ventall de músics com Nach, Plácido Domingo, Yoio Costa-que també participa a la Festa Major d’enguany-, i Carmen París, entre d’altres. Completen el trio jazzístic el contrabaix Toño Miguel i el bateria Borja Barrueta.


A les 21 hores, al parc de la Marina (escenari del llac)

IV FESTIVAL RUDECANS DE MÚSICA SKA, REGGAE & RUMBA: TIMBALERS DE VILADECANS + SITTAR GREEN + BOHEMIOS AUTORIZAOS + JUANTXO SKALARI & LA RUDE BAND

12

Ho organitzen: Agrupament Escolta Sant Joan, Agrupament Escolta i Guia Garbí i Agrupament Escolta L’Espiga. El Festival RudeCans se celebra de nou en el marc de la Festa Major. La quarta edició d’aquest certamen portarà quatre grups. -Els Timbalers de Viladecans ens acompanyen sovint amb el ritme de la seva percussió durant celebracions especials de la nostra ciutat. Recentment, els hem tingut a la 43a edició de la Fira de Sant Isidre i al 24è Festival de Teatre i Animació Al Carrer. Aquesta entitat ciutadana és una habitual de les nostres festes per animar-les amb la seva alegria. -Sittar Green, amb el seu eclecticisme, fusiona sons i ritmes, passant per la samba, el son, el jazz, el blues, el folk celtiber… Des del tradicional celta a l’àrab i des del funk a la bossa, passant pels clàssics del reggae, el grup està rodando pel Baix Llobregat, més de 25 “bolos” com a banda, amb una posada en escena que, per petit que sigui l’espai, tot sembla gran. El maig van guanyar el segon concurs de nous talents de Castelldefels. -El grup de mestissatge Bohemios Autorizaos ofereix, amb el seu art de carrer, un discurs adient als temps actuals. Amb la seva música reivindicativa, van arribar al programa ‘Tú Sí Que Vales’ amb la seva cançó ‘Cara Papa’ –i l’encomanadís refrany que s’hi repeteix-, que va enamorar tant al jurat popular com al professional. -JSK –si ho preferiu, el seu nom sencer, Juantxo Skalari-, l’artista de Navarra de cançons i poesies de carrer, va presentar, l’abril passat, el seu nou treball, ‘Juantxo Skalari (1994-2012). Mensajes, Anti-Canciones y Poemas de Kalle’. I no està sol en aquest camí, ja que ha unit el seu esperit a La Rude Band, un conjunt de set músics procedents de La Máquina i Deskarats, amb la intenció de fer-nos ballar amb els èxits dels seus 18 anys de música i missatge. 

A les 22 hores, als jardins de Can Modolell CONCERT DE QUICO EL CÉLIO, EL MUT I EL NOI DE FERRERIES

Ho organitza: Ajuntament. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries –o, el que és el mateix, els músics Artur Gaya, Quique Pedret, Jordi Fusté, Josep Lanau Mitxum, Sergi Molina  i Quique Pellicer-celebren durant tot el 2013 els seus 20 anys de jotes i cançons. I ho fan amb un nou disc i nou espectable, amb els quals volen visitar molts llocs del país per compartir l’alegria i les ganes de continuar. Les seves jotes per la revolució els han portat fora de l’àmbit territorial de Catalunya, València i les Illes. A través de més de 1.300 concerts, han recorregut escenaris tan emblemàtics com el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona i el Nou Camp.

A les 22 hores, al parc del Torrent Ballester CONCERT I BALL AMB L’ORQUESTRA COSTA BRAVA

Ho organitza: Ajuntament. Per a qui li agradi ballar de nit i a la fresca aquest pla que us proposem és ideal: hi ha res millor que un ball de carrer al ritme de la música d’aquesta experimentada orquestra fundada el 1956 a Palafrugell? Està formada per un grup de músics procedents d’altres orquestres entre les més reconegudes d’aquella època, ha participat a programes de TV3 com ‘L’Envelat’ i ‘Festa Major’ i la seva discografia és considerable, especialment en la vessant de la música per a cobla.


DIMECRES 11 A les 9.15 hores, al parc de la Marina 35a CURSA ATLÈTICA POPULAR

Ho organitza: Club Atletisme Viladecans. La Cursa Atlètica Popular és tota una tradició de la Festa Major per a molts ciutadans de totes les edats. Aquesta festa de l’activitat física torna a tenir la sortida i arribada al parc de la Marina, en lloc de la rambla Modolell, tal com l’any passat. Les inscripcions es poden fer per Internet als webs www.catvila.es (de manera obligatòria per a les categories de base), www.atletisme.cat o www. catvila.magix.net, o bé a la botiga Castelló Esports (c. Sol, 12). I les bases es poden consultar a www. catvila.cat. La culminació del matí esportiu serà el lliurament de premis, també al parc de la Marina, als primers de cada categoria.

A les 12.30 hores, als jardins de Can Modolell

CONCERT VERMUT DEL GRUP DE POP-FOLK TODAS LAS ALMAS

Ho organitza: Ajuntament. Todas las almas són Joan Rius i Natàlia Vázquez, la complicitat de dues vides traduïda en un grapat de cançons senzilles, d’essència folk arrelades al delta del Llobregat. Una guitarra, petits teclats, dues veus i alguns elements de percussió per seduir les vostres ànimes. I, a més, amb vermut inclòs!

A les 19 hores, a la plaça de la Vila

COMMEMORACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA I AUDICIÓ I BALLADA DE SARDANES

Ho organitza: Ajuntament. Lectura del manifest institucional per commemorar la Diada. Posteriorment, tindrà lloc una audició i ballada de cardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà.

A les 19 hores, a Atrium Viladecans

TEATRE: ‘DON JUAN TENORIO’, AMB JOAN PERA I LLOLL BERTRAN Preu (venda anticipada): 16 euros. Els cèlebres intèrprets conjuguen la seva excel·lència artística a l’escenari, aquesta vegada interpretant els mítics personatges de Doña Inés i Don Juan, del drama romàntic ‘Don Juan Tenorio’, de José Zorrilla. Ambdós pretenen conferir frescor i actualitat a l’espectacle, així com donar vida a una de les obres d’amor més impactants del teatre.

13


A les 21 hores, al parc del Torrent Ballester NIT D’HAVANERES I ROM

Ho organitza: Ajuntament. El grup d’havaneres Cavall Bernat ens aproparan el so de les cançons marineres. Aquest trio fundat el 1965 pel Mestre Ortega Monasterio, compositor de la famosa havanera ‘El meu avi’, acompanya les veus de la guitarra i l’acordió per amenitzar-nos la vetllada, en la qual no faltarà el cremat. Tal com ha de ser!

A les 21 hores, als jardins de Can Modolell

CONCERT DE LA BIG BAND MONTBAU

Ubicada al barri barceloní de Montbau i refundada durant la tardor del 2010, la Big Band de Montbau manté el seu compromís amb la música en viu, per a satisfacció dels seus components i dels afeccionats a la música moderna i el jazz. Ofereix un espectacle basat en arranjaments jazzístics de qualitat, tant d’arrel clàssica com contemporània, i combina el repertori instrumental com el vocal, amb presència de peces originals composades i arranjades per membres de la pròpia formació.

A les 22 hores, al Llac Bar (parc de la Marina)

NIT DE MONÒLEGS: TONI GARCÍA, SERGIO MARÍN I JORDI CARNÉ Dins del festival Vitamina, actuacions dels tres humoristes a la fresca i a prop del llac del parc de la Marina.

14

I TAMBÉ: Del dimarts 3 al dissabte 28 de setembre, a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso EXPOSICIÓ DEL 34è CONCURS ESTATAL DE FOTOGRAFIA CIUTAT DE VILADECANS

Després de visitar la Biblioteca de Viladecans, l’exposició del concurs de fotografia ‘Ciutat de Viladecans’ número 34 viatja, fins al 28 de setembre, a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso. Hi podrem gaudir, doncs, durant la Festa Major.

Dijous 5 de setembre, a les 20 hores, al Camp Municipal de Futbol PARTIT DE FUTBOL 2n

MEMORIAL ANTONIO HINOJOSA

Hi col·labora: Ajuntament. Partit de futbol habitual de la festa amb equips amateurs.

Del divendres 6 al diumenge 8 de setembre, a Atrium Viladecans Esports TORNEIG DE BÀSQUET DE FESTA MAJOR

Ho organitza: Club Bàsquet Femení de Viladecans. Els horaris per gaudir d’aquest torneig habitual de Festa Major que organitza el Bàsquet Femení són els següents: divendres, de 17 a 21 hores; dissabte, de 9 a 20 hores, i diumenge, de 9 a 14 hores.

Del divendres 6 al dimarts 10 de setembre, a la nit, al parc de la Torre-roja FESTA GRAN DE LA PEÑA BÉTICA

Ho organitza: Centro Cultural

Andaluz Peña Bética de Gavà-Viladecans. Del 7 al 9 de setembre el Centro Cultural Andaluz Peña Bética de Gavà-Viladecans ofereix una festa cada dia a la seva caseta, on es podrà sentir i ballar música flamenca, rumba catalana i música de gralla i tradicional -i també pop i rock- i gaudir dels espectacles a la fresca. Hi haurà actuacions de cantants i col·laboracions d’entitats culturals de Gavà, Viladecans, la resta de la comarca i Solità de Plegamans.


Del divendres 6 al dimecres 11 de setembre, des de les 20 hores, i diumenge 8 de setembre, a les 12 hores, al parc de la Torre-roja VETLLADES FLAMENQUES DE RAÍCES DE ANDALUCÍA

Ho organitza: Centro Cultural Raíces de Andalucía. Actuacions de les entitats convidades: Casa de Andalucía de Sant Vicenç dels Horts, Casa de Andalucía del Prat de Llobregat, Casa de Sevilla del Prat de Llobregat, Centro Cultural Recreativo Andaluz Sierra Norte de Sevilla, Centro Cultural Andaluz H.R. Vírgen de Gracia de Sabadell, Casa de Chiclana de Viladecans i AV Can Tintoré.

Dissabte 7 i diumenge 8 de setembre, d’11 a 14 hores, a la Torre del Baró EXPOSICIÓ ‘PAGESOS I VILATANS. VILADECANS AL SEGLE XIX’

Ho organitza: Museu de Viladecans. El cap de setmana 7 i 8 de setembre es pot visitar pel matí aquesta exposició d’història local del segle XIX. I el dia 7 també es pot veure de 18 a 21 hores.

Dissabte 7 i diumenge 8 de setembre, d’11 a 14 hores, a Ca n’Amat OBERTURA DE CA N’AMAT I VISITA ALS BAIXOS, AMB L’EXPOSICIÓ ‘LES MASIES DE VILADECANS’

Ho organitza: Museu de Viladecans. Podreu visitar l’edifici històric de Ca n’Amat i la mostra sobre les masies de la nostra ciutat que hi està exposada. A més dels dos matins del cap de setmana, Ca n’Amat també estarà obert el dissabte de 18 a 21 hores.

quet Femení Viladecans Sports i Castelló Esports. Les inscripcions es poden realitzar a Castelló Esports (c. Sol, 12). Podeu consultar les bases de la competició i aconseguir la butlleta d’inscripció a www.viladecans.cat (a l’apartat d’agenda de la Festa Major).

Dissabte 14 de setembre, a les 21 hores, a Atrium Viladecans TEATRE: ‘FLOR DE NIT’, AMB L’AGRUPACIÓ CULTURAL MOSSÈN CINTO VERDAGUER

Preu (venda anticipada): 8 euros. Flor de Nit és un projecte teatral, amb mecenes que han ajudat a finançar-lo, que reuneix més de 45 persones de l’Agrupació Cultural Mossèn Cinto Verdaguer. És una obra musical amb text de Manuel Vázquez Montalbán, música del compositor Albert Guinovart i idea original de Dagoll Dagom. Un espectacle de teatre musical de gran format, amb una posada en escena sorprenent i música en directe. Un viatge per la memòria de la Barcelona dels anys de l’Exposició del 1929 i de la Segona República, la història del Paral·lel dels anys vint, d’una Catalunya audaç i alliberada.

Diumenge 15 de setembre, de 9.30 a 14.30 hores, a la plaça de la Mediterrània TORNEIG DE BÀSQUET 3X3

Ho organitzen : Club Bàsquet Viladecans-UE Sant Gabriel, Bàs-

Dissabte 21 de setembre, a les 21 hores, a Atrium Viladecans TEATRE: ‘CARNAVAL’, AMB LA CIA. T-ATROZ

Preu (venda anticipada): 8 euros. Una comissaria de Barcelona, és carnaval. La inspectora Garralda i els agents Ribó i Puig treballen plegats en un cas de segrest, en conjunt amb un especialista informàtic i amb Laura, una familiar de la víctima desapareguda. Escrita en temps real, tot succeeix amb rapidesa un matí de carnestoltes, però aixó és el que menys importa, perquè ‘Carnaval’ no és una comèdia, és un thriller que deixa entreveure totes les mancances de l’ésser humà, una crítica crua perè encertada de la societat que nosaltres mateixos hem construït.

15


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


Viladecans Festa Major 2013  
Advertisement