Page 1


Edita:

D.L.: T-0990-11

3


Estimados y estimadas gandienses:

Estimats gandians i gandianes: Acabem de dir-li adéu a un estiu que serà recordat per la gran quantitat d’activitats culturals, lúdiques i d’oci que hem organitzat des de l’Ajuntament per poder aconseguir que Gandia arribe a ser, definitivament, la Capital del Turisme que tots desitgem. Eixe era un dels objectius que ens vam marcar a l’inici de la legislatura i estem en el camí d’aconseguir-lo, gràcies a la col·laboració i a la implicació del sector turístic i gràcies, també, a la participació activa dels nostres ciutadans. Però el nostre treball no s’acaba ací. Al contrari, este propòsit de capitalitat turística significa que, durant tot l’any, Gandia ha d’estar oferint idees i propostes que projecten externament la imatge de la ciutat. En este sentit, el cicle festiu és una magnífica oportunitat que no hem de desaprofitar. I la Fira i Festes de Gandia és un dels moments clau perquè els visitants puguen descobrir la ciutat en una altra època de l’any. L’esperit mediterrani, el caràcter festiu i participatiu dels gandians i de les gandianes, són un patrimoni singular que, des de fora, és altament valorat i apreciat. I, per este motiu, la nostra Fira i Festes ha de ser una magnífica targeta de presentació. Una Fira i Festes que servix per unir i reunir els ciutadans en uns dies de festa i de celebració, donant calor i color a tota una sèrie d’esdeveniments que estan pensats perquè, íntimament, ens puguem sentir orgullosos de ser gandians. Però no oblidem que estes festes honoren la figura de Sant Francesc de Borja, el nostre patró, al qual li devem que Gandia siga una ciutat amb una gran herència cultural, religiosa i històrica. En nom de tota la Corporació Municipal, us desitge, a totes i a tots, que passeu unes bones festes. Són per a vosaltres.

Acabamos de decirle adiós a un verano que será recordado por la gran cantidad de actividades culturales, lúdicas y de ocio que hemos organizado desde el Ayuntamiento para poder conseguir que Gandia llegue a ser, definitivamente, la Capital del Turismo que todos deseamos. Ese era uno de los objetivos que nos marcamos al inicio de la legislatura y estamos en el camino de conseguirlo, gracias a la colaboración y a la implicación del sector turístico y gracias, también, a la participación activa de nuestros ciudadanos. Pero nuestro trabajo no se acaba ahí. Al contrario, este propósito de capitalidad turística significa que, durando todo el año, Gandia tiene que estar ofreciendo ideas y propuestas que proyecten externamente la imagen de la ciudad. En este sentido, el ciclo festivo es una magnífica oportunidad que no tenemos que desaprovechar. Y la Fira i Festes de Gandia es uno de los momentos clave para que los visitantes puedan descubrir la ciudad en otra época del año. El espíritu mediterráneo, el carácter festivo y participativo de los y las gandienses, son un patrimonio singular que, desde fuera, es altamente valorado y apreciado. Y, por este motivo, nuestra Fira i Festes tiene que ser una magnífica tarjeta de presentación. Una Fira i Festes que sirve para unir y reunir a los ciudadanos en unos días de fiesta y de celebración, dando calor y color a toda una serie de actos que están pensados para que, íntimamente, nos podamos sentir orgullosos de ser gandienses. Pero no olvidamos que estas fiestas honran la figura de San Francisco de Borja, nuestro patrón, al cual le debemos que Gandia sea una ciudad con una gran herencia cultural, religiosa e histórica. En nombre de toda la Corporación Municipal, os deseo, a todas y a todos, que paséis unas felices fiestas. Son para vosotros.

Arturo Torró Chisvert

Arturo Torró Chisvert Alcalde de Gandia

Alcalde de Gandia

5


Veïnes i veïns de Gandia.

Vecinas y vecinos de Gandia.

L’any 2011 celebràvem 700 anys de Fira i Festes, des que, el 1311, el rei Jaume II el Just va concedir el privilegi de fer una fira i mercat a Gandia.

El año 2011 celebrábamos 700 años de Fira i Festes, desde que, en 1311, el rey Jaume II el Just concedió el privilegio de hacer una feria y mercado en Gandia.

Enguany, celebrem una altra efemèride en les nostres festes patronals en honor a Sant Francesc de Borja, el IV Duc de Gandia, perquè commemorem el 600 aniversari de la mort del I duc de la ciutat, Alfons el Vell, un personatge transcendent per a entendre el desenvolupament urbà, històric, cultural i social de la nostra ciutat. Per això, des del govern de Gandia, hem volgut recordar la seua figura amb aquest homenatge.

Este año, celebramos otra efeméride en nuestras fiestas patronales en honor a San Francisco de Borja, el IV Duque de Gandia, porque conmemoramos el 600 aniversario de la muerte del I duque de la ciudad, Alfonso de Aragón, el Viejo, un personaje trascendente para entender el desarrollo urbano, histórico, cultural y social de nuestra ciudad. Por eso, desde el gobierno de Gandia, hemos querido recordar su figura con este homenaje.

A més a més, la Fira i Festes 2012, porta com a novetat principal el canvi de data. Unes festes encarades al cap de setmana per tal de facilitar una massiva afluència de visitants d’altres poblacions a la ciutat. Un altre personatge clau en aquestes festes és el nostre sempre estimat Tio de la Porra, que la Conselleria de Cultura va declarar Bé Immaterial de Rellevància Local, el mes de juliol passat. Aquest fet ens ha portat, des del departament de Cultura, a convocar un concurs d’idees per a crear una imatge institucional, que servisca per a difondre la importància que volem donar a aquest símbol tan propi i singular de Gandia. Una imatge que podreu trobar en aquest llibre d’actes de la Fira i Festes 2012.

Además, la Fira i Festes 2012, trae como novedad principal el cambio de fecha. Unas fiestas encaradas al fin de semana para facilitar una masiva afluencia de visitantes de otras poblaciones a la ciudad. Otro personaje clave en estas fiestas es nuestro siempre estimado Tio de la Porra, que la Conselleria de Cultura declaró Bien Inmaterial de Relevancia Local, el pasado mes de julio. Este hecho nos ha llevado, desde el departamento de Cultura, a convocar un concurso de ideas para crear una imagen institucional, que sirva para difundir la importancia que queremos dar a este símbolo tan propio y singular de Gandia. Una imagen que podréis encontrar en este libro de actos de la Fira i Festes 2012.

Encara afrontem temps difícils. Aquesta és una fira que ha comptat amb un pressupost més reduït respecte a anys anteriors, però que amb imaginació i esforç vol continuar oberta a la ciutadania. Des del departament de Cultura, tot l’equip, hem volgut plasmar una Fira i Festes participativa, on es pose de manifest la voluntat d’una ciutat, d’uns ciutadans, dispostos a obrir Gandia a visitants i forasters, nouvinguts i turistes, per tal que senten la màgia de la nostra gent, dels nostres carrers i de la nostra història.

Todavía afrontamos tiempos difíciles. Esta es una feria que ha contado con un presupuesto más reducido respecto a años anteriores, pero que con imaginación y esfuerzo quiere continuar abierta a la ciudadanía. Desde el departamento de Cultura, todo el equipo, hemos querido plasmar una Fira i Festes participativa, donde se ponga de manifiesto la voluntad de una ciudad, de unos ciudadanos, dispuestos a abrir Gandia a visitantes y forasteros, recién llegados y turistas, para que sienten la magia de nuestra gente, de nuestras calles y de nuestra historia.

Vull convidar-vos a eixir al carrer i viure la festa al so dels tambors del Tio de la Porra que, alegrement, anuncia la Fira i Festes.

Quiero invitaros a salir a la calle y vivir la fiesta al sonido de los tambores del Tio de la Porra que, alegremente, anuncia la Fira i Festes.

La ciutat ja respira aires de festa: que comence la Fira i Festes!!

La ciudad ya respira aires de fiesta: ¡¡que empiece la Fira i Festes!!

Vicent Gregori Acosta Tinent d’alcalde de Cultura

Vicent Gregori Acosta

6

Teniente de alcalde de Cultura


Espectacles Teatre Serrano Venda d’entrades per Servicam (www.servicam.com i al telèfon 965 117 117) o a la taquilla de la Casa de Cultura (passeig de les Germanies, 13). Espectacles i preus: Dissabte 29 de setembre, 22.30 h The World of Abba Zona A (platea i part frontal del primer pis): preu normal, 18 euros; reduït, 15 euros. Zona B (laterals primer pis i segon pis): normal, 15 euros; preu reduït, 12 euros. Diumenge 30 de setembre, 22.30 h Moonwalker Zona A (platea i part frontal del primer pis): preu normal, 18 euros; reduït, 15 euros. Zona B (laterals primer pis i segon pis): normal, 15 euros; preu reduït, 12 euros. Dilluns 1 d’octubre, 18.00 h Concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana Preu únic: 6 euros Tenen dret a les entrades amb preu reduït les persones amb Carnet Jove, Targeta 12:35, Carnet de Pensionista i Targeta Daurada Gandia.

IES Maria Enríquez Diumenge 30 de setembre Miguel Bosé. Papitwo Preu: - Entrada general: anticipada, 25 euros; en taquilla, el mateix dia del concert, 30 euros. - Zona Papitwo (davant de l’escenari): anticipada 50 euros; en taquilla, el mateix dia del concert, 55 euros. Venda d’entrades en El Corte Inglés, Casa de la Cultura, Radio Gandia, papereria La Fona (Oliva), Portonovo Café (platja de Gandia), Discopolis (Xàtiva) i Café París (Tavernes de la Valldigna).

Sopars medievals Dissabte 29 i diumenge 30 de setembre, a les 22.00 h, al Palau Ducal Preu: 22 euros. Venda d’entrades: taquilla de la Casa de Cultura i Palau Ducal.

7


8


La Casa de Cultura Marqués González de Quirós acull una exposició al voltant de la vida del duc Alfons el Vell, realitzada pel CEIC Alfons el Vell, amb la col·laboració del departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia. La mostra es podrà visitar del 21 de setembre al 31 d’octubre, en horari: de dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00 h i de 17.30 a 20.00 h, i diumenges de 18.00 a 20.00 h. L’entrada és gratuïta.

La Casa de Cultura Marqués González de Quirós acoge una exposición alrededor de la vida del duque Alfonso de Aragón, realizada por el CEIC Alfons el Vell, con la colaboración del departamento de Cultura del Ayuntamiento de Gandia. La muestra se podrá visitar del 21 de septiembre al 31 de octubre en horario: de lunes a sábado de 10.30 a 14.00 h y de 17.30 a 20.00 h, y domingos de 18.00 a 20.00 h. La entrada es gratuita.

9


Eduardo Malonda Si haguérem de descriure el cartell de la Fira i Festes de 2012, diríem que el que es buscava és que fora colorista, festiu i divertit. La proposta del dissenyador de Gandia, Eduardo Malonda, on es representen els elements més característics de la nostra festa, ho ha aconseguit de bon tros.

Si tuviéramos que describir el cartel de la Fira i Festes de 2012, diríamos que lo que se buscaba es que fuera colorista, festivo y divertido. La propuesta del diseñador de Gandia, Eduardo Malonda, donde se representan los elementos más característicos de nuestra fiesta, lo ha conseguido con creces.

Amb un tractament simplificat, icònic, Malonda ha volgut il·lustrar els diferents espais on es desenvolupa la Fira i Festes, centrada principalment al carrer, sobre un fons blanc per ressaltar els colors i les transparències. En un primer plànol destaca el Tio de la Porra amb el cotó típicament firer... A més a més, el cartell fa menció al 600 aniversari de la mort del Duc Alfons el Vell, efemèride que es commemora, enguany, a la nostra Fira i Festes.

Con un tratamiento simplificado, icónico, Malonda ha querido ilustrar los diferentes espacios donde se desarrolla la Fira i Festes, centrada principalmente en la calle, sobre un fondo blanco para resaltar los colores y las transparencias. En un primer plano destaca el Tio de la Porra con el algodón típicamente feriante... Además, el cartel hace mención al 600 aniversario de la muerte del Duque Alfonso de Aragón “el Viejo”, efeméride que se conmemora, este año, en nuestra Fira i Festes.

Eduardo Malonda va realitzar els estudis de tècnic especialista en Edificis i Obres. (Institut de Formació Professional d’Oliva) i estudis de Disseny Gràfic Publicitari (fins a 4t curs) a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de València. Va gaudir d’estudi propi de disseny gràfic a Gandia, des de 2005 fins a 2008. Actualment, treballa com a responsable d’imatge corporativa a l’Ajuntament de Calp, així com a freelance realitzant treballs d’imatge corporativa, disseny editorial i creació gràfica publicitària per a diverses empreses de la comarca.

10

Eduardo Malonda realizó los estudios de técnico especialista en Edificios y Obras. (Instituto de Formación Profesional de Oliva) y estudios de Diseño Gráfico Publicitario (hasta 4º curso) en la Escuela de Artes Aplicadas y Oficios Artísticos de Valencia. Disfrutó de un estudio propio de diseño gráfico en Gandia, desde 2005 hasta el 2008. En la actualidad, trabaja como responsable de la imagen corporativa en el Ayuntamiento de Calp, así como freelance realizando trabajos de imagen corporativa, diseño editorial y creación gráfica publicitaria para varias empresas de la comarca.


Commemoració del 600 aniversari de la mort del primer duc de Gandia, Alfons d’Aragó i Foix, més conegut com Alfons el Vell Enguany, la Fira i Festes de Gandia té un caràcter especial, ja que es commemora el 600 aniversari de la mort d’Alfons el Vell, primer duc de la ciutat. Alfons d’Aragó i Foix, conegut a Gandia com Alfons el Vell, era nét del rei Jaume II i membre de la casa reial de la Corona d’Aragó. Va ser primer duc de Gandia, primer comte de Dénia, primer marqués de Villena i comte de Ribagorça, entre altres importants càrrecs nobiliaris i militars. A Gandia, va encetar les obres de l’església de Santa Maria (actualment Col·legiata), va eixamplar el Palau i la ciutat, i va construir el monestir de Sant Jeroni de Cotalba. Abans de morir als 80 anys, va ser candidat a rei de la Corona d’Aragó.

Este año, la Fira i Festes Gandia tiene un carácter especial, ya que se conmemora el 600 aniversario de la muerte de Alfonso el Viejo, primer duque de la ciudad. Alfonso de Aragón Foix, conocido en Gandia como Alfonso el Viejo, era nieto del rey Jaume II y miembro de la casa real de la Corona de Aragón. Fue primer duque de Gandia, primer conde de Dénia, primer marqués de Villena y conde de Ribagorza, entre otros importantes cargos nobiliarios y militares. En Gandia, comenzó las obras de la iglesia de Santa Maria (actualmente Colegiata), ensanchó el Palacio y la ciudad, y construyó el monasterio de San Jerónimo de Cotalba. Antes de morir a los 80 años, fue candidato a rey de la Corona de Aragón.

Gandia tenia un deute de reconeixement amb el seu primer duc, Alfons el Vell. Era de justícia que la seua ciutat li dedicara, també, una Fira i Festes amb motiu de l’aniversari de la seua mort. Ell serà, en realitat, qui posarà en marxa tot el mecanisme civil i religiós de la ciutat i qui la prepararà per acollir el Segle d’Or Valencià, que els gandians oferiran al món de la llengua i la cultura europea.

Gandia tenía una deuda de reconocimiento con su primer duque, Alfonso el Viejo. Era de justicia que su ciudad le dedicara, también, una Fira i Festes con motivo del aniversario de su muerte. Él será, en realidad, quien pondrá en marcha todo el mecanismo civil y religioso de la ciudad y quien la preparará para acoger el Siglo de Oro Valenciano, que los gandienses ofrecerán en el mundo de la lengua y la cultura europea.

El departament de Cultura, en memòria i homenatge a Alfons d’Aragó, ha volgut recordar el mapa de la ciutat que el duc governava i ha senyalitzat les portes principals de la Gandia del segle XV, perquè veïns i visitants s’aproximen millor a un espai medieval, ara desaparegut.

El Departamento de Cultura, en memoria y homenaje a Alfonso de Aragón, ha querido recordar el mapa de la ciudad que el duque gobernaba y ha señalizado las puertas principales de la Gandia del siglo XV, para que vecinos y visitantes se aproximen mejor a un espacio medieval, ahora desaparecido.

11


Bé Immaterial de Rellevància Local La Fira i Festes de 2012 serà recordada per una fita molt especial. I és que, juliol passat, la Generalitat Valenciana va reconéixer el Tio de la Porra com a Bé Immaterial de Rellevància Local, de forma que es preserve esta figura i es promoga la seua difusió i estudi.

La Fira i Festes de 2012 será recordada por un hecho muy especial. Y es que, el pasado julio, la Generalitat Valenciana reconoció al Tio de la Porra como Bien Inmaterial de Relevancia Local, de forma que se preserve esta figura y se promueva su difusión y estudio.

Segons l’historiador de Gandia, J. J. Gonga, la primera referència escrita sobre la banda del Tio de la Porra, la trobem en un escrit del notari Pasqual Sanz i Forés de 1871, quan parla d’un “figurón grotestacamente vestido que recorrió las calles anunciando la fiesta con un tambor”. Després d’alguns anys de decadència de la tradició, en la Segona República es va institucionalitzar la celebració. En 1929 adoptarà els uniformes militars i en 1931 ja apareix la primera referència documental amb el nom del Tio de la Porra.

Según el historiador de Gandia, J. J. Gonga, la primera referencia escrita sobre la banda del Tio de la Porra, la encontramos en un escrito del notario Pasqual Sanz i Forés de 1871, cuando habla de un “figurón grotestacamente vestido que recorrió las calles anunciando la fiesta con un tambor”. Después de algunos años de decadencia de la tradición, en la Segunda República se institucionalizó la celebración. En 1929 adoptará los uniformes militares y en 1931 ya aparece la primera referencia documental con el nombre de Tio de la Porra.

Fins a l’actualitat, la banda de tambors del Tio de la Porra ha anunciat l’inici de la Fira i Festes de Gandia, recorrent els col·legis de la ciutat i alliberant els xiquets i les xiquetes al seu pas, perquè puguen començar a gaudir de la festa. Enguany, segur que esta tradicional i festiva cercavila tindrà un significat molt especial, amb la declaració, per part de la Generalitat Valenciana, com a BIRL, un fet que fa que tots els gandians i gandianes ens sentim més orgullosos de la nostra tradició. Actes del Tio de la Porra

Hasta la actualidad, la banda de tambores del Tio de la Porra ha anunciado el inicio de la Fira i Festes y de Gandia, recorriendo los colegios de la ciudad y liberando a los niños y niñas a su paso, para que puedan empezar a disfrutar de la fiesta. Este año, seguro que este tradicional y festivo pasacalle tendrá un significado muy especial, con la declaración por parte de la Generalitat Valenciana, como BIRL, un hecho que hace que todos los/las gandienses nos sintamos más orgullosos de nuestra tradición.

Divendres 28 de setembre -A les 09.00 h. des de la plaça Major, eixida del Tio de la Porra per recórrer els col·legis i carrers anunciant que comença la festa a Gandia. -A les 13.30 h. concentració de les bandes del Tio de la Porra a la plaça Major i bombardeig pirotècnic.

12


El Tio de la Porra estrena imatge Des del departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia el passat mes de juliol es va realitzar un concurs per aconseguir una nova imatge corporativa del Tio de la Porra, que representara l’emblemàtic personatge i poguera ser utilitzada amb objectius promocionals.

Desde el departamento de Cultura del Ayuntamiento de Gandia el pasado mes de julio se realizó un concurso para conseguir una nueva imagen corporativa del Tío de la Porra, que representara el emblemático personaje y pudiera ser utilizada con objetivos promocionales.

Finalment, el guanyador del concurs, dotat amb un premi de 1.500 euros va ser el jove dissenyador de Gandia, Baptiste Pons. El seu disseny està basat en la simplificació de la silueta característica del personatge. La senzillesa formal del símbol permet reproduir-lo a qualsevol escala i amb qualsevol tècnica, des d’una targeta de visita de pocs centímetres fins a una escultura d’acer de grans dimensions, passant per tot tipus d’elements promocionals (samarretes, bosses, cartells, etc.).

Finalmente, el ganador del concurso, dotado con un premio de 1.500 euros fue el joven diseñador de Gandia, Baptiste Pons. Su diseño está basado en la simplificación de la silueta característica del personaje. La sencillez formal del símbolo permite reproducirlo a cualquier escala y con cualquier técnica, desde una tarjeta de visita de pocos centímetros hasta una escultura de acero de grandes dimensiones, pasando por todo tipo de elementos promocionales (camisetas, bolsas, carteles, etc.).

Baptiste Pons és un dissenyador de 30 anys, nascut a Gandia. Va finalitzar els seus estudis el 2006 a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. Actualment, estudia un Grau de Comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya. Des de 2006, treballa a l’estudi de disseny Pepe Gimeno-Proyecto Gráfico de València.

Baptiste Pons es un diseñador de 30 años, nacido en Gandia. Finalizó sus estudios en 2006 en la Escuela de Arte y Superior de Diseño de Valencia. Actualmente, estudia un Grado de Comunicación en la Universitat Oberta de Catalunya. Desde 2006, trabaja en el estudio de diseño Pepe GimenoProyecto Gráfico de Valencia.

13


En honor al duc Alfons el Vell Un mercat medieval omplirà, de nou, la plaça Major, el carrer Duc Alfons el Vell i voltants, amb un centenar de paradetes i animació, que ens endinsaran en l’autèntica Gandia medieval. Basantse en la informació de l’Arxiu Històric, es recrearan tres de les portes de l’antiga muralla de Gandia, que se situaran als carrers Sant Pasqual, plaça Escola Pia i Major. El Mercat comptarà també amb un gran campament que recrearà la Plaça de la Vila i animació a càrrec de Campe qui Puga i Camaleón Teatro. L’organització del Mercat corre a càrrec de La Fragua de Vulcano.

Un mercado medieval llenará, de nuevo, la plaza Mayor, la calle Duc Alfons el Vell y alrededores, con un centenar de puestos y animación, que nos adentrarán en la auténtica Gandia medieval. Basándose en la información del Archivo Histórico, se recrearán tres de las puertas de la antigua muralla de Gandia, que se situarán en las calles Sant Pasqual, plaza Escola Pia y Major. El Mercado contará también con un gran campamento, que recreará la Plaza de la Vila y animación a cargo de Campe qui Puga y Camaleón Teatro. La organización de Mercado corre a cargo de La Fragua de Vulcano.

El Mercat Medieval s’inaugurarà el 28 de setembre, a les 20.00 h, amb un espectacle en record a la figura d’Alfons el Vell. La resta de dies de Fira i Festes, el mercat estarà obert d’11.30 a 15.00 h i de 17.00 a 00.00 h.

El Mercado Medieval se inaugurará el 28 de septiembre, a las 20.00 h, con un espectáculo en recuerdo a la figura de Alfonso el Viejo. El resto de días de Fira i Festes, el mercado estará abierto de 11.30 a 15.00 h y de 17.00 a 00.00 h.

Acte inaugural de la Fira i Festes i el Mercat Medieval A partir de les 19.00 h, una gran desfilada recorrerà els carrers de Gandia per iniciar a la Fira i Festes de 2012. En record a la figura d’Alfons el Vell, la desfilada, formada per personatges de l’època, cavalleria, músics i els abanderats de Tortosa, partirà de la plaça Escola Pia, i continuarà per els carrers Sant Francesc de Borja, passeig de les Germanies, Duc Alfons el Vell, Ausiàs March, fins arribar a la plaça Major. Allí tindrà lloc, a les 20.00 h, l’acte inaugural de la Fira i Festes i el Mercat Medieval, on no faltaran les sorpreses.

Acto inaugural de la Fira i Festes y el Mercado Medieval A partir de las 19.00 h, un gran desfile recorrerá las calles de Gandia para iniciar la Fira i Festes de 2012. En recuerdo a la figura de Alfonso el Viejo, el desfile, formado por personajes de la época, caballería, músicos y los abanderados de Tortosa, partirá de la plaza Escola Pia, y continuará por las calles Sant Francesc de Borja, paseo de les Germanies, Duc Alfons el Vell, Ausiàs March, hasta llegar a la plaza Major. Allí tendrá lugar, a las 20.00 h, el acto inaugural de la Fira i Festes y el Mercado Medieval, donde no faltarán las sorpresas.

A més a més, la figura d’Alfons el Vell es donarà a conéixer, també, amb representacions teatrals al Palau Ducal, on es relataran els fets més importants de la Gandia de l’època, amb personatges com Violant, Alfons el Jove, Alfons el Vell, Pere March o Joan de Luna. Serà dissabte i diumenge a les 19.00 i 20.00 h.

Además, la figura de Alfons el Viejo se dará a conocer, también, con representaciones teatrales en el Palacio Ducal, donde se relatarán los hechos más importantes de la Gandia de la época, con personajes como Violant, Alfonso el Joven, Alfonso el Viejo, Pere March o Joan de Luna. Será sábado y domingo a las 19.00 y 20.00 h.

Sopars medievals Has pensat, alguna vegada, a convertir-te en un personatge il·lustre de l’Edat Mitjana?. Esta Fira i Festes ho pots fer als sopars medievals que tindran lloc al Pati d’Armes del Palau Ducal, dissabte 29 i diumenge 30 de setembre, a les 22.00 h. Venda anticipada de tiquets, a la Casa de Cultura i Palau Ducal, a un preu de 22 euros, que inclou el menú del sopar i espectacles d’animació.

Cenas medievales ¿Has pensado, alguna vez, convertirte en un personaje ilustre de la Edad Media?. Esta Fira i Festes lo puedes hacer en las cenas medievales que tendrán lugar en el Patio de Armas del Palacio Ducal, el sábado 29 y domingo 30 de septiembre, a las 22.00 h. Venta anticipada de tickets, en la Casa de Cultura y Palau Ducal, a un precio de 22 euros, que incluye el menú de la cena y espectáculos de animación.

14


Ubicada a la plaça de l’Escola Pia, la Plaça de les Cultures vol ser un any més, el lloc de retrobament de totes les cultures que a dia de hui conviuen a Gandia. Representants de diverses associacions de la ciutat, mostren al públic tradicions i productes artesanals i gastronòmics dels seus països d’origen, en un atractiu mercat... La Plaça de les Cultures s’inaugurarà el divendres 28 de setembre a les 20.00 h, i estarà oberta els dies 29 i 30 de setembre d’11.00 a 00.00 h i dilluns 1 d’octubre d’11.00 a 22.00 hores. La Plaça de les Cultures comptarà, a més d’espectacles d’animació, actuacions i exhibicions del folklore multicultural, amb tallers de percussió i dansa africana perquè pugues passar una divertida estona, gaudint del sabor i la tradició d’altres cultures.

Ubicada en la plaza de las Escuelas Pías, la Plaça de les Cultures quiere ser un año más, el lugar de reencuentro de todas las culturas que a día de hoy conviven en Gandia. Representantes de varias asociaciones de la ciudad muestran al público tradiciones y productos artesanales y gastronómicos de sus países de origen, en un atractivo mercado... La Plaça de las Cultures se inaugurará el viernes 28 de septiembre a las 20.00 h, y permanecerá abierta los días 29 y 30 de septiembre de 11.00 a 00.00 h y el lunes 1 de octubre de 11.00 a 22.00 horas. La Plaça de les Cultures contará, además de espectáculos de animación, actuaciones y exhibiciones del folclore multicultural, con talleres de percusión y danza africana para que puedas pasar un divertido rato, disfrutando del sabor y tradición de otras culturas. DV

28

setembre

21:00 h

ACTUACIÓ DE LAS VOCES DE GAIA

Música ètnica i espiritual DS

29 setembre

d’11:30 a 13:30 h

TALLER PERCUSSIÓ AFRICANA d’17:30 a 19:30 h

TALLER DANSA AFRICANA 21:00 h

Actuació de SADABA. Folklore senegalés

DG

30 setembre

de 18:00 a 20:00 h

FESTIVAL MULTICULTURAL

Amb la participació de Asociación de Residentes Bolivianos en Gandia (ASOREBOL), associació Juventud Boliviana i associació de Ruso Parlantes de Gandia.

15


Un any més, la plaça del Prado serà un dels punts de referència de la Fira i Festes, amb la Plaça del Mosset, l’Espai de Multiaventura i El Rogle del Prado, per els més menuts. Un año más, la plaza de Prado será uno de los puntos de referencia de la Fira i Festes, con la Plaça del Mosset, el Espai de Multiaventura y El Rogle de Prado, para los más pequeños. Espai de Multiaventura Després de l’èxit en l’edició passada de la Fira i Festes, l’Espai de Multiaventura de l’empresa castellonenca Saltapins torna a la plaça del Prado de Gandia per fer gaudir a menuts i grans amb el seu circuit de tirolines, ponts tibetans i cordes, on hauràs de demostrar com d’intrèpid eres. Un lloc de diversió per a tota la família.

L’Espai de Multiaventura s’inaugurarà divendres 28 de setembre, a les 19.00 h. L’horari per als dies de Fira i Festes serà d’11.30 a 14.00 h i de 18.30 a 22.00 h. L’1 d’octubre estarà obert d’11.30 a 14.00 h. L’entrada és gratuïta.

16

Espai de Multiaventura Después del éxito en la edición pasada de la Fira i Festes, el Espai de Multiaventura de la empresa castellonense Saltapins vuelve a la plaza del Prado de Gandia para hacer disfrutar a pequeños y grandes con su circuito de tirolinas, puentes tibetanos y cuerdas, donde tendrás que demostrar lo intrépido que eres. Un lugar de diversión para toda la familia.

El Espai de Multiaventura se inaugurará el viernes 28 de septiembre, a las 19.00 h. El horario para los días de Fira i Festes será de 11.30 a 14.00 h y de 18.30 a 22.00 h. El 1 de octubre estará abierto de 11.30 a 14.00 h. La entrada es gratuita.


El Rogle del Prado L’espai El Rogle del Prado amb actuacions per al públic familiar, estarà dedicat enguany a la màgia de les titelles. En este espai, comptarem amb la presència de la companyia de Puçol, Teatre Buffo i el seu Cavallet de Fusta qui arriba carregat de contes, titelles i cançons com ara: Katy la Hipopòtam; Quin gust fa la lluna?, Històries dels 1.001 cavallets o Cigronet. D’altra banda, el polifacètic artista de Tavernes de la Valldigna, Josep Enric Grau, ens presenta a Titellet i Titelleta, que porten un carret xicotet arrossegat pel ratolí Marcel·lí, i dalt del carret porten el cofret Treballet on guarden un secret que la Fada de la Canya vol saber...

El Rogle del Prado El espacio El Rogle del Prado con actuaciones para el público familiar, estará dedicado este año a la magia de las marionetas. En este espacio, contaremos con la presencia de la compañía de Puçol, Teatro Buffo y su Cavallet de Fusta quien llega cargado de cuentos, títeres y canciones como por ejemplo: Katy la Hipopòtam; Quin gust fa la lluna?, Històries dels 1.001 cavallets o Cigronet. Por otro lado, el polifacético artista de Tavernes de la Valldigna, Josep Enric Grau, nos presenta a Titellet y Titelleta que traen un carrito pequeño arrastrado por el ratón Marcel·lí y, arriba del carrito, llevan el cofrecito Treballet, donde guardan un secreto que Fada de la Canya quiere saber...

DS

29 setembre

13:00 18:00

Cavallet de Fusta de Teatre Buffo. DG

30

setembre

13:00

Titellet i Titelleta de Josep Enric Grau. 18:00

Cavallet de Fusta de Teatre Buffo. DL

1

octubre

13:00 18:00

Titellet i Titelleta de Josep Enric Grau.

17


La Plaça de les Clarisses (plaça de Maria Enríquez) tornarà a ser el punt de trobada de la música dels records. Enguany realitzarem un viatge amb el so més revival des dels anys 50 als 80.

La Plaça de las Clarisses (plaza de María Enríquez) volverá a ser el punto de encuentro de la música de los recuerdos. Este año realizaremos un viaje con el sonido más revival desde los años 50 a los 80.

DV

Bernardino i la San Francisco Big Band. Dirigida per Miguel Vercher La música lleugera italiana dels anys 50 als 70. Bernardí Gosp fou un dels cantants valencians de Bernardí Gosp fue uno de los cantantes valencianos de referència durant la segona meitat del passat segle. referencia durante la segunda mitad del pasado siglo. Líder de bandes com Los Serenade o Bernadino Líder de bandas como Los Serenade o Bernadino i son i son grup, la seua veu sonava en qualsevol festa grup, su voz sonaba en cualquier fiesta o celebración o celebració que es realitzara a la Comunitat que se realizara en la Comunidad Valenciana. Ahora, Valenciana. Ara, la San Francisco Big Band, dirigida la San Francisco Big Band, dirigida por Miguel per Miguel Vercher, li vol retre un homenatge, Vercher, le quiere rendir un homenaje, con un concierto amb un concert on s’interpretaran els temes donde se interpretarán los temas más emblemáticos més emblemàtics de la música italiana i que van de la música italiana y que popularizaron artistas popularitzar artistes com Domenico Modugno, como Domenico Modugno, Marino Marini o Renato Carosone, entre otros. Marino Marini o Renato Carosone, entre altres.

28

setembre

DS

29 setembre

21:00

20:00

Elena Bianco i Los Mismos Los Mismos va ser un dels grups líder del pop espanyol dels anys 60 i 70, amb èxits com Sugar, sugar; Voy a pintar las paredes con tu nombre o El Puente. El 1969, van ser guanyadors del I Festival Internacional de la cançó, realitzat a Holanda. Los Mismos, arriben a Gandia acompanyats de la veu d’Elena Bianco, protagonista de musicals com My Fair Lady o Sonsiras y Lágrimas i la solista del grup Bianco des de 1986 a 1990. Va participar en el programa de televisió Vivo cantando. DG

30

setembre

20:00

Cantores de Hispalis Amb una trajectòria brillant, especialment als anys 80, Cantores de Hispalis, és conegut per aconseguir reinventar un gènere tan clàssic com les sevillanes. Se’ls ha arribat a anomenar els Beatles de les sevillanes i la Societat Fonogràfica Europea els va atorgar el Gold Premium, La voz de su Amo, a la millor producció continental pel seu disc Danza de 1988. Els recordaran per èxits com Feria de Abril, La otra o A bailar, a bailar. Con una trayectoria brillante, especialmente en los 80, Cantores de Hispalis, es conocido por conseguir

18

Los Mismos fue uno de los grupos líder del pop español de los años 60 y 70, con éxitos como Sugar, sugar; Voy a pintar las paredes con tu nombre o Puente. En 1969, fueron ganadores del I Festival Internacional de la canción, realizado en Holanda. Los Mismos, llegan a Gandia acompañados de la voz de Elena Bianco, protagonista de musicales como My Fair Lady o Sonsiras y Lágrimas y la solista del grupo Bianco desde 1986 a 1990. Participó en el programa de televisión Vivo cantando.

reinventar un género tan clásico como las sevillanas. Se les ha llegado a denominar los Beatles de las sevillanas y la Sociedad Fonográfica Europea les otorgó el Gold Premium, La voz de su Amo, a la mejor producción continental por su disco Danza de 1988. Les recordarán por éxitos como Feria de Abril, La otra o A bailar, a bailar.


La nostra cultura té un lloc privilegiat a la Fira i Festes amb la Plaça de les Tradicions, ubicada a la plaça de Sant Josep i carrers adjacents. Un mercat tradicional, cercavila de cabuts, dolçainers o grups d’acordió, xerraires, i molta més animació per mostrar a tota la ciutadania de Gandia i la resta de pobles que ens visiten estos dies les tradicions i cultura valenciana... A més a més, la Plaça de les Tradicions acollirà tot tipus d’actuacions folklòriques.

Nuestra cultura tiene un lugar privilegiado en la Fira i Festes con la Plaça de les Tradicions, ubicada en la plaza de Sant Josep y calles adyacentes. Un mercado tradicional, pasacalles de cabezudos, dulzaineros o grupos de acordeón, charlatanes, y mucha más animación para mostrar a toda la ciudadanía de Gandia y el resto de pueblos que nos visitan estos días las tradiciones y cultura valenciana... Además, la Plaça de les Tradicions acogerá todo tipo de actuaciones folclóricas.

Fa 100 anys, en les nostres places i carrers, al voltant dels mercats, es congregaven tot tipus d’artesans, botiguers, gent del camp i de la mar, que mostraven i venien els seus productes, fruits del seu treball. Els xiquets corrent, els carros i el bestiar, titellaires, mags, il·lusionistes i músics, creaven un temps de trobada al voltant de la festa, el comerç, la cultura i la convivència cívica del poble. Tot això és el que trobareu a la Plaça de les Tradicions, un gran espectacle al carrer per a tots els públics, suggerent i vital, arrelat a la nostra identitat com a poble. Consulta la programació d’este espai en les següents pàgines.

Hace 100 años, en nuestras plazas y calles, alrededor de los mercados, se congregaban todo tipo de artesanos, tenderos, gente del campo y de la mar, que mostraban y vendían sus productos, frutos de su trabajo. Los niños corriendo, los carros y el ganado, titiriteros, magos, ilusionistas y músicos, creaban un tiempo de encuentro alrededor de la fiesta, el comercio, la cultura y la convivencia cívica del pueblo. Todo esto es lo que encontraréis en la Plaça de les Tradicions, un gran espectáculo en la calle para todos los públicos, sugerente y vital, arraigado a nuestra identidad como pueblo. Consulta la programación de este espacio en las siguientes páginas.

19


Programació de la Plaça de les Tradicions Divendres 28 de setembre 19.00 h, al carrer Vallier, obertura del carrer de la Tradició amb: exposició d’elements tradicionals valencians relacionats amb el treball i la festa (gegants i cabuts, cavalls i carros, productes tradicionals, animals de

corral, etc.); i Museu del Xolocate COMES, al carrer de Cavanilles. 00.30 h Tancament del carrer de la Tradició. Dissabte 29 de setembre 11.00 h al carrer Vallier, obertura del carrer de la Tradició. D’11.30 a 14.00 h cercavila de dolçainers i passeig del ramat (oques, burrets, etc.), jocs a la plaça de Sant Josep, Ball de vermut amb acordions i ball de cabuts i dolçainers, i cercavila de la banda de l’associació del Centre Musical de Beniopa al Mercat de les Tradicions. 14.00 h Mascletà a mà, per a tots els xiquets i xiquetes, a la plaça de sant Josep. 17.00 h Obertura del mercat. De 17.30 a 22.30 h Ball de cabuts i dolçainers, jocs tradicionals, animació teatral: els personatges del poble: el retor, la beata, l’agutzil, el tio Sapa, el senyoret, etc., contacontes, ball de cabuts i dolçainers i bou de carretó embolat. A les 20.30 h Actuació musical de Mara Aranda A les 00.30 h Tancament del carrer de la Tradició.

20

Diumenge 30 de setembre A les 11.00 h, al carrer Vallier, obertura del carrer de la Tradició D’11.30 h a 14.00 h Cercavila de dolçainer i passeig del ramat (oques, burrets, etc.), jocs a la plaça, cercavila del grup de Danses Roís de Corella i ball de cabuts i dolçainers i cercavila de la banda de l’Associació Musical Grau de Gandia. 12.00 h Actuació del Centre Hípic Los Robles, amb l’espectacle Aires del Mediterráneo a la plaça del Tirant. 14.00 h Mascletà a mà per a tots els xiquets i xiquetes a la plaça de sant Josep. 17.00 h Obertura del mercat. De 17.30 a 22.30 h Ball de cabuts i dolçainers, jocs tradicionals, contacontes, ball de cabuts i dolçainers i ball de Vermut. 20.30 h Actuació musical de Mayalde. 00.30 h Tancament del carrer de la Tradició. Dilluns 1 d’octubre 11.00 h, al carrer Vallier, obertura del carrer de la Tradició. D’11.30 h a 14.00 h Cercavila de dolçainer i passeig del ramat (oques, burrets, etc.), jocs a la plaça, ball de cabuts i dolçainers i cercavila de la banda UAM Sant Francesc de Borja al Mercat 12.00 h Actuació del Centre Hípic Los Robles a la plaça del Tirant 14.00 h Mascletà a mà, per a xiquets i xiquetes, a la plaça de sant Josep


16.00 h Partida de Raspall d’aficionats: Murillo, Riky i Chofre contra Pau, Toni i Femenia

17.00 h Obertura del mercat. 17.30 h. Gran Partida de Pilota al raspall de professionals: Waldo, Moro i Canari contra Moltó, Coeter i Víctor. De 17.30 a 19.00 h Ball de cabuts i dolçainers, jocs tradicionals, animació teatral: els personatges del poble i contacontes. 20.30 h Actuació musical de Vicent Savall 00.30 h Tancament del carrer de la Tradició.

Mayalde ens apropa la música tradicional de Castella-Lleó i els contes transmesos oralment de generació en generació. Como grupo invitado de otra comunidad, Mayalde nos acerca la música tradicional de Castilla y León y los cuentos transmitidos oralmente de generación en generación.

ACTUACIONS A l’ESCENARI

Dissabte 29 de setembre 20.30 h Plaça de Sant Josep MARA ARANDA Música valenciana d’arrel tradicional. La cantant Mara Aranda, dedicada a la composició i interpretació de músiques d’arrel i antigues, no deixa mai d’experimentar en altres camps com la creació de les arts plàstiques, la literatura o la fotografia. Música valenciana de raíz tradicional. La cantante Mara Aranda, dedicada a la composición e interpretación de músicas de raíz y antiguas, no deja nunca de experimentar en otros campos como la creación de las artes plásticas, la literatura o la fotografía.

Dilluns 1 d’octubre 20.30 h Plaça de Sant Josep Vicent Savall Cantautor nascut a Bellreguard, amb una llarga trajectòria musical. Als 18 anys, va obtindre un esplèndid èxit a França, al qual han seguit 11 CD editats, molts d’ells dedicats a personatges il·lustres de la nostra ciutat, com Ausiàs March o Els Borja. Cantautor nacido en Bellreguard, con una larga trayectoria musical. A los 18 años, obtuvo un espléndido éxito en Francia, al cual han seguido 11 CD editados, muchos de ellos dedicados a personajes ilustres de nuestra ciudad, como Ausiàs March o Los Borja.

Diumenge 30 de setembre 20.30 h Plaça de Sant Josep MAYALDE Com a grup convidat d’una altra comunitat,

21


Un món de fantasia, màgia i diversió que fa que grans i menuts queden bocabadats, riguen i es fascinen amb tot allò que veuen. Això és el que ofereix, una vegada més, el Passeig de les Arts, que s’ubicarà al passeig de les Germanies. Us convidem a descobrir tot el que amaga este espai ja emblemàtic de la Fira i Festes de Gandia, enguany protagonitzat per les titelles, espectacles de circ i sobretot, el bon humor. ZONA A: JOCS- TEATRE SERRANO Cal Titella La companyia catalana Galiot Titelles és l’encarregada d’esta gran instal·lació de fusta on els xiquets i xiquetes descobriran el funcionament de les titelles, manipulant-les inventant històries... Un lloc on vola la imaginació amb ninotssorpresa i divertits personatges com el Fustot. La compañía catalana Galiot Titelles

es la encargada de esta gran instalación de madera donde los niños y niñas descubrirán el funcionamiento de los títeres, manipulándolos inventando historias... Un lugar donde vuela la imaginación con muñecos-sorpresa y divertidos personajes como el Fustot.

DS

DG

29 setembre 30 setembre

DL

1

octubre

12:00 17:30

Taller de Circ Des de Lleida, ens arriba La Cremallera Teatre, per a oferir-nos un taller de circ, on els més menuts podran demostrar les seues habilitats en este antic art. Descobrir una forma diferent de potenciar el seu cos i de relacionar-se amb els aparells que s’utilitzen amb els jocs malabars. Hauràs d’estar concentrat en tot moment... Creus que ho podràs aconseguir?. Desde Lleida, nos llega La Cremallera

Teatre para ofrecernos un taller de circo, donde los más pequeños podrán demostrar sus habilidades en este antiguo arte. Descubrir una forma diferente de potenciar su cuerpo y de relacionarse con los aparatos que se utilizan con los juegos malabares. Tendrás que estar concentrado en todo momento... ¿crees que lo podrás conseguir?.

DS

DG

29 setembre 30 setembre

DL

1

octubre

12:00

Improvisacions de Malabar Quan menys t’ho esperes, tres malabaristes et sorprendran amb un jocespectacle, t’oferiran els seus millors trucs i et faran gaudir una bona estona amb el seu art. Cuando menos te lo esperes, tres malabaristas te sorprenderán con un

juego-espectáculo, te ofrecerán sus mejores trucos y te harán disfrutar un buen rato con su arte.

DS

DG

29 setembre 30 setembre

DL

1

octubre

12:00

Personatges del Creak Don Cornetto serà l’encarregat de presentar els nostres convidats: joguets amb sabor a nostàlgia, que ens atraparan, amb la màgia d’este simpàtic viatge, que aconsegueix el contacte directe amb el públic. Don Cornetto será el encargado de presentar a nuestros invitados: juguetes con sabor a nostalgia, que nos atraparán, con la magia de este simpático viaje, que consigue el contacto directo con el público.

DS

DG

29 setembre 30 setembre 22

17:30


ZONA B: MORAN RODA Circo de las Pulgas Després d’anys d’investigació d’aquests diminuts éssers i veient la seua traça d’artistes, el senyor Pérez decideix reunir una colla de puces per a treballar en un circ. No va ser fàcil, ja que en aquesta època en què vivim quasi ningú vol treballar en el circ... però elles sí, i volen fer gaudir el públic de les seues acrobàcies i les seues sorprenents qualitats. Después de años de investigación de estos diminutos seres y viendo su madera de artistas, el señor Pérez decide reunir una pandilla de pulgas para trabajar en un circo. No fue fácil, pues en esta época en que vivimos casi nadie quiere trabajar en el circo... pero ellas sí, y quieren hacer disfrutar al público de sus acrobacias y sus sorpresivas calidades.

DV

28 setembre

20:00 22:00 23:00

DS

DG

29 setembre 30 setembre

12:00 13:00 14:00 18:00

19:00 20:00 22:00 23:00

DL

1 octubre

12:00 13:00 14:00

ZONA C: RAUSELL Nils i Nils Música, malabars amb diversos objectes, fins i tot amb una paella i un ou, són alguns dels ingredients d’este espectacle, on tot va complicant-se fins que Nils-F Müller acaba realitzant impressionants equilibris damunt d’un enorme monocicle. Música, malabares con varios objetos, incluso con una sartén y un huevo, son

algunos de los ingredientes de este espectáculo, donde todo va complicándose hasta que Nils-F Müller acaba realizando impresionantes equilibrios encima de un enorme monociclo.

DV

28

setembre

21:00 23:00

El Buhonero Estanislao, un entranyable personatge que viu un ritme de vida diferent al que estem acostumats, recorre el món sense rumb fix, carregat amb els trastos de l’ofici. El seu carro és com un museu de butxaca que conté la seua forma de vida. Estanislao, un entrañable personaje que vive un ritmo de vida diferente al que estamos acostumbrados, recorre el mundo sin rumbo fijo, cargado con los trastos de su oficio. Su carro es como un museo de bolsillo que contiene su forma de vida.

DS

29 setembre

12:00 13:30 18:30

Colonbululú Un personal univers construït de bululús, titelles i mòbils, que conta el viatge de Colom. Una estructura circular de barraca de fira, on el públic s’introdueix, mentre una gegantesca moviola, que dóna voltes a la seua al voltant, relata les nombroses escenes del viatge al nou món. Al mateix temps, a l’exterior el públic casual o curiós podrà observar com treballen els còmics i com activen els mecanismes. Un espectacle de la companyia de Burgos, Cal y Canto Teatro. Un personal universo construido de bululús, títeres y móviles que cuenta el viaje de Colón. Una estructura circular de barraca de feria donde el público se introduce, mientras una gigantesca moviola, que da vueltas a su alrededor, relata las numerosas escenas del viaje al nuevo mundo. Al mismo tiempo, en el exterior el público casual o curioso podrá observar cómo trabajan los cómicos y cómo activan los mecanismos. Un espectáculo de la compañía de Burgos, Cal y Canto Teatro. DG 13:30 30 18:00 21:00 setembre

23


ZONA D-TITELLES AL ROGLE DEL PRADO Cavallet de Fusta Un cavallet de fusta arriba carregat de contes, titelles i cançons, com Katy la Hipopòtam; Quin gust fa la lluna?; Històries dels 1.001 Cavallets o Cigronet. Un caballito de madera llega cargado de cuentos, títeres y canciones como Katy la Hipopòtam; Quin gust fa la lluna?; Històries dels 1.001 Cavallets o Cigronet.

DS

29 setembre

13:00 18:00

DG

30

setembre

18:00

Titellet i Titelleta Titellet i Titelleta tenen un amiguet, el cofret Treballet Bon Treballet, que els lleva la set, la fam i el fred. I anaven Titellet i Titelleta amb un carret molt xicotet arrossegat pel ratolí Marcel·lí, i dalt del carret portaven el cofret Treballet on guardaven un secret que la Fada de la Canya volia saber... Titellet y Titelleta tienen

un amiguito, el cofrecito Treballet Bon Treballet, que les quita la sed, el hambre y el frío. E iban Titellet y Titelleta con un carrito muy pequeño arrastrado por el ratón Marcel·lí, y arriba del carrito traían el cofrecito Treballet donde guardaban un secreto que el hada de la Caña quería saber...

DG

30 setembre

13:00

DL

1

octubre

13:00 18:00

ZONA E: CASA DE LA CULTURA Et voilà Té una aparença important: barret, vestit elegant, corbata... però ves per on s’embolica, s’enreda, es posa els peus al cap.... patapam, un munt de situacions catastròfiques...et voilà!. Un espectacle únic a càrrec de l’humorista Gylles Reny. Tiene una apariencia importante: sombrero, vestido elegante, corbata... pero mira por donde se envuelve, se enreda, se pone los pies a la cabeza... patapam, un montón de situaciones catastróficas...et voilà!. Un espectáculo único a cargo del humorista Gylles Reny.

DV

28 setembre

23:00

DS

29 setembre

19:00 21:00 23:30

El Buhonero Estanislao, un entranyable personatge que viu un ritme de vida diferent al que estem acostumats, recorre el món sense rumb fix, carregat amb els trastos de l’ofici. El seu carro és com un museu de butxaca d’abans que conté les seues eines, els seus records, els seus instruments, les seues màscares i titelles, en definitiva, elements imprescindibles que ens ajudaran a entendre la seua forma de vida. Estanislao, un entrañable personaje que vive un ritmo de vida diferente al que estamos acostumbrados, recorre el mundo sin rumbo fijo, cargado con los trastos de su oficio. Su carro es como un museo de bolsillo que contiene sus herramientas, sus recuerdos, sus instrumentos, sus máscaras y títeres, en definitiva, elementos imprescindibles que nos ayudarán a entender su forma de vida.

DG

30 setembre 24

12:00 14:00 18:30

DL

1

octubre

13:00 17:00


Postal Express Resseguirem l’arquitectura urbana amb una carta, redescobrirem totes les bústies del nostre carrer i els portals dels nostres destinataris a través d’un personatge entranyable, divertit i absurd. Un espectacle de clown contemporani; a càrrec de Pere Hosta, on l’humor subtil es fa present en cada representació. Aquest espectacle va aconseguir el premi OFF de Calle en el festival de Saragossa 2011. Seguiremos la arquitectura urbana con una carta, redescubriremos todos los buzones de nuestra calle y los portales de nuestros destinatarios a través de un personaje entrañable, divertido y absurdo. Un espectáculo de clown contemporáneo; a cargo de Pere Hosta, donde el humor sutil se hace presente en cada representación. Este espectáculo consiguió el premio OFF de Calle en el festival de Zaragoza 2011.

DG

30 setembre

19:45 22:15

DL

1

octubre

12:00 18:00

ZONA F: Tot un circ, la plaça Rei Jaume I. Circ de Cabaret La família Cascalloni, de La Cremallera Teatre, arriba a la ciutat portant un circ ambulant. Cada component té una habilitat diferent que explicada pel presentador fan que este siga un espectacle divertíssim... La familia Cascalloni,

de La Cremallera Teatre, llega a la ciudad trayendo un circo ambulante. Cada componente tiene una habilidad diferente que explicada por el presentador hacen que este sea un espectáculo divirtidísimo... DV

28

setembre

22:30

El musicólogo Musicólogo és un músic boig on els hi haja: equilibrista, malabarista, acròbata, excèntric…Tot ix del cap del clown investigador Fuman que, amb el seu carro ple de melodies, invents i instruments sonors, fa descobrir al públic cançons, jocs, ritmes i moltes sorpreses… Musicólogo es un músico loco donde los

haya: equilibrista, malabarista, acróbata, excéntrico…Todo sale de la cabeza del clown investigador Fuman que, con su carro lleno de melodías, inventos e instrumentos sonoros, hace descubrir al público canciones, juegos, ritmos y muchas sorpresas…

DS

29 setembre

12:30 19:30

DG

30

setembre

13:00 17:30

Nils i Nils Música, malabars amb diversos objectes, fins i tot amb una paella i un ou, són alguns dels ingredients d’este espectacle, on tot va complicant-se fins que Nils-F Müller acaba realitzant impressionants equilibris damunt d’un enorme monocicle. Música, malabares con varios objetos, incluso con una sartén y un huevo,

son algunos de los ingredientes de este espectáculo, donde todo va complicándose hasta que Nils-F Müller acaba realizando impresionantes equilibrios encima de un enorme monociclo.

DS

29 setembre

17:30 20:30

25


Cavallers de Foc Vendre el foc és el somni de tot venedor. En este viatge, els venedors es trobaran amb mil i una aventura. Espectacle que ens transporta en una forma de vida que desborda alegria, força i sensibilitat. Vender el fuego es el sueño de todo vendedor.

En este viaje, los vendedores se encontrarán con mil y una aventuras. Espectáculo que nos transporta a una forma de vida que desborda alegría, fuerza y sensibilidad.

DS

29 setembre

22:30

Postal Express Seguirem l’arquitectura urbana amb una carta, redescobrirem totes les bústies del nostre carrer i els portals dels nostres destinataris a través d’un personatge entranyable, divertit i absurd. Un espectacle de clown contemporani; a càrrec de Pere Hosta, on l’humor subtil es fa present en cada entrega. Aquest espectacle va aconseguir el premi OFF de Calle al festival de Saragossa 2011.

Seguiremos la arquitectura urbana con una carta, redescubriremos todos los buzones de nuestra calle y los portales de nuestros destinatarios a través de un personaje entrañable, divertido y absurdo. Un espectáculo de clown contemporáneo; a cargo de Pere Hosta, donde el humor sutil se hace presente en cada representación. Este espectáculo consiguió el premio OFF de Calle en el festival de Zaragoza 2011.

DG

30

setembre

12:30

Charabia Espectacle de circ-teatre, de la companyia El Negro y El Flaco, on tres personatges absurds parlen una mena de llenguatge propi, “la charabia”. Arriben en un estrany artefacte amb rodes i molts mecanismes amb el qual, poc a poc, ens transporten al seu món particular i ens fan comprensible el seu idioma. Espectáculo de circo-teatro, de la compañía El Negro y El Flaco, donde tres

personajes absurdos hablan un tipo de lenguaje propio, “la charabia”. Llegan en un extraño artefacto con ruedas y muchos mecanismos con el que, poco a poco, nos transportan a su mundo particular y nos hacen comprensible su idioma.

DG

30 setembre

19:00 22:30

Germans Garrapinyada Teatre Mòbil torna a Gandia per presentar el seu darrer espectacle, Germans Garrapinyada, Premi al millor espectacle de la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil d’Igualada 2011. Els germans Garrapinyada viatgen a la nostra ciutat per representar la comèdia Colombina i Pierrot o l’amor venia amb Hula Hop, però tot es desbarata per un cúmul de desgràcies teatrals, que, de segur, t’arrancaran més d’un somriure. Teatre Mòbil vuelve a Gandia para presentar su último

espectáculo, Hermanos Garrapinyada, Premio al mejor espectáculo de la Muestra de Teatro Infantil y Juvenil de Igualada 2011. Los hermanos Garrapinyada viajan a nuestra ciudad para representar la comedia Colombina y Pierrot o el amor venía con Hula Hop, pero todo se estropea por un cúmulo de desgracias teatrales, que, seguro, te arrancán más de una sonrisa.

DL

1

octubre

26

12:30 18:30


ZONA G: ZONA FONT Shake, shake Dos mastelers, una estructura de sis metres d’alçària i… Tony! qui busca la parella ideal. Tony Fumé escollirà una “pobra voluntària” perquè faça realitat els seus deliris més estrafolaris. Quadrant aeri o masteler xinès, tot és possible als braços del seductor Tony. Humor, complicitat, risc i emoció. Un espectacle sorprenent a ritme de música disco, de la mà de la companyia Paki Paya. Dos mástiles, una estructura de seis metros de estatura y… Tony! Quien busca la pareja ideal. Tony Fumé escogerá una “pobre voluntaria” para que haga realidad sus delirios más estrafalarios. Cuadrante aéreo o mástil chino, todo es posible a los brazos del seductor Tony. Humor, complicidad, riesgo y emoción. Un espectáculo sorpresivo a ritmo de música disco, de la mano de la compañía Paki Paya.

DV

28 setembre

00:00

DS

29 setembre

20:00 00:00

Cabaret Elegance Desprès del tancament inesperat d’un important cabaret, dos artistes decideixen continuar amb l’espectacle tot i la negativa del cos de ballarines. Per completar la companyia, incorporen el barman i el xic dels encàrrecs. Una escenografia original, una cuidada posada en escena, i una successió de números de gran nivell, combinant diferents tècniques de circ, com ara el trapezi, equilibris, perxa xinesa i verticals, i la comicitat com a llenguatge conductor, a càrrec de la companyia Elegants. Después del cierre inesperado de un

importante cabaret, dos artistas deciden continuar con el espectáculo a pesar de la negativa del cuerpo de bailarinas. Para completar la compañía, incorporan al barman y al chico de los encargos. Una escenografía original, una cuidada puesta en escena, y una sucesión de números de gran nivel, combinando diferentes técnicas de circo, como por ejemplo el trapecio, equilibrios, pértiga china y verticales, y la comicidad como lenguaje conductor, a cargo de la compañía Elegants.

DG

30 setembre

20:00 23:00

DL

1

octubre

19:00

ESPECTACLES ITINERANTS El Passeig de les Arts acull, també, espectacles i actuacions itinerants que animaran l’espai durant tots els dies de Fira i Festes. Estigueu atents!! Impacte Imatge divertida i nostàlgica del món de la Commedia dell’Arte i dels circs d’aquella època. Buscant en la història del circ trobem divertiments de circ curiosos: il·lusionistes, músics, còmics, bufons i acròbates posen en escena aquesta obra de circ antic i contemporani alhora, cercant en tot moment l’harmonia estàtica amb el risc interpretatiu. Imagen divertida y nostálgica del

mundo de la Commedia dell’Arte y de los circos de aquella época. Buscando en la historia del circo encontramos diversiones de circo curiosas: ilusionistas, músicos, cómicos, bufones y acróbatas ponen en escena esta obra de circo antiguo y contemporáneo a la vez, buscando en todo momento la armonía estática con el riesgo interpretativo.

DV

28 setembre

00:15

DG

30 setembre

23:00

DL

1

octubre

18:30

27


Rodafonio Una roda geganta de quatre metres i tres músics al seu interior... la música mou la mecànica o la mecànica mou la música? Un conte urbà itinerant creat per César Álvarez i la complicitat de la música original de Pilu Spagnuolo, de la companyia Factoría Circular. Una rueda gigante de cuatro metros y tres músicos

en su interior... ¿la música mueve la mecánica o la mecánica mueve la música?. Un cuento urbano itinerante creado por César Álvarez y la complicidad de la música original de Pilu Spagnuolo, de la compañía Factoría Circular.

DS

29 setembre

12:00 18:00 22:00

DG

30 setembre

12:00 19:00 22:00

Les nostres bandes La nostra música més tradicional tampoc pot faltar per animar els carrers de la ciutat. Així les tres bandes de Gandia, oferiran diverses cercaviles recorrent tot el Passeig de les Arts. Nuestra música más tradicional tampoco puede faltar para animar

las calles de la ciudad. Así las tres bandas de Gandia, ofrecerán varios pasacalles recorriendo todo el Passeig de les Arts.

DS

29 setembre

12:30

Cercavila de la Banda Associació Centre Musical Beniopa.

DG

30 setembre

12:30

Cercavila de la Banda Associació Musical Grau de Gandia.

DG

30

setembre

12:30

Cercavila de la Banda UAM Sant Francesc de Borja.

Personatges del Creak Don Cornetto serà l’encarregat de presentar els nostres convidats: joguets amb sabor a nostàlgia, que ens atraparan, amb la màgia d’este simpàtic viatge, que aconsegueix el contacte directe amb el públic. Don Cornetto será el encargado de presentar a nuestros invitados: juguetes con sabor a nostalgia, que nos atraparán, con la magia de este simpático viaje, que consigue el contacto directo con el público.

DS

29 setembre

20:30

DG

30

setembre

20:30

Macroscopi Un espectacle on allò més diminut de la naturalesa s’amplifica fins convertirse en monstruós i espectacular alhora. Els diferents elements que componen Macroscopi resulten fantàstics per les seues proporcions grandioses i coloristes: el centpeus, el cargol, l’aranya i titelles gegants. Un espectáculo donde aquello más

diminuto de la naturaleza se amplifica hasta convertirse en monstruoso y espectacular a la vez. Los diferentes elementos que componen Macroscopi resultan fantásticos por sus proporciones grandiosas y coloristas: el ciempiés, el caracol, la araña y marionetas gigantes.

DG

30 setembre

28

17:30

DL

1

octubre

13:30


Correfoc Disco Death

Disco Death, de Scura Splats, està inspirat en La dansa de la mort, text medieval del s. XIV. A partir d’esta idea, recrea un espectacle contemporani amb música de ball i pirotècnia de participació. Una discoteca peculiar convoca a tota la població a ballar al ritme de la mort. Es passa llista i falten alguns dels personatges més importants de la societat. Itinerari: plaça de Crist Rei, passeig de les Germanies, Rausell i plaça del Prado. Disco Death de Scura Splats, está inspirado en La danza de la muerte, texto medieval del s. XIV. A partir de esta idea recrea un espectáculo contemporáneo con música de baile y pirotecnia de participación. Una discoteca peculiar convoca a toda la población a bailar al ritmo de la muerte. Se pasa lista y faltan algunos de los personajes más importantes de la sociedad.

DG

30

setembre

01:00

Tanquem la Fira Com a colofó al Passeig de les Arts, molts dels personatges i espectacles que els dies de Fira i Festa han sigut protagonistes d’este espai, realitzaran una divertida cercavila, on no faltarà l’humor, i moltes més sorpreses. Como colofón el Passeig de les Arts, muchos de los personajes y espectáculos que los días de Fira i Festes han sido protagonistas de este espacio, realizarán un divertido pasacalle, donde no faltará el humor y muchas más sorpresas.

DL

1

octubre

22:00

ZONA H-ZONA OFF El departament de Cultura ha decidit habilitar esta zona, que estarà ubicada al carrer Mestre Giner, per a tots els artistes (mimo, malabars, circ, clowns,...) que vulguen mostrar al públic les seues habilitats. Si vols participarhi sols has d’apropar-te i començar el teu espectacle. El departament no es fa responsable dels espectacles que ací s’escenifiquen, ni tampoc de si els artistes decideixen demanar alguna ajuda econòmica al públic.

El departamento de Cultura ha decidido habilitar esta zona, que estará ubicada en la calle Mestre Giner, para todos los artistas (mimo, malabares, circo, clowns,...) que quieran mostrar al público sus habilidades. Si quieres participar, sólo tienes que acercarte y empezar tu espectáculo. El departamento no se hace responsable de los espectáculos que aquí se escenifican, ni tampoco de si los artistas deciden pedir alguna ayuda económica al público.

29


Com no podia ser d’una altra manera, el Teatre Serrano acull una àmplia programació per els dies de Fira i Festes. Enguany amb espectacles pensats per a tot tipus de públic des del més menuts fins al públic adult. The world of ABBA. 22:30 Espectacle Musical. Es tracta d’una de les grans propostes de la productora Culturinter. Des que es va estrenar a l’Auditori de Palma de Mallorca a juny de 2009, ha estat representada en més de 250 ocasions en llocs tan emblemàtics com l’estadi Santiago Bernabeu de Madrid. Després de veure el musical americà Mamma Mia, els productors decideixen fer The World of Abba, incloent-hi totes les cançons del reeixit musical, però eliminant els diàlegs que despistaven el públic. The world of Abba compta amb un gran grup d’artistes que han participat en els grans musicals d’Espanya com ara Hoy no me puedo levantar, El rey del rock, Los Miserables o 40 principales. Les coreografies i espectaculars veus dels artistes es compaginen amb audiovisuals inèdits del grup suec.

DS

29 setembre

Se trata de una de las grandes propuestas de la productora Culturinter. Desde que se estrenó en el Auditorio de Palma de Mallorca en junio de 2009, ha sido representada en más de 250 ocasiones en lugares tan emblemáticos como el estadio Santiago Bernabeu de Madrid. Después de ver el musical americano Mamma Mia, los productores deciden hacer The World of Abba, incluyendo todas las canciones del exitoso musical, pero eliminando los diálogos que despistaban al público. The world of Abba cuenta con un gran grupo de artistas que han participado en los grandes musicales de España como por ejemplo Hoy no me puedo levantar, El rey del rock, Los Miserables o 40 principales. Las coreografías y espectaculares voces de los artistas se compaginan con audiovisuales inéditos del grupo sueco.

Moonwalker. Tribut musical a Michael Jackson Adaptació espanyola de l’espectacle Adaptación española del espectáculo americano americà Moonwalker. Junt a la coreògrafa Orrietta de Moonwalker. Junto a la coreógrafa Orrietta de La Peña, La Peña, el director musical Jordi Pinyol i Frederick el director musical Jordi Pinyol y Frederick Henry, uno Henry, un dels tres imitadors de Michael Jackson més de los tres imitadores de Michael Jackson más conocidos coneguts internacionalment, el 2012 naix esta producció internacionalmente, en 2012 nace esta producción de de Culturinter amb noves coreografies i arranjaments Culturinter con nuevas coreografías y arreglos musicales y musicals i nous audiovisuals dels nuevos audiovisuales de los grandes grans temes de l’artista. temas del artista. Frederick Henry és l’imitador Frederick Henry es el imitador triat per la família Jackson per elegido por la familia Jackson representar el cantant al casino para representar al cantante en el Stratosphere de Las Vegas en casino Stratosphere de Las Vegas l’espectacle Superstars. El 2010 en el espectáculo Superstars. El va estar de gira per Espanya, 2010 estuvo de gira por España, Portugal i França amb el musical Portugal y Francia con el musical Face to Face. A Moonwalker, Face to Face. En Moonwalker, Henry interpreta cançons Henry interpreta canciones mítiques de Jackson, encara que míticas de Jackson, aunque no es no és l’únic cantant d’este tribut. el único cantante de este tributo. Artistes com Lorena Jamco, Antonio Tomás i Agustín Artistas como Lorena Jamco, Antonio Tomás y Agustín Guerrero també interpretaran algunes de les cançons. Guerrero también interpretarán algunas de las canciones. El L’espectacle el complementen grans ballarins, coneguts espectáculo lo complementan grandes bailarines, conocidos per la seua participació en Fama TV, Hoy no me puedo por su participación en Fama TV, Hoy no me puedo levantar levantar o El Rey del Rock. o El Rey del Rock.

DG

30 setembre

30

22:30


DL

1

octubre

18:00

Orquestra de la Comunitat Valenciana. Orquestra Titular del Palau de les Arts Reina Sofia. Director Musical: Rubén Gimeno. L’Orquestra de la Comunitat Valenciana, titular del Palau de les Arts Reina Sofía, està integrada per músics internacionals personalment seleccionats pel seu director musical fundador, Lorin Maazel. El seu objectiu fonamental és atendre el fossat en la temporada operística del Palau de les Arts. Els dos cicles de la Tetralogia de Wagner han consolidat el prestigi internacional de la jove però ja sòlida orquestra. L’Orquestra de la Comunitat Valenciana arriba a Gandia per oferir un exquisit concert amb peces clàssiques de Mozart, Hyden i Beethoven, dirigida pel director musical Rubén Gimeno. Director titular de l’orquestra del Vallés des de la temporada 2009-2010, ha esta també director artístic de la Joven Orquesta de la Sinfónica de Galicia durant quasi una dècada, i violinista a l’orquestra Sinfónica de Galicia. Com director convidat ha col·laborat amb algunes de les més importants orquestres espanyoles, entre elles la Nacional de España.

Orquestra de la Comunitat Valenciana, titular del Palau de les Arts Reina Sofia, está integrada por músicos internacionales personalmente seleccionados por su director musical fundador, Lorin Maazel. Su objetivo fundamental es atender el foso en la temporada operística del Palau de les Arts. Los dos ciclos de la Tetralogía de Wagner han consolidado el prestigio internacional de la joven pero ya sólida orquesta. Orquestra de la Comunitat Valenciana llega a Gandia para ofrecer un exquisito concierto con piezas clásicas de Mozart, Hyden y Beethoven, dirigida por el director musical Rubén Gimeno. Director titular de la orquesta del Vallés desde la temporada 2009-2010, ha sido también director artístico de la Joven Orquesta de la Sinfónica de Galicia durante casi una década, y violinista a la orquesta Sinfónica de Galicia. Como director invitado ha colaborado con algunas de las más importantes orquestas españolas, entre ellas la Nacional de España.

31


Un any més, el jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós tornarà a vibrar amb la millor música rock, però enguany, com a novetat, ho fa amb els millors grups de versions de Gandia i la comarca. Música al Jardí a la Casa de Cultura està especialment pensat per a totes aquelles persones que superen la trentena i no s’obliden de mítics grups com Bon Jovi, Queen, Joaquín Sabina o Ducan Dhu. Els concerts del Música al Jardí 2012 tindrà lloc a les 23.30 h i són d’entrada gratuïta. Un año más, el jardín de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós volverá a vibrar con la mejor música

rock, pero este año, como novedad, lo hace con los mejores grupos de versiones de Gandia y la comarca. Música al Jardí en la Casa de Cultura está especialmente pensado para todas aquellas personas que superan la treintena y no se olvidan de míticos grupos como Bon Jovi, Queen, Joaquín Sabina o Ducan Dhu. Los conciertos de Música al Jardí tendrá lugar a las 23.30 h y son de entrada gratuita.

RAY BAND 23:30 Esta banda de Gandia va sorgir de la mà de Pau Morell (veu) i Toni Àlvarez (guitarra) a principis de 2010. Des d’aleshores no han parat d’actuar en sales de concerts i festes de diferents localitats valencianes. El seu repertori és molt variat, amb cançons de Revólver, Loquillo, La Guardia, La Frontera, Nacha Pop, Joaquín Sabina, Los Ronaldos, Duncan Dhu, Antonio Flores, El Último de la Fila, Los Rebeldes... i molts altres artistes nacionals de les dècades 80 i 90. Actualment la banda està formada per Pau Morell (veu), Toni Álvarez (guitarra), Juancho Llopis (bateria), Marcelo Spinelli (guitarra), Salva Ferrer (guitarra) i Josep Llorens (baix). Esta banda de Gandia surgió de la mano de Pau Morell (voz) y Toni Àlvarez (guitarra) a principios de 2010. Desde entonces no

DV

28 setembre

han parado de actuar en salas de conciertos y fiestas de diferentes localidades valencianas. Su repertorio es muy variado, con canciones de Revólver, Loquillo, La Guardia, La Frontera, Nacha Pop, Joaquín Sabina, Los Ronaldos, Duncan Dhu, Antonio Flores, El Último de la Fila, Los Rebeldes... y otros muchos artistas nacionales de las décadas 80 y 90. Actualmente la banda está formada por Pau Morell (voz), Toni Álvarez (guitarra), Juancho Llopis (batería), Marcelo Spinelli (guitarra), Salva Ferrer (guitarra) y Josep Llorens (bajo).

PACTO ENTRE CABALLEROS. 23:30 Grup guanyador del concurs Cover Gandia. Este grup gandià, format al començament de 2009 compta amb un repertori fidel a l’estil de l’emblemàtic cantautor Joaquín Sabina, al qual reten tribut. Capitaneats per Luis Rico (veu) l’acompanyen Sergi Gómez (guitarra i teclats), Miguel Catalán (guitarra), Jose Lara (baix) i Enrique Benavent (bateria). El registre de veu de Luis Rico, molt similar al mateix Sabina i amb molt d’art sobre l’escenari, fou el punt de partida per llançar-se amb este projecte que després de nombrosos concerts ja s’ha consolidat com un dels grans Tributs a J. Sabina del moment. Este grupo gandiense, formado a principios

DS

29 setembre

de 2009, cuenta con un repertorio fiel al estilo del emblemático cantautor Joaquín Sabina, al que rinden tributo. Capitaneados por Luis Rico (voz) le acompañan Sergi Gómez (guitarra y teclados), Miguel Catalán (guitarra), Jose Lara (bajo) y Enrique Benavent (batería). El registro de voz de Luis Rico, muy similar al propio Sabina y con mucho arte sobre el escenario, fue el punto de partida para lanzarse con este proyecto que, después de numerosos conciertos, ya se ha consolidado como uno de los grandes Tributos a J. Sabina del momento.

AVATAR ROCKOVER 23:30 Avatar Rockover presenta una selecció dels més grans 30 setembre clàssics del rock internacional de tots els temps, des de Bon Jovi, Queen o Guns & Roses fins a Natalie Inbruglia o Cramberries entre d’ altres. Avatar es una banda establida a Gandia amb un potent directe i posada en escena en els seus concerts. Samuel Arona (veu), Esther Murgui (veu), Héctor Galdón (veu), Óscar Ruiz (guitarra), Dino Pirona (baix), Jovi Martí (bateria) i Jordi Muñoz (teclats), són els components que obrin a la Fira el jardí de la Casa de Cultura. Avatar Rockover presenta una selección de los

DG

grandes clásicos del rock internacional de todos los tiempos, desde Bon Jovi, Queen o Guns & Roses hasta Natalie Inbruglia o Cramberries entre otros. Avatar se una banda afincada en Gandia con un potente directo y puesta en escena en sus conciertos. Samuel Arona (voz), Esther Murgui (voz), Héctor Galdón (voz), Oscar Ruíz (guitarra), Dino Pirona (bajo), Jovi Martí (batería) y Jordi Muñoz (teclados), son los componentes que abren en la Fira el jardín de la Casa de Cultura.

32


DG

30

setembre

22:00

Miguel Bosé. Papitwo Poca presentació necessita este artista, reconegut tant nacionalment com internacional, amb més de 30 treballs publicats. Sols direm que, després de l’èxit en 2007 del seu treball Papito, Bosé torna a sorprendre amb Papitwo, un disc recopilatori amb algunes de les seues millors cançons, interpretades a duo amb artistes com Joaquín Sabina o Alejandro Sanz. Esta Fira i Festes, tenim la sort que el tour de Bosé Papitwo torne a visitar la nostra ciutat amb un espectacle que, de segur farà cantar a tot el públic assistent. Amb Papito, Miguel Bosé va aconseguir 21 discos de platí, va ser nomenat Disc de l’any i va rebre el World Music Award 2007. Ara, amb Papitwo la història podria repetirse, ja que en aquest treball ha tornat a reinventar-se i trau a la llum noves versions d’èxits com Duende, Te digo Amor, Linda, Sol forastero o Te comería el corazón. Una nit on el romanticisme i la força de Bosé als escenaris, i la implicació del públic, sereu els protagonistes.

Poca presentación necesita este artista reconocido tanto nacional como internacionalmente, con más de 30 trabajos publicados. Sólo diremos que, después del éxito a 2007 de su trabajo Papito, Bosé vuelve a sorprender con Papitwo, un disco recopilatorio con algunas de sus mejores canciones interpretadas a dúo con artistas como Joaquín Sabina o Alejandro Sanz. Esta Fira i Festes, tenemos la suerte de que el tour de Bosé Papitwo vuelva a visitar nuestra ciudad con un espectáculo que seguro hará cantar a todo el público asistente. Con Papito, Miguel Bosé consiguió 21 discos de platino, fue nombrado Disco del año y recibió el World Music Award 2007. Ahora, con Papitwo la historia podría repetirse puesto que en este trabajo ha vuelto a reinventarse y saca a la luz nuevas versiones de éxitos como Duende, Te digo Amor, Linda, Sol forastero o Te comería el corazón. Una noche donde el romanticismo, la fuerza de Bosé en los escenarios y la implicación del público seréis los protagonistas.

33


El pròxim 29 de setembre, l’IES María Enríquez acollirà una nova edició del festival dance per excel·lència, Fira festival Sound. Un festival gratuït per els amants de la música dance, que en la seua última edició, especial Sant Joan va aconseguir congregar més de 10.000 persones i que assegura un espectacle de ritme i color amb els millors dj del moment, a més d’un excitant equip d’animació.

El próximo 29 de septiembre, el IES María Enríquez acogerá una nueva edición del festival dance por excelencia, Fira Festival Sound. Un festival gratuito para los amantes de la música dance, que en su última edición, especial San Juan logró congregar a más de 10.000 personas y que asegura un espectáculo de ritmo y color con los mejores dj del momento, además de un excitante equipo de animación.

Enguany el cartell del FFS estarà compost per: José AM (Radio-Dj de Màxima Fm i col·laborador del programa El Gallo Máximo); Arturo González (Dj Màxima Fm); Medardo de la Paz (Dj Seven Radio 7) i Roberto Sanxisto: (Dj Resident Sala Mística de Xàtiva). A més a més, completant el xou els robots de David Guetta i un increïble equip de gogo’s, drugqueens i acròbates amb els qui els assistents podran fer-se fotos en el photocall habilitat. De la mateixa manera, els assistents podran accedir al marxandatge que el mateix equip d’animació repartirà durant les seues actuacions

Este año el cartel FFS estará compuesto por José AM (Radiodj de Máxima Fm y colaborador del programa El Gallo Máximo); Arturo González (dj Máxima Fm); Medardo de la Paz (dj Seven Radio 7) i Roberto Sanxisto (dj Residente Sala Mística de Xàtiva). Además, completando el show los robots de David Guetta y un increíble equipo de gogo’s, drugqueens y acróbatas con quienes los asistentes podrán hacerse fotos en el photocall habilitado. Del mismo modo, los asistentes podrán acceder al merchandising que el mismo equipo de animación repartirá durante sus pases.

José AM Nascut a Barcelona, este apassionat de la ràdio, va començar la seua carrera precisament en aquest mitjà, la radiodifusió. Va ser el 1994, quan després d’inscriure’s en un curs de locució va començar la seua marxa per diferents emissores locals per a, d’aquesta manera, anar adquirint hores i hores davant del micro i poder arribar a treballar com a col·laborador en una emissora com Flaix FM. El 2005 passa a formar part de l’equip de locutors de Màxima FM Barcelona 104.2, l’emissora dance més important del país, compartint micro amb grans professionals del mitjà. Compagina el seu treball en Máxima FM amb la seua faceta com Dj. Ha tingut l’oportunitat de punxar en les sales més importants de tot el país i de formar part de macro-esdeveniments com les OUTDOOR SESSIONS a Sabadell (30.000 persones), Festa Màxima @ Merçe 2.008 (25.000 persones), Independance 2.008 (180.000 persones) o Circus Maximus 2008 València... entre uns altres. Ha compartit cabina amb els dj’s més representatius de l’escena house actual. Habitualment podràs trobar-li tots els matins, de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 13.00 h en Màxima FM Barcelona (104.2) i en la secció Tus huevos ahí i producció del despertador de Màxima FM amb Dani Moreno (el Gallo). A més de torns en cadena per a tot el país.

José AM Nacido en Barcelona este apasionado de la radio comenzó su carrera precisamente en este medio, la radiodifusión. Fue en 1994, cuando después de inscribirse en un curso de locución comenzó su andadura por diferentes emisoras locales para, de esta manera, ir adquiriendo horas y horas delante del micro y poder llegar a trabajar como colaborador en una emisora como Flaix FM. En 2005 pasa a formar parte del equipo de locutores de Máxima FM Barcelona 104.2, la emisora dance más importante del país, compartiendo ‘micro’ con grandes profesionales del medio. Compagina su trabajo en Máxima FM con su faceta como Dj. Ha tenido la oportunidad de pinchar en las salas más importantes de todo el país y de formar parte de macro-eventos como las OUTDOOR SESSIONS en Sabadell (30.000 personas), Fiesta Máxima @ Merçe 2.008 (25.000 personas), Independance 2.008 (180.000 personas) o Circus Maximus 2008 Valencia... entre otros. Ha compartido cabina con los dj’s más representativos de la escena house actual. Habitualmente podrás encontrarle todas las mañanas, de lunes a viernes, entre las 10 y las 13h en Máxima FM Barcelona (104.2) y en la sección “Tus Huevo ahí” y producción del despertador de Máxima FM con Dani Moreno (el Gallo). Además de turnos en cadena para todo el país.

34


El parc d’Ausiàs March acull un any més l’espai Parc de la Festa, que com el seu nom indica serà el més festiu de la Fira i Festes. Enguany ens hem proposat que la festa siga contínua. Durant tota la nit, el Parc de la Festa oferirà tot un seguit d’espectacles. El parque de Ausiàs March acoge un año más el espacio Parc de la Festa, que como su nombre indica será el más festivo de la Fira i Festes. Este año nos hemos propuesto que la fiesta sea continua. Durante toda la noche, el Parc de la Festa ofrecerá toda una serie de espectáculos.

DV

28

setembre

A les 22.30 h, Obertura de les portes. De 23.30 a 00.00 h, Sessió Dj amb música d’ambient. De 00.00 a 01.00 h, Discomòbil amb DJ Coco Loco. D’01.00 a 02.00 h, actuació de l’orquestra Crash. Naix l’any 2009 amb un bon grup d’experimentats músics, de reconeguda fama en el sector i amb una llarga trajectòria en diverses orquestres. El seu somni era crear un grup de versions innovador. Liderats per Dany Kavanagh i la cantant Raquele, desprenen joventut i maduresa alhora. Un producte enfocat per al públic jove, amb un muntatge espectacular. Completen la formació Josep Casanova (teclats); Gumer García (baix), Iñaki Juan (guitarra); Vicen Barea (guitarra) Roberto Blasco (bateria), Rafael Henríquez (so) i Juan Alonso (il·luminació). De 02.00 a 03.45 h, actuació del grup La Raíz. Amb quatre treballs discogràfics publicats, el grup de Gandia La Raíz, s’ha convertit en un dels de major projecció nacional, sorgits a la nostra ciutat. El seu primer disc Sumere (2003) naix de la formació primitiva del grup, formada per un grup d’amics que començaven a interessar-se per la música de mestissatge. Eren els inicis d’una aventura que els portà el 2005 a la final del concurs Emergenza, fet que va provocar que foren anomenats al llibre Historia del rock en la Comunidad Valenciana. Amb els anys, els components del grup canvien, però no la força del seu rock mestís amb la música i les lletres de marcat compromís, barrejat amb una visió romàntica de la vida. La formació autoedita el disc El aire muerto (2006) i Guerra al Silencio (2009). L’espenta definitiva per el grup arriba el 2011 amb el disc El lado de los Rebeldes, gravat pel reconegut productor alemany Uwe Hoffman, un disc més rocker sense perdre de vista els seus ritmes festius. La Raíz ha estat de gira per tot el país i ha actuat en festivals tan importants com el Rototom de Benicàssim o el Viñarock de Villarrobledo.

Nace el año 2009 con un buen grupo de experimentados músicos, de reconocida fama en el sector y con una larga trayectoria en varias orquestas. Su sueño era crear un grupo de versiones innovador. Liderados por Daño Kavanagh y la cantante Raquele, desprenden juventud y madurez a la vez. Un producto enfocado para el público joven, con un montaje espectacular. Completan la formación Josep Casanova (teclados); Gumer García (bajo), Iñaki Juan (guitarra); Vicen Barea (guitarra) Roberto Blasco (batería),

Rafael Henríquez (sonido) y Juan Alonso (iluminación).

Con cuatro trabajos discográficos publicados, el grupo de Gandia La Raíz, se ha convertido en uno de los de mayor proyección nacional, surgidos en nuestra ciudad. Su primer disco Sumere (2003) nace de la formación primitiva del grupo, formada por un grupo de amigos que empezaban a interesarse por la música de mestizaje. Eran los inicios de una aventura que les llevó en 2005 a la final del concurso Emergenza, hecho que provocó que fueran nombrados en el libro Historia del rock en la Comunidad Valenciana. Con los años, los componentes del grupo cambian, pero no la fuerza de su rock mestizo en la música y letras de marcado compromiso, mezclado con una visión romántica de la vida. La formación autoedita el disco El aire muerto (2006) y Guerra al Silencio (2009). El empujón definitivo para el grupo llega en 2011 con el disco El lado de los Rebeldes, grabado por el reconocido productor alemán Uwe Hoffman, un disco más rockero sin perder de vista sus ritmos festivos. La Raíz ha estado de gira por todo el país y ha actuado en festivales tan importantes como el Rototom de Benicàssim o el Viñarock de Villarrobledo.

De 04.00 a 06.00 h, actuació de l’orquestra Crash.

35


DS

29 setembre A les 22.30 h, Obertura de les portes. De 23.30 a 00.00 h, Sessió Dj amb música d’ambient. De 00.00 a 01.00 h, Discomòbil amb Dj Tasio Garcia de la discoteca Moon de València & DJ Diego de la discoteca MYA de València. D’01.00 a 02.00 h, actuació de l’orquestra La Tribu. Naix el 1998 amb l’objectiu d’oferir un repertori dirigit al públic juvenil, actual i amb el seu to personal que al llarg de la seua trajectòria els ha convertit en un dels grups de versions més important del país, ja que són una referència nacional dels grup-orquestra. Amb huit components, en la gira de 2012 ha incorporat la veu de Sandra Polop, finalista del programa de televisió OT 2005 i col·laboradora habitual de programes com Qué tiempo tan feliz.

Nace en 1998 con el objetivo de ofrecer un repertorio dirigido al público juvenil, actual y con su toque personal que, a lo largo de su trayectoria, les ha convertido en uno de los grupos de versiones más importante del país, siendo ya una referencia nacional de los grupo-orquesta. Con ocho componentes, en la gira de 2012 ha incorporado la voz de Sandra Polop, finalista del programa de televisión OT 2005 y colaboradora habitual de programas como Qué tiempo tan feliz.

De 02.00 a 03.45 h, actuació de Los Inhumanos. Naix el 1980, quan una colla d’amics va decidir fer front a l’avorriment en una tranquil·la platja de la costa valenciana amb imaginació i diversió, fent creure a les orquestres que actuaven en les revetlles de la zona que eren la promesa musical del moment. Una discogràfica independent valenciana va cometre la gosadia de fitxar-los i, a partir d’eixe moment, se’ls va començar a conéixer. Alguns dels seus temes es converteixen en grans mites, com Qué difícil es hacer el amor en un Simca Mil, Duba Duba, Me duele la cara de ser tan guapo o Manué. Destaca la seua imatge descarada i irreverent, unida al seu impressionant directe. Han realitzat gires per Mèxic, Argentina, República Dominicana, entre d’altres.

Nace en 1980, cuando una pandilla de amigos decidió hacer frente al aburrimiento en una tranquila playa de la costa valenciana con imaginación y diversión, haciendo creer a las orquestas que actuaban en las verbenas de la zona que eran la promesa musical del momento. Una discográfica independiente valenciana cometió la osadía de ficharles y, a partir de ese momento, se les empezó a conocer. Algunos de sus temas se convierten en grandes mitos, como Qué difícil es hacer el amor en un Simca Mil, Duba Duba, Me duele la cara de ser tan guapo o Manué. Destaca su imagen descarada e irreverente, unida a su impresionante directo. Han realizado giras por México, Argentina, República Dominicana, entre otros.

El grup va celebrar el seu 25 aniversari amb el disc 25 años haciendo el imbécil. I el 2006 es va produir un altre llançament, Quiero volver con mi mamá, el tema rei del disc va ser la popular Alcohol, alcohol, alcohol. El 2010 celebren el 30 aniversari, amb un treball en format de disc-lliure-DVD en 3D, el primer que edita un artista espanyol. Enguany, han editat Iba a tomar una caña y me lié, disc en directe que inclou una pel·lícula-documental que descriu les entranyes del grup. Los Inhumanos és un mite de la música festiva en Espanya i continua en els primers llocs del panorama musical després d’haver realitzat, durant 31 anys, més de 2.000 concerts. De 04.00 a 06.00 h, actuació de l’orquestra La Tribu.

36

El grupo celebró su 25 aniversario con el disco 25 años haciendo lo imbécil. Y en 2006 se produjo otro lanzamiento, Quiero volver cono mi mamá, el tema rey del disco fue la popular Alcohol, alcohol, alcohol. En 2010 celebra el 30 aniversario, con un trabajo en formato de disco-libreDVD en 3D, el primero que edita un artista español. Este año, han editado Iba a tomar una caña y me lié, disco en directo que incluye una película-documental que describe las entrañas del grupo. Los Inhumanos es un mito de la música festiva en España y continúa en los primeros lugares del panorama musical después de haber realizado, durante 31 años, más de 2.000 conciertos.


DG

30

setembre

A les 22.30 h, Obertura de les portes. De 23.30 a 00.00 h, Sessió Dj amb música d’ambient. De 00.00 a 01.00 h, Discomòbil amb DJ Vicente Verdú & DJ Jacobo. D’01.00 a 02.00 h, actuació de l’orquestra Límite. Creada el 2002 és una orquestra amb un repertori global, dirigida a un públic de mitjana edat, sense oblidar els més joves als qui dedica la segona part de les seues actuacions. Composta per set artistes destaca pel seu muntatge amb un so envoltant. De 02.00 a 03.00 h, actuació de José de Rico & Henry Mendez. José de Rico va nàixer a Barcelona el 1982. Productor musical de Roster Music, ha estat nominat al premi Millor DJ & Millor Productor de l’any dels Vicius Music Awards. És el creador del hit de l’estiu Rayos de sol que va ser top de vendes a Itunes durant més de sis mesos i ha arribat a ocupar el lloc 16 del top vendes de 40 Principales TV. El cantautor dominicà Henry Méndez porta més de deu anys produint, cantant i recolzant els ritmes llatins. Destaca el 2002 amb el seu grup Latino Way que va ocupar el primer lloc a les llistes llatines com MTV Latino, amb el seu single Yo soy tu maestro. Més tard junt amb Asere Music va produir altres èxits com Cinco lobitos, Shake it o Veo veo. Actualment és top de vendes a Itunes per el seu single Rayos de sol junt amb José Rico i altres treballs com El masaje, Rico merengue, La taza, Súbete la falda o Cuentos de Hadas. Méndez és en directe tot un espectacle capaç d’improvisar sobre qualsevol ritme. Ambdós formen ara un dels grups musicals del moment.

Creada en 2002 es una orquesta con un repertorio global, dirigida a un público de mediana edad, sin olvidar a los más jóvenes a quienes dedica la segunda parte de sus actuaciones. Compuesta por siete artistas destaca por su montaje con un sonido envolvente. José de Rico nació en Barcelona en 1982. Productor musical de Roster Music, ha sido nominado al premio Mejor DJ & Mejor Productor del año de los Vicius Music Awards. Es el creador del hit del verano Rayos de sol que fue top de ventas en Itunes durante más de seis meses y ha llegado a ocupar el lugar 16 del top ventas de 40 Principales TV. El cantautor dominicano Henry Mendez, lleva más de diez años produciendo, cantando y apoyando los ritmos latinos. Destaca en 2002 con su grupo Latino Way que ocupó el primer lugar en las listas latinas como MTV Latino, con su single Yo soy tu maestro. Más tarde junto a Asere Music produjo otros éxitos como Cinco lobitos, Shake it o Veo veo. Actualmente es top de ventas en Itunes por su single Rayos de sol junto a José Rico y otros trabajos como El masaje, Rico merengue, La taza, Súbete el regazo o Cuentos de Hadas. Méndez es en directo todo un espectáculo capaz de improvisar sobre cualquier ritmo. Ambos forman ahora uno de los grupos musicales del momento.

De 03.30 a 06.00 h, actuació de l’orquestra Límite.

37


Plaça del Mosset A la Plaça del Mosset, (plaça del Prado) podreu agafar forces per gaudir al màxim de la Fira i Festes. Ací trobareu una vintena de casetes de diversos establiments gastronòmics que oferiran tots tipus de menjar. La Plaça del Mosset romandrà oberta des del divendres 28, fins a l’1 d’octubre d’11.00 a 02.00 h. Dilluns 1 d’octubre la Plaça del Mosset tancarà a les 20.00 h. Plaça del Mosset En la Plaça del Mosset, (plaza del Prado) podréis coger fuerzas para disfrutar al máximo de la Fira i Festes. Aquí encontraréis una veintena de casetas de varios establecimientos gastronómicos que ofrecerán todo tipo de comida. La Plaça del Mosset estará abierta del viernes 28 al 1 de octubre, de 11.00 a 02.00 h. El 1 de octubre la Plaça del Mosset cerrará a las 20.00 h.

bebé espai

Col·labora: Farmacia del Paseo 24 h.

38

A la Biblioteca Central s’ubicarà, un any més, el Bebé-espai, on les famílies poden atendre les necessitats dels bebés els dies de Fira. Compta amb canviadors per endreçar els bebés, així com microones per escarfar-los el biberó o les farinetes. Un espai tranquil i relaxat que permet als pares continuar dintre de l’ambient festiu en tot moment. El Bebé-espai estarà ubicat a la Biblioteca Central, plaça del Rei Jaume I, tots els dies de Fira, en horari: de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h. En la Biblioteca Central se ubicará, un año más, el Bebé-espai, donde las familias pueden atender las necesidades de los bebés los días de Fira. Cuenta con canviadores para asear a los bebés, así como microondas para calentarles el biberón o las papillas. Un espacio tranquilo y relajado que permite a los padres continuar dentro del ambiente festivo en todo momento. El Bebé-espai estará ubicaco en la Biblioteca Central, plaza del Rei Jaume I, todos los días de Fira, en horario de 10.00 a 14.00 h y de 17.00 a 20.00 h.


el nostre patró Per tradició, la Fira i Festes de Gandia se celebra en honor al patró de la ciutat, Sant Francesc de Borja, duc de Gandia i fill de Joan de Borja i Joana d’Aragó, qui va nàixer el 28 d’octubre de 1510. Sant Francesc de Borja va servir, durant anys a l’emperador Carles V i l’emperadriu Isabel. A la cort va conéixer Leonor de Castro la seua dona, amb qui va tindre vuit fills. Després de ser virrei de Catalunya, el 1543, Francesc de Borja es converteix en duc de Gandia a la mort de son pare. En els seus anys de ducat, a Sant Francesc de Borja, se li reconeix la seua tasca social a la nostra ciutat. A les seues ordres es construïren les muralles i els torreons; per als malalts l’Hospital de Sant Marc i va fundar un col·legi que passaria més tard a Universitat. Sant Francesc de Borja va aconseguir donar treball, fins i tot, a 550 persones als camps de canyamel i moreres. Als 40 anys, després de la mort de la seua dona, va renunciar a tots els seus càrrecs nobiliaris i va ingressar en la companyia de Jesús de la qual va arribar a ser el III General de l’Ordre.

Actes en honor al Sant Francesc de Borja Dilluns 1 d’octubre de 2012 11.00 h Acte Cívic dels pobles de l’antic ducat al Palau Ducal. 12.00 h Missa solemne a la Insigne Col·legiata de Santa Maria 14.00 h Mascletà a l’avinguda República Argentina, a càrrec de la pirotècnia Borredà. 19.30 h Desfilada de la secció de tambors del pas de l’Hort, pel centre de la ciutat, que acompanyarà també la processó del Sant Patró. Organitza: Germandat de la Sagrada Oració de Jesús en l’Hort. 20.00 h Processó en honor de Sant Francesc de Borja. Recorregut: plaça Major, carrer d’Ausiàs March, carrer del Duc Alfons el Vell, passeig de les Germanies, Sant Francesc de Borja, carrer de Sant Josep de Calassanç, plaça de l’Escola Pia, carrer Major, plaça del Loreto, carrer del Pare Gomar, plaça María Enríquez, carrer de les Carmelites, plaça de la Vila per finalitzar en la col·legiata. En acabar la processó la secció de tambors del pas de l’Hort realitzarà una tocaeta en honor del sant. 22.30 h Castell de focs d’artifici a l’Ermita de les Ànimes, a càrrec de la pirotècnia Dragon.

Por tradición, la Fira i Festes de Gandia se celebra en honor al patrón de la ciudad San Francisco de Borja, duque de Gandia e hijo de Juan de Borja y Juana de Aragón, quien nació el 28 de octubre de 1510. San Francisco de Borja sirvió durante años al emperador Carlos V y la emperatriz Isabel. En la corte conoció a Leonor de Castro su mujer, con quién tuvo ocho hijos. Después de ser Virrey de Cataluña, en 1543, Francisco de Borja se convierte en duque de Gandia a la muerte de su padre. En sus años de ducado, a San Francisco de Borja, se le reconoce su tarea social en nuestra ciudad. A sus órdenes se construyeron las murallas y torreones; para los enfermos el Hospital de San Marcos y fundó un colegio que pasaría más tarde a Universidad. San Francisco de Borja, consiguió dar trabajo, incluso, a 550 personas en los campos de caña de azucar y moreras. A los 40 años, después de la muerte de su mujer, renunció a todos sus cargos nobiliarios e ingresó en la compañía de Jesús de la cual llegó a ser el III General de la orden.

39


Divendres 28 de setembre

· 09.00 h Plaça Major. Eixida d’El Tio de la Porra per recórrer els col·legis i carrers anunciant que comença la festa a Gandia. · 11.00 h Plaça Prado. Obertura de la Plaça del Mosset. Espai gastronòmic i festiu on una vintena de casetes, establiments de la ciutat i la comarca ofereixen els seus productes als visitants. · 13.30 h Plaça Major. Concentració de les bandes d’El Tio de la Porra i bombardeig pirotècnic. · De 19.00 a 22.00 h Plaça Prado. obertura de l’Espai de Multiaventura per a tota la família. · 19.00 h Carrer Vallier i plaça de Sant Josep. Obertura de la Plaça de les Tradicions amb exposició de productes i elements artesanals de la nostra cultura. · 19.00 h Cercavila inaugural de la Fira i Festes en honor al duc Alfons el Vell. Itinerari: plaça Escola Pia, Sant Francesc de Borja, passeig de les Germanies, Duc Alfons el Vell, Ausiàs March i plaça Major · 20.00 h Plaça Major. Acte inaugural de la Fira i Festes. Amb personatges il·lustres, Duc Alfons el Vell i la participació dels abanderats de Tortosa. · De 20.00 a 23.30 h Passeig de les Germanies. Obertura del Passeig de les Arts amb els espectacles Circo de las Pulgas (20.00, 22.00 i 23.00 h, zona Moran Roda); Nils i Nils (21.00 i 23.00 h, zona Rausell); Circ de Cabaret (22.30 h, plaça Rei Jaume I); Et voilà (23.00 h, zona Casa de Cultura); Shake, Shake (00.00 h, zona Font). · 20.00 h Plaça de l’Escola Pia. Obertura de la Plaça de les Cultures. Exposició d’elements i productes artesanals de diversos països. · 21.00 h Plaça de Maria Enríquez. Actuació a la Plaça de les Clarisses a càrrec de la San Francisco Big Band en honor a l’artista Bernardino. Música lleugera italiana dels anys 50 als 70. · 21.00 h Plaça de l’Escola Pia. Actuació de música ètnica a càrrec de Las voces de Gaia a la Plaça de les Cultures. · 22.30 h Parc Ausiàs March. Obertura del Parc de la Festa. · 23.30 h Casa de Cultura. Música al Jardí amb l’actuació del grup Ray Band. · 23.30 h Parc Ausiàs March. Discomòbil amb DJ Coco Loco en el Parc de la Festa. · 00.15 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Impacte, que recorrerà el Passeig de les Arts. · D’01.00 a 02.00 h Parc Ausiàs March. Actuació de l’Orquestra Crash al Parc de la Festa. · De 02.00 a 03.45 h Parc Ausiàs March. Actuació del grup La Raíz al Parc de la Festa. · De 04.00 a 06.00 h Parc Ausiàs March. Actuació de l’orquestra Crash al Parc de la Festa. Dissabte 29 de setembre

· 11.00 h Plaça del Prado. Obertura de l’espai gastronòmic Plaça del Mosset. · D’11.00 a 14.00 h Plaça de Sant Josep i carrers adjacents. Mercat de productes artesanals valencians a

la Plaça de les Tradicions. I animació amb: cercavila de dolçainers i passeig de ramat, jocs tradicionals, Ball de Vermut i cercavila de la banda del Centre Musical de Beniopa.

40


· 11.00 h Obertura de la Plaça de les Cultures, a la plaça de l’Escola Pia. · D’11.30 a 13.30 h Taller de percussió africana a la Plaça de les Cultures. · D’11.30 a 14.00 h Plaça del Prado. Espai de Multiaventura per a tota la família. · D’11.30 a 15.00 h Mercat Medieval amb animació a la Plaça Major i carrers adjacents. · De 12.00 a 14.00 h Passeig de les Arts espectacles de teatre de carrer, animació, jocs i tallers al passeig de

les Germanies: Cal Titella, Taller de Circ i Improvisacions de Malabars (12.00 h, zona Serrano), Circo de las Pulgas (12.00, 13.00 i 14.00 h, zona Moran Roda), El Buhonero (12.00 i 13.30 h, zona Rausell) i El Musicólogo (12.30 h, zona plaça Rei Jaume I). · 12.00 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Rodafonio, que recorrerà el Passeig de les Arts, a càrrec de Factoria Circular. · 12.30 h Passeig de les Germanies. Cercavila de la banda del Centre Musical de Beniopa al Passeig de les Arts. · 13.00 h Obertura d’El Rogle del Prado (plaça del Prado) amb l’espectacle de titelles Cavallet de Fusta de Teatre Buffo. · 14.00 h Mascletà a mà, per a tots els xiquets i xiquetes, a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep). · De 17.00 a 00.00 h Mercat Medieval amb animació a la Plaça Major i carrers adjacents. · De 17.00 a 00.30 h Mercat de productes artesanals valencians a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep i carrers adjacents). I animació amb: ball de Cabuts i dolçainers, jocs tradicionals, animació teatral amb Personatges del Poble, contacontes i bou de carretó.

· De 17.30 a 19.30 h Taller de dansa africana a la Plaça de les Cultures (plaça de l’Escola Pia). · De 17.30 a 20.30 h Passeig de les Arts espectacles de teatre de carrer, animació, jocs i tallers al passeig de les Germanies:

Cal Titella i Personatges del Creak (17.30 h, zona Serrano), Nils i Nils (17.30 h i 20.30 h, zona plaça Rei Jaume I), Circo de las Pulgas (18.00, 19.00 i 20.00 h, zona Moran Roda), El Buhonero (18.30 h, zona Rausell), Et voilà (19.00 h, zona Casa de Cultura), El Musicólogo (19.30 h, zona plaça Rei Jaume I), i Shake, Shake (20.00 h, zona Font). · 18.00 h El Rogle del Prado (plaça del Prado) representació de l’espectacle de titelles Cavallet de Fusta de Teatre Buffo. · 18.00 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Rodafonio, que recorrerà el Passeig de les Arts, a càrrec de Factoria Circular. · De 18.30 a 22.00 h Plaça del Prado. Espai de Multiaventura per a tota la família. Entrada gratuïta. · 19.00 i 20.00 h Palau Ducal. Representacions teatrals en honor del duc Alfons el Vell, dins de la programació del Mercat Medieval. · 20.00 h Actuació d’Elena Bianco i Los Mismos, a la Plaça de les Clarisses (plaça de Maria Enríquez). · 20.30 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Personatges del Creak, que recorrerà el Passeig de les Arts, a càrrec de Cremallera Teatre. · 20.30 h Actuació de Mara Aranda a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep) · 21.00 h Actuació de SADABA, folklore senegalés a la Plaça de les Cultures (plaça de l’Escola Pia). · De 21.00 a 00.00 h Passeig de les Arts espectacles de teatre de carrer, animació, jocs i tallers al passeig de les Germanies: Et voilà (21.00 i 23.30 h, zona Casa de Cultura), Circo de las Pulgas (22.00 i 23.00 h, zona Moran Roda), Rodafonio (22.00h, itinerant), Cavallers de Foc (22.30 h, zona plaça Rei Jaume I) i Shake, Shake (00.00 h, zona Font). · 22.00 h Sopar Medieval al Pati d’Armes del Palau Ducal, amb representacions teatrals, música i

41


animació. Preu: 22 euros. Tiquets a la venda a la Casa de Cultura i Palau Ducal.

· 22.00 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Rodafonio, que recorrerà el Passeig de les Arts, a càrrec de Factoria Circular.

· 22.30 h Bou de carretó embolat a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep). · 22.30 h Teatre Serrano. Musical The World of ABBA. · 22.30 h Parc Ausiàs March. Obertura del Parc de la Festa. · 23.30 h Casa de Cultura. Música al Jardí amb l’actuació del grup Pacto entre caballeros. · 23.30 h Parc Ausiàs March. Discomòbil amb DJ Tasio Garcia de la discoteca Moon de València i Diego de la discoteca Mya de València en el Parc de la Festa.

· D’01.00 a 02.00 h Parc Ausiàs March. Actuació de l’Orquestra Tribu al Parc de la Festa. · De 02.00 a 03.45 h Parc Ausiàs March. Actuació del grup Los Inhumanos al Parc de la Festa. · De 04.00 a 06.00 h Parc Ausiàs March. Actuació de l’orquestra Tribu al Parc de la Festa. Diumenge 30 de setembre

· 11.00 h Plaça del Prado. Obertura de l’espai gastronòmic Plaça del Mosset. · 11.00 h Obertura de la Plaça de les Cultures, a la plaça de l’Escola Pia. · D’11.00 a 14.00 h Mercat de productes artesanals valencians, a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant

Josep i carrers adjacents). I animació amb: cercavila de dolçainer i passeig del ramat, jocs tradicionals, cercavila del Grup de Danses Roís de Corella, ball de cabuts i dolçainers i cercavila de la banda de l’associació Musical Grau de Gandia. · D’11.30 a 14.00 h Plaça del Prado. Espai de Multiaventura per a tota la família. · D’11.30 a 15.00 h Mercat Medieval amb animació a la Plaça Major i carrers adjacents. · 12.00 h Actuació del Centre Hípic Los Robes, amb l’espectacle Aires del Mediterráneo a la Plaça de les Tradicions (plaça del Tirant). · De 12.00 a 14.00 h Passeig de les Arts espectacles de teatre de carrer, animació, jocs i tallers al passeig de les Germanies: Cal Titella, Taller de Circ, Improvisacions de Malabars (12.00 h, zona Serrano), Circo de las Pulgas (12.00, 13.00 i 14.00 h, zona Moran Roda), El Buhonero (12.00 i 14.00 h, zona Casa de Cultura), Postal Express (12.30 h, zona plaça Rei Jaume I), El Musicólogo (13.00 h, zona plaça Rei Jaume I), Titellet i titelleta (13.00 h, zona El Rogle del Prado) i Colonbululú (13.30 h, zona Rausell). · 12.00 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Rodafonio, que recorrerà el Passeig de les Arts, a càrrec de Factoria Circular. · 12.30 h Passeig de les Germanies. Cercavila de la banda de l’Associació Musical Grau de Gandia al Passeig de les Arts. · 13.00 h espectacle de Titelles Titellet i Titelleta de Josep Enric Grau, a El Rogle del Prado. · 14.00 h Mascletà a mà per a tots els xiquets i xiquetes a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep). · De 17.00 a 20.00 h Mercat Medieval amb animació a la Plaça Major i carrers adjacents. · De 17.00 a 00.30 h Mercat de productes artesanals valencians a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep i carrers adjacents). I animació amb: ball de cabuts i dolçainers, jocs tradicionals, contacontes i Ball de Vermut.

42


· 17.30 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Macroscopic, que recorrerà el Passeig de les Arts, a càrrec de Scura Splats.

· De 17.30 a 20.00 h Passeig de les Arts espectacles de teatre de carrer, animació, jocs i tallers al passeig

de les Germanies: Cal Titella, Personatges del Creak (17.30 h, zona Serrano), Macroscopic (17.30 h, itinerant), El Musicólogo (17.30 h, zona plaça Rei Jaume I), Colonbululú (18.00 h, zona Rausell); Cavallet de Fusta (18.00 h, zona El Rogle del Prado), Circo de las Pulgas (18.00, 19.00 i 20.00 h, zona Moran Roda), El Buhonero (18.30 h, zona Casa de Cultura), Charabia (19.00 h, zona plaça Rei Jaume I), Postal Express (19.45 h, zona Casa de Cultura), Cabaret Elegance (20.00 h, zona Font),. · 18.00 h El Rogle del Prado (plaça del Prado) representació de l’espectacle de titelles Cavallet de Fusta de Teatre Buffo. · De 18.00 a 21.00 h. FESTIVAL MULTICULTURAL amb la participació d’associació de Residentes Bolivianos en Gandia (ASOREBOL, l’associació Juventud Boliviana i l’associació de Ruso Parlantes de Gandia, a la Plaça de les Cultures (plaça de l’Escola Pia). · De 18.30 a 22.00 h Plaça del Prado. Espai de Multiaventura per a tota la família. Entrada gratuïta.

· 19.00 i 20.00 h Palau Ducal. Representacions teatrals en honor del duc Alfons el Vell, dins de la programació del Mercat Medieval.

· 19.00 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Rodafonio, que recorrerà el Passeig de les Arts, a càrrec de Cremallera Teatre.

· 20.00 h Actuació de Cantores de Hispalis, a la Plaça de les Clarisses (Plaça de Maria Enríquez). · 20.30 h Actuació de MAYALDE a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep). Música tradicional de Castella-Lleó i els contes transmesos oralment de generació en generació.

· 20.30 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Personatges del Creak, que recorrerà el Passeig de les Arts, a càrrec de Factoria Circular.

· De 21.00 a 00.00 h Passeig de les Arts espectacles de teatre de carrer, animació, jocs i tallers al passeig

de les Germanies: Colonbululú (21.00 h, zona Rausell), Circo de las Pulgas (22.00 i 23.00 h, zona Moran Roda), Postal Express (22.15 h, zona Casa de Cultura), Charabia (22.30 h, zona plaça Rei Jaume I), Cabaret Elegance (23.00 h, zona Font). · 22.00 h Sopar Medieval al Pati d’Armes del Palau Ducal, amb representacions teatrals, música i animació. Preu: 22 euros, tiquets a la venda a la Casa de Cultura i Palau Ducal. · 22.00 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Rodafonio, que recorrerà el Passeig de les Arts. · 22.00 h Actuació de Miguel Bosé a l’IES María Enríquez. · 22.30 h Teatre Serrano. Musical Moonwalker. · 22.30 h Parc Ausiàs March. Obertura del Parc de la Festa. · 23.00 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Impacte, que recorrerà el Passeig de les Arts. · 23.30 h Casa de Cultura. Música al Jardí amb l’actuació del grup Avatar Rockover. · 23.30 h Parc Ausiàs March. Discomòbil amb DJ Vicente Verdú i Jacobo Mya de València al Parc de la Festa. · 01.00 h Correfocs Disco Death al Passeig de les Arts (passeig de les Germanies), a càrrec de Scura Splats. · D’01.00 a 02.00 h Parc Ausiàs March. Actuació de l’orquestra Límite al Parc de la Festa. · De 02.00 a 03.30 h Parc Ausiàs March. Actuació de Henry Méndez & José de Rico al Parc de la Festa. · De 04.00 a 06.00 h Parc Ausiàs March. Actuació de l’orquestra Límite al Parc de la Festa.

43


Dilluns 1 d’octubre

· 11.00 h Acte Cívic dels pobles de l’antic ducat, al Palau Ducal. · 11.00 h Plaça del Prado. Obertura de l’espai gastronòmic Plaça del Mosset. · 11.00 h Obertura de la Plaça de les Cultures, a la plaça de l’Escola Pia. · D’11.00 a 14.00 h Mercat de productes artesanals valencians a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant

Josep i carrers adjacents). I animació amb: cercavila de dolçainer i passeig del ramat, jocs tradicionals, ball de cabuts i dolçainers i cercavila de la UAM Sant Francesc de Borja. · D’11.30 a 14.00 h Plaça del Prado. Espai de Multiaventura per a tota la família. Entrada gratuïta. · De 12.00 a 14.00 h Passeig de les Arts espectacles de teatre de carrer, animació, jocs i tallers al passeig de les Germanies: Cal Titella, Taller de Circ, Improvisacions de Malabars (12.00 h, zona Serrano), Circo de las Pulgas (12.00, 13.00 i 14.00 h, zona Moran Roda), Postal Express (12.00 h, zona Casa de Cultura), Germans Garrapinya (12.30 h, zona plaça Rei Jaume I) i El Buhonero (13.00 h, zona Casa de Cultura). · D’11.30 a 15.00 h Mercat Medieval amb animació a la Plaça Major i carrers adjacents. · 12.00 h Missa solemne a la Insigne Col·legiata de Santa Maria · 12.30 h Passeig de les Germanies. Cercavila de la UAM Sant Francesc de Borja al Passeig de les Arts. · 12.00 h Actuació del Centre Hípic Los Robes a la Plaça de les Tradicions (plaça del Tirant). · 13.00 h Espectacle de Titelles Titellet i Titelleta de Josep Enric Grau, a El Rogle del Prado. · 13.30 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Macroscopi, que recorrerà el Passeig de les Arts, a càrrec de Scura Splats. · 14.00 h Mascletà a l’avinguda República Argentina, a càrrec de la Pirotècnia Borredà. · 14.00 h Mascletà a mà, per a xiquets i xiquetes, a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep). · 16.00 h Partida de Raspall d’aficionats: Murillo, Riky i Chofre contra Pau, Toni i Femenia a la Plaça de les Tradicions (carrer Vallier). · De 17.00 a 20.00 h Mercat Medieval amb animació a la Plaça Major i carrers adjacents. · De 17.00 a 00.30 h Mercat de productes artesanals valencians a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep i carrers adjacents). I animació amb: ball de cabuts i dolçainers, jocs tradicionals, animació teatral amb els personatges del poble i contacontes. · 17.30 h Gran Partida de Pilota al raspall de professional: Waldo, Moro i Canari contra Moltó, Coeter i Víctor, a la Plaça de les Tradicions (carrer Vallier). · De 17.00 a 19.00 h Passeig de les Arts espectacles de teatre de carrer, animació, jocs i tallers al passeig de les Germanies: El Buhonero (17.00 h, zona Casa de Cultura), Cal Titella (17.30 h, zona Serrano), Titellet i Tittelleta (18.00 h, zona El Rogle del Prado), Postal Express (18.00 h, zona Casa de Cultura), Germans Garrapinya (18.30 h, zona plaça Rei Jaume I) i Cabaret Elegance (19.00 h, zona Font). · 18.00 h Concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al Teatre Serrano. · 18.00 h Espectacle de Titelles Titellet i Titelleta de Josep Enric Grau, a El Rogle del Prado. · 18.30 h Passeig de les Germanies. Espectacle itinerant, Impacte, que recorrerà el Passeig de les Arts. · 19.30 h Desfilada de la secció de tambors del pas de l’Hort, pel centre de la ciutat. · 20.00 h Tancament de la Plaça del Mosset. · 20.00 h Processó en honor a Sant Francesc de Borja. Recorregut: plaça Major, carrer d’Ausiàs March, carrer del Duc Alfons el Vell, passeig de le Germanies, Sant Francesc de Borja, carrer de Sant Josep de Calassanç, plaça de l’Escola Pia, carrer Major, plaça del Loreto, carrer del Pare Gomar, plaça Maria Enríquez, carrer de les Carmelites, plaça de la Vila per a finalitzar en la Col·legiata.

44


· 20.30 h Actuació de Vicent Savall a la Plaça de les Tradicions (plaça de Sant Josep). · 22.00 h Tancament de la Plaça de les Cultures. · 22.00 h Passeig de les Arts espectacle itinerant Tanquem la Fira que recorrerà

el passeig de les Germanies. · 22.30 h Castell de focs d’artifici a l’Ermita de les Ànimes, a càrrec de la pirotècnia Dragon.

ALTRES ACTIVITATS Visites guiades gratuïtes al Palau Ducal A partir del 24 de setembre el Palau Ducal de Gandia repartirà 300 entrades gratuïtes, per poder visitar l’edifici els dies de Fira i Festes. Cada persona pot arreplegar un màxim de dos entrades, entre els horaris disponibles i fins esgotar existències. Els horaris disponibles són: Divendres 28 i dissabte 29 de setembre a les 11.00, 12.00, 13.00, 17.00, 18.00 i 19.00 h. Diumenge 30 de setembre i dilluns 1 d’octubre a les 10:00, 11:00, 12:00 i 13:00 h. Jornades de Portes Obertes al MAGa Els dies de Fira i Festes, els visitants que s’apropen fins al MAGa podran visitar les dependències de l’Antic Hospital de Sant Marc, actual seu del MAGa, de manera gratuïta. Així mateix, s’han organitzat visites guiades de 30 minuts de duració, sense reserva prèvia, per a un màxim de 25 visitants per sessió. · Visites guiades a l’exposició permanent del MAGa a les 10.00 i 12.00 hores. · Visites guiades a l’exposició temporal “Mons tribals. Una visió etnoarqueològica” a les 11.00 i 13.00 hores. L’horari del museu durant la Fira serà: divendres i dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 19.00h. Diumenge i dilluns de 10. a 14.00 h. Del 28 de setembre a l’1 d’octubre l’entrada al MAGa serà gratuïta. Campionat d’Halterofília categories Sub 15, Júnior i absoluta Dissabte, 29 de setembre, de 16.00 a 21.00 h. LLOC: Pavelló d’Halterofília. Participen: Club Halterofília Tavernes, Club Halterofília Cullera, Club Halterofilia Cabañal i Atlètic Club Gandia d’halterofília. Exhibició de Ball Esportiu Organitza: Club de Ball Esportiu SAFORBALL. Es realitzarà una exhibició de balls de saló per parelles que participen en competicions nacionals de ball esportiu Dissabte 29 de setembre, de 18’30 a 19.00 h a la plaça Rei Jaume I.

45


Concurs de Paelles Organitza: Falla av. República Argentina. Col·labora: Junta de Districte Plaça El·líptica-República Argentina. Dissabte 30 de setembre, a partir de les 13.00 h, a l’avinguda República Argentina. Cenicienta El Musical Dissabte 29 de setembre, a les 19.00 h, al Museu Faller de Gandia. Preu: 15 € Punts de venda: Museu Faller, Juguettos i Viajes Carrefour a Gandia i Medes Sport a Oliva. Organitza: Falla Benipeixcar. Exhibicions hípiques Dilluns 1 d’octubre, a les 12.00 h a la plaça del Tirant A càrrec del Centre Hípic Los Robles EXPOSICIÓ DE VEHICLES Diumenge 30 de setembre. A partir de les 10 hores. Carrers Sant Francesc de Borja i Jaume Torres. ASSOCIACIÓ VESPA SAFOR Exposició de Vespes Clàssiques. Zona: Carrer de Sant Francesc de Borja (des del Passeig fins l’església del Beato Hibernon). Fins a les 13.30 h. ASSOCACIÓ GANDIA MOTOR CLÀSSIC Exposició de cotxes clàssics. Zona: Carrer de Sant Francesc de Borja (des de l’església del Beato fins al carrer Alzira). Fins a les 13.30 h. ASSOCIACIÓ MOTO CLUB GANDIA Exposició de motos clàssiques i actuals. Zona: Carrer de Jaume Torres. Fins a les 19.00 h.

Esta progamació pot estar subjecta a canvis d’última hora. Esta programación puede estar sujeta a cambios de última hora.

46


47


48


49


50


51


52


53


54


55


56


57


58


59


60


61


62


Gandía Fira i Festes 2012  

Publicación de las fiestas y ferias de Gandía 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you