Page 23

EL PONT 227 (v7)_Maquetación 2 29/01/15 10:10 Página 23

VIDA CIUTADANA

A l’esquerra, les quatre ceramistes. A la dreta, dos moments de la inauguració de la mostra

L'exposició de quatre autores de ceràmica de creació pren el relleu a la Biennal

L’Esbart Vila d’Esplugues actua per a la gent gran

Després d'acomiadar, l’11 de gener, la 17a Biennal de Ceràmica d'Esplugues Angelina Alós, el Museu Can Tinturé va inaugurar l'exposició 4x4. 4 dones, 4 ceramistes, 4 camins, una mostra de l'obra creativa de les ceramistes Esther Ramos, Mercè Coma, Mercè Mir i Teresa Gironès que reivindica la ceràmica de creació contemporània i dóna continuïtat a la tasca de

difusió i posada en valor d'aquesta disciplina artística que du a terme la Biennal. L'exposició pot visitar-se fins al 15 de març. D’altra banda, coincidint amb la cloenda de la 17a Biennal, que ha rebut 800 visitants en dos mesos, es va anunciar l'obra guanyadora del premi del públic: ¡Vira!, d'Alberto González (Valladolid), que va aconseguir 65 dels 236 vots emesos.

L’Esbart Vila d’Esplugues va dedicar el passat 24 de gener, al Casal de Cultura Robert Brillas, una actuació a la gent gran de la ciutat. En aquest acte, que forma part del programa de commemoració, durant el 2015, del 30è aniversari de l’entitat, van participar el Grup de pares (secció creada el 2010 amb dansaires d’entre 40 i 70 anys) i les seccions infantils de l’Esbart.

La Fundació Utopia analitza els moviments socials a la comarca

El jutge Santi Vidal obre el nou trimestre de l’AUGGE

Màgia solidària per a infants de l’Àfrica a L’Avenç

L’historiador Emili Palacios va oferir una xerrada sobre el naixement i l’evolució dels moviments socials al Baix Llobregat, des de mitjan segle XIX fins al 2002, període documentat als fons de la Fundació Utopia. A la comarca, entre els primers i més importants van destacar les corals, com l’espluguenca SC La Coloma, “espais de lleure que, a més, tenien un caire reivindicatiu”.

Santiago Vidal, magistrat de l’Audiència de Barcelona i un dels redactors de l’esborrany d’una hipotètica Constitució catalana, va inaugurar amb una xerrada sobre justícia i valors el nou trimestre de l’Aula Universitària de Gent Gran (AUGGE). Vidal va reivindicar el paper del jutge com a intèrpret de la Llei i va defensar que “la Llei ha de complir-se, però s’ha de canviar quan no és justa”.

L’Avenç Centre Cultural va acollir, la tarda del dissabte 24 de gener, l’espectacle infantil Solidarimàgia per Àfrica, un acte a benefici dels nens i nenes dels camps de refugiats de Tinduf. Hi van participar el Mag Dodó, el Mag Nani i el Mag Ramó, que van captivar els infants amb els seus trucs i unes actuacions plenes d’humor.

EL PONT D’ESPLUGUES| 23 227 | febrer de 2015

El Pont d'Espluges Nº227  
Advertisement