Page 1

1

Falles de Sant Josep 2011


Falles de Sant Josep 2011

2


ó ix ’U d ll a V la e d a s s e ld Alca Estimats i estimades fallers i falleres, Cada any la nostra ciutat es plena de festa amb l’arribada del mes de març. Les comissions falleres preparen els seus casals i polissen els carrers, omplint de llum i color els recintes fallers. Els artistes han tancat els darrers detalls, els monuments estan preparats i llestos per a ser exhibits en els millors carrers i places de la ciutat. Esta és la manera que la Comunitat Valenciana té de rebre la primavera, amb explosió i foc, que és allò que significa en definitiva la paraula “falla”. La nit de Sant Josep es cremaran en impressionants fogueres, reminiscència d’un ritu ancestral. Els castells d’artifici, els petards, la pólvora, la pirotècnia és, en definitiva, la gran protagonista d’aquesta gran festa popular. És també una manifestació cultural tan mil·lenària com universal. Arreu del món s’accepta com a sinònim de bullícia i celebració, la nostra comunitat és per dret propi un dels grans bressols de la pirotècnia a nivell mundial. Arantxa i Sara, vosaltres sou les màximes representants de les festes josefines en aquest 2011. Us desitge sort per a portar amb dignitat el guardó que us atorga la ciutat i que gaudiu d’aquest any faller en cadascú dels actes als que sereu convocades en representació de la Vall d’Uixó. Als membres de la Junta Local Fallera, vullc transmetre-vos el meu profund agraïment pel treball i l’esforç que cada any empreu en l’organització de les festes falleres. A tot el món faller i a tots els vallers i valleres, us convide a participar en les festes falleres 2011 i gaudir dels actes organitzats, en harmonia i respecte, amb la companyia dels familiars, amics i veïns, en sana convivència. Que el foc, el fum, els coets i les traques tornen a anunciar el final de la letargia i la sempre renovada cita del nostre poble amb les festes falleres. Bones festes!

3

Falles de Sant Josep 2011


ra e ll a F l a c o L ta n Ju e d Presidenta de Festes i Joventut Regidora Estimats fallers i falleres, Amb l’arribada de les festes josefines s’omplin de llum i color els carrers de la ciutat, l’alegria es reflexa en el semblant dels fallers i falleres, que han estat tot un any esperant aquest moment tan ple de goig. Els monuments, custodiats pels artistes fallers, esperen el moment de la plantà, en el qual seran erigits en immenses obres d’art, admirades arreu del món. No de bades les festes falleres són considerades d’Interés Turístic Internacional i constitueixen un reclam turístic molt important. Aquesta ciutat ha vingut consolidant en el temps aquest caràcter eminentment faller i com a Presidenta de Junta Local Fallera i Regidora de Festes em sent orgullosa de la participació dels vallers i valleres en els actes fallers, així com de l’esforç i la tenacitat de Junta Local Fallera i les comissions falleres, que treballen en col·laboració al llarg de tot l’any. A vosaltres, Arantxa i Sara, us desitge que gaudiu d’aquest any faller en el qual us pertoca representar la nostra ciutat per tot arreu de la Comunitat Valenciana. Fallers i falleres, us desitge a tots que gaudiu d’unes festes falleres plenes de goig, en companyia d’amics, veïns i familiars, en harmonia i respecte i que compartiu la vostra alegria amb tot el poble de la Vall. Bones festes falleres!

Falles de Sant Josep 2011

4


Fallera Major2d0e11 la Vall d’Uixó Sempre havia cregut que ser Fallera Major de la Falla a la que es pertany era l’experiència més meravellosa que podia experimentar una dona valenciana. Què equivocada estava! Encara hi ha una sensació festera més gran: ser Fallera Major de la teua ciutat, la representant de tot el món faller de la Vall d’Uixó. Cada dia que passa més convençuda em sent del pas que vaig acabar donant presentant-me a aquest càrrec. Sé que és una responsabilitat molt gran tot el que comporta, un somriure permanent i un “no estar cansada mai”... Però és tan especial l’experiència que tot val la pena. Fallers, falleres, veïns de la Vall d’Uixó, no puc dir més del que ja he dit més d’una volta tant al meu nomenament com a la meua exaltació. Tots junts hem de tornar a deixar un any més el nom de la nostra ciutat ben alt, al lloc on deu estar, però sobretot el nom de la nostra festa. Gràcies per la vostra confiança dipositada en mi, i sols demane que estigueu al meu costat en tots i cadascun dels moments fallers que em queden per viure, i que espere siguen molts. Gràcies Vall d’Uixó, gràcies a tots! Un bes molt fort!

5

Falles de Sant Josep 2011


all V la e d l ti n fa In r jo a M Fallera d’Uixó 2011 Estimats vallers i valleres, és un plaer i un honor per a mi poder dirigir-me a vosaltres en este any tan especial per a mi. Des d’este escrit vull agrair la vostra confiança i la de Junta Local Fallera ja que m’heu permés complir el meu somni de ser la màxima representant infantil de la Festa Fallera de La Vall d’Uixó. Va ser una gran sorpresa per a mi quan un dia, a ma casa i de sobte, va sonar el telèfon i em vaig adonar que la persona que hi era a l’altre costat i em parlava era Isabel, l’Alcaldessa de la nostra ciutat, per a comunicar-me que havia sigut elegida per a ser la Fallera Major Infantil de la Ciutat per a l’any 2011. L’emoció em va dominar i al no tindre paraules per a expressar la meua alegria ho vaig exterioritzar amb llàgrimes de felicitat. La festa fallera és més que coets, música, ninots, foc...; és vore la gent al carrer, visitar els monuments fallers, eixir al pas de les falleres, i per això com a Fallera Major de la Ciutat em dirigisc a tots vosaltres per demanar-vos la vostra assistència a tots els actes fallers: als sopars de germanor, al cercavila, a la mascletà, a la Missa en honor a Sant Josep... i un dels meus actes preferits, a l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. Enguany, des del balcó de l’Ajuntament, el dia de la Crida, vos convidaré en veu alta i públicament, plena d’orgull i alegria, a acudir a la festa de Les Falles, i ho faré pronunciant en el meu cor el nom de cadascú de vosaltres. No es quedarà ningún valler i vallera sense la meua invitació personal i em faré sentir per tots; eixe dia l’espere d’una manera molt especial per a rebre i sentir el vostre suport i amor a esta gran festa. Amunt Junta Local Fallera! Visquen les sis Falles valleres! I visca la nostra ciutat!

Falles de Sant Josep 2011

6


L’entrada a la ciutat, l’Aqueducte i les Coves de Sant Josep

7

Falles de Sant Josep 2011


Entrevista Arantxa Cervera Díaz Comunitat Valenciana. Ara em sent molt feliç. Ta mare va ser la principal impulsora de que donares este pas. Què significa per a tu a nivell tant a nivell faller com personal? Ma mare és la que més contenta està per tot. A pesar de les seues arrels andaluses, sent les Falles molt dins i li encanten. Per a mi està sent genial, no sols per ma família, sinó pel suport rebut per totes la Falles. No cap dins de mi. Com definiries les Falles? Una festa que tots portem molt dins dels nostres cors. En la que pots riure i plorar, ja que està carregada de grans emocions. Tot és soroll, música i color vestint els carrers i places de la nostra ciutat.

Descriu-nos amb quina intensitat viviu en casa la setmana fallera. Ma casa en Falles és de bojos. Fins al meu nebot ve, ja que li encanten les Falles. Tota la roba està pel mig en eixa setmana al no poder guardar res per la quantitat de vegades que hem de vestir-nos de valenciana. És un caos. Què esperes endur-te d’aquesta experiència única? Conéixer més intensament tots els fallers i falleres de totes les comissions. Guardar el record de cada nit que estiguem junts i passar-nos-ho d’allò més bé. És un luxe com et tracten en totes les Falles, fent-te sentir tan integrada com si fores

Tens una gran quantitat d’amics i amigues fallers. És una sort poder compartir la passió per la festa amb la teua gent? Enguany sentirem l’ambient faller més que mai en totes i cadascuna de les comissions falleres. Segur que disfrute moltíssim compartint cada nit en les distintes Falles amb les meues amistats, vivint tots els moments.

Nostra máxima representant en aquestes Falles és una jove divertidíssima i alocada. Arantxa gaudix al màxim de la festa participant en tot el que pot i més, des dels playbacks o la nit de disfresses fins a les sevillanes, i es que la seua família està molt vinculada amb la seua comissió.

una fallera més de cada comissió. Segur que enguany és inoblidable per tot i per tots. Gràcies per fer-me sentir la dona valenciana més guapa i important durant este 2011.

El que més li agrada és compartir tot el temps que pot amb les seues amigues i els deports de risc. Amb 20 anys faltà el seu pare del que guarda un permanent record, i en l’actualitat viu d’una forma molt familiar amb sa mare i les seues dos iaies. Pertany a la Falla Sud-oest, d’on va ser Fallera Major en l’any 2009. Du vestint-se de valenciana des de molt menuda. Els seus primers passos amb la indumentària tradicional van ser per a Sant Isidre, on cada any alternava el vestir-se de valenciana i de castellonera. Temps després començaria ja la seua vida fallera amb 14 anys pertanyent a la Falla Les llimeres, per a arribar aquest any a ser la Fallera Major de la seua benvolguda ciutat. Va ser tota una gran sorpresa per a tu quan Junta Local Fallera et va comunicar personalment que havien pensat en tu per a aquest càrrec. Imaginaves que aquest 2011 anava a ser el teu any? En absolut. És tot un honor i una immensa alegria poder representar la meua ciutat enguany al voltant de tota la

Falles de Sant Josep 2011

Què ens diries de la teua Fallera Major Infantil? Sara és una xiqueta molt feliç, agradable i divertida. Puc parlar de qualsevol cosa amb ella. A pesar de la diferència d’edat estic encantada amb ella. Conta’ns com compagines la teua vida professional amb la festa. Ara mateix de luxe, ja que, ara que comença la festa, a l’estar desocupada podré estar en tot de moment.

8


Entrevista Sara García Corma La passió per les Falles li ve a nostra reineta fallera de la família de son pare, que viu al barri Natzaret de València on planten una falla. Sara ja li deia a sa mare de molt molt menuda que havia de vestir-se igual que aquelles falleres del barri, i ací la tenim, ostentant el càrrec de Fallera Major Infantil després d’haver-hi format part de la Cort d’Honor de la ciutat.

Estudia 1r de secundaria a l’IES Honori García, i manté un grandíssim record del seu col·legi de sempre, el Rosario Pérez. Nasqué a Vila-real el 2 de març de 1998. Pertany des dels 4 anyets a la Falla La que faltava, d’on va ser Fallera Major Infantil en l’any 2008, i on guarda una amistat quasi familiar amb tots els xiquets que hi pertanyen. És més que simpàtica, sempre amb un somriure en la cara, divertida i molt amiga dels seus amics. És forofa del València CF, pertanyent a la penya valencianista “El pequeño Mestalla” on no es perd ni un partit. També pertany a l’Associació de Dames i Cavallers d’Uixó, d’on son pare és un dels Vicepresidents. Sa mare és la que més emocionada està de veure la seua xiqueta representant als fallers més menuts, cosa d’allò més normal per l’honor que el càrrec comporta. Estem segurs que ho farà meravellosament. La teua elecció com a Fallera Major Infantil fou una sorpresa per als teus amics de la Falla, que et varen dir al saber la notícia? Quan em van elegir en reunió com a Fallera Major Infantil a qui van felicitar va ser als meus pares perquè jo no sabia siquiera que m’havien presentat per ser la màxima representant infantil del món faller a la meua ciutat. Quan sí que vaig rebre moltes felicitacions i mostres d’alegria i sorpresa va ser el dia del meu nomenament. Es pot dir que quasi tota la meua Falla hi era present per vore la meua cara quan vaig entrar al saló d’actes de la Biblioteca Municipal. Tots hi estaven igual o més emocionats que jo.

La teua família és d’arrels molt valencianes, creus que ha influït en la teua afició per la festa? Clar que sí, la meua estima per la festa fallera ve des de la ciutat de València, on la família de mon pare sempre ha estat integrada en la Falla del barri de Natzaret. Però l’oportunitat d’entrar en esta estimada festa me l’ha donat la Vall, personificada en la família de la meua mare. Recorde de menuda estar al balcó de ca la meua iaia, i mirar amb admiració i un poc d’enveja les falleretes de la capital, i cridar a ma mare dient-li “Mamá, mamá, ese traje me gusta, ese color, no... ese otro”. Era una fallereta de cor, i un dia va arribar el moment de ser jo la fallereta de debò que altres xiquetes mirarien i voldrien imitar. Ser Fallera Major Infantil de la Ciutat era un somni per a tu. Qué vas sentir al rebre la telefonada de l’Alcaldessa? No m’ho podia creure. Els meus pares m’havien dit tantes vegades que no m’era possible arribar a ser Fallera Major Infantil de la Ciutat que ja havia deixat d’insistir. Per sort per a mi, ma mare tenia tanta il·lusió com jo i en secret es va ficar en contacte amb membres de Junta Local Fallera. Quan vaig rebre la telefonada d’Isabel només vaig poder saludarla, perquè de seguida em vaig ficar a plorar, no podia ni donar gràcies ni expressar la meua felicitat. Ens podries descriure què representen per a tu actes tan rellevants com la Crida, l’Ofrena o la Cremà? Per a mi tots els actes són rellevants perquè en ells em sent envoltada de totes les Falles de la ciutat, perquè pense que la gent fallera és el més important de la festa. Però si he d’elegir un acte, elegiria la Crida ja que significa l’inici de la festa, mentre que l’Ofrena o la Cremà, al ser el dia de Sant Josep, em recorden el final. Es nota molta complicitat entre Arantxa i tu. Com és la relació amb la teua Fallera Major? És molt bona, de seguida li he agafat confiança. Juntes fem broma i parlem de moltes coses, sobretot ella que és molt xarradora, però a mi m’agrada. A més a més, ens portem bé perquè jo sóc més tranquil·la, i Arantxa és tot nervi. Ella ens dona canya i jo li lleve ritme. Què és el que esperes amb més ànsia de la setmana fallera? Al principi espe-

9

rava amb il·lusió les carrosses de la Cercavila del Ninot, però com ja sé que enguany no hi hauran per problemes econòmics, espere il·lusionada les mascletaes, primer la de València quan pujaré al balcó de l’Ajuntament amb les seues Falleres Majors, i després la de la Vall, on serem Arantxa i jo les que prenguem la metxa que inicie la mascletà. Conta’ns com és el teu trage oficial i com va ser l’elecció d’allò que el conformen. És molt bonic. El color groc m’agrada molt, jo li deia a ma mare que el meu pròxim trage de valenciana volia que fora groc o blau. Si et dic la veritat, la tela en concret no l’he elegida jo personalment, però m’agrada moltíssim i també m’agrada el blau cel del trage d’Arantxa. Com li vaig dir al nostre mantenidor, Julio Tormo, el dia de la nostra Exaltació, Arantxa i jo pareixíem el Cel i el Sol, són els meus colors preferits. Respecte a l’adreç, tenia cla que volia que les arracades foren de raïmet, i els meus pares em deien, un altra vegada per que la sorpresa fóra més gran, que no me l’anaven a comprar. Per això, em vaig ficar molt contenta quan la meua Falla i els meus amics fallers em van regalar l’adreç que volia. Dis-nos el teu major desig de cara a aquestes Falles. Desitjaria que aquestes Falles no s’acabaren mai. Vull que arribe el dia de la Crida, però que no arribe mai el de la Cremà. Millor dit, que arribe per a poder anar a altres exaltacions i al dinar de les Falleres Majors de la Comunitat, però que després tot es torne a repetir. També voldria, ja que el desig anterior és impossible, que unes altres xiquetes compliren la mateixa il·lusió que jo de ser membres de la Cort de la ciutat, i després Falleres Majors Infantils.

Falles de Sant Josep 2011


Junta Local Fallera

José Francisco Mora Garzón.

Ángel Moreno López.

José María Nebot Cubells.

Esperanza Nebot Granero.

Vicepresident

Vicepresident 2n i Delegat de Relacions Públiques

Secretari

Tresorera

Rubén Gómez-Chamorro García.

Lidia Lozano Lapiedra.

Rosa Mari Pérez Pascual.

Miguel Sánchez Amorós.

Delegat de Protocol i Cultura

Delegada de Protocol i Recompenses

Delegada de Cultura

Delegat d’Intervenció, Règim Intern i Incidències

Ximo Martínez López.

Francisco José Amorós Garzón.

Francisco J. Abad Gorriz.

Minerva García Peñarroja.

Delegat de Festes i Espectacles

Delegat d’Activitats Diverses

Delegat d’Activitats Diverses

Delegada de Recompenses

Falles de Sant Josep 2011

10


Comiat Fallera Major de la Vall d’Uixó 2010 Un any més, anem a viure les Falles amb molta il·lusió. Les nostres reines de la ciutat, Arantxa i Sara, donaran començament a les nostres festes josefines. Falleres, xiquets i comissions ompliran de música, pólvora i alegria la ciutat de la Vall d’Uixó. Ja fa un any que era jo la que, en este mateix llibre, em dirigia a tots vosaltres per agrair la confiança al deixar-me representar-vos al llarg del 2010. I ara, tinc l’oportunitat per última vegada de poder dedicar-vos unes paraules de nou des d’esta pàgina. A vosaltres, fallers i amics, sou el més important d’este comiat, i per això vos dedique este agraïment. No tinc paraules o somriures suficients per donar-vos gràcies pel tracte que m’heu donat durant tot este any amb la vostra estima i paraules d’afecte, fent-me engrandir sempre. Dir-vos a tot el món faller, a la nostra Alcaldessa, Presidenta i la resta d’autoritats, a l’igual que a Junta Local Fallera, que he intentat portar el meu càrrec amb devoció, il·lusió i sentiment. He passat de ser una persona lluitadora per les nostres culturals festes, a convertir-me en la reina de tots vosaltres portant el nom de la nostra ciutat al més alt. El meu somni ja s’hi ha acomplit però seguix viu, i en ell m’ha acompanyat una princesa que ha conquistat el meu cor i el de tots els vallers, amb la que he compartit molts moments i amb la que estava destinada a viure este somni. Per sempre necessitaré els teus besos, els teus abraços, les teues conversacions, i inclús les

teues rialles. Esther, som dos famílies que hem viscut juntes un any molt especial en les nostres vides, vos vull amb tot el meu cor. Hem comptat amb la millor Cort d’Honor que podíem desitjar, dos estreles meravelloses que quedaran en la història per sempre, i que han sigut en molts moments l’ajuda més gran. Contxi, sempre pendent de tot amb un gran cor i amb gran passió per les nostres Falles. Gràcies per ser la meua amiga i voler-me tant. I Sara, espontània, simpàtica, bromista i amb molta vitalitat. I sempre guarde unes paraules per als que em van donar l’oportunitat i em van fer sentir l’amor per la festa, la meua comissió, la Falla Sud-oest, a la que sempre em sentiré orgullosa de pertànyer. Espere haver complit amb les expectatives que tots els seus components tenien posades en mi. A la meua família, ells han sigut el meu gran suport i els que han patit els meus canvis d’humor. Sempre han sabut com dibuixar-me un somriure, acompanyant-me en tot moment. Dir-vos que vos vull a tots els que heu estat prop de mi durant tot este any seria poc, així que com tots sabem que un gest val més que mil paraules: Sempre vos recordaré!

Arantxa, Sara, vos desitge tot el millor del vostre regnat, que ho disfruteu i que siga tan gran i bonic com ho ha sigut per a mi, un record inoblidable. Visca la Vall i visquen els Falles!!! María Rosa Monreal de Vega, Fallera Major de la Vall d’Uixó 2010

Comiat Fallera Major Infantil de la Vall d’Uixó 2010 Des que al novembre del 2009 vaig rebre la telefonada de la nostra Alcaldessa anunciantme la meua elecció com a Fallera Major Infantil de la Ciutat 2010, vaig saber que enguany seria inoblidable i irrepetible.

millor Fallera Major Infantil. Juntes aneu a oferir-nos moments irrepetibles amb el vostra somriure i encant. Vos desitge que enguany siga per a vosaltres un somni fet realitat.

Enguany ha sigut i serà sempre per a mi màgic i emocionant. M’heu brindat la possibilitat de conéixer gent entranyable i fer-me sentir en cada moment com una verdadera regina.

També vull recordar a Rosi, la meua Fallera Major, i a Contxi, la seua dama. Mai oblidaré els moments, les rialles que juntes hem compartit. Sempre vos portaré en el meu cor.

Gràcies a Junta Local Fallera per recolzar-me en cada moment i a totes les comissions falleres en general per l’afecte que m’heu mostrat. Espere haver sigut una digna representant de la nostra volguda festa i la nostra ciutat. Des d’ací voldria felicitar les Falleres Majors 2011. Sé que ocuparan el seu càrrec amb dignitat i responsabilitat, ja que les conec molt bé personalment. Sara, com la meua Dama d’Honor has sigut la millor companya que haguera pogut desitjar, i segur seràs una encara

Finalment, voldria despedir-me de tot el món faller i espere que no oblideu mai la vostra Fallera Major Infantil 2010, perquè jo sempre vos recordaré amb afecte. Visquen les Falles!!! Esther María Beltrán Chaqués, Fallera Major Infantil de la Vall d’Uixó 2010

11

Falles de Sant Josep 2011


Premis Falles 2010

1r premi Falles. Falla L’ambient 1r prem i Creus de maig infantils. Falla L’ambie nt

1r premi Falles infantils. Falla L’ambient

Millor Ninot Indultat. Falla Les llimeres 1r premi Creus de maig. Falla Corts valencianes - Polígon III

Millor Ninot Indultat infantil. Falla L’ambient

Resta de premis 1r premi Enginy i Gràcia: Falla L’ambient 1r premi Enginy i Gràcia Infantil: Falla L’ambient Premi a la Millor Crítica: Falla Sud-oest 1r premi Gimcana fallera: Falla La que faltava

Falles de Sant Josep 2011

12


Exaltació Falleres Majors de la Vall d’Uixó 2011

13

Falles de Sant Josep 2011


PROGRAMA DE FESTEJOS. FALLES DE SANT JOSEP 2011 26 DE FEBRER 22:00 h. Sopar i ball de gala en honor a les Falleres Majors de la Vall d’Uixó al restaurant El Palau.

13 DE MARÇ 11:00 h. Món infantil organitzat per la Falla La que faltava. Al Carrer Calvari.

18 DE MARÇ 10:00 h. Món infantil organitzat per la Falla L’ambient, al carrer Salvador Allende.

4 DE MARÇ 21:15 h. VIII Gimcana fallera, organitzada per la comissió de la Falla Les llimeres, al carrer Julio Portalés.

12:00 h. III Trofeu de Ciclisme Adaptat memorial Ricardo Romero, organitzat per la Falla L’ambient. A l’Avinguda Espanya.

17:00 h. Món infantil organitzat per la Falla Sud-oest, a l’Avinguda Sud-oest.

5 DE MARÇ 22:00 h. Sopar de germanor la Plaça del Centre. Cada Falla haurà de muntar i replegar les seues respectives taules i cadires. Durant el sopar, es farà entrega de les recompenses de Junta Local Fallera als fallers de les diverses comissions de la ciutat pels seus anys d’activitat fallera. Després del sopar, es comptarà amb ball i actuacions musicals.

21:30 h. Playback y Teatre infantil organitzats per la Falla Sudoest. A la carpa fallera situada a l’Avinguda Sud-oest.

6 DE MARÇ 11:00 h. - 13:00 h. Les comissions falleres portaran els ninots indultats per a l’Exposició del Ninot al saló d’exposicions del Teatre Municipal Carmen Tur. 12:00 h. Inauguració de l’Exposició 25 anys de Falla L’ambient organitzada per la Falla L’ambient. Al saló d’exposicions de la Caixa Rural La Vall San Isidro. 17:30 h. Concentració de les diverses comissions falleres a l’encreuament de les Avingudes Sud-oest, Espanya i Jaume I. 18:00 h. Cercavila de la Crida pels carrers de la ciutat. El recorregut serà el següent: Av. Espanya, Av. Llaurador, Av. Cor de Jesús, Carrer Benigafull, Carrer Matilde Bel, Av. Sud-oest, Av. Jaume I i Plaça del Centre.

22:00 h. Espectacle del Cor Rociero “Sentimiento Andaluz” de la Llosa, organitzat per la Falla La que faltava. Al casal faller situat al Carrer Poeta Llorente. 13 - 14 DE MARÇ Plantà oficial dels monuments fallers. Hauran d’estar plantats a les 8:00 h. del dia 15 de març. 14 DE MARÇ 22:30 h. Playback organitzat per la Falla Sud-oest. A la carpa fallera situada a l’Avinguda Sud-oest. 15 DE MARÇ A partir de les 11 h. Visita del Jurat Qualificador per avaluar els diversos monuments fallers de la ciutat. 18:00 h. Concentració de les diverses comissions falleres a la Plaça del Centre per assistir a l’entrega de premis. 18:30 h. Entrega de premis al Teatre Municipal Carmen Tur. Al finalitzar l’acte, les Falleres Majors de la Vall d’Uixó visitaran ambdues falles guanyadores del primer premi.

17:30 h. Taller de manualitats organitzat per la Falla La que faltava, al Carrer Calvari. 18:00 h. Xocolatada i Teatre infantil organitzat per la Falla L’ambient, al carrer Salvador Allende. 18:30 h. TupperSex faller, organitzat per la Falla Les llimeres, a la carpa fallera situada al Carrer Julio Portalés. 22:30 h. Playback organitzat per la Falla La que faltava. Al casal faller situat al Carrer Poeta Llorente. 19 DE MARÇ, FESTIVITAT DE SANT JOSEP 11:15 h. Concentració de les diverses comissions falleres a la Plaça del Centre per assistir a la Missa en honor a Sant Josep. 12:00 h. Missa en honor a Sant Josep, a l’església de la Mare de Déu dels Desemparats. Comptarà amb la presència de les Falleres Majors de la Vall d’Uixó, Junta Local Fallera, Falleres Majors i Presidents de les diverses comissions falleres de la ciutat. 14:00 h. Tradicional mascletà a la Plaça del Mercat, a càrrec de l’acreditada pirotècnia local Peñarroja.

En acabar la cercavila, Crida de les Falleres Majors de la Ciutat des del balcó de l’Ajuntament, a la Plaça del Centre.

22:30 h. Nit de Teatre organitzat per la Falla Sud-oest, amb les obres “¿Quién sabe dónde anda?” i “Nelo Bacora”. A la carpa fallera situada a l’Avinguda Sud-oest.

17:45 h. Concentració de les diverses comissions falleres, a l’encreuament de les Avingudes Sud-oest, Espanya i Jaume I.

Al finalitzar aquest acte, inauguració de l’Exposició del ninot al saló d’exposicions del Teatre Municipal Carmen Tur a càrrec de les Falleres Majors de la Ciutat.

16 DE MARÇ 18:00 h. Vesprada de jocs infantils i Globotà organitzats per la Falla Les llimeres, al Carrer Julio Portalés.

11 DE MARÇ 22:00 h. Playback organitzat per la Falla L’ambient. Al Teatre Municipal Carmen Tur.

18:00 h. Globotà i Jocs populars organitzats per la Falla La que faltava, al Carrer Calvari.

18:00 h. Ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats, a la Plaça de la Pau. Comptarà amb la presència de les Falleres Majors de la Vall d’Uixó, Junta Local Fallera, representants municipals, Falles de la ciutat, Regina i Cort d’Honor de les Festes Patronals Sant Vicent Ferrer, Regina i Cort d’Honor de les Festes Patronals Sagrada Família i Santíssim Crist, Falla El compromís d’Almenara, i comissions de festes de la ciutat.

12 DE MARÇ 10:00 h. - 18:00 h. Campionat de futbol sala masculí i femení entre les Falles de la Vall d’Uixó. Organitzat per la Falla Les llimeres. Al CEIP Eleuterio Pérez. 22:30 h. Playback infantil organitzat per la Falla La que faltava. Al casal faller situat al Carrer Poeta Llorente. 22:30 h. Playback organitzat per la Falla Corts valencianes - Polígon III. A la carpa fallera situada a l’Avinguda Corts Valencianes. 23:00 h. Playback organitzat per la Falla Pensat i fet. Al Teatre Municipal Carmen Tur. 23:00 h. III Festival Les llimeres Dance. Organitzat per la Falla Les llimeres. A la carpa fallera situada al Carrer Julio Portalés.

Falles de Sant Josep 2011

22:30 h. Sainet a càrrec de la comissió de la Falla Corts valencianes - Polígon III. A la carpa fallera situada a l’Avinguda Corts Valencianes. 17 DE MARÇ 10:30 h. Les Falleres Majors de la Vall d’Uixó presidiran la cremà de la falla de la Llar Sagrada Família. 11:30 h. Les Falleres Majors de la Vall d’Uixó presidiran la cremà de la falla del Centre d’Alzheimer 12:30 h. Les Falleres Majors de la Vall d’Uixó presidiran la cremà de la falla del Centre de Rehabilitació i Inserció Social. 17:30 h. Visita mútua a les Falles de la ciutat. La concentració de les diverses comissions falleres serà a la Plaça del Centre. L’ordre de la visita serà: Falla Corts valencianes - Polígon III, Falla L’ambient, Falla Sud-oest, Falla Les llimeres, Falla Pensat i fet, i Falla La que faltava.

14

22:00 h. Cremà dels monuments fallers infantils que no hagen obtingut el primer premi. 22:30 h. Cremà de la falla infantil guanyadora del primer premi. Comptarà amb la presència de la Fallera Major Infantil de la Vall d’Uixó, Sara García Corma. 23:00 h. Cremà dels monuments fallers en ordre invers al premi obtingut. La falla guanyadora del primer premi comptarà amb la presència de la Fallera Major de la Vall d’Uixó, Arantxa Cervera Díaz. Comencen les Falles de Sant Josep 2012!

Preguem a totes les comissions falleres la màxima puntualitat per a la correcta realització de cadascun dels actes. Junta Local Fallera es reserva el dret d’alterar aquesta programació de festes.


Falla Pensat i Fet Junta Directiva

PRESIDENT David Buendía Carrión VOCALS Victoria Meneses Rico, Carmen García Rius, Alejandra Corredera Fernández, Íñigo Fernández López, Jon Fernández López, Helena García Rius, Pablo Peñarroja Millán, Alejandro García Rovira, Nacho Vicente-Ruiz Muñiz, David de la Cruz Vicente-Ruiz, Marcos de la Cruz VicenteRuiz, Julia Bon Serra, Marcos Montes Martínez, Nazhan Mingarro Sales

PRESIDENT INFANTIL: David Buendía Carrión

COMISSIÓ 2011

DIRECTIU Juan Luis Pi Villanueva DIRECTIVA Cristina Fernández Cabello DIRECTIU Emilio Bon Ferrer DIRECTIU Alfredo Mingarro Campos DIRECTIVA Silvia Herrero Rico COMISSIÓ DE LOTERIA I RIFES Marisol Silvestre Piqueras Emilia Giménez Martínez Conso García Teresa Cervera Doval COMISSIÓ ARTÍSTICA I CULTURAL Javier Zorrilla Fabregat Francisco Diago Mechó Francisco Menero Giner Juan Vte. Corredera Ribera COMISSIÓ DE PIROTÈCNIA I CREMÀ Andrés Martínez Pérez Manuel Rovira Valls Alfredo Mingarro Campos COMISSIÓ DE SOPARS I BALLS Silvia Herrero Rico Reina Esbrí Aymimir VOCALS Pili Segarra José Peñarroja Vidal Rosa María Pérez PORTAESTANDARDS Juan Antonio Martínez Silvestre Fran Diago Herrero Patxi Fas Cubells COMISSIÓ JUVENIL Leticia Martínez Segarra Lorena Zorrilla Silvestre Rosa Mª Pi Giménez Cristina Corredera Fernández Fran Diago Herrero Lidia Lozano Lapiedra Silvia Lozano Lapiedra Patricia Serrano Giménez Ramón Esbrí Diago Javier Zorrilla Silvestre Teo Peñarroja Canós Paula Canelles Leiva Celia Herrero Valls Miriam Vilar Llidón Mario Esbrí Diago Juan Antonio Martínez Silvestre Patxi Fas Cubells

15

LEMA: “SANTA FESTA” ARTISTA: JOSÉ LUIS PASCUAL NEBOT “PEPI”

LEMA: “AMOR DE MARE” ARTISTA: JOSÉ LUIS PASCUAL NEBOT “PEPI”

COMISSIÓ INFANTIL2011

Falles de Sant Josep 2011


Junta Directiva

LEMA: “ANEM DE COPES” ARTISTA: MIQUEL BALLESTER GARCÍA

COMISSIÓ 2011

FALLERA MAJOR : MARI PAZ MIQUEL BAIDEZ

PRESIDENT : PACO MORENO MIQUEL

PRESIDENT Paco Moreno i Miquel VICEPRESIDENT 1R Jordi Gómez i Ganau VICEPRESIDENT 2N Paco Moreno i Jaén SECRETÀRIA Sara Sanz i Vicente TRESORERA Mª Rosa Miquel i Forner DELEGATS DE FALLES José Fernando Romero i Dupla Ramón Andrés i Abad DELEGATS DE JLF José Francisco Mora i Garzón Esperanza Nebot i Granero DELEGATS DE CASAL Vicente Vilalta i Aguilella Manuel Ramón Miquel i Forner DELEGATS DE LOTERIES Mª Dolores Marco i Miquel Luis Centelles i Martín DELEGATS DE LLIBRET Francisco Moreno i Jaén José Milán i Gómez Edurne Moreno i Miquel DELEGADES DE PROTOCOL Angelines Moreno i Folguerá Reme Contell i Jaldo Mª Dolores Segarra i Salvador DELEGADES DE PRESENTACIÓ Soraya Cáceres i Ruiz Rocío Guart i Contell DELEGADES DE SOPAR Carmen Peñarroja Segarra Leonor Peñarroja Segarra DELEGAT DE PIROTÈCNIA Fermín Salafranca i Carmona DELEGATS DE JOVENTUT Paula Salvador i Segarra Núria Salvador i Segarra Ana Sanz i Vicente Irene Mangriñán i Lázaro Sergio Romero i Peñarroja José Antonio Moreno i Sánchez Alberto Mora i Moreno DELEGATS D’ESPORTS Ramón Andrés i Abad Richard Romero i Arenós DELEGATS D’INFANTILS Ana Romero i Peñarroja David Segarra i Casanova Anna Salafranca i Folguerá Álvaro Llusar i Conde VOCALS Miguel Saura i Escriche Mari Carmen Mery i Querol Sebastián Orzáez i López Julia Martínez i Expósito Amparo Bernat i Dupla Mª Agustina Baidez i Giménez

CORT D’HONOR Paula Moreno i Sánchez, Paula Salvador i Segarra, Rocío Guart i Contell, Soraya Cáceres i Ruiz, Elisabet González i Sánchez-Valdepeñas, Andrea Salvador i Jarque, Tamar Salafranca i Folguerá, María Núñez i Barrachina, Raquel Canós i Navarro, Irene Mangriñán i Lázaro, Núria Salvador i Segarra, Ana Caballer i Ñíguez, Ana Sanz i Vicente, Verónica Durá i Menor, Ana Romero i Peñarroja, Mar González i Sánchez-Valdepeñas, Anna Salafranca i Folguerá, Marina Aragonés i Costa

Falles de Sant Josep 2011

16

LEMA: “LA MÀGIA D’UN BOSC ENCANTAT” ARTISTA: FRANCISCO JAVIER SORIANO GIMENO

Falla L’ambient

COMISSIÓ INFANTIL2011 PRESIDENT Luis Centelles i Marco VICEPRESIDENT Fran Guart i Sandalines DELEGAT DE FALLA Carlos Gomis i Marzá DELEGAT DE JOCS José Contell i Husillos VOCALS Santi Gómez i Valls Isabel Ferreres i Navarro Luis Paulo i Quevedo Miguel Galera i Sanz Jaume Guart i Sandalines Mikel Gómez i Moreno Carla García i López

CORT D’HONOR INFANTIL Ainhoa Gómez i Moreno Genoveva Roig i García Rocío Roig i García Candela Saura i Mery Neus Roig i García Ana Belén Cañadas i García Mar Segarra i Casanova Paula Ferreres i Navarro Irene García i Ibáñez Ángela Rubio i Ros Elena Pedro i Nebot Lucía Moreno i Gallego Adriana Rubio i Rodríguez María García i Ibáñez Aitana Agut i Orzaez

FALLERA MAJOR INFANTIL: RAQUEL CABALLER ÑÍGUEZ

PRESIDENT INFANTIL: LUIS CENTELLES MARCO


Falla La que faltava Junta Directiva

PRESIDENT Cristian Morales Vilalta VICEPRESIDENT Pablo Daniel Claverías Juan VOCALS Paula Romero Soler, Sara García Corma, Aitor Murillo Soria, Alejandra Segarra Guibernau, Andrea López Esquinas, Carmen Aguilar Peñarroja, Cristian Aldabas Prieto, Esther María Beltrán Chaqués, Inés Calonge Gómez-Chamorro, Irene Gómez-Chamorro García, Isabel Soriano Cubells, Lucía Segovia Soler, Miguel Ángel Aldabas Prieto, Mila Sánchez Segovia, Paula Vázquez Senent, Sandra Ortiz Avilés, Sofía Orozco Iniesta, Susana Astasio Recuenco, Toni Ortiz Avilés

FALLERA MAJOR INFANTIL: PAULA ROMERO SOLER

PRESIDENT INFANTIL: CRISTIAN MORALES VILALTA

Alejandra Segarra Andrea López Guibernau Esquinas

Carmen Aguilar Peñarroja

Esther María Bel- Inés Calonge Irene Gómeztrán Chaqués Gómez-Chamorro Chamorro García

Isabel Soriano Cubells

Paula Vázquez Senent

Lucía Segovia Soler

Sofía Orozco Iniesta

LEMA: “ABRACADABRA... PA’ TU LA CABRA!” ARTISTA: FRANCISCO FUENTES MORENO

LEMA: “PASSEIG PEL CEL” ARTISTA: FRANCISCO FUENTES MORENO

COMISSIÓ INFANTIL2011

COMISSIÓ 2011 PRESIDENT Herminio Segovia Sánchez-Pascuala VICEPRESIDENT 1R I DELEGAT D’ESDEVENIMENTS CULINARIS Ramón Juan Carreras VICEPRESIDENTA 2A, VICESECRETÀRIA I DELEGADA DE LLIBRET Paqui Melià Boíls SECRETÀRIA I DELEGADA DE RECOMPENSES Paqui Avilés Sánchez TRESORERA I DELEGADA DE PLANTÀ Mayte García Segarra COMPTADORA; DELEGADA DE LOTERIES, ACTIVITATS DIVERSES I PROVISORIA Sara Juan Cerezuela PORTAESTANDARD Aarón Lapiedra Centelles DELEGADA D’ACTIVITATS DIVERSES, PROVISORIA I CASAL Alicia Melchor Royo PORTAESTANDARD I DELEGAT D’ESDEVENIMENTS CULINARIS Domingo Alcázar Guijarro DELEGADA D’ESDEVENIMENTS CULINARIS I CASAL Fátima Prieto Leiva DELEGAT DE JUNTA LOCAL FALLERA; DELEGAT DE PIROTÈCNIA José María Nebot Cubells DELEGADA D’ACTIVITATS DIVERSES I PLAYBACK Marta Juan Cerezuela VOCAL Marta Soler Forner DELEGADA DE PROVISORIA Reme Gómez-Chamorro SánchezPascuala DELEGADA DE RELACIONS PÚBLIQUES Roser Clavell Peñarroja DELEGAT DE JUNTA LOCAL FALLERA; DELEGAT DE LLIBRET, PLANTÀ I PLAYBACK Rubén Gómez-Chamorro García VOCAL Toni Gallego León Vicent Alventosa Melià Vicente Beltrán Trigueros Vicente Nebot García CORT D’HONOR Cristina Fallado Herrero

FALLERA MAJOR : MARTA JUAN CEREZUELA

PRESIDENT: HERMINIO SEGOVIA SÁNCHEZ-PASCUALAVILALTA

Alicia Melchor Royo

Ángela Fallado Herrero

Fàtima Martínez Melià

Fátima Prieto Leiva

Marta Soler Forner

Mayte García Segarra

Paqui Avilés Sánchez

Roser Clavell Peñarroja

Sara Juan Cerezuela

Mila Sánchez Segovia

Susana Astasio Recuenco

Sandra Ortiz Avilés

17

Falles de Sant Josep 2011


Junta Directiva

COMISSIÓ 2011

LEMA: “ALGO QUE CREMAR” ARTISTA: RUBENS MARZÁ VENTEPANI

PRESIDENT Jesús Gómez Murria VICEPRESIDENT Amado Alcañiz Vigueras SECRETÀRIA Olga Molina Segarra TRESORERA Sara Molina Segarra DELEGAT DE LOTERIA Óscar Beltrán Cubero DELEGAT DE LLIBRET Juan Antonio Villaescusa Navarro DELEGADA DE FALLA Cristina Segarra Navarro DELEGATS DE JLF Francisco J. Abad Gorriz Minerva García Peñarroja DELEGADA DE FALLERES Paula Segarra del Pozo DELEGADA DE DINARS Verónica Martínez Pallarés PORTAESTANDARD Valentín Stanescu DELEGAT D’ESPORTS Víctor Alcañiz Roig VOCALS José Luis Sánchez Navarrete Clara Prieto Baidez

LEMA: “UN DIA AL PARC” ARTISTA: RUBENS MARZÁ VENTEPANI

Falla Les llimeres

COMISSIÓ INFANTIL2011 PRESIDENT Álex Nicolae VOCALS Aitor Royo Gómez Juan Carlos Mangriñán de Tena Idaira Mangriñán de Tena Cristina Caro Peña Selenne Laso González

PRESIDENT INFANTIL: ÁLEX NICOLAE

FALLERA MAJOR: SOFÍA GÓMEZ SALAFRANCA

PRESIDENT: JESÚS GÓMEZ MURRIA

Selenne Laso González Clara Prieto Baidez

Cristina Segarra Navarro

Mª Carmen de Tena Miquel

Minerva García Peñarroja

Idaira Mangriñán de Tena

Olga Molina Segarra

Paula Segarra del Sara Molina Pozo Segarra

Verónica Martínez Pallarés

Cristina Caro Peña

Falles de Sant Josep 2011

Lau Mar

18

Noa Mar


Falla Sud-oest Junta Directiva

PRESIDENT Álvaro Robles Montes VICEPRESIDENT Raúl Martínez Baidez SECRETARI Eric Manrubia Esteve VICESECRETARI Darío Martínez Baidez TRESORER Martín Gómez Martínez COMPTADOR Carles Font Morillas DELEGATS Iván Martínez Baidez, Naira Sánchez Gómez-Chamorro VOCALS Ramón Martínez Villanueva, Sergio Martínez Baidez, Noa Sánchez Martínez, Victoria Játiva Carrión, Arabela Cerezuela Royo, Laura Darós Fernández, Laura Esteve Marín, José Martí Herrero, Sonia González López, Natalia Moreno Soto, Núria Gómez Martínez, Aarón Sánchez Gómez-Chamorro, Rubén Esteve Marín

FALLERA MAJOR INFANTIL: ZAIRA MÉNDEZ PORCAR

PRESIDENT INFANTIL: ÁLVARO ROBLES MONTES

COMISSIÓ 2011 PRESIDENT Gregorio Moreno Moreno VICEPRESIDENT 1R Juan López Cuadrado VICEPRESIDENT 2N David López Font SECRETÀRIA Jéssica Llopis Martí VICESECRETARI Eduardo Cardells Romero TRESORERA Rosa María Moreno Ruiz COMPTADORA Paqui Esteve Navarro DELEGAT DE LOTERIES Alfredo Rueda Soriano DELEGADES DE FALLERES Lucía Ruiz Frejo Teresa Tabernero Arnau Fina Molero Risco DELEGADES D’INFANTILS I JOCS Vicentica Porcar Salvador Esther González López DELEGATS D’ACTIVITATS DIVERSES Teresa Salvador Aragó Angelita Tabernero Arnau Eulalia Segovia Calleja Conchín Díaz Cano Angelita Juan Vicuña DELEGADA DE FESTEJOS Mª Ángeles Cerdán Núñez DELEGATS DE CASAL Pascual Moreno Jaén FALLERA MAJOR : PRESIDENT: ESTELA NAVARRO GREGORIO MORENO Carmen López Cubillas MORENO JABALOYAS Josefa Roldán Servant DELEGADA DE LLIBRET Maite López Gallego DELEGAT DE PIROTÈCNIA Francisco Albiar Pardo DELEGAT DE RELACIONS PÚBLIQUES Domingo Martínez Gómez DELEGATS DE JLF Joaquín Martínez López Ángel Moreno López Arantxa Rueda Esther González Iris Talamantes Mendieta Tabernero López VOCALS Mª Carmen Rodríguez Ortega Félix Martín-Lorente Díaz-Meco Mª Rosa Monreal de Vega Pedro José Córcoles Sánchez Antonio Cerezuela Díaz Loli García Manzaneda José Antonio Ruiz Heredia Jessica Llopis Mª Ángeles Cer- Mª Rosa Monreal Juan Leiva Corredera

LEMA: “UN MÓN EMMASCARAT” ARTISTA: JAVIER BLANCH GOMIS

LEMA: “UNA DE POR” ARTISTA: JAVIER BLANCH GOMIS

COMISSIÓ INFANTIL2011

Martí

dán Núñez

de Vega

Ainhara Pru- Arabela Estefanía dencio Navarro Cerzuela Royo Almagro Navarro Mar Dupla Peña- Marta Ruiz rroja Segovia

Laura Esteve Marín

Rocío Pascual Leiva

Naira Sánchez Natalia Moreno Nerea Bersabé Gómez-Chamorro Soto Gómez

Rosa Mª Moreno Ruiz Noa Sánchez Martínez

Merche González Paqui Esteve Mendieta Navarro

Núria Gómez Paula Darós Fernández Martínez

Sonia González López

19

Sara Sánchez Sandra MartínLorente Tabernero Peñarroja

Sheila Córcoles Monreal

Falles de Sant Josep 2011

Zaida Solaz Juárez


Junta Directiva

COMISSIÓ 2011 LEMA: “MÀSCARES” ARTISTA: RAFAEL GUIJARRO PRADES

PRESIDENT José Luis Egea Bailén VICEPRESIDENTA 1A Conchi Carrión Ortega VICEPRESIDENT 2N Luciano SánchezPascuala de Vega VICEPRESIDENTA 3A Rosario Fenollosa Mingarro VICEPRESIDENT 4T Carlos Egea Alcón SECRETÀRIA Matilde Martínez Cano VICESECRETÀRIA Lorena Oliver Leiva TRESORER Pedro Castejón Segarra COMPTADOR José María Alcón Nebot VICECOMPTADOR Francisco Casado Rodríguez DELEGATS DE JLF Miguel Sánchez Amorós Francisco José Amorós Garzón DELEGADA DE LOTERIA Olga Ferrandis Carmona DELEGADES D’INFANTILS Lara Hernández Fenollosa Sheila Segarra Vilalta DELEGADA D’ACTIVITATS DIVERSES Contxi Martínez Beltrán DELEGAT DE PROTOCOL José Rubio Segarra BIBLIOTECÀRIA Begoña Egea Alcón VOCALS Irina Rubio Zorrilla, Marc Rubio Zorrilla, Cristhina Pozo Navarro, Manuel Montes Granell, Lidia Gracia Castilla, Javier Pleguezuelos Hurtado, Sergio Ortega Sánchez, María José Pérez Valladolid, Joaquín Andrés Valladolid, Alicia Bonifás Sánchez, Antonio Hernández Esparcia, Sergio Ortega

LEMA: “TRACTORADA” ARTISTA: RAFAEL GUIJARRO PRADES

Falla Corts valencianes Poligon III

COMISSIÓ INFANTIL2011

PRESIDENT Marcos Sánchez Martínez VICEPRESIDENT Pascual Gómez Ambou VOCALS Irene Camacho Valls, María Teresa González Ambou, Ángela Sánchez-Pascuala Sánchez, Ana Alcón Ferrandis, Claudia Sánchez Forcada, Helena Amorós Martínez, Martina Castejón Vivas, Amparo González Ambou, Sofía Fenollosa Borrás, Carolina Sánchez Forcada, Isabel Sampedro Torres, Josep Sampedro Torres, Alba Ruiz Peñarroja, Marta Molés Herrero, Blanca Molés Herrero, Alexandre Alventosa Navarro, Clara Salvador Villanueva, Clara Castejón Vivas, Leire Ñíguez Sánchez, Raúl Camacho Valls

PRESIDENT INFANTIL: MARCOS SÁNCHEZ MARTÍNEZ FALLERA MAJOR INFANTIL: IRENE CAMACHO VALLS

Alba Ruiz Peñarroja

Amparo González Ambou

PRESIDENT: JOSÉ LUIS EGEA BAILÉN Ana Alcón Ferrandis

Alicia Bonifás Sánchez

Begoña Egea Alcón

Contxi Martínez Beltrán

Cristhina Pozo Navarro

Irina Rubio Zorrilla

Lara Hernández Fenollosa

Lorena Oliver Leiva

Lydia Gracia Castilla

Olga Ferrandis Carmona

Sheila Segarra Vilalta

Falles de Sant Josep 2011

Ángela Sánchez-Pascuala Blanca Molés Carolina SánSánchez Herrero chez Forcada

Clara Salvador Claudia Sánchez Forcada Villanueva

20

Leire Ñíguez Sánchez

Mª Teresa González Ambou

Helena Amorós Martínez

Isabel Sampedro Torres

Marta Molés Herrero

Martina Castejón Vivas


Falla Del Cris La falla del CRIS (Centre de Rehabilitació i Inserció Social per a malalts mentals) es ve realitzant amb molta il·lusió des de fa 8 anys per un grup de persones que assistixen al taller de manualitats d’aquest centre amb l’objectiu de millorar algunes de les

seues capacitats, així com la integració en l’entorn social i cultural del nostre poble. Enguany esperem amb il·lusió estes festes, i agraïm tota la col·laboració i invitació dels membres de Junta Local

21

Fallera per fer-nos partícips d’aquest gran esdeveniment. El tema de la falla d’enguany és “El circ”. Us convidem a tots/es que vingueu a vore la cremà el dijous 17 de març a les 12:30 h. al Centre Social del Barri Toledo.

Falles de Sant Josep 2011


Trenta anys de Falles a la Vall per Joan Lluís Pi Villanueva L’any 1982, el mes de març a la Vall es va transformar. Mai més va tornar a ser el mateix, gràcies a una idea: la d’un grup de veïns del carrer Sanchís Tarazona que volia fer una festa distinta, una festa oberta on pogueren participar totes les famílies i tot el veïnat del poble. Curiosament, molts d’ells es deien Pepe. Quina millor forma de celebrar el seu sant!

Eixa festa distinta fou una Falla, la Falla Pensat i fet, pensada i feta en nou dies. Era la primera Falla de la ciutat, nascuda com una associació estable de convivència. Sopars, noves amistats, cercaviles, falleres, fallers... Una festa que s’ha consolidat al llarg de les últimes tres dècades. Va ser l’any 1987 quan, promoguda per un grup de locals d’oci, en una zona aleshores nova de la ciutat, va nàixer la Falla L’ambient. Quatre anys després, l’any 1991, la Falla Pensat i fet i la Falla L’ambient, van plantar les Creus de Maig, recordant d’eixa manera que al març de l’any vinent, al mateix lloc, es plantarien les falles. Nous veïns es van engrescar. Cada vegada més vallers volien participar de les Falles, i l’any 1994 es va formar la tercera Falla de la ciutat, La que faltava. La Vall ja tenia més de tres Falles, el mínim exigit per tindre una Junta Local Fallera a la ciutat. Eixe mateix any va nàixer una altra Falla, Les llimeres, que portava el

Edita: Junta Local Fallera de La Vall d´Uixó Autor del cartel: Fernando Bolós Doñate D.L.: M-9422-2009

Falles de Sant Josep 2011

22

nom del barri que l’acollia. Un any més tard, el 1995, un grup de veïns de l’Avinguda Sud-oest també van voler plantar una falla. Amb la Falla Sud-oest, la Vall d’Uixó ja tenia cinc falles. Ja no hi havia volta enrere. Llavors van començar les reunions i converses per formar una comissió gestora que donara pas a una Junta Local Fallera a la ciutat, organisme que coordinara, programara i organitzara els diversos actes de la setmana fallera. Recordem, per exemple, que la Falla Pensat i fet ofrenava a Sant Josep i la Falla L’ambient a la Mare de Déu dels Desemparats. Després, les dues Falles es van visitar en l’ofrena de cadascuna d’elles fins arribar a l’actual Ofrena de Flors tal i com la coneixem. Així, va ser l’any 1996 quan es va formar definitivament Junta Local Fallera. I encara, l’any 2004, va nàixer la sisena Falla de la ciutat. Situada a l’Avinguda que li dóna nom, es va denominar Falla Corts valencianes Polígon III. Açò no és més que un brevíssim resum de la història de les Falles a la Vall. Història d’una festa que ha unit amb l’amistat a persones i famílies de tot el poble. Gràcies a aquells Pepes iniciadors, passant per autoritats, presidents, falleres, membres de comissions, comerços col·laboradors, artistes fallers, socis i abonats… Hem fet possible que una generació de vallers i valleres hagen nascut amb falles al seu barri i que puguem celebrar enguany TRENTA ANYS DE FALLES A LA VALL!


Tlf.: 987 27 27 27 www.editorialmic.com

23

Falles de Sant Josep 2011


Fallas Val d'Uixo 2011  

Revista de Fallas de Val d'Uixo 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you