Page 1

FEDERACIÓ CATALANA

D’EMPRESARIS

FLORISTES Revista del Gremi de Floristes de Catalunya - Nº 8 abril 2015


Ens traslladem

d’ o fi cina

E

l Gremi ha canviat la seu social del Mercat de la Flor al C/Londres núm.96, pral 2 de Barcelona, on estava abans de la creació del nou mercat, perquè hem cregut convenient instal·lar-nos a la ciutat per millor mobilitat dels floristes que vénen a Barcelona per les seves gestions. També s’ha canviat el numero de telèfon, ara és el 934 616 453

Lluis Vilagran Llopis

President Gremi de Floristes de Catalunya

3


Sumari

• Ens traslladem d’oficina, Lluis Vilagran....................................................3 • Llei de segona oportunitat, Miguel Segura .........................................5 • Expohogar Primavera ....................................................................................6 • I si el Gremi, Joan Guillén..............................................................................8 • Concurs Arbres de Nadal Mercademostracions, Antoni Santiago ..................................................................................................9 • La cistella o canastra, Daniel Santamaria........................................... 13 • El Gremi de Floristes col·labora en la campanya Benvinguda Primavera de Rac1......................................................................................... 16 • La floristeria, un model econòmic de futur?, José Luis Llacuna ............................................................................................. 18 • I Edició de decoració d’aparadors de Nadals ................................ 19 • Santoral ................................................................................................................ 24 • Loteria Nadal ................................................................................................... 26 • Entrevistes: Flors per Tu-Viladrau ........................................................................27 Floristeria Sabadell-Barcelona .....................................................28

4


Llei de

seg ona o po r tunit a t

A

mb aquest concepte, el Govern ha aprovat fa uns dies el RDL 1/2015, establint tres modalitats d’interès. La primera, garanteix als empresaris persones físiques, preservar el seu Patrimoni personal davant una situació de tancament patronal amb deutes a tercers, com a mesura per a facilitar el desendeutament d’aquells col·lectius més vulnerables per la crisi. En l’àmbit concursal (suspensió de pagaments) per a deutors amb deutes a persones físiques, mantenint la preferència d’Hisenda i Seguretat Social i salvaguardant de les hipoteques de la banca.

No es podrà aplicar aquesta bonificació a la contractació del cònjuge, ascendents, descendents i altres parents per consanguinitat i afinitat fins al segon grau.

La segona, millora la contractació de treballadors per compte aliena mitjançant uns incentius de 500€ de la base de cotització per un Contracte a jornada completa i/o la part proporcional de contractació a mitja jornada. Aquesta bonificació s’ha de mantenir com a mínim 3 anys. Els requisits per agafar aquesta bonificació són:

Per gaudir d’aquesta bonificació, el treballador autònom ha de complir aquests requisits:

• l’empresa ha d’estar al corrent de les seves obligacions tributaries i de Seguretat Social. • no haver-hi extingit contracte de treball en els 6 mesos anteriors a la contractació per causes objectives o acomiadament disciplinari • la creació de feina ha de representar un increment de la plantilla mantinguda durant aquests 36 mesos.

La tercera via que exposa aquesta Llei és la bonificació per a treballadors autònoms per conciliació de la vida professional i familiar, bonificant fins al 100% de la quota d’autònoms per cuidar a menors de 7 anys a càrrec seu, i/o tenir a càrrec seu un familiar per consanguinitat o afinitat fins al segon grau inclòs en situació de dependència acreditada.

• estar d’alta en el règim especial mentre gaudeixi de la bonificació i durant els 6 mesos següents del mencionat gaudiment. • contractar un treballador per compte aliena durant el període d’aquesta bonificació. • no ha de tenir treballadors assalariats al inici de l’aplicació de la bonificació ni en els 12 mesos anteriors a la mateixa. El termini de durada d’aquesta bonificació és de dotze mesos.

Miguel Segura

Assessor Gremi de Floristes de Catalunya

5


Expo

hogar t

Primavera presenta novetats en regal, decoració i bijuteria plenes d’optimisme i amb ganes de deixar enrere el fred de l’hivern

E

ntre les tendències que s’han presentat en articles de decoració com quadres, mobles, llums, tapisseries, estovalles o safates, cal destacar una gran dosi d’optimisme i moltes ganes de deixar enrere el fred de l’hivern.

Objectes realitzats en materials naturals i ecològics, ratlles i flors, plantes aromàtiques dels horts urbans o dels ‘mini jardins’ domèstics, l’estil ‘retro’ a la llar i el ‘boho-chic’ dels complements de moda són altres de les tendències que s’han exhibit i que ompliran de colorit i bon humor la primavera 2015. Les demostracions d’art floral i d’empaquetat de regal van registrar un gran èxit de públic i molt d’interès pels assistents. L’Escola Catalana d’Art Floral i Rosa Valls Formació van realitzar demostracions durant tots els dies on van fer exhibicions de tècniques molt variades i van fer treballs molt diversos en rams de núvia, rams de mà, i cistelles de vímet. Una gran part dels 140 expositors d’Expohogar Primavera -el 12% més respecte a l’any passat- procedents de tota la geografia espanyola així com d’Alemanya, Regne Unit, Dinamarca, Països Baixos i EUA, i dels professionals que van visitar el saló van afirmar que noten els símptomes de recuperació del mercat. Josep Alcaraz, el director del certamen, va manifestar que “edició rere edició estem percebent un major optimisme dels empresaris que exhibeixen els seus productes a Expohogar i les vendes mantenen una trajectòria ascendent. El nostre objectiu és que aquesta tònica es mantingui en les futures convocatòries i que les firmes que aposten pel saló aconsegueixin resultats cada vegada millors “. Ja estem treballant en la propera edició d’Expohogar Tardor. Expohogar Fira de Barcelona

6


7


t

I si el gremi…

J

a ha arribat el gran temps dels floristes, els mesos d’abril i maig. Per un moment ens sentim protagonistes per la Diada de Sant Jordi, o potser només les roses, i el dia de la Mare com moments àlgids d’aquest període.

Però en xocar frontalment amb tots tipus de competència acabem empipats i si no arribem als nostres objectius econòmics encara més, és un moment on la ràbia, la frustració i altres estats d’ànim fam que el nostre nivell de queixa s’incrementi, fins i tot diem que s’ha de fer alguna cosa i jo faria... un munt d’idees per solucionar tots els problemes i que evidentment ningú ho fa. Bé. Dues qüestions. Primera, el Gremi ja fa mesos que prepara les actuacions per evitar els problemes, i a més afrontar les noves formes de frau per Internet, a les que ja hem denunciat davant els organismes de comerç i guàrdia urbana, per buscar les formes d’aturar-les. Segona, és necessària tota la col·laboració possible, i no en el moment del temps del problema sinó abans i donant suport a les entitats i no fer guerres particulars que no acaben a cap lloc. Resum, el Gremi fa un munt d’actuacions per evitar el que passa per Sant Jordi i el Dia de la Mare, actuacions que si no es portessin a terme, la situació encara seria pitjor. Però el Gremi no és més que una suma de floristes i aquest és el lloc on tots ens necessitem i cadascú fa falta per sumar. Joan Guillén Secretari Gremi de Floristes de Catalunya

8


Concurs Arbres de Nadal i Corones d’advent durant les Mercademostracions t

U

n any més s’han celebrat les Mercademostracions, on es va celebrà el concurs d’Arbres de Nadal adornats per tal fi, i en aquesta ocasió i per primera vegada, també el concurs de Corones d’Advent.

Cal destacar el gran interès per part de tots participants tant en la decoració dels Arbres de Nadal com en les de les Corones. En aquest últim, la participació va ser massiva i els treballs van arribar a un nivell altíssim per la gran bellesa dels mateixos. El públic va gaudir d’una magnifica exposició, i va ser una desfilada constant durant tot el matí per admirar i treure les fotografies corresponents. Els guanyadors de Corones d’Advent van ser: El 1r premi: Margarita García Royo. El 2n premi: Mònica Vilanova. El 3r premi: Mario Huerta Reboyo. Tots són alumnes de l’Escola Catalana i actualment estan fent la seva especialització a Rosa Valls Formació. Alguna de les Corones va estar molt ben treballades, encara que no va obtenir una major puntuació per no tenir en compte les normes del reglament o per la ignorància del sentit litúrgic religiós que significa una corona d’advent. En el Concurs d’Arbres, com anys anteriors, els participants van mostrar una vegada més el seu interès tan característic que ja és habitual en ells, evidenciant molt d’entusiasme en alguns casos i gran tècnica i originalitat en altres. El 1r premi d’aquesta categoria va ser per la signatura Jaume Mateu. En el 2n premi es va establir un triple empat entre Reigmat, Riudaflors i Flors Catalunya.

9


L’arbre presentat per Jaume Mateu, el primer del Concurs, va sorprendre al jurat per la seva enorme innovació i originalitat dels seus materials. En una petita entrevista amb el seu autor, Marcel Miralles de Floristeria Mainada de Mongat, va comentar que ell era la tercera generació d’aquest negoci i que la decoració de l’arbre la va fer d’una manera molt espontània, ja que en aquell moment va aprofitar la inspiració creativa i que segons el jurat va encertar de ple. Ha realitzat cursos a l’Escola Catalana, també amb Gregor, Benedicto, etc. Mai millor dit «de casta li ve al llebrer». Marcel, des d’aquestes línies i en nom dels meus companys de jurat et donem la nostra més sincera felicitació i que continuïs innovant perquè és l’única forma de lluitar contra tants intrusos i la competència en la nostra professió. Que cultivis la musa creativa. En el triple empat: Reigmat i Flors Catalunya, la decoració va ser en família, quasi van participar tots, utilitzant els seus propis materials. La decoració de l’arbre de Riudaflors va anar a càrrec de Maria José i Juan Lluesma de l’Escola EIFA. Bonica i interessant els seus ornaments amb els productes. La nostra enhorabona a tots els guanyadors però també a la resta de participants. Antonio Santiago Junta del Gremi de Floristes de Catalunya

10


11


12


LA CISTELLA O CANASTRA t

Daniel Santamaria

L

a cistella o canastra és un recipient teixit amb vímets, joncs o altres plantes, utilitzat per transportar objectes. Pot ser oberta o tancada i sol comptar amb una nansa central per facilitar el seu maneig. Per extensió, es diuen cistelles als recipients amb una sola nansa o que compten amb orificis de ventilació. Així, es troba la tradicional cistella, utilitzada per transportar, per a la selecció de productes, recol·lecció de fruites, flors i hortalisses. Les cistelles també s’utilitzen en diversos sectors productius, (mines, construcció, l’horta). Existeix gran nombre de recipients similars a la cistella de la qual difereixen en forma o grandària. El seu denominador comú consisteix a estar fabricats per una ordit de vímets, espart o altres materials naturals. Entre ells, figuren els següents: • Cistell. Cistella de major profunditat. • Canastra. Cistella ampla i oberta.

13

• Canastrell. Petita cistella per contenir objectes d’ús domèstic. • Cabàs. Recipient alt amb dos nanses. • Samal. Canastra utilitzada generalment per transportar els raïms en la verema. • Cove. Cistell amb poca més amplària en la seva part superior que en la inferior habitualment utilitzat per portar el raïm en la verema. • Senalla. Recipient còncau amb dos nanses petites que s’utilitza per al transport de terra o altres materials. • Roscadero. Cistell de grans dimensions amb dues o quatre nanses. • Terrer. Cistella utilitzada per transportar terra. El Vímet és un tipus de fibra provinent d’una planta natural, aquesta és teixida per transformar-se en un objecte útil. És utilitzat habitualment com a matèria primera en la manufactura de cistelles o mobles. Els materials utilitzats poden ser de qualsevol part de la planta, com els cors o els bastons de tiges de trencada, o el grossor sencer, amb interruptors de saüc. Altres materials populars inclouen canya i bambú.


14


Sovint, un marc és fet de materials més ferms, després un material més flexible és usat per emplenar el marc. El vímet és lleuger però robust, fent-ho una ideal i poc costosa opció per a mobles que seran moguts sovint. És habitualment utilitzat en la realització de mobles de pati i el pòrtic. Existeixen referències documentals del vímet ja en l’Antic Egipte. Ha estat proposat que l’ús extensiu d’objectes de vímet en l’Edat del Ferro va tenir una influència en el desenvolupament dels patrons usats en l’art Cèltic. En temps recents, el seu estètic va ser influenciat fortament pel Moviment d’Arts i Ofici al final del segle 20. Espart és el nom amb el qual es coneix a Espanya a unes fibres obtingudes de diverses plantes silvestres del grup de les gramínies. Amb aquestes fibres s’elaboren sogues, espardenyes, cistells i fregalls; la manufactura de l’espart ha estat part important de l’economia de molts pobles d’Espanya i, encara que ja poc important, encara se segueix treballant.

15

En l’àmbit de la construcció, s’usa per armar l’escaiola, dotant-la d’una gran resistència a tracció, sobretot en la formació de subjeccions de plaques d’escaiola armada amb fibra de vidre per a la realització de falsos sostres. Amb el nom d’espart es coneixen popularment tant l’espart pròpiament dit (Stipa tenacissima), com l’espart bast o espart d’Aragó (Lygeum spartum). Tots dos formen part de la vegetació característica dels ambients esteparis. Català: Cistella Inglés: basket Francès: panier Hongarès: kosár Alemany: Korb Italià: cesto Portuguès: cesta Español: cesta Treballs realitzats per Daniel Santamaría en Crocus Moscu 2014, títol de la demostració Cistelles Florals.


t

El gremi de floristes col·labora en la campanya Benvinguda Primavera de Rac1

t

A

mb motiu de l’inici de la primavera, el Gremi de Floristes va col·laborar amb l’emissora privada de radio RAC1 amb la campanya “BENVINGUDA A LA PRIMAVERA 2015”, el dissabte 21 de març, en el del matí programa “Via Lliure”.

En aquesta jornada el Gremi va facilitar multitud de plantes per decorar l’estudi de RAC1 perquè sembles que la primavera realment havia arribat. Durant les quatre hores de durada del programa, el Xavi Bundó, el presentador juntament amb els col·laboradors habituals del programa, les van anar regalant entre els oients que anaven a l’estudi situat a l’Avinguda Diagonal de Barcelona. A més, es va sol·licitar la col·laboració a vuit floristeries agremiades, amb representació de vuit districtes de la ciutat, perquè regalessin 10 plantes de la varietat Begonies Eliator, espècie que té una gran diversitat de colors, a les primeres 10 persones que arribessin a l’establiment dient que havien sentit l’anunci en el programa. L’emissora mòbil del programa va fer connexions amb aquests punts de trobada per donar les impressions dels botiguers i dels clients, i oferir una imatge plena de color de la ciutat a tots els oients. Durant l’emissió del programa van ser moltes les floristeries d’altres poblacions de tot Catalunya que es van afegir a aquesta campanya de benvinguda, i van oferir regalar plantes a qui s’acostessin als seus establiments. Des del Gremi volem donar les gràcies a totes les floristeries que van participar d’una manera desinteressada: Districte Sarrià-St. Gervasi: Floristeria Prats Districte Ciutat Vella: Floristeria Olimpia Districte Eixample Dret: Floristeria Lloveras Barceló Districte Eixample Esquerra: Flors Vilaplana Districte Nou Barris-St Andreu: Floristeria Sabadell Districte Horta: Floristeria L’Art d’Horta Districte Sants: Floristeria Yuca Districte Les Corts: Floristeria La Planteta Vam aconseguir que fos primavera en un dia plujós i encara d’hivern! Vam omplir Barcelona de Begonies! Gremi de Floristes de Catalunya

16


17


LA FLORISTERIA, UN MODEL ECONÒMIC DE FUTUR? José Luis Llacuna

D

urant les Mercademostracions de Mercabarna Flor, el José Luis Llacuna, president de la consultoria especialitzada en el món de la jardineria i floristeria,Green Arrow Consulting, va fer una presentació, que va permetre a l’audiència veure el que està passant en el món de la distribució, com està evolucionant el consumidor i de quina manera el florista ha de millorar la seva gestió global i en especial la comercial per poder subsistir i créixer en una conjuntura tan complicada com l’actual. L’evolució del món del comerç és imparable. Al creixement desmesurat del comerç on-line hi han d’afegir multitud de noves fórmules de comerç off-line (tenda física), de noves ensenyes, amb botigues espectaculars amb l’única finalitat d’atreure el màxim de clients i incrementar la compra mitjana. I això també està passant en sectors tradicionals. Encara que ens sorprendria en especial la poca evolució que ha tingut el canal de la floristeria. Aquest no ha canviat, no ha evolucionat, segueix sent un format molt tradicional basat més en el valor afegit artístic que en el purament comercial. Amb aquest panorama, i afegint que a Espanya el consum per capita i any de flors és de 17€/ any pels 130€/any a Dinamarca, 106€ a Alemanya o 90€ a Holanda i que en els últims anys han tancat un 35% de les floristeries del país, qui voldria invertir en el sector? Alguns estan preocupats pel desenvolupament dels basars xinesos, però a Espanya en el sector de la flor, només representen un 1% del mercat. Els supermercats només un 5%, tot i que en dades assenyalades (dia de la Mare, Sant Valentí, Nadal…) fan operacions molt potents en termes de preus. Si a tot això hi afegim, per un costat, que no hi ha grups de floristeries instal·lats a Espanya, contràriament al que succeeix a França, i per altre costat, que a Espanya, el sector de la floristeria tradicional representa el 74% de les vendes, quan a altres països, com per exemple el Regne Unit, només representa un 45% i molt amenaçat pel canal supermercat, tot plegat, ha portat a un cert immobilisme al sector, més preocupat per sobreviure que per evolucionar. I aquest immobilisme, porta implícites una sèrie de debilitats com:

18

• Una dinàmica comercial pobre i discreta dels floristes individuals que pot animar a nous operadors a entrar en el sector amb un model basat en el preu, la rotació d’estocs i la poca varietat més que en valors artístics. • Una obsessió pel marge en % i no pel marge en valor absolut, les floristeries a Espanya i Catalunya tenen imatge de cares, quant a altres països són un bé de consum diari gràcies a una dinàmica promocional molt potent, dinàmica poc desenvolupada al nostre país. • Poca innovació. No tot és art, abans de tot, és comerç. • Falta d’atractiu per nous consumidors (més joves…) i una experiència de compra coneguda i sense sorpreses. Poques són les botigues que marquen la diferència, i a excepció de la part artística floral, no hi ha una innovació en termes de concepte de botiga. • Manca de comunicació comuna i un gran individualisme. • Una gestió del punt de venda, poc professionalitzada. Si això hi afegim, una contracció global del consum, un mercat estancat, un comerç on-line que creix en tots els sectors, un dinamisme de la gran distribució, el panorama podria semblar complicat. Un exemple d’èxit: A França, fa uns anys, el grup Monceau Feurs va crear un nou tipus de botiga, les botigues HAPPY. Un concepte modern, molt dinàmic en termes de preus i promocions, basat en la rotació i amb un tipus de clientela molt variat. Avui compta amb més de 60 botigues, ells diuen que són “generadors de bon humor”, i amb unes inversions reduïdes, generen facturacions molt respectables i sobretot, rendibles. El secret del seu èxit és la comunicació, i sobretot en preus, molt visibles i impactants. Us convidem a interessar-vos per aquest model d’èxit que ha entès que o evolucionem o ens quedarem sense clients. El model de la floristeria té futur, però no amb els codis actuals, i té, la gran sort, de què encara depèn de si mateix. No espereu a què altres ho facin per vosaltres!


t

I EDICIÓ DE DECORACIÓ D’APARADORS DE NADALS

L

a Federació Catalana d’Empresaris Floristes va organitzar el passat mes de desembre, la “I Edició de decoració d’aparadors de Nadals”, un concurs on es va premiar el millor aparador decorat amb motius nadalencs. La imaginació, l’alegria, la creativitat, el ingeni, aparadors plens de motius nadalencs, amb gust i elegància que convidaven a entrar i gaudir d’aquestes dates tan especials. Aquesta I Edició va tenir molt bona acollida i van ser diversos els establiments, socis del Gremi de Floristes o membres d’una associació de la Federació, qui van enviar les millors imatges dels seus aparadors engalanats. Un jurat format per professionals de l’art floral, va escollir els 3 millors aparadors, i es va notificar finals del mes de desembre. Els guanyadors van ser:

1r PREMI Floristeria Vilaplana, S.C.P. Gran via de les Corts Catalanes, 489 – 08015 Barcelona 2n PREMI Raquel Floristeries C. Jaume Abril, 26 – 08840 Viladecans 3r PREMI Floristeria OLIMPIA Ronda Sant Pau, 17-19 - 08015 Barcelona Tots els guanyadors van rebran un diploma acreditatiu com a primer, segon i tercer premi respectivament. La resta de participants va rebre un diploma de participació. Moltes gràcies a tots els participants i enhorabona als guanyadors. Esperem celebrar una II Edició els propers Nadals per poder gaudir de l’art i el treball dels nostres floristes. Federació Catalana d’Empresaris Floristes

19


1r PREMI.

Floristeria Vilaplana

2n

3r

20


2n PREMI.

Raquel Floristeries

3r PREMI.

Floristeria OLIMPIA

21


SANTORAL Abril 2015 Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

Dissabte

Diumenge

1 Hug / Teodora

2 Francesc de Pàola DIJOUS SANT

3 Sixte DIVENDRES SANT

4 Benet / Plató

5 Vicenç Ferrer / Emilia / Irene DIUMENGE DE PASQUA

6 Guillem / Misericòrdia PASQUA FLORIDA

7 Joan Baptista

8 Amanci

9 Marcel / Hilari

10 Terenci

11 Felip / Dolors

12 Victor / Sofia

13 Martí

14 Valerià / Telm

15 Damià

16 Marçal / Júlia

17 Robert / Marianna

18 Eleuteri

19 Vicenç

20 Glòria / Agnès

21 Simeó

22 Agapit

23 SANT JORDI

24 Fidel

25 Marc / Calixt

26 Isidor / Engràcia

27 Mare de Déu de Montserrat

28 Prudenci

29 Agapí / Robert

30 Josep-Benet

Maig 2015 Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

Dissabte

Diumenge

Josep Obrer DIA DEL TREBALL

2 Fèlix / Araceli

3 Felip DIA DE LA MARE

4 Paulí

5 Teodor /Màxim / Irene

6 Domènec

7 Sixte / Gisela

8 Mare de Déu dels Desamparats

9 Gregori / Nicolau / Catarina

10 Joan D’Àvila / Beatriu

11 Ponç / Felisa

12 Domènec

13 Fàtima

14 Maties / Gemma

15 Isidre

16 Honorat / Ubald

17 Pasqual

18 Feliu / Eric / Clàudia

19 Iu

20 Baldiri / Hilari

21 Cristòfor / Virginia

22 Emili / Rita / Júlia

23 Desideri

24 Susanna / M. Auxiliadora

25 Gregori / Magdalena PASQUA GRANADA

26 Zacaries

27 Agustí / Juli

28 Bernat / Emili

29 Just / Ramon E.

30 Ferran / Emilia

31 Pasqual


SANTORAL Juny 2015 Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

Dissabte

Diumenge

2 Marcel·lí / Elm / Amèlia

3 Carles / Clotilde

4 Rut / Noemí

5 Màrcia / Sandra

6 Claudi / Paulina

7 Robert

8 Guillem

9 Ricard

10 Maurici

11 Alicia

12 Onofre / Iolanda

13 Antoni de P.

14 Fèlix / Elisenda

15 Bernat / Modest

16 Quirze / Julita

17 Ismael / Emília

18 Marc / Marina

19 Aurora

20 Isidor / Elia

21 Lluis / Raül / Adolf

22 Tomàs / Innocència

23 Feliu / Jacob / Elisenda

24

25

26 David / Magdalena

27 Samsó / Perpetu Socors

29 Pere / Pau / Pol

30 Marçal / Emiliana

1

Ignasi / Laura / Flor

SANT JOAN

Guillem / Eva

28

Marcel·la


t

El Gremi de Floristes ha portat sort per Nadal

D

urant l’últim trimestre de l’any, el Gremi de Floristes va voler ser previsor i va encarregar loteria de Nadal amb el número 54.837 amb molta antelació. Potser era una premonició! Es van repartir moltes participacions. Des del Mercat de Sant Boi, a les diferents parades, també des de l’oficina de la primera planta, i durant les Mercademostracions celebrades al mes de desembre. Encara que la part més important d’aquesta difusió va estar feina de tots els floristes que, com cada any, van encarregar moltes participacions del nostre número. Gràcies a ells, encara que soni a tòpic, va estar un número molt repartit arreu de Catalunya. I aquest any sí, sí que va tocar. No va ser el premi gros, però si un dels primers. Noticia que vam rebre amb molta il·lusió i alhora molta responsabilitat. Volem des d’aquí agrair a tots els floristes: A tots ells, moltes gràcies, perquè amb la seva col·laboració i implicació, el Gremi va poder repartir un pessic de sort i molta alegria. Gremi de Floristes de Catalunya

ABM PLANTES I JARDINS, S.L.

FLORISTERIA JAZMIN

JARDINERIA OLIVERAS

AGRIOVAN

FLORISTERIA JOAN

JAUME MATEU

ART JAPONÈS

FLORISTERIA JOVI

KANDA FLORS, S.L.

CAL UNGE

FLORISTERIA LA PLANTETA

L’ART D’HORTA

DANIEL SOLAFLORS

FLORISTERIA MAJO

LAURA FLORS, S.A.

EL JARDINET, S.C.

FLORISTERIA PARIS

MAGDAFLOR, S.L.

FLOR ALBA

FLORISTERIA SANJUÁN

MASIA CAN SOLER

FLORES MARUJA

FLORISTERIA YUCA

OLIMPIA ART FLORAL

FLORISTERIA LLOVERAS BARCELÓ

FLORS ESTRELLA

Q FLOR/ OBIT FLOR S.L.

FLORISTERIA AGROCAMP

FLORS I PLANTES BERTRAN

PRATS BARCELONA FLOWER S.L.

FLORISTERIA ARALIA

FLORISTERIA SABADELL

REIGMAT

FLORISTERIA ARMENGOL

FLORS VILAPLANA, S.C.P.

S. VENTURA S.A.

FLORISTERIA CARRASCO

FRÉSIA

TERESA GRAU

FLORISTERIA GUBERNA

GARCIFLORS

VERDE DIONI

FLORISTERIA J. SORIANO

GRAS FLORISTES

26


ENTREVISTA NOM: Mercedes Díaz NOM FLORISTERIA: Flors per Tu (Josma Jardins Viladrau) CIUTAT: C/Nou,2, Viladrau (Girona)

1. Com va començar a la floristeria? Nosaltres som jardiners i vam decidir tenir un annex a la jardineria.

2. Vocació o herència familiar? Això nostre és per vocació.

3. Quins colors prefereix pels seus treballs?

Utilitza el comerç electrònic? Quina opinió té?

Els meus colors preferits són el vermell, el taronja, el verd i el blanc. És difícil triar només un.

Sí. És un altra manera diferent de treballar.

Compra als mercats locals o als mercats europeus?

4. Quines son les seves flors preferides? El Lilium, Astromelia, les roses i les peònies.

Jo compro en un proveïdor local.

Recorda alguna anècdota simpàtica o original dintre de la seva floristeria?

Creu necessari que les persones del món de la floristeria estiguin preparades?

Una clienta va entrar sense saber què volia exactament. Després d’una hora, es va emportar un arreglament floral, i a més, molt contenta.Vaig pensar que acabaria amb la meva paciència!

Sí, és molt important tenir una formació en flors.

Creu interessant estar adherit a les associacions del sector floral?

Treballar amb flors quin significat té per vostè?

Sí, aquest Gremi està molt castigat i és important que estiguem units.

Sóc feliç quan puc desenvolupar les meves idees fent treballs florals. És molt gratificant quan els clients marxen contents amb una feina que has fet tu.

Resumeixi la seva feina en una paraula Gratificant.

27


ENTREVISTA NOM: : Montserrat Arimany NOM FLORISTERIA: Floristeria Sabadell CIUTAT: PG. FABRA I PUIG, 264 - Barcelona

Com va començar a la floristeria? El negoci el va iniciar la meva avia, Carme Sabadell, a l’any 1956, i ara jo formo part d’ell.

Vocació o herència familiar? Les dos coses, herència familiar, però jo vaig continuar perquè m’agrada aquest món i gaudeixo treballant entre flors i plantes.

Quins colors prefereix pels seus treballs? Actualment prefereixo els color harmònics, els tons suaus, vintage, potser perquè és la tendència actual i també per influencia de la primavera.

Quines son les seves flors preferides? Totes aquells que facin olor com els bulbs i la rosa de jardí.

Recorda alguna anècdota simpàtica o original dintre de la seva floristeria? No sé si com anècdota però sí com una gran experiència quan vaig col·laborar amb la decoració floral del “gran casament hindú” d’una neboda del multimilionari indi de l’acer Mittal que va sorprendre a la ciutat de Barcelona el passat mes de desembre de 2013, amb una gran festa durant tres dies marcada pel luxe i l’ exotisme.

Treballar amb flors quin significat té per vostè? És una passió, és la manera d’expressar el que soc, és un llenguatge, és la meva via per expressar sentiments.

Utilitza el comerç electrònic? Quina opinió té? Sí. És el futur, encara que en el meu districte (Nou Barris) tot just s’està iniciant crec que es una via a explotar i de la que ens podem beneficiar.

Compra als mercats locals o als mercats europeus? En tots dos, hem de diversificar.

Creu necessari que les persones del món de la floristeria estiguin preparades? Crec que és obligat.

Creu interessant estar adherit a les associacions del sector floral? Sí, són un punt important de recolzament.

Resumeixi la seva feina en una paraula Passió. Ser florista és un estil de vida.

28


29


TELÈFONS D’INTERÈS AJUNTAMENT

Ajuntament Barcelona ................................................................................................934 027 000 Ajuntament Girona...............................................................972 419 000 / 972 419 010 Ajuntament Lleida .........................................................................................................973 700 300 Ajuntament Tarragona.................................................................................................977 296 100 Ajuntament Terrassa.....................................................................................................937 397 000 Ajuntament Vic ................................................................................................................938 862 100

MERCATS

Mercabarna-flor ............................................................................................................93 556 32 42 Mercat de la flor i Planta Ornamental de Catalunya .............................. 93 750 00 00

ASSOCIACIONS

Gremi de Floristes de Catalunya ..........................................................................934 616 453 Associació de Floristes de les Comarques de Tarragona........................977 753 929 Associació de Floristes de Vic i comarca ..........................................................938 862 445 Gremi de Professionals Floristes de Girona i Província ...........................972 841 502 Gremi Floristeria de Terrassa i Comarca..........................................................937 361 100

SEGURETAT

Mossos Transit......................................................................................................................................... 088 Guàrdia Civil ............................................................................................................................................ 062 Guardia Urbana ..................................................................................................................................... 092 Policia Nacional ...................................................................................................................................... 091 Bombers .................................................................................................................................................... 085

TRANSPORTS

Renfe .....................................................................................................................................902 240 202 Transports Metropolitans de Barcelona .................................................................................. 010 Línies d’autobusos que arriben a Mercabarna-flor: L-80 Barcelona-Gavà / Gavà-Barcelona L-87 Barcelona-Viladecans / Viladecans-Barcelona Taxis adaptats (persones amb mobilitat reduïda) .......................................934 208 088

ALTRES

CatSalut Respon .................................................................................................................................... 061 Correus ...............................................................................................................................902 197 197 Jefatura Provincial de Tràfic.......................................................................................932 986 500 Envialia..................................................................................................................................935 568 191 Telèfon civisme (recollida mobles, enllumenat, neteja) ............................900 226 226 Oficina d’informació al Consumidor (OMIC) ...............................................934 027 841

URGÈNCIES GENERALITAT

POLICIA, AMBULÀNCIES I BOMBERS .................................... 112

30


Federació Catalana de Empresaris Floristes Nº8