Page 1

_L

1

,_

1


1

1

_

1

t 1

PReM1RaO DISTRIBUCIÓ D'ENERGIA

GASOIL D'AUTOMOCIÓ, AGRÍCOLA I CALEFACCIÓ

REPfEn ergy

servei a Domicili

%

REPJOL

1© Assessorament energetic personalitzat

Paga com i quan vulguis! Sense interessos ni cost addicional La millor qualitat de producte

Una nova forma de consumir gasoil DELEGACIÓ MONTBRIÓ

Carretera T-31 O PK 8,6; 43340 Montbrió del Camp (Tarragona) montbrio@premira.es

901 200 501 977 833 048

No acumulable a altres promocions. Válid només per gasoil de calefacció. El descompte inclou IVA. Válid fins el 31/05/2020

,

l

_


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019

PROGRAMA D’ACTES

SETMANA SANTA 2019 DILLUNS 11 DE MARÇ

DIVENDRES 8 DE MARÇ

A les 19 h. Parròquia de Sta. Maria Assumpta de Bonavista. CONFERÈNCIA QUARESMAL, «Misericordia y perdón» a càrrec de l’Excm. i Rvdm. Dr. JAUME PUJOL BALCELLS. Arquebisbe de Tarragona. Tot seguit, CELEBRACIÓ DE LA PENITÈNCIA. Organitza: Arquebisbat de Tarragona.

A les 20 h. Església de Sant Francesc (Rambla Vella). PRIMERA CONFERÈNCIA QUARESMAL, «Misericòrdia i perdó» a càrrec de l’Excm. i Rvdm. Dr. JAUME PUJOL BALCELLS. Arquebisbe de Tarragona. Organitza: Arquebisbat de Tarragona.

DIJOUS 14 DE MARÇ

A les 20 h. Santuari de Ntra. Sra. del Sagrat Cor (Méndez Núñez). CONFERÈNCIA QUARESMAL Organitza: Associació La Salle.

A les 20 h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella), seu de l’AASST. PRESENTACIÓ DEL CARTELL DE LA SETMANA SANTA 2019. A continuació, acte de l’ENCESA DE LA LLUM. En acabat, a les 21 h. CONCERT a càrrec de la Banda Unió Musical de Tarragona. Organitza: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST).

DIVENDRES 15 DE MARÇ

A les 20 h. Església de Sant Agustí. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE L’AASST. En acabat, tres peces de la banda “Sones de Pasión”. Organitza: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST).

DISSABTE 16 DE MARÇ

A les 18 h. Església de Sant Pau. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DEL VENERAT COS DE JESUCRIST EN EL DESCENDIMENT DE LA CREU. Presenta RAFAEL MUÑOZ MELGAR. Organitza: Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu >

Albert Nel·lo

4


A més a més pots finan�ar-lo, per temps limitat, en comodes quotes sense interessos.

INTECAT iStore Tarragona - Rambla Nova, 61 Tel. 877 444 106 1 ,;;) 680 313 090 tarragona@intecat.com INTECAT iStore Reus - Plac;:a Mercada!, 3 Tel. 977 126 368 I e-=:. 660 321 743 reus@intecat.com

INTECATI

Premium

* Alguns models de telefon/iPhone no són aptes per aferir un descompte a la nova compra. Comprova el descompte que obtindrass a les nostres botigues o en www.intecat.com .

Reseller


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 artística de la representació va a càrrec de la tarragonina MERCÈ SARDÀ. Aquest any es compleix el 30è aniversari de la primera representació. Tot seguit es lliurarà les banderes del Sant Sepulcre i de La Pietat als banderers d’enguany. En el decurs de l’acte s’atorgaran les distincions Amics del Sant Sepulcre així com el reconeixement a antics portants dels nostres Misteris. En acabar lliurament del programa als assistents i aperitiu popular a l’eixida de l’Església Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

DISSABTE 23 DE MARÇ

Albert Nello

A les 18 h. Rambla Nova. VIII TROBADA DE BANDES DE SETMANA SANTA. Organitza: Gremi de Marejants.

DILLUNS 18 DE MARÇ

A les 20 h. Església de Sant Francesc. SEGONA CONFERÈNCIA QUARESMAL, «Marià Mullerat i Soldevila, un home de profundes conviccions cristianes» a càrrec de P. PERE CARDONA, jutge delegat de la Causa de canonització. Organitza: Arquebisbat de Tarragona.

DIJOUS 21 DE MARÇ

A les 20 h. Església de Sant Llorenç i Sant Isidre. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DEL GREMI DE PAGESOS on es representarà escenes de la Passió, Mort i Resurrecció d’Albinyana anomenades també “Pàgines de Passió” acompanyades per cants litúrgics de Quaresma. La direcció musical va a càrrec del compositor i músic JOSEP MARIA GUITART, mentre que la direcció

Francesc Sech

6


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 Aquesta edició la desfilada de bandes s’iniciarà des de la coca centra de la Rambla Nova, a l’alçada de les Teresianes, per dirigir-se cap a un indret insigne de Tarragona, L’Amfiteatre de Tarragona, on es realitzarà l’exhibició de les bandes assistents. A les 20 h. Església de Sant Llorenç i Sant Isidre. II EDICIÓ DEL BALL PARLAT DE SANTA MAGDALENA a càrrec d’alumnes I exalumnes i professors de l’Estudi de Música. Direcció musical: Sra. TERESA VALLS MIRÓ i Sr. DAVID JIMÉNEZ. Direcció escènica i guió del Sr. MARC CHORNET. L’obra fa referencia a la història evangèlica de la nostra Patrona. Ball recuperat pel poble de La Nou de Gaià amb motiu del seu mil·lenari. Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

Albert Nello

Sant Magí del barri del Serrallo. Organitza: Associació del Pas de la Presa de Jesús.

DILLUNS 25 DE MARÇ

A les 20 h. Església de Sant Francesc. TERCERA CONFERÈNCIA QUARESMAL, «Actituds de conversió envers el nostre món» a càrrec de la Sra. MONTSERRAT COLL, directora d’Afers Religiosos entre els anys 2004 i 2010. Organitza: Arquebisbat de Tarragona. >

DIUMENGE 24 DE MARÇ

A les 11:30 h. Pèrgola de la Confraria de Pescadors. V APLEC DE BANDES DE SETMANA SANTA. A les 17:30 h. es realitzarà el III CONCURS DE BOMBOS I TAMBORS DE SETMANA SANTA, a la Plaça de

7


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 DISSABTE 30 DE MARÇ

DIMARTS 26 DE MARÇ

A les 11 h. Plaça del Rei. NATZARENS EN RUTA: UN RECORREGUT PER LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT. Els interessats en aquesta ruta que es farà pels carrers de Tarragona, han d’enviar un correu a natzarensenruta@gmail.com, indicant nom, cognoms i telèfon. La trobada serà a la Pl. del Rei, davant el Museu Arqueològic, i les places es cobriran per ordre d’inscripció. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

A les 20 h. Església de Natzaret. CONFERÈNCIA QUARESMAL a càrrec de Mons. MANUEL FANJUL GARCÍA, director general de Publicaciones de la Conferencia Episcopal Española. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat.

DIMECRES 27 DE MARÇ

A les 20 h. Església de Sant Miquel del Pla. NATZARENS EN RUTA: UN RECORREGUT PER LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

A les 16:30 h. Església de Sant Llorenç i Sant Isidre. ACTE COMMEMORATIU DEL 75È ANIVERSARI DE LA SORTIDA PROCESSIONAL DEL MISTERI DE “LA PIETAT” obra de JOSEP Mª. JUJOL.

DIJOUS 28 DE MARÇ

A les 20 h. Església de Sant Agustí. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE LA SALLE. Presenta la Sra. Alicia Fernández Sivilll directora col·legi La Salle Tarragona. Organitza: Associació La Salle.

A les 16:30 sortida del Misteri en processó, des de l’església de Sant Llorenç cap a la Catedral, acompanyat de la Banda de timbals, sòcies, fidels i de la Bandera, que serà portada per expresidentes de la Secció.

DIVENDRES 29 DE MARÇ

A les 19 h. Tinglado 1 (Passeig del Gremi de Marejants). INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “EL PAS DE LA PRESA DE JESÚS: PASSIÓ, FE I SENTIMENT”.

A les 20 h. Sala d’actes de la Confraria de Pescadors. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE L’ASSOCIACIÓ DEL PAS DE LA PRESA DE JESÚS a càrrec de la Sra. MERCÈ TOLDRÀ, directora del Museu del Port de Tarragona. Organitza: Associació del Pas de la Presa de Jesús.

Albert Cuadras

8


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019

Francesc Sech

DIUMENGE 31 DE MARÇ

A les 17 h es celebrarà la Santa Missa que serà presidida per Mn. XAVIER REÑÉ i comptarà amb l’acompanyament de la coral Àncora. En finalitzar, s’interpretaran els goigs a llaor de la Verge de La Pietat, es lliurarà un obsequi a portants i antics portants del Misteri i als membres antics i actuals, de la Banda de Timbals, en agraïment a la seva tasca. així com també, a diverses personalitats relacionades amb la Setmana Santa que han col·laborat amb el nostre Gremi.

A les 13 h. Teatret del Serrallo (Moll de Pescadors). PRESENTACIÓ DEL XXXÈ PROGRAMA DEL GREMI DE MAREJANTS, juntament amb la PRESENTACIÓ I BENEDICCIÓ DELS NOUS VESTITS DELS SANTS DEL SANT SOPAR I DEL SANT ENTERRAMENT. Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona. >

Finalment, es tornarà en processó cap a l’església de Sant Llorenç, i tot seguit s’oferirà als assistents un aperitiu a la Plaça de la Pagesia. NOTA: La processó es realitzarà de paisà, sense les vestes corresponents. Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

Marc Torija

9


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 DILLUNS 1 D’ABRIL

A les 20 h. Església de Sant Agustí. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE LA GERMANDAT DEL SANT ECCE-HOMO. Presenta la Sra. MARIA JOSÉ FIGUERAS, rectora magnífica de la URV. Organitza: Germandat del Sant Ecce-Homo. Marc Torija

DIMARTS 2 D’ABRIL

A les 20 h. Església de Natzaret. PRESENTACIÓ DEL Nº 36 DE LA REVISTA LA SANG a càrrec de la Sra. ANNA ROBET FUSTERO, redactora dels Mitjans de Comunicació Social de l’Arquebisbat de Tarragona. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

DIJOUS 4 D’ABRIL

A les 20 h. Església de Natzaret. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE LA CONGREGACIÓ DE

SENYORES DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT. Organitza: Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat.

DIVENDRES 5 D’ABRIL

A les 20 h. Església de Sant Nicolau de Bari. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DEL CRISTO DEL BUEN AMOR. Organitza: Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista.

Joan Guasch

10


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 DISSABTE 6 D’ABRIL

A les 18:30 h. Parròquia de Sant Joan. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió. A les 19:30 h. Església de Sant Pere. VIACRUCIS DEL GREMI DE MAREJANTS. A continuació, PROCESSÓ que recorrerà els principals carrers del barri. Hi participaran els armats del Gremi de Marejants, els passos Presa de Jesús (Confraria), Sant Sopar i Sant Enterrament (Marejants), el Sant Crist de l’església de Sant Pere i la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, de Reus. Seran acompanyats per les bandes de tambors de les confraries del Serrallo. Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.

DIUMENGE 7 D’ABRIL

A les 11 h. Església de Sant Llorenç i Sant Isidre. VENERACIÓ DE LA RELÍQUIA DE ST. LLÀTZER”. Missa presidida per Mn. XAVIER REÑÉ. La coral L’Àncora interpretarà els goigs de Sant Llàtzer. En finalitzar, veneració de la Relíquia de Sant Llàtzer (segle XV). Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. A les 12 h. Saló de Plens de l’Ajuntament Tarragona. PREGÓ DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA 2019. Organitza: Ajuntament de Tarragona i Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST).

Marc Torija

A les 13 h. Plaça de la Font. TABALADA D’INICI DE LA SETMANA SANTA on les bandes de Setmana Santa de Tarragona faran un toc conjunt. Organitza: Associació del Pas de la Presa de Jesús.

DIMARTS 9 D’ABRIL

A les 20 h. Església de Sant Miquel del Pla. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE LA REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ. Presenta el natzarè NEUS PAMIES. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

DIMECRES 10 D’ABRIL

A les 19 h. Església de Natzaret. CONCERT DE SETMANA SANTA a càrrec de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.>

11


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019

Joan Guasch

DIJOUS 11 D’ABRIL

A les 20 h. Parròquia de la Trinitat (Plaça del Rei). VIACRUCIS DE LA TRINITAT O DELS GITANOS, que recorrerà els carrers de la Part Alta.

de Deú dela Mercé, Descalços, Plaça de la Pagesia. Al finalitzar la Processó, adoració del Sant Crist.

DIVENDRES 12 D’ABRIL

A les 19 h. Església de Sant Llorenç i Sant Isidre. VIACRUCIS DEL GREMI DE PAGESOS. A continuació, PROCESSÓ DEL DIVENDRES DE DOLORS pels carrers de la Part Alta de Tarragona. Hi participen els Armats de Constantí i del Gremi de Pagesos, els passos de La Pietat i Sant Sepulcre (Pagesos) i el Sant Crist de la secció de les Senyores de la Pietat. Itinerari: Arc de St. Llorenç, Coques, Pare Iglesias, Merceria, Major,Nau, Plaça del Rei, Passeig Sant Antoni, Plaça de l’Oli, Ma

Albert Nel·lo

12


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 DISSABTE 13 D’ABRIL

A les 18:30 h. Església de Sant Nicolau de Bari. VIACRUCIS DEL CRISTO DEL BUEN AMOR. Organitza: Cofrafía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista. A les 19:30 h. Església de Sant Nicolau de Bari. PROCESIÓN DE PASIÓN. Itinerari: Pau del Protectorat, Barcelona, Sant Miquel, Nou de Santa Tecla, Smith, Plaça dels Infants, Reial, Plaça dels Carros, Apodaca, Barcelona i Pau del Protectorat. Organitza: Cofrafía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista.

Joan Guasch

DIUMENGE DE RAMS, 14 D’ABRIL

A les 11 h. Carrer de les Coques. SOLEMNE BENEDICCIÓ DE PALMES I RAMS. Tot seguit, PROCESSÓ DE PALMES I RAMS pel Carrer de les Coques i el Pla de la Seu, fins a l’interior de la Catedral. Organitza: Capítol de la Catedral.>

Marc Torija

13


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019

Albert Cuadras

A les 12 h. Altar major de la Catedral. MISSA PONTIFICAL DE DIUMENGE DE RAMS presidida per l’Excm. i Rvdm. Dr. JAUME PUJOL BALCELLS, Arquebisbe de Tarragona. A les 17 h. Parròquia de Sant Joan. PROCESSÓ DEL DIUMENGE DE RAMS amb el pas Entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. Itinerari: Església de Sant Joan, Plaça Mitja Lluna, Gasòmetre, Solé, Canyelles, Rambla Nova
(tram central fins cruïlla carrer Adrià) per baixar per el lateral fins al carrer Unió, Unió, Plaça de la Mitja Lluna i Església de Sant Joan. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió. A les 19 h. Església de Natzaret. VIACRUCIS DE LA SANG pel

recinte emmurallat i la Part Alta. Discorrerà per la Part Alta i el Passeig Arqueològic fins a la Catedral, on serà venerat el Sant Crist de la Sang. A l’interior de la Catedral es fa una breu predicació i els fidels veneren la imatge del Sant Crist mentre canten Stabat Mater. En acabar, la imatge és conduïda novament a l’església de Natzaret, acompanyada amb el cant del Miserere. Itinerari: Plaça del Rei, Portella, Granada, Portal de Sant Antoni, Passeig de Sant Antoni, Torroja, interior del Passeig Arqueològic, Portal del Roser, Plaça del Pallol, Cavallers, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Major, Nau i Plaça del Rei. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

14


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 DILLUNS SANT, 15 D’ABRIL

A les 10:30 h. Catedral de Tarragona. MISSA CRISMAL. Organitza: Capítol de la Catedral.

Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Nou del Patriarca, Plaça Pescateries Velles, Mercè, Plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç i Portal del Carro.

A les 19 h. Ermita de Sant Magí (Portal del Carro). CELEBRACIÓ DE L’EUCARISTIA. Organitza: Il·lustre Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona, Associació La Salle i Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu.

Joan Guasch

A les 20 h. Carrers de la Part Alta de Tarragona. VIACRUCIS PROCESSIONAL. Itinerari: Portal del Carro, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de

Organitza: Il·lustre Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona, Associació La Salle i Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu. >

15


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 DIMARTS SANT, 16 D’ABRIL

A les 19 h. Església de Sant Francesc d’Assís. MISSA I VIACRUCIS DELS NATZARENS. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè. A les 20 h. Carrers de la Part Alta. PROCESSÓ DELS NATZARENS. Hi participen un escamot dels armats de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, els tres passos –El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures–, un grup de penitents amb la creu al coll i el Sant Crist, acompanyats pel Cor d’Aspirants, Banda Infantil de Timbals, banda de cornetes, gaites i timbals de la Germandat i una formació musical de ministrers. Itinerari: Rambla Vella, Portalet, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de Peixateria, Plaça del Rei, Santa
Anna, Plaça Fòrum, Merceria, Major, Baixada de Misericòrdia, Plaça Font, Portalet, Rambla Vella fins l’Església de Sant Francesc. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

passos corresponents al Rosari del Dolor: L’oració de Jesús a l’Hort (Associació La Salle), La Flagel·lació (R. i V. Congregació de la Puríssima Sang), Ecce-Homo (Germandat del Sant Ecce-Homo), El Cirineu (Reial Germandat de Jesús Natzarè) i Jesús de la Passió i Sant Crist (Germandat de N. P. Jesús de la Passió). Itinerari: Mitja Lluna, Gasòmetre, Soler, Plaça Corsini, Canyelles, Rambla Nova, Unió i Mitja Lluna. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

DIJOUS SANT, 18 D’ABRIL

A les 18 h. Església de Sant Agustí. MISSA DEL SANT SOPAR. A les 18 h. Església de Natzaret. OFICI DEL SANT SOPAR. Tot seguit, TORNS DE GUÀRDIA DELS ARMATS DE LA SANG al Santíssim Sagrament. A les 18 h. Església de Sant Llorenç i Sant Isidre. CELEBRAIÓ DEL SANT SOPAR DE NOSTRE SENYOR JESUCRIST. Acte seguit, adoració al Santíssim Monument. NOTA: L’Església romandrà oberta fins les 22 h.

DIMECRES SANT, 17 D’ABRIL

A les 18.30 h. ANADA A LA PROCESSÓ DEL DOLOR. Des de l’Església de Sant Agustí.

Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

A les 19.30 h. Església de Sant Joan. PROCESSÓ DEL DOLOR pels carrers del centre de Tarragona. Hi participen els Armats de la Confraria de la Creu de Torredembarra, seguits dels cinc

A les 19 h. Des de Sant Agustí fins a la Rambla Nova. ESMENDADA DELS MISTERIS DEL GREMI DE MAREJANTS. Cada associació de Setmana Santa organitza les celebracions de la

16


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 MISSA DE DIJOUS SANT a les respectives esglésies i parròquies de la ciutat. A la Catedral es celebrarà a les 20 h, presidida per l’Excm. i Rvdm. Dr. JAUME PUJOL BALCELLS, Arquebisbe de Tarragona. A les 21 h. Església de Sant Pere del Serrallo. PASSADÍS DE LA LLUM I TORNS DE GUÀRDIA D’HONOR dels armats del Gremi de Marejants, davant el Santíssim Sagrament. Acte seguit, TORNS DE GUÀRDIA DELS ARMATS DEL GREMI DE MAREJANTS. A les 22 h. Església de Natzaret. HORA SANTA. A les 23:45 h. Des de l’Avinguda Maria Cristina fins al Santuari del Loreto. VIACRUCIS DE LA GERMANDAT DEL SANT ECCEHOMO pel camí antic del Llorito. El Crist de la Germandat serà portat a espatlles per tots els voluntaris que ho vulguin fer durant el recorregut. En acabar es disposa d’un servei d’autocars per retornar a Tarragona.

congregants i representants de les confraries tarragonines, amb vesta i cucurulla, per a dirigir-se a la catedral, des d’on a les 6:30 h. VIACRUCIS PROCESSIONAL per la Part Alta, que finalitzarà a l’església de Natzaret. Itinerari: Pla de la Seu, les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Guitarra, Plaça de Sant Joan, Baixada del Roser, Salines, Sant Domènec, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria i Plaça del Rei. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist. A les 9 h. Església de Sant Llorenç i Sant Isidre. MARXA DE LA FARIGOLA organitzada pel Gremi de Pagesos. A les 10 h. Església de Sant Pau. VIACRUCIS DEL DESCENDIMENT. Itinerari: Exterior parròquia de Sant Pau (per la vorera rodejant tot el temple, La Popular, Plaça d’ Orleans, Enric d’Ossó i Rambla Lluís Companys).

DIVENDRES SANT, 19 D’ABRIL

A les 6 h. Catedral de Tarragona. SERMÓ DE PASSIÓ, anomenat popularment “de la bufetada” predicat per l’Excm. i Rvdm. Dr. JAUME PUJOL BALCELLS, Arquebisbe de Tarragona.

Francesc Sech

A les 6:15 h. Des de l’església de Natzaret, encapçalats per la Creu dels Penitents, el Sant Crist de la Sang, acompanyat de

A les 11 h. Església de Sant Llorenç i Sant Isidre. OFICI I BENEDICCIÓ DE LA FARIGOLA organitzada pel Gremi de Pagesos. >

17


-

Vuelve a disfrutar comiendo:

En Abaden trabajamos el sistema TTFA: un tratamiento de implantología ex­ clusivo desarrollado por nuestro equipo de cirujanos y dentistas. Este procedi­ miento nos permite recuperar tu sonrisa en una mañana mediante una próte­ sis fija implantosoportada. 'í

I i¡'i

¿Cómo lo hacemos? • Primer contacto: Te realizamos un pequeño cuestionario para conocer tu caso. Además, te tomamos unas fotografías y unas radiografías para tener los máximos registros posibles de tu boca. • Diagnóstico conjunto: Dentista de diversas especialidades se reúnen en sesión clínica para estudiar conjuntamente el caso y acordar un plan de tratamiento. • Presentación del caso: Te citamos para presentarte el diagnóstico y plan de tratamiento acordado. Si lo deseas, podemos acerte una simulación digital. • Tratamiento: Una vez aprobado el plan de tratamiento y presentadas las pruebas previas a cualquier cirugía, te citamos para la operación. El procedimiento médico empieza cuando nuestro anestesista te suministra la sedación, situándote en un estado de relajación profundo similar al sueño. Mientras estás sedado, te retiran los dientes "naturales" (si hay) y te colocan los implantes dentales. Una vez colocados, se fija la prótesis sobre los implan­ tes. Infórmate sin compromiso en el teléfono gratuito 900 649 246


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019

19


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 Sang per iniciar la RECOLLIDA DE MISTERIS a la Rambla Vella, Plaça Verdaguer, Rambla Nova, Carrer Unió i Part Alta de la ciutat, i traslladar-los a la plaça del Rei. Cada confraria situarà els seus misteris als llocs determinats per rebre les reverències als horaris assignats: Primera recollida: Rambla Vella, plaça Verdaguer, Rambla Nova i carrer Unió. • A les 16:10 h. A la Rambla Vella, dos passos: L’oració de Jesús a l’Hort i Vetlleu i pregueu. Joan Guasch

A les 11:30 h. Església de Natzaret. SOLEMNE ACCIÓ LITÚRGICA I VENERACIÓ DE LA CREU. A les 12 h. Catedral de Tarragona. ACCIÓ LITÚRGICA DE DIVENDRES SANT. A les 12:30 h. Ermita de Sant Magí (Portal del Carro). SERMÓ DE LES SET PARAULES, organitzat des del 1957 per l’ASSOCIACIÓ LA SALLE. A les 16 h. des de l’església de Natzaret, sortiran els armats de la R. i V. Congregació de la Puríssima

• A les 16:20 h. A la plaça Verdaguer, dos passos: Presa de Jesús i Descendiment de la Creu. • A les 16:30 h. Tram Adrià - Roger de Llúria, quatre passos: Jesús és despullat de les seves vestidures, Jesús Natzarè, El Cirineu i Retorn del Calvari. •A les 16:50 h. Rambla Nova, coca central del tram Adrià-Cañellas, cinc passos: Sant Enterrament, Sant Sopar, Cristo del Buen Amor, Ntra. Sra. de la Amargura con San Juan Evangelista i Ecce-Homo.

20


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT

•A les 17:15 h. Al carrer Unió, un pas: Jesús de la Passió. Itinerari de la primera recollida: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria (on es fa la tradicional pujada de misteris) i Plaça del Rei. Segona recollida: Part Alta • A les 17:35 h. A la Plaça del Rei, dos passos: Crist de la Humiliació i Flagel·lació.

• A les 17:55 h. A la Plaça de la Pagesia, dos passos: La Pietat i Sant Sepulcre. • A les 18:05 h. Al Pla de la Seu, un pas: La Soledat. Itinerari de la segona recollida: les Coques, Pare Iglesias, Merceria, Plaça de les Cols, Major, Baixada de la Misericòrdia, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria i Plaça del Rei.

A les 19:30 h. Des de l’església de Natzaret (Plaça del Rei), sortirà la magna i tradicional PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, declarada FESTA PATRIMONIAL D’INTERÈS NACIONAL per la Generalitat de Catalunya, organitzada per la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist. Hi participen els armats de La Sang i les dotze associacions de Setmana Santa que acompanyaran els respectius passos (vint en total). Itinerari: Plaça del Rei, Portella, Passeig de Sant Antoni, Portal de Sant Antoni, Plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, les Coques, Pare Iglesias, Merceria, Plaça de les Cols, Major, Baixada de la Misericòrdia, Plaça de la Font, “La Bocacalle”, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, Baixada de la Pescateria i Plaça del Rei.

ORDRE DE LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT

1. Cohort Romana. 2. B andera Negra de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang i matraques. 3. Aspirants del Gremi de Marejants, amb el pas Sant Sopar. 4. A ssociació La Salle, amb els passos L’oració de Jesús a l’Hort i Vetlleu i pregueu. >

21


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 5. C onfraria de Pescadors, amb el pas Presa de Jesús. 6. A spirants de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, amb el pas La Flagel·lació. 7. C ofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista, amb els passos Cristo del Buen Amor i Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista. 8. G ermandat del Sant EcceHomo, amb el pas Ecce-Homo. 9. G ermandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, amb el pas Jesús de la Passió. 10. R eial Germandat de Jesús Natzarè, amb els passos El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures. 11. R eial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, amb la Creu dels Penitents, i penitents amb improperis amb el pas Crist de la Humiliació. 12. S ant Crist de la Sang.

amb el pas Descendiment de la Creu. 14. G remi de Pagesos, amb el pas La Pietat. 15. Il·lustre Confraria de Sant Magí, Màrtir, de Barcelona, amb el pas Retorn del Calvari. 16. G remi de Marejants, amb el pas Sant Enterrament i els Armats del Gremi de Marejants. 17. G remi de Pagesos, amb el pas Sant Sepulcre i armats del Gremi de Pagesos. 18. C ongregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat, amb el pas La Soledat. 19. B andera Principal de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, amb acompanyants. 20. E xcm. i Rvdm. Sr. Arquebisbe de Tarragona, acompanyat dels capitulars. 21. P residència de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang i president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona. 22. Corporació municipal. 23. Autoritats provincials. 24. B anda Unió Musical de Tarragona.

DISSABTE SANT, 20 D’ABRIL

A les 11 h, des de la Plaça Verdaguer direcció als carrers de la Part Alta, cantada de CARAMELLES, amb el Cor Gregal. Joan Guasch

13. R eial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu,

A les 18 h. Església de Natzaret. PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT. Hi participa el pas de La Soledat, acompanyat solament per les senyores de la

22


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 Congregació, amb vesta, i per les senyores convidades que pertanyen a les altres associacions tarragonines, de rigorós vestit negre i mantellina, i la Coral Augusta. Després de la funció religiosa amb la Corona Dolorosa i predicació, surt de la Catedral per retornar a l’església de Natzaret. Itinerari: Plaça del Rei, Nau, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu. Pare Iglesias, Merceria, Major, Baixada de la Misericòrdia, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria i Plaça del Rei. Organitza: Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat. A les 16 h, des de la Plaça Verdaguer direcció als carrers del centre de Tarragona, cantada de CARAMELLES, amb el Cor Gregal. A les 22 h. Catedral de Tarragona. VETLLA PASQUAL oficiada per l’Excm. i Rvdm. Dr. JAUME PUJOL BALCELLS a la Santa Església Catedral Metropolitana i Primada. També a la mateixa hora es celebrarà a totes les parròquies de la ciutat l’acte culminant de la Setmana Santa, amb l’assistència de les respectives associacions de Setmana Santa. Organitza: Capítol de la Catedral.

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D’ABRIL

A les 0 h, al Convent del Carme, cantada de CARAMELLES, amb el Cor Gregal.

A la 1 h, a la Catedral, després de la missa Pasqual, cantada de CARAMELLES, amb el Cor Gregal.

Marc Torija

A les 11 h. Catedral de Tarragona. OFICI DE PASQUA. A les 11 h, pels carrers del Serrallo, cantada de Caramelles per part del Cor Gregal.

DIVENDRES 31 DE MAIG

A les 20 h. Església de Sant Agustí. LLIURAMENT DELS PREMIS DE DIBUIX ESCOLAR SOBRE LA SETMANA SANTA i exposició d’alguns dels treballs seleccionats. Organitza: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST).

DIVENDRES 7 DE JUNY

A les 20 h. Església de Sant Agustí. VEREDICTE DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA DE LA SETMANA SANTA. Organitza: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST). >

23


SETMANA SANTA TARRAGONA 2019 DIVENDRES 14 DE JUNY

A les 20 h. Església de Sant Agustí. LLIURAMENT DELS PREMIS DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA DE LA SETMANA SANTA i exposició d’alguns dels treballs seleccionats. Organitza: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST).

CORPUS CHRISTI, DIJOUS 20 DE JUNY Joan Guasch

DISSABTE 22 DE JUNY

organitzada per l’Agrupació d’Associacions, amb l’horari d’obertura següent: a Sant Agustí, Sant Miquel del Pla i església de Natzaret, d’11 a 13 h i de 17 a 20.30 h; a l’església de Sant Llorenç, de 15 a 20 h, a l’església de Sant Nicolau de Bari, Dimarts Sant i Dijous Sant, de 17 a 19 h (per concertar altres horaris de visites en aquesta església, truqueu al telèfon 679 488 566). •••

A les 19 h. Catedral de Tarragona. MISSA DE CORPUS CHRISTI. A continuació, PROCESSÓ DE CORPUS. En acabat, CELEBRACIÓ DE CORPUS a la Casa dels Concilis, amb coca de cireres. Organitza: Capítol de la Catedral i Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST).

DEL DISSABTE 13 D’ABRIL AL 20 D’ABRIL

NOTA: No es podran fer visites en cap dels temples dins els horaris de celebracions litúrgiques.

MOSTRA DEL PATRIMONI ARTÍSTIC DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA, EN DIFERENTS TEMPLES DE LA CIUTAT,

PRODUCCIÓ EDITORIAL:

Les dades del programa estan tancades a 1 de març de 2019. Tota modificació posterior a aquesta data es podrà consultar via correu electrònic a l’adreça ssantatarragona@gmail.com.

24


"""'--

Registro Turisme de Catalunya - HVA000751

Bienvenidos a Rafaelhoteles by La Pleta Realiza tu reserva en www.lapleta.com o en www.rafaelhoteles.com con el código promocional SKILAPLETA y consigue un

5% de descuento adicional en tu próxima estancia Incluye salida tardía del hotel (bajo disponibilidad) y copa de cava de bienvenida Descuento no acumulable a otras ofertas Promoción sujeta a disponibilidad (tasa turística no incluida: 2,48 E persona/día)

CTRA. BAQUEIRA A BERET, 5/N 25598 BAQUEIRA (LÉRIDA)

La más amplia oferta del valle de Arán, con 4 restaurantes y jornada con chefs con Estrellas Michelín.

rJ rafaelhotelesbylaPleta

El mejor bienestar para el cuerpo y la mente, con los tratamientos de salud y belleza más exclusivos. t lapleta

@ lapletahotel

(+34)

973 645 550

www.lapleta.com


BEACHCOMBER RESORTS & HOTELS

The Art ofBeautiful ISLA MAURICIO EMPIEZA A DISFRUTAR DE TUS MEJORES MOMENTOS EN WWW.BEACHCOMBER.COM


_1

1

mo

C.C. Pare Central

T944 500488 Tarragona

-1 1

1

2

mó graduades omb ontirreflexont

1_

99€

( unes poden ser de sol)

mULTIOPTICas

1-


®

ABAOEN

(t ¿Miedo al dentista? Gracias a la sedación dental podemos situarte en un estado de relajación profunda similar al sueño durante todo el tratamiento. Una vez terminado el procedimiento, te despertarás con la sensación de haber estado solamente unos minutos en el sillón dental. "'

osº

Plac;:a Corts Catalanes

i

'O

u

§

-?

e,Io

e (:/! º,,

.t?

& '-�

§

"z�

§

�-

Plac;:a de la Generalitat

Rambla Francesc Macia, 2 Tarragona • 97723170 Infórmate sin compromiso en el teléfono gratuito 900 649 246

Profile for Editorial MIC

Tarragona Semana Santa 2019  

Tarragona Semana Santa 2019  

Advertisement