Page 1


Descarregue ací el seu programa

Edició: Junta Central Fallera de València

Fotografies: Armando Romero – Josep Vicent Zaragozà – P. González Producció: Editorial MIC


Fallera Major Infantil de València 2013 4


Fallera Major de València 2013 5


Noelia Martínez Blanco Lucía Endériz Cuenca María Fita Lluna Izaskun Albertos García Inés Rodrigo Lerma Carmen Tarazona Barrachina 6


Clara Guiñón Aparici Carla Romero Olaso María Valero Félix Ana Rubiero Péris María Isern García Verónica Vives Lull 7


Patricia Marset Lara Marta Chico Bayona Isabel Vicente Pérez Teresa Ferrer Párraga Elena Bosch Gómez Carla Desamparados Esteve de la Orden 8


Alba Ballester Poves Rebeca Aguado Carsí Ana Isabel Bordás del Prado Andrea Carrilero Robredo Begoña Amorós Quilis Jessica Domínguez Roca 9


DIA 11 DE GENER (Divendres) A les 21:00 hores Gala de la Cultura en el Teatre Principal.

DIA 13 DE GENER (Diumenge)

A les 18:00 hores Gala de la Cultura Infantil en el Teatre Principal.

DIA 25 DE GENER (Divendres) A les 22:30 hores En el Palau de la Música, Solemne Exaltació de la Fallera Major de València, Srta. BEGOÑA JIMENEZ TARAZONA i la seua Cort d’Honor, actuant de Mantenidor. N’ENRIC ESTEVE i MOLLÀ Al finalitzar l’Exaltació, efectes de llum i color a càrrec de la pirotècnia Caballer, S.A. de Godella (València).

10


DIA 26 DE GENER (Dissabte)

A les 13:00 hores QUATRE CARRERES ZAIDIA LA CREU COBERTA

A les 18:00 hores En el Palau de la Música, Solemne Exaltació de la Fallera Major Infantil de València, xiqueta CARLA GONZÀLEZ HORTELANO i la seua Cort d’Honor, actuant de Mantenidora. Na Mª PILAR SANTAMARINA i SIURANA Al finalitzar l’Exaltació, efectes de llum i color a càrrec de la pirotècnia Caballer, S.A. de Godella (València).

DIA 2 DE FEBRER (Dissabte) Intercanvi de fotografies infantils e imposició del Distintiu d’Or i Brillants Col·lectiu en el Palau de l’Exposició.

INFANTILS

A les 9:45 hores EL PILAR SANT FRANCESC JESÚS BENICALAP CAMPANAR A les 11:00 hores MISLATA PATRAIX PLA DEL REIAL – BENIMACLET A les 12:00 hores PLA DEL REMEI – GRAN VÍA POBLATS AL SUD QUART DE POBLET - XIRIVELLA

Imposició de Bunyols d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants en el Palau de l’Exposició. A les 16:30 hores OLIVERETA PATRAIX A les 17:45 hores PLA DEL REIAL – BENIMACLET PLA DEL REMEI - GRAN VÍA A les 19:00 hores BENIMAMET – BURJASOT – BENIFERRI BOTANIC – LA PETXINA

DIA 3 DE FEBRER (Diumenge)

Intercanvi de fotografies en el Palau de l’Exposició. MAJORS: A les 9:45 hores EL PILAR-SANT FRANCESC POBLATS AL SUD RASCANYA A les 11:00 hores RUZAFA “A” RUZAFA “B” LA ROQUETA – ARRANCAPINS

11


A les 12:00 hores BENIMAMET – BURJASOT - BENIFERRI BOTANIC – LA PETXINA EL CARMEN A les 13:00 hores CAMINS AL GRAU MALVARROSA-CABANYAL-BETERÓ CANYAMELAR – GRAU - NAZARET Imposició de Bunyols d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants en el Palau de l’Exposició. A les 16:30 hores POBLATS AL SUD QUART DE POBLET – XIRIVELLA A les 17:45 hores QUATRE CARRERES LA ROQUETA ARRANCAPINS A les 19:00 hores EL CARMEN LA CREU COBERTA

DIA 6 DE FEBRER (Dimecres)

A les 21:00 hores Finals del Trofeus Fallera Major de Futbol Sala, Pàdel, Frontó i Esquaix en el Poliesportiu Tutempo.

DIES 6 i 7 DE FEBRER (Dimecres i Dijous)

10:00 a 14:00 i de 16:00 a les 21:00 hores Recepció dels “Ninots” en la carpa ubicada a la explanada de Nuevo Centro, per a l’Exposició del Ninot.

DIA 7 DE FEBRER (Dijous)

A les 21:30 hores VIII Gala de la Pirotècnia en el Hotel Acteon amb el patrocini de Helados Nestlé.

DIA 9 DE FEBRER (Dissabte) A les 12:00 hores Inauguració de l’Exposició del “Ninot” i “Ninot Infantil” de 2013. Presentació del Llibre Oficial Faller 2013.

Finalitzada la mateixa, mascletà a càrrec de la pirotècnia GORI de Mislata (València).

12


DIA 13 DE FEBRER (Dimecres)

A les 21:00 hores Final Futbol 7, Trofeu Fallera Major, en el Poliesportiu de Natzaret.

DIA 16 DE FEBRER (Dissabte)

Intercanvi de fotografies e imposició del Distintiu d’Or i Brillants Col·lectiu en el Palau de l’Exposició.

INFANTILS

A les 9:45 hores LA ROQUETA – ARRANCAPINS LA SEU -. LA XEREA – EL MERCAT OLIVERETA A les 11:00 hores RUZAFA “A” RUZAFA “B” RASCANYA A les 12:00 hores BENIMAMET – BURJASOT - BENIFERRI BOTANIC – LA PETXINA EL CARMEN

A les 13:00 hores CAMINS AL GRAU ALGIRÓS MALVARROSA – CABANYAL - BETERÓ CANYAMELAR – GRAU - NAZARET Imposició de Bunyols d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants en el Palau de l’Exposició. A les 16:30 hores ZAIDIA RASCANYA A les 17:45 hores MISLATA EL PILAR-SANT FRANCESC A les 19:00 hores RUZAFA “A” RUZAFA “B”

DIA 17 DE FEBRER (Diumenge)

Intercanvi de fotografies en el Palau de l’Exposició.

MAJORS

A les 9:45 hores PLA DEL REMEI – GRAN VÍA BENICALAP CAMPANAR

13


DIA 24 DE FEBRER (Diumenge)

A les 11:00 hores CREU COBERTA MISLATA QUART DE POBLET - XIRIVELLA ZAIDIA A les 12:00 hores OLIVERETA PATRAIX PLA DEL REIAL - BENIMACLET A les 13:00 hores ALGIROS LA SEU-LA XEREA-EL MERCAT JESUS QUATRE CARRERES

A les 7:30 hores Clàssica despertà des del carrer la Pau fins la plaça de l’Ajuntament. Trons de bac realitzats per la pirotècnia Zarzoso de Altura (Castelló). Seguidament s’oferirà un desdejuni faller a tots els participants en la mateixa. A les 10:00 hores Final Campionat de Pilota Valenciana, en el Trinquet Pelayo.

Imposició de Bunyols d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants en el Palau de l’Exposició. A les 16:30 hores BENICALAP CAMPANAR ALGIROS A les 17:45 hores CAMINS AL GRAO MALVARROSA-CABANYAL-BETERO CANYAMELAR-GRAO-NAZARET A les 19:00 hores JESÚS LA SEU – LA XEREA – EL MERCAT

DIA 21 DE FEBRER (Dijous)

A les 12:30 hores Entrada de Bandes de Música des de la plaça de la Mare de Déu passant per la plaça de la Reina i carrer Sant Vicent, per a arribar fins a la plaça de l’Ajuntament on s’interpretarà conjuntament per tots el pasdoble “El Faller”. A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes (València).

A les 20 hores Gala de la Solidaritat Fallera en el Saló d’Actes de l’ONCE.

DIA 22 DE FEBRER (Divendres)

A les 21:30 hores Gran Gala Fallera, en Fira València amenitzada per l’Orquestra Malvarrosa.

Des de les 18’15 hores Actuació de l’orquestra Montecarlo als peus de les Torres dels Serrans A les 20:00 hores Crida, des de les Torres dels Serrans. Finalitzada la mateixa, efectes de llum i color, per la pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes (València). A continuació, la comitiva se traslladarà a la Reial Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats.

14


DIA 25 DE FEBRER (Dilluns)

A les 00.00 hores Mascletà de colors en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Hermanos Caballer de Almenara (Castelló).

A les 19:00 hores Gala infantil de l’Esport, en el Hotel Beatriz Rey D. Jaime

DÍA 1 DE MARÇ (Divendres)

DIA 3 DE MARÇ (Diumenge)

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Peñarroja de la Vall d’Uixó (Castelló), patrocinada per Helados Nestlé.

A les 11:00 hores En la plaça del Carme, Concurs del “Cant de l’Estoreta”, organitzat per la Falla Plaça de l’Arbre i patrocinat per Junta Central Fallera.

A les 21:00 hores Gala de l’Esport, en Devesa Gardens.

DIA 2 DE MARÇ (Dissabte)

A les 11:00 hores Festa Infantil en el Parc de Bombers de l’avda. de la Plata, amb motiu de la festivitat del Patró del Cos de Bombers que estarà dedicada a la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor. A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Hermanos Ferrández de Beniel (Murcia) patrocinada per Helados Nestlé.

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia, GORI de Mislata (València), patrocinada per Helados Nestlé. A les 17:00 hores Cavalcada del Ninot pel següent itinerari: Eixida de la Glorieta, pel carrer La Pau, Sant Vicent, Plaça de l’Ajuntament, Marqués de Sotelo, per a finalitzar en el carrer Xàtiva.

15


Participaran les següents comissions falleres:

a càrrec de la pirotècnia GORI de Mislata (València).

1. S an José de la Montaña Teruel 2. D octor Gil i Morte - Doctor Vila Barberá 3. Avda. Francia - Alfredo Torán y Olmos 4. S antiago Rusiñol - Comte de Lumiares 5. B orrull - Túria 6. Mercat de Monteolivete 7. Norte - Doctor Zamenhoff 8. Olivereta - Cerdá i Rico 9. Q uart - Palomar 10. Humanista Mariner - Manuel Simó 11. Alberic - Heroi Romeu 12. Albacete - Marvá 13. Camí Nou de Picanya - Nicolau Primitiu 14. D uc de Gaeta – La Pobla de Farnals

DIA 4 DE MARÇ (Dilluns)

Al finalitzar la mateixa, en la plaça de l’Ajuntament, Mascletà de colors

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Crespo d’Alzira (València), patrocinada per Helados Nestlé.

DIA 5 DE MARÇ (Dimarts)

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Mª Angustias de Guadix (Granada), patrocinada per Helados Nestlé.

DIA 6 DE MARÇ (Dimecres)

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Lluch de Sagunt (València), patrocinada per Helados Nestlé.

16


DIA 7 DE MARÇ (Dijous)

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Gironina de Pedralba (València), patrocinada per Helados Nestlé. A les 12:00 hores En la plaça de l’Ajuntament eixida de la “XLIV Ronda Fallera de Cotxes de l’Antigor”, Trofeu sa Majestat el Rei. A les 18:00 hores En la caserna de les Forces Armades de Sant Joan de Ribera, al Passeig de l’Albereda de nostra ciutat, Homenatge de les Forces Armades a les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor.

DIA 8 DE MARÇ (Divendres)

A les 11:00 hores En el Parc de Bombers de la avda. de la Plata, celebració de la festivitat del patró del cos amb la visita de la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor. A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Martí de

Burriana (Castelló), patrocinada per Helados Nestlé.

DIA 9 DE MARÇ (Dissabte)

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Aitana de Bèlgida (València), patrocinada per Helados Nestlé. A las 00.00 hores Mascletà de colors en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Martí de Burriana (Castelló).

DIA 10 DE MARÇ (Diumenge)

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Hermanos Borredà de Rafelcofer (València), patrocinada per Helados Nestlé.

DIA 11 DE MARÇ (Dilluns)

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Tomás de Benicarló (Castelló), patrocinada per Helados Nestlé.

17


DIA 12 DE MARÇ (Dimarts)

A les 18.15 hores Recollida dels ninots per part de les comissions falleres infantils.

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Zarzoso de Altura (Castelló), patrocinada per Helados Nestlé.

DIA 13 DE MARÇ (Dimecres)

DIA 15 DE MARÇ (Divendres) A les 08:00 hores Plantà de totes les Falles Infantils.

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Caballer FX de Villamarxant (València), patrocinada per Helados Nestlé.

DÍA 14 DE MARZO (Dijous) A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia El Portugués de Bonrepos (València), patrocinada por Helados Nestlé. A les 15:00 hores Cloenda de l’Exposició del Ninot Infantil. A les 18:00 hores Lectura del veredicte popular i proclamació del Ninot Indultat Infantil 2013 i dels millors ninots de secció.

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Hnos. Caballer de Almenara (Castelló), patrocinada per Helados Nestlé. A les 18:00 hores Lectura del veredicte popular i proclamació del Ninot Indultat 2013 i dels millors ninots de secció. A les 18.15 hores Recollida dels ninots per part de les comissions falleres. A les 00:00 hores Castell de focs d’artifici en el paseig de l’Albereda, a càrrec de la Pirotècnia Europlà de Bèlgida (València).

DIA 16 DE MARÇ (Dissabte) A les 08:00 hores Plantà de totes les Falles.

18


A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Europlà de Bèlgida (València), patrocinada per Helados Nestlé.

premis obtinguts per les Falles en les diferents seccions, així com pels conceptes, concurs de carrers adornats i il·luminats, presentacions i de llibrets de falla.

A les 16:30 hores A la tribuna instal·lada davant de l’Ajuntament, repartiment de premis obtinguts per les Falles Infantils en les diferents seccions, així com de presentacions infantils, cavalcada del ninot i llibrets de falles.

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la Pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes (València) patrocinada per Helados Nestlé.

A les 22:30 hores Davant la façana principal de l’Ajuntament de València, música, balls, i cançons tradicionals valencianes, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. A l’1:00 hora Castell de focs d’artifici en el paseig de l’Albereda, a càrrec de la pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes (València).

DIA 17 DE MARÇ (Diumenge)

A les 09:30 hores A la tribuna instal·lada davant de l’Ajuntament, repartiment de

A les 15:30 hores Ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats, amb el següent ordre i horari: Carrer Sant Vicent Horaris i Sectors 15:30 RUSSAFA “B” 16:00 C REU COBERTA 17:00 E L PILAR-SANT FRANCESC 18:00 PATRAIX 19:00 B OTÀNIC-LA PETXINA 20:00 L A SEU-EL MERCAT 20:30 QUART-XIRIVELLA 22:00 JESUS 23:00 C ASES REGIONALS 23:15 F ALLA FALLERA MAJOR INFANTIL DE VALÈNCIA 23:20 F ALLERA MAJOR INFANTIL DE VALÈNCIA

19


ell dedicat, en la avda. Regne de València.

Carrer de La Pau Horaris i Sectors 15:30 RUSSAFA “A” 16:00 MISLATA 17:00 P LA DEL REIAL-BENIMACLET 18:30 L A XEREA 18:45 CANYAMELAR-GRAO-NAZARET 20:00 RASCANYA 21:15 C AMINS AL GRAO

A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia CABALLER S.A. de Godella (València) patrocinada per Helados Nestlé. A les 15:30 hores Ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats, amb el següent ordre i horari:

A l’1:00 hora Castell de focs d’artifici, en el paseig de l’Albereda, a càrrec de la pirotècnia Caballer S.A. de Godella (València), patrocinat per El Corte Inglés.

DIA 18 DE MARÇ (Dilluns)

A les 11:00 hores Homenatge al poeta Maximilià Thous, en el seu monument, situat a l’encreuament dels carrers Sagunt amb Maximilià Thous, amb la col·laboració especial de la Falla Fra Pere Vives - Bilbao - Maximilià Thous. En finalitzar l’acte mascletà patrocinada per la Falla Bilbao-Maximilià Thous i disparada per pirotècnia Dragón. A les 12:00 hores Homenatge al Mestre Serrano, que tindrà lloc en el monument a

Carrer Sant Vicent Horaris i Sectors 15:30 E L CARMEN 16:15 BENICALAP 17:30 CAMPANAR 18:30 L A ROQUETA-ARRANCAPINS 20:00 OLIVERETA 21:30 SAÏDIA 23:00 C ASES REGIONALS 23:15 F ALLA FALLERA MAJOR DE VALÈNCIA 23:20 F ALLERA MAJOR DE VALÈNCIA Carrer de La Pau Horaris i Sectors 15:30 Q UATRE CARRERES 17:00 P LA DEL REMEI-GRAN VIA

20


18:15 BENIMAMET-BURJASOTBENIFERRI 20:00 MALVARROSA-CABANYALBETERO 21:15 ALGIROS 22:15 POBLATS AL SUD A l’1:30 hores Nit del Foc al passeig de l’Albereda, a càrrec de la pirotècnia RICASA (Ricardo Caballer) de Olocau (València) patrocinada per AMSTEL.

DIA 19 DE MARÇ (Dimarts) A les 11:00 hores Al pont de Sant Josep, les Falleres Majors de València i les seues Corts

d’Honor faran una Ofrena de Flors davant la imatge del Patriarca. En finalitzar l’acte mascletà patrocinada per la Falla Dr. Olóriz. A les 12:00 hores Missa Solemne en Honor del Patriarca Sant Josep a la Catedral de València, oficiada per l’Excel·lentíssim Senyor Arquebisbe de València, Monsenyor Carlos Osoro Sierra, oferta per la Junta Central Fallera i el Gremi d’Artistes Fusters, amb l’assistència de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor. Missa cantada pel Cor Catedralici i l’Orquestra del Conservatori José Iturbi.

21


A les 14:00 hores Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia RICASA (Ricardo Caballer) de Olocau (València) patrocinada per Helados Nestlé. A les 19:00 hores Cavalcada del Foc Pel següent itinerari: Eixida del carrer Russafa, Colón, finalitzant en la Porta de la Mar. A les 22:00 hores Cremà de les Falles Infantils. A les 22:30 hores Cremà de la Falla Infantil que haja obtingut el primer premi de la Secció Especial.

A les 23:00 hores Cremà de la Falla Infantil de la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de la pirotècnia RICASA (Ricardo Caballer) de Olocau (València). A les 00:00 hores Cremà de totes les Falles de València. A les 00:30 hores Cremà de la Falla que haja obtingut el primer premi de la Secció Especial. A l’1:00 hora Ramillet de focs aeris en la plaça de l’Ajuntament i cremà de la Falla, a càrrec de la pirotècnia RICASA (Ricardo Caballer) de Olocau (València).

22


23


Valencia Falles 2013  

Publicación en Valenciá de la revista de Falles 2013