Page 1


LA FESTA MAJOR... LA FEM ENTRE TOTS! Com cada any, la Comissió de Festes de la Festa del Roser de Maig ha estat l’encarregada de confeccionar un programa de festes que fos atractiu i divers i que alhora mantingués els actes tradicionals propis de la nostra festa, els que la defineixen i els que la identifiquen com a la festa pròpia de la nostra ciutat. I d’aquest treball n’ha sortit el programa que us presentem. Un programa adequat als temps que estem vivint, però elaborat amb il·lusió i esforç. Esforç per la feina ben feta i il·lusió perquè la festa sigui per a tothom.

EL PREGÓ El pregó de la Festa del Roser de Maig 2013 anirà a càrrec del cantautor local Ramon Sauló Ramon Sauló és un dels cantautors que va formar part del moviment de la nova cançó que tingué lloc als inicis dels anys setanta. Aleshores el cantautor de Cerdanyola compartia cartell amb els noms més importants del moment com Ramon Muntaner, Joan Isaac o Guillem d’Efak i feia sonar als escenaris una de les cançons més famoses del seu repertori: “Bona nit” dedicada a la nostra ciutat. D’aquella època en queda el seu primer disc i els guardons com a cantautor obtinguts el 1973, l'un a Sabadell i l'altre, el primer premi del concurs “Promoció de Noves veus” a la Cova del Drac. Tot i que van venir moments difícils per la nova cançó i que Sauló va deixar de cantar ben bé durant tres dècades, l’esperit de la música no el va deixar mai. La prova és que el 2009 va treure la guitarra de l’armari, va recopilar sis antigues cançons i en va fer sis de noves i va tornar als escenaris. Renovat i amb un nou entusiasme va presentar el seu disc Som així i el 2011 va editar el seu darrer disc Descobrint camins. Des de llavors no ha parat d’actuar pel Vallès, per Barcelona i a altres indrets i la seva veu ha començat a sonar a les ràdios locals i nacionals i s’ha convertit, per Cerdanyola, pels cerdanyolencs, en una veu entranyable, amiga, que ens acompanya, ens reconeix i ens representa.

III CONCURS DE CARTELLS DE LA FESTA MAJOR El cartell guanyador del Roser de Maig 2013 no ha deixat ningú indiferent i això és precisament el que pretenia Adrià López, un jove estudiant de disseny de Cerdanyola. És un cartell amb una imatge trencadora i diferent que vol que la gent es faci preguntes i trobi les seves pròpies respostes. Tres idees que hi són però que no són evidents: el roser, Cerdanyola i la festa major. Una aposta valenta que va ser valorada pels membres del jurat que el van triar d’entre les vinti-una propostes que es van presentar a aquesta tercera edició del Concurs de Cartells del Roser de Maig.

ELS JOVES DIABLES FAN 30 ANYS! Qui ha dit, doncs, que són tan joves? Però no penseu pas que han perdut pistonada, ans al contrari! És el que tenen les forces del mal, per a ells els anys no passen! Fins i tot hi ha qui diu que arriben més forts que mai, molt ben armats i amb el cap ple de mals pensaments per omplir de soroll, de foc i de fum els carrers de Cerdanyola! Sigueu valents, vestiu-vos com cal, no oblideu el barret i unes bones sabates i aneu a rebre’ls com es mereixen! Per molts anys (Joves?) Diables! I que el foc etern dels inferns us acompanyi! EDITA: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès PRODUCCIÓ: Taller de Cultura FOTOGRAFIES: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès (J.R. Urbano)

2


EL ROSER DE MAIG, UNA FESTA PER A TOTHOM

El Roser de Maig és un dels esdeveniments més importants de Cerdanyola. No és una festa més, és precisament la nostra Festa Major, la festa que ens aplega a tots i a totes i que ens fa viure plenament la ciutat amb tots els seu matisos i colors. El programa d’enguany recull una àmplia i diversa oferta d’activitats per a totes les edats, idònies per gaudir en família i amics. Espero i desitjo que aquesta proposta sigui del vostre interès i que us animeu a participar d’uns dies únics als barris, als carrers i a les places de la nostra ciutat. Des de l’Ajuntament i conjuntament amb totes les entitats i les associacions que conformen la Comissió de Festes del Roser de Maig, treballem any rere any per fer un pas més i assolir una festa més participativa i més propera. És per aquest motiu que vull agrair molt especialment a totes aquelles persones i entitats que hi han col·laborat en l’organització i el disseny. Amb la seva il·lusió, esforç, enginy i creativitat han permès que, malgrat la complicada situació que estem vivint, tots els cerdanyolencs i les cerdanyolenques puguem gaudir d’una festa que esdevindrà inoblidable.

La nostra Festa Major és també un punt de trobada, un espai on veïns i veïnes podem conviure i compartir, deixar de banda les nostres inquietuds i preocupacions diàries i passar una bona estona amb la gent que ens envolta. Us desitjo una bona Festa Major i us convido a participar i gaudir del Roser de Maig 2013! Carme Carmona Pascual Alcaldessa de Cerdanyola


EL ROSER DE MAIG: TRADICIÓ MODERNITAT I DIVERSITAT

Novament us vull presentar la programació de la Festa Major del Roser de Maig. La festa major és el moment de sortir al carrer, de gaudir de la festa, de la música, del teatre, de les passejades en família i de les actuacions de grups de casa i de grups de fora. Però sobretot la festa major és un moment per trobar-se amb els veïns i veïnes, amb els amics, amb els familiars, per passejar relaxadament pels carrers de la nostra ciutat, pel Parc del Turonet, per la plaça de l’Abat Oliba, Jaume Grau i Altaió, o Sant Iscle, ara vestits de festa, per engrescar-se, mirar, ballar i per sentir que formem part d’una comunitat i d’un poble. A Cerdanyola del Vallès la festa del Roser de Maig és una combinació de tradició, modernitat i diversitat. D’aquesta manera al programa hi trobareu les activitats tradicionals de cultura popular, que defineixen la tradició del nostre poble, però també hi trobareu concerts i activitats dels grups més actuals i, finalment, un ampli ventall de propostes diverses, d’activitats esportives, gastronòmiques, teatrals, de formats i tipologies molt variades. La participació de les entitats i les associacions és també un tret

que defineix el Roser de Maig i que impregna la vida cultural de Cerdanyola del Vallès. Gràcies a la Comissió de Festes i a totes les entitats que organitzen i participen en les activitats, la festa és una expressió d’un poble que viu i que batega, que no és només espectador, sinó que és creatiu i que participa. Us animo, doncs, a participar i a gaudir de la Festa Major del Roser de Maig d’enguany! Montse Montiel Pastor Regidora de Cultura


SORTIM TOTS AL CARRER! Actes tradicionals de la Festa Major del Roser de Maig El Roser de Maig és la festa major de la nostra ciutat. Se celebra el primer diumenge de maig i dura des de divendres fins a dilluns. Les festes del Roser (“festes del Roser de Tot el Món” o “Festa Universal del Roser”) van ser instituïdes pel Papa Gregori XIII al mes d’octubre de 1571, en record de la batalla de Lepant, victòria atribuida a la intervenció de la Mare de Déu. No obstant això, a Catalunya són més celebrades, de forma popular, les festes de Maig que se celebren des de l’Edat Mitjana el primer diumenge d’aquest més. En tenim la primera prova documen-

6

tal el 1419, quan el Rei Alfons el Magnànim declarà que volgué celebrar el maig a Valldaura perquè es tractaven de festes molt “tradicionals i populars”. És una festa estesa arreu de Catalunya i una de les mes populars i antigues de CerdanyolaLA CERCAVILA D’INICI

La nostra festa del Roser de Maig comença amb el foc i els petards dels Joves Diables de Cerdanyola i els tambors de la Casa de Aragón tot recorrent els carrers de Sant Ramon i Sant Martí i portant la festa des d’un extrem de la ciutat i fins al balcó de l’Ajuntament on té lloc el pregó.

 EL PREGÓ I

L’OBERTURA DE LA FESTA

Amb l’entrada dels Diables a la plaça de l’Abat Oliba s’inicien els actes de la festa major. Sota el balcó l’Esbart ofereix el tradicional ball de cintes, l’Agrupació Musical Sardanista una sardana i els gegants de la ciutat, el Bernat i la Victòria, ballen el ball de festa major. El pregoner, enguany el conegut cantautor cerdanyolenc Ramon Sauló, llegeix el pregó i l’alcaldessa fa l’obertura oficial de la festa.


EL CASTELL DE FOCS

El castell de focs és un dels actes centrals de la festa. Just després del pregó, Cerdanyola s’aplega al Parc del Turonet per gaudir de l’espectacle pirotècnic que ens meravella cada any i ens afirma que tornem a celebrar la nostra festa més gran.

LO CERCANYOLA

Dissabte totes les entitats de la ciutat es reuneixen per formar Lo Cercanyola, la cercavila pels carrers centrals de la ciutat on hi són presents tots els grups de cultura popular i que acaba a la plaça Abat Oliba amb les actuacions de les diverses colles.

EL CORREFOC

El correfoc és l’acte de foc més important de la festa del Roser de Maig i aquest any ens espera un correfoc molt especial. La colla de Joves Diables de Cerdanyola fa 30 anys i volen celebrar-ho amb molt de foc, fum i soroll. Sortiran de la plaça de Josep Viladomat i recorreran l’avinguda de Catalunya i el carrer de Francesc Layret fins a l’Ajuntament, on ens oferiran el seu irreverent contrapregó i un esclat de pirotècnia com mai no ho han han fet abans.

 MATINADES

GALEJADORES

Cada diumenge de festa major es desperta, amb els espetecs dels trabucs de la colla de Trabucaires de la ciutat, que van des de la plaça de Viladomat i fins la de l’Abat Oliba tot passant per l’avinguda de Catalunya. Els trabucaires ens anuncien que la festa continua.

LA TROBADA DE GEGANTS

Al Parc del Turonet, el diumenge s’hi concentren les colles de

gegants vingudes d’arreu per participar al llarg del matí en la tradicional trobada i cercavila de gegants, on la colla dels gegants de Cerdanyola són acompanyats per gegants de totes les contrades.

 EL BALL DE

LA POLCA DE CERDANYOLA

La plaça de l’Abat Oliba acollirà el diumenge al matí la ballada popular de la Polca de Cerdanyola, una dansa pròpia de la nostra ciutat que cada vegada és ballada per més gent de totes les procedències.

LA DIADA CASTELLERA

Un dels actes centrals de la nostra festa és la jornada d’exhibició castellera a la plaça de l’Abat Oliba, el diumenge al migdia, després del ball de la Polca de Cerdanyola. Els Castellers de Cerdanyola conviden colles d’arreu per tal que la jornada pugui comptar amb castells espectaculars i de més dificultat.

LES SARDANES

La ballada de sardanes del diumenge és un dels actes esperats pels amants de la nostra dansa més popular. Aquesta ballada compta amb una cobla de gran qualitat i amb nombrosos balladors que obren i tanquen rotllanes a cada sardana.

DANSES TRADICIONALS

L’Esbart és l’encarregat, cada any, de mostrar a la ciutat les nostres danses tradicionals. El cos de dansa i les colles infantils ens retornen, el diumenge a la tarda després de la ballada de sardanes, els balls catalans acompanyats per la música en viu dels músics de l’Esbart.

7


QUE NO PARI LA FESTA!

CONCERTS AL TURONET És la formació que ha revolucionat el panorama de la festa i els grups de versions. El secret del seu èxit és la naturalitat, el talent, la posada en escena i la seva forma única d’interpretar les cançons en un espectacle on barregen elegància i picardia. Un fenomen inimitable i imbatible, que dirigeix amb una mestria sense precedents el polifacètic director de l’Hotel Benito. Hotel Cochambre és sense dubte el número 1 dels grups de versions, realment creen addicció, i aquest 2013 ens en preparen una de molt grossa... No te la perdis!

Amelie

4 de maig De 23 h endavant

Hotel Cochambre

3 de maig 22.30 h

Aquest grup d’artistes comença la seva singladura el 2009, seguint el corrent dels sons més actuals del pop rock nord-americà, introdueixen una dosi de guitarres i melodies que dóna aire fresc a la música catalana. Grups com Simple Plan, Paramore, Mcfly o All Time Low s’erigeixen com alguns dels seus referents. Joventut, força i actitud prometen un directe dinàmic i potent que els ha fet tocar en diferents escenaris de tota la geografia catalana. Ara Amelie torna a escena amb “És el moment”, que pretén consolidar un projecte que ha aconseguit arribar al cor dels adolescents i joves catalans amb cançons com “Per Tu” o “Dia i Nit”, 8


4 de maig De 23 h endavant

D’Callaos

Després d’una trajectòria de més de 8 anys, 3 discos i més de 500 concerts, D’Callaos arriba amb més força que mai aquest 2013. Fidels a la música lliure i allunyats de les discogràfiques, han aconseguit ser el grup amb més concerts a Espanya, malgrat l’actual crisi. També han estat reconeguts internacionalment, amb gires a països com Alemanya, Regne Unit, Bèlgica, Irlanda o França, actuant a les millors sales. No contents amb això però, actuaran aquest any a Rússia, Suïssa i Portugal, on esperen repetir els seus èxits.

Rumba Alborada

5 de maig 22 h

Rumba Alborada és un grup mític al barri del Carmel que es va formar als anys 80. Tot i que mantenen els seus orígens en la profunditat de la rumba s’han adaptat als temps actuals modernitzant les composicions. Les seves actuacions són un espectacle agradable i simpàtic amb un ampli repertori per a tot tipus de públic que combina els millors temes d’ahir i d’avui.

En aquests anys han compartit escenaris amb artistes nacionals i internacionals, com ara Chambao, Ojos de Brujo, Los Delincuentes, Macaco, Ben Harper, Calle 13, Manu Chao, Asian Dub Foundation o Status Quo.

NIT DE LA MOSTRA

5 de maig 24 h

Un cop acabat el concert de diumenge al Parc del Turonet no s’acaba la festa. Al costat mateix comença la Nit de la Mostra. Més de quatre hores de marxa i bon ambient, amb els bars musicals de la vostra confiança. El DJ no us deixarà aturar fins a l’última nota.

9


11


12


13


LA FESTA DELS MÉS

Prepareu-vos nens i nenes perquè arriba la Festa Major i aquest any us hem programat una pila d’activitats cada dia perquè no tingueu temps d’avorrir-vos! Divendres, ben puntuals, no us perdeu l’actuació del grup Xarop de Canya, que començarà la festa a la plaça de l’Abat Oliba tot esperant l’arribada dels diables, els tambors i la cercavila. Dissabte al matí, de nou a la plaça, en Jaume Barri farà animació per a la mainada...i més grandets.... Hi trobareu, a més a més, una pila de tallers i activitats que han preparat les entitats per a totes i tots els que hi vulgueu participar. A la tarda no us perdeu Lo Cercanyola! I per anar-hi ben guarnits, passeu abans pel taller de Festa Major, als jardins de Ca n’Ortadó, i us ajudaran a preparar la vostra disfressa per fer una cercavila com cal! I als més valents encara els espera el Correfoc! No oblideu vestir-vos amb roba de cotó, un bon barret i mocador! Diumenge podreu triar: balls, gegants, castellers... i, a la tarda, Els farsants amb el seu espectacle “Farsa de farsants” on es combinen jocs i danses. Tothom s’hi pot apuntar i passar una bona estona. Ep! I penseu a guardar forces per dilluns! que aquesta sí que és la festa grossa dels infants! Un any més, durant tot el matí, a la plaça de l’Abat Oliba hi trobareu inflables, un taller de circ amb el grup Viu i Riu i contacontes per als més petits. I també, LA FESTA D'AIGÜES! – Una festa per conèixer i jugar amb l’aigua. De la mà d'Aigües de Barcelona podràs divertirte amb jocs d'aigua per a tota la família. Adreçats a nens i nenes d'entre 0 i 12 anys. I dilluns a les 18h, a la plaça de l’Abat Oliba, FI DE FESTA amb LOS HERRERITAS. “The Flamingo’s” és un espectacle de circ per a tota la família on els malabars, l’humor i els monocicles són les eines dels artistes per ficar-se el públic a la butxaca. Vine a comprovar-ho! 14


I TAMBÉ...

TIN s Band 1882 N E L A V scut el a L R N . A t n K ie NT r de scina rforme món fa TOT RECORDA Teatre i la Jon iant, pe a nt d’un

bé med ibar ime ssi-ho escobr orquestra, co i sonor. Va arr escrits d l e a s o t acions, r, home tin sup ma mu rl Valen i després lutie uctor de cine us textos i cre comunicació a K r e Conèix a ser fuster rça ers la in r i prod n els se v or, auto n” alemany. E ítica àcida env quest gran i fo e la ic t n ip ú r c M s d a a r ,e pli a una c boració natge a lie Cha t, clown cabare enat el “Char res, predomin acle, un home a amb la col·la neu er m ct re Ate ompt ser ano dues grans gu blerts. L’espe sica, i c nge 5, al Teat ú m a s t la s le i e iume entre el text oders úsics. D mbina a i els p human ut creador, co r més de 25 m eg pe descon nd, formada a B s Jonie

a Amb P

ONS” Ç N A C I S O R E L ascut 0 ANYS DE BO

MONCHO “R5amon CalabucheloBantais, tvaa, sner

o, Barc Monch o” fins àcia de r G e el boler m d d i o r r n a a b it l a ” co el g batejar at no t com “ “ u a g v e l n e o c m tica tat acla cho Ga que Lu bolero”, i ha es , sinó també a el ya nt “el rei d omés a Espan a, especialme n ic r è is s am Trenta- n Llatino Mèxic. i e a ls b a u u aC els q d s e r t s-cents discos s de tre alen é m i català trats av n enregis s e ue e m e t tòria, q a c je a r t la seva travess rs anys e r r lista a d els naciona eva r e t in a p s una eta eda palesa la u i q a è s u e q r en adu m le ib abte t indiscu artística. Diss a s neu solide tre Ate 4 al Tea

CONCERT DE LA BANDA DE L’AGRUPACIÓ MUSICAL DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

La nostra ciutat es pot enorgullir de tenir una gran tradició musical amb un sòlid planter de joves músics que no perden l’ocasió per mostrar el seu talent. Aquest és sens dubte el cas de la Banda de l’AMCV que sovint veiem omplir de música i de color les festes i cercaviles i que ens reserva bones propostes per a les grans ocasions. El ja tradicional concert de la Festa Major brinda a aquests joves músics l’oportunitat de delectar els cerdanyolencs i les cerdanyolenques amb les millors interpretacions. Diumenge 5, a la plaça de l’Abat Oliba

DANIEL LIGORIO INTERPRETA GEORGE GERSHWIN El reconegut pianista cerdanyolenc interpreta temes de George Gershwin, el compositor que va immortalitzar i dur als grans escenaris convertida en simfonia la música d’arrels blues i jazz. Daniel Ligorio ens ofereix la seva capacitat interpretativa al piano acompanyat d’una posada en escena amb projeccions audiovisuals que complementen el desenvolupament musical del programa. Divendres 3, al Teatre Ateneu

15


16


17


18


19


20


21


La plaça de l’Abat Oliba es prepara per viure diumenge un esdeveniment singular: a la Diada Castellera de diumenge 5 de maig. Els Castellers de Cerdanyola i les colles convidades de Terrassa i Barcelona tindran uns espectadors d’excepció: els Gegants de Cerdanyola, en Bernat i la Victòria, i totes les colles de gegants convidades enguany a la Trobada gegantera del Roser de Maig. De ben segur que, entre tots, formarem la pinya més gegant del món casteller! No t’ho perdis! Tu també hi has de ser!

22


PROGRAMACIÓ 28

DIUMENGE

D’ABRIL

Pl. de l’Abat Oliba 11 h DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA Amb la participació de les escoles de dansa de la ciutat: Grupo Capoeria Brasil, Gimnàs Multiesport, Casa de Andalucia, Ballpassió, Roger’s, Associació Alkántara, Associació Dansateneu i Escola de dansa de l’Ateneu

1

DIMECRES

DE MAIG

Zona Esportiva Municipal de Montflorit 9h TORNEIG DE PETANCA ROSER DE MAIG Organització: Club Petanca At. Cerdanyola-Serraparera

Camp de Futbol Bóbila Pinetons De 9 a 21 h LONG TIME MATCH Partit de futbol solidari de Verds contra Blancs Informació i inscripcions: Oficines del Cerdanyola FC - c. Galícia, s/n Tel: 935 949 413 - 636 691 445 info@cfc.cat Organització: Cerdanyola del Vallès FC, Rotary Club Cerdanyola i Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

B’Art de l’Ateneu 13 h POESIA & VERMUT: ESPRIU I GENT GRAN Poemes d’Espriu i de la nostra gent gran en una matinal molt especial Col.labora: Llar del Jubilat i el Pensionista de Cerdanyola i els poetes Carles Hac Mor i Esther Xargay

24

3

DIVENDRES

DE MAIG

Pl. de l’Abat Oliba 18.45 h ESPECTACLE INFANTIL El pregó amb el grup XAROP DE CANYA Itinerant 19 h CERCAVILA D’INICI DE FESTA MAJOR Participen: Colla de Joves Diables de Cerdanyola i Casa de Aragón Sortida: c. de Sant Ramon cantonada amb c. de Santa Maria Recorregut: carrers de Sant Ramon i de Sant Martí i Ajuntament

Pl. Francesc Layret Ajuntament 19.30 h BALLS D’INICI DE FESTA Actuen: Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola, Colla Gegantera de Cerdanyola i l’Esbart Dansaire Sant Marçal

Balcó de l’Ajuntament A continuació: PREGÓ a càrrec de RAMON SAULÓ Parc del Turonet 22 h CASTELL DE FOCS A càrrec de Pirotècnia La Gironina

Parc del Turonet 22.30 h CONCERTS AL TURONET HOTEL COCHAMBRE i a continució els DJ NATURAL BEATS i FT SANAPO (BCN-ITA)

Teatre Ateneu 22.30 h DANIEL LIGORIO INTERPRETA GEORGE GERSHWIN Preu: 15 € taquilla, 12 € anticipat i 10 € reduït

Sala ACME 23 h SOTA MÍNIMS en Concert Preu: 4 euros Organització: Sala ACME

B’Art de l’Ateneu 24 h ALDRIN & COLLINS en Concert

Càsting Musical 2012

4

DISSABTE

DE MAIG

Pl. de Josep Viladomat De 9 a 20.30 h FIRA D’ANTIGUITATS I DEL COL·LECCIONISME Organització: Associació d’Amics de les Antiguitats i del col·leccionisme

Zona Esportiva Municipal de Montflorit De 9 a 14 h JORNADA DE PORTES OBERTES ESCOLA D’ATLETISME Edat: de 6 a 16 anys Organització: Secció d’atletisme i triatló del Cerdanyola Hoquei Club


Pl. de Sant Iscle D’11 a 21 h FIRA D’ARTESANIA Organització: AV de Ca n’Antolí

Escola Xarau De 9 a 14h TROFEU ROSER DE MAIG DE PATINATGE ARTÍSTIC Edats: iniciació i categories Organització: Club Patinatge Artístic Cerdanyola

Pati del Museu d’Art de Cerdanyola De 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h EXPOSICIÓ DE BONSAI Organització: Amics del Bonsai de Cerdanyola

Pl. de l’Abat Oliba De 10 a 14 h i de 17 a 20 h PASSEJADA EN PONI Organització: Arriers de Sant Antoni Abat

C. de Lluís Companys cantonada Francesc Layret De 10 a 21 h FUTBOLINS SOLIDARIS: MARCA UN GOL A LA POBRESA Organització: Creu Roja Cerdanyola -Ripollet - Montcada amb el suport del grup MGA

Pl. de l’Abat Oliba 10.30 h III CURSA POPULAR CERDANYOLA CIUTAT DE LA CIÈNCIA Edats: totes Informació i inscripcions: Servei d’Esports: de dilluns a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 18 h, Tel: 935 808 017 Oficina d’Atenció Ciutadana: de dilluns a divendres de 8.30 a 14 h Tel: 935 808 888

Pl. de Sant Iscle D’11 a 23 h MERCAT MODERNISTA Ateneu D’11 a 13 h TALLER INFANTIL DE FOTOGRAFIA L’activitat inclou pràctiques de fotografia als actes de Festa Major de dissabte tarda i diumenge matí. Informació i inscripcions: curs@afocer.cat Organització: Agrupació Foto - Cine Cerdanyola - Ripollet

Itinerant D’11 a 13 h MÚSICA AL CENTRE DEL COR AMB LA GUMBO JASS BAND

Pl. de Jaume Grau i Altayó 12 h CONCERT DE LA BANDA I GRUP DE GUITARRES DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA AULOS Mercat de Serraparera 12 h BALL DE GITANES Organització: Colla de Gitanes i Antics Dansaires

Biblioteca Ca n’Altimira 12 h TALLER DE MÚSICA I CONTES Sala d’actes. Places limitades. Inscripció prèvia a la Biblioteca

Pl. de l’Abat Oliba 12.30 h ESPECTACLE INFANTIL JAUME BARRI amb Animació

Música de jazz itinerant pels carrers comercials de la ciutat

per a la mainada... i més grandets

Itinerant D’11 a 13 h i de 17 a 19 h TURISTES DE CERDANYOLA

Parc del Turonet De 13 a 16 h MOSTRA DE CUINA MEDITERRÀNIA

Acció teatral als mercats i carrers de Cerdanyola Col·laboració: Aula de Teatre de l’Ateneu

Pl. de l’Abat Oliba D’11 a 13.30 h TALLERS I ACTIVITATS INFANTILS:

Jardins del Museu de Ca n’Ortadó 16.30 h TALLER DE FESTA MAJOR PER A INFANTS Els infants sortiran disfressats per participar a la cercavila de Lo Cercanyola

Taller de bijuteria i de manualitats de l’associació Mirant l’Art Pintem-nos les cares! a càrrec de l’Espai Jove de Cerdanyola i El jardí dels sentits a càrrec de la Creu Roja Cerdanyola - Ripollet Montcada

25


Museu d’Art de Cerdanyola De 17 a 20 h JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU D’ART DE CERDANYOLA Itinerant 18 h LO CERCANYOLA Cercavila de cultura popular i tradicional Participants: Agrupació Cultural Sardanista, Arriers de Sant Antoni Abat, Banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, Casa de Aragón, Castellers de Cerdanyola, Colla de Gitanes i Antics Dansaires, Colla Gegantera de Cerdanyola, Esbart Dansaire de Sant Marçal, Joves Diables de Cerdanyola, La Porca del barri de Sant Antoni de Barcelona amb el grup de percussió Tocal’2, Trabucaires de Cerdanyola i Ràdio Club del Vallès Recorregut: Pl. de Jaume Grau i Altayó, carrers de Santa Maria, de Sant Ramon, de Sant Casimir, de Santa Marcel·lina, de Sant Antoni, d’Altimira, av. de Sant Iscle i pl. de l’Abat Oliba

Pl. de l’Abat Oliba 19 h ACTUACIONS A PLAÇA Actuacions de les colles participants a la cercavila LO CERCANYOLA

Pl. de l’Abat Oliba 20.30 h CONCERT DELS GRUPS FINALISTES DEL II CÀSTING MUSICAL Votació popular per escollir el millor grup

Teatre Ateneu 22 h MONCHO, 50 ANYS DE BOLEROS I CANÇONS 26

Preu: 20 € taquilla, 15 € anticipat

Itinerant 22 h CORREFOC Hi participaran la Colla de Joves Diables de Cerdanyola i els Bestialots Espurnats de la Sagrada Família (Barcelona) Organització: Joves Diables de Cerdanyola Recorregut: Pl. Josep Viladomat, av. de Catalunya, c. de Francesc Layret fins l’Ajuntament

Balcó de l’Ajuntament 23 h CONTRAPREGÓ Parc del Turonet De 23 h endavant CONCERTS AL TURONET AMELIE i D’CALLAOS B’Art de l’Ateneu 23.30 h SERGI TOÀ en concert Amb Sergi Toà (veu), David Gómez (piano), Antonio Meléndez (guitarra)

Càsting Musical 2012

5

DIUMENGE

DE MAIG

Itinerant 8.30 h MATINADES amb els Trabucaires de Cerdanyola Recorregut: pl. de Josep Viladomat, av. de Catalunya, c. de Francesc Layret i pl. de l’Abat Oliba

Parc Esportiu Municipal Guiera JORNADA DE PORTES OBERTES Organització: PEM Guiera Veure horaris a la web cerdanyola.cat/ guiera

Zona Esportiva Municipial de les Fontetes 9h IX TORNEIG 4x4 d’HANDBOL ROSER DE MAIG Edats: de Benjamí a Juvenil Informació i inscripcions: Club Handbol Cerdanyola Organització: Club Hand-bol Cerdanyola

Poliesportiu Municipal de Can Xarau 9h OPEN BÀDMINTON ROSER DE MAIG Edats: competició per categories (federats i no federats) i per edats Informació i inscripcions: Club Bàdminton Bellaterra (club.badminton@uab.cat) i pàgina web del club Organització: Club Bàdminton Bellaterra

Zona Esportiva Municipal de Can Xarau 9h BÀSQUET 3x3 ROSER DE MAIG Edats: totes des de l’any 2004 Informació i inscripcions: Servei d’Esports, C.B. Femení i C.B. Cerdanyola Organització: Club Bàsquet Femení, Club Bàsquet Cerdanyola i Ajuntament de Cerdanyola

Circuit Municipal d’Automodelisme (Pol. Polizur) 10 h CURSA SOCIAL DE RALLY GAME MOTOS Organització: Cerdanyola Model Car

Pl. de Josep Viladomat 10 h TROBADA DE PUNTAIRES Organització: Puntaires de Cerdanyola


Pati del Museu d’Art de Cerdanyola De 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h EXPOSICIÓ DE BONSAI Organització: Amics del Bonsai de Cerdanyola

C. de Lluís Companys cantonada Francesc Layret De 10 a 21 h FUTBOLINS SOLIDARIS: MARCA UN GOL A LA POBRESA Organització: Creu Roja Cerdanyola -Ripollet - Montcada amb el suport del grup MGA

Pl. de Sant Iscle De 10 a 21 h FIRA D’ARTESANIA Organització: Av. de Ca n’Antolí

Pl. de Sant Iscle De 10 a 23 h MERCAT MODERNISTA Parròquia de Sant Martí de Cerdanyola 10.45 h REPIC DE CAMPANES DEL ROSER DE MAIG

Pl. de Jaume Grau i Altayó 12.30 h TASTET DE VEUS Zona Esportiva Municipal de Montflorit D’11 a 14 h TIRADA SOCIAL DE TIR AMB ARC

Hi actuen: Coral La Pedrera de la Residència de la Gent Gran de Canaletes; Vols de Sons; Cronopios i Veus Sense Fronteres Organització: Veus Sense Fronteres

Organització: Club de Tir amb Arc

Museu d’Art de Cerdanyola D’11 a 14 h JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU D’ART DE CERDANYOLA Pl. de l’Abat Oliba 11.30 h BALL DE LA POLCA DE CERDANYOLA Ball popular de la Polca de Cerdanyola i Sardana Antiga

Itinerant 11.30 h CERCAVILA DE GEGANTS Organització: Colla Gegantera de Cerdanyola Recorregut: Parc del Turonet, c. de Sant Iscle, Ajuntament, c. de Francesc Layret, av. de Catalunya, av. de la Primavera, pl. de l’Estatut, Parc del Turonet

Parc del Turonet De 13 a 16 h MOSTRA DE CUINA MEDITERRÀNIA Parc del Turonet 13 h BALL DE GEGANTS Organització: Colla Gegantera de Cerdanyola

Pl. de l’Abat Oliba 17 h SARDANES Amb l’actuació de la Cobla Sabadell Organització: Agrupació Cultural Sardanista

Pl. de Jaume Grau i Altayó 18 h ESPECTACLE INFANTIL ELS FARSANTS amb l’espectacle Farsa de Farsants

Pl. de l’Estatut 11 h PEDALADA POPULAR

Pl. de l’Abat Oliba 12 h DIADA CASTELLERA

Edats: Totes Inscripcions: des de mitja hora abans, al lloc de sortida Hi col.labora: Esport Ciclista de Cerdanyola

Colles: Castellers de Cerdanyola, Castellers de Barcelona i Castellers de Terrassa Organització: Castellers de Cerdanyola

Jardins del Museu de Can’Ortadó D’11 a 13.30 h ROSES I SONS

Cal Pepelu (C. St. Casimir, 27) 12 h CONCERT VERMUT HOMENAJE A SABINA

Taller per infants Organització: Turó Solidari Cerdanyola

Organització: Associació per l’art en viu Cerdanyola Blues

Pl. de l’Abat Oliba 18.30 h L’ESBART A LA FESTA MAJOR Organització: Esbart Dansaire Sant Marçal

Teatre Ateneu 18.30 h TOT RECORDANT KARL VALENTIN amb PASSI-HO BÉ TEATRE I LA JONIES BAND Preu: 10 € taquilla, 8 € anticipat i 6 € reduït

27


Casal de Joves Altimira 19 h FREAKxPRESS 2013 Passi dels curtmetratges i lliurament de premis del concurs de curtmetratges en 24 h. Informació i inscripcions: Casal de Joves Altimira Organització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i Fantosfreak

Teart (C. Sant Ramon, 112) 20 h CONCERT MÚSICA POPULAR, PASSAT I PRESENT a càrrec de Zeffireto. Organització: Teart

Parc del Turonet 19 h II TROBADA DE COUNTRY A CERDANYOLA Organització: Associació de la gent gran del Casal de la Residència amb la col·laboració de Country Sense Fronteres

Parc del Turonet 20.30 h BALL DE GENT GRAN amb el grup SALSABOR Pl. de l’Abat Oliba 21.30 h CONCERT DE LA BANDA DE L’AGRUPACIÓ MUSICAL DE CERDANYOLA Repertori festiu, llatí i de jazz

Parc del Turonet 22 h CONCERTS AL TURONET Amb el GRUP GUANYADOR DEL CÀSTING i la rumba del grup RUMBA ALBORADA

28

Recinte de la Mostra de Cuina 00 h NIT DE LA MOSTRA

6

DILLUNS

DE MAIG

Camp de Futbol Municipal Bóbila-Pinetons De 9 a 14 h TORNEIG MAIGBALL FUTBOL 3x3 Edats: De prebenjamí a infantil Informació i inscripcions: 935 949 413 i cerdanyolavfc@hotmail.com Organització: Cerdanyola del Vallès Futbol Club

C. de Lluís Companys cantonada Francesc Layret De 10 a 14 h FUTBOLINS SOLIDARIS: MARCA UN GOL A LA POBRESA Organització: Creu Roja Cerdanyola -Ripollet - Montcada amb el suport del grup MGA

Pl. de Josep Viladomat De 9 a 13 h EXPOSICIÓ DELS TREBALLS DEL SERVEI DE REHABILITACIÓ COMUNITÀRIA DE CERDANYOLA

C. de les Escoles, 5-7 De 10 a 14 h i de 17 a 19 h I MOSTRA DE TREBALLS DE TECNOLOGIA A LA CIUTAT DE CERDANYOLA Organització: AULATEC (Aula de Tecnologia de Catalunya), CRP Cerdanyola i professorat de Tecnologia dels INS de Cerdanyola

Pl. de l’Abat Oliba D’11 a 14 h FESTA MAJOR INFANTIL ESPAI LÚDIC: Inflables, Taller de circ amb el grup Viu i Riu i contacontes pels més petits. LA FESTA D’AIGÜES! - Vine a jugar amb nosaltres! - De la mà d’Aigües de Barcelona podràs divertir-te amb jocs d’aigua per a tota la família. Adreçats a nens i nenes d’entre 0 i 12 anys.

Pl. de l’Abat Oliba 18 h FI DE FESTA amb LOS HERRERITAS. Companyia de Circ amb l’espectacle The Flamingo’s

Pl. de l’Abat Oliba 19,15 h PASSAREL·LA 2013 PRIMAVERA-ESTIU 70 models homes i dones de Cerdanyola mostren la moda que trobaràs a les botigues de la ciutat Organització: Grup Moda Cerdanyola


ALTRES ACTIVITATS 3 5

DEL MAIG

AL

DE

Parc Esportiu Municipal de Guiera CICLO INDOOR, ACTIVITATS DIRIGIDES ESPECIALS, FESTA AQUÀTICA I MOLTES MÉS SORPRESES Cal inscripció prèvia a la recepció del centre Organització: PEM Guiera Consultar horaris a la web: www.cerdanyola.cat/guiera

Ctra. de Barcelona, 250, 1ª planta III OPEN RALLYSLOT ROSER DE MAIG Informació i inscripcions: www.openroser.tk Organització: Cerdanyola Slot

10

DIVENDRES

DE MAIG

Teatre Ateneu 22 h OPERETTA COR DE TEATRE Preu: 15 € taquilla, 12 € anticipat, 10 € reduït

12

DIUMENGE

DE MAIG

Pl. de l ‘Abat Oliba 11 h RODA DE GITANES DEL VALLÈS Organització: Colla de Gitanes i Antics Dansaires

19

DIUMENGE

DE MAIG

Diversos espais MEMORIAL JORDI MORRAL 11 a 13 h Actuacions musicals pels carrers i places del centre de la ciutat 18.30 h Concert de Cant Coral a l’església de Sant Martí Organització: Comissió Ciutadana Memorial Jordi Morral

25

DISSABTE

DE MAIG

C. de Sant Martí, davant del Museu d’Art de Cerdanyola De 14 a 21 h L’ARTISTA AL CARRER Organització: Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola

Teatre Ateneu 22 h XXVII NIT DE CANTE JONDO Preu: 15 € Organització: Casa de Andalucía de Cerdanyola

26

DIUMENGE

DE MAIG

Zona Esportiva Municipal de les Fontetes 9.30 h XXIII CURSA PER COLLSEROLA Edats: des de 16 anys Informació i inscripcions: http://atletismecerdanyola.com/ Organització: Secció d’atletisme i triatló del Cerdanyola Club Hoquei

Itinerant 12 h VIII TROBADA DE TAMBORS Amb la partici pació dels Grups de Tambors i Bombos de les cases i centres aragonesos de Barcelona, Lleida, Mollet, Santa Coloma de Gramanet i Cerdanyola i la Cofradía de San Pedro de Calanda (Terol) Sortida de diferents punts de la ciutat i cercavila dels grups fins a la plaça de Francesc Layret i posteriorment plaça Lluís Companys Organització: Casa de Aragón de Cerdanyola

29


SORTIU AL CARRER AMB ELS ULLS BEN OBERTS Pel Roser de Maig els carrers de Cerdanyola estan plens d’activitat, de color, de bullícia i de festa. Sortiu de casa i passegeu, a qualsevol hora, amb els ulls ben oberts, i deixeu que la ciutat us sorprengui! Prop del Turonet, el MERCAT MODERNISTA i la FIRA D’ARTESANS tornaran a omplir places i avingudes de paradetes i tendals per fer les delícies del visitant. I cap a migdia, no us perdeu la MOSTRA DE CUINA que amb setze edicions a l’esquena ja s'ha consolidat com l'esdeveniment gastronòmic més important de la ciutat. Sigui dissabte o sigui diumenge, teniu l'oportunitat de fer un dinar de Festa Major amb tots els ets i uts, amb la família o els amics, a l'aire lliure i en un ambient relaxat. Slow food en estat pur! Per fer una bona digestió, res millor que la TROBADA DE COUNTRY de diumenge a la tarda al Parc del Turonet. No us en podreu estar de ballar! I per si no en teniu prou, després segueix la ballaruca amb el duet de ball SALSABOR Si us arribeu al pati del Museu d’Art de Cerdanyola, hi trobareu l’EXPOSICIÓ DE BONSAI amb magnífics exemplars d’aquests arbres i boscos en miniatura i tallers per a nens i nenes. EL GRUP MODA CERDANYOLA torna dilluns a la passarel·la amb articles de la temporada primavera/estiu. Amb aquesta acció es pretén difondre la imatge alegre i atractiva que ha de caracteritzar la nostra ciutat durant els propers mesos.

30

FREAKxPRESS 2013 El FreakXpress és el concurs de curtmetratges ideats, guionitzats, filmats i editats en 24 hores. El divendres 3 de Maig a les 20h es lliurarà el “leitmotiv”, de que ha d’anar el curt, als participants; això pot ser una frase, un objecte, un concepte, una prohibició o una barreja de tot plegat. A partir d’aquest moment els participants tenen 24 hores per realitzar el seu treball amb una durada màxima de 4 minuts 33 segons.

ESTÀS EN FORMA? La Festa Major és bon moment per demostrar-ho! Tant se val l’edat que tinguis ni el temps que vulguis dedicar-li, la III CURSA POPULAR “CERDANYOLA CIUTAT DE LA CIÈNCIA” està oberta a tots els cerdanyolencs i cerdanyolenques de qualsevol edat i condició física. L’important és participar-hi! I si prefereixes la bicicleta, no faltis a la PEDALADA POPULAR. Una activitat sobre rodes per a grans i petits. Hi esteu tots convidats! I hi trobareu molts més esdeveniments esportius al Roser de Maig: PATINATGE, ATLETISME, HAND-BOL, BÀSQUET, FUTBOL, PETANCA, BÀDMINTON, TIR AMB ARC.... No hi ha excusa per no fer exercici!


L A C L I A S C U I S M U G M N I T S II CA

G I A G I M A E M D E R D E S R O E R S O L R E DDEL

anitzat un càsPer segon any consecutiu, s’ha org la seva actuaa per ting de grups musicals locals g. Mai de ció a la Festa Major del Roser y 2012 s’hi van A la primera convocatòria de l’an de la ciutat. presentar fins a 25 grups i solistes cenari del Parc Els guanyadors van actuar a l’es a major i tots els de Turonet durant les nits de fest t de la base de candidats van passat a formar par ls ja han estat dades de grups locals. Alguns d’el espais de la ciucridats per a fer concerts alguns tat. de Maig incorEl II Càsting Musical del Roser t seleccionarà jura el pora novetats importants: participaran que s liste aquest any tres grups fina

32

t a la plaça de dissabte al vespre en un concer votació pouna l’Abat Oliba en el qual es farà a pel públic ollid esc pular. La formació que surti diumenge a el ar actu assistent a l’acte tornarà a t. one Tur la nit a l’escenari del Parc del lt a dir! Us hi esperem a tots! Hi teniu mo participació al Podeu consultar les normes de ig al web: Ma de er Ros II Càsting Musical del aig cerdanyola.cat/roserdem


CONSELLS PER A UN CORREFOC SEGUR PER ALS VEÏNS I COMERCIANTS • Retireu tots els vehicles dels carrers de l’itinerari des del dia abans • Abaixeu els portals metàl·lics o les persianes dels edificis que en tinguin • P  rotegiu els vidres de les finestres, les portes i els aparadors amb cartrons gruixuts • Enrotlleu tots els tendals exteriors dels habitatges i dels locals • No llenceu aigua als participants ni als espectadors del correfoc • Desconnecteu tot tipus d’alarmes • R  etireu de la via pública qualsevol objecte que pugui dificultar el pas dels actors, organitzadors i participants del correfoc

PER ALS PARTICIPANTS • Porteu roba de cotó –preferiblement vella-, amb mànigues llargues i pantalons llargs • Porteu un barret d’ales que us cobreixi tot el cap i tapeuvos el clatell amb un mocador de cotó • Protegiu-vos els ulls • Porteu calçat adequat (esportiu, de muntanya, etc.) • Tapeu-vos les orelles per disminuir els sorolls de les explosions pirotècniques • No demaneu aigua al veïnat • Obeïu les indicacions dels serveis d’ordre públic i sanitat • Queda prohibit portar productes pirotècnics particulars. Únicament s’utilitzaran els preparats pels organitzadors • Respecteu les figures de foc, els seus portadors i els músics • Adopteu una actitud correcta amb els diables. No obstaculitzeu el pas ni els feu caure • Seguiu les indicacions dels diables en tot moment • Assabenteu-vos amb antelació de l’itinerari del correfoc i dels punts d’assistència sanitària. • En cas de patir cremades, dirigiu-vos immediatament als punts d’assistència sanitària • En cas de perill, seguiu les instruccions dels diables • No es pot encendre foc ni fumar al voltant de les bosses o receptacles del material pirotècnic • Els nens petits han d’anar acompanyats d’un adult responsable

34

• Quan passin els diables, fures i bèsties de foc no hi acosteu els cotxets de nens petits i mantingueu una distància de seguretat

ORM PU N T S D ’ I N F AIG D E L RO S E R D E M

ACIÓ

NEU DE L’ATE IA R E G R E CONS ia 38-40 la Indústr Carrer de A IUTADAN ENCIÓ C T ’A D A OFICIN s/n sc Layret, Pl. France aig13 roserdem / t a .c la o dany k.com/ www.cer .faceboo w w w / https:/ 3 Maig201 Roserde 013 #roser2


ROSER DE MAIG 2013

PLÀNOL CERCAVILES

Com arribar a Cerdanyola: En transport públic: RENFE (Rodalies), Línia R4 (Sant Vicenç de Calders / Manresa) i línia R7 (Barcelona - Sant Andreu Arenal / Cerdanyola UAB). Estació Cerdanyola del Vallès Autobusos interurbans Sarbus, línies diürnes A-4, A-7, B-2, B-4, B-7, e3 i 648; línies nocturnes N-62 i N-64. Parada de taxis, av. Primavera (estació Renfe). Per carretera: AP-7 (B-30), C-58, N-150, BP-1413 i BV-1415.

APARCAMENTS PÚBLICS: Els horaris dels aparcaments Passeig del Pont i Centre són els següents: Divendres 3 de maig: de 8 del matí a 10.30 de la nit. Dissabte 4 de maig: de 8 del matí a 10.30 de la nit. Diumenge 5 de maig: de 9 del matí a 16 de la tarda. Dilluns 6 de maig: de 8 del matí a 9.30 de la nit.

35


Cerdanyola del Vallès - Roser de Maig 2013  

Publicación de Roser de Maig 2013 de Cerdanyola del Vallès

Advertisement