Page 1

1


Sumari Salutació de la nostra Alcaldessa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 Salutació del nostre Regidor de Falles . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Salutació de la Presidenta de la Junta Local Fallera . . . . . . . . 7 Junta Local Fallera de Puçol . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 Monument i Artistes fallers 2018 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 Falla Hostalets . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 Falla Molí de Vent. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 Falla Palau La Torre . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 Falla Picaio . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 Falla Antigua Muralla . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 Falla Camí La Mar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 Programa Falles Puçol . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18 Memòria falles 2017 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19

Staff 2

Edita: Junta Local Fallera Puçol

Producció Editorial:

3


Salutació de la nostra Alcaldessa Lola Sánchez Parra

La determinació com a poble ve donada entre altres coses per les seues tradicions i festes, així les falles, sempre considerades un ritual pagà, han sigut capaces d’adaptar la seua existència als temps que corren, per fer-nos retrobar a la fí, com una festa de germanor, de concòrdia y ambient agradable que obri les portes a la primavera. Amb la purificació de les flames, març és el mes dels i les valencianes, el mes de la nostra terra, el temps de la flor, la música, el foc i el trò. De les cendres de les falles de l’any pasat naixen les noves motivaciones per a fallers i falleres, que després d’un any de intesa feina troben el resultat en els dies que ara ens venen, un treball que vorà els seus fruits als carrers del notre poble en forma de monuments, ninots que satiritzen la nostra vida diaria, els nostres quefers i les situacions mes quotidianes. Eixe es el sentit, la satira en si mateix com a forma d’expresió, un art perentori però que any rere any s’ens queda grabat a les nostres retines. La tradició així ho mana, conquerir els carrers dels nostre poble i endinsar-nos en una de les millors festes del mon, LES FALLES, que ja declarades patrimoni de la humanitat, no fan mes que reflectir el carater dels valencians i valencianes com a poble obert al món, que acull baix les seues tradicions, als milers de visitants que venen a veure el magnific art d’aquesta terra fet festa. Així doncs, servixquen aquest dies per deixar els nostres problemes a un costat, eixim al carrer per disfrutar de pasacarrers, bandes de música, deleitem-nos amb els ninots que enlluernen els nostres carres, o endolcint-nos amb un bunyol mullat en xocolata. Tot val per acompanyar aquests dies on fallers i falleres, veïns i veïnes podrem disfrutar de la festa que dona la benviguda a la primavera.

4

Tant sols demanar que el temps en acompanye i desitjar a tots, fallers, falleres i ciutadans que gaudixquen d’aquest dies amb la major de les intesitats però sobretot pensant que estem davant d’una de les nostres tradicions mes importants. Bones falles a totes i tots!!!!

5


Salutació del nostre Regidor de Falles Juan Miguel Bayarri Moreno

Salutació de la Presidenta de la Junta Local Fallera Amparo Castelló Soriano

A ningú de tots nosaltres se’ns escapa que les i els valencians i valencianes tenim un patrimoni cultural envejable, digne de ser reconegut en tota la seva plenitud, amb l’objectiu de donar-nos a conèixer com a poble, com a regió històrica. En aquest sentit el reconeixement de les falles com a patrimoni immaterial de la humanitat atorga a la nostra festa el reconeixement que es mereix. Tots i totes sabem que el mes de març és la porta a la primavera, a l’època de flors i colors als nostres camps, on comencem a notar la calor típic de la nostra terra i on les falles ens permeten purificar els nostres desitjos davant les flames dels monuments, un ritual històric que gràcies a falleres i fallers es manté avui en dia. Així són les falles, una explosió de llum i color, d’art temporal als nostres carres, una forma de viure diferent durant una setmana on tot transcorre entre els quatre cantons on plantem les falles, convertint els casals fallers en els nostres punts d’encontre, on el normal és anar ataviat amb el traje de fallera o de torrentí, on canviem les nostres samarretes pels “blussons” o fins i tot la nostra dieta varia i no falta el plat de paella o el gotet de xocolata amb bunyols. Que aquestes línies tinguen la suficient vàlua per desitjar a tots, falleres i fallers, veïns de tot el poble i els visitants, que gaudisquen de la nostra festa gran, LES FALLES, amb la mateixa il·lusió que les han preparades les diferents comissions falleres de Puçol. De tot cor desitjar-vos la millor de les setmanes falleres, que el temps ens acompanye i puguem recordar aquestes falles com una gran setmana de festa. Bones falles a totes i tots!!!!

Cada any -i d’això ja en fa més de 150!- amb les Falles donem la benvinguda a la primavera. De fet, a la Ciutat de València, en temps antics els fusters aprofitaven el final de l’hivern per a netejar els tallers i fer una gran foguera que reunia tot el veïnat. Les fustes donaren pas al monuments de figuretes o ninots, que també anaven acompanyats de la sàtira i la ironia. Com a bons valencians, els nostres avantpassats necessitaven omplir els cartells amb comentaris àcids i graciosos sobre succeïts que havien passat al llarg de l’any. Més endavant, en els temps foscos de la dictadura, les Falles estaven contínuament en el punt de mira, amb moltes ganes de prohibir-les. Quan la censura intervenia, els monument i les crítiques perdien tota eixa gràcia que els caracteritzava. Per sort, aquells temps han quedat lluny i els nostres monuments recuperen la ironia i el xafardeig per a traure’ns un somriure o una rialla ben sorollosa. Ja a principis del segle XX, la festa comença a escampar-se pels pobles i viles, arribant entre altres al poble de Puçol, al nostre poble. La primera falla a constituir-se fou la Falla Hostalets. Posteriorment, va nàixer la Molí de Vent. Després veuria la llum la Falla Palau-La Torre, a la qual li seguiren la Falla Picaio, la Falla Antiga Muralla i, finalment, la Falla Camí la Mar, les sis comissions del nostre poble. Sis comissions de persones (grans i menudes) que treballen amb una il·lusió bàrbara tot l’any per a oferir lo millor al poble de Puçol en una setmana intensa, emotiva i bonica. Però a banda de vestits espectaculars, bandes de música, passacarrers i play-backs, crec que no exagere si dic que, actualment, les Falles són una part molt important de l’economia del nostre poble i també de tots els pobles i ciutats on se celebren: donen feina i creen mà d’obra en sectors com el tèxtil, el calcer, el pirotècnic; i també a professionals com els artistes fallers, les perruqueries, les joieries; les empreses del sector musical i dels espectacles, l’hostaleria, etc. Al voltant de les Falles el món es mou, però cert és que la setmana fallera són les comissions les qui encapçalen l’activitat, amb l’objectiu de fer d’eixos dies una celebració bonica, participativa i divertida. Falleres i fallers, als acords dels nostres músics, amb el complement de les flors i l’olor de pólvora ompliran els nostres carrers i places d’acords i aromes on el foc posarà punt final.

6

Disfrutem de tot el que ens du la festa i, en acabant, deixem que les flames cremen i s’emporten tot allò que sobra per a deixar el camí lliure a l’alegria i la llum de l’esperada primavera i d’un nou exercici faller. Amb eixa il·lusió vos desitge les millors Falles.

7


Ignacio Giner Agustí VICEPRESIDENT

José Luis Muñoz Romero SECRETARI

Angels Moreno Martínez DEL RELACIONS AMB FALLES

Amparo Castelló Soriano PRESIDENTA

Mª Dolores Aparisi Llácer TRESORERA

Chisco Sanchís Sala VICESECRETARI

Maribel Zambrana Caballero DELEGADA JOCS CASAL

Adolfo León Candel VICEPRES. - DEL. INCIDENCIES

Minerva Molina León DELEGADA JOCS CASAL

Antonio Antoni García DELEGAT FESTEJOS

8

9

David Pérez Marti DELEGAT ESPORTS

Isidro Ávila Puchol DELEGAT ESPORTS

Alberto Rodríguez Escobar DELEGAT ACT. DIVERSES

Carmen Garcelán Gilabert DELEGADA PROTOCÓL

Lorena Rafael Gómez DELEGADA CULTURA

Salvador Ávila Puchol DEL. RELACIONS AJUNTAMENT


Monument i Artistes fallers 2018 FALLA CAMÍ LA MAR

LEMA FALLA INFANTIL: “LA FAMILIA EN EL CAMP” LEMA FALLA GRAN: “EN EL FONS DEL MAR, MATARILE...!!!” ARTISTA: RAMON LEMOS SIERRA

FALLA ANTIGA MURALLA

LEMA FALLA INFANTIL: TU NO ARTISTA FALLA INFANTIL: RUBÉN CANET LEMA FALLA GRAN: SENYORES I SENYORS COMENÇA LA FUNCIÓ ARTISTA FALLA GRANDE: XESCO GIL

FALLA PICAIO

LEMA FALLA INFANTIL: AMB IL·LUSIÓ ES BORRA LA DESIL·LUSIÓ LEMA FALLA GRAN: NETEJEM EL FONS MARÍ ARTISTA: JOSÉ ANDRÉS IBOR PLANELLS.

FALLA PALAU LA TORRE LEMA FALLA INFANTIL: PYROS LEMA FALLA GRAN: AMB M DE MAR ARTISTA: DANI BAREA ORTÍZ

FALLA MOLÍ DE VENT

LEMA FALLA INFANTIL: AMALLUNA ARTISTA: SANTIAGO PARRADO DOBÓN LEMA FALLA GRAN: CONCERTS... O DESCONCERTS?... ARTISTA: JOSÉ BARTOLOMÉ NAVARRO

FALLA HOSTALETS

LEMA FALLA INFANTIL: MEDIEVALIA LEMA FALLA GRAN: L›ART DE FER RIURE, PER NO PLORAR ARTISTA: VICENTE SANCHO

10

11


Falla Hostalets

FM: Carolina Rescalvo Galavis

Presi: Cristina Arcos Muñoz

Falla Molí de Vent

FM: Maribel Romero López

Presi: Jesús Castelló López

12

13 FMI: María Porter Arcos

PI: Pablo Martínez Martínez

FMI:Ariadna Manjón Olmedo

PI: Alejandro Garceso Díaz


Falla Palau La Torre

FM: Silvia Cucart Serrano

Presi: J. Luis AzorĂ­n Egea

Falla Picaio

FM: Julia Valenzuela Bermejo

Presi:Alberto Albalate David

14

15 FMI: Elena Albero Aparisi

PI: Bruno Almenara Ballester

FMI:Natalia Pereira Soler

PI: Roberto Pereira Soler


Falla Antigua Muralla

FM: Lorena Ibañez Pérez

Presi: Sergio Caballer Juan

Falla Camí La Mar

FM: Maria Deac

Presi: Javier Antoni García

16

17 FMI: Blanca Ávila Antoni

PI: Ángel Rodríguez Miro

FMI: Tatiana Deac

PI: Alvaro Chaparro Gimeno


Programa Falles Puçol 17 FEBRER 2018

SETMANA FALLERA

18.00 hrs. Concentració. Avda. Molí de Vent. 18.30 hrs. Eixida. 19.00 hrs. Començament de la Cridà. Plaça de L’ Ajuntament de Puçol.

DIA DE LA PLANTÀ. • Sopar Nit de la Plantà: Falla Antiga Muralla. • Visita de Cortesia de Excm. Ajuntament i Junta Local Fallera.

CRIDÀ FALLES 2018

24 FEBRER 2018

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ DEL NINOT

15 MARÇ 2018

Memòria FALLES 2017

16 MARÇ 2018

• 8.00 hrs. FINAL DE LA PLANTÀ de les Falles. • 10.00 hrs. VISITA DEL JURAT QUALIFICADOR.

18.00 hrs. Espai Social La Barraca. NIT D’ALBAES 2018. 23.00 hrs. Ajuntament Puçol.

ENTREGA DE PREMIS I VISITA DE CORTESIA. • 17.30 hrs. Plaça del Ajuntament.

17 MARÇ 2018

2 o 9 MARÇ

PASSACARRER CONJUNT. • 11.30 hrs. Concentració Plaça del País Valencià.

19.00 hrs. LLoc per determinar.

18 MARÇ 2018

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIA “30 ANYS DE JLF”

3 MARÇ 2018

CAVALCADA DEL NINOT.

18.00 hrs. Concentració 18.30 hrs. Eixida. Avinguda Molí de Vent. BALL DE DISFRESSES. 23.00 hrs. Espai Jove.

OFRENA DE FLORS a la Mare de Deu al Peu de la Creu. • 17.30 hrs. Concentració. Avinguda Font de Mora. • 18.00 hrs. Eixida.

19 MARÇ 2018

NIT DE LA CREMÀ (El ordre de la Cremà de les Falles Grans esta sujecte a les ordrens per part dels Bombers). Ordre: Camí la Mar, Antiga Muralla, Palau-La Torre, Hostalets, Molí de Vent i Picaio.

4 MARÇ 2018

PAELLES DE CONVIVENCIA.

12’00 hrs. Espai Jove. 16.00 hrs. E  ntrega Premis Jocs de Casal i Campionat Esportiu. A continuació vesprada de Hinchables per als Infantils.

18

19


20

21


22

23


w w w. c o c i n a n d o s . c o m

24

GastronomĂ­a Leonesa actualizada

25


26

27


Pucol Fallas 2018  
Pucol Fallas 2018  
Advertisement